President inspecteert erewacht voor jaarrede

42

Voor president Desi gisteren aan zijn jaarrede begon, inspecteerde hij de erewacht die voor het parlementsgebouw stond opgesteld. Rond kwart over tien opende voorzitter Jennifer Simons van De Nationale Assemblee (DNA) de vergadering waarin president Desi Bouterse zijn jaarrede uitsprak.

42 REACTIES

 1. Een President om trots op te zijn, echt een Staatsman.

  Je kan het erger treffen, zo’n afgedankte fronter die je op netvlies krijgt, ik moet er niet aan denken.


  Maak melding

 2. Erewacht zou zich moeten doodschamen terwijl Tigrie bezet blijft. Vooral die man met die witte lange sokken moet vooral geen modder op zijn sokken krijgen. Speelde de militaire kappel “we surrender”.


  Maak melding

 3. @Afu Sensie
  ATTENTION ,ATTENTION,
  Pas op,pas op ,meneer Amnestie lijder komt langs.
  Als jij je leven lief heb …dan voorwaarts mars ,in houding staan en doen alsof je deze amnestie lijder aan het eren bent ,laat je angst en haat voor hem niet blijken anders ben je volgende keer weg…heel ver weg en paarse amnestie lijder weet hoe hij je kan helpen met het verdwijnen uit deze aardbodem!!


  Maak melding

 4. Poppenkast of is dit de uitdaging waar Suriname voor staat?

  Dit is m.i. poppenkast!

  Het Surinaamse volk verkeert in grote noden.

  (jonge) kiezers oe wikie!

  25 mei 2015

  kies bewust! /Time4Change!

  Flogo nanga koni.

  God Zij Met Ons Suriname.


  Maak melding

 5. @Afu Sensie

  Nee hoor Afu Ede ;
  ze speelden geen we’ like war’ , ze speelden ‘,O , wat zijn wij allemaal bang,bouta die komt langs(2x)
  O,wat zijn wij allemaal bang ,amnestie lijder is hier (2x).


  Maak melding

 6. gekke ray.

  Zie daar de Populairste Volks President lopen, zelfs wijlen Pengel was niet zo populair.

  Deze charismatische President is zo populair, dat zelfs top vhp’ers in de rij staan om het land eindelijk te willen ontwikkelen onder zijn bewind.

  Dit terwijl ziekelijke losers zich nogsteeds bezig houden met amnestie, zo primitief.


  Maak melding

 7. @Afu ede

  Oh,je hebt het over de NDP vhpers die hun ziel verkopen aan duivel bouta voor een post,geld,grond en auto. en ook een goudmijn als bonus voor hun verraad,zie vb gangaram Panday de ex-vhper !!!

  Hallo niet de populairste maar de meest BERUCHTE EN SCHAAMTELOZE lijder van Suriname .!
  WEET jij eigenlijk wel waarvoor Amnestie taat!!??


  Maak melding

 8. @Afu Sensie en velen van de NDPérs, lees het volgende even van een ziekelijk persoon:::::::::::::::::

  -Achtereenvolgende regeringen vanaf de onafhankelijkheid van Suriname hebben het volk niet voorbereid op het wegvallen van de ontwikkelingshulp. Hiermee is de zogenaamde stabiliteit en schijnwelvaart waarover gepredikt werd, verdwenen. Dit zei president Desi Bouterse woensdag tijdens zijn Jaarrede in De Nationale Assemblee.

  ==Deze zelfde man heeft dat geld van het volk gebruikt om wapens mee te kopen en vandaag lees je dit. Bah, bah

  –Lees nog een stukje hier::::::::::::::::::::::::

  -De verspilling die gaande is binnen het ambtenarenapparaat is een onding. Dit is niet een probleem van deze of gene regering, maar achtereenvolgende regeringen krijgen hiermee te maken. Hoewel er volgens president Desi Bouterse reeds acties worden ondernomen, kondigde het staatshoofd een drastische aanpak van dit probleem woensdag aan.

  -Bouterse: “het oude euvel van verspilling in ons ambtenarenapparaat zal in dit dienstjaar harder aangepakt worden”. De regering is in de vier jaar van de uitvoering steeds geconfronteerd geworden met de hardvochtigheid van deze verspilling.

  ===Weet je wat verspilling is:::::::::::ga maar eens na hoeveel adviseurs Bouterse alleen heeft. Abrahams, Wijdenbosch etc. Dit is nou geld verspilling en het ergste is dat velen dubbele banen hebben en NIET:::::::voor het volk werken!!!!!

  =NDPérs heel veel succes!!!!met jullie overwinning……


  Maak melding

 9. Afu Sensie,

  De meeste populaire volkspresident ???
  In ieder geval niet voor mij.
  Voor jou wellicht, maar realiseer je wel, dat ontzettend veel Surinamers deze zgn. volkspresident van jou helemaal niet pruimen.
  We zullen zien, wie volgend mei jaar aan het langste eind trekt.


  Maak melding

 10. Ja jongens ik krijg niet genoeg van.

  Zie daar de Vader des Vaderlands lopen, als ik echt gelovig was, zou ik zeggen “de door God gezonden”, de redder van ons Geliefde Land. met geheven hoofd kan je je zelf Surinamer noemen.

  Jongens jammer maar geen enkele fronter komt deze eer toe, het zijn allemaal, bedriegers, dieven, leugenaars, schuim der aarde.Om kippevel van te krijgen, je schaamt je al als Surinamer bij het horen van van de naam front.


  Maak melding

 11. Rudihno maak je niet druk, zolang de overgrote meerderheid hem een populaire President vind, is het goed. Die kleine minderheid waartoe jij behoort is te verwaarlozen.

  Ira luister noh, je moet mijn naam niet schrijven in je domme reacties, ik distanieer me van je domheid.


  Maak melding

 12. @Afu Sensie

  Een moordenaar door God gezonden?!

  Hallo ongelovige ,
  God stuurde zijn zoon Jezus op aarde en zei …de mensen gaan je vernederen , vermoorden en krijsigen,maar JIJ Jezus moet geen gebruik maken van je goddelijke krachten en je moet niemand straffen.. Je moet lijden en de mensen bewijzen dat je op aarde bent gekomen om te lijden ,om de pijn te voelen,zoals ieder ander mens op aarde. En Jezus gehoorzaamde zijn Vader.

  Eh en dan heb je de bouta versie,
  hij dacht… neks van aan ,ik ga vermoorden en de mensen doen lijden en ik wordt de LIJDER. Ik zal mij zelve belonen met Amnestie en niemand die mij mijn verdiende straf kan opleggen. Ik ben niet de lijder die voor zijn volk moet opkomen,Neen de enige burger om wie ik mij zorgen maakt is…IKKE,desi bouta.
  En als ergere dagen komen die ik moet meemaken dan neem ik afstand van mijn zoon Dinootje.


  Maak melding

 13. Afi Sensie, volgens mij zit je zwaar aan de crystal meth. Het is overduidelijk dat de kiezers geen geloof meer hebben in de paarse evangelie. Alles is gebaseerd op list en bedrog. Wil je smoelwerk wel zien als Dino tzt opgeborgen is door de amerikanen. De gros van de suri’s zitten niet te wachten op Bouterse, knoop dit goed tussen je oren.


  Maak melding

 14. Ik ziet dat de erewacht uit 10 personen bestaat.Ik wist niet dat de erewacht uit zoveel personen bestond.Ik dakt misschien 4 of 6 personen.


  Maak melding

 15. Zittende presidenten zijn nooit populair. Ze worden achteraf gewaardeerd voor geleverde diensten, wijsheid en visie voor de toekomst. Alleen populisten zoals de huidige willen instant gratificatie zonder lange termijn visie, om zichzelf buiten het gevang te houden. In de afgelopen paar jaren is niets gebakken van de visie van huizen-, wegen- en infrastructuurrealisering.
  En die cassavefabriek die de presie per helicopter bezocht heeft nog niets geexporteerd.

  Jullie kunnen zeggen wat jullie willen maar Vene had schone vingers, geen bloed aan zijn handen en een uitstekende monetaire politiek beleid.


  Maak melding

 16. Afu Sensi: “Jongens jammer maar geen enkele fronter komt deze eer toe, het zijn allemaal, bedriegers, dieven, leugenaars, schuim der aarde”.

  Je zou gelijk kunnen hebben, ze zijn in ieder geval geen moordenaars, alleen je volkspresident kan daarop bogen.


  Maak melding

 17. Afu Sensie,

  Je hebt ons deze week de zetelverdeling in de Assemble laten zien.
  Toegegeven de NDP is inderdaad de grootste partij.
  Maar deze regering heeft op dit moment maar 1 zetel meerderheid in de Assemble.
  Als jij stelt, dat Bouta door een overgrote meerderheid wordt gezien als DE Volkspresident, dan spreek je jezelf tegen.
  Een meerderheid van 1 zetel is de meerderheid, maar wel de allerkleinste, die je je kunt voorstellen.
  Er hoeft volgend jaar maar weinig te gebeuren of de NDP staat politiek buitenspel en dat is al vaker gebeurd in Suriname als je de politieke geschiedenis van dit land kent.


  Maak melding

 18. President BOUTERSE en de enige echte multiculturele partij van Suriname de NDP. Bedankt voor de afgelopen jaren, NDP heeft in 4 jaar meer voor Suriname en zijn bevolking gedaan dan NieuwFront de afgelopen 15jaar. President bedankt voor de sociale wetten die NieuwFront niet steunde, bedankt voor het ordenen van onze goud industrie zo zien we wat wij in huis hebben en wat weggaat en nieuw front steunde je niet, bedankt dat jij je rug recht hield tegen Nederland en toonde dat Suriname zijn eigenbaas in huis is ondanks wat al die verraders zeggen . Bedankt voor de )PSA het is een begin naar meer, iets wat NieuwFront ook niet steunde. Bedankt voor alles wat de NDP heeft gedaan , je hebt ministers er uitgeschopt die niet functioneerde bij NieuwFront bleven ze op hun plek zitten, je hebt de chanteur SAMOHARDJO eruit geschopt hij is terug gekropen naar zijn hol NieuwFront en is weer welkom tussen dievenbende. Het zijn er veel om op te noemen natuurlijk zullen we de gillers horen dat je niet al je verkiezingsbeloftes heb waargemaakt maar dat doen geen één regering overal in de wereld tot op heden weten we niet wat VHP voor Suriname gaat doen behalve dat ze om de 30 seconde gillen het gaat slecht met Suriname onder Bouterse. President Bouterse je hebt een grootdeel van de Surinaamse volk hoop gegeven en de vuur in onze hartenvoor Suriname ondoofbaar gemaakt. Natuurlijk heeft president Bouterse fouten gemaakt zoals abrahams die nooit aangesteld mocht worden en zoon DINO die wij hopelijk nooit meer terug zien, maar over het algemeen is president Bouterse de beste man voor de toekomstige taken en opbouw van Suriname. President Bouterse heeft bij zijn overwinnen in 2010 de hand gestoken naar de VHP en tijdens het onderhandelen eiste de VHP de presidentschap, minister van binnen en buitenlandse zaken, minister van hulpbronnen, en andere belangrijke posten om mee te regeren in landsbelang natuurlijk. het antwoordt van de NDP was een dikke NEE en voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis na 4 jaar niet mee hebben geregeerd houdt de VHP van alle Surinamers iets wat ze vergeten ze de afgelopen 35 jaar niet hebben gedaan maar natuurlijk voor iets hoort iets jou stem voor de liefde van de VHP dit allemaal uit landsbelang. Suriname is op de goede weg en Bouterse heeft meer dan 5 jaar verdient en we zullen met hart en ziel strijden zowel in Suriname als in Nederland om de NDP de grootste overwinning uit de geschiedenis te schenken en president Bouterse voor Suriname te behouden want wij houden van Suriname en het Surinaamse volk als onafhankelijk land en geen kolonie of marionet van een andere land. Suriname voor Surinamers tot de dood ons scheid!


  Maak melding

 19. @Suriname ! HUILT !

  NDP is enige partij die ALLE niet-NDP-kiezers openlijk tot volksvijanden heeft verklaard ! Dus wat een NEP-diversiteit
  staan ze voor !
  Riekt meer naar dictatuur !

  Bouta is de man die in samenwerking met de Koloniale
  heerser Nederland, de Democratie in Sranang heeft
  vernietigd, via een staatsgreep !
  Dus NDP moet niet babbelen over zelfstandigheid of over onafhankelijkheid van Sranang !

  Landsbelang kent Bouta ook niet ! Zie de benoeming van criminele zoon tot Hfd CTU. Gevolgen zien wij de komende
  week live vanuit de USA-rechtzaal !

  SOMO was wel betrouwbaar en een goede partner van
  de NDP toen het nodig was de NEP-Amnestiewet door
  de DNA te loodsen ! Nu is hij een Slecht mens !
  Let wel de NDPers vinden hun leider-massamoordenaar
  een Goed mens ! Waarden en normen tok !

  Sranang zit thans weer met een NDP-Nep-begroting die
  uitgaat van onder andere een groot bedrag aan Nieuwe Onduidelijke Inkomsten, om een begroting met een
  “kleiner” tekort te kunnen verkopen/presenteren !

  PS: Hopelijk zal maffiaman Roger Khan als getuige in de rechtszaak tegen Dino, geen onverwakte kekke dinges
  van de NDP-president openbaren !
  M’e bari unu !


  Maak melding

 20. Hahahaaaaaai alles wat DiDiBrie bedacht en verzonnen heeft, heeft DiDiBrie tot nu toe de das om gedaan bv:
  A. De PSA dat ding heeft niet de verwachte(grote)aanvragen opgeleverd. Mensen ’t nut ervan nog niet in.
  B. Dat men geen visum meer hoeft aan te vragen, maar gewoon een toeristenkaart kan kopen op Zanderij(JAP) heeft ’t zo makkelijk gemaakt voor de Amerikanen om Dino op te pakken. Deze kwamen Su gewoon binnen en kochten hun toeristenkaart op JAP.
  C. De aanname v/d Amnestiewet. Deze heeft in de hele wereld maar weinig poorten voor Su open gekregen. Hahahaaa waar moet de Surie nog trots op zijn wat DiDiBrie betreft.
  D. Ondanks de sociale wetten(gratis ziekenzorg) moet je 65 srd betalen voor een prikje tegen sikungunya. Gratis zorg mie M..
  E. Geweldige goud deal heeft DiDiBrie nog niets opgeleverd.
  F. Petro Caribe heeft Su ook niets opgeleverd, tot nu toe soso belofte en hoofdpijn,hoofdpijn vooral voor de Su boeren. En zo kunnen we door gaan baja. Ma 25 mei wie o soor ding. Wie o broko ding vree nanga a rode potlood. Volk van Su ga ervoor en ssssstemmmm FRONT allemaal. Odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 21. Als ze Bouterse weer als President kiezen wilt dat zeggen dat ze geen verstand hebben in Suriname.Dan zijn het allemaal domkoppen die zichzelf laat omkopen want Bouterse is niet instaat Suriname tot bloei te brengen.Hij heeft geen economische kennis wel kennis van wapens.


  Maak melding

 22. En daarom zou deze regering moeten aanblijven ze hebben tenminste een visie.

  Lees maar.
  ————

  Ondertekening ontwikkelingsstrategie met Wereldbank in januari
  03 Oct, 00:00
  d33311f968fc0a6d24ae08a9864423a8.jpg___worldbank.jpg Na een traject van ruim twee jaar, is het streven van de regering en de Wereldbank om de ontwikkelingsstrategie van Suriname in januari 2015 te ondertekenen. De Wereldbank zou willen investeren in onder meer onderwijs, rampenbeheersing, verbeteren van de concurrentiepositie en diversificatie van de economie.

  Het proces om te komen tot een volledige Country Partnership Strategy (CPS) is begonnen in maart, zegt de president van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, aan Starnieuws. In mei 2014 vond een tweede missie plaats. Van 25 tot 27 september heeft een delegatie van acht personen, onder leiding van Senior Country Officer, Pierre Nadji, diverse gesprekken gevoerd. De Wereldbank heeft vanaf maart tot nu toe 60 officiële meetings geïnitieerd met betrokken ministeries en de private sector. De delegatie heeft een presentatie verzorgd op de Centrale Bank van Suriname waarbij de ‘focusgebieden’ zijn belicht.

  Door de hernieuwde relatie met de Wereldbank kan Suriname in aanmerking komen voor ruimere sociaal-economische technische bijstand en projectfinanciering van de International Finance Coorporation. Suriname kan zich ook optrekken aan het kennisniveau van dit instituut, hetgeen geldt voor elke samenwerking met internationaal erkende organisaties, zegt Hoefdraad. Voor wat de Wereldbank betreft moet hierbij mede in acht worden genomen de expertise op het gebied van de armoedebestrijding en ontwikkelingsvraagstukken. De te ontwikkelen strategieën moeten aansluiten op het vijfjarige ontwikkelingsplan 2012-2016 van Suriname. Samen met de regering en relevante belanghebbenden uit de publieke en private sector zal de CPS worden afgerond in november 2014, wanneer de Wereldbank opnieuw een werkbezoek zal brengen aan Suriname.

  Verschil Wereldbank en IMF
  Op de vraag, waar het verschil ligt tussen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank, antwoordt Hoefdraad dat beide multilaterale instellingen verschillende werkterreinen hebben. De financiële hulp van het IMF concentreert zich veelal op betalingsbalanssteun. Suriname heeft nooit gebruik hiervan hoeven te maken. Daarnaast kan het IMF via artikel IV-consultaties, ook adviezen geven ter bevordering van monetaire stabiliteit, het bewaken van economische groei en het wisselkoersbeleid.

  De relatie met de Wereldbank en Suriname werd in 2012, na een breuk van dertig jaren, hersteld. Er werd een Interim Strategy Note opgesteld met als doel elkaar wederom te leren kennen als ontwikkelingspartners. Dit was geldig tot juni 2014 en heeft erin geresulteerd dat zowel van de zijde van de regering als van de Wereldbank de wens is geuit om invulling te geven aan verdere verdieping en uitbreiding van de samenwerking.


  Maak melding

 23. @Sabisirie

  OOOOHHH, de ndpers zijj beroemd voor tekenen van verdragen . Ze zijn kampioen erin.
  Wat zij de surinamers niet vertellen is al die miljarden deal die ze tekenen met china bv, geen donatie is van China maar dat wij het strakjes gaan terugbetalen met RENTE!!!
  Nu al weten de surinamers dat zij gebukt gaan onder schulden die zij NIET gemaakt hebben. Zo heb je Petro Caribe deal met Venezuela. Maar aardolie is gebleken niet zo een gouden deal te zijn geweest, stel je voor de venezuelanen kunnen niet eens hun bil ermee wasen. Het enigste wat men in VENEZUELA wil is TOILETPAPIER!!!
  En al dei banken ,wel zij zullen geen problemen hebben om geld te lenen ,immers ze gaan het terug ontvangen met RENTE!!!!


  Maak melding

 24. Allen,
  Het volgende:

  Of je nou in Suriname of ergens anders woonachtig bent, maak mij niets uit.
  Na 25 mei 2015 zal er veel veranderen in Suriname, wie er ook mag winnen, het volk beslist.
  Ik hoop dat het goed komt met SU, al ben ik niet woonachtig in Su.
  Tang boeng !!!!!!!


  Maak melding

 25. @Allen

  Toevoeging jaarrede, we zijn de zware criminaliteit waaronder
  het volk lijdt zogenaamd vergeten !

  Wel worden VIER ONGEWAPENDE VERDACHTEN
  neergeknald en zwijgen ministers en staatshoofd !
  Er is geen onderzoek of onderzoeksresultaat.

  OAS is gelukkig ingeschakeld om tot klaarheid en waarheid te komen in deze Tout Lui Faut moordkwestie :

  http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2014/10/03/oas-onderzoekt-tout-lui-faut-doden/

  PS : Rechtsstaat zal overwinnen !


  Maak melding

 26. beste mensen kijk goed naar die foto,zien jullie een javaan, hindhoe of chinees, belachelijk toch ik ben ook zwarte maar dit past toch niet in onze multiculturele samenleving of zijn ze als stemvee bedoeld!


  Maak melding

 27. Sabidieri,

  Het is zo langzamerhand algemeen bekend, dat jouw geliefde president lijdt aan Alzheimer.
  Geen enkel probleem, want veel ouderen hebben last van die ziekte.
  Het is alleen vervelend, dat hij president is van dit land.
  Bouta heeft de formele macht, maar de werkelijke macht ligt heel ergens anders, namelijk bij zijn adviseurs.
  Die hoor je niet, die zie je niet, die zijn onzichtbaar.
  Nog 5 jaar verder met een president, die alleen nog alleen nog maar vlaggendrager van de NDP mag zijn, moet het Surinaamse volk worden bespaard.
  Dan krijg je taferelen, zoals destijds bij de ex-president van de VS Ronald Reagan, die vaak ook helemaal niet meer wist, waar hij was of wat hij zei of wat hij deed.
  Bouta vertoont die trekjes ook steeds meer.
  Laat Suriname dat bespaart blijven.


  Maak melding

 28. @Sabidieri
  En daarom zou deze regering moeten aanblijven ze hebben tenminste een visie.

  Lees maar.

  en vervolgens staat er een berg onzin!!!!!!!
  Als je je ingezonden verhaal goed zou lezen dan dan kom je tot de slotsom dat er alleen maar “duur” gepraat wordt. Inhoudelijk is het allemaal blablabla onzinpraat, 60 meetings!!!! Tjezus, presentatie van “focusgebieden”.

  De te ontwikkelen strategieën moeten aansluiten op het vijfjarige ontwikkelingsplan 2012-2016 van Suriname. Samen met de regering en relevante belanghebbenden uit de publieke en private sector zal de CPS worden afgerond in november 2014!!!!!????

  Daarom komt het land niet vooruit! Door al die pseudo intellectuelen die slap geouwehoer tot kunst hebben verheven!

  “geen woorden maar daden” , daar wacht het volk op!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.