Sylvana Simons: Nederlandse televisie is een blanke wereld

60
Sylvana Simons

Presentatrice Sylvana Simons ziet de Nederlandse televisie als een blanke wereld. Simons zegt in een interview met de de Volkskrant, dat het merkbaar is op redacties van programma’s. “De redacties zijn wit, ze denken wit en maken een wit product. En dat zal ook zo blijven zegt de 43-jarige Simons over haar tijd bij RTL, waar ze tot 2009 programma’s presenteerde.

De in Paramaribo geboren Sylvana was in de jaren 90 TMF veejay. Daarna stapte ze over naar SBS6 waar ze een aantal controversiële programma’s presenteerde, als: ‘Sex on the beach’ en ‘De Bus’. Daarna werkte ze lange tijd als ‘TV Makelaar’ voor RTL en presenteerde ze ook ‘Dancing with the Stars’.

In 2009 maakte ze de overstap van RTL naar NPS. Hoewel Simons het naar haar zin had bij RTL, is ze gelukkiger bij de NPO. “Bij de publieke omroep kan ik nu meer doen wat ik zelf wil”, legt ze uit. “Bij RTL ging een nieuwe wind waaien. Daarmee wil ik absoluut niet zeggen dat ik er niet meer werk omdat ik een kleur heb. Het gaat om de voorkeur van de programmadirecteur. Je bent in de mode en dan ben je weer even niet in de mode.”

In het interview, uit een reeks over welke rol afkomst in een leven speelt in Nederland, vertelt Simons verder dat ze van Surinamers het verwijt kreeg een ‘bounty’ te zijn. “Ik stapte uit de Surinaamse kudde, ik verbrak een verbond door dingen te doen die afwijkend waren. Ik denk dat mensen soms onderschatten wat de kracht is van een niet-witte vrouw op de televisie – en dan op een vanzelfsprekende manier, waarbij het niet over ‘zwarte’ onderwerpen gaat. Het moet geen uitzondering zijn, maar een normaal onderdeel in een massaproduct.”

60 REACTIES

 1. Sylvana is toch die mevrouw die in de afgelopen periode aardig is gebleekt en verbleekt. ook voor haar geldt beter ten halve gekeerd dan volledig verdwaald. o ja en niet spuwen in het bord waaruit je hebt gegeten.


  Maak melding

 2. hoop doet leven: “daarom moeten wij leren om ook onze dingen zelf te doen en daar is de regering bouterse een mooi voorbeeld van” .

  Hoopje Vol Leven, jij bevind je duidelijk in een studio in Nederland, die grenst aan een weiland waarin stieren staan te schijten, je snuift de hele dag ‘bull shit’ in, begin daar maar je eigen T.V. programma’s getiteld De Desi + Dino Show (voor huidige en toekomstige jail birds), De Amnestie Show (voor potentiële jail birds die hun straf proberen te ontlopen) en De Snow White Show (voor drugshandelaren en -smokkelaars). Jammer dat je de twee sterren, waar je shows op gebaseerd zijn, nooit zal kunnen verwelkomen in je studio, maar geen nood, de regering Bouterse levert een schier eindeloos aantal gasten op, die nog vrij mogen reizen en bovendien niet onderdoen voor de twee hoofdrolspelers.


  Maak melding

 3. Ach! ze klets uit haar nek!! wat verwacht je in Europa?? het is een blanke werelddeel!! dus ga zich niet mee confronteren anders schoppen ze je eruit en terecht!! Su TV is toch ook anders of niet?

  Ja Silvie!! ga zwart denken!! en daar bereik je geen bal mee!! wat ben je toch een verrader!!!!! ik heb geen andere woord voor!!!


  Maak melding

 4. En de Surinaamse televisie in een zwarte wereld,,,

  Misschien is onze diva Silvana gewoon niet goed genoeg.

  Humberto heeft niet zo veel last van de witte wereld

  niet gaat zeiken al het nu wat minder gaat Silvana en direct de discriminatiekaart gaat trekken


  Maak melding

 5. stel dat wij dit probleem dat Syvana Simons aankaart wat groter zien. nu weer wordt zij uitgescholden voor vies en vuil en alles wat misselijk is, maar wat heeft zij gedaan anders dan wat wij nu ook al heel lang doen met elkaar hier op waterkant.net? elkaar afzeiken en vertellen dat wij nooit meer naar suriname gaan omdat daar iedereen achterlijk is en op boutese stemt.

  laat ons boven onszelf uitstijgen en luisteren naar wat Sylvana zegt, omdat ik dat ook iedere dag op tv zie. wat is mijn laatste probleem van tv? nu gaan wij weer stemmen over; zwarte piet of niet? waarom dit probleem iedere keer opnieuw leven inblazen?

  hebben wij ook in de gaten, ik heb het tegen de surinamers die in nederland wonen en de surinamers die in suriname wonen, dat wij als volk en natie totaal niet serieus worden genomen? nu in ieder geval om de rotzooi die er nu in ons land gemaakt wordt, wij hebben niet eens een munt voor onszelf, al onze belangrijke aankopen en de huur van ons huis dient in valuta, euro’s of dollars te worden betaald, waar zijn wij trots op? onze president is een moordenaar en een dief. onze president wanna be is een bankrover.. de zoons en dochters van heel veel gezagsdragers zijn dieven en drugsdealers, (nu ook even een beetje generaliseren).

  wij stellen niets voor. wij moeten ons schamen. wij surinamers hangen aan elkaar als droog zand.. je kunt overal lezen: onze moskee naast de synagoge, maar het stelt niets voor. wij staan elkaar naar het leven. de enige reden waarom wij geen echte surinaamse oorlog gehad hebben is omdat wij nog te lui zijn om voor de duivel te dansen. er zit niets in ons.

  laat ons de hand in eigen boezem steken: bouterse en deze regering is onze (suriname’s, surinamers ) gemeenschappelijke vijand, die zou moeten worden verslaan, waarna wij aan onze eenwording kunnen werken. in duitsland heeft bismarck ook eerst aan de eenwording van zijn land gewerkt, voordat hij het welvarend kon maken.

  soms ,maken jullie mij zo moe. surinamers! leuk toch?!


  Maak melding

 6. Sylvana moet niet zeuren.
  Als je naar Nederland gaat, weet je, dat daar blank of wit wordt gedacht om haar eigen woorden te gebruiken.
  Als je naar Suriname komt, weet je, dat daar gekleurd (in de zin van huidskleur) wordt gedacht.
  Dat heeft alles te maken met de ligging van beide landen in de wereld.
  Ik denk, dat Sylvana door de nieuwe programmadirecteur eruit is gegooid, omdat ze niet meer in het nieuwe profiel paste.
  Neks no fout.
  Ik vind het wel bedenkelijk, dat de commerciele omroep nu ineens niet meer in is nu zij daar is vertrokken en ineens alle lof uitgaat naar publieke omroep.
  Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.


  Maak melding

 7. Gelukkig is er nog nieuws waarover je nog lachen kan
  lees maar,

  Het is Inter Moengotapoe niet gelukt om de 5de Presidents Cup oprij te winnen. Voor de 8ste keer achter elkaar stond de club van voorzitter en speler Ronnie Brunswijk in deze cup. Weliswaar was de persoon naar wie deze wedstrijd vernoemd is, niet aanwezig in het Andre Kamperveenstadion zaterdag. President Desi Bouterse liet zich vertegenwoordigen door vicepresident Robert Ameerali. Terwijl de SVB de schorsing van Ronnie Brunswijk voor deze wedstrijd nietig had verklaard, zodat hij mee kon doen als speler, lukte het Brunswijk dit keer niet om de hoofdprijs te pakken. Uitgerekend Leo Victor stak hen een stokje voor. In de transferperiode nam Brunswijk de beste spelers van Leo Victor over, te weten Albert Nibte en Romano Holtuin. Maar de Presidents Cup verloren de leeuwen niet aan Brunswijk. Dit keer versloegen ze Inter Moengotapoe inclusief Romeo Bravo. Na een 1-1 eindstand was Leo Victor beter bij het trappen van de penalty’s.

  Brunswijk mist penalty
  Dat de straf van Brunswijk nietig werd verklaard, heeft heel veel stof doen opwaaien binnen onze voetballerij. Veel voetballiefhebbers hebben het vertrouwen verloren in dit SVB-bestuur, terwijl ook vele arbiters nu gedemotiveerd zijn. Brunswijk kreeg een straf van 2 jaar wegens het molesteren en mishandelen van scheidsrechter Winston Riedewald. Het SVB-tuchtcollege strafte hem voor 2 jaar, maar het SVB-bestuur vernietigd deze straf. Riedewald heeft na deze maatregel van de SVB meteen bedankt als scheidsrechter bij de moederorganisatie. Het is een ieder bekend dat Brunswijk aan de wieg heeft gestaan bij de formatie en propagandavoering van dit SVB-bestuur tijdens de verkiezingen vorig jaar. Inter startte de wedstrijd goed. Brunswijk kreeg een levensgrote kans om Inter op 2-0 te brengen. Maar een vrije schop vanaf de 11-meter stip schoot de 50-plusser naast. Via Stefano “Boeroe” Rijssel kwam ze toch op een 1-0 voorsprong.

  Leeuwen brullen in tweede bedrijf
  Leo Victor gaf niet op. De opgevoerde hoofdprijs van US$ 25.000 konden ze heel goed gebruiken om hun stadion te Wi Kontren af te bouwen. De verliezer zou US$ 10.000 krijgen. Miguel Cronie gaf een pass aan de Moengonees Arzinio Poina, die de gelijkmaker scoorde voor Leo Victor. Dit gebeurde toen Brunswijk al gewisseld was. Hierna werd er niet meer gescoord. In de penaltyserie scoorde de leeuwen alle 5, Inter mistte via de speler Giovanni Asabigie. Zijn inzet werd gestopt door de nieuwe Leo Victor-doelman, Curbian Landolf. Vicepresident Ameerali overhandigde na de wedstrijd de US$ 10.000 en semikampioenstrofee aan Inter-aanvoerder Ronnie Brunswijk, Leo Victor’s captain Zhirvano Darson kreeg de US$ 25.000 en kampioenstrofee. Met deze wedstrijd is het nieuw seizoen van de SVB geopend.

  Zelfs bij een verlies mag Brunsie dollars in ontvangst nemen. Iedereen in Suriname krijgt als salaris surinaamse dollars , wonder boven wonder verdiend Brunsie dollars voor het niks doen.

  Meneer W. Riedewald,
  de rechtgeaarde surinamers staan achter U.
  Degenen die hun stem laten horen worden monddood gemaakt, hetzelfde is U overkomen.
  Wij geloven niet meer in het SVB bestuur omdat zij zich makkelijk of verkocht hebben of zich makkelijk hebben laten intimideren.
  U wordt gestraft door Brunsie en co en de SVB gewoon voor het doen van Uw werk.
  Ik persoonlijk ben zo trots op U,U laat zich nit meeslepen in de koeterwals geode van Brunsie en co.
  Power to you ! .


  Maak melding

 8. @ Ran – D.

  Je haalt de woorden uit mijn mond ; ze sprak altijd met een draai tongo, alsof ze een blanke banaan in der mond heeft zitten !!!! En nu ze niet meer geliefd is,loopt ze inderdaad te zeiken; lekker goedkoop zeg ! Men hanteert ook de kijk dichtheid,als een programma minder loopt, moet meestal de presenta (tor )( trice ) de laan uit, dag Sylvana zoek andere werk je bent nog jong !!!!!

  @ Dre.

  Het is een lange betoog, maar het rust op waarheid !
  Wij Surinamers zullen nooit één worden,het etniciteit zal altijd een heikel punt worden. In de tijd van Bismarck wonen en leefden leefden alleen witte Duitsers, dat geldt ook voor Noord en Zuid Vietnam. Wij kampen met het etnische gedoe in Suriname, one people one nation Bullshit !!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Sylvana, wat ben je toch een hypocriete mens.
  Heb totaal geen respect voor deze dame.
  In het begin schold ze de Surinamers uit, en sprak alleen maar negatief over de creoolse mannen en overige allochtonen.
  Ze was echt een kontenlikker van de Bakra . Nu ze oud, versleten, als een anorectische wijf geworden is, en niemand haar meer wil, begint ze in te zien dat ze toch zwart is.
  Ik zou zeggen Sylvana, er is nog plek in bejaardenhuis in het Gooi, waar je op je plek bent. Ik behoor tot de gezellige Surinaamse groep in de Bijlmer.


  Maak melding

 10. Sylvana Simons: Nederlandse televisie is een blanke wereld
  De redacties zijn wit, ze denken wit en maken een wit product.

  Logisch verhaal Sylvana, 81% van Nederland is blank Nederlands en merendeels van de kijkers zijn dus blank. Bovendien verdienen de televisiemaatschappijen aan de meerderheid van de kijkers, ze passen dus hun programmering aan de kijkers en het kijkgedrag aan. Echt vreemd is het dus allemaal niet! Bovendien zijn minderheden in Nederland geen eenheid maar allemaal aparte groepjes onder de vleugels van de meerderheid van Nederlanders.

  Wat had jij verwacht Sylvana, een tweede Black-America in Nederland op tv? Niets meer dan een Utopie!


  Maak melding

 11. @ Mike,

  Klopt als een bus Mike. In haar gloriejaren was ze allesbehalve een Surinaamse. Van Surinaamse mannen maakte ze het ene verwijt na het andere en nu ze niet meer aan de bak komt is ze opeens weer Surinaams? Lijk Regillo Tuur wel, ook zo’n hypocriet met z’n belachelijke Engels gewauwel!!


  Maak melding

 12. @MIKE.

  Ik geef je helemaal gelijk. Jaren geleden heb ik het programma gezien waarin zij zwarte mannen heel neaetief naar voren bracht.

  Vanaf die dag kan ik haar niet uitstaan. Want je hebt goede en minder goede zwarte mannen. En goede en minder goede blanke mannen.

  Maar voor haar waren alle zwarte mannen slecht.

  boontje komt om zijn loontje.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 13. -Deze mevrouw die ze Sylvana Simons noemen is zo hypocriet tot in haar tandvlees.
  Ze moet zich diep schamen om over dit onderwerp te praten.

  -Ik hoop dat anderen het programma ook gezien hebben waar juist deze persoon de “zwarte man” zo naar beneden haalde op de t.v. Vanaf dien moet ik helemaal niets van haar.

  Je woont in een blanke land met zo’n uitspraak. Dit klopt niet en zou zeggen ga terug naar jou land en help de mensen daar om ook hogerop te komen.
  Is zij vergeten dat de blanken een handelsgeest hebben en altijd proberen te ondernemen??
  Wat doet de rest dan????vul maar in…


  Maak melding

 14. In NL is 12% van de bevolking allochtoon en in USA is 12% van de bevolking zwart. Deze zwarten in de USA hebben een vrij grote rol in de Entertainment Business. Hoe kan dit ?


  Maak melding

 15. Als iemand gefrustreerd is, zijn de klappen nagenoeg niet te incasseren. Deze toenmalige “witte” juf, (de aanduiding ‘mevrouw’, past haar niet) is waarschijnlijk vergeten hoe zij in het verleden de Surinaamse gemeenschap en de Surinaamse man in het bijzonder vernederd en belachelijk heeft gemaakt, omdat zij van oordeel was dat zij er reeds was bij de Nederlanders. Nu ze heeft ontdekt dat ze alleen maar is misbruikt, wil zij “witte voetjes” (in dit geval “zwarte”)bij de Surinaamse gemeenschap komen maken.
  Ten eerste , zal zij heel diep door het stof moeten, door op de Surinaamse Televisie, haar diepste spijt aan de ganze Surinaamse samenleving te betonen. Ik denk dat ze dan pas bijval zou kunnen mogen verwachtren van ons volk. Ik heb deze melding van deze juf met verbijstering gelezen en dacht bij mezelf : ‘hoe diep kan een mens toch vallen ?’
  Het is een dure les en ik hoop dat ze ervan heeft geleerd. Voor haar geld ook ; “Ba soekoe, Ba feni, Ba tjarie”


  Maak melding

 16. Beste Sylvana,
  Als je bovenstaande comments leest, zul je ook begrijpen dat ze niet representatief zijn voor de Surinaams-Nederlandse groep in Nederland.
  Wat men hier heeft neergezet, komt uit de koker van een jaloerse groep Surineds, die stilletjes grote bewondering heeft voor de kracht, moed en durf van de Surinaams-Creoolse vrouw. Die bewondering gaat gepaard met een even grote mate van jaloezie, helaas.
  Want van jouw soort zijn er relatief veel die niet zo frequent op TV verschijnen maar wel naam hebben gemaakt in en buiten Suriname. Ik denk aan Gerda Havertong, Noraly Beyer, Sabrina Starke, Ellen Ombre, Hanna Belliot, Elvira Sweet, Denise Jannah, Barryl Biekman, Aldith Hunkar,Leatitia Griffith, Manoushka Breeveld, Ruth Jacott, Jetty Mathurin, Ilonka Elmont en nog vele anderen.
  Ik heb grote waardering en bewondering voor jou Sylvana. Jij maakt ons, Surinaams Creoolse vrouwen, trots. Niet alleen vanwege jouw talenten maar ook omdat je moed, durf en lef toont om de dingen bij naam te noemen en aan de kaak te stellen.


  Maak melding

 17. Joy hoe kan je dat nou zeggen.
  Hoe kan je als Surinaamse trots op haar zijn?
  Ze discrimineert haar eigen ras. Ze denkt trouwens dat ze knap is, maar vind haar zo mislijkmakend praten, denkt het te hebben gemaakt.
  Haar tijd is gekomen om te stoppen, weg uit de media met deze trut die haar eigen roots is vergeten. Nu ze oud word en nog lelijk ziet ze in de spiegel dat ze een allochtoon is.
  Te laat, als de kalf verdronken is dempt men de put.
  Ze is een verraadster voor Surinaams creoolse volk


  Maak melding

 18. GEEN STIJL

  “Ik ben Sylvana Simons, ik ben 43 jaar en ik doe weer eens een slachtoffer na”, aldus Sylvana Simons. Jup. Sylvana Gario beweert dat iedereen die voor de televisie werkt, voor en achter de schermen, sneeuwblank is. Donkere of getinte mensen op de TV-redacties? Volgens Sylvana Simons bestaan ze niet. De Nederlandse TV is te wit en zal dat altijd blijven. Schofterig asociaal tegenover haar getinte collega’s, dit, die wel prima functioneren in de multiculturele wereld van de Nederlandse televisie. En ook als blanke TV-medewerker weet je nu dat Sylvana je vooral als blanke ziet, en dan pas als mens. Maar goed, Sylvana kan geen twee woorden achter elkaar zetten op een boodschappenlijstje zonder er een rassenkwestie van te maken,

  zie http://www.geenstijl.nl


  Maak melding

 19. Gewoon een publiciteitsgeil wijf, dat zich altijd op een of andere manier in de kijker probeert te werken met haar popie -jopie gebabbel en nu lekker rancuneus doen, en dat heeft niets met zwart of wit te maken, alleen met haar onmacht, het gaat niet (meer) zoals zij wil, jammer dan , gaat ze maar naar Haiti of Senegal of naar waar dan ook, als ze maar pikzwart zijn


  Maak melding

 20. @ mike.

  Brada ik ken je niet, maar ben volkomen met je eens 100 %.
  De meeste Surinaamse wijven denken dat ze God zijn, als ze
  een goede positie hebben in de Hollands samenleving !
  Mik ding njang mie bana,black is black don´t f.ck arround !


  Maak melding

 21. 07 okt. 2014

  Beste Sylvana Simons, je moet niet zeuren.
  Sluit je dan maar aan op het forum van Waterkant.
  Henk Molenaar kan je nog goed in zijn kudde gebruiken.
  Srika


  Maak melding

 22. Nu de blanke gemeenschap mevr Simons hebben uitgescheten komt zij met hangende pootjes terug. De zgn rassen troefkaart wordt weer eens ingezet. Maar ja het is allemaal doorzichtig. Deze redimusu willen wij niet.


  Maak melding

 23. 07 okt. 2014

  Ernst of luim

  Kleine Sylvana verweet ma Lena sociaal niet te kunnen omgaan met de autochtone mens. “Je moet meegaan in hun eigenaardigheden, je moet je een vrije vrouw kunnen voelen die seksueel haar eigen begeerten kiest, je moet in verschillende netwerken zitten , probeer je gedrag en uiterlijk wat Europees te maken en houd je eigen soort op afstand. Ma Lena, het is jouw schuld dat je niet kan functioneren in ons geliefde Nederland.”

  Waarna Ma Lena haar aankeek en zij: ”Tjakoeng, Tjakoeng, na kong ju e kong !”
  Srika


  Maak melding

 24. LAW mang.dja,

  Zelf ben ik hindoestaan, maar ik vind het belachelijk dat Sylvana mijn medelandgenoten en creoolse medemens zo belachelijk maakt.
  Heb veel respect voor jullie ras, en wat voor ellende jullie hebben mogen meemaken in het verleden met name de slavernij etc…. En toch worden jullie en de overige allochtonen als tweederangs burgers neergezet.
  En het komt door deze mensen als Sylvana, die het jullie nog moeilijker maken.
  Wees trots op je afkomst. Peace brada


  Maak melding

 25. Ik begrijp niet wat sommigen van jullie tegen Sylvana Simons hebben hoor. Ik vind haar juist heel cool en een toffe lady. Ik geniet dan ook altijd van haar comments c.q. toelichting mbt North Sea Jazz op tv. Ieder jaar weer kijk ik ernaar, dankzij Sylvana Simons. Heb haar ook eens persoonlijk gesproken en van dichtbij leren kennen: een prima dame hoor, niets mis mee.


  Maak melding

 26. Law Mang Djaa,

  Ik ben het niet eens met je. Niet alle succesvolle dames met Surinaamse roots denken ze dat ze heel wat zijn. Waarom eigenlijk? Als je veel hebt gestudeerd en hard hebt gewerkt om succesvol te zijn, zijn dat je eigen verdiensten en ik zie geen reden om naast je schoenen te lopen. Er zijn veel zelfbewuste Surinaamse ladies die hun roots niet zijn vergeten in een overwegend witte samenleving, maar hun etnische achtergrond juist als een toegevoegde waarde beschouwen voor hun persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk succes op de maatschappelijke ladder.


  Maak melding

 27. Ik heb al eerder gezegd dat een programma als De Wereld Draait Door puur van blanken, door blanken, voor blanken is. En zo dus ook bijna alle programma’s. Allochtonen mogen alleen komen (opdraven) om zich of hun groep te verantwoorden. Autochtonen spelen vaak de ruimdenkendhied zelve, maar zijn vaak juist het tegendeel. De Nederlanders zijn net een kat. Ze weten hun poep goed te verbergen. Zie Bolle Willem. Zelfs de regering weet niet hoeveel kosten hij werkejlijk maakt!


  Maak melding

 28. @ Mike.

  No problem brother van welke etnische groep je bent,je bent eenSranan mang. Mijn vrouw is ook Hindoestaan ben er 40 jaar mee getrouwd, Ik heb er geen spijt van !

  @ Smatje ;

  Begrijpt me niet verkeerd : de meeste Surinaamse Dames denken dat ze heel wat zijn als ze in picture staan.

  Maar ik scheer niet iederéén over één kam.
  Er zijn uiteraard uitzonderingen,want gelukkig is niet iederéén het zelfde, gelukkig maar !!!


  Maak melding

 29. Rectificatie.

  Begrijpt me niet verkeerd : de meeste Surinaamse Dames denken dat ze heel wat als ze in de picture staan.

  Mike ;

  De slavernij doet me niks, ik leef in het heden en niet in het verleden. Evenmin zwarte Piet,we hebben toch allemaal Sinterklaas in Sranang gevierd ?????

  Sang ding man é L®l ?


  Maak melding

 30. @Mujrim,

  Goed dat je doorhebt wat Bolle Willem is en hoe bol het in de hoofden van deze mensen is.

  Ik zie op straat,in de winkelcentra steeds meer allochtone vrouwen met blanke mannen en steeds meer allochtone mannen met blanke vrouwen. Heel veel Surinamers. Ik vraag me af of deze mensen wel goed opgevoed zijn.
  Of zijn ze zo makkelijk gevallen voor de propagandamachine van de blanken? Dat een Allochtoon pas waardevol, nuttig en gelijkwaardig is wanneer hij/zij de eigen cultuur, man en vrouw afzweert en de Nederlandse overneemt?
  Een blanke man neemt een allochtoonse vrouw voor slechts 2 dingen: voor seks en om een slaafje te hebben.
  Een blanke vrouw neemt een Allochtone man voor slechts 2 dingen: voor seks en om een side-kick te hebben.

  Helaas hebben onze Allochtoonse medemensen geen zelfrespect en eigenwaarde door het eigene te verwerpen en zich tussen de benen te storten van een blanke venusheuvel of een blanke zaadstick.

  Als een Allochtoon zich alleen en uitsluitend tot de Nederlandse TV en Radio zou beperken, zou hij binnen 2 maanden helemaal overtuigd zijn dat er op de wereld alleen een blanke cultuur bestaat en dat er verder niks is. Dit is ook precies wat de regering wil. Waarom denk je dat ze de Turken en Marokkanen m.n. proberen te verhinderen hun eigenheid te behouden door onder het mom van ‘stadsontsiering’ de satellietschotels te weren? Die mensen mogen vooral niet hun eigenheid behouden!

  Surinamers zijn al helemaal verloren! Binnen 30 jaar zal 70% van elke Surinaamse nakomeling een autochtone partner hebben. Gewoon, omdat de blanke media en staatsinstellingen de allochtone man en vrouw als minder interessant, dom en ongeciviliseerd portetteert.

  De Allochtonen die een blanke partner hebben moeten zich eens afvragen of de seks en de commando-vernedering het waard was/is. Of ze hun voorouders trots hebben gemaakt met hun keuze. Of ze op de wereld waren gezet om de blanke genen door te geven.

  Bolle Willem is ook met een Allochtoonse getrouwd. Maar wel met een blanke! Onze beste Allochtonen mogen daar eens een voorbeeld aan nemen.


  Maak melding

 31. Sylvana treft geen enkele blaam,door zich als een bounty op te stellen weten we nu wie Sylvana is.Blank zowel zwart,wat velen niet begrijpen is,dat we in een witte maatschappij leven.Dus als je je al te zwart opstelt kan je het gewoon vergeten.Ik hoop dat er lezers zijn die dit begrijpen.


  Maak melding

 32. @Mujrim,

  “Ik heb al eerder gezegd dat een programma als De Wereld Draait Door puur van blanken, door blanken, voor blanken is. En zo dus ook bijna alle programma’s. Allochtonen mogen alleen komen (opdraven) om zich of hun groep te verantwoorden. Autochtonen spelen vaak de ruimdenkendhied zelve, maar zijn vaak juist het tegendeel. De Nederlanders zijn net een kat. Ze weten hun poep goed te verbergen. Zie Bolle Willem. Zelfs de regering weet niet hoeveel kosten hij werkelijk maakt ”

  Programma’s voor de gekleurde gemeenschap of gepresenteerd door een kleurling;

  – The Comedy Factory
  – Raymann is laat
  – Dino Show
  – Premtime
  – RTL Late Night
  – Een dubbeltje op zijn kant

  Valt echt wel mee 🙂 Sterker nog ik zie een stijgende lijn. En laten we nu eerlijk zijn, we wonen in Nederland dus dat de overgrote deel van de programma’s door blanke mensen worden gepresenteerd is niet meer dan logisch.


  Maak melding

 33. Sylvana Simons dat is geen nieuws meer dat Nederlandse televisie programma’s wordt verzorgd door blanke en daarom zijn die programma’s zo slecht in het buitenland.Van al die Europese landen staan wij niet hoog aangeschreven.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 34. mujrim….maar iedereen ter wereld WEET WEL hoeveel onschuldige landgenoten de leider van de Surinaamse regering heeft gemarteld, verminkt en standrechterlijk heeft vermoord. Kijk voortaan liever in je eigen keuken….sukkel.


  Maak melding

 35. @ anitha.

  Leg eens uit,was Sylvana dan beter dan de Blanken ??

  Ik begrijp je stelling niet, de programmering staat buitenkuif en maakt niks uit wie hem presenteert !


  Maak melding

 36. Anita, John de Mol scoort anders wel aardig over heel de wereld met zijn formats.
  Kijk anders eens naar de Surinaamse TV. dat is pas echt professioneel, misschien kan die bitch daar nog terecht


  Maak melding

 37. RAY
  Aangezien je de nieuws man/vrouw bent
  Heb je nieuws wanneer India eindelijk de betaalde helikopters gaat leveren die de VHP bij hun 10 jaargeleden had besteld en betaald. We wachten nog steeds. Ik vind dat veel belangrijker nieuws en 99% surinamers zullen met mij eens zijn.


  Maak melding

 38. @Armand

  “In NL is 12% van de bevolking allochtoon en in USA is 12% van de bevolking zwart. Deze zwarten in de USA hebben een vrij grote rol in de Entertainment Business. Hoe kan dit ?”

  Omdat 12% van 330 miljoen mensen iets meer financiele draagkracht biedt dan 12% van 16 miljoen mensen…..


  Maak melding

 39. Anita, John de Mol scoort anders wel aardig over heel de wereld met zijn formats.

  @hans,

  Ze scoren inderdaad en dat is het enige waar het ze om te doen is. Want wat geven ze de wereld? Nog meer immoraliteit! Die zieke John zou zelfs z’n zusje Linda onder de lakens stoppen met een wildvreemde man, het filmen en wereldwijd uitzenden. Zolang het maar goed bekeken wordt.


  Maak melding

 40. Ja Silvana! De Nederlandse vrouw van Surinaamse afkomst, die niet schroomt haar oprechte mening kenbaar te maken als het gevraagd word. Daar hebben jullie best wel moeite mee.

  Wat ze zegt valt niet te ontkennen en daar gaat het om! Problemen kunnen alleen maar worden verholpen, of ten minste in overweging worden genomen als ze aan de kaak worden gesteld. Dit kan alleen maar gunstig zijn voor de toekomstige “Silvana’s” op de televisie, ja we hebben onze eigen diva 🙂

  Silvana is ok, ze heeft een professionele en relaxte manier van presenteren. Goede persoonlijkheid en al jaren op de televisie. Ze is geen meeloper anders waren de reacties hier wel anders geweest.

  Ik snap echt niet wat jullie tegen haar hebben. Omdat ze zich op een bepaalde manier heeft uitgelaten over de Surinaamse man? Ook dat is waar zonder dat ze heeft gegeneraliseerd.

  Nu wordt ze uitgemaakt voor bounty etc maar als ze op jullie moest wachten dan at ze nu elke dag dagoeblad met rijst.

  Petje af voor Silvana!


  Maak melding

 41. Het interview gelezen. Zat niets opzienbarends of schokkend in. Daarom snap ik commotie hier op dit forum ook niet. Maar dat gebeurt mij wel vaker.


  Maak melding

 42. mevr S Simons doe aub gewoon. Nederlandse televisie is inderdaad een blanke wereld al vanaf het bestaat.Maar gelukkig hebben mensen zoals Humberto Tan Jurgen Rayman en nog een paar anderen daar geen last van.


  Maak melding

 43. ik denk dat deze dame wel tegen een stootje kan,en niet alles te serieus opvat.
  zo is de mens van tegenwoordig,ik hoop dat je alleen maar sterker van wordt


  Maak melding

 44. Media geile mensen hier die los gaan als het over over Silvana gaat bah.
  Gladde luizen die zich molenaar noemen.
  Zelf zou ik ze het liefst tussen een paar leeuwen willen gooien .
  Ik heb me hond en me kat en die heb ik veel liever dan veel mensen .
  Silvana sterkte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.