Santokhi: samenwerken met NDP niet ondoenlijk

97

PARAMARIBO, 9 okt – Een politieke samenwerking met de NDP is niet bij voorbaat uit te sluiten. Dit zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Het is uiteindelijk de kiezer die bepaalt.

Het laatste woord valt dus volgend jaar als de verkiezingen voor een nieuw parlement hebben plaatsgevonden. Dan pas kunnen de knikkers worden geteld. Hoewel het niet de eerste keus is, zal ook het Nieuw Front moeten buigen. “De NDP is een grote partij. Jammer dat zij nu kleiner is geworden, omdat beloften niet zijn ingelost. Maar omwille van één persoon kunnen wij niet grote delen van de bevolking uitsluiten”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Die bevolking krijgt een zwaarwichtige opdracht volgend jaar. Wordt het de partij van Bouterse, het Nieuw front met haar nieuwe partners of een nieuwe combinatie? Het kan ook zo uitkomen dat niemand een regeerbare meerderheid haalt. “Op basis van die situatie krijg je dan een nieuwe uitdaging en ga je in je combinatie praten om het beste voor Suriname te zoeken. Niet op basis van uitsluiting, maar om te praten op basis van een nationale agenda.”

97 REACTIES

 1. @Ray

  De opportunist Santohki begint te draaien en gaat binnenkort samen met jouw ‘verrader’ Gangaram Panday met Bouta ’s lands toekomst bespreken. Dan heb jij jezelf op deze site zo geprostitueerd on Somo geaccepteerd te krijgen. Stank voor dank!
  😉


  Maak melding

 2. Wie gaat dan de president worden? Is Santokhi bereid als minister onder president Bouterse te functioneren? Laat deze man dan dit ook vertellen.


  Maak melding

 3. Vooralsnog denk ik dat u verkeerd geciteerd bent.

  Maar!

  U bent een gewaarschuwd man en die gelden doorgaans
  voor twee! Samenwerken met een persoon die de gerechtelijke
  macht aan zijn laars lapt, staat gelijk aan politieke zelfmoord.


  Maak melding

 4. Als Bouterse en Paars nu gaan roepen dat ze nooit, never, nunca, jamais met Santokhi gaan samenwerken, moet je daar niet te veel waarde aan hechten. Wat zeg ik? Je moet daar helemaal geen waarde aan hechten, Paars is zelfs bereid om met de Duivel samen te werken als Didibri maar aan de macht kan blijven.


  Maak melding

 5. @Paulus de boskabouter.
  Santokhi houdt rekening met alle mogenlijkheden. Hij is niet iemand die voorbarig is . Sheriff Santokhi denkt logisch na.
  Sheriff Santokhi heeft van A-Z een uitslag en mogelijkheden van een nog te houden verkiezing blootgelegd.
  Maar dit zal je wel vreemd in de oren klinken omdat je zulke analyzes nooit van je ndp baasje verwacht. .


  Maak melding

 6. Zijn ze bij vhp aan het door draaien en gaan ze de nps verraden nadat nps ze in moeilijke tijden is blijven steunen. Vhp zet stap richting ndp. Dit wordt de dood van nps, npsers komen jullie terug aub. Ik zal nps blijven stemmen.


  Maak melding

 7. @Paulus
  De huwelijk tussen je baasje en Somo ws al stuk toen Somo de overstap naar de VHP maakte.
  Toen Somo Amnestie voor je baasje tekende was hij nog goed voor de ndpers.
  Somo zit nu in de vhp combinatie ,als hij kan helpen om zaken te repareren die hij eerder samen met de ndp kapot heeft gemaakt dan heet ik hem welkom bij de vhp combinatie.
  Vergeven zal Somo nooit worden voor wat hij eerder gedaan heft maar dit is het eerste stap die hij bereid is te maken om zaken recht te zetten.
  Als het een Somo moet kosten om de verkiezingen te winnen dan zo zij het…


  Maak melding

 8. Wat is dan het probleem. Is het dan verstandiger en wijs dat iedere partij zelfstandig deelneemt aan de verkiezingen.

  De kans dat een leider zich nu al waant de titel president op zich te laden is: nihil


  Maak melding

 9. Als Bouta volgend jaar niet wordt herkozen, verliest hij zijn politieke onschendbaarheid.
  Omdat hij, Brunswijk en nog een paar andere – aan de politiek gelieerde – grote jongens voorkomen op verschillende internationale opsporingslijsten, zal de NDP er alles aan doen om Bouta weer president te maken, ongeacht of deze bejaarde en al dementerende man daartoe nog in staat is.
  Zo niet, dan kan hij alleen nog in Suriname vrij rondreizen.


  Maak melding

 10. @Ray

  Leid de zaken nu niet af! Het is jouw lieveling Santohki, die gezegd heeft Bouta misschien in de toekomst te willen boelen. Dat is iets heel anders, dan termen als MACHTSSTAAT, die hij eens over de regeerstijl van Bouta gebezigd heeft. Als je pal voor jouw opvattingen staat, dan buig je nooit van zijn levensdagen in de richting van iemand, die misdaden tegen de menselijkheid heeft gepleegd en als drugscrimineel veroordeeld is. M.a.w. de INTEGRITEIT van Santohki is in het geding. Als Bouta Santohki toeroept ‘Hee koeli, i no wan tes a ingi go foe mi’, dan loopt het water hem in de mond. Rot toch op met die Santohki van je!


  Maak melding

 11. Hahahaaaaaaa…
  lees de reakties van de ndpers,
  hahahaaaaaaa…ik lach me kapot hier.
  Boi , de gedachte al dat Santokhi met de criminele ndp gaat samen werken maakt ze al zo blij……
  Maar ach ja ze hebben nooit een echte leider gehad wel een lijder bouta,en daarom maakt deze nieuws ze zo blij.


  Maak melding

 12. @Paulus de boskabouter
  Loop niet te hard van stapel..
  Heb jij ergens tussen de lijnen gelezen dat Santokhi heeft gezegd dat hij met de ndp wil/zal werken?!

  Jij en de rest van de ndper bidden dag en nacht dat Santokhi met jullie baasje gaat samnenwerken ,
  wat zeggen jullie als jullie bidden/
  O,here God redt mijn baasje zijn amnestie….geeft ons Santokhi 1Amen.

  Donder op bouta billen kusser!
  Je baasje bouta heeft geen 1 grammetje integriteit in zich, hij is een amnestie crimineel,uilskuiken.


  Maak melding

 13. @IRA

  Zeg die onzin tegen jouw maatje Ray. Ik besef heus wel, dat liefde blind maakt, maar tegelijkertijd zet hij zichzelf nu voor schut met zijn adoratie van de opportunist en weinig integere Santohki.


  Maak melding

 14. @Ray

  “Donder op bouta billen kusser!”

  Ray, het is nog veel erger. Santohki gaat Boutas billen likken! Watch out! Nogmaals, ik besef, dat dat vooruitzicht jaloerse gevoelens bij jou oproept, omdat je dacht, dat Chandrikapersad van jou was. 😉


  Maak melding

 15. @Ray,

  A de keba.
  Mag ik jou mijn eerdere waarschuwing in herinnering roepen, dat je ook rekening moet houden met de mogelijkheid dat je na 25 mei 2015 van een hele koude kermis thuis kan komen?
  Stop nou met Santokhi op te hemelen; ik ben bang dat je zo’n zware teleurstelling niet te boven komt.
  Zo werkt de Surinaamse politiek nou eenmaal. Altijd al geweest.


  Maak melding

 16. @HET BESTUUR VAN DE VHP

  Wat voor een grap is dit van jullie?
  Wij doen ons best om de verkiezingen te winnen en Suriname te helpen bevrijden uit de klauwen van een Amnsetie lijder en dan heb je aan de andere kant meneer Santokhi die onzeker is van zichzelf.Als hij twijfelt aan zijn leidercapaciteiten dan moet hij dat openlijk bekennen en de boel niet belazeren.
  Er zijn genoeg integer mensen die wij als leiders zouden willen zien.Wij stellen meneer Santokhi een ultimatum om duidelijk te maken of hij bij de komende verkiezingen zich kandidaat zal stellen voor het presidentschap of niet.
  Meer dan de helft van de surinamers hebben vertrouwen in de heer Santokhi,is hij echt van plan de vertrouwen van deze mensen te schaden?
  Meneer Santokhi maak Uw standpunt duidelijk!
  Zo geeft U de bouta clan alleen maar hoop dat zij nog lang en gelukkig Suriname, en de Surinamer gegeijzeld kunnen houden.
  Wij willen verandering en die verandering kan U alleen brengen.
  Een samenwerking tussen de NDP en de VHP in combinatie is niet mogenlijk!


  Maak melding

 17. @Paulus de boskabouter en Wimpie

  Houden jullie je rustig okay,heb aan het bestuur van de VHP geschreven en verwacht een reaktie of reakties morgen of IN de komende dagen.Ik wacht op een uitelg van de heer Santokhi en dan is alle spanning voorbij.

  Ik heb jullie zovele keren uitgeled dat jullie te hard van stapel lopen.Relax .Een uitgebreid uitleg zal volgen en dan gaan we zien wie gaat juichen en wie gaan huilen.


  Maak melding

 18. Niet de eerste keus, maar dan kunnen de VHP, NPS, en NDP samenwerken. Dan zijn er 2 abanjies en de PALU uitgesloten. Dan nog hopen dat Abanjie 3 wordt opgepakt en dan is er een werkbare situatie.


  Maak melding

 19. @Paulus de boskabouter

  Whahahaaaaaa,,,ik ben nooit boos,ik kan niet boos worden op jou en wimpie,ik neem geen van jullie beiden serieus .
  Als ik jullie was zou ik ophouden blij te zijn morgen nog komt een verassing en vallen jullie met je snuit op de harde grond.


  Maak melding

 20. @Ray

  Ray, op een boskabouter zal je nooit verliefd worden, wel op een Sheriff. Het heeft allemaal met positie te maken bij jullie. Maar, je ziet het, nu hij Bouta kan krijgen, laat hij jou als een baksteen vallen.


  Maak melding

 21. Beste mensen,

  -Die situatie die Santhoki beschrijft heeft ook ooit plaats gevonden in de Nederlandse politiek.
  Ik neem aan dat een ieder die het heeft gevolgd ook weet wat er toen gebeurt was en welke partijen toen met elkaar zijn samen gaan werken. Dit is precies wat Santhoki nou bedoeld te vertellen.

  –Lezen en begrijpen zijn twee verschillende zaken–

  -Het volgende van Zunder:::::waarom heeft een ander het altijd gedaan en waarom kijkt men nou niet vooruit???
  In 2014 vraag ik mij af of je nog steeds kan praten op deze manier.

  Een klein stukje tekst maar als voorbeeld::::::

  -Personen van Afrikaanse afkomst in ons land moeten steeds meer gaan beseffen dat zij broeders en zusters van elkaar zijn en dat de verdeling van hun in sub-groepen een door de ex-kolonisator opgelegde verdeling is. Het wordt zo langzamerhand tijd dat zij gaan beseffen dat zij min of meer dezelfde maatschappelijke problemen hebben, die rechtstreeks uit de koloniale tijd zijn meegenomen en dat min of meer dezelfde duurzame oplossingen gezocht moeten worden om die maatschappelijke problemen op te lossen.

  =Als het goed is wonen mensen nog steeds op de wereld in verschillende stammen. Zie Afrika en India etc….

  -Ik zou zeggen haal wat geld op voor een slavernij monument die er nog steeds niet is.


  Maak melding

 22. Het water staat tot aan de lippen.

  We kennen toch de mentaliteit van de VHPers; als ze iets van je willen gaan ze door het stof om het te krijgen.


  Maak melding

 23. @Ray,
  In Politieke zin zal ik never nooit op m’n bek vallen.
  Politiek Suriname interesseert mij namelijk geen Rayt.
  Ik wilde je alleen maar waarschuwen dat het ook anders kan uitpakken dan uitsluitend die ene situatie die jij je voor ogen houdt.
  Ik ken namelijk mensen die totaal de kluts zijn kwijtgeraakt na een zware teleurstelling door personen die zo verheerlijkten.
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  Btw, mark my words; als gevolg van de ‘wijze’ uitspraak van Chan, zal binnenkort muiterij plaatsvinden binnen de nieuwe combinatie VHP, NPS c.s.
  Dan krijg je pas echt de poppetjes aan het dansen.

  Overigens, je brief aan het bestuur van de VHP vindt van maar weinig diplomatie getuigen.


  Maak melding

 24. Tijdens de laatste VHP structuurvergadering
  heeft partijraad van de VHP de intentieverklaring die in mei was getekend tussen de Nieuw Front-partijen, Pertjajah Luhur, BEP en KTPI bekrachtigd.

  “Eveneens is goedgekeurd een open samenwerking met alle rechtgeaarde, democratische partijen en wel op alle niveaus van volksvertegenwoordigende lichamen”.

  De tweede goedkeuring heeft alleen de VHP goedgekeurd, geen enkele mamoetblok partij heeft zo een goedkeuring uitgesproken. So bun.

  13 Oktober is een vrij belangrijke dag, Kanhai heeft gezegd dat als de VHP niet duidelijk aangeeft met de NDP samen te werken hij overstapt naar de NDP. 13 Oktober is de verjaardag van de huidige President. Het is vandaag 9 Oktober, en Santokie komt Kanhai al een beetje tegemoet.

  Ik zie sommige op waterkant.net heel kort zelfmoord plegen, want vhp heeft nu al gemerkt dat ze via de mammoetblok niet in het machtscentrum gaan komen, en niet vergeten de kapitalisten binnen de VHP houden niet van om veels te lang aan de zijlijn te blijven, moni musu meki. Tel uit je winst.

  ray de goedkeuring is al gegeven binnen de vhp om eventueel ook met de NDP samen te werken, nu nog de uitvoering. Hori yu blo, want zonder de NDP kom je niet meer in het machtscentrum, ABOP weet dat, nu inmiddels ook vhp.

  Die jongens van de NDP spelen niet hoor, ze zijn heel erg slim. Komende dagen kunnen we nog meer moves verwachten.


  Maak melding

 25. @Ira

  Hahahaaaaa…laat ze maar blij zijn voor vandaag. morgen zijn zijn weer teleurgesteld.
  Ze begrijpen het maar niet dat nergen staat gechreven dat Meneer sheriff Santokhi gezegd heeft dat hij GAAT /WIL samenwerken met de NDP.
  Ik denk dat de ndpers blijer zijn met de Heer Santokhi I hun midden dan de vhpers.
  Zulks is de karishma van Sheriff Santohki,zelfs de ndpers vallen voor hem.
  Het doet mij een genoegen te zien hoe graag de ndpers Santokhi in hun midden wil zien.
  Ze haten Santokhi zognaamd net zo zogenaamd hun baasje Nederland haat,Liefde -haat elatie van de DP is iedereen bekend.


  Maak melding

 26. Bouterse president (houdt zich op de achtergrond) en Santokhi Vice- president die het beleid uitzet. Best mogelijke scenario dat ik het huidige Suriname mogelijk is.


  Maak melding

 27. Morgen zal Santohki te Moengo op de dag van de Marrons de Marrongemeenschap toe spreken en zal daarbij de Kennedy tactiek – ‘Ich bin ein Berliner’ – om hen voor zich te winnen toepassen: “Kondreman, mi de wan djoeka toe”.


  Maak melding

 28. @Paulus de boskabouter, als baas Bouterse nu een keuze moet maken tussen de ABOP en de VHP is de keuze snel gemaakt, omdat Bouterse heel erg moe is van Brunswijk.


  Maak melding

 29. ray is de kluts allang kwijt

  “Wij stellen meneer Santokhi een ultimatum om duidelijk te maken of hij bij de komende verkiezingen zich kandidaat zal stellen voor het presidentschap of niet.”

  Wie zijn die “WIJ” precies, effe raden, koos, ray, ira, henkes, en nog een paar van die slaapwandelaars.

  ray Suriname kent geen Presidentverkiezingen, dus kan santokie zich onmogelijk als kandidaat stellen voor het Presidentschap, dat ik ray die probeerd de verkiezingen te winnen via waterkant.net dit nog moet komen uitleggen.ray slaat nu helemaal door en er is nog niets gebeurd.


  Maak melding

 30. @Sabidieri,

  En ook al houdt Chan zich niet aan het ultimatum, wat dan nog kunnen jouw slaapwandelaars hem maken.
  Ze hebben toch geen ene Rayt in te brengen.


  Maak melding

 31. Goede strategie.Doen als of je met hem samen werkt,je zit in zijn citadel.stelt hem op zijn gemak en hem dan uit leveren aan Holland.En Lonnie door de Fransen laten ophalen.De kleinere ratten houden gelijk op met piepen.


  Maak melding

 32. a sorie keba.
  hoe kan ik hem vertrouwen nu hij vrijwillig naar de boevenpartij wil?

  dit lijkt mij naar beneden toe bijstellen van zijn eigen moraal. en dat moet blijkbaar, omdat dat het grootste deel van de constituents zijn. dan blijf je toch in de oppositie? daar zijn ook stoelen.


  Maak melding

 33. @Wimpie

  Je mag me geloven, binnenkort komt er een verklaring van de VHP met tekst en uitleg.
  Alsik jou was zou ik me niet verheugen dat het slecht nieuws zal betekenen voor de VHP.


  Maak melding

 34. @Ray,
  Jij zoek achter elke boom een vijand. Ik ben noch Bouta- noch Santokhi gezind. Oprotten met die oude politiek.

  Je zoek het verder maar uit met je non-discussies.

  I rest my case.
  Maar ik ik kom later bij jou terug om het e.e.a. onder die gore neus van je te wrijven.
  Je bent nog nat achter je flaporen. gefrustreerde eend.


  Maak melding

 35. @NA Mi,
  Van good Gorvernance heb jij geen kaas gegeten.
  Dit blijkt uit je beweringen dat Bouta en ABOP goeie bestuurders in huis hebben en het land tot grote (geen grootte) hoogte kunnen brengen.
  Leg me uit a.d.h.v. een aantal voorbeelden.


  Maak melding

 36. @NA MI

  “RAY, Niemand geloofd je op waterkant je bent een CLOWN jou taak is om ons te vermaken met je doorgedraaide Posting. Wij zijn hier zodat je ons kan amuseren. De enige Nieuws die wij van RAY willen horen is hoe laat je begint met je optredens.”

  Ik kan mij hierin vinden. Ray is niet iemand, waarmee je een discussie kunt voeren, want hij is teveel supporter van Santohki. Wie niet voor Santohki is, is voor Bouta. Dat is de dualiteit, die zijn leven beheerst. Nu de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Suriname hersteld zijn, is minister Frans Timmermans volgens Ray pro Bouta, omdat dat de enige wijze is, waarop hij dit feit kan verklaren. Vandaar, dat ik de spot met gekke Ray drijf, zodat men op dit forum over hem kan lachen, want anders is zijn hele optreden diep triest.


  Maak melding

 37. Deze uitspraak zou kunnen zorgen voor gefronste wenkbrauwen bij enkele PARTNERS in het Mammoetblok en ook een lichtje doen branden omtrent hetgeen hun eventueel zou kunnen overkomen richting de VERKIEZINGEN of daarna.
  Het blok kan daardoor GRANDIOOS gaan WANKELEN !!!!

  Een in de toekomst VERMINKTE- en permanent aan het INFUUS gekluisterde ” Mammoet ” is dus niet uitgesloten !!!!

  God natt och sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 38. Santokhi berokkent de VHP enorme schade. Deze Katholiek, de de Hindoestaanse VHP heeft gekaapt, is een tactische onbenul en doet de ene onhandige en domme uitspraak na de andere.

  Hij had nooit de positie van de VHP in gevaar moeten brengem met z’n voor- en afkeuren. Elke slimme VHP’er zou hebben gezegd dat de VHP pas NA de verkiezingsuitslag zal besluiten of en met wie men in zee gaat. Om zo al voor de verkiezingen geen vijanden te maken en na de verkiezingen een ijzersterke positie te hebben.

  Deze man feliciteert iedereen op de geboortedag van Jezus, Mozes, Mohammad en op de kruisigingsdag en wederopstandingsdag en hemelvaartsdag van Jezus, maar nooit kwam er een felicitatie uit z’n hart op de verjaardagen van Heer Raam, Heer Krishna, Mahatma Buddha, Swami Dayanand, Sant Kabir e.a. heilige dagen van z’n eigen achterban. Indien hij een atheist is dan moet hij dezelfde positie aannemen tegenover alle geloven. Hij is gevormd door de Jezuiten en werkt hun programma af.

  Nu heeft hij zich enorm laten beinvloeden door het Nederlandse NOS-journaal dat steeds maar beweert hoe populair de NDP niet is. Die blanke verslaggevers van de NOS hebben meer met creolen (hun natuurlijke broeders vanwege dezelfde cultuur) dan met Hindoestanen, Javanen en Chinezen.
  Nederlandse journalisten zijn de zesde colonne die werken voor het Nederlandse economische belang. Ze zijn bang dat een combinatie India-China (Chinezen en Indiers die in Suriname gaan investeren) de doodslag zal zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven. Aangezien de VHP ook een Chinese afdeling heeft gecreeerd zijn deze lieden als de dood voor een VHP dat aan de macht komt.

  Santokhi handelt als een uilskuiken, compromitteert de positie van de VHP, verkoopt de veiligheid van de Hindoestanen en draait als een tol. Het wordt tijd dat de VHP achterban hem afzet een een echte Hindoestaanse leider kiest.


  Maak melding

 39. Politike taal is niet gemakkelijk !

  Santokhi sluit sommige samenwerkingsmogelijkheden
  niet uit, dat is een democratisch uitgangspunt !

  Hij vermeldt nog niet wat voor onderhandelingspunten
  /standpunten hij zal hebben bij eventuele onderhandelingen
  met derden !

  Verder is aan te nemen dat bij onderhandelingen de meeste partijen komen met harde en zachte eisen.

  Wat voor de een een harde eis is, kan er voor zorgen dat geen verdere onderhandelingen mogelijk zijn.

  Voorbeeld : je kunt gaan onderghandelen en eisen dat
  alleen jouw kandidaat de president moet worden.
  Maar gelet op de uitkomsten van de verkiezingen, is je eis
  te zwaar en niet realistisch.
  Blijf je toch bij je eis dan zullen andere partijen geneigd
  zijn jouw harde eis niet in te willigen.
  Betekent je zal worden gedumpt !


  Maak melding

 40. Heeft Chantokhi soms een kogelbrief ontvangen? De Sheriff die begint nu op de eigen mensen te schieten! Hij is gek aan het worden. Of was hij dat al?


  Maak melding

 41. Mijn ervaring is, dat de Surinaamse politiek onberekendbaar is.
  Ga terug naar 2005 toen de NDP ook de grootste partij was, maar buiten de regeringscolatie viel.
  Dat zelfde zou in 2015 ook heel goed weer kunnen gebeuren.
  Bouta is een oude man geworden, weliswaar nog het uithangbord van de NDP, maar ook dementerend.
  Ik heb dit niet zelf verzonnen, maar dit zeggen bronnen in zijn eigen nabije (werk)omgeving.
  Niet voor niets moet hij steeds vaker naar het bos om even bij te komen, want dan ziet hij het gewoon even niet meer zitten.
  Ik hoop, dat 1 ding ons bespaard blijft en dat is een 2e Ronald Reagan in de figuur van Bouta in Suriname.
  Daar zit Suriname volgens mij niet op te wachten.


  Maak melding

 42. Of Santokhi heeft hele slechte adviseurs of hij is niet geschikt als politicus, wel als bestuurder.
  Waarom komt z’n uitspraak op dit moment? Welke aanwijzingen heeft hij dat de NDP weer flink gaat winnen? Waarom graaft hij z’n eigen graf door te suggereren dat de NDP de nationale partij is en dus zijn partij geen nationale partij is? Indien hij accepteert dat zijn partij geen nationale partij is, waarom werkt hij dan niet voor versteviging van zijn achterban en voor het belang van zijn achterban? Waarom probeert hij dan niet de achterban te verenigen?
  Of heeft hij soms een aanwijzing gekregen dat Bouterse de politiek voor gezien houdt na de verkiezing in ruil voor handhaving van de Amnestiewet?
  Persoonlijk hou ik het op het laatste. Het lijkt mij het meest logisch. Bouterse heeft klappen gekregen (zoon, drugs) en heeft geen motivatie en energie meer om de kar te trekken. Bovendien is hij zwaar teleurgesteld in de (gebrek aan) capaciteit van zijn partijgenoten en binnen de NDP rommelt het en zijn er enkelen die een coup willen plegen, Bouterse buitenspel willen zetten en de macht willen grijpen. Om hen te neutraliseren (dus zelf niet uitgerangeerd te worden) wil Bouterse graag met Santokhi samenwerken.
  Hoe het allemaal werkelijk in elkaar zit zullen we dus nog zien. Interessant, wat er gebeurt.


  Maak melding

 43. geloven jullie mij deze santhoki voelt nattigheid .
  hij weet dat desi delano bouterse oppermachtig is en dat hij niet zonder de ndp kan regeren .bouterse ndp is een partij waar degelijk rekening gehouden moet worden ,wij zijn een grote partij en dat heeft santhoki geweten zowel nederland .zij kunnen niet regeren zonder de ndp .santhoki segebai werd al gefluisterd door zijn achterban en ook nederland dat zij met de regering bouterse moeten gaan samen werken .deze gasten kunnen het niet accepteren nog vier jaar oppositie voeren die naar nergens leid .ze hadden een grote smoel dat ze niet met de ndp zouden samen werken maar het tegendeel blijkt .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 44. Santhokie, Waarom koos je 3,5 jaar geleden niet voor een samenwerking met de grootste partij van SU? Had je niet door dat een domme volk makkelijk te leiden is? maar liefst 30 jaren heeft het nieuw front de kans gehad om deze criminele bende van Alibouta achter slot en grendel te plaatsen. Altijd als politieke wapen gebruikt. Nu is hij aan de macht en tjaa… Wat het oogt ziet maakt het paard vetter dan het is.


  Maak melding

 45. Off topic…. Werkwijze NDP is ontmaskerd !

  PARAMARIBO – Ramon de Freitas, ex-NDP’er en gewezen adviseur van president Desi Bouterse vindt dat dissidenten binnen de Nationale Democratische Partij(NDP) actie moeten ondernemen om het hoofdbestuur af te zetten als zij van oordeel zijn dat er een nieuwe wind moet waaien binnen de partij. De Freitas deed deze uitspraak dondermorgen in het programma ABC Actueel.

  “Alles draait om Bouterse, hij regeert het land en de rest volgt. Als er corruptie is, is Bouterse ook corrupt”, liet de Freitas zich uit tegenover de presentator Wayne Telgt. Volgens de ex-NDP’er viert de corruptie hoog tij en zal Bouterse niet optreden.

  “Bouterse is de NDP en de NDP is Bouterse. Er moet actie ondernomen worden om het hoofdbestuur van de NDP, maar vooral Desi Bouterse af te zetten, wil men de partij zuiveren. Nu wordt slechts gewerkt voor een klein deel, dat zich bovendien ook verrijkt met staatsmiddelen”.

  De Freitas vervolgt met: “Bouterse heeft heel Suriname in zijn hand. Eenieder wordt afgeluisterd. Ik hoor van top NDP’ers dat iedereen wordt afgeluisterd en achtervolgd. De NPS, VHP, eenieder wordt afgeluisterd”.

  De Freitas is ervan overtuigd dat de NDP de verkiezingen van 2015 niet zal winnen, want “de NDP heeft nooit een verkiezing gewonnen, ook in 2010 niet. De Mega Combinatie heeft maximaal 23 zetels behaald en NF 27 zetels- 14 van de reguliere NF-combinatie en de rest van AC en PL. Vanaf ’87 heeft NF geen enkele verkiezing verloren. Dat partijen overlopen, is geen overwinning”.

  Hij zei tenslotte een bang voorgevoel te hebben als het NF de verkiezingen in 2015 niet wint, maar de huidige regering weer aan de macht komt. Waarvoor hij bang is, wenste hij niet prijs te geven.

  “Ik hoop dat de gemeenschap goed luistert; kijk goed om je heen, luister naar wat er gezegd wordt en maak zelf je analyse, neem je conclusie en besluit wat jij denkt dat voor Suriname het beste is”, Aldus de Freitas.

  De Freitas, die jarenlang juridisch-adviseur en fervente aanhanger van Bouterse is geweest, heeft de NDP officieel in 2009 de rug toegekeerd. Hij was vanaf 2005 niet meer actief in de partij.


  Maak melding

 46. =Beste NDPérs, lees hier maar een stukje tekst en oordeel zelfs maar::::::::

  “Hoofdbestuur NDP moet afgezet worden”

  -Ramon de Freitas, ex-NDP’er en gewezen adviseur van president Desi Bouterse vindt dat dissidenten binnen de Nationale Democratische Partij(NDP) actie moeten ondernemen om het hoofdbestuur af te zetten als zij van oordeel zijn dat er een nieuwe wind moet waaien binnen de partij. De Freitas deed deze uitspraak dondermorgen in het programma ABC Actueel.

  “Alles draait om Bouterse, hij regeert het land en de rest volgt. Als er corruptie is, is Bouterse ook corrupt”, liet de Freitas zich uit tegenover de presentator Wayne Telgt. Volgens de ex-NDP’er viert de corruptie hoog tij en zal Bouterse niet optreden.

  “Bouterse is de NDP en de NDP is Bouterse. Er moet actie ondernomen worden om het hoofdbestuur van de NDP, maar vooral Desi Bouterse af te zetten, wil men de partij zuiveren. Nu wordt slechts gewerkt voor een klein deel, dat zich bovendien ook verrijkt met staatsmiddelen”.

  De Freitas vervolgt met: “Bouterse heeft heel Suriname in zijn hand. Eenieder wordt afgeluisterd. Ik hoor van top NDP’ers dat iedereen wordt afgeluisterd en achtervolgd. De NPS, VHP, eenieder wordt afgeluisterd”.


  Maak melding

 47. Hy Kletst. Hy kan niets alleen maar domme opmerkingen maken als de NDP met grote plannen komt. Samen met Joshi, Radko, Mobopal, Geinesing. Taalgebruik nan niet eens Milo hahha’!!!!!!

  En sommige pandits bhabhana boer date kate..

  NDP DAT IS DE PARTIJ, zeker weten. Ik hoop op een heel heel grote NDP na de verkiezingen. Dan kan sheriff vliegen vangen.

  À mang e plei sheriff no mek mi laffu. Lafaard if wan man Poe ei long. Hahahaha!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 48. Dit is politiek op zijn hoogste plank. Het is de wens van de NDP dat de VHP zich bij hun aansluit,..echter zet Santokhi de bal op de penaltystip,…


  Maak melding

 49. Voor 25 mei 2015 woont DDB in Equatoriaal Guinee of anders gezegd voor 25 mei 2015 is DDB weg. De sleutel van Bata heeft hij al.

  Ik ben benieuwd hoe de ratten van de NDP van kleur zullen veranderen en verdwaasd in Surimaribo zullen rondlopen en hun vege lijf gaan redden.


  Maak melding

 50. De verhalen van Ramon de Freitas (ex-NDP’er) staan niet op zich, het rommelt al een geruime tijd binnen de partij. De genaamde nieuwe generatie politici worden structureel kort gehouden door Revo mastodonten als Abrahams, Alibux, Boerenveen, Herrenberg, Naarendorp en Bouterse. Met name Bouterse voert een verdeel en heers politiek binnen de partij.
  Ook bij het NDP voelen ze de hete adem van de VHP in hun nek en een verkiezingswinst in 2015 is niet vanzelfsprekend. De tactiek van Bouterse is dus onrust zaaien. Fenomeen afluisteren was nieuw voor mij. Het overlopen van Gordon Touw en Gangaram Panday is onderdeel van zijn strategie.

  Kan alleen maar hopen dat de Surinamers straks verstandig gaan stemmen.


  Maak melding

 51. @Paulus de boskabouter en d rest van de die hard ndp fans

  Ramon de Freitas, ex-NDP’er en gewezen adviseur van president Desi Bouterse vindt dat dissidenten binnen de Nationale Democratische Partij(NDP) actie moeten ondernemen om het hoofdbestuur af te zetten als zij van oordeel zijn dat er een nieuwe wind moet waaien binnen de partij. De Freitas deed deze uitspraak dondermorgen in het programma ABC Actueel.

  “Alles draait om Bouterse, hij regeert het land en de rest volgt. Als er corruptie is, is Bouterse ook corrupt”, liet de Freitas zich uit tegenover de presentator Wayne Telgt. Volgens de ex-NDP’er viert de corruptie hoog tij en zal Bouterse niet optreden.

  “Bouterse is de NDP en de NDP is Bouterse. Er moet actie ondernomen worden om het hoofdbestuur van de NDP, maar vooral Desi Bouterse af te zetten, wil men de partij zuiveren. Nu wordt slechts gewerkt voor een klein deel, dat zich bovendien ook verrijkt met staatsmiddelen”.

  De Freitas vervolgt met: “Bouterse heeft heel Suriname in zijn hand. Eenieder wordt afgeluisterd. Ik hoor van top NDP’ers dat iedereen wordt afgeluisterd en achtervolgd. De NPS, VHP, eenieder wordt afgeluisterd”.

  De Freitas is ervan overtuigd dat de NDP de verkiezingen van 2015 niet zal winnen, want “de NDP heeft nooit een verkiezing gewonnen, ook in 2010 niet. De Mega Combinatie heeft maximaal 23 zetels behaald en NF 27 zetels- 14 van de reguliere NF-combinatie en de rest van AC en PL. Vanaf ’87 heeft NF geen enkele verkiezing verloren. Dat partijen overlopen, is geen overwinning”.

  Hij zei tenslotte een bang voorgevoel te hebben als het NF de verkiezingen in 2015 niet wint, maar de huidige regering weer aan de macht komt. Waarvoor hij bang is, wenste hij niet prijs te geven.

  “Ik hoop dat de gemeenschap goed luistert; kijk goed om je heen, luister naar wat er gezegd wordt en maak zelf je analyse, neem je conclusie en besluit wat jij denkt dat voor Suriname het beste is”, Aldus de Freitas.

  De Freitas, die jarenlang juridisch-adviseur en fervente aanhanger van Bouterse is geweest, heeft de NDP officieel in 2009 de rug toegekeerd. Hij was vanaf 2005 niet meer actief in de partij


  Maak melding

 52. De strijd voor gerechtigheid gaat door.

  De eerstvolgende zitting van het 8- decemberstrafproces vindt aanstaande maandag 13 oktober plaats. Dan zal de behandeling van het strafproces door de krijgsraad worden voortgezet.

  Eerder hebben nabestaanden van de slachtoffers van de 8 -decembermoorden te kennen gegeven een tweesporenbeleid te volgen. Zij hebben op 29 augustus 2014 een klacht ingediend bij de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens, een werkarm van de Organisatie van Amerikaanse Staten(OAS). Ook is op 28 augustus 2014 gevraagd aan het militaire tuchtcollege om zich te mengen in de strafprocessen tegen alle verdachten.

  Het 8-decemberstrafproces duurt volgens de nabestaanden onnodig te lang en wordt de zekerheid dat de zaak tot een goed eind komt steeds kleiner. Er is reden volgens Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden, “om te twijfelen aan het tot een goed eind komen van het proces”.

  De nabestaanden hebben nog geloof in het Openbaar Ministerie(OM), echter duurt de zaak te lang. De wending die de zaak overigens heeft aangenomen sinds 2010 geeft de nabestaanden de vrijheid om ook buiten Suriname hun recht te zoeken.


  Maak melding

 53. @Meneer R..de Freitas

  Nu U beseft heeft dat U een aanhanger van de VERKEERDE partij was ,bent U van harte welkom zich aan te sluiten bij de VHP of in Vhp combinatie,

  WELKOM

  Ps ,
  verwacht wel geen beloning of belofte van de VHP voor de overstap van NDP naar de VHP,
  bedankt,,


  Maak melding

 54. Felicitatie boodschap van de VHP aan de marron gemeenschap

  De Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP)feliciteert alle Surinamers, maar in het bijzonder de Marronbroeders en zusters, met de herdenking en viering van de ‘Dag van de Marrons’.
  De Dag van de Marrons is een belangrijke herdenkingsdag voor de Marrons, omdat ze nu in vrijheid leven. Maar het is goed om bij onszelf na te gaan wat vrijheid is. Ben ik daadwerkelijk vrij?
  Er wordt stilgestaan bij de strijd van de diverse Marrongemeenschappen tegen slavernij en voor de erkenning van hun menselijke waardigheid. Vanaf 1974 herdenken en vieren de Marrons van Suriname jaarlijks op 10 oktober, waar ook ter wereld, de succesvolle strijd van hun voorouders tegen onderdrukking en voor vrijheid en lotsverbetering.
  Die strijd leidde tussen 1760 en 1767 tot het tekenen van vredesverdragen door de toenmalige koloniale overheid. De Dag van de Marrons in Suriname kan als voorbeeld worden genomen. De herdenking van de Marrondag is gekozen voor 10 oktober, omdat op 10 oktober 1760 er een blijvend vredestraktaat werd gesloten tussen het toenmalige koloniale bestuur en de Ndyuka stam van de Marrons in Suriname.
  Indachtig de strijd van de voorouders van de Marrons die werd aangebonden tegen onrecht en onrechtvaardigheid, ervaart de VHP thans hun lotsverbondenheid. De partij zal altijd ten strijde trekken tegen onrechtvaardigheid, onwaarachtigheid en onderdrukking, en zich altijd in de voorhoede staan voor welzijns- en welvaartsverbetering voor iedere Surinamer.
  De partij is ervan overtuigd dat iedere landgenoot van dit land een rechtvaardige kans verdient om bij te dragen aan het voortdurend proces van natievorming, en zij constateert dat ook onze Marronlandgenoten hieraan op een bewuste manier invulling geven.
  De VHP constateert met trots dat onze landgenoten uit de Marrongroep thans ook respectabele posities in de maatschappij bekleden.
  De Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP) wenst te benadrukken, dat zij altijd zal strijden tegen elke vorm van onderdrukking en erop toezien dat de vrijheid van de hele Surinaamse gemeenschap in de ruimste zin van het woord gewaarborgd blijft.
  De VHP roept iedere burger van dit land op om indachtig de moed en strijdbaarheid van de historische voorvechters voor menswaardigheid, deze dag op gepaste wijze te herdenken.
  VHP


  Maak melding

 55. De Freitas heeft veel meer gezegd in dat interview.Zo werd van hem verwacht dat hij de 8 december moorden zou seponeren zonder een onderzoek in te stellen.Zo had hij ook verwacht dat Bosje en Alibux een enkeltje fort zouden krijgen.Maar DADA heeft juist juist deze mensen nodig om te regeren omdat hij zelf laaggeschoold is.
  Dada heeft maar een mulo A en eventjes Handel school.Er daar mee ben je zo een beetje gelijk aan een straat hosselaar.
  Met de aanname van de sociale wetten zijn deze mensen gepromoveerd tot zelfstandigen.En dit gaat de NDP opbreken.Want nu kan je niet meer zeggen dat je geen werk hebt en geen premie’s kunt betalen.Zorg premie,AOV premie en pensioen premie zijn verplicht.Boete tot SRD100.000 en gevangenisstraf.


  Maak melding

 56. @passant,

  gaat d.dibrie d.d.b.bata schoenen fabriceren in Equatoriaal Guinee? wow! van moordenaar naar schoenmaker en dan van hert merk bata? tjonge tjonge wat een geluk hé heeft deze rioolrat.


  Maak melding

 57. Sherif fa waka no ..baas zij altijd djompo tik taki a no notie tang hooring ..geen praatjes meer,,,sherif..乔放谢里夫……DESS FOR PRESS 2015……..
  Wie wil,zoekt een mogelijkheid,
  Wie niet wil, zoekt een reden.
  dit is voor jou sherifffffffffffffff,
  I LOVE SU WOON EN WERK. chinees gezegde……….那些谁希望,还有谁不希望,正在寻找原因的方法。


  Maak melding

 58. 10 okt. 2014

  Srika leest en lacht. Want zijn woorden komen uit.

  Vooral aanhangers van de VHP in Nederland en USA hebben al laten blijken dat indien de VHP niet in de regering komt te zitten, zij wel een overstap zullen doen naar de dan regerende partij.

  Omdat heel veel economische activiteiten waar geld mee te verdienen valt in Suriname aan hun neus voorbij zal gaan. En dat accepteren zij niet langer van de leiding van de VHP bij verlies in de aankomende verkiezingen in Suriname.

  Santokhi laat de deur open richting NDP. De analisten van Santokhi hebben hun huiswerk al gemaakt, hebben zeker al naar Santokhi hun eerste verwachtingen voor de verkiezingen uitgesproken en proberen zo door die uitspraak van Santokhi potentiële overlopers nog in eigen kamp te houden.

  Maar een eventuele samenwerking tussen Santokhi (de VHP) en Bouterse, dus na de verkiezingsuitslag, zou het land Suriname goed doen.

  Ja, Santokhi heeft een tjasnet waarmee hij meer vis kan vangen dan Somo met zijn sriba-uku en Rusland met zijn lijn (lieng).
  Maar Bouterse blijft bezig met zijn 14 duim watra-pompu – hij wil straks een 16 duim inzetten – en Brunsie die strooit maar wat rond met zijn neku.

  De Surinaamse politiek is en blijft onvoorspelbaar, maar die visvijver blijft interessant.

  Met minpunten vangt Srika ook wel wat vis !
  Srika


  Maak melding

 59. passant
  je bent weer dom aan het praten ndat bouterse vege lijf moet redden als santhoki de macht krijgt .
  santhoki had al de macht toch of zie ik het verkeert .
  hoe lang hadden zij de macht om orde op zaken te stellen tegen bouterse .jullie hebben niets van gebakken geloof ik .het was allemaal een politiek spelletje met de nabestanden wat front deed.
  ik vindt het een en al triest dat front met name de nps , vhp ,met het leed van de nabestanden speelt .de nabestanden moeten front ter verantwoording roepen niet de regering bouterse .


  Maak melding

 60. srika je slaat jezelf wel erg vroeg op de borst.nee ik geef je geen minpunten ,ben je namelijk niet waard.wacht eerst de verkiezingen af en heb dan een grote mond.en al wint de ndp dan nog heeft het land verloren,een profeet als jij zal deze woorden toch wel begrijpen.jij mag mij ook minpunten geven o zo kinderachtig maar liever heb ik dat je dit soort onzin na de verkiezingen plaatst,laten we kijken of je daar mans genoeg voor bent.


  Maak melding

 61. santhoki krijgt spuitpoep op dit moment .nederland heeft hetop een akkeerd gegooit op zekere hoogte met de regering bouterse dus santhoki segebai wil ook niet achter blijven dus doet hij een poging om samen te werken met bouterse .hij weet dat nederland geen enkele invloed heeft op de regering bouterse .santhoki weet dat bouterse een man is waar er degelijk rekening mee moet worden gehouden bouterse is een man van het surinaamse volk en daar kan nog nederland nog santhoki er om heen .hij is de man die voor dit volk opkomt ongeacht wat front of redimusus ook willen zeggen .


  Maak melding

 62. Kijk! daar begint het al met Santokhi,hij begint nu al in te binden.Inplaats dat hij er echt voor gaat.Santokhi stelt teleur en schijnt dan geen haar beter te zijn.


  Maak melding

 63. Crimipres baas B weet dat als Front wint gerechtigheid zijn beloop zal krijgen. Dat betekent dat Bouta zijn straf zal krijgen. Dit is een strategische zet van Santokhi om zijn eigen achterban tevreden te stellen. Delen van de VHP willen wel met NDP werken in nationaal belang. De verdeel en heerspolitiek van Bouta verdeeld heel het land.


  Maak melding

 64. samenwerking NDP/VHP is de beste
  oplossing voor het land .in 2010 heeft
  Bouterse ook als eerste de VHP benaderd maar Sardjoe en Vene wilden daar niets van weten. bij de komende verkiezingen zal dat waarschijnlijk weer gaan spelen. het kan ook zijn dat geen van de combinaties een regeerbare meerderheid halen .ik denk ook dat velen binnen de VHP inzien dat nog eens 4 jaar oppositie ,ze lijdzaam zullen moeten toezien dat ze vele opdrachten zullen mislopen .ze zijn immers hun economische macht al kwijtgeraakt aan de Chinezen , dankzij Vene en Bouterse heeft dat
  voortvarend voortgezet.


  Maak melding

 65. ik snap niet waarom Santokhie een mamoet combinatie aangaat om later
  te komen zeggen dat een samenwerking met de NDP niet onmogelijk is . hij had toch beter als
  VHP alleen de verkiezingen kunnen ingaan en daarna kan je bepalen met wie je in zee gaat . als hij zo zeker is van zetelwinst dan lijkt mij dat de beste strategie. de NDP heeft de NPS al kapot gemaakt en die komt heus niet meer terug .Bouterse weet ook dat de grootste bevolkingsgroep in Su de hindoestanen zijn en Santokhie is heel populair dus hij is de grootste concurrent van de NDP.


  Maak melding

 66. Ray
  Wat gebeurd er met de VHP , toen ze aan het regeren waren keken ze niet om naar de andere bevolking . nu noem je de marrons, indianen, Javanen en chinezen bij hun feestdagen broeders. In 35 jaar regeer periode van de VHP hebben wij nooit zulke woorden gehoord als broeders en felicitatie. Je moet eens leren wat een broeder is. Een broeder neem je op in je partij. Een broeder behandel je als je gelijke net als al je andere broeders. Een broeder heb je lief, met je broeder ben je en vorm je een eenheid. Aan al die criteriums voldoet de VHP niet, dit zijn loze woorden van eerste Klasse kontlikkers die op stemmen uit zijn . schaam je RAY met je VHP toon wat zelf respect en hou op met je GESLIJM!


  Maak melding

 67. @Rayt,

  Heb je intussen al antwoord ontvangen op je petitie aan het bestuur van de VHP?

  We leven nu al 2 dagen verder en ik hoor maar niets.
  Ik begin me een beetje ongerust te maken.
  Hallo Rayt, ben je er nog???????


  Maak melding

 68. Samenwerking op basis van GEEN Criminelen in de politieke ”
  top van Sranang”, dan kan OPBOUW beginnen !

  Opbouw gaat niet samen met MEGA-corruptie met landsgelden !

  Landsbelang moet staan boven privebelangen van reeds
  gevonniste personen !

  Zuinig en efficient beheer financien topprioriteit !

  Geen losse flodder financieringen, waarbij alle kaarten
  worden gezet op MIJNBOUWactiviteiten = te eenzijdige
  economie die zal falen !


  Maak melding

 69. Nog vorige week zei Santokhi dat het gedaan is met de NDP want mensen pikken de corruptie niet meer en deze week zegt hij dat de NDP de grootste nationale partij is en zal blijven.

  Is hij soms op een cursus toldraaien gegaan na z’n uitspraak vorige week? Of is die brief met een .55 kogel daarna aangekomen?

  Hoe het ook zij, deze man maakt zichzelf en zijn partij er niet geloofwaardiger op.
  Wel vreemd dat er vanuit de VHP geen reactie is gekomen op zijn uitspraak.


  Maak melding

 70. Vreemd dat Santoshi niet naar het binnenland is geweest voor de begrafenis van vriend Aboikonie. Want Santoshi probeert toch de titel Djoekanaath binnen te slepen? Deze Djoekamitra presenteert zich ook als een Aryadrohi. De Arya’s (Hindoes) worden door deze meneer flink genegeerd. Hij speelt een tactische onbenullenspel net zoals een voetbaltrainer die flink investeert in aanvallers maar een waardeloze gatenkaas verdediging heeft. Z’n basis – de Arya’s – negeert hij of verdeelt hij en hij probeert de stemmen van de Djoeka’s te krijgen. Maar Djoeka’s zijn zo onbetrouwbaar als hun verstand en Djoekanaath Lachmon heeft dat ooit zelf ondervonden. Is Santoshi de ezel die zich voor de tweede keer aan dezelfde steen wil stoten? Die precies dezelfde fouten wil maken als Lachmon, nl negeren van de eigen achterban (niks doen voor de eigen mensen) en flink uitpakken naar de Djoeka’s? Het lijkt erop. Hopelijk wordt hij gedwongen zich te bedenken, anders zal het opnieuw slecht aflopen met de VHP.


  Maak melding

 71. Politiek gebabbel moet gaan over terugkeer naar rechtsstaat !
  Niet over Santokhi of binnenlandbewoners.

  Pot a Grondwet bakka, geen nietige amnestiewet die strijdt
  met de Grondwet !

  Iedereen die MOORDT voor de rechter, geen uitzonderingen !

  ALLE criminelen uit politiek donderen, stevige Screeningswet !

  Moderne anti-corruptiewet !

  Privebelangen Bouta en Brunsie met hun jarenlange drugsstrafvonnissen moeten wijken, a kondre mus’fu
  de nomru wan, Sranang na numero uno !


  Maak melding

 72. laat santhoki segebai bewijzen dat hij de man van het volk is .
  niet holland moet hij bewijzen wat hij waard is ,het surinaamse volk moet hij bewijzen .deze man kan alleen maar negatief praten over suriname .santhoki nederland heeft geen tijd voor jou .die nederlanders zien jou liever gaan dan komen ,ze weten dat als de front regering aan de macht komt het bedelen wordt .
  deze man gaat naar nederland en komt alleen bij hindoestaanse organisaties terecht maar bezoekt niet creoolse javaanse of chinese organisaties ,en je zegt dat je president van alle surinamers wil zijn ,is het niet een beetje belachelijk .deze man kijkt naar zijn eigen soort maar zegt surinamer te zijn .santhoki neem een voorbeeld van desi bouterse hoe jij je moet vermaken tussen alle bevolkings groepen en niet alleen tussen mensen van jou soort .


  Maak melding

 73. @pero,

  Wat klets je nou man? Santokhi heeft jou toch gefeliciteerd met Pasen, Kerst, Hemelsvaart, Bar Mitswa, Id-ul-fitre en Pinksteren?
  Hij heeft mij niet gefeliciteerd met Janamashtami, met Buddha Jayanti, met Guru Purnima, met Ramnavmi.
  Jij hebt dus niks te klagen en toch zeur je steeds.
  Probeer jij soms ipv Zwarte Piet, Zeur Piet te zijn?

  En wil je ook vertellen hoeveel hindoestaanse verenigingen in Nederland de NDP figuren (zoals Wijdenbosch) aandoen wanneer ze naar Nederland komen? Dang waarom jij beskuldig nie NDP van eenrassigheid, mie mang? Indien je logisch redeneert, dan zou je zelf ook tot deze conclusie komen. Maar jij praat en denkt krom. Ik wed dat jij ook kromme benen hebt, een kromme rug, een kromme neus en een kromme slangetje. Klopt dit?


  Maak melding

 74. =NDPérs zoeken jullie wat anders om te doen. Zie de criminelen die in dienst worden genomen bij de politie en Belfort beschermt ze ook nog.

  @pero, dit zou NOOIT onder Santhoki gebeuren!!!!!


  Maak melding

 75. No CRIMIS in the government !

  Wipe all criminals out of the system !

  Don’t let Criminal-Sons interfere with our national interests !

  PS : Dino, have nice 50 years leave !!!


  Maak melding

 76. @Na Mie,Pero ,mujrimen de rest van de ndpers hier

  Hallo die van het ultimatum was om jullie ndpers erop te wijzen dat wij binnen de VHP niet bang zijn om vragen te stellen aan de heer Santokhi.Zo democratiosch gaat het toe bij de VHP. Je mag je mening uiten en je hoeft niet bang te zijn .
  Hllo NDP dombo’s dat jullie ziiets niet doorhebben bewijst alleen maar dat jullie net als je baasje geen onsje IQ beschikken.
  Laat mij wat Santokhi gezegd heft in dit artikeltje voor jullie analyseren,
  Wat Santokhi zegt is het volgende;
  ‘het ligt aan de bevolking of zij dezelfde criminelen weer mandaat gaat verlenen bij de verkiezingen van 2015.Als de bevolking slim genoeg is kiezen zij DE LEIDER in wie zij geloven dat hij verandering gaat brengen ten gunste van land en volk. De huidige LIJDERS hebben bewijzen dat zij waardeloos zijn en bovendien behoren een deze lijders in de gevangenis.Je hebt papa en zoon duo’s brunswijk en bouterse, en deze zijn je lijders heden. .Wil de bevolking heden nog opgescheept zitten zulke deze lijders?!
  Ga goed lezen NDP dombo’s,jullie zijn niet in staat te begrijpen wat er geschreven staat !
  Sjeesjes mang dat ik jullie dit allemaal in baby taal moet komen uitleggen.


  Maak melding

 77. Hahahaaaaaa…kijk wat voor een behandeling NDPER Belfort geeft aan de criminelen die op hem lijken

  Het VHP-assembleelid Asiskumar Gajadien vindt dat minister Edward Belfort van Justitie en Politie een ‘criminaliteitsstimuleringsbeleid’ voert. “Dit beleid wordt ook door president Bouterse ondersteund.” Gajadien benadrukt dat hij samen met enkele assembleeleden naar een strafrechtelijk onderzoek heeft gevraagd bij de procureur-generaal (pg) over het misbruik maken van staatsmiddelen ten eigen bate door de minister van Justitie en Politie. Hierbij wordt niet alleen gedoeld op de giften aan sociale instellingen die de minister in verband met zijn verjaardag deed. Dit werd door Gajadien in DNA middels documenten aangetoond. Gajadien wenst een onderzoek van de pg omtrent criminaliteitstimulerende handelingen die door deze minister worden gepleegd.
  Ter illustratie haalt Gajadien aan dat de minister in augustus 5 hulpagenten weer in dienst heeft genomen nadat de korpschef de overeenkomsten met deze agenten in juni had ontbonden. Hierdoor is er een relatieverstoring ontstaan tussen de korpschef en de minister. Deze hulpagenten hebben bij hun indiensttreding verkeerde informatie verstrekt over hun verleden, waarbij zij aangaven niet eerder in aanraking te zijn gekomen met de politie. Uit nader onderzoek is het tegendeel gebleken en werd de overeenkomst met hen ontbonden. Het zijn personen bijvoorbeeld die opgesloten zijn geweest in Nederland voor drugstransport, openlijke geweldpleging en oplichting. “Deze minister frustreert het hele korps en werkt mee om criminelen te ondersteunen. De minister vindt dat de instroom op lbgo-niveau was en dat deze hulpagenten niet wisten dat ze hun crimineel verleden uit Nederland ook moesten vermelden. Belangrijk is om ook aan te geven dat al deze hulpagenten op de minister lijken”, zegt Gajadien. Deze personen zijn nu ingezet in Marowijne;,


  Maak melding

 78. 11 okt. 2014

  Beste @Verbaast,

  Je zegt, dat als de NDP de verkiezingen wint, het land – Suriname – verloren heeft.

  Als jij de kern van de posting van Srika begrepen had, had je daaruit moeten begrijpen dat bij een overwinning van de NDP de VHP verloren heeft en dat verlies een vlucht van belangrijke leden uit de VHP zal betekenen. En dat begrijpt Santokhi heel goed en laat daarom opeens de deur open, richting de NDP.

  Srika hoopt dat jij nu de kern van de vorige posting begrepen hebt.
  Srika


  Maak melding

 79. “Hllo NDP dombo’s dat jullie ziiets niet doorhebben bewijst alleen maar dat jullie net als je baasje geen onsje IQ beschikken.”

  Gezien de hoeveelheid taalfouten ga ik er vanuit, dat jij slechts over een gram aan IQ beschikt, los van het feit, dat deze variabele niet in gewichtseenheden gemeten wordt.

  Verder gaat deze ’topic’ over de man waarop jij stapelgek bent, de draaikont Santokhi en niet over Belfort of Gajadien.


  Maak melding

 80. dagoeBALsingh,

  Over welke nabestaanden heb jij het jo MPP jo?

  De strijd voor gerechtigheid gaat door.

  De eerstvolgende zitting van het 8- decemberstrafproces vindt aanstaande maandag 13 oktober plaats. Dan zal de behandeling van het strafproces door de krijgsraad worden voortgezet.

  Eerder hebben nabestaanden van de slachtoffers van de 8 -decembermoorden te kennen gegeven een tweesporenbeleid te volgen. Zij hebben op 29 augustus 2014 een klacht ingediend bij de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens, een werkarm van de Organisatie van Amerikaanse Staten(OAS). Ook is op 28 augustus 2014 gevraagd aan het militaire tuchtcollege om zich te mengen in de strafprocessen tegen alle verdachten.

  Het 8-decemberstrafproces duurt volgens de nabestaanden onnodig te lang en wordt de zekerheid dat de zaak tot een goed eind komt steeds kleiner. Er is reden volgens Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden, “om te twijfelen aan het tot een goed eind komen van het proces”.

  De nabestaanden hebben nog geloof in het Openbaar Ministerie(OM), echter duurt de zaak te lang. De wending die de zaak overigens heeft aangenomen sinds 2010 geeft de nabestaanden de vrijheid om ook buiten Suriname hun recht te zoeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.