“Wij geen Zwarte piet hun geen Kwaku festival!”

112

Onder het motto ‘Wij geen Zwarte piet hun geen Kwaku festival!‘ is gisteren een Facebook pagina geopend getiteld ‘Stop Kwaku Festival’. De initiatiefnemer is heel erg boos, wellicht gefrustreerd. Dat blijkt uit zijn of haar laatste posting “Handen af van zwarte piet ! Anders word het ook tijd dat Kwaku gaat stoppen !!! Wat hun kunnen , kunnen wij ook!!!”

Fans van de pagina doen er een schepje bovenop. Zo reageert ene Essie Es met “Opgerot met het Kwakufeest hier in Nederland! Vieren ze maar lekker middenin de rimboe, waar ze thuis horen. Dat wijf aan het einde van dit filmpje geeft toe dat ze tegen Zwarte Piet is! Ze is zelf zo zwart als de kachel ūüėõ

De Facebook pagina ‘Stop Kwaku Festival‘ kent op dit moment 27 (zevenentwintig) fans en werkt vooral op de lachspieren van de overige bezoekers.

UPDATE: de pagina is inmiddels verwijderd.


112 REACTIES

 1. Presentator heeft de verkeerde gekozen. Niemand zeurt over het feest sinterklaas. Het gaat hier alleen maar over zwarte piet. De baas wilt zijn knecht als knecht ook zien en behouden. Een bekende surinaamse gezegde” te dong mang e kong koni,,,, koni mang attie e brong.


  Maak melding

 2. Die presentator had ook de volgende vraag kunnen stellen;
  Wat vindt u ervan dat kinderen in Palestina vanaf de geboorte leren om joden te haten? jong geleerd oud gedaan?


  Maak melding

 3. Hier in Nederland word alles goed gevonden, moskee`s rijzen als paddestoelen uit de grond, suikerfeesten,offerfeesten waarbij dieren worden geslacht.
  Kwaku festival,zomer carnaval alles is prima schijnt ook traditie te zijn. Ze zijn allemaal vrijwillig hier komen wonen of hebben asiel gekregen en brengen zijn eigen traditie`s mee maar blijf dan aub van onze traditie`s af. Mijn vrouw is Surinaams en heeft geen moeite met zwarte piet , ze heeft zelfs vroeger ook Sinterklaas en Zwarte Piet binnengehaald in SURINAME.
  Dus schei uit met zeuren en laat alle tradirie`s in zijn waarde.


  Maak melding

 4. Ik ben ook zwart ,maar wie niet van zwart Sinterklaas en Zwarte piet houd op rotten van hier,,dit is van Ned,niet van rimboes denkers,,,,,,sorry ze weten niet eens wat zwarte piet is,,,MPP,,,


  Maak melding

 5. Ik zou iedereen met een kleurtje willen aanraden helemaal niet te reageren op dit initiatief, de Nederlandse RECHTER heeft beslist dat Zwarte Piet racistisch is, een stelletje Nederlandse IMBECIELEN wil Kwaku weghebben, dat is een heel groot verschil. Voor het eerst in 300 zoveel jaar zijn er Nederlanders die beginnen te twijfelen aan de onschuld van hun Zwarte Piet, het zaad is al ontkiemd, de plant moet alleen nog wortel schieten en uitgroeien tot een boom. Nederlandse ondernemers, die op de eerste plaats aan hun portemonnee denken en verder nergens aan, beginnen het uiterlijk van Zwarte Piet te veranderen, de beeltenis van Zwarte Piet zie je ook niet meer op Schiphol, laten de witte Nederlanders het maar lekker zelf uitzoeken wat er met hun geliefde Zwarte Piet gebeurd, hij is toch al ten dode opgeschreven, de tegenstanders van Zwarte Piet hebben al lang bereikt wat ze wilden bereiken.


  Maak melding

 6. Pluimke,

  Waarom neem je dan geen blanke vrouw.
  Jullie traditie is naar Bangkok gaan en je vergrijpen aan minderjarigen.
  Jullie traditie is mensen in de steek laten zoals in Srebenica.
  Jullie traditie is kijken kijken niet kopen.
  Met miljoenen komen jullie als je hoort dat iets gratis is.
  Jullie traditie is stelen van anderen, uit suriname, Indonesi√ę etc…
  Jullie traditie is allochtonen discrimineren kijk maar aanhang van Wilders .
  Jullie traditie is dat jullie alles willen bepalen
  Jullie traditie is kleineren
  Jullie traditie is verraden zoals de vele NSB’ers
  Jullie traditie is de geschiedenis verdraaien
  En zo kan ik nog boekenlang doorgaan.
  Dus stop met discrimineren van de zwarte medemens. Stop zwarte piet, en neem een witte piet


  Maak melding

 7. Allen,(vooral Mike).

  Jou mening (schrijven hierover) ben ik meerendeels met jou eens.
  Men vergeet ook dat Sinterklaas geen Nederlandse traditie is maar oorspronkelijk een Turkse traditie.
  Vroeger ( heel lang terug) waren de meeste zwarte mensen ontwetend, niet dom dus.oorzaak hiervvan was onder andere geen scholing door armoede.
  Anno 2014 is bijna iedereen geschoold, dus het beeld klopt ook niet meer.

  Ik wil het volgende voorstellen( een kind zou zeggen/denken):
  Sinterklaas moet blijven maar wel met pieten in alle kleuren.
  Is een kinder feest wij kinderen hebben geen moeite met een witte/zwarte/gele rode piet, nu jullie volwassenen nog.

  Sterkte.


  Maak melding

 8. 10 okt. 2014

  Srika heeft een aantal postings gelezen en kan hoofdschuddend die idiotie niet thuisbrengen. Wat gaat er toch in sommige mensen om !!

  Het gaat niet om Sinterklaas, maar om een element in het Sinterklaas feest: de zwarte piet die ontoelaatbaar is geworden.

  Kwaku was enkele jaren terug ook voor een aantal autochtonen een doorn in het oog. Niet volgens de Nederlandse standaarden georganiseerd en als traditie het drinken van sterk alcohol, met als gevolg vechtpartijen die ontoelaatbaar voor de autochtone bewoners van die buurt waren. Voor hen was dat teveel overlast waarmee zij moeilijk konden leven. Dat stukje Surinaamse traditie moest ook eruit !

  De huidige Kwaku is op een aantal facetten binnen die traditie veranderd en wordt nu geprezen en geaccepteerd als een van de trekpleisters in de zomervakantie.

  Traditie is niet in beton gegoten en kan en moet zelf periodiek op haar nuttigheid voor de binding van identiteit voor de gehele bevolking ge√ęvalueerd worden. In deze gaat het proces soms via een revolutionaire weg, of soms gradueel.

  Sinterklaas wil men net als Kwaku blijven vieren. Maar het element van zwarte piet maakt dat een deel van de Nederlandse
  bevolking zich stoort aan het feest van Sinterklaas.

  Nogmaals: Traditie is niet gegoten in beton en het lijkt Srika toch redelijk acceptabel om dat storende element van die zwarte piet te doen vervangen.

  Srika merkt op dat er in de Nederlandse samenleving een erge tegenstelling aan het culmineren is tussen wit en zwart, tussen autochtoon en allochtoon, tussen Christen en Moslim, tussen werkenden en werklozen.. Zaken die de integratie en inclusief en betekenisvol maken van burgers vaker in de weg komen te staan.

  Srika waarschuwt hiervoor !! Want zo wordt er bewust of onbewust een voedingsbodem gecre√ęerd voor afzijdigheid, burgerlijk protest en radicalisering.

  Srika wacht verder het vonnis en de motivering van dat vonnis van de rechter af. Laat dan moderne maatschappelijke wijsheid over controversi√ęle tradities prevaleren !!

  En wie denkt hier aan minpunten?
  Srika


  Maak melding

 9. Wij geen Zwarte piet hun geen Kwaku festival

  is redekundig incorrect.

  beste Nederlanders van geen zwarte piet geen kwaku festivaf:

  wij geen zwarte piet, zij geen kwaku festival.


  Maak melding

 10. Geen gezwets! Ik wil wel eens zien, dat een zwarte mij als zwarte verhindert om zwarte piet te willen zijn. We leven in een vrij land, waar een ieder met zijn lichaam mag doen en laten, wat hij of zij wil. De een beschildert het vol tattoo’s, de ander loopt er als leer-nicht en met metaalwerken behangen bij, weer een ander als Satan en ik stap lekker in mijn pofbroekje, zwart geschminkt en met roodgestifte lippen in de zes weken voor 5 december door het leven.


  Maak melding

 11. Je kan zeggen wat je wilt van mijn zwarte broeders maar als ze ergens zijn,zijn ze heel nadrukkelijk aanwezig.In Afrika zou zo een dispuut al beslecht zijn met tjap en machete al moest het eindigen in genocide.
  Na elke genocide komt de honger want dan hebben ze de mensen vermoordt die voor het eten zorgde.


  Maak melding

 12. Serieus!!
  Zijn jullie nou echt serieus.
  al Jaren bestaat dat feest voor kinderen die er geen kwaad in zien.. ik zie alleen maar volwassen zeiken hierover. Want het is voor jullie bedoeld ?? NEE!
  Jullie zouden is goed de geschiedenis boeken in moeten duiken en zien dat het oorspronkelijk van Turkije komt daarbij waren blanke ook Slaven
  Plus donkere mensen gebruikte hun eigen volk ook als Slaven maar daar hoor ik niemand over wat ik raar vind en oja over knecht gesproken dat betekent gewoon mensen die werkend geld verdienen wat wij nu dus allemaal doen dat betekent voor alle duidelijkheid een ieder die werkt onder een baas een fucking knecht is.. het is gewoon oud Nederlands.. en over discriminatie gesproken wordt ik als blanke ook vaak gediscrimineerd voor kut blanke of kk bleekscheet en noem maar op denk je dat ik daar wakker van lig Hahahah NEEEE ik ben het uiteindelijk toch ook.. dus wat ik ermee wil zeggen waar je ook vandaan komt wees daar trots op.. maar als iedereen zo graag wilt dat het afgeschaft wordt dan schaffen we alles af want wees eerlijk we willen toch allemaal gelijk behandeld worden?


  Maak melding

 13. Ik bied hierbij als blanke Nederlander mijn excuses aan voor de rechtlijnige reacties van vele blanken hier! Zoooo jammer dat een leuk en gezellig kinderfeest door sommigen wordt aangegrepen voor het spuien van allerlei ongenuanceerde racistische kletskoek. Dat sterkt ook alleen nog maar de mening van donkere mensen dat het feest racistisch bedoeld zou zijn en daarmee dwalen we helemaal af van de bedoeling van het onschuldige kinderfeest. Ik ben van mening dat Zwarte Piet moet blijven en Kwaku ook en alle andere feesten van diverse culturen !! Want het kan gewoon allemaal naast elkaar bestaan en het liefst ook nog samen mét elkaar. Leven en laten leven !!


  Maak melding

 14. Waar tegenstanders van Zwarte Piet de discussie nog op een volwassen manier proberen te voeren zakken Nederlanders steeds meer af naar een bedenkelijk niveau en laten steeds meer hun ware volksaard zien in de discussie “Zwarte Piet”!


  Maak melding

 15. Mike jongen volgens mij zit jouw iets dwars, maar ik ben inmiddels 3 keer in Suriname geweest en als ik door de stad loop zie ik op iedere hoek van de straat een hoop van die jonge gasten staan die alle vrouwen naroepen OOK minderjarige dus kom daar niet mee.Mijn stiefdochter was de eerste keer nog maar 13 jaar en werd al nageroepen en je wilt niet weten wat ze riepen.
  Sta jij er ook bij toevallig???
  Serieus ik ben het ook helemaal met jouw eens. Ook als de zwarte pieten andere kleuren krijgen ze zullen altijd nog Zwarte Piet genoemd worden.Kleuren kun je veranderen maar namen niet.
  Dit was mijn laatste reactie hier want het word toch weer een oneindige discussie die niemand wint. De groeten en succes allemaal.


  Maak melding

 16. Wat de Nederlanders subtiel aangeven dat kwaku een feest van de donkere mensen om met elkaar gebroederlijk te vieren is te vergelijken met sinterklaas een feest die de zwarte mens als Domme Knechten bestempelen. We hebben deze discussie gehad en wij weten dat zwarte piet is Blackface in het buitenland en het is verboden omdat het racistisch is en de donkere mens discrimineert. Iedereen met GEZONDVERSTAND weet dat zwartepiet niks anders dan de afbeelding van een slaaf is van vroeger die nog in eren wordt gehouden. de kleine kinderen zijn slim en eerlijk ze zien een vergelijken tussen zwartepiet en de donkere mens , wanneer een kind zwartepiet zien en even later een donkere mens tegen komen gillen ze enthousiast mama kijk zwarte piet, de moeder wordt rood zegt niks verbeter haar kind niet en loop snel weg. We weten dat vooral de oude generatie moeite hebben met gekleurde pieten het is ook een grootdeel van deze mensen die in 1940 Hitler steunde tot dat die Nederland binnen viel, we hebben een naam voor deze groep mensen die Hitler steunde NSB’er. Natuurlijk zijn er een groep donkere mens die vinden zwartepiet niet racistisch en het is een kinderfeest , vraag aan deze donkere mensen die zwartepiet steunen wil jij je Afro kammen de pietkleren aandoen , zet wat rode lippenstift op en ga als knecht tewerk voor de blanke sinterklaas het is maar een kinderen feest en je zult zien dat géén van dzee donkere mensen voor zwartepiet zullen spelen. De Marokkanen proberen witvoetje te halen bij de Nederlanders en steunen hun zwartepiet en als ze naar mij komen en willen discuteren dat zwarte piet niet racistisch is zeg ik wilder uitspraak MINDER MINDER is ook niet discrimineren dan worden ze boos en voelen zich beledig. Als Nederlanders hun zwartepiet willen behouden dan moeten wij ze laten voor wie ze zijn maar ze moeten van de donkere mens niet eisen dat wij in hun samenleving integreren iets wat de Nederlanders in het buitenland nooit doet. Ze moeten de donkere mensen niet vragen om mee tedoen hun dodenherdenking en Bevrijdingsdag te vieren want het is niet onze pijn en respect moet van 2kanten komen. Wat de donkere mensen moeten doen is hun kinderen op sinterklaas thuis houden en geen sinterklaas spullen kopen en mee vieren en je zult zien hoe snel de Nederlanders hun gedrag gaan veranderen. BOYCOT SINTERKLAAS VIERING IN NEDERLAND.


  Maak melding

 17. Dit is wat ik wil zeggen over de vergelijking Kwaku-festival en het fenomeen Zwarte Piet:
  Zwarte Piet is grondwettelijk racistisch, het Kwaku-festival niet. Hier worden dus appels met peren vergeleken!

  De mensen die steeds dom blijven zaniken over het o, zo onschuldige kinderfeest snappen nu nog niet dat dit o, zo onschuldige Kinderfeest niet is bedacht door o, zo onschuldige kindertjes. Nee, het feest is bedacht door volwassenen. En die zijn alles behalve onschuldig. Een kind zou nimmer zo iets grofs kunnen bedenken.

  De mensen die nu nog discussi√ęren over wel of geen zwarte piet hebben iets gemist, nl dat de discussie een gepasseerd station is. De strijd is gestreden en Zwarte Piet is dood en begraven.
  Zijn verschijning zal af en toe, ter nagedachtenis, nog te zien zijn in de straten.


  Maak melding

 18. @ P. de boskabouter:
  “ik stap lekker in mijn pofbroekje, zwart geschminkt en met roodgestifte lippen in de zes weken voor 5 december door het leven.”

  Als je dat enige tijd volhoudt, boskabouter, dan zul je binnen 3 jaar een zeer bijzondere bezienswaardigheid worden, niet alleen voor de toerist maar ook voor het Nederlandse kind. Veel succes!


  Maak melding

 19. @She-Suri

  “Als je dat enige tijd volhoudt, boskabouter, dan zul je binnen 3 jaar een zeer bijzondere bezienswaardigheid worden, niet alleen voor de toerist maar ook voor het Nederlandse kind. Veel succes!”

  Blijkbaar volg je de media niet. Bij het Eenvandaag panel denkt 83% van de Nederlandse bevolking zoals ik. Als Surinamer met slaven als voorouders zit ik niet te wachten op de ’tjeh poti’ mentaliteit van halfzachte kaaskoppen, die geen ballen hebben om een kinderfeest te verdedigen. Verder wens ik niet op een rij gezet te worden met landgenoten, die zich als een stelletje halve garen gedragen en veronderstellen, dat kinderen enig benul van disciminatie hebben. Ik voeg een element toe aan de discussie en dat is mijn zelfbeschikkingsrecht me als zwarte piet uit te dossen. Nogmaals, ik wil de zwarte tegenkomen, die mij dat recht ontneemt. Die gaat linea recta in de zak mee naar Spanje.


  Maak melding

 20. @She-Suri

  “De mensen die nu nog discussi√ęren over wel of geen zwarte piet hebben iets gemist, nl dat de discussie een gepasseerd station is. De strijd is gestreden en Zwarte Piet is dood en begraven.
  Zijn verschijning zal af en toe, ter nagedachtenis, nog te zien zijn in de straten.”

  Waar baseer jij die onzin op? Woon je soms op Pluto? Heb je niet vernomen, dat het Sinterklaasfeest inclusief de zwarte pieten op de cultureel erfgoedlijst geplaatst gaat worden? Doordat een stelletje zwarte idioten – oei, is dat discriminatie? – naar de rechter is gestapt, is er juist onder de Nederlanders een enorme verbetenheid ontstaan in de trant van: “Die mafkezen gaan ons kinderfeest nooit van zijn levensdagen afpakken”. Zwarte Piet zal komende tijd massaal zijn opwachting in Nederland maken en Nederlanders zullen erop voorbereid zijn om met zwarten af te rekenen, die daartegen amok maken.


  Maak melding

 21. @ boskabouter,
  Keep on dreaming!
  De laatste stuiptrekkingen van een groep onnozelen, ja dat zal je zien. Niets meer, niets minder. En die zullen heftig zijn ja. Dat zijn stuiptrekkingen altijd! Vooral de laatse!
  En Sint….. Die is ten alle tijden welkom! Bij iedereen!

  Velen snappen niet dat het alleen, ja slechts alleen om de KARIKATUUR van zwarte piet gaat.


  Maak melding

 22. She-Suri, over onnozel gesproken, om dus ruim 80 % van de Nederlandse bevolking voor onnozel uit te maken, hoe noem je dat zelf,
  zegt de ene gek tegen de andere gek, iedereen is gek, behalve ik, zie je de vergelijking?


  Maak melding

 23. @hans

  Zoals gezegd, pas ik ervoor om bij een stelletje zwarte halve garen – of beter, de kindermisbruikers – te worden ingedeeld. Er zij ook zwarten, die hun hersenen kunnen gebruiken.


  Maak melding

 24. Ik ben van mening dat het voor kinderen niet heel veel zal uitmaken of “zwarte” piet nu zwart is of niet. Voor hun is het gewoon een feest waar ze cadeaus en snoep krijgen.

  En ik vind het jammer dat mensen donkere mensen die eigenlijk gelijk zijn aan blanke mensen (ik vind het sowieso al jammer dat ik nu een onderscheid moet maken tussen donker en blank) doen alsof ze anders zijn. We zijn allemaal mensen.

  Ook vind ik qua Wilders dat ieder persoon donker, blank of anders die zich niet gedraagt in Nederland ( dus overval, beroving etc) niet hier hoort.


  Maak melding

 25. Het gaat niet om zwarte piet, of groene piet of What ever. Het gaat veel verder. Het gaat om discriminatie. Kortom allochtonen zijn voor de blanken inferieur. Allochtonen wees blij en wees trots op je afkomst. De Nederlanders hebben geen traditie behalve klompendansen . Laat ze maar kletsen. Zwarte piet is einde verhaal. De hele wereld vind zwarte piet discriminatie.
  De blanken liegen al zeer vroeg. Ze liegen over Sinterklaas en zwarte piet aan de kinderen. Is 1 grote leugen, en na een tijdje zeggen ze dan tegen de kinderen, het is niet waar, Sinterklaas bestaat niet. Wat een idioterie.
  Ze verdraaien alles, waarom leugens. Waarheid is dat Sinterklaas een Turk is. So get a life. Sinterklaas is dus niet traditie van de Nederlanders. Traditie is klompendans, meer kennen jullie niet.


  Maak melding

 26. Paulus, de meesten die ik ken gebruiken hun hersens wel en denken wel rationeel, allen de gefrustreerde schreeuwers proberen er steeds boven uit te komen een minderheid die zijn zin probeert door op te dringen


  Maak melding

 27. @ hans,
  Nee, ik zie de vergelijking niet omdat ie als een hete tang op een varken slaat.
  NL telt nog minder dan 0,3 % van de WERELDBEVOLKING!
  Het Sinterklaasfeest in zijn huidige vorm met ZWARTE PIETEN, wordt door de HELE WERELD afgekeurd vanwege het racistische element.
  Wat is 80 % vd NL bevolking, mondiaal gezien? Niet zo veel, hè!


  Maak melding

 28. Ok, piet mag blijven bestaan; maar ban de naam zwarte piet en noem die goede man/vrouw pieterBAAS.
  Maar dat zal hier in Nederland never nooit gebeuren aangezien dit de rangorde van die mijterdragende baardaap danig teniet zal doen.


  Maak melding

 29. She-Suri , maak er lekker een wereldprobleem van, mondiaal gezien is Nederland inderdaad een klein stipje op de wereldbol, denk je nu echt dat de gemiddelde het ook maar enen hol interesseert, wat er in dat kikkerlandje gebeurt dat er een relatief klein gedeelte van de Nederlandse bevolking het met een traditioneel kinderfeest niet eens is, maak het niet belangrijker dan het is, er zijn op het moment wel belangrijkere en gevaarlijkere zaken aan de hand dan de frustaties van een handjevol uiteindelijk import Nederlanders


  Maak melding

 30. Ik snap er geen snars van.
  De kerstman komt bij ons ook door de schoorsteen naar binnen.
  En toch is ie altijd schoon.
  Waarom kan die andere kapsoneslijer dan niet bij ons door de schoorsteen? Voelt ie zich daar te hoogverheven voor?

  Overigens hebben mijn zussie en ik opgemerkt dat zwarte piet al zwart is voordat hij bij ons door de schoorsteen naar binnen komt.

  Raar he?


  Maak melding

 31. Ik lees hier dat 80 tot 83 procent van de Nederlanders voor het behoud is van zwarte Piet in deze vorm.
  Verbazingwekkend. Nog nooit eerder gebeurd dat de Nederlander zich zo massaal inzet voor het behoud van een neger!!


  Maak melding

 32. Mensen mensen toch; ik kom binnenkort met echte zwarte Pieten van allerlei pluimage. Ik heb Chinese Hindoestaanse
  Javaanse en Griekse. Alleen gooien ze niet met pepernoten, maar met Handgranaten,dan is het gedonder afgelopen met dat Zwarte Piet gedoe.


  Maak melding

 33. Je blijft toch lachen. Daarom kijk ik graag even op dit forum.
  90 % van de Nederlanders weet niet eens waar Suriname ligt.
  Waterkantnet???? Nooit van gehoord.

  Vrijwel iedereen in Nederland wil het Sinter Klaasfeest laten zoals het is.
  Dat is dus democratie. Een vreemd begrip in Suriname.
  Je hoeft er niet naar te kijken. Je hoeft niet mee te doen.
  Je mag allemaal zegen wat je ervan vindt. Wat woon ik toch in een fijn land.
  Dat laat ik niet verkloten door een paar gefrustreerde negers.


  Maak melding

 34. Ik vind dat die hele Sinterklaasfeest moet worden afgeschaft. Je wilt niet weten wat die pedo sints allemaal uithalen met die kinderen op hun schoot. Heeft de sinterklaas commitee ooit een keurmerk voor de sint ingesteld? Nee. Alle pedo’s leven zich met sinterklaas flink uit. Als ouder zou ik erg huiverig zijn om mijn kind op de schoot van zo’n pedo-sint te te zien zitten.
  Dus: actie graag om de pedo’s te weren! Keurmerk voor Sinterklaas!

  P.S.: blanken hebben een verhoogde aanleg voor pedoisme.


  Maak melding

 35. @Gert
  Beter kun je het niet aangeven:
  “Je blijft toch lachen. Daarom kijk ik graag even op dit forum.
  90 % van de Nederlanders weet niet eens waar Suriname ligt.
  Waterkantnet???? Nooit van gehoord.”
  Dat betekent dus ook dat je niet weet waar die ander het over heeft en vooral, DAT je het gewoon niet wilt weten.
  Wat vind je daar zelf van. Zou de politiek ook op deze wijze moeten functioneren?


  Maak melding

 36. @Hans,
  De buitenwereld heeft zich al bezig gehouden en zich ook geuit over het verschijnsel Zwarte Piet. Afkeurend dus! Zelfs de VN heeft zich ermee bemoeid.
  Dus je ontkomt er niet aan dat het probleem wereldwijd bekend is, ook al is het voor jou een klein probleem!

  Als we binnen NL blijven zoals jij dat graag wil, 80 % van NL is (NOG) puur wit dus is het logisch dat 80% zich inzet om het racisme rond het Sintfeest in stand te houden.
  Dit probleem van zwarte piet heeft met RACISME te maken. Dit heeft de rechter bepaald.
  Wat zegt dit gegeven over de Nederlander?
  Vul dit maar zelf in….Hans den Hollander!


  Maak melding

 37. Mensen het maakt niet uit.
  Of de blanken zwarte piet en Sint willen vieren. Laat ze hun gang maar gaa. Ook na 5 december zijn en blijven ze racisten.
  Waar maken we ons druk over 1 dagje , terwijl de blanken het hele jaar door racistisch zijn. Als je het over pedofielen zou hebben worden die meteen beschermd. Sint vind het lekker dat de kindjes op zijn blanke…. Zitten. Het zijn pedofielen. Grootste netwerk pedofilie van de wereld zit in Nederland . Ze hebben zelfs een pedofielenpartij. Ze zijn gewoon niet te vertrouwen. Als ze het hier niet krijgen vliegen ze naar Bangkok, suriname Vietnam etc… Het zijn viezerikken.

  Dus mede allochtonen het racisme en haatprediken zit in hun bloed. Zie ook hun Wilders aanhang.


  Maak melding

 38. She-Suri, je kletst en nog een aantal anderen maar raak, die buitenwereld waar jjij het over hebt is maar een verrekte kleine groep, opgeblazen door de Pers vraag aan de gemiddelde Engelsman of Belg of hij er iets over gehoord 10 tegen 1 dat hij ontkennend antwoord heeft en de VN heeft er zich mee bemoeit, je bedoelt die Amerikaanse tante die op persoonlijke titel hier wel even uit zou maken wat wel en niet kan, laat die haar eigen straatje in de zuidelijke staten van Amerika, de KKK eerst maar even schoon vegen.
  En die uitspraak van die rechter, lap ik helemaal aan me laars, die doen wel meer uitspraken waar mij de broek van afzakt


  Maak melding

 39. Beste Mike,

  Waarom zie ik hier in Suriname meisjes van 15 jaar lopen met 2 kinderen aan hun arm.
  Waarom zitten de gevangenissen in Suriname vol met papa’s stiefvaders, ooms en broers die hun jonge dochters van soms 10 jaar lastig vallen.

  Leg me dat eens uit Mike…


  Maak melding

 40. Mike is zo’n type dat in Suriname de hele dag met ontbloot bovenlijf voor een bar hangt en jonge meisjes en vrouwen lastig valt. Ook een paar gouden en half stoned.

  Heb ik gelijk MIke

  Of hij woont in Nederland en heeft zijn leven nog geen dag gewerkt en houdt zijn handjes op voor zijn uitkering die door de blanke Nederlanders wordt betaald

  Ik herken het type…


  Maak melding

 41. Henkie,

  Het zijn de Nederlanders die vaak als pedofielen de kleine meisjes bezwangeren.
  Het zijn de Nederlanders die alles uit ons land hebben gestolen. Inderdaad de zwarten moesten voor ze werken. Ik vertik het om nu weer voor ze te werken. Zelfs zitten ze alleen maar te commanderen en koffie te drinken. Wel willen ze voor het huishoudelijk werk een allochtoon want die is lekker goedkoop en zeurt niet. Het blijft een krenterig volkje. Zijn ze aan het zeuren over Henk en Ingrid. Lekker weglopen als het heet onder hun voeten word , weglopen uit Srebenica. Verraden in wo. II. Grootste verraders waren de Nederlanders nsb. De wereld begint jullie soort door te krijgen. Als je in het gooi of Heemstede loopt word je meteen aangekeken, en men vraagt zich meteen af, waarom een zwarte in hun dorp woont. Kortom racisten tot in hun bloed ongeacht opleiding. En Henkie’s ik heb meer opleiding genoten dan jij hoor.


  Maak melding

 42. @hans,
  De rechter heeft gesproken!!
  En als jij twijfelt aan de uitspraak van de rechter of het er niet mee eens ben, dan ben jíj hopeloos want wat de rechter zegt is wet! Jouw eigen Nederlandse wet!
  Je zult ermee moeten leven!
  Arme hans, ik heb zo met je te doen.


  Maak melding

 43. @Henk Molenaar,

  Het is natuurlijk hoor dat geslachtsrijpe meisjes kinderen krijgen. Jammer dat je er niet bij was om de condooms uit te delen. Denk je soms dat de blanke meisjes minder neuken of minder neuklustig zijn? Gelukkig voor hen kunnen ze wel een condoom bekostigen. Al was het alleen maar van de kinderbijslag.


  Maak melding

 44. Beste Mosho Mijt

  90 procent van de ongehuwde tieners zijn Surinaamse Creoolse meisjes..Zowel in Nederland als in Suriname

  Ja ze neuken dus meer en in ieder geval onveilig dan blanke meisjes


  Maak melding

 45. Mike
  Henkie,

  Het zijn de Nederlanders die vaak als pedofielen de kleine meisjes bezwangeren.

  Ik heb nog nooit in Suriname een zwart jong meisje van 14 met een halfbloed kindje zien lopen,….


  Maak melding

 46. @Henk Molenaar,

  Ik zou niet zeggen dat de negermeisjes meer seks hebben, wel dat ze snel zwanger worden omdat ze – of hun sekspartners – geen voorbehoedsmiddelen gebruiken.

  Bovendien is het in hun cultuur normaal om al jong te gaan liggen met gespreide benen, dus is dat weer normaal voor hen en doen ze daarmee geen abnormale ding.

  Wel is jammer dat de gemeenschap voor de opvang en opvoeding en onderwijs van deze kinderen moet opdraaien, want deze meisjes verkiezen het vervolgens niet om door te blijven leven in hun cultuur (in het binnenland) maar komen naar of blijven in de stad met aspiraties van een luxe leven. En dat leidt weer tot veel problemen.

  Maar om te zeggen dat de tiener uit de ene cultuur meer aan seks denkt dan een tiener uit een andere cultuur, daar ga ik niet mee in.


  Maak melding

 47. @koos,

  Aangezien jij alleen paarse kakkerlakken ziet, zul je wel zelf die deksel geopend hebben. Dus dom van je om je af te vragen wie die deksel heeft geopend. Heb je zo’n slechte geheugen, oudje?


  Maak melding

 48. She -Suri als ik jou was zou ik me maar druk maken om jezelf, verander de wereld en begin bij jezelf, een therapietje om wat rationeler te denken bijv, je komt nl. nogal gefrustreerd en obsessief over, en wat die wet betreft, ik doe ook weleens dingen die niet mogen en de rechter is ook maar een mens die wel eens fouten maakt rechterlijke dwalingen noemen ze dat, en niet een of ander Godje.


  Maak melding

 49. Van mij mogen ze Zwarte Piet en Sinterklaas van kleur verwisselen.

  Alleen vrees ik dat een Zwarte Sinterklaas geen cadeautjes gaat uitdelen, die is altijd platzak !

  Met een zwarte Amerikaanse president krijgen we ISIS,
  met een zwarte Sinterklaas krijgen we NIETES.


  Maak melding

 50. @She-Suri

  “De rechter heeft gesproken!!
  En als jij twijfelt aan de uitspraak van de rechter of het er niet mee eens ben, dan ben jíj hopeloos want wat de rechter zegt is wet! Jouw eigen Nederlandse wet!
  Je zult ermee moeten leven!
  Arme hans, ik heb zo met je te doen.”

  Wat zit jij nou te raaskallen. De rechter heeft geen verbod over zwarte piet uitgesproken, maar de gemeente Amsterdam gesommeerd de intocht van het Sinterklaasfeest in de huidige vorm te heroverwegen, omdat zij de figuur van zwarte piet aanstootgevend voor zwarte mensen acht. Tegen deze uitspraak is beroep aangetekend bij de Hoge Raad en ik ben er gerust op, dat dit college wijze heren en dames, gezien de massale steun, die zwarte piet onder de Nederlanders heeft, er niet over zal piekeren de stompzinnige gevoeligheden van een zeer kleine zwarte minderheid te verkiezen boven de traditie – het punt, waar de lagere rechter geen aandacht aan besteed heeft – die met het Sinterklaasfeest verbonden is.


  Maak melding

 51. Die Nederlandels zijn echte bedelaals. Elk jaal zij wachten op 5 decembel op die man die hen gaat blengen kadootjes, want ze zijn elg alm en kunnen zelf nie kopen. Ze houden handje en schoentje en misschien ook poenta open op 5 decembel avond. Als alles maal gestopt en gevult woldt.


  Maak melding

 52. Nederlandse vertegenwoordigers in het buitenland voelen zich steeds ongemakkelijker met die belachelijke verschijning van Zwarte Piet. Niemand neemt ze straks meer serieus. Dag zwarte Piet, je hebt je beste tijd al gehad.


  Maak melding

 53. Heb gelachen en ben verbaasd om de reacties.

  Zelf ben ik bruin en heb alle soorten bloed in me, maar ik voel me ……. MENS. Ik ben niet trots op mijn afkomst en schaam me er ook niet voor. Zo probeer ik ook om dingen te schrijven waar ik me later niet voor hoef te schamen. Dat lukt me niet altijd, maar ik doe wel mijn best.

  Ik heb zelf in Suriname met mijn eigen kinderen Sinterklaas gevierd, hoewel ik ertegen ben. Waarom? Het was op school reeds zo gebracht aan hun dat ik er niets aan kon veranderen. Ik wilde de kinderen niet frustreren.

  Ben ik tegen Sinterklaas? Ja. om meerdere redenen.

  1 Ik vind het opvoedkundig onjuist om kinderen bang te maken dat ze meegenomen worden naar Spanje in een zak als ze zich niet goed gedragen.

  2 Je zal mij niet horen zeggen dat mensen die Sinterklaas vieren racisten zijn. Ik zal wel blijven zeggen dat het zwarte pieten gedoe voortkomt uit de superioriteitswaan van de lichtergekleurde mens op deze aarde. Dat de Sint uit Turkije komt, doet daar niets aan af. Overal ter wereld ben je minder waard naar mate je donkerder bent. Zelfs onder de negers is dat zo. (zo denk ik niet, zo denkt het gros van de mensen op deze aarde).

  Moet ZWARTE piet verdwijnen? Van mij wel, en wel zo snel mogelijk.

  Voor de voorstanders van ZWARTE piet. Stel je een feest voor in bijvoorbeeld Afrika, waar de blanke de knecht is van de neger en waarbij dat feest hier wordt geimporteerd. De zwarte baas komt met een boot binnen waarop zijn blanke knechten zichzelf belachelijk maken in gedrag en taal (slecht Nederlands). Ik ben benieuwd hoe lang dat feest in Nederland zou mogen doorgaan.

  Voor degenen die zeggen dat “de rest” moet oprotten naar “zijn eigen land”: Zo gauw als alle westerse landen al hun blanke nazaten hebben gerepatrieerd uit de landen die ze de afgelopen 500 jaren hebben bezet (lees gestolen), en hun fabrieken en bedrijven ook meenemen, vertrek ik ook (en ik denk alle kleurlingen met mij. Uiteraard willen we bij vertrek ook nog onze geroofde eigendommen, grondstoffen en 300 jaar achterstallig loon van slaven, vergoeding voor elke vermoorde neger, indiaan, Maori, Aboriginal etc. Verder willen we ook nog dat we voor elke vermoorde leider/ president/ koning van ons wij ook √©√©n van julie leiders mogen vermoorden. Ik begrijp dat jullie dat niet leuk vinden, maar hey, wie is ook alweer begonnen?

  Er wordt gesproken over moskee√ęn die overal verrijzen? Zijn jullie de kerken vergeten die jullie overal hebben neergeplant?

  Ik denk niet graag in wij – jullie, maar ik laat wel graag de andere kant van de medaiiel zien.

  De wereld is voornamelijk door toedoen van de blnake flink door elkaar geschut. Wraak nemen heeft geen zin, maar het wordt tijd dat de westerling een toontje lager gaat zingen en wat redelijker wordt. Bid ervoor Europeaan, dat de rest zich niet tegen jullie gaat gedragen zoals jullie dat hebben gedaan.

  Wat opmerkingen: ajoemara: je weet niet eens je nick goed te schrijven (anjoemara) en de rest deugt ook al niet. Inhoudelijk noch taalkundig.

  Mike: je doet precies wat je anderen verwijt.

  Srika: je hbt een evenwichtig stuk geformuleerd. Goed zo!!

  Pluimke: dat je stiefdochter door een stelletje onbeschofte (donkere) jongens wordt nageroepen, is nog geen reden om zwarte piet te laten blijven. Kunnen negers racistisch zijn? Jazeker! Moet ZWARTE piet daarom blijven? NO WAY!

  GEZOND VERSTAND: je hebt je gezond verstand gebruikt.

  PAT: je hoeft je excuses niet aan te bieden. Ik gooi je niet op één hoop. Jij bent niet verantwoordelijk voor het gedrag van rasgenoten/geloofsgenoten/soortgenoten.

  M199117: Je lijkt goed te beginnen, maar je snapt er geen barst van. Als we jouw vergelijking doortrekken, behoren alle regeringsleden en alle leidinggevenden van bedrijven tot een criminele organisatie en zouden ze uit elk land gezet moeten worden. Weet je wat de grote bedrijven emt hulp van hun regeringen allemaal uitspoken in arme landen??

  HANS: jij schijnt alleen achter de rechter te staan als die uitspraken doet waarmee jij het eens bent. Zoniet lap je de wet aan je laars? Anarchist in de dop??


  Maak melding

 54. Het is werkelijk ongelovelijk hoe een zgn ‘nuchter’ volk massaal uitloopt om een fictieve figuur met fictieve knechten officieel te verwelkomen. Dit volk zou elk ander volk dat dit deed voor gek hebben versleten en uitgelachen hebben.

  Daarna volgt de fictieve carnavalsprins die met bier en sier wordt verwelkomt.

  Maar eerst hebben ze daarvoor een fictieve noordpoolman die met vliegende Finse herten, de rendieren, een spanwagen in de lucht laat voortvliegen, aangeroepen om vooral kadootjes te brengen.

  Moraal: alle gierige landen hebben fictieve figuren die hun gratis kadootjes komen brengen. En deze figuren komen allemaal uit het buitenland.
  Gevolg: het buitenland zal wel erg rijk zijn, dus ze moesten gekoloniseerd, bezet en uitgebuit worden.


  Maak melding

 55. Henk Molenaar.

  Ik kom niet op voor Mike,hij is oud en wijs genoeg om jou van repliek te dienen !

  Jij schrijft dat dat Mike van de centjes leeft van de Blanke Nederlandse belasting betalers :

  Vraag; hoe weet je dat Mike niet werkt ?

  Kijk ; dat is weer zo¬īn veronderstelling van een Blanke, bijna ieder Blanke denkt altijd dat een Zwarte niet werkt,en dat ze de hele dag achter over geleund staat en op zijn /haar uitkering zit te wachten.

  Je schrijft dat je beter geschoold bent dan Mike,dat zal wel zo zijn, maar ik weet het niet.( het interesseert me geen moer. )

  Om eerlijk zal dat wat mij betreft een worst zijn,maar gezien jou reachtie dan zie en lees ik dat je wel een Racist bent !!!

  Ik werk ook, dus ik en nog vele Zwarten betalen ook voor Mike
  tenminste als hij in de WW zou lopen, en alle werkende Zwarten betalen ook voor de luie Blanken die de hele dag in de kroeg zitten te zuipen, ( cq koffie huis. )

  Dat de Meisje in Suriname op jeugdige leeftijd kinderen krijgen, heeft niks te maken met Geiligheid, maar door gebrek aan voorlichting thuis en op school !!!!!

  Ik ken hier genoeg meisjes van 11 en 13 jarigen die heel geil zijn, omdat de meisjes van die leeftijd hier fors zijn, moet men dus beter opletten anders vergrijpt je zo aan zo¬īn geil ettertje !!!

  Zwarte Piet mag wat betreft blijven,ik persoonlijk stoor me daar niet aan, wij worden toch al de hele jaar en ons hele leven lang
  veroordeeld en beoordeeld , door Blanken als jij !!!


  Maak melding

 56. She- Suri, wie kaatst kan de bal verwachten, en Midete dus jij accepteert ook maar klakkeloos wat ze jou voorschrijven, dan maar liever wat anarchistische trekjes, zou ook voor een groot aantal Surinamers in Su wel goed zijn wel goed zijn, misschien dat er dan in positieve zin wat veranderd, het lijken nu wel een stel makke schapen, zoals ze de huidige regering accepteren


  Maak melding

 57. Als zwarte piet van oorsprong een Moor (Noord-Afrikaan) is en Sinterklaas een Turk , dan kan deze traditie en cultuur nooit puur of oer Hollands zijn!!!
  Of vergis ik me, kan iemand me dat uitleggen.

  Dus eigenlijk had Maxima gelijk dat de Nederlandse identiteit niet bestaat!!!!


  Maak melding

 58. Transparant,

  Ik heb al eerder gepost over de Nederlandse identiteit. Het is een volk van bastaarden (niet beledigend, maar feitelijk bedoeld).
  Kijk wie allemaal hun zaadjes massaal in de Nederlandse vrouwtjes hier hebben achtergelaten: Romeinen, Spanjaarden, Fransen, Duitsers, Vikingen, Moddermannen en in recente tijden Amerikanen, Canadezen, Britten, Polen, Turken, Marokkanen, Surinamers, Indo’s enz.

  Waarom denk je dat de Nederlanders zich zo krampachtig vastklampen aan de oude instituten en tradities? Om nog enigzins het gevoel van een ‘volk’ te hebben, want ze zijn zo divers in bloed als maar kan.


  Maak melding

 59. @ Paulus de boskabouter
  -Waar lees je dat ik beweerd heb dat de rechter Zwarte Piet heeft verboden?
  -ik vrees dat jij lelijk op je neus gaat kijken als je wacht op de uitspraak van de Hoge Raad!

  @ hans,
  Het op de man spelen is een uiting van zwakte! Als je geen argumenten meer hebt, denk je de discussie met schelden te winnen. Laf hoor!


  Maak melding

 60. @Hans geeft zichzelf gelijk! Hahahahahaha…ns!!!
  Zo zielig!
  Ja hans, je hebt gelijk hoor :)) Slaap lekker vannacht want dat gun ik je wel en neem nog effe het laatste woord. Ook dat gun ik je van harte, anders slaap je niet lekker denk ik.


  Maak melding

 61. Wat een discussie om een Nederlands kinderfeest en wat wij er als volwassenen niet allemaal van maken om wat 7.500 km noordoostelijk gebeurt.
  Als de overgrote meerderheid van Nederland vindt, dat dit feest in zijn huidige vorm moet blijven bestaan, wie zijn wij (Surinamers) dan om dat te verbieden.
  Laat iedereen gewoon zijn eigen (kinder)feesten vieren.
  ‘s-Lands wijs, ‘s-lands eer.
  Laat iedereen gewoon in zijn of haar waarde en blaas niet alles op tot een wereldprobleem, waarin bijna niemand herkent, behalve wij Surinamers misschien.
  Ik ken geen ander land, dat zich zo opwindt over het Sinterklaasfeest, dan Suriname.
  Er valt ook voldoende aan te merken op de onnoemlijk vele feestdagen in Suriname, die het hele bedrijfsleven plat leggen.
  Daar hoor je niemand over onder het mom, dat het Sinterklaasfeest racistisch is.
  Zo ken ik er nog wel een paar.


  Maak melding

 62. @Rudinho
  Jij slaat de spreekwoordelijke spijker precies op zijn kop.
  Waar zijn we nou toch mee bezig!
  Geen sinterklaas! dan ook geen kwaku? Laat een ieder in zijn/haar waarde, nog even en dan moet ook het klompendansen in Nederland er aan geloven of, verwoord door mijn buren, het in theedoeken gekleed tegen een ander zijn kont aan dansen! We zouden misschien iets minder op elkaar moeten letten en wederzijdse gebruiken en gewoonten moeten respecteren.


  Maak melding

 63. @hans
  En Kwaku moet blijven, net als de Milan, en de Pasar Malam en de Vlaggetjesdag

  hans jij begrijpt ben t echt heelemal met je eens
  maar niet Zwarte Piet!
  die is al opgerot, glukg


  Maak melding

 64. Kwakoe is geen nationale feestdag laaggeschoolde gast. geen zwartpiet klaar is kees. De Nederlanders zullen het nooit begrijpen en daarom al problemen in nederland. wij Surinamers vragen niets, alleen die zwartepiet gedoe, dat het ophoudt.


  Maak melding

 65. We zijn met z’n allen aan het bakkeleien en onze gemeenschappelijke vijanden winnen terrein. Ebola discrimineert niet en de barbaren uit het Midden Oosten staan op de drempel van Europa.


  Maak melding

 66. Hmmm Henk Molenaar, woont in Suriname en denkt dat hij te vertellen heeft. Terwijl je als Surinamer in Nederland de mond gesnoerd word door precies datzelfde soort tokkie NL;ers. Kan Henk niet gewoon zijn grote bek houden. Neger is geen term die witte hollanders moeten bezigen al helemaal niet als wij dat woord zelf als gemeenschap hebben begraven en er niet meer ensen te gebruiken. En dan het meest grappige wil jij het echt over kindermisbruik hebben Henk hahahahaahahahahahahahahaha


  Maak melding

 67. Het versterft hier weer van de vuile racisten. Het is duidelijk dat Nederland, de bakermat van racisme het niet ziet, blind als racisme hun gemaakt heeft. Uitleg aan deze gasten heeft weinig zin. Gewoon de uitspraak afwachten en het vonnis verzwaren met een dwangsom bij iedere overtreding want de enige taal die de Nederlanders verstaan is betalen. Ze zullen het nooit snappen!


  Maak melding

 68. Gene Zaandam

  “Neger is geen term die witte hollanders moeten bezigen al helemaal niet als wij dat woord zelf als gemeenschap hebben begraven en er niet meer ensen te gebruiken.’

  Ik heb het woord Neger nergens gebruik. En al zou ik dan doen dan laat ik bij dat zeker niet verbieden door type zoals jij die het grappig vind dat ik over kindermisbruik begin.

  En hoe moeten we Negers dan noemen?


  Maak melding

 69. Oja, Henk Molenaar, zoals je in Nederland geinstitutionaliseerd racisme hebt heb je er ook geinstitutionaliseerde pedofilie. Als enige land in de heeeeele wereld mochten van de rechter onder het mom van democratie de pedofielen zich verenigen en kregen als MARTIJN een legale status! Dus Nederlanders zijn de laatsten die anderen moeten beschuldigen van pedofilie want zoals we het in Suriname zeggen: ‘na Holland pedofilie e libi!”


  Maak melding

 70. @Piet
  De mensen in jouw filmpje doen me denken aan de Nederlandse Hooligans na een verloren wedstrijd, als ze het Leidseplein vernielen en alles kapot slaan en plunderen.


  Maak melding

 71. Lucien, daarom staan er in welke krant je in Suriname ook openslaat wel zowat dagelijks meldingen in van sexueel misbruik van kinderen door ooms, vaders en broers, waarmee ik het bestaan van, en vele Nederlanders met mij, van Martijn goed wil praten, integendeel, opknopen moeten ze die gasten, of dat nu in Nl. is of in Su, je moet gewoon met je gore poten van kinderen en ook van vrouwen die er niet van gediend zijn afblijven, dit is trouwens ook een van die rechterlijke dwalingen waar ik op doelde SHE-SURI, in ons zwarte pieten conflict, noem mij dan maar anarchist, in dit geval een geuzennaam voor mij.
  Dus Lucien een beetje minder hypocriet zou mooi zijn


  Maak melding

 72. De rechter heeft zwarte piet niet verboden.
  De rechter heeft uitgesproken dat zwarte piet een racistische verschijning is.

  Duzzzz,
  iedereen mag zich verkleden als zwarte piet als hij dat wil.
  De winkels mogen producten verkopen met de afbeelding van zwarte piet.
  Sint mag overal verschijnen met zijn zwarte pieten.
  Ook in de fanfare zullen de zwarte pieten nog overvloedig vertegenwoordigd zijn. Enz.

  Wat duidelijk wordt, is dat allen die dat doen, racistisch zijn en de wet aan hun laars lappen.
  Als je daar trots op bent……..?? Dan vertelt dat gegeven, veel over jou zelf.

  Racisme in het openbaar is strafbaar, duzzzz…… zullen deze mensen in de toekomst een boete worden opgelegd omdat ze openlijk racistisch zijn.
  Dit jaar zullen er meer zwarte pieten zijn dan ooit tevoren omdat mensen dit zullen gebruiken als protest.

  Langzaam zal het protest doodbloeden vanwege de boete’s, en de zinloosheid ervan en over 4-5 jaar zal iedereen vreemd opkijken (of met weemoed), als er nog een zwarte piet over straat durft te lopen.

  Zwarte Piet is niet in één keer dood. Hij sterft een langzame, tergende, pijnlijke dood.
  Duzzz racisten, haal je hart op nu je nog de kans hebt, trek je pietenpak aan, gebruik vooral veel zwarte schmink en ga op pad.
  Het is misschien wel je laatste kans.


  Maak melding

 73. Nee hoor Kwakoe.
  De Surinamers en Antillianen hebben zich weer eens een slechte dienst bewezen.
  Ze zijn al over vertegenwoordigd in de crimminaliteit.
  De Hollanders krijgen genoeg van hun gezeur.
  Dan willen ze weer schadevergoeding voor de slavernij. Dan weer gaat Kakoe faillieet. Dan weer een grote bek vanuit Suriname.
  Neem van mij aan. Straks is bij Hollanders de maat vol.
  Wie krijgen dan gedonder. Dat zijn de goedwillende Surinamers in Nederland die werken. Hun vrouw trouw zijn en nooit in contact komen met justitie.
  Ja een kleine groep maar ze bestaan.


  Maak melding

 74. Nee hoor Gert, je bedoelt dat de Nederlanders zichzelf juist wereldwijd een slechte dienst bewijzen om dit schandelijke vertoon voort te zetten!!!
  Ze zijn over vertegenwoordigd in de witte boordencriminaliteit en in de kinderporno!!!!


  Maak melding

 75. Hebben de witte Hollanders ooit een idee gehad hoe de Zuid Afrikanen zich gevoeld hebben toen een kleine minderheid de macht op gewelddadige wijze overnam in hun land en ze onderdrukt heeft zoveel eeuwen lang?
  Nee???
  Natuurlijk niet.
  Wel, wat jullie Hollanders nu ervaren is 0,001 0/00 (één duizendste promille van wat een ander al zoveel jaren voelt). Eigenlijk is dat gevoel zelfs niet in promillages uit te drukken.
  Naar h√®, als een kleine minderheid de wet komt bepalen in jouw eigen land. En dan niet eens met de harde hand. Maar met een simpel t- shirtje met als opdruk “Zwarte Piet is racisme”.
  En dan ook niet eens gesproken over de andere continenten waar jullie met jullie kleine minderheid zijn geweest en ravages hebben aangericht honderden jaren lang.

  What goes around, comes around!!!


  Maak melding

 76. Wat zijn jullie allemaal een stel randdebielen hier!
  En zwart of blank: allemaal een stel racisten. Je zou denken dat men leert door de tijd heen…maar helaas.
  Waar IEDEREEN aan voorbij gaat is de kinderen. Of sinterklaas nou veranderd of zwarte piet blauw of groen of zwart word… op dit moment hebben een stelletje !!!volwassenen!!! het COMPLEET verpest voor de kinderen die NU in de categorie “geloven nog in sinterklaas” zitten. Want door de hele commotie dient er nu uitleg te worden gegeven waarom er nu verschillende pieten zijn… Nou kleine kinderen…er waren eens een stelletje mensen die waren het er niet mee eens dat zwarte piet, zwart is…!

  3 woorden…maar waarom dan? En ja hoe leg je dat uit?? Zullen we ze meteen maar met hun 3 jaar 4 jaar 5 jaar en ouder, ze ook es wijzer gaan maken over racisme??

  ja hiermee hebben we idd een mijlpaal behaalt!!


  Maak melding

 77. @ nienke de groot
  “Nou kleine kinderen‚Ķer waren eens een stelletje mensen die waren het er niet mee eens dat zwarte piet, zwart is‚Ķ!”

  Kind: maar waarom is zwarte piet eigenlijk zwart mama?
  Mama: nou dat komt door het roet van de schoorsteen.
  Kind: wat is een schoorsteen mama?
  Mama: nou dat is iets wat eigenlijk niet meer bestaat.
  Kind: hoe komt die piet dan zwart mama, als de schoorsteen niet meer bestaat?
  Mama: nou weet je, zwarte piet was eigenlijk een slaaf. En slaven waren zwart.
  Kind: en wat is een slaaf mama?
  Mama: nou dat is een zwarte die al het werk voor een witte doet, zonder loon ervoor te krijgen.
  Kind: dat vind ik niet eerlijk mama.
  Mama: nee dat is het ook niet maar in die tijd was het heel gewoon.
  Kind: gelukkig is die tijd voorbij, hè mama.
  Mama: niet helemaal, kind. Er zijn mensen die met kracht en geweld herinnerd willen worden aan die tijd.
  Daarom strijden ze voor een zwarte piet.
  Kind: nu, dan vind ik het feestje ook niet meer leuk. Ik wil liever een cadeautje van de Kerstman.


  Maak melding

 78. Hahahaha. Nou sorry maar voer dat gesprek met je eigen kind. Mijn kind groeit op in een omgeving waarbij er mensen zijn in alle kleuren en maten. En alle kinderen van ons zien geen onderscheid. Zwart of wit. Onze kinderen zien mensen. Misschien woon ik in een ideale wereld of misschien wonen de mensen die tegen zijn in een kut wereld. Hoe dan ook. Vanuit deze prachtige wereld ga ik de kinderen niet wijzer maken. Want zij groeien al op in een wereld zoals het moet zijn.


  Maak melding

 79. @nienke de groot,
  @-Mijn kind groeit op in een omgeving waarbij er mensen zijn in alle kleuren en maten.
  *Leer jouw kinderen dan, de wensen van de ander te respecteren als die ander aangeeft dat jouw plezier, zijn verdriet is.

  @-Onze kinderen zien mensen.
  *En ónze kinderen zien mensen én zwarte karikaturen van zichzelf! Wat doet dat met hun zelfbeeld, denk je?
  Later zullen ze dat aan je vertellen, de gekleurde kinderen bedoel ik. Nu zijn ze nog te jong.

  @-Misschien woon ik in een ideale wereld of misschien wonen de mensen die tegen zijn in een kut wereld. Hoe dan ook. Vanuit deze prachtige wereld ga ik de kinderen niet wijzer maken.
  * Dan zou deze kleine verandering niets moeten uitmaken als jouw ideale wereld zo prachtig is. Nu blijkt vanwege de heftigheid en het verzet waarmee jij reageert, dat jouw prachtige ideale wereld helemaal opgehangen is aan één zwarte piet die symbool staat voor het uitbuiten, lastig vallen en onderdrukken van een ander. Met één knip van de schaar bestaat jouw droomwereld er straks dus niet meer.

  *jullie schoorstenen vertellen mij niet alleen dat j√ļllie prehistorisch denken maar ook dat het hele feest van 5 dec prehistorisch is en zich nodig moet aanpassen zoadat IEDEREEN zich er gelukkig bij voelt.


  Maak melding

 80. 14 okt. 2014

  In Gouda is een paradigma verschuiving t.a.v. zwarte piet gaande.

  Gouda als organiserende stad voor de intocht van Sinterklaas komt met voorstellen om de anti-zwarte pieten beweging enigszins tevreden te stellen. En dit proces zal in de toekomst moeilijk tot niet meer teruggedraaid kunnen worden. Maar het is ook een begin naar die totale verandering van zwarte piet.

  Eindelijk bewijzen een aantal Surineds dat door in elkaar te geloven, durven en volhouden van het standpunt er veel in Nederland ten goede van alle Surineds kan veranderen. En pas dan is de toenadering naar de andere, dus integratie mogelijk.
  En dit moet de jonge Surined nu aangeleerd worden. Maar niet door die laffe (politieke) leiders, maar door hoogopgeleide deels jonge Surineds die het daadwerkelijk met de doelgroep menen.

  En wat ziet Srika ook op de tv gebeuren? Een aantal zogenaamde bekende Surineds staat nu opeens op om zich ook uit te spreken voor veranderingen bij die zwarte piet. Maar waar waren zij in het heetst van de strijd tegen zwarte piet? Laffe hypocrieten zijn het toch !!!
  Srika


  Maak melding

 81. Zwarte Piet is als symbool bedoelt om de eeuwige knecht van de witte baas te dienen.
  Men heeft dat in 1850 vastgelegd voordat de slavernij zou worden afgeschaft, niet voor niets was Nederland het laatste land in die tijd in 1863 het heeft afgeschaft.

  Om het een andere draai te geven kwam men met het verhaal dat hij door de schoorsteen zo zwart is geworden………….dat is wel een psychologische zet.
  En om het helemaal goed te praten, zeg men het is een onschuldig kinderfeest.

  En daarom wil men dit in standhouden…………..de kleurling als eeuwige knecht.


  Maak melding

 82. beste mensen al weer de gedoe zwarte piet en slaaf kijk eerst wie geef hulp als er in een land een grote ramp is en ook nu in afrika ebola wie help allemaal ja klop maar toch zie je dat de laat ik het zoo zeggen de blanke mensen die geef hulp dokters zoo veel geld miljoenen en toch zijn de moet niet zoo zeggen maar de donker mensen dan wel de criools meer als neger genoemd toch ondankbaar en over kwakoe stoppen groot gelijk want een mooi kinder feest sinterklaas die zoo gehecht is onder de kinderen die moet gewoon blijven en wie niet er mee eens is dan doe je ogen maar dicht of rot op naar een land waar je wel tevreden ben alles word in dit land toe gelaten dan de moslims wat hun wil krijg hun en haad alle anderen die geen moslims zijn en nu de sinterklaas door de negers van ze willen afschaffen ga naar afrika of antillen of suriname en ga daar maar dingens afschaffen dan krijg je meteen een schop onder je reet ga maar dus hou op en ik ben ook een surinamer half moluks en hindustaan met criool bloed en ik vind helemaal niet erg over siterklaas en zwarte piet nederland moet streng worden want alles word hier in dit land te veel eis gesteld ook de moslims die moeten op rotten als hun niet hier aan pas ga weg waar je wel alles naar je wens is nee dan zoo lang er uitkering is en men maak gebruik van dubbel uitkering en vrouwde en veel meer blijf men in nederland en tegelijk zeuren over alles ook nu sinterklaas zeur pieten en ook in dit land als wat is dan help deze blanke mensen je in alles kijk maar naar ga naar ziekenhuis wie blanke dokters die je help of zusters meerder dan he dus doe normaal mensen er zijn veel erger dingens nu in de wereld dan sinterklaas de jihaad teroristen isis en talibaan en ebola nu dus kwakoe mag ook dicht gelijk voor 1 en gelijk voor ander groetjes


  Maak melding

 83. Juist door zwarte piet af te schaffen ontstaat discriminatie. Bijna alle Nederlanders willen dat zwarte piet blijft, want zwarte piet heeft geen overeenkomsten met negers, en zij vinden het discriminatie. Dus als zwarte piet wordt afgeschaft heb je de hele Nederlandse bevolking boos, en op wie? Op de buitenlanders! Gevolgen: Discriminatie, want buitenlanders zijn stom want ze pakken onze tradities af.
  Dus er wordt een probleem gemaakt van wat helemaal geen probleem was. Juist hiermee crie√ęer je haat tegen buitenlanders.
  En trouwens zwarte piet is eigenlijk een symbool om de bevrijding van de slavernij te vieren! En in de oude Nederlandse kolonies (waar slavernij was) vieren ze ook sinterklaas met zwart geschminkte pieten. Dus daar vinden ze het helemaal geen probleem!

  Dus laat zwarte piet gewoon zwart en ga ook niks raars verzinnen zoals clownspieten, want veel mensen zijn bang voor clowns, is er dan niet aan die mensen gedacht?


  Maak melding

 84. kijk wat er in Nigeria gebeurt, zie wat er gaande is in Afrika door Boko Haram. Houden jullie je gvd daar mee bezig. Dat zijn jullie broeders in crime en waar jullie roots liggen. Zwarte terroristen die onschuldige zwarte meisjes misbruiken en ontvoeren. Zwarte koningen die het zwarte volk als slaven aanboden. Wij zijn helemaal klaar met die zwarte klagers, jankers en huilebalken die in hun eigen land hun bek niet open mogen doen omdat ze bedreigd worden en kogelbrieven toegestuurd krijgen. Dus kijk lekker in de spiegel en in je eigen keuken en rot lekker op naar je eigen corrupte dictatuur en narcostaat.


  Maak melding

 85. She-suri jij moet ook gewoon terug gaan naar je eigen land en daar die schijt kwaku gaan vieren want het stinkt te veel als je je niet kan aanpassen moet je je zelf gaan ophangen met vriendelijke groet zwarte piet


  Maak melding

 86. @mike laat je na kijken kerstman is het zelfde dat het bestaat en later niet dus wat loop je dom te lullen waar jij onder valt is gewoon NSB’ers gedrag de boel verraden en opstoken dus waarom hang jij je zelf niet op met vriendelijke groet zwarte piet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.