vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieDirecteur Staatsolie hoopt op gelijk Bouterse

Directeur Staatsolie hoopt op gelijk Bouterse

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 okt –Hoewel president Desiré Bouterse dik optimistisch is over de uitkomst van exploratiewerk, is de sfeer meer ingetogen bij Staatsolie. Het is nog even afwachten.

In 2015 worden de resultaten verwacht van meerdere exploratieprogramma’s. Bouterse zei in tijdens zijn jaarrede te verwachten dat “op flinke voorraden olie, en zeer waarschijnlijk ook gas, gestuit wordt.” Maar het moet er ook nog echt van komen. “Het stemt natuurlijk goed als de president die ingeving heeft gehad, maar we hopen dat hij gelijk heeft, want er is veel geld mee gemoeid”, zegt Staatsolie-directeur Marc Waaldijk tegenover de Times of Suriname.

In de exploratie worden tientallen miljoenen dollars geïnvesteerd. Hoewel nog geen noemenswaardige voorraden zijn aangetroffen voor de kust van Suriname, gaat het investeren voorlopig door. Daarom ook wordt gehoopt op uiteindelijk lonend resultaat. “Onze buitenlandse partners zetten er niet zomaar hun geld in. Het zijn ontzettend dure investeringen”, aldus Waaldijk. Staatsolie heeft productiedelingscontracten lopen met de partners.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

32 REACTIES
 1. In Guinea Equatorial heeft men ook jaren naar olie gezocht en “nooit” olie aangetroffen in exploiteerbare hoeveelheden, dit terwijl er voor de kust van de beide buurlanden grote hoeveelheden aardolie was aangetroffen. Noeste arbeid en vastbeslotenheid van de Pres. die ervan overtuigd was dat er grote olievoorraden aanwezig waren, heeft ertoe geleid dat men ze uiteindelijk heeft aangeboord. De 1ste grote olievondst werd nota bene gedaan in een blok dat eerder reeds uitgebreid onderzocht was maar “nooit” een noemenswaardige ontdekking had opgeleverd.

  Vandaag behoort Guinea Equatorial tot een van de grote olie exporteurs van Afrika.


  Maak melding

 2. Al zou het reeds bekend zijn dat er net zoveel aardolie voor de kust ligt als in Saoedi Arabië, is het Waaldijk geraden zijn kaken stijf op elkaar te houden tot na de verkiezingen, als hij het nu, zo kort voor de verkiezingen, bekend maakt, zal Bouta het claimen als zijn persoonlijke verdienste (mi, gado pikin, pot a oli drape!) en zitten we nog jaren opgescheept met deze mega-graaier en zijn entourage bestaande uit Brampie, Boeren Florida Veen en Stevie Wonder Meye, zij zullen niet alleen hun eigen WC’s pimpen maar ook de WC’s van hun uitgebreide familie, bestaande uit vader, moeder, broers, zusters en hun wettige echtgenoten en buitenvrouwen met hun kroost, ze krijgen allemaal stuk voor stuk een salaris waar de huidige first lady slechts van kan dromen, ze gaan dollar biljetten gebruiken als toilet papier, ze schaffen naast gepantserde auto’s gepantserde privé vliegtuigen en helikopters aan en wij, het volk van Suriname, mogen onze behoeften blijven doen op de plee en krantenpapier en bananenbladeren gebruiken als toilet papier.

  Daarom Mr. Waaldijk, als je echt van het Surinaamse volk houdt, hou je nu je mond en hoop je dat Bouta er nog geen lucht van krijgt dat er veel aardolie voor onze kust ligt.


  Maak melding

 3. Ray
  Ja,blijf maar hopen en dromen netals bouta okay Waaldijk van Staatsolie.Blijf dromen .
  )
  )
  Ray
  OOH Ray je kon het niet laten hé, goed nieuws over de economie en vooruitgang van Suriname betekent slechtnieuws voor VHP. Ik heb begrepen dat ze bij VHP overuren draaien, ze zoeken naar een manier om de Boel te spinnen en het volk te vertellen het gaat heel slecht met Suriname en de hoop in slechte dagen voor Suriname is de VHP die wonderen gaat verrichten , iets dat ze in 39 jaar niet is geluk. RAY ik wil een 500 rollen Wc-papier doneren aan de VHP die zullen ze nodig hebben de komen de maanden want hun Loes Bere is begonnen. Ray ik zal meteen 20 rollen naar jou toe sturen want aan je schrijven kan ik analyseren dat je onrustig bent en vaak naar de WC moet rennen wanneer je Bouterse Goed nieuws hoort verspreiden. Nog een fijne avond. mijn avond kan niet meer stuk nu Ray aan het flippen is.


  Maak melding

 4. snuiven doet hopen

  het witte goud weet ddb al te vinden nu nog het zwarte
  hij krijgt er natte dromen van
  savonds komt hij er pissend van klaar in zijn pamper
  zielig voor ingridje


  Maak melding

 5. abaisa

  alleen heft de bevolking van equatorial gun er geen voordeel van
  het zijn obiang en zijn zoon die er profijt v hebben
  wil je dat hetzelfde in su gebeurt


  Maak melding

 6. Desi keek weer eens in zijn glazen bol.
  En geliefd volk van Suriname. De geliefde president zag goud in het binneland veranderen in gas en olie op zeebodem.
  Gele gouden kerst zal veranderen in zwart goud en daarna als een gasbel uit elkaar spatten.
  Desi en kornuiten hun zakken gevuld en het volk lekker kaal geplukt door hun eigen geliefde Pres.

  Maar niet klagen mensen want deze Pres heeft toch gezegd dat de koopkracht in Sur tussen 2005-2013 met 100% is gestegen.
  Het gaat dus goed met u. Niet zeuren


  Maak melding

 7. Of Topice (slightly)
  Nospang article :
  `Vandaar dat hij minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken de opdracht heeft gegeven om aan te kloppen bij de Verenigde Staten (VS) voor hulp en assistentie in het nemen van voorzorgsmaatregelen. *** Als het van de president afhangt, ligt het momenteel aan de genade van God om te voorkomen dat ebola Suriname binnensluipt. ***

  He Desi, kijk weer in die glazen bol van je. Dat doe je toch altijd.
  Moet God je nu ook al komen helpen?
  Nog even en je gaat de aliens ook al vragen je te helpen.


  Maak melding

 8. insider
  abaisa

  alleen heft de bevolking van equatorial gun er geen voordeel van
  het zijn obiang en zijn zoon die er profijt v hebben
  wil je dat hetzelfde in su gebeurt
  ==================================

  Uit je reacties blijkt steeds weer dat je geen weet hebt van wat er in de wereld gebeurd.

  Dank jij je nick aan het feit dat je met je kop ergens inzit waardoor je letterlijk aan tunnelvisie lijdt?


  Maak melding

 9. Bouterse zei in zijn jaarrede te verwachten dat “op flinke voorraden gas gestuit wordt.”

  De president bedoelde te zeggen dat we straks met z’n allen aan het gas kunnen.


  Maak melding

 10. Sinds wanneer bemoeit de staatshoofd met voorraden. Waalwijk kan hem natuurlijk nooit in het openbaar tegenspreken want dan wordt hij letterlijk door hem of zijn drugsmakkers, medecoupers als graanoogst of president commisaris van staatsolie boerenveem afgemaakt.


  Maak melding

 11. Ik denk, dat de directeur van Staatsolie zich heel mild en diplomatiek heeft opgesteld.
  Als er door multinationals al zolang voor de kust van Suriname wordt geboord naar olie (of gas) en er wordt jarenlang niets gevonden, dan is dat geen goed teken.
  Alleen kan de directeur van Staatsolie dat niet zeggen, want dan kan hij gelijk zijn biezen pakken.
  Zo gaat dat namelijk in Suriname.
  Als je niet danst naar de pijpen van (een dementerende) Bouta, dan wordt je eruit gegooid.
  Neks no fout ?


  Maak melding

 12. ik hoop dat bouterse gelijk heeft,ik hoop ook dat er positief nieuws uit komt voor ons land wij hebben het nodig om niet afhankelijk te blijven van anderen hoop doet leven .


  Maak melding

 13. Het is makkelijker geld verdienen als de voorraden die in west suriname liggen op de enorme concessies van ene graanoogst om die te verkopen. het zijn kleine pakketjes en het spul ziet er uit als pemba dotie. officieel zijn het hout concessies in west suriname.


  Maak melding

 14. @Pero, jij paarse rioolrat, Bouterse zegt wel meer dingen oa die 18.000 huizen die gebouwd gingen worden, de fly overs, wegen, bruggen, voedselschuur, trambanen, etc etc. Je loopt als een loopse teef achter hem aan wetende dat het nergens toe leidt. Santhoki is vlg jaar de nieuwe sterke man in Suriname. Tijd om schoonschip te maken. Wen er maar aan.


  Maak melding

 15. abaisa

  ik ben niet degene die een tunnel visie heft
  ik denk dat we dat eerder van jou kunnen zeggen als ik zie hoe jij een moordenaar verkrachter drugsdealer ophemeld dan weet ik dat jij niet in staat bent zelf na te denken
  het zijn de diediebries het denkwerk voor je doen
  eet jij ook mee uit de pot v corruptive of ben jij ook crimineel aangelegd


  Maak melding

 16. @insider
  alleen heft de bevolking van equatorial gun er geen voordeel van
  het zijn obiang en zijn zoon die er profijt v hebben
  wil je dat hetzelfde in su gebeurt.

  Waar is de zoon van dada dan, tegen de tijd dat hij kan meegenieten en er profijt van heeft is hij een dochter geworden


  Maak melding

 17. beste krofaya

  van mijn nvriend bharata heb ik begrepen dat dinosaurus nu een catheter heft in a…..werk
  hij schijnt een doorlopend bewijs te hebben van wege het veelvoudig broekje zakken
  heb begrepen dat abaisa erook aan toe is samen met pero


  Maak melding

 18. Na Mie
  Geef mij 1 vb waar het goed gaat met Suriname met je bouta als lijder.
  Ps,
  de luchtkastelen die hij aan jou en jou soortgenoten verkoopt moet je aub niet opnoemen!!
  En en die toilet papier mag je voorlopig bewaren,bewaar het voor je lijder bouta als hij de volgende keer reist naar Venezuela.
  Ik heb vernomen dat je je billen niet kan schoonwassen met venezuelaanse aardolie..Vraag het maar aan de venezuelanen, het enigste wat ze willen is TOILETPAPIER !!!!


  Maak melding

 19. wat een verschil met eddie jarab voormalig dir. en waaldijk,zo kun je zien dat een hindoestaan voorzichtiger te werk gaat dan de persoon waaldijk dat ook mijn bloed heeft,vernietigen waar het kan en als je niet oppast vreten zij ook binnen de kortste tijd de boortorens of is staatsolie failliet of in onderpand. ik denk aan de laatste optie “onderpand’. dit is blakamang broedoe jang dringie nanga foefoeroe.


  Maak melding

 20. Beste Insider bedank voor de info, dan is dada ook op de hoogte dat (voorlopig) zoon dino ook meewerkt aan de gasproductie de pijplijn naar su word gelegd.

  Ps.
  Was het niet abaisa die zich onkwetsbaar opstelde maar in 1973 door de politie werd doodgeschoten.
  Da fa dang.


  Maak melding

 21. Dit noemt@ NA MI van de NDP goed nieuws,

  Ik dacht dat Parmessar het verschil zou uitmaken. Maar neen, dat is het niet, hij borduurt verder op het beleid van zijn voorganger Ramon Abrahams.’ Tot deze conclusie komt het VHP-Assembleelid Mahinder Jogi 7 oktober 2014 in het Dagblad Suriname.

  Bij zijn aantreden had Parmessar voorgehouden, dat er sprake zou zijn van transparantie binnen zijn beleidsvoering. Maar de transparantie is volgens Jogi nog steeds zoek. ‘Ik dacht nu krijgen we elke maand een advertentie in de dagbladen waarin aannemers worden gevraagd zich in te schrijven voor werkzaamheden, tenzij er sprake is van een calamiteit. Dat is transparantie.’

  Sedert de komst van Parmessar, zouden reguliere aannemers juist worden weggewerkt en nieuwe aannemers worden aangetrokken. Vooral in Nickerie is dit het geval. Juist aannemers met een bevlekt verleden en die al in aanraking zijn gekomen met de justitie en in de gevangenis hebben gezeten, komen aan bod. Volgens Jogi is het heel opmerkelijk dat aannemers die over kennis, ervaring, personeel en een machinepark beschikken, van de tafel worden geveegd.

  Enkele weken geleden heeft de OW-bewindsman aangegeven dat hij aannemers op het matje heeft geroepen. Degenen die geen goed werk hebben verricht, zouden niet meer worden aangenomen. Volgens Jogi betreft dit slechts een drogreden om zijn handeling goed te praten. ‘De minister probeert alleen een verdediging te zoeken.’

  ‘Het ophalen van vuil, maaien van de bermen, onderhouden van wegen, ophalen van lozingen, hiervoor is nimmer een openbare aanbesteding gehouden.’

  Jogi weet dat politieke vriendjes op deze wijze worden geaccommodeerd. Hij wijst er ook op, dat er sprake hiervan was gedurende het bewind van ex-OW-minister Abrahams. Ook hij liet paraplubedrijven neerzetten op het ministerie. Gebleken is dat, hoewel het ministerie over een afdeling Voorlichting beschikt, hij een extern mediaproductiebedrijf had aangetrokken.

  Parmessar was niet bereikbaar voor commentaar, aldus de krant
  October 7, 2014

  NDP = CORRUPTIE


  Maak melding

 22. En de bouw van het nieuwe ziekenhuis, Wanica of Domburg maakt niet uit, vordert.
  Er zijn al 40 artsen uit China en Cuba besteld, allemaal specialisten van verschillende disciplines.
  Alleen vordert het niet met het bestellen van geschikte uitrusting.
  De Chinezen willen alle apparatuur en de complete inboedel in 20 containers verschepen naar Suriname. Alles dus van Chinese makelij. Zelfs de kleding van het personeel terwijl die gewoon in ons land gemaakt kunnen worden.


  Maak melding

 23. Wat heeft Staatsolie Bouterse allemaal verteld? Want het lijkt mij sterk dat die man de expert gaat uithangen en dit verhaal uit z’n duimpje zuigt. Blijkbaar speelt Staatsolie een dubbel spel. De regering lekker maken en vervolgens hen matigen. Zolang de regering maar hun productie-delingsplan maar ondersteunt. De helft van je olievoorraden weggeven (aan partners) is economische zelfmoord. Die andere partij doet alle kennis en meer ervaring op, kan z’n mensen aan het werk houden, z’n apparatuur afschrijven en de helft van de olie krijgen. Is de bron niet zo heel groot, dan heb je dus niks aan zo’n delingsafspraak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES