Vicepresident mag geen ambtenaren meer rekruteren

22

PARAMARIBO, 8 okt – De bevoegdheid tot het rekruteren van ambtenaren is vicepresident Robert Ameerali (Abop) afgepakt. President Desiré Bouterse heeft de bevoegdheid doorgeschoven naar minister Edmund Leilis (NDP) van Binnenlandse Zaken.

De verplaatsing van bevoegdheid geschiedde per presidentiële resolutie. Volgens parlementariër Ronny Tamsiran (Pertjajah Luhur) gaat het om een puur politieke zet. Tegenover de Ware Tijd zegt Tamsiran dat Bouterse controle wil over het aantrekken van ambtenaren. Het laatste is van oudsher een politieke instrument rond verkiezingstijd. Het toekennen van een baan bij de overheid kan dan als beloning gelden voor politieke loyaliteit.

Volgens Tamsiran is het besluit te vergaand om maar te nemen van de ene dag op de andere. De bevoegdheid tot het aantrekken van personeel hoort niet bij een minister, “anders kan die man ongelimiteerd mensen in dienst nemen.” Leilis betrok de post op Binnenlandse Zaken kort na het vertrek van Soewarto Moestadja. Die moest het veld ruimen, omdat Pertjajah Luhur uit de coalitie was gezet.

22 REACTIES

 1. “Het toekennen van een baan bij de overheid kan dan als beloning gelden voor politieke loyaliteit.”

  Dat weten we maar al te goed, we zijn die meer dan 600 mensen nog niet vergeten die VHP had aangenomen op OW&V vlak voor en na de verkiezingen van 2010.


  Maak melding

 2. @Afu Sensie, de Surinaamse politiek, of het nu Front, NDP, PL is hebben gefaald op dit terrein.

  De gemeente Rotterdam heeft zo’n 11.000 medewerkers, verdeeld over verschillende organisatieonderdelen en 14 gebieden. Suriname heeft minder inwoners dan Rotterdam maar het land telt ongeveer 40.000 ambtenaren met ontelbare nationale feestdagen. Ik noem dit ziek !

  Op pasen, hemelvaart en kerst na, schrappen die feestdagen. 50% vd ambtenaren ook per direct ontslaan of dirigeren naar andere sectoren waar er werk is.


  Maak melding

 3. Ik vind het sowieso dat er geen nieuwe ambtenaren meer moeten worden aangenomen.
  We hebben er nu al 53.000 en dat is op een inwoneraantal van een half miljoen wel erg veel.
  Meer dan 10% van de hele bevolking en zo’n hoog percentage kom je in weinige andere landen tegen.
  Wat mij betreft, wordt er eerst ingeteerd op het huidige aantal ambtenaren.


  Maak melding

 4. Langzaam maar zeker zijn wij bezig een NDP STAAT te worden,
  Netzoals Cuba gekend wordt als Cuba van Castro zo zal Suriname gekend worden als Suriname van bouta in de toekomst als wij niks eraan gaan doen!!!

  Zo wie is deze Leilis aan het recruteren heden?
  Is het misschien GANGARAM PANDAY de landverrader en zogenaamde politie man die graag bevelen van een crimineel wenst te ontvangen?!


  Maak melding

 5. @Afu Ede
  “Het toekennen van een baan bij de overheid kan dan als beloning gelden voor politieke loyaliteit”

  Afu Ede ,
  klopt als een bus,
  waarom anders denk jij dat de rest van de nog in leven zijnde coupplegers heden ambassadeurs,ministers,parlementariers zijn ? Waarom denk jij dat vriend en vijand brunsie parlementarier is geworden,hij is de beruchste BANKROVER van Suriname.Maar nu hij en bouta gekust hebben is hij bij wonder parlementarier geworden.


  Maak melding

 6. Nog even en het 26 uur per dag Info Act op alles zenders, 8 dagen in week..

  Het lijkt Noord Korea wel met die kritiekloze verering van Boutere de hele dag en avond.

  De de belastinbetaler betaalt voor de ze PAARSE PROPAGANDA


  Maak melding

 7. “Waarom denk jij dat vriend en vijand brunsie parlementarier is geworden,hij is de beruchste BANKROVER van Suriname.Maar nu hij en bouta gekust hebben is hij bij wonder parlementarier geworden.”

  ray je bent zo gek als een deur.


  Maak melding

 8. @Afu Ede,
  Leesmateriaal voor je hier,

  Op oudejaarsdag 1984 verscheen op de voorpagina van de Ware Tijd het bericht ‘Verdachte van bankroof aangehouden’. Een man werd ervan verdacht het bijkantoor van de Surinaamse Bank (DSB) in Moengo te hebben beroofd van Sf 85.000. De 24-jarige verdachte zwaaide 16 april van dit jaar af uit de dienstplicht. Een bekentenis was gisteren nog niet van hem verkregen. Politie, militairen en burgers hadden vrijdag de achtervolging ingezet. […]. Na enige tijd werden zeven plastic zakjes met muntgeld aangetroffen. In de holte van een omgevallen boom. Ook vond men een kinderborstrok met twee gaten, die kennelijk als het masker bij de overval is gebruikt. Het wapen waarmee de overval gepleegd is, en de grote buit zijn nog niet vonden.

  Het bleek om Brunswijk te gaan. Hij werd opgesloten, maar zag kans uit Fort Zeelandia te ontsnappen. Op 26 januari 1985 plaatste de Ware Tijd namens de Militaire Politie (MP) en de procureur-generaal een opsporingsbericht. Op 11 juli 1985 verscheen er weer een opsporingsbericht in hetzelfde ochtendblad: Brunswijk zou zich opnieuw schuldig hebben gemaakt aan diefstal met geweldpleging en werd ‘levensgevaarlijk’ geacht. Het bericht was ondertekend door inspecteur van politie Chandrikapersad Santokhi.

  Het bleef een tijdje stil, totdat de Ware Tijd op 26 april 1986 melding maakte van een overval op een bank in Tamanredjo. Brunswijk werd verdacht. ‘Brunswijk Ronny voornoemd, is zwaar bewapend met vermoedelijk automatische wapens en wordt derhalve levensgevaarlijk geacht’, waarschuwde de krant.[v] De strafbare feiten waaraan Brunswijk zich schuldig had gemaakt, waarbij sprake zou zijn van ‘grove vormen van agressie’, werden opgesomd: de genoemde bankoverval te Tamanredjo, te Moengo, een roofoverval te Patamacca, beroving van diverse gouddelvers in het binnenland en brandstichting.

  Het avondblad De West plaatste op 24 april een opsporingsbericht en op 26 april 1986 nog een, met als kop ‘Verdachte Brunswijk: Gevaarlijk en gewapend’. Op 30 april 1986 stond er op de voorpagina een uitgebreider artikel: ‘Brunswijk de schrik van Moengo Tapoe’. Brunswijk en zijn metgezellen zouden volgens de krant hun agressie ontladen ‘op weerloze mensen uit wie soms informatie werd geslagen’. Het artikel besloot met te zeggen dat Brunswijk tot zijn ontslag uit militaire dienst geen misdadige aanleg toonde. Voor de ‘plotselinge uitbarsting’ konden de bij het onderzoek betrokken autoriteiten geen verklaring geven


  Maak melding

 9. Ronnie ABOOP sekie no. Djoeka’s mogen niet meer (baan/werk) aangenomen worden, trouwens ndp ontneemt de ABOP alle bevoegdheden. Ronnie om een goeie beurt te maken bij jouw mensen zal je moeten blijven smijten met geld. Hahahaaaiii Lonnie je gan nu keen mense skoppe die zouden boore na DiDiBrie, maar DiDiBrie skop je zoveel dat je je bek niet kan open doen en met die voete wat je king skoppe kan je niet eens meer lope/staan. Ronnie a kaba gieee jhee. Ronnie zou je me kunnen vertellen wat de ABOP nog kan en mag.. Djoekaas stemmen jullie vopor de BEP deze jongens hebben meer verstand dan de bankrover zoals DiDiBrie Ronnie altijd heeft genoemd. A domme Ronnie tja oeng sting go lasie na inie a partij foe DiDiBrie. En iedereen weet dat Arme Ali een ndp er is. Hmmmmm dom, dom dom Ronnie ie kier joe volk echt…mmmmmmet die grap die je hebt uitgehaald door samen te gaan werken met de moordenaar van Moi Wanna. Odiiiiiii;
  Glenny.


  Maak melding

 10. Die lijkt het nu volledig te verknallen bij zijn familie en vrienden.

  Geen spookbaantje meer en een tijdelijk roofverbod uit de staatsruif voor deze lui?

  Ik vrees dat deze mededeling slechts is om de bevolking op een dwaalspoor te brengen in verband met de komende verkiezingen.

  Het roven gaat gewoon door en de domme bevolking zal zoals altijd met open ogen in trappen.

  Voor mijn part moet hij net als de helft van de bevolking met de wilde bus naar zijn werk gaan. En zijn broodtrommel met gebakken cassave en tello mee voor een half uur lunchpauze.


  Maak melding

 11. Sang de Bankrover Brunswijk is parlementarier geworden sinds hij de President heeft gekust.

  Blijkbaar had hij Vene ook gekust en mocht daarom Parlementarier worden tijdens Front, maar dat was blijkbaar goed van de hypokrieten. Precies zoals Somo nu een van de eerlijkste mensen is op deze aardkloot volgens die hypokrieten.

  Jullie Hypocritien zijn een grote schande. Bah


  Maak melding

 12. De voorbode dat er iets borrelt bij de coalitie.
  De vraag is nu wat de stap zal zijn van Brunsie.
  Ameraali schijnt nu aan kracht te hebben ingeboet.


  Maak melding

 13. “Vicepresident mag geen ambtenaren meer rekruteren”

  Het werd hoog tijd.
  Je zou ze hier bij mij op kantoor moeten meemaken; erg hooghartig en opschepperig over de sport die zij beoefenen.
  De één doet aan voetbal, de andere aan tennis en een andere die zich elite voelt doet aan golf.

  De moraal van het verhaal; Hoe kleiner de bal, hoe groter de zak.


  Maak melding

 14. Op 13 maart 2007 trad Amafo af als minister van Sociale zaken en volksontwikkeling, na berichten dat zij voor een feest ter gelegenheid van haar 30e verjaardag in januari omgerekend ruim 10.000 euro aan belastinggeld had besteed aan drank, eten en versiering.

  Na de verkiezing van 25 mei 2010 moest er een coalitie gevormd worden. Ex- president R. Venetiaan van de NPS had flink ruzie met El Somo over diens gedrag en domeingronden en over de samenstelling van de kandidatenlijst van de verkiezing van 25 mei 2010. Pl ging hierdoor dus zelfstandig de verkiezing in even als ABOP en NF.

  El Somo van de PL- had ruzie had met ex-NPS-voorzitter Ronald Venetiaan. Hij vond dat hij goed kon samenwerken met hem. Het liep alleen mis bij de samenstelling van de kandidatenlijst bij de afgelopen verkiezingen van 25 mei 2010. De NPS en de andere partners van het Nieuw Front hadden voor de verkiezingen van mei 2010 besloten niet langer met de PL in zee te gaan. Die breuk heeft hen toen verkiezingswinst gekost.

  Ook de ABOP koos na de verkiezing voor Mega. Amafo wist dat ze door ex- president niet meer in aanmerking zou komen voor een functie van mini ster van Sociale Zaken voor het voorval van de belastinggeld van 2007 als deze samen met ABOP een coalitie zouden vormen. Zij bedacht toen een list en zette toen Bordeau ea in Moengo aan om samen met DDB te willen samen werken. Bravo stond erbij en keek naar de protesten in Moengo en gaf in eerste instantie aan in een interview Bordeau (een grappige naam trouwens, waaraan zou hij dat te danken hebben?) niet te kennen, maar later gaf hij toe hem wel te kennen.

  Door samenloop van omstandigheden, list van Amafo, tijd en plaats pakte de list van Amafo goed uit. PL had al gekozen voor eigen belang te gaan met Mega en ABOP sloot aan. Hierdoor was de coalitie tussen deze partijen door omstandigheden en list ontstaan.

  Na de verkiezingen van 2010 was het madammeke Amafo gelukt terug te komen als mini ster van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

  De vraag is als het haar nu weer zou lukken om voor een derde termijn weer mini ster te worden van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. ook de PL heeft deze ministerie onder zijn hoede gehad.

  Inmiddels hebben PL en NF+ en BEP een samenwerking voor de verkiezing van maandag, 25 mei 2015 getekend.
  De Mega is momneteel kleiner geworden door het wegvallen van de BEP, Pl. Ook is de samenwerking met NS niet best met de DNA-leden Monorath en Lachman.

  Deze Madammeke Amafo moet goed gevolgd worden bij de komende verkiezingen. Hoe gaat de NPS en partner met haar om als er na de verkiezingen moet worden samengewerkt? Op dit moment heeft DDB Bravo laten zien dat hij Alibaba een knock out heeft gegeven en niet meer de bevoegdheid heeft om banen uit te delen en Alibaba e/o BRAVO hapt naar adem en knippert met de ogen. Zal het verstand wel schep genoeg zijn? De bevoegdheid om banen te geven is uitsluitend voor de NDP. Hoe zullen Bravo en Madammeke deze KO verwerken, hoe om te gaan met Madamme Amafo? Zij is wel een zwaargewicht en heeft zeker verstand. Zie haar list. Hoe verwerkt Bravo deze mep(pen)? Nu Alibaba door DDB buitenspel is gezet, kan m.i. een reactie van Bravo/Go2mang niet uitblijven, ja toch?


  Maak melding

 15. @Sabidieri

  Nee Venetiaan heft brunsie nimmer gekust of omgekeerd. Wel heft Brunsie algemene AMNESTIE ontvangen van Venetiaan onder toezicht van de OAS.
  En omdat de amnestie van Brunsie legaal was mocht hij als burger ,ook al is hij een slechte burger, parlementarier worden. zoals past in een Democratie,
  Hij ,brunsie ,is parlementarier geworden bij mistake.


  Maak melding

 16. @Sabidieri

  Speciaal voor jou,het liefdes affaire van je baas en brunsie,

  Maikel Dapaw, een van de lijfwachten die Brunswijk naar het rendez-vous begeleidde, herinnert zich de uitkomst van het beraad anders. ,,Bouterse zei tegen Brunswijk: ‘Jij kunt veel geld verdienen, als we maar samenwerken.’ West-Suriname was voor Bouterse, Oost-Suriname voor Brunswijk. Tenminste, dat begreep ik van Brunswijk op de terugreis.” Het overleg zou worden voortgezet met een bezoek van Bouterse aan het dorp Drietabbetje, middenin Brunswijks gebied. Dapaw: ,,Ik zei toen: ‘Als Bouterse komt, kunnen we hem zo pakken.’ Maar Brunswijk vond dat niet goed.”

  Kort na zijn onbezonnen opmerking over het vermoorden van Bouterse verdween Dapaw op gezag van Brunswijk in de gevangenis van het Junglecommando op Stoelmanseiland. Vrienden fluisterden hem in dat zijn leven op het spel stond. Dapaw wist te ontsnappen en vluchtte via Frans-Guyana naar Nederland, waar hij – vooralsnog tevergeefs – asiel heeft aangevraagd. ,,Ik geloof niet meer in Brunswijk”, zegt de nu 40-jarige bosneger. ,,In het begin was hij een heel goede jongen, maar sinds hij Bouterse heeft ontmoet is alles veranderd. Hij is hebzuchtig geworden


  Maak melding

 17. “Op pasen, hemelvaart en kerst na, schrappen die feestdagen.”

  @koos,

  Waarom ook niet deze feestdagen afschaffen? Of zal werken op deze dagen een aanslag plegen op je gezondheid??


  Maak melding

 18. die hele v p stelt geen reet voor,pure la form aanwezig..

  het kost de staat belasting betaler alleen maar money,bovendien is die meneer met alle respect een dombo geen enkele vorm van kennis..

  er is maar één persoon ,die alles bepaald en beslist in sme.

  .ook die poppenkast z.a. ddb dat persoonlijk heeft verwoordt stelt geen reet voor en de ministers,zijn gewoon bank vulers geen geslissings bevoegdheid.

  de parlementariërs mogen gerust blairen ,lawaai maken,maar bouta doet wat hij wil en beslist buiten op straat wat er moet gebeuren ..

  zo zij hij onlangs ergens op straat onder een boom,dat die aov kinderbijslag verhoogt moet worden en zo geschiede het..

  over die gouden kerst is al vele malen dingen gezegd,hij ddb tekende een overeenkomst zonder te lezen pas na een week kwam iemand er achter dat het goed fout zat..

  over al die begrotingen hoef je niks te zeggen,hij dient ze in en vervolgens treft hij ze weer in en zo dat dat al vier jaar..

  wie want ddb baka..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.