dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIslamitische bank wil nauwe band met Suriname

Islamitische bank wil nauwe band met Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 okt – De Islamic Development Bank Group, IsDB, wil nauwer samenwerken met Suriname. Volgens de Centrale Bank van Suriname is de IsDB vast van plan om de ontwikkeling van Suriname “te ondersteunen en te intensiveren.”

De samenwerking loopt al sinds 1997 toen Suriname formeel lid werd van deze ontwikkelingsbank. Sindsdien zijn reeds meerdere projecten opgeleverd, waaronder de bouw van poliklinieken. Ook is een radiologisch centrum opgezet met financiering van de IsDB. Voor de komende jaren worden nog meer projectplannen uitgewerkt. Om de samenwerking meer vorm te geven houdt de bank een open dag in Paramaribo.

Alle IsDB-instituten worden dan belicht. Het doel van deze dag is de IsDB en de instituten zoveel mogelijk te belichten, “waardoor de private en publieke sector zoals overheidsinstituten, investeringsautoriteiten, ontwikkelingsorganisaties, financiële instituten en kredietinstellingen, evenals wetenschappers uit diverse disciplines, inzicht verkrijgen in de mogelijkheden en werkwijze van deze instituten.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

42 REACTIES
 1. Mijn lieve hemel waar gaat dit naar toe! De islamitische bank gaat steaks ook eisen dat ook alles in su halal moet zijn . Mensen , stelletje onverlaten idioten, waarmee zijn jullie bezig. De hele wereld zit al vol met islamitische ellende. Wat denk je dat er gebeurt in su als dit wordt toegelaten. Van de chinezen je weinig omdat ze door hebben eigenlijk niets meer zeker zijn in su . Nu gaan marokanen naar su om te ontdekken wat daar te halen valt. Mensen nogmaals wees op je hoeden!


  Maak melding
 2. Na NDP, PNR, Hezbo-Allah nu IS, ISIS , Khomeini, Taliban, fundamentalisme. Het einde in zicht. Red wat je redden kan, Zoek een vluchthaven.
  Asiel aanvragen in Nederland wegens dreigend levensgevaar.


  Maak melding
 3. je hebt het al, van de ene shit naar bullshit, de dromen van dina bouterse komen uit. binnen de kortste tijd heb je ISIS strijders in sur, maar dan op een andere manier.


  Maak melding
 4. Kolibri,
  Nu gaan marokkanen naar su om te ontdekken wat daar te halen valt.

  Er zijn al zovele Marokkanen en Turken in Suriname. De tolerantie van godsdiensten is één van de kenmerken van Suriname welke echter, na de invasie, zal omslaan naar het moslim geloof zoals deze zoals in Indonesië zich heeft verankert met alle gevolgen van dien.

  Over halal gesproken, dit is zoveel als een joke te noemen want de moslims in Suriname (veelal Javanen) eten bloed en vleesworst niet wetende of dit van een halal geslacht die is.
  Kopen vlees bij de slager waarvan het houtblok wordt gebruikt om kip, varken en rund op te kappen.


  Maak melding
 5. Het zijn ook altijd dezelfde die er als 1ste aandraven met hun onzinnige reacties. Triest want zo lijkt het alsof het SU volk uit niks anders dan Dombos bestaat.


  Maak melding
 6. Tan Pi !

  Heeft deze regering niet de islamitische versie van de mensenrechten onderschreven ?

  Deze islamitische mensenrechten kun je goed terugzien
  bij de IS, ja toch !

  PS : Wie weet meer hiervan/gegevens ?


  Maak melding
 7. @Afu

  Zijn wij de NDP-executeurs van ongewapende Surnaamse staatburgers vergeten ?
  Wie vergeet DE massamoord op onschuldigen door
  de huidge leider vd NDP ?

  Wiki ! Sribi srafu !


  Maak melding
 8. he srafu, kijk ik begrijp inmiddels ook wel dat jullie stronters niet alles op een rijtje hebben, maar om je verwarrende posting een beetje te kunnen begrijpen, zou je ons kunnen helpen door gewoon te vertellen waarover jij het heb.

  Ik hoop niet dat je het over 1982 heb.


  Maak melding
 9. @AFU De bekendste massamoord op het Sranangvolk
  na de afschaffing van de Slavernij, zijn de
  Decembermoorden op ongewapende Sranangmangs !

  De andere massamoord was door dezelfde daders die
  in een zogenaamd gevecht de ongewapende vrouwen
  en kinderen van het dorpje Moiwana hebben doorzeefd !

  PS : Bijna was het Sranangvolk wederom onderdrukt door
  NDP-Dino en zijn terroristische Hezbollahslachters !


  Maak melding
 10. Om de samenwerking meer vorm te geven houdt de bank een open dag in Paramaribo.

  Maar er zijn wel kledingvoorschriften op zo’n open dag.
  De mannen in een djellaba en de partner in een boerka of niqaab.


  Maak melding
 11. srafu je laatste posting is een bevestiging van mijn vermoeden dat jullie stronters inderdaad helemaal gestoord zijn.

  Misschien dat je je ook druk moet gaan maken om de minder bekende massamoorden, lijkt mij een goed idee, zijn we van je dom geleuter af.

  P.S. In 1982 bestond de NDP nog niet hoor, weer wat geleerd koebie.


  Maak melding
 12. Laat de moslims maar komen.Met hun weet je waar je aan toe bent.Ze zeggen het en doen het ook.Het zijn geen mensen die beloven en het daarbij laten.
  De moslims kunnen een tegenwicht vormen voor de almaar oprukkende chinezen met hun vormloze gebouwen en de rovende djoeka’s.Alleen stommelingen als Lonnie vinden het woord djoeka racistisch.

  Misschien kan de vrouw van Erdogan hem[Lonnie] meenemen op haar volgend reis naar het oord der Aliens en hem daar laten.Het heeft geen missen dat ze buitenaards is met haar hoofddoek en zonne bril op.


  Maak melding
 13. @Dre!
  Dit is de reden van de volgende leningen in Su.

  Islamitisch bankieren:

  Islamitisch bankieren betekent bankieren aan de hand van de sharia.
  De sharia is de islamitische wetgeving die voortkomt uit de koran en de overleveringen van de profeet Mohammed.

  En nu komt het (@Dre):

  Een van de belangrijkste dingen binnen het islamitisch bankieren is dat er geen rente (riba) mag worden geheven.
  Rente is volgens de koran namelijk verboden (haram).
  De reden hiervoor is dat door middel van rente woekerwinsten kunnen worden gemaakt.
  Iemand die veel geld heeft, of een instelling (zoals een bank) met veel geld, kan door middel van rente misbruik maken van het feit dat iemand anders weinig geld heeft.

  Wat islamitisch bankieren op deze manier tegen wil gaan is dat iemand die rijk is geld kan verdienen aan iemand die arm is.

  Maar dat gebeurt reeds jaren in Su.
  Er zijn legio voorbeelden te noemen.

  Onze (pero) gaat zeer snel een lening afsluiten bij de IsDB.
  Want (rente) hoeft hij toch niet te betalen.
  Maar als hij zijn verplichting niet nakomt, dan zal hij zeker de kracht van de (Sharia) ondervinden.


  Maak melding
 14. @Afu De DADERS van de massamoorden op Sranangvolk bestonden toen ook nog niet ???

  Den frede Krijgsraad nanga OAS !

  Dino-proces o potti verstang djie unu !

  PS : Ik ben geen aanhanger van een politieke partij.
  Tracht alleen maar de Sranang “sirbi srafu’s” wakker
  te schudden !


  Maak melding
 15. “Tracht alleen maar de Sranang “sirbi srafu’s” wakker
  te schudden !”

  Kan je beter doen door te zwijgen, met je dom gelul schrik je ze alleen maar af.


  Maak melding
 16. @Afu Ik weet dat NDPleiders en aanhang “de schrik’ hebben
  van hetgeen op hen afkomt !

  Preet Bharara is keihard en heeft het bewijs tegen Dino
  (geen familie van de president !) reeds binnen !

  De mededaders van Dino te Parbo hebben loesoe bere en
  zelfs Maduro kan helaas geen extra luiers leveren !

  PS De NDPleiders bestonden nog niet tijdens de eerste
  slavernijperiode in Sranang , maar wel tijdens de tweede,
  de slavernij in de periode van de militaire onderdruking van
  het volk.

  Of bestonden de NDP-leiders toen ook nog niet ?

  PS : sribi srafu Afu zoek de geboorte-akten op !
  Of zijn ze inmiddels al naar Marius Rust verhuisd ?


  Maak melding
 17. Is er nog een ander bank in de wereld van wie bouta nog GEEN geld geleend heeft?!

  @Afu Ede

  Wat denk jij dat al het geleende geld aan ons gedoneerd wordt en wij het niet hoeven terug te betalen met rente?!


  Maak melding
 18. @Jacobus (cobie)!

  Laat de moslims maar komen.Met hun weet je waar je aan toe bent.Ze zeggen het en doen het ook.Het zijn geen mensen die beloven en het daarbij laten.

  Bedoel je (Boko Haram) uit Nigeria?
  Die geven geen leningen hoor. En ze weten ook niet te bankieren.
  Maar ze mogen (BRAVO) (Lonnie) zo komen ophalen.

  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2014/10/westafrika_gaat_boko_haram_slo.html

  Maar Lonnie gekleed in een Djellaba en partner in een Boerka, gaan zeker bij de open dag van de IsDB aanwezig zijn.
  Want geld lenen kost geld.


  Maak melding
 19. Lezen mensen,

  Hij is bereid geweest om dit land in gevaar te brengen voor een klein beetje geld. Woorden van VHP-voorzitter, Chandrikapersad Santokhi in het Nederlandse tv- programma ‘Een Vandaag’. Santokhi, Iwan Brave(journalist) en Roy de Miranda gaven hun mening over de aanhouding van Dino Bouterse.

  Dino Bouterse heeft in augustus in de VS een schuldbekentenis afgelegd. De 41-jarige zoon van president Desi Bouterse kan daardoor strafvermindering krijgen.

  Bouterse junior zit al een jaar in New York in de cel op verdenking van cocaïnesmokkel naar de VS, wapenhandel en het aanbieden van hulp aan Hezbollah-strijders. In werkelijkheid ging het om een Amerikaanse undercoveragent. De Libanese Hezbollah-beweging staat op de Amerikaanse lijst van terreurorganisaties.

  Dino Bouterse gaf onder meer toe dat hij iemand een vervalst Surinaams paspoort heeft bezorgd van wie hij dacht dat die lid was van Hezbollah. Ook erkende hij dat hij cocaïne naar de VS wilde smokkelen en dat hij een verboden wapen heeft gedragen.

  “Een klucht. Dit alles is in mekaar gezet om dichterbij de vader(red: president Bouterse) te komen”, zei de Miranda aan Een Vandaag met betrekking tot het bovenstaande.

  Santokhi: “wat als de geheime agenten geen geheime agenten waren? dat het inderdaad die grote jongens waren van Hezbollah, die internationale terreurorganisatie; wat zou er nu vandaag met Suriname aan de hand zijn”, vraagt hij.

  Santokhi vindt niet dat de president zich afzijdig kan houden. “Het is geen privé, maar een zaak van de staat. Bouterse junior zou die strafbare feiten hebben gepleegd toen hij nog lid was van de CTU.”


  Maak melding
 20. Hahahaaaaaa en lees de leugens van 1 van de adviseurs van bouta..

  Roy de Miranda, één van de adviseurs van president Desi Bouterse, vindt dat een groot deel van de Nederlandse media doet aan journalistieke manipulatie. Een Vandaag heeft recentelijk een interview uitgezonden van de Miranda, Chandrikapersad Santokhi en de journalist Iwan Brave naar aanleiding van de aanhouding en voorgeleiding van Dino Bouterse.

  Het interview is te beluisteren via de link: http://www.eenvandaag.nl/buitenland/54364/dino_bouterse_voor_de_rechter.

  De Miranda kan zich niet terugvinden in de productie. “Want hoewel ruim een half uur interview dat van mij werd afgenomen, uiteraard niet totaal kan worden meegenomen in een actualiteitenrubriek, is het wel wrang dat de meest essentiële uitspraken die Chan Santokhi zijn betoog volledig onderuit zouden halen, uit de uitzending zijn weggelaten”, merkt de Miranda op.

  Hij vindt Santokhi hypocriet, omdat die geheel ten onrechte suggereert dat president Bouterse moet aftreden. Roept hij ook om het aftreden van zijn collega Hesdy Pigot wiens zoon in de Verenigde Staten van Amerika met justitie en politie in aanraking is gekomen? Roept hij ook op om een vooraanstaande rechter zijn aftreden omdat diens zoon als politieman in aanraking is gekomen met justitie en politie? Heeft hij ook opgeroepen om het aftreden van vicepresident Ram Sardjoe wiens zoon ook als pistolen Paultje in aanraking kwam met justitie?

  “Hebben dit soort hypocrieten ooit geroepen om het aftreden van Koningin Juliana wiens echtgenoot Prins Bernhard in de Lockheed-affaire wegens het aannemen van steekpenningen werd veroordeeld?”

  De Miranda vindt dat er in de uitzending grof wordt gelogen. Dino Bouterse was volgens hem nooit hoofd van CTU en was ten tijde van zijn aanhouding in Panama, allang niet meer in die dienst. Het is voorts een grove leugen dat Dino met 10 kg cocaïne in zijn bezit werd gearresteerd. Ook zou Dino met een raketwerper zijn gearresteerd,.

  “Spoedig nadat het onlogische van dit verhaal bleek, werd de aanklacht gewijzigd in: het in het bezit hebben van een vuistvuurwapen, dus een pistool. In het interview heb ik haarfijn uit de doeken gedaan hoe de VS als land van de meest geavanceerde filmtechnieken, zaken fabriceert die in feite niet bestaan, maar na de montages zo echt lijken dat een ieder geloofd in de waarheid en authenticiteit daarvan. Dit zijn vitale onderdelen die in het interview ontbreken”.

  De Miranda hekelt het dat de overige geïnterviewden ruimschoots aan het woord komen. “Wij zijn in ieder geval weer een ervaring rijker en noopt in voorkomende gevallen tot dieper nadenken aleer medewerking te verlenen aan dit soort Nederlandse producties”.

  Dankzij de persvrijheid in Nederland doen de journalisten hun werk in Nederland naar behoren !
  Zij weten hoe iemand te intervieuwen!
  In Suriname hebben de journalisten niet veel te doen,
  hun intervieuw is als volgt,
  dag bouta,alles goed met je?Denk jij dat dino schuldig of onschuldig is,geef antwoordt ja of nee…Het hoe en waarom gaan wij jou niet vragen want we willen nog lang leven.
  Einde intervieuw.


  Maak melding
 21. @De MIRANDA

  Als jij de advocaat van crimineel Dino wil spelen dan moet je niet hier zijn en een grote moind opzetten maar verdwijn naar Amerika.Dinootje zal je steun nodig hebben.


  Maak melding
 22. “Santokhi vindt niet dat de president zich afzijdig kan houden.”

  Wat Santokhi vindt kan ons een worst schelen.

  Je moet wel goed gek zijn om stukjes van santokie te gaan knippen en plakken, ik heb die man afgelopen dagen gezien, volgens mij staat hij op instorten.

  Deze wannabee President heeft zich weer van zijn slechtste kan laten zien in eenvandaag, terwijl die Dino affaire het Surinaams volk niet interreseert, leent die wannabee zich voor een nederlandse programma om te gaan vertellen dat de President zich niet afzijdig mag houden.

  Voor ons mag en moet de President zich afzijdig houden, duurzaam ontwikkelen van ons geliefde land daar moet hij zich fulltime mee bezig houden.


  Maak melding
 23. Trouwens dat jullie fronters je met Dino bezighouden vinden we al goed genoeg, de rest zal zich bezighouden met het land ontwikkelen, we laten ons niet afleiden.


  Maak melding
 24. @DE MIRANDA de HYPOCRIET,jij schrijft,

  Hij vindt Santokhi hypocriet, omdat die geheel ten onrechte suggereert dat president Bouterse moet aftreden. Roept hij ook om het aftreden van zijn collega Hesdy Pigot wiens zoon in de Verenigde Staten van Amerika met justitie en politie in aanraking is gekomen? Roept hij ook op om een vooraanstaande rechter zijn aftreden omdat diens zoon als politieman in aanraking is gekomen met justitie en politie? Heeft hij ook opgeroepen om het aftreden van vicepresident Ram Sardjoe wiens zoon ook als pistolen Paultje in aanraking kwam met justitie?

  @De Miranda

  Hesdy Pigot hoeft niet af te treden zijn zoon is inmiddels al berecht.Wat zijn criminele zoon aan het doen was daar heft Pigot geen deel aan.Dat kan je niet zeggen van papa en zoon duo bouterse. !
  Je bent gewoon jAloers op Pigot dat hij naar Amerika is gereisd op zijn zoon bij te staan ,en je baasje kan het niet ondanks zijn amnestie.

  De criminele aktiviteiten van dinootje ,ga lezen de Miranda,
  In 1994 werd Dino verdacht van de verdwijning van drie Brazilianen en van het opdracht geven tot een ripdeal, een roofoverval op cocaïnedealers.[2] Dino werd samen met Marcel Zeeuw (die net als de vader van Dino verdachte is in het strafproces naar aanleiding van de Decembermoorden) gearresteerd en zat ongeveer vijf maanden in voorarrest. Toen de zaak voor de rechter kwam, trokken de getuigen hun verklaring echter in.

  In 2002 werd Dino verdacht van de diefstal van negentien AK-47-geweren en 51 pistolen uit het magazijn van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD) van Suriname. Hij werd tien maanden gezocht, maar uiteindelijk werd hij op 12 juni 2003 op de luchthaven van Curaçao met een vals Nederlands paspoort gearresteerd. Dino werd door Curaçaose justitie uitgeleverd aan Suriname, waar hij werd aangeklaagd wegens wapenhandel. Medeverdachte Jochem Brunings trok na een gesprek met de advocaat van Dino, Irvin Kanhai, zijn belastende verklaring in en Dino werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

  In september 2004 werd Dino aangehouden in verband met een enorme vondst aan illegale zware wapens in een autospuitbedrijf in een buitenwijk van Paramaribo. Tot de in beslag genomen partij behoorden kalasjnikovsgeweren met munitie, handgranaten, granaatwerpers, mortieren, dynamiet en satellietapparatuur. Het Surinaams Openbaar Ministerie had inmiddels, door samenwerking met de Braziliaanse justitie, ook al genoeg bewijs dat Dino actief was in de drugscriminaliteit. Op 11 augustus 2005 werd Dino in Paramaribo tot acht jaar celstraf veroordeeld wegens internationale drugshandel en wapensmokkel. Dit proces werd gekenmerkt door een groot aantal bezwaren die de advocaten van Dino, onder wie Irwin Kanhai, herhaaldelijk opwierpen en die door de rechter steeds werden verworpen. Van de acht jaar celstraf die Dino opgelegd kreeg, heeft hij maar drie uitgezeten.[3][4]

  Dino zou Chan Santokhi, toen deze nog hoofdcommissaris van politie was, hebben bedreigd toen hij hem liet arresteren. Toen Dino het politiebureau werd binnengebracht zou hij, doelend op Santokhi, geschreeuwd hebben: “Waar is jullie baas? Dan kan ik hem een fax sturen”. Een verkapt dreigement.[5]

  Op 28 augustus 2013 werd Dino Bouterse in Panama gearresteerd. De Amerikaanse politie had in Panama een val opgezet, omdat Bouterse betrokken zou zijn bij de handel in verboden wapens. Dino Bouterse was juist in Panama om afspraken te maken over dit nog op te zetten netwerk voor illegale wapenhandel. De dag voor zijn arrestatie was hij via Aruba naar Panama gereisd. De samenkomst was echter opgezet door Amerikaanse geheim agenten, die Bouterse direct in de boeien sloegen.[6]

  Kort nadat Bouterse was geïnaugureerd als president van Suriname, benoemde hij Dino tot de leider van de zwaarbewapende Counter Terreur Unit (CTU), een omstreden politieorganisatie met militaire status die volgens president Bouterse als doel heeft terrorisme in Suriname te bestrijden.[1] Op een persbijeenkomst in december 2010 reageerde president Bouterse op een journalist die vroeg waarom Dino, ondanks zijn veroordeling, tot hoofd van CTU werd benoemd met de woorden: “Bij CTU worden de allerbeste mannen geplaatst en mijn zoon behoort tot de allerbesten”. “Hij heeft mede leiding in CTU en de wettelijke regelingen zijn niet overtreden”.[7] De benoeming van Dino werd door velen als controversieel gezien. Jurist Freddy Kruisland wees erop dat Dino Bouterse veroordeeld is omdat hij de staatsveiligheid in gevaar bracht. “Dan kan hij niet benoemd worden in deze functie”, aldus Kruisland.[8] Volgens Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid van het kabinet van de president, is Dino belast met logistieke aangelegenheden van CTU en neemt hij niet deel aan operaties.[9] Tijdens de persconferentie van Desi Bouterse over de arrestatie van Dino Bouterse meldde de president op 3 september dat Dino niet meer betrokken is bij CTU.

  Ga de ndplingen voor de gek houden DE MIRANDA !!


  Maak melding
 25. @Afu Sensie, jullie NDP groupies houden helemaal niet bezig met het ontwikkelen van Suriname. De NDP en haar achterban hebben maar 1 missie en dat is zo snel mogelijk het land leegroven. De inkt op de zoveelste leningsovereenkomst is niet eens opdroogt of de volgende klauw wordt op een lening gezet. We kennen ze allemaal, Abraham, Sew a Tjong, Gopi, Sardjoe, Boereveen, Alibux, Limburg en nog veel meer om op te noemen, het zijn allemaal doorgesnoven rovers. Deze redimusus zijn allemaal rijp voor het schavot inclusief de meesterbrein zelf.

  Godsmolen maalt langzaam maar zeker. Zoonlief Dino is daar het bewijs van. Deze boy voelde zich ook onaantastbaar. De Dino affaire interesseert de gemiddelde Surinamer misschien niets, maar de potentiele investeerders wel. Als Bharara klaar is met Dino volgt Pappie.


  Maak melding
 26. Ik hoop niet dat samen met hun geld ook de radicale islam ons land binnensluipt.We hebben al genoeg ellende in dit land.Ik zie dat sommige groepen beginnen te radicaliseren:
  islam onderwijs in boerka gedurende 2 weken op Meerzorg.
  gesluierde islammeisjes in de stad(vroeger zag je nooit een gesluierd javaans meisje).
  Ik weet niet waar we naar toe gaan,maar radicalisering kunnen we in licht ontvlambare gemeenschap als de onze echt niet gebruiken.


  Maak melding
 27. De VS en ook de EU verdenkt juist de donateurs/ aandeelhouders van deze bank van financiele en logistieke steun aan de moordbendes in het Midden Oosten.

  Suriname is geen islamitisch land en elke verhouding met islamitische landen moet tot een minimum worden teruggebracht.

  Nu is het een kredietfaciliteit voor het nieuwe AZP, wat komt er daarna?

  Voordat je het weet zit je tot aan je nek in de misere met deze islamitische bank. Ze doen het om hun invloedssfeer te vergroten in de regio en export van hun salafistische godsdienst.

  Vroeger zag je geen moslims in grote gewaden en met lange baarden door Suriname en Paramaribo lopen. Nu zie je steeds meer radicale moslims in het land. De invloeden vanuit het Midden-Oosten c.q. Arabische landen zijn nu sterker zichtbaar.

  Er zijn genoeg rijke mensen in het land die kunnen investeren in de gezondheidszorg. Anders moeten de belastingen op vermogen fors verhoogd worden. Met die opbrengsten kan makkelijk ca. USD 80 miljoen gefinancieerd worden voor een nieuwe AZP.

  Een emissie met behulp van een grote internationale bank is te verkiezen boven een kredietfaciliteit van deze vreemde bank.


  Maak melding
 28. Miranda

  zoals de meeste van jou partij genoten geven jullieaf op alles wat nederlands is
  maar zodra jullie kunnen profiteren van ned zijn jullie er als de kippen bij zols doekhie simons
  julliue zijn gewoon opportunisten en huichelaars
  by the way het zal toch niet zo zijn dat je een uitkering krijgt uit ned
  dat zou me niet verwonderen


  Maak melding
 29. @FER. E

  odi,

  als de BOKO HARAM naar Sur.komt,krijgen de Suri’s de Amerikanen in groene pakken op hun dak.En DADA wil dat de yanks zo ver mogelijk van Sur.blijven.Gaat hij Linscheer laten opletten of er geen BOKO’S onder de moslims zitten.Heeft de CTU eindelijk wat te doen.Hopelijk hebben ze lering getrokken uit wat Dina overkomen is en hoe.


  Maak melding
 30. @Jacobus en overige reageerders odi, odi.

  Maar vermoedelijk zijn ze reeds dichtbij.
  Toevallig heb ik beide artikelen gelezen. Had ik niet van mensen uit T&T verwacht.
  Dus Su. dient echt alert te zijn.

  Islamic Guild to Govt on Trinis in Isis: Seek help to find them

  http://www.guardian.co.tt/news/2014-10-08/islamic-guild-govt-trinis-isis-seek-help-find-them

  Local Muslims disturbed by Trini links to terrorists say: Isis not a way to paradise

  http://www.guardian.co.tt/news/2014-10-07/local-muslims-disturbed-trini-links-terrorists-say-isis-not-way-paradise


  Maak melding
 31. Als ik leen gelt bij Bank van Islam, dan ik hoef geen rente te betaale, maar wat gebeur als ik niet kan terugbetaale op teit? Moet ik betaale boete?


  Maak melding
 32. @afu sensie

  dat is precies de reactie die ik van een halve zool verwacht.

  en by the way: prachtig, dat ndp, dat is echt wat suriname nodig heeft. een partij waarin alle bevolkingsgroepen van suriname verenigd zijn. en samen strijden tegen de vijand. is er hier iets verkeerd? zo ja, wat?
  de vereniging van de ndp heeft te maken met een serie boeven. boeven in ieder ras, iedere bevolkingsgroep, geloofsgroep, kleur, maat en geslacht, oud, jong, verbonden door een gemeenschappelijk doel: eigen belang eerst, landsbelang? 100 jaar na eigen belang. deze vereniging van alle soorten rassen en personen verenigd in een hoger doel, hebben wij nodig in suriname. is het moeilijk? voor jezelf stelen en doen alsof je met het landsbelang bezig bent?


  Maak melding
 33. er is geen verschil tussen Brazilianen en marokanen, ze zien ongeveer hetzelfde eruit, mix mensen, alleen het verschil is het geloof, de dames kunnen even mooi zijn, inderdaad liever geen moslim IS achtige syndromen…in suriname. dino ging ook met deze gekken in zee, en juist daarom ook is hij opgepakt.


  Maak melding
 34. Hoe komt het dat de Moslims in Nederland die uitkering krijgen en extra geld nodig hebben dan naar de Kredietbank worden doorverwezen en niet naar de Moslimbank waar ze dan geen rente hoeven te betalen?
  Indien winst maken geen oogpunt is van de moslimbank, dan toch wel kostendekking. Kosten die gedekt moeten worden wegens de zeer luxe woonstijl van de bankdirecteur en bestuurders. Dus het is niet allemaal zeer kosjer.


  Maak melding
 35. beste mensen iederen weet dat de islaam gevaar is voor de wereld en kijk maar de duivel isis die nu de cristen vermoord dat de moslims voor zen eigen moslims vluchten naar europa dus de iraak en koerden dan vraag ik mij af aan iedereen is de islaam een goed geloof en mensen nee het zijn allemaal 1 pot naad vandaag als de koerden niet zou aangevallen worden dan zou hun zeggen hun alha is alles en geloof mij ik woon in nederland en alle moslims van welk land dan ook zien anderen de cristen en hindu jood bhoeda als een waardeloos geloof en haad ons maar ze praten voor ons en lach ze woon in nederland alleen voor uitkering en vrouwde en ontvoeren knappe meisjes en zet hun in hoeren tent en ook vrouwen dit weet iedereen en nu willen ze in suriname dit ook doen ik hoop dat bruinswijk suriname over neem dan maar hij want die klote bouta die moet neer geknald worden door hem word valt suriname straks in de handen van de gevarlijke moslims kijk maar niemand oog gaat snel open kijk in wereld de moslims wil de wereld de baas zijn laffe honden die verstoppen en stiekem mensen vermooren en schuil in hun hol en roep in naam van alha en hun profeet duivels barbaren als de moslims mans zijn laat je zien en kom open veld vecht nee dat durf hun niet ook in nederland in een groep zijn ze heel wat maar alleen een muis lafaards suriname volk moet dit nooit toe laten dat hun moslims bank wil in suriname ik hoop dat amerika bouta op haal en hoop dat dit niet gebeurd want de moslims weet in suriname heb je nu de javanen en hindustanen moslims die nu nog beetje in vrede leef met ander maar straks niet meer dan word hun hoofd gehersen spoeld door de teroristen moslims en trap alle marokanen en turken de land uit het zijn criminelen die in drugs zitten en wit wassen en daar geniet bouta van waar gaat dit naar toe god is met ons groetjes


  Maak melding
 36. Leen geen geld bij banco islamo. Al het geld wordt bestookt met verzen uit de koran voordat het je wordt gegeven. Je haalt dus koran-verzen in huis en ’s nachts ga je allerlei dromen krijgen en dan komt een moslim bij je op bezoek om je gerust te stellen en te bekeren.
  Overigens doen sommige christensecten precies hetzelfde als de moslims.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES