zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOndernemers knappen Surinaams-Hindoestaans ouderencomplex op

Ondernemers knappen Surinaams-Hindoestaans ouderencomplex op

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een groep Haagse ondernemers gaat dit weekend de gezamenlijke ruimte van het Surinaams-Hindoestaans ouderencomplex Shanti Bhawan aan de Regentesselaan in Den Haag opknappen. Ze doen dat onder andere vanwege de viering van Divali op 23 oktober, maar ook omdat woningbouwvereniging Staedion de ouderen ondanks allerlei beloften keihard in de steek heeft gelaten.

Dat zegt initiatiefnemer en PvdA-gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash. “De gezamenlijke ruimte is al twintig jaar niet opgeknapt, de woningen hebben beter hang en sluitwerk nodig vanwege een inbraakgolf in de buurt, de brievenbussen zijn verroest en ga zo maar door. We gaan nu zelf behangen, de wanden verven en de vloeren in de was zetten” aldus Ramnewash tegen Den Haag FM.

Het bedrijf ‘De Haagse Bouwkeet’ is een van de belangrijke sponsors van deze Divali opknapactie. “Dankzij eigenaar Vidjay Soerjoesing kunnen we de gemeenschappelijke ruimte van het ouderenwooncentrum Shanti Bhawan opnieuw in de verf zetten. En hij komt zondag ook met met zijn team meehelpen” zegt het PvdA-gemeenteraadslid.

opknapactie2

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

18 REACTIES
 1. @Rufus

  Ah ja en de rijke hindostanen in Suriname zoals D.Sardjoe hebben zich aangesloten bij een crimineel die zogenaamd kracht heft dankzij nAmnestie,ja toch?


  Maak melding
 2. @ Rufus.

  Het staat bekend dat deze verhuurder ( Staedion ) inderdaad niks doet voor de ouderen.Deze Gemeente raadslid moet Staedion gewoon voor de Huurcommissie slepen !
  En de gemaakte kosten die er mee gemoeid zijn, bij Staedion
  declareren !


  Maak melding
 3. Ik vind dit een heel goed initiatief en het zal mij een worst zijn, waar het geld vandaan komt.
  Belangrijkste is, dat deze oudjes weer fatsoenlijk kunnen leven en wonen en als daarvoor buitenlands geld kan worden aangetrokken, prima.


  Maak melding
 4. Dit is dus de participatie samenleving waar Mark Rutte het over heeft. Law mang.Dja, ben het eens met je posting. De rekening kan doorgestuurd worden naar Coöperatie. Ze hebben geld zat die boeven. Jaarverslag 2013 nog bekeken

  Vergoeding directeur W.M.K. Krzeszewski

  Totaal € 283.092,- per jaar !!! Peil jaar 2013

  Waarom moet die man zoveel verdienen ? Dit is toch niet uit te leggen.


  Maak melding
 5. @Paulus de boskabouter

  Ik werk 7 dagen in de week in shiftverband en draag op tijd belasting af aan staatskas.
  Hallo je bedoeld wanneer ga ik wat doen voor de Occupanten en degenen die op subsidie wachten?!
  Never,ieder doet zijn deel ,ook zij moeten hun deel doen.
  Je bent grappig ,altijd zijn het de werkende mensen die alles moeten doen voor de rest de luilakken..


  Maak melding
 6. Zo gaat dat. Voor de huisvesting van allochtone ouderen is er geen geld, voor Bolle Willem, z’n LaTina en de 3 zeugjes Ahalia, Akalia en Azalia is er tientallen miljoenen beschikbaar voor verbouwing.
  LaTina moet een slipje dragen met gouden kant en Bolle heeft bladgoud in z’n onderbroek laten aanbrengen om de hitte aldaar een beetje te doen afkoelen. Allemaal natuurlijk gesubsidieerd!


  Maak melding
 7. Jesse,

  Jouw posting heeft toch niets met het artikel te maken.
  Ik ben blij, dat er externe geldschieters zijn, die het leven en wonen van Surinaamse ouderen willen verbeteren, ook al komen die uit Nederland.
  Neks no fout.
  Wat heeft het Nederlandse koningshuis nu in hemelsnaam te maken met dit artikel ?
  Probeer eens een keer inhoudelijk op een artikel te reageren in plaats van alleen maar af te geven op mensen, die niets, maar dan ook werkelijk niets te maken hebben met dit artikel.


  Maak melding
 8. @Jesse,

  Onze koning en koningin spelen een verbindende factor in de samenleving. Waarschijnlijk ga jij dat toch nooit begrijpen.
  Ook heeft onze koning met zijn handelsmissies meer geld en opdrachten voor het bedrijfsleven binnengehaald dan dat JOUW Bouterse dat ooit zal doen.

  Have a nice day …


  Maak melding
 9. @Rudinho,

  Kun je echt geen verbanden leggen? Man, ik schaam me voor je!
  Van wie krijgt Bolle de subsidie? Van wie krijgen de woningcorporaties het geld? Juist.
  Indien Bolle dan zo sociaal en verbindend is, waarom zegt hij dan niet, weet je ik doe het met een klein beetje minder luxe en grandeur, laat de armen in onze samenleving maar wat meer uit de pot krijgen. Wanneer het weer heel goed gaat, dan zal ik wel een beetje meer vragen.
  Dit boerenverstand is niet besteed aan Bolle, omdat hij altijd bol denkt, heeft gedacht en dat altijd zal doen!
  Dus wie en wat verdedig je nou?
  Bovendien hebben die 3 mormels Akalia, Azalia en Ahalia hun grillen, die straks ook bekostigd zullen moeten worden. Straks komen ze aan met vriendjes, die allemaal beveiligd moeten worden op staatskosten, alle gouden tampons moeten worden betaald, alle dure haut couture en garderobe enz.
  Heeft de Nederlandse schatkist lang geleden z’n ziel verkocht aan de duivel? Democratie geleased van het Koningshuis en dus ieder jaar een miljard of meer betalen als compensatie?


  Maak melding
 10. M.

  Het heeft geen zin met jou in discussie te gaan.
  Je gaat nooit in op de inhoud van een artikel, dat op de Waterkant staat, maar bent alleen bezig te schelden op anderen en allerlei zaken in de postings te benoemen, die met een artikel helemaal niets te maken hebben.
  Volgens mij gaat het artikel hierboven over ouderenhuisvesting.


  Maak melding
 11. @Rudinho,

  @M. heeft 100% gelijk. Bovendien gaat het artikel niet over ouderenbehuizing, maar over de onwil van een gesubsidieerde instituut om geld beschikbaar te stellen voor de arme ouderen.

  Dus: arme ouderen krijgen geen geld om hun krotten op te knappen en zeer rijke Bolleman krijgt tientallen miljoenen om z’n woning op te knappen. Over deze contrast gaat het.
  Geen geld voor allochtoonse ouderen, wel een half miljoen voor een hek in Griekenland. Kun je het allemaal snappen?


  Maak melding
 12. @Rudinho,

  Met 50 miljoen euro kan je een geheel nieuw luxues en multifuntioneel paleis neerzetten, maar die Bolle wil per se die oude paleis renoveren en moderniseren. Omdat Bolle wil zeggen dat alleen hij en z’n familie recht hebben op de allerhoogste individuele subsidie (uitkering) in het land, want ze zijn een oud geslacht dat hun bestuursmacht hebben ingeruild voor eeuwige geldelijke steun en dat bewijst die oude paleis.


  Maak melding
 13. Maar als ze aanspraak maken op verdiensten vanuit het verleden, waarom maken ze dan ook geen aanspraak op misdaden uit het verleden, bv voor slavernij? Voor imperialisme, kolonialisme, bezetting, brute wreedheid, racisme, discriminatie enz?


  Maak melding
 14. @koos,

  Hij mag wel werken voor zoveel gratis geld, lijkt me. Bovendien verstevigt hij daarmee alleen maar z’n eigen positie. Ik zou willen zien hoeveel opdrachten hij zou binnenhalen wanneer z’n land geen enkele industrie zou hebben, zoals Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES