dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijJoan Ferrier EmancipatieFonds en Penning ingesteld

Joan Ferrier EmancipatieFonds en Penning ingesteld

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Oranje Fonds stelt een nieuw fonds op naam in: het ‘Joan Ferrier EmancipatieFonds‘. Naast het Fonds wordt er een ‘Joan Ferrier Penning‘ in het leven geroepen. Deze aankondiging deed de voorzitter van het Oranje Fonds Joop Wijn op 2 oktober tijdens de Johan Ferrier Lezing 2014 in Amsterdam.

De lezing had als onderwerp emancipatie in de breedste zin van het woord en stond in het teken van leven en werk van Joan Ferrier (60). Ferrier, die dit jaar op internationale vrouwendag(8 maart) overleed, was vanaf december 2012 bestuurslid van het Oranje Fonds.

Het nieuwe Joan Ferrier Emancipatiefonds stelt € 60.000,- per jaar beschikbaar voor vijf jaar, te besteden aan projecten gericht op zwarte, migranten en vluchtelingenvrouwen. De Joan Ferrier Penning zal jaarlijks worden uitgereikt aan een persoon die zich op bijzondere wijze onderscheiden heeft op één van de terreinen van het gedachtengoed van Joan Ferrier.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

1 REACTIE
  1. Ik was natuurlijk ook aanwezig bij de Johan Ferrierlezing in de Koningskerk, waar zijn dochter Joan Ferrier werd herdacht en posthuum gehuldigd. Joan, die ik sinds haar geboorte ken en tot haar overlijden op 8 maart 2014 van zeer nabij heb gevolgd, was een van Suriname’s grote dochters. Het toekennen van een fonds en penning op haar naam heeft zij absoluut verdiend door hard werken, haar grote inzet voor emancipatie en een multiculturele samenleving met een hoge standaard. Ik ben trots op haar en met mij vele Surinamers en Nederlanders en wereldburgers.
    cat


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES