President bij viering Marrondag in Albina

19

De Surinaamse president Desi Bouterse en diverse ministers waren gisteren aanwezig op de viering van Marrondag in Albina. Bouterse sprak de aanwezigen toe in het Marimbo Park, waar diverse activiteiten werden gehouden.

19 REACTIES

 1. Vele marrons van Albina en Moengo waren tijdens de militaire dictatuur onder leiding van DDB gevlucht naar Frans – Guyana en Paramaribo. Zie hoe Albina en Moengo er nu uitzien. Het lijken wel vluchtelingenkampen. Triest. Albina kapotgeschoten met militaire boten. Albina stond in brand, mensen op de vlucht op zoek naar een veilige heenkomen. Remember the days.

  Vele marrons van het dorp Moiwana zijn vermoord door het leger van DDB en de familieleden die het geluk hadden te overleven zijn gevlucht naar Frans – Guyana en Paramaribo. Zie hoe Moiwana er nu bij ligt, ondanks de huizen die daar gebouwd zijn, ademt het nog steeds de geur van dood en verderf, Grote verdriet bij de nabestaanden, vrienden, Surinamers

  Vele marrons inheemsen van andere dorpen in Suriname zijn vermoord en het leger van DDB en die het gelukt zijn zijn gevlucht naar Paramaribo en elders, ondergedoken op zoek naar een veilig heenkomen. Remember the days en laat geen enkele wolf in schaapskleding jullie voor de gek komen houden.

  Surinamers let op! Een boze wolf in schaapskleding, daar moeten jullie goed voor oppassen.

  Vraag het maar aan Roodkapje.

  Roodkapje: Oma! wat heeft u toch grote oren?
  De boze wolf in schaapskleding: Dat is om je goed te horen!

  Roodkapje: Oma!, wat heb je toch grote ogen?
  De boze wolf in schaapskleding: Dat is om je goed te kunnen bekijken!

  Roodkapje: Oma!, Wat heb heb je toch een grote mond?
  De boze wolf in schaapskleding: Hap!

  Surinamers u bent gewaarschuwd.

  Rember the days!


  Maak melding

 2. Hallo,

  Ik wil viering van de Aasgieren. Daarom stel ik voor de Aasgierendag in te stellen. Want weten jullie wel hoeveel leed de Aasgier ons bespaart door alle stinkende kadavers op te ruimen? En dus de spreiding van gevaarlijke ziektes, bacterien en virussen tegen te gaan?

  Dus aub een standbeeld in Paramaribo voor de Lord of the Sky, de Aasgier. En ook een Aasgierendag!

  Aza Khier.


  Maak melding

 3. Bouta: “Kondreman, Moiwana was een incident van een toen nog onervaren jonge dictator. Ik ben nu door de wol geverfd en heb vrede met Brunswijk gesloten. Samen zijn wij nu twee handen op één volgevreten buik.”


  Maak melding

 4. Wat jammer toch, dat het tot 2010 geduurd heeft voordat Bouterse en Brunswijk elkaar gevonden hebben, nu gaat Bouterse zelfs in het hol van de leeuw op bezoek, als ze elkaar reeds in de 80er jaren ergens in Marowijne in het bos waren tegengekomen, was ons in Suriname een heleboel ellende bespaard gebleven.


  Maak melding

 5. Reageerders, odi odi.

  Terwijl men in Su. blijft feesten en gedenken aan de voorouders, dreigt er ook een ernstig gevaar in onze buurland Brazilië.
  Geen bezwaar tegen het feesten, maar het Kabinet van DADA & co. e.i.h.b. ministerie van Volksgezondheid dient alert in deze te zijn.

  10 okt 2014 = Mogelijk eerste ebolageval in Latijns-Amerika.

  RIO DE JANEIRO – Artsen in Brazilië ontfermen zich over een man die mogelijk het dodelijke ebolavirus heeft opgelopen in West-Afrika. Momenteel wordt hij op het virus getest.
  http://www.telegraaf.nl/gezondheid/23186770/__Mogelijk_eerste_ebolageval_in_Latijns-Amerika__.html

  http://www.telegraaf.nl/gezondheid/23180135/__Seks_in_een_ebolatijd__Niet_doen___.html


  Maak melding

 6. @koos,

  Aan een Bolle Willem die alleen kan functioneren in een paleis van 50 miljoen heb je ook niks. Een LaTina die zich niet op straat durft te vertonen in een pak van de C&A, daar is ook wat mis mee. Deze lieden leven vooral voor de uiterlijke schijn. Hun motto is dat het goud moet zijn wat blinkt.
  Helaas heb ik groot nieuws voor hen en voor jou: hun schijt is niet van goud! Ook zij moeten hun kont afvegen. Of ze dat doen met bananenbladeren, met schuurpapier of met toiletpapier, ze zullen wel naar hun kont moeten grijpen om het schoon te krijgen, ze zullen moeten zitten op de pot en het moeten doorspoelen. Met of zonder gouden handgrepen.

  Dus wees dankbaar wanneer mensen zich eenvoudig kleden en wees ook dankbaar dat mensen hun eigen cultuur volgen en niet de cultuur van de apenpak met een stropdas waarmee je ze kunt opknopen volgen. Die stropdasdragers beseffen niet eens dat ze constant met de eigen strop om hun nek rondlopen. Ze denken dat het iets geweldigs en statusverheffend is. Fools!


  Maak melding

 7. Man (33) al sinds 28 augustus vermist – Mogelijk betrokken bij vermissing 170 kilo cocaïne – In vermissingszaak zouden diverse agenten zijn betrokken en auto Kabinet van de President.

  wat ik mij afvraag is waarom men nu niet stopt met het criminaliseren van ons zo geliefde d.dibrie, zijn kabinet & son.
  is het soms niet genoeg wat er gebeurd is met deze grote mafia familie.IS HIJ SOMS DE NIEUWE GODFATHER VAN ZUID-AMERIKA.


  Maak melding

 8. @Jesse, zo lang onze koningshuis meer geld oplevert dan het kost ik er geen moeite meer. Overal waar onze koning komt gaan de deuren open dit in tegenstelling tot Desi Bouterse. Dat is erg voor hem maar nog erger voor de Surinaamse bevolking.
  De man is desperate op zoek naar erkenning maar niemand zit op hem te wachten.


  Maak melding

 9. Kleren maken de Man pleegt de Hollander re zeggen : maar de Pres, denkt er anders over ! Hij denkt jullie denken dat ik een zwerver bent, maar heb een vette rekening op de Bank.
  En een ieder is bang voor mij want, ik laat je zo oppakken als jullie Poppenkast met mij en gezin gaan uithalen.
  In deze geef ik hem groot gelijk,a moro betré mi mati mandi mi (Ingie) boto no boro.

  Voor de Nederlandse lezers : Je kan beter over mij lullen,dan over mijn Lul fietsen.

  Trouwens het was een feestdag van de Marrons : en die gasten houden van kleding met dat soort motieven dus in mijn optie heeft de Pres zich goed aangepast die dag.
  Misschien heeft hij van Cowboy Drs Mr Proff Ir Ing taal purist Lonny, een paar Duizend dollar gekregen om mee te strooien voor de vrede !! Men zegt liefde is niet te koop : aan me hoela, probeer maar een dame te versieren zonder geld, de kans dat je haar versiert is 0,00. Tenzij je broertje tot aan je enkel hangt,dan is de kans van slagen 100%
  Ach ; liever te laat dan nooit, ik wens de Marron gemeenschap als nog een prettige dag.


  Maak melding

 10. @Koos,

  de albino,d,dibrie in albina, gelijk heb je hoor en wat mij opvalt is dat hij de albino’s te albina niet recht in de ogen kan aankijken, zijn ogen geblindeerd, pet helemaal over zijn ogen, ik zie alleen zijn grote vieze bek zo’n beetje. én of hij er slecht aan toe is waaaaah, ik denk dat hij een afspraak moet maken bij ( SURMAC ) voor een algehele revisie. hij kan elk ogenblik uit elkaar vallen door zijn veelvuldig gebruikt van coca pasta en niet te vergeten deze heren gebruiken puur coca. ik kan het niet doen, puur is duur.
  no habi moni brada!


  Maak melding

 11. Reageerders, odi odi.
  Terwijl men in Su. blijft feesten en gedenken aan de voorouders, dreigt er ook een ernstig gevaar in onze buurland Brazilië.

  Geen bezwaar tegen het feesten, maar het Kabinet van DADA & co. e.i.h.b. ministerie van Volksgezondheid dient alert in deze te zijn.

  10 okt 2014 = Mogelijk eerste ebolageval in Latijns-Amerika.
  RIO DE JANEIRO – Artsen in Brazilië ontfermen zich over een man die mogelijk het dodelijke ebolavirus heeft opgelopen in West-Afrika. Momenteel wordt hij op het virus getest.
  http://www.telegraaf.nl/gezondheid/23186770/__Mogelijk_eerste_ebolageval_in_Latijns-Amerika__.html
  http://www.telegraaf.nl/gezondheid/23180135/__Seks_in_een_ebolatijd__Niet_doen___.html

  Alsnog een aanvullend bericht op mijn vorige reactie van
  zaterdag 11 oktober 2014 om 15:02 uur.

  Betreft het bericht uit ons buurland Brazilië.
  Eerste verdachte ebola-patiënt in Brazilië test negatief
  in Internationaal, Nieuws (Bron-obsession-magazine).
  http://obsession-magazine.nl/?p=72279

  http://riotimesonline.com/brazil-news/rio-politics/first-suspected-ebola-case-in-brazil/
  The Minister of Health, Arthur Chioro stated that; “The situation is under control,” during a press conference held on October 10th, following the announcement of the first suspected Ebola case in Brazil.


  Maak melding

 12. Suriname is gek aan het worden.
  Ik lees altijd een van iets.wordt niet gewerkt in suriname.
  Schaaf alle feestdagen af die niets met werkelijkheid te maken.
  Het is geld verspeling.
  Je kan ook met het geld openbare toiletten laten bouwen in de binnen stad , waar echt behoefte is aan de winkelende publiek voor openbare toiletten,in plaats van een dag feest vieren.


  Maak melding

 13. Zo koopt hij die mensen om voor de komende verkiezing in Suriname.Net als Brunswijk is deze man niet geschikt om het land te besturen.Geen economische visie en geen verstand van zaken om Suriname tot bloei te brengen.De afgelopen regeer periode was een ramp voor het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.