maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname in de greep van Chikungunya

Suriname in de greep van Chikungunya

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 okt – Suriname is in de greep van Chikungunya. Politieke leiders gaan haast tot het uiterste om te tonen dat ze de zaak onder controle hebben. Of om aan te dikken dat niets onder controle is. Er komen hele verklaringen uit.

Onder meer de vrouwenorganisatie van de arts Asha Mungra verwijt gezondheidsautoriteiten grove nalatigheid. Voorzorgsmaatregelen hebben lang op zich laten wachten. Veel te lang, vindt ook arts en voormalig parlementariër Wim Bakker. Al maanden van tevoren was gewaarschuwd voor een epidemie van de door muskieten overdraagbare ziekte. Toch werd niets gedaan totdat de ziekte werkelijk uitbrak.

Volgens de critici nemen verantwoordelijke functionarissen het niet al te nauw als het aankomt op vooruit zien. Er zouden conclusies uit getrokken moeten worden. Er vallen te veel slachtoffers in relatief korte tijd. De regering is een campagne begonnen waarbij groot vuil wordt opgehaald bij burgers thuis. Gehoopt wordt dat zo broedplaatsen worden opgeruimd. Ook op scholen wordt grondig opgeruimd en gespoten met insecticides.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Bouta en zijn redi musoes hadden geen tijd om het eerst aan te pakken.
  Ze waren bezig met hun buiten vrouwen om koelkasten en kleren te kopen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 2. Jaaaaaaaaaaaaap GAAAAAAAAAAAAP

  Any how als getroffene van Chikungunya ben ik het 100% eens met het bericht, er zijn geen medicijnen voor de symptomen met name gewrichtspijn kunnen maar liefst weken , maanden tot zelfs JAREN aanhouden, huh je levenskwaliteit neemt dan dus wel sterk af … het is allemaal bijzonder vaag… je moet maar je info uit de mofokranti halen, super vervelend als een land zo slecht voor zijn burgers zorgt… maar okay we zien al jaren dat vooruit denken niet is besteed aan DEZE regering… HUH of wou je me uitleggen van wel , NEE toch zeker… gelukkkig nemen ze Ebola al wat serieuzer…. want anders vallen er echt doden….


  Maak melding
 3. Alleen maar klagen kijk maar naar ebola die echt een probleem vormt voor de wereld.Met alle moderne middelen is men niet in straat om het een halt toe te roepen.Begin bij jezelf als bevolking zorg voor een nette omgeving goeie hygiene goeie info en dan komt het wel goed.

  odi odi Mundo


  Maak melding
 4. @ Mundo:

  Het komt nooit meer goed. Als je ziet wat er hier op Blauwgrond aan grofvuil langs de weg wordt gezet, dan vraag ik me af hoe het met de hygiene bij die mensen zit. Oude koelkasten, wasmachines, teilen en andere waterhoudende rotzooi. Broeinesten voor muskieten. Het is hetzelfde als een varken leren een pootje te geven. Gaat je ook niet lukken.


  Maak melding
 5. beste chikungunya en ebola-virus een verzoek van mij aan jullie twee,als jullie willen toeslaan in suriname begin dan in het presidentsgebouw, daarna het bureau nationale veiligheid en laat ons arme volk nog even genieten van het armzalige leven dat wij leiden,dus begie begie heb medelijden met ons wij zijn al arm genoeg.


  Maak melding
 6. Ik vraak mij af hoe deze rekering een veel kevaallijker ziekte als de ebola zal aanpakken.Zal de minister dan vlukten en ons hier akterlaten? Ik hoop niet dat het zover komt met one segi Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES