maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidArts overweegt aanklacht wegens Chikungunya

Arts overweegt aanklacht wegens Chikungunya

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 okt – De regering wacht mogelijk een rechtszaak in verband de uitbraak van Chikungunya. Arts en ex-parlementariër Wim Bakker (NPS) is er niet over te spreken dat de ziekte zoveel slachtoffers maakte en maakt.

De epidemie was misschien niet te voorkomen, maar wel de omvang. Dat het zover kon komen, heeft te maken met pure nalatigheid. “Ik verwijt de regering ernstig plichtsverzuim, want ze wist bijna een jaar van tevoren dat Chikungunya naar Suriname zou komen en ze heeft bijna niets gedaan”, zegt Bakker tegenover de Times of Suriname. Nu grijpt de ziekte maar om zich heen. Gezinnen kunnen nauwelijks meer functioneren.

Poli’s en ziekenhuizen kunnen nauwelijks de aanwas aan patiënten aan. Artsen en verplegend personeel vallen zelf uit, omdat ze besmet raken. “Er is geen mysterie aan de bestrijding van het virus. De regering wist precies wat moest gebeuren”, aldus Bakker. Hij vindt het ook nog ontrecht dat nu de gezondheidsautoriteiten de schuld in de schoenen geschoven wordt. Eerder is sprake van onbehoorlijk bestuur en daar moet de regering voor verantwoordelijk worden gesteld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. ik zag het al gebeuren en mijn verzoek aan de muskieten( Chikungunya) was, pak eerst de kabinet van de pres.inclusief d.dibrie en daarna bureau national veligheid en laat het arme volk met rust,deze beesten geven ka om het volk weer een bewijs.bloed zuigers al de paarse rioolratten.


  Maak melding
 2. Dit is wat de regering tot nu toe daadwerkelijk heeft gedaan vanaf de Chikungunyaziekte epidemische vormen aangenomen heeft:
  -De scholen zijn een week later begonnen.
  -De boomananassen worden verwijderd uit de bomen in de stad.
  -Er is gevraagd aan bepaalde buurten om groot vuil op straat te zetten.(of het wordt opgehaald is nog de vraag)
  -De schoolleiders hebben 5 busjes Baygon gekregen om de klassen te bespuiten.
  -Er wordt af en toe in sommige wijken gespoten met Malacion
  – er zijn 2 voorlichtingsspotjes
  – de minister en iemand van BOG zijn op TV geweest om te vertellen over de ziekte.
  – er verschijnt regelmatig een plaatje van een bloedrode dikke vette volgezogen muskiet op TV met de tekst Chikungunya!

  Als deze ziekte net zo dodelijk was als het Ebola virus dan waren wij er nu niet meer geweest.
  God behoede Suriname voor het Ebola virus!

  Met dank aan een regering die het te druk heeft met zichzelf en hun eigen belangen.


  Maak melding
 3. “al staat heel Paramaribo in brand, Bouterse slaapt als een roos”. Citaat van de wolf himself. Nu laat hij het volk lijden en aan hun lot over.


  Maak melding
 4. Mijn broek zakt er vanaf. Surinamers zijn net als Nederlanders. Het is altijd de schuld van de ander. Het woord eigen verantwoordelijkheid kennen ze niet. Ik ben nu een week terug uit Suriname. Ik heb 4 onvergetelijke weken gehad in Suriname. Zo heb ik mij 4 weken lang ook ingesmeerd met maskita dresie. Tot mijn verbazing deden de Surinamers heel lacherig en laconiek over het feit dat ik mij insmeerde. Juist degene die mij uitlachte zijn nu ziek en hebben Chikungunya opgelopen. Surinamers leggen de volledige verantwoordelijkheid nu bij de overheid. Bah.


  Maak melding
 5. De epidemie was misschien niet te voorkomen, maar wel de omvang. Dat het zover kon komen, heeft te maken met pure nalatigheid. “Ik verwijt de regering ernstig plichtsverzuim.(Bron: item, Wim Bakker)

  Als een epidemie niet te voorkomen was, waar leg je dan de grenswaarde van de spreiding van de besmetting ? Waar ligt dus de significantie in het getal van besmetting? Vooraf moeilijk tot niet vast te stellen.

  Dokter Wim Bakker, sociaal mens en goede vriend van Srika, kan gelijk hebben dat de autoriteiten in Suriname te laat gereageerd hebben, maar een epidemie was toch niet te voorkomen.

  Srika blijft zich op het standpunt stellen, dat de Surinamers in Suriname beter hun eigen omgeving /milieu moeten opschonen en onderhouden en zo de broedplaatsen van de muskiet te minimaliseren.

  Srika is erg nieuwsgierig naar besmettingsgevallen in Coronie. Ecologisch gezien heersen daar andere biotische en a-biotische eigenschappen waarvan bedoelde muskiet niet van houdt. Hebben zich daar gevallen van Chigungunya voorgedaan? Zijn het er veel? Wie geeft Srika hieromtrent de informatie?

  Surinamers in Suriname zullen gewoon moeten uitzieken of zorgen dat zij niet gestoken worden door de muskieten. Gebruik krapa-olie, mix kwasibita met kokosolie en wrijf het dan over het lichaam of bij besmetting gebruik het sap van jonge papaja bladeren en wat honing en drink veel water. Dit werk alleen maar verlichtend bij besmetting. Want er is geen medicijn tegen het virus !!!
  Heeft Baas Waterval ook enkele adviezen?

  Srika
  .


  Maak melding
 6. Meneer Wim Bakker, ook gij Brutus doet aan politieke vuilsmijterij en aan de politieke misleiding van het volk.Jammer voor meneer Bakker.Zijn gejank zal geen gehoor vinden bij het electoraat. Suriname is geen uitzondering m.b.t. de verspreiding van Chikunguya in het land.Er zijn landen in Latijns Amerika en het Caribische gebied waar de situatie nog erger is dan in Suriname.Jammer voor meneer Bakker. Hij gaat de mist in met zijn klacht.Hij kan volgens mij alleen klagen bij de kolonialen in Den Haag.


  Maak melding
 7. Geen probleem van maken mensen ; we hebben Pero de epidimoloog, nog achter de hand. Hij en hij alleen, weet wat de regering moet doen,zijn Baasje zal hem instrueren voor hoe of wat !


  Maak melding
 8. Lange mouwen dragen, pruik dragen of hoofdhaar afscheren, gezicht en kale hoofd insmeren met petroleum. Veel sinasappels en bananen eten. Weinig neuken (ivm aanmaak aanlokkelijke hormonen). Zie daar een armemans recept.


  Maak melding
 9. Koekenbakker, loop naar je ouwe moer hoor met jou politiekgelul!
  De tijd van 42 zetels voor het Front is allang achter ons.
  Ook deze heldendaad zal het niet halen.


  Maak melding
 10. Ik vind het fantastisch, dat deze arts naar de rechter stapt en een soort proefproces uitlokt.
  Ik heb al vaker op dit forum geroepen, dat deze regering veel te weinig doet aan preventie.
  Suriname is op geen enkele epidemie voorbereid.
  Ik ben het ten dele met Srika eens, die stelt, dat mensen in hun eigen woonomgeving zeker ook het nodige kunnen doen tegen de bestrijding van chikungunya, maar gezondheidspreventie blijft in verreweg de meeste landen vooral een primaire overheidstaak.
  Dan kun je wel een dokter als vriend hebben Srika, maar leg je oor ook eens te luister bij specialisten in ziekenhuizen.
  Wat nu gebeurt, is, dat alle scholen 5 bussen Baygonspray (???) hebben gekregen om chikungunya te bestrijden.
  Je gelooft je eigen oren toch niet als je dit hoort en toch is het echt waar.
  Epidemische gezondheidszorg anno 2014, een ondergeschoven kindje van deze regering..


  Maak melding
 11. Denkt deze arts misschien dat hij een wonderdokter is, wat denkt hij eigenlijk met zijn aanklacht tegen deze corrupte regering te bereiken? Bouta regelde eventjes voor zichzelf en zijn bloedbroeders amnestie, Brunsie regelde met een zak geld onder of een Uzi boven de tafel, dat zijn straf, door de SVB opgelegd, werd ingetrokken. Zolang Bouta en Brunsie een dikke vinger in de Surinaamse pap hebben, is de kans, dat Wim Bakker een gelijktijdige besmetting met Chikungunya en Ebola overleeft, groter dan dat hij de aan te spannen rechtszaak zal winnen.


  Maak melding
 12. Als het Korps Politie Suriname het voorbeeld zou volgen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en het Ministerie van Volksgezondheid, dan hoeft de politie niet meer zoveel te doen. De minister van Justitie en Politie zou wekelijks op de televisie verschijnen om burgers te wijzen op de eigen verantwoordelijkheid om criminaliteit te voorkomen. Patrouilles van agenten zouden overbodig zijn. Ook de verkeerspolitie hoefde niet meer. De politie zou flyers uitdelen waarop info zou staan hoe ons in het verkeer te gedragen. En mocht het toch verkeerd gaan? Ach, dan is het gewoon onze schuld. Gelukkig zou er nog een politieinstantie zijn om ons wekelijks te vertellen hoeveel criminaliteitsslachtoffers er zijn. Gelukkig is de politie niet als BOG, … Gelukkig maar.


  Maak melding
 13. Wie kent nog de Kalaka skowtoe van vroeger?
  Die bestaat niet meer. Een uitgestorven ras.
  Wat een goed werk deden deze mensen toch! Zwaar ondergewaardeerd beroep. Jammer!

  -mijn oude kapotte ijskast laat ik opruimen omdat ik het kan betalen. Ik bedoel, het vervoer en ook nog het dumpen op de afvalplaats. Ja, voor dat geld zou ik zelfs een nieuwe ijskast kunnen kopen.
  Dat kan de arme man niet, die kosten opbrengen. Die moet zijn hoofd boven water zien te houden met de exorbitant hoge kosten voor levensonderhoud.
  Dus is het makkelijk roepen dat mensen hun eigen rommel moeten opruimen maar de realiteit is anders.
  Ik ben het eens dat je omgeving schoon moet zijn maar dat daar soms hoge kosten aan verbonden zijn, daar gaat men aan voorbij.


  Maak melding
 14. Ik lees het volgende van die NPS’er “De epidemie was misschien niet te voorkomen, maar wel de omvang.”

  Ik zie de rechter die nps’er al vragen, wat de omvang van deze epidemie volgens hem had moeten zijn, waardoor zo’n rechtszaak voorkomen had kunnen worden?

  I rest my case.


  Maak melding
 15. Reageerders, odi odi.

  Dokter Wim Bakker heeft in deze gelijk.
  Maar of een rechtszaak tegen DADA & co. in deze wat zal opleveren is nog de vraag.

  Op het forum van (waterkant.net) hebben wij de laatste 2 maanden het ook over de uitbraak van Chikungunya gehad.
  En ik kwam wederom een verhaal uit Frans-Guyana tegen over bepaalde maatregel die ze aldaar getroffen hebben.

  https://nl-nl.facebook.com/pages/Frans-in-Suriname/153930304662926
  Raadpleeg de site voor het volledig verhaal.
  Frans in Suriname
  3 oktober 2014 (Bewerkt)
  Albina en Saint Laurent; een virus, twee steden.
  Albina en Saint Laurent zijn beiden onder de greep van het Chikungunya virus, maar er kan geen groter contrast ontstaan in de aanpak van het Chikungunya virus. Daar waar in Saint Laurent er een intensieve toch low-kost kampagne gaande is, blijkt dat Albina een stad is dat aan zichzelf is overgelaten.

  @Srika!
  Heeft Baas Waterval ook enkele adviezen?
  Ja zeker: Maar niet middels een GRATIS consult.
  @Armand!
  Is de Aziatische tijgermug al in Suriname gespot ?
  Ja zeker. Raadpleeg de volgende site.

  http://www.blogaap.nl/blog/1373/Knokkelkoorts-epidemie-in-Zuid-China
  http://www.ggdreisvaccinaties.nl/actueel/dengue-en-chikungunya-toenemend-risico-voor-reizigers

  En over het niet schoonhouden van Paramaribo en de rest van Suriname, graag een oude Polygoon film uit de West-Suriname. (02:31)
  http://www.npogeschiedenis.nl/speler.program.7074349.html
  Kijk wat de volgen hiervan kunnen zijn.

  (woensdag 08-10-2014)


  Maak melding
 16. Ja zeer nalatig en ONbehoorlijk beleid, ik loop al sinds verdorie 18 Sep met die rot chikungunya en functioneer idd al 3 weken op 40% wanneer ik weer beter ben mag ik alles gaan inhalen wat achter loopt en volgens mij ga ik dan weer oververmoeid raken… maar idd ze wisten het al een jaar geleden en kijk ! Zelfs hoe ze het een jaar van te voren wisten vertikte ze ze om vooruit te denken, een Pres is de Vader des Lands ga je zo met je kinderen om …. oh ach er is een ziekte opkomt, weetje wat tegen die tijd zien we wel weer, ach de school begint laat het een week later beginnen dan kunnen we voorzorgsmaatregelen treffen , eikels had je een jaar geleden al moeten doen 🙁


  Maak melding
 17. We hebben hier te maken met een arts die opkomt voor de gemeenschap.Hoe anders is het als een arts die abortuspillen voor SRD150 per stuk verkoopt.Dit broertje van volgens mij Kesho Gangaram Panday zegt nu dat hij niets van deze zaak afweet. Was hij niet de arts die met zijn tong de temperatuur van zijn vrouwelijke patiëten opnam?Deze zaak moet tot op de bodem uitgezocht worden.


  Maak melding
 18. Ai toekimin

  Kesho Gangaram Panday heeft een baan aangenomen van de President, dus moet de zaak van zijn broer nu wel tot op de bodem worden uitgezocht.

  Waar was je zeg maar 3 maanden geleden om te pleiten dat die zaak tot op de bodem uitgezocht moest worden.

  Jullie zijn zo hypokriet, het is om van te kotsen.


  Maak melding
 19. Wi na wang,

  je kon je maskita dresie kopen maar de meeste surinamers kunnen niet eens een dokter betalen en dat is het verschil.
  advies; ga toch terug om de muskieten te bestrijden dan hier de mensen te kleineren, je bent toch immuun tegen de muskieten met je maskita dresie, joe ab moni foe bai a dresie, den poti suris niet. belachelijke vergelijking.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES