maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomie‘Periode Bouterse markeerde einde schijnwelvaart’

‘Periode Bouterse markeerde einde schijnwelvaart’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 okt – Het aantreden van de regering Bouterse – Ameerali markeerde het einde van de schijnwelvaart in Suriname. Dit zei president Desiré Bouterse tijdens zijn jaarrede. Het “stof van het kwaad van de schijnwelvaart” was weggeveegd, de Nederlandse ontwikkelingshulp was op.

En onder het stof lag een samenleving die niet geleerd had terug te vallen op zijn eigen menskracht en natuurlijke hulpbronnen. “De schijnwelvaart is in één klap weggevallen. Een doorbraak naar een onmiddellijke en welbewuste transformatie van de hele samenleving naar sociaaleconomische zelfstandigheid heeft zich onverbiddelijk aan ons opgedrongen rond de overdracht van de regeermacht in 2010”, zei Bouterse.

Sindsdien wordt duurzame ontwikkeling nagestreefd om vooral welzijn te stimuleren. Alle Surinamers moeten over drinkwater, elektriciteit en sociale zorg beschikken. “Wij hebben nu meer dan ooit een fundamentele gerichtheid op onszelf nodig om vanuit deze nationale eenheidspositie met wijsheid en voortvarendheid mondiale gerichtheid in ons vizier te brengen en alle mogelijkheden te exploreren en te benutten voor authentieke en duurzame ontwikkeling”, aldus Bouterse.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

47 REACTIES
 1. “stof van het kwaad van de schijnwelvaart” …“De schijnwelvaart is in één klap weggevallen. Een doorbraak naar een onmiddellijke en welbewuste transformatie van de hele samenleving naar sociaaleconomische zelfstandigheid heeft zich onverbiddelijk aan ons opgedrongen rond de overdracht van de regeermacht in 2010”…“Wij hebben nu meer dan ooit een fundamentele gerichtheid op onszelf nodig om vanuit deze nationale eenheidspositie met wijsheid en voortvarendheid mondiale gerichtheid in ons vizier te brengen en alle mogelijkheden te exploreren en te benutten voor authentieke en duurzame ontwikkeling”

  Op deze gewichtigdoenerij van de voormalige pornoboekenverkoper past een heel bekend nederlands gezegde: Ook al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.


  Maak melding
 2. ik heb telke malen gezegd dat front alleen maar kon rekenen op steun van nederland maar de economie zelf in de hand hebben konden ze niet .niet verwonderlijk dat santhoki segebai hulp zoekt bij nederland .zie nu wat voor vies spelletje deze vhpers hebben gespeeld bij de muzikanten .zo krijg je de mensen niet aan je kant met manipuleren ,nu hebben deze vhpers de creolen nodig dus het wordt slijmen op een sluwe manier maar pero weet het allang .om hun doel te bereiken gaan ze slijmen geloof mij nou maar ,ik ben geen racist maar een realist jullie draaien het om .ik zie dingen van tevoren .de vhp en de nps zijn geen vrienden maar ze moeten moeten niets anders dan moeten met somo om samen te werken .ze loeren op elkaar geloof mij maar voor de buiten wereld moet het koek en ei zijn .maar die bom gaat barsten ,die lont van die bom is nu vertjoekert .a moes kies faja baka nu is het niet de tijd .suriname voorwaarts groot gelijk heb je bouta als wij het hebben over welvaart .wij brengen welvaart niet ontwikkelings hulp .toch vergeet ik vene niet ,vene is een nationalist die niet vergeten mag worden ondanks dat hij mijn president niet is .vene kon zijn mannetje staan met name nederland .het was en is de vhp die holland als de messias ziet inplaats dat ze zelf vertrouwen in eigen hand nemen .als het om nederland gaat zeg ik petje af voor bouterse en el vene .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding
 3. Hij, de wolf, de veel vuldige moordenaar is hoogst zelf verantwoordelijk over het tenietgaan van ons geliefde land.
  Onder zijn schrikbewind werd alles vernietigd en was het land failliet. Ons eens zo “harde”gulden wordt nergens in het buitenland geaccepteerd. destijds schaarste aan alles ….zelfs toiletpapier…drank werd veelvuldig ingeschonken in jampotglazen, plastic zakjes. Veelvuldig zaten de mensen met de dood in hun ogen te achten op PAKKETTEN uit Blanda..

  Hij, de wolf, drugsdealer en veelvuldig e moordenaar heeft het nu over schijnwelvaart…
  Welvaat is onder zijn schrikbewind omgezet naar complete anarchie met als gevolg regels zonder moraal en fatsoen en als uitkomst moreel verval.


  Maak melding
 4. @Roy, broeder je statement raakt de spijker op zijn kop. Kan alleen zeggen AMEN …. De paarse kakkerlakken denken dat Alice in Wonderland ook echt bestaat. Gros van die lui zitten tot aan hun wenkbrauwen onder de witte poeder.


  Maak melding
 5. W’ebben schijnterroristzoon, schijnchinesevolkswoningen,

  schijnGrondwet, schijnantiCorruptiewet

  schijnbegrotingen, schijnbegrotingstekorten,

  schijnzwarecriminaliteit, schijndievenijzer,

  schijnmassamoordprocessen, schijnbruggenafrekeningen,

  schijnDNApoppenkast, schijnzruziemetHolland,

  schijnwerkloosheid, schijnambassadeFrankrijk,

  schijnopbrengstengoudwinning, schijnexecutiesverdachten,

  schijnmaandsteunSranangdollar, schijnministers,

  schijncorruptie, schijnduurzorgstelsel, etc etc

  MAAR,……….. w’ebben EKTE welvaart !


  Maak melding
 6. @Koos de Jong
  Broeder Koos,

  Ik heb het al vaker aangegeven dat deze ondankbare paarse honden zelfs hun eigen neefjes/nichtjes/kroost/ouders/grootouders in de verkoop doen. Ze hebben GEEN enkel moreel besef…


  Maak melding
 7. Heeft dezelfde DDB tijdens zijn zeggenschapsperiode ook niet gezorgd dat de pot leeg is door al zijn verkwistende en verkwanselde handelingen.
  De huidige staat van leningen waarvan de aflossing en rente jaarlijks moeten worden opgehoest zal Suriname jarenlang achtervolgend en steeds een deuk in het zo broze kaspositie van de staat slaan.
  Hoe moet je in staat zijn al die leningen terug te betalen?
  Vraag het aan DDB en hij zal zeggen “nou dan moeten wij meer produceren en exporteren (coke) want wij willen de voedselschuur worden van het Caraïbisch gebied.


  Maak melding
 8. Paulus de boskabouter
  Ook al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

  Voeg deze toe:
  Plak ka na tapoe a muur a ka prakserie dat ing na wang schilderij


  Maak melding
 9. @Pero
  Ga aub eens de feiten checken.

  Tussen 2000 en 2010 waren de resterende verdragsmiddelen een schijntje van de uitgaven en ontvangsten van de Surinaamse regering.
  Venetiaan was vaker in China dan in Nederland.
  Een Suriname voldeed al jaren niet meer aan de criteria voor ontwikkelingshulp het kreeg dus niets meer uit doe pot.

  Ofwel er wordt weer een broodje AAP verkocht om het eigen falen af te dekken.


  Maak melding
 10. Ik snap het niet meer; ben ik nou zo dom?
  Aan de ene kant zit de flater des flatersland de voortvarendheid van de economische groei van Suriname te verkondigen.
  Aan de andere kant zit lacking lackin te janken om de prijs die betaald moet worden i.v.m. deze voortvarendheid.


  Maak melding
 11. Welvaart bij aantreden Bouta en ameerali als lijders?!Het is juist andersom .Toen begon juist SCHIJNWELVAART EN EINDE WELVAART!!!
  Als we welvaart zouden hebben heden dan hoefde dinootje toch niet aan wapen en coke smokkel te doen?
  Dan zou dinootje toch dichtbij pappie wonem en niet in een cel in Amerika?!
  En welke welvarende land zou graag een moordenaar als lijder willen?!

  Zoals gewoonlijk verkeerde deze moordenaar onder invloed van verboden middelen!


  Maak melding
 12. Allen in een schijnwelvaart werken criminelen en politiemannen vredig naast elkaar,lees maar

  Het overlopen en de consequentie

  Het gedrag dat de laatste tijden door politici tentoongesteld wordt, is geen goed voorbeeld voor de jongeren. In het geval van de heer Kesho Gangaram Panday valt duidelijk op dat er een besproken en afgesproken scenario wordt uitgevoerd. Het valt op dat de heer Gangaram Panday op een stereotype manier zaken aanhaalt, die in het veld bekend zijn.

  Zo weet ik dat in Brokopondo verteld wordt dat de BEP de NPS uit de dood wil doen verrijzen en dat BEP meewerkt aan het doen kiezen van een Hindoestaan tot President van Suriname. De creolen zouden daardoor tot slaaf gemaakt worden. Kennelijk doelt men op de wens van de VHP- achterban om bij een eventuele verkiezingswinst in 2015 de heer Chan Santhoki voor te dragen als presidentskandidaat.

  De voornoemde geluiden zijn al bijkans drie maanden te horen in Brokopondo en andere delen van het binnenland. Dat de heer Gangaram Panday ook van deze verfoeilijke propagandistische issue gebruik maakt, betekent per definitie dat ook hij niet eraan wil meewerken, dat een Surinamer van Hindostaanse komaf wordt voorgedragen als presidentskandidaat. Dit valt op omdat de heer Kesho Gagaram Panday ook behoort tot dezelfde etnische groep van de heer Santhoki.

  Dit gedrag kan ik gemakkelijk verklaren. Het is niets anders dan gewoonweg verlaten van het eigen principe en partijdoelen, omdat een ander politiekmilieu de heer Kesho Gangaram Panday heeft beïnvloed.

  Hij heeft zijn originele en authentieke(politieke) normen en waarden verlaten of verloochend. Dit probeert hij met zijn uitlatingen te verdedigen/recht te praten. Dat zal hem niet lukken, omdat de verzorger van het programma Info Act op zeer ‘kundige’ manier de wereld heeft voorgehouden dat Gangaram Panday een pacht heeft gesloten met de politieke antagonist van de VHP.

  De verzorger van Info Act heeft hem populair gezegd, gecompromitteerd. De beelden spreken duidelijk voor zich. Ik vermoed dat bij de opname van het programma de andere dissident van de VHP ook in de studio aanwezig was. Dit was te lezen op de gelaatsuitdrukking van Gangaram Panday tijdens de uitzending.

  Laat mij stellen dat ik geen moeite heb met de handeling van de heer Gangaram Panday ansich. Waar ik als burger van dit land problemen mee heb, is de methodiek die hij denkt te gebruiken om zijn politieke gedragsverandering te rechtvaardigen. Ik ontdek daarin een grote mate van immoraliteit. Dit is geen goed voorbeeld voor de jongeren en absoluut niet voor zijn kinderen.

  In elk geval heeft de heer Gangaram Panday zich zelf gemanoeuvreerd in een moeilijk parket. Hij zal de geschiedenis ingaan als een persoon die niet politiek-ideologisch gehandeld heeft. Hij wordt niet meer vertrouwd door de VHP waar hij lid is van de adviesraad. Hij zal moeten kiezen voor een andere partij, wil hij doorgaan in de politiek.

  De antagonist van de VHP, in casu de NDP, heeft positief of met blijdschap de handeling van Ganram Panday ontvangen. Althans dat blijkt uit de beelden die ter zake getoond zijn in het programma Info Act.

  De heer Santhoki heeft zichzelf niet opgeworpen als presidentskandidaat van de VHP, noch minder van het Nieuw Front. Voor wat het Nieuw Front betreft kan dat niet, omdat een combinatie bij consensus een kandidaat moet voordragen. De gewoonte bij Nieuw Front in dit kader is niet anders geweest.

  De achterban van elke partij mag haar voorkeur voor een voor te dragen presidentskandidaat kenbaar maken. Dat democratisch recht heeft elke politieke achterban. Dus vind ik dat Kesho ook een scheve schaats berijd in zijn verwoede rechtvaardigheidscampagne aangaande de eventuele kandidatuur van Chan Santhoki.
  Bert Eersteling


  Maak melding
 13. Ik vind, dat Bouta wel heel ingewikkelde zinnen heeft uitgesproken tijdens de jaarrede.
  Die heeft hij vast niet zelf bedacht, want dit soort taal past helemaal niet bij de man.
  Zijn opvatting over schijnwelvaart deel ik absoluut niet.
  Volgens mij moet je het dan eerst eens zijn over wat welvaart is, pas dan kun je uitspraken doen over wat schijnwelvaart is.
  Als je terugkijkt op de periode 2010 – 2014 kun je alleen maar concluderen, dat de meeste Surinamers erop achteruit zijn gegaan.
  Het is maar een kleine elite, die van deze periode beter is geworden.


  Maak melding
 14. Lijkt erop dat Hoefdraad aan de crack is. Sranang is skeer en iedereen weet dat.

  *de koers onder saat onder druk
  *de schuldenlast stijgt
  *de regering haar betalingsverplichtingen aan ondernemers nalaat

  Hoe verklaard Hoefdraad dat ?

  PARAMARIBO- De president van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, is dik tevreden over het financiële beleid van de regering. Volgens hem zijn de door president Desi Bouterse gepresenteerde cijfers, tijdens de jaarrede van woensdag reëel en het bewijs dat de regering een streng financieel beleid heeft gevoerd en zich heeft gehouden aan strenge monetaire uitdagingen.

  “Hiervoor krijgt financiën van mij een ruime voldoende’, zegt Hoefdraad in gesprek met Starnieuws. Volgens hem is het de regering gelukt in de eerste acht maanden van 2014 het hoge begrotingstekort van 2013 behoorlijk terug te dringen.
  Het tekort voor het dienstjaar 2014 was bij de indiening van die begroting gesteld op eerst iets meer dan SRD 756 miljoen om later toe te nemen met nog eens SRD 113.7 miljoen. Tijdens de jaarrede woensdag zei Bouterse dat het tekort nu is gesteld op SRD 666.480.000. Dit is 3.4% van het bruto binnenlands product. Hoefdraad zegt dat het een uitdaging is nu te werken aan een stabiele wisselkoers en een laag inflatiecijfer om de ontwikkeling van het land verder op gang te brengen.

  Geen nieuwe aanvragen

  Hoefdraad ontkent dat het in stand houden van een lage wisselkoers voor de Amerikaanse dollar de Staat miljoenen kost. “Het is een normale zaak in heel de wereld dat er wordt geïntervenieerd op het moment dat wordt geconstateerd dat de wisselkoers boven de vastgestelde normen gaat”, zegt de monetaire autoriteit. Zonder het in cijfers uit te drukken, zegt Hoefdraad dat er in de maanden augustus en september wel veel is geïntervenieerd. Daartegenover staat wel dat er sommige maanden zijn waar die interventie van de Centrale Bank helemaal niet nodig is. De enorme interventie van augustus en september zou te maken hebben met de uitbetaling van de jaarlijkse vakantiegelden bij de overheid, waardoor er wat extra geld in omloop werd gebracht en daarna de gebruikelijke toename in het koopgedrag in de vakantieperiode.

  De verhoogde economische activiteiten in die perioden gaan naar zeggen van Hoefdraad gepaard met veel importen. “We merken dat die importen nu al beginnen af te nemen. Op dit moment hebben we geen extra en nieuwe aanvragen via de banken binnengekregen. Het is voor ons een moeilijke periode die zich elk jaar voordoet. Het is niet nieuw”, meent Hoefdraad. Volgens hem moet er wel rekening worden gehouden met speculaties op de valutamarkt. Zeker met de gang naar de verkiezingen toe van mei volgend jaar. “Maar we gaan binnenkort in nauw overleg met de banken, bekijken hoe we de zaak richting de verkiezingen op lijn kunnen houden”, zegt Hoefdraad.

  Hij wijst er op dat het stabiel en laag houden van de wisselkoers niet alleen een taak is van de Centrale Bank en het ministerie van Financiën maar veel meer instituten, de regering en de samenleving.


  Maak melding
 15. @rode minnetje

  Hoe gaat het met Verrader GangaramPanday op het cabinet van je lijder ?! Heeft hij genoeg cadaeutjes ontvangen van je lijder voor zijn Verraad.
  Jammer hoor hoe een politieman(zogenaamde) als Gangaram Panday bereid is te werken voor een crimineel ipv hem op te sluiten.


  Maak melding
 16. Elke Surinamer weet dat door de ontwikkelingshulp een schijnwelvaart gecreeerd was, eentje waarbij front niet zelf hoefde te denken en te plannen hoe het land ontwikkeld moest worden. Deze denktrend heeft de NDP natuurlijk wel ontwikkeld.

  Tussen 2000 en 2010, heeft front het laatste beetje verdragsmiddelen gekregen, van betalsbalanssteun tot sectorhulp, zo kreeg alleen juspol miljoenen euro om politiebureaus te bouwen, adviseurs op juspol enz. enz. Ondanks al deze nederlandse adviseurs die de deur plat liepen heeft hij in 5 jaar tijd niet 1 veleigheidsplan kunnen laten schrijven die de daarop volgende regering(en) zou kunnen gebruiken.

  Wat we wel weten wat deze charlatan mee bezig was, is om afluisterapparatuur te laten installeren en zijn eigen paramilitaire apparaat installeren, een ministerbesluit volgens hem, een besluit waarvan de voormalige President venetiaan niet eens op de hoogte was.

  Deze paramilitairen zouden Bouterse en andere NDP kopstukken moeten arresteren.

  Ja en deze landverrader tokkie zou President moeten worden van mijn geliefde land, no way, vaderlandslievende Surinamers zullen dat nooit toestaan, die zullen massaal NDP gaan stemmen, teki yu ai luku, wij Surinamers straffen verraad op het juiste moment af.


  Maak melding
 17. Hiervoor krijgt financiën van mij een ruime voldoende’, zegt Hoefdraad in gesprek met Starnieuws

  Natuurlijk wilde Hoefdraad zeggen,

  Hiervoor krijgt mijn schoonpappie een dikke voldoende,aldus schoonzoon Hoefdraad!


  Maak melding
 18. Afu Ede schrijft

  ‘zo kreeg alleen juspol miljoenen euro om politiebureaus te bouwen, adviseurs op juspol enz. enz. Ondanks al deze nederlandse adviseurs die de deur plat liepen heeft hij in 5 jaar tijd niet 1 veleigheidsplan kunnen laten schrijven die de daarop volgende regering(en) zou kunnen gebruiken’,

  @Afu Ede
  Maar je Juspol Belfort die heeft toch zijn Eigen visie van veiligheids plan?
  Je weet het toch ..zijn plan is om de criminelen te beschermen en hun slachtoffers verder te traumatiseren,ja toch?!
  En dan dikke lagen tralies als advies voor de burgers alsof zij in de gevangenis behoren en ulo en mulo diploma’s voor de criminelen alsof ze het verdiend hebben.

  Je baasje bouta maakt min van juspol onzichtbaar en plaats een kermis tent erover tijdens Carifesta. Wanneer je baasje geld ziet is het feesten voor hem zo erg ook dat hij en zijn band bestaande uit criminelen moet optreden tijdens carifesta.
  Heden heeft hij niet kunnen verklaren hoeveel aan geld hij vermorst heeft om zijn vriendjes te vermaken op deze dag. De lijder van Haiti en zijn gezin waren voor deze feest in Suriname te gast ,vreten ,zingen en dansen ,en het volk van Haiti die moet maar blijven pienaren.
  En wat lul je over SHERIFF Santokhi?
  Heden is toch Gangaram Panday omgekocht door je baasje de zogenaamde politieman?!Je baasje doet een aanbod die zelf Gangaram Panday niet kon weigeren.
  Sheriff Santokhi belooft niemand wat en koopt niemand om !!


  Maak melding
 19. Het VHP-Assembleelid Chandrikapersad Santokhi vindt dat president Desi Bouterse in zijn gisteren in De Nationale Assemblee uitgesproken Jaarrede aandacht had moeten besteden aan de bekentenis van zijn zoon Dino, die sinds 30 augustus vorig jaar in een cel in New York (VS) zit, na op dezelfde dag te zijn gearresteerd in Panama en meteen uitgeleverd aan de VS, verdacht van drugs- en wapenhandel en steun aan de Libanese terreurorganisatie Hezbollah.

  Onlangs legde Dino Bouterse een gedeeltelijke bekentenis af tegenover de Amerikaanse Justitie in ruil voor strafvermindering.

  Santokhi had verwacht dat het staatshoofd afstand zou nemen van de handelingen van zijn zoon Dino en elke actie om vanuit Suriname terreuracties te ondernemen, krachtig zou veroordelen en bereidheid tonen die aan te pakken.

  Santokhi had de afwijzing verwacht, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 2 oktober 2014, te meer omdat Dino Bouterse werkte bij de Counter Terrorism Unit. ‘Die persoon heeft een bepaalde hoedanigheid, hij is een functionaris belast met aanpak van het vraagstuk van internationale terrorisme.’

  De VHP-voorman had de aankondiging verwacht, dat de procureur-generaal bezig is met een onderzoek naar aanleiding van de aanhouding en bekentenis van Dino, waardoor eventuele verdachten die nog vrij rondlopen ook vervolgd kunnen worden. ‘Al deze zaken zijn uitgebleven’, zegt Santokhi.

  Suriname heeft volgens het Assembleelid internationaal schade opgelopen als gevolg van de zaak tegen Dino. Daarnaast is ook de soevereiniteit van het land aangetast.
  October 2, 2014

  Geen woord over dinootje ,Pappie doet netalof hij in een ander wereld woont en zoonlief dinootje in een ander wereld.
  Welja Pappie en zoonlief wonen in dezelfde wereld alleeen op andere plaatsen .pappie in een sort van paleis in Suriname en zoonloof in een cel van 1×1 in Amerika.
  Pappie denkt dat het volk van Surinaem hem geen vragen gaat stellen over criminele zoonlief.
  Dinootje is net de Roger .Khan van Suriname.


  Maak melding
 20. Nee mensen, wat hij allemaal voor het land gedaan heeft
  dat heeft ons welvaart gebracht.

  Na de moorddadige dictatuur heeft hij USD 5000000000
  in de staatskas achtergelaten.

  Na de Ballast Nedam regering(ook ndp) heeft hij USD 10000000000 in de staatskas achtergelaten.

  En toen kwam een regering onder leiding van Nieuw Front
  en wat doen deze mensen?!

  Dat weten de ndp-leugenaars u het beste te vertellen.

  Of je bent dom, dan geloof de ndp-leugenaars.
  Of je bent zelf een van de ndp-criminelen en profiteert
  als een parasiet van de rijkdom die alle Surinamers
  toekomt.

  Over de 18000 woningen hoor je geen een ndp-crimineel
  meer praten, die zitten met z’n allen in de tram van
  EUR 150000000. Deze lening is uiteraard tegen rente.
  En! Vergeet de onderhandse betalingen (in stijl van
  Ballast Nedam) niet.


  Maak melding
 21. “Het VHP-Assembleelid Chandrikapersad Santokhi vindt dat president Desi Bouterse in zijn gisteren in De Nationale Assemblee uitgesproken Jaarrede aandacht had moeten besteden aan de bekentenis van zijn zoon Dino”

  Bovenstaande volgens die infantiel tokkie.

  Alsof Dino de Surinamers nog langer wat kan schelen. het is heel erg triest met de fronters. Dit soort reacties zijn typisch de laatste stuiptrekkingen van een drenkeling


  Maak melding
 22. he whomem als typische fronter mag je natuurlijk geloven in al die nullen, alleen maar jammer dat de gemiddelde Surinamer daar niets van gemerkt heeft. Die zagen alleen maar de stijgende prijzen in de supermarkt, onze SRD die als een jojo op en neer steeg en al die schulden die maar niet betaald werden, komt nog bij dat er niet een brug gebouwd kon worden.

  Hopelijk kan je je nog herinerren wat onze toenmalige President kwam vertellen toen hij verwees naar de economische ontwikkeling, ja in Suriname moesten kijken naar de vele wasstraatjes en barbequetentjes. Economische ontwikkeling a la front.


  Maak melding
 23. @allemaal

  Kalm maar, Dino en zijn Hezbollahterroristen zouden in
  Parbo alleen maar Schijn-onthoofdingen van politieke
  tegenstanders uitvoeren !

  De Schijnkogelregens van de Decembermoorden moeten
  wij volgens de NDP maar vergeten !

  PS Maarrrr Dino krijgt ruim 50 jaar Schijnzit-ligstraf in de USA !


  Maak melding
 24. Tot op de dag vandaag kent Suriname een schijnwelvaart.

  Economische welvaart gebaseerd op kredietverlening aan de particuliere sector, met als onderpand overheidspercelen, creeert een bubbel die binnenkort uiteenspat.

  Geen enkele Surinaamse bank voldoet aan de Basel III en Solvency II richtlijnen.

  Financial Risk Management en Risk Appetite zijn vreemde begrippen voor de Surinaamse overheid en de Centrale Bank van Suriname. Hoog tijd om speciale aandacht hieraan te besteden.

  Er is door de minister van BZ tijdens de VN vergadering flinke kritiek geleverd op de rentepercentages die Suriname moet betalen op de internationale kapitaalmarkt.

  Ik adviseer de minister om met spoed kennis te nemen van de Basel III en Solvency II richtlijnen om de kredietwaardigheid van de Surinaamse banken sector omhoog te krijgen. Op dit moment zou geen enkele Surinaamse bank door de stresstest komen.

  Een hogere creditrating is in het voordeel van Suriname en zal de rentelasten verlichten. Kapitaal dat hard nodig is om de binnenlandse investeringen in lijn te brengen met internationale standaarden.

  Doorgaan op deze weg om door middel van de politieke vrijgevigheid de binnenlandse kredietvraag en bestedingen te stimuleren heeft een averechts effect op de creditrating.

  En houdt de schijnwelvaart in stand !


  Maak melding
 25. Afu sensie

  Helemaal eens van gratis geld wordt je nooit rijk.
  De resterende middelen waren een druppel op een gloeiende plaat van de achtergelaten schulden

  Wat denkje wat deze regering doet. Die denken SRD 3.200.000.000 voor het dienstjaar 2015 te financieren met mysterieuze middelen. Middelen waar over ze vaag blijven en eigenlijk geen idee hebben waar ze vandaan gaan komen. Met het toverwoord extern financieren van de tramverbinding en deze begroting jaag je elke bankier de gordijnen in. Die wil zekerheid dat het geld met rente terugkomt.

  Deze regering klopt in 1 jaar het BNP op met SRD 3.000.000.000 ofwel wie dromen er van gratis geld. Waar gaan ze de geld pers aanzetten en welk rondpomp circuit hebben ze bedacht.

  U bent best een verstandig mens. Welke haat vertroebelt uw beeld vorming.
  U kunt goed genoeg rekenen om door te hebben dat de begroting 2015 niet reëel is en de volgende regering met heel veel hoofdpijn op scheept.


  Maak melding
 26. jojo ik zou je het heel ding kunnen uitleggen, maar dat is verloren tijd natuurlijk. Waar maak je je precies druk om gaat het om jou geld, betaal je uberhaupt belasting in Suriname.

  Stamp het goed in je hoofd deze regering is voornemens het land te ontwikkelen en aangezien zij weer de volgende regering gaan vormen is het hun hoofdpijn. Misschien kan je die front weglopers adviseren om permanent weg te blijven, want het is toch allemaal hoofpijn.

  Laten ze het gewoon overlaten aan mensen die het kunnen en willen en de zaak niet blijven frustreren.


  Maak melding
 27. @Afu Ede

  Zo wil je ons vertellen dat Dinootje NIET MEER de zoon is van Bouta?! Waarom betaalt paapie dan zoveel aan de advocaten van Dinootje om hem vrij te krijgen.
  Waarom executeerd je baasje zoonlief Dinootje dan niet zoals hij met de 15 slachtoffers gemaakt door hem heeft gedaan en dan pas zijn wij klaar met dinootje!!!!

  Laat je baasje zijn ballen tonen als hij dat heft tenminste.


  Maak melding
 28. Afu Snesie, leningen bij Brazilie voor wapentuig
  die in de uitverkoop door je boezemvriend Dino
  verkocht zijn.

  Gaarne duidelijkheid, hoeveel heeft de dictator tevens
  drugsdealer en moordenaar in de staatskas achtergelaten?

  Gaarne duidelijkheid, hoeveel heeft Keizer Bokassa II
  (Wijlenbosch ook ndp) in de staatskas achtergelaten?

  Gaarne duidelijkheid, hoeveel heeft het NF in de staatskas
  achtergelaten?

  Lees financiële reserve in vreemde valuta.

  Mijnheer van dalen wacht op antwoord!


  Maak melding
 29. het bekende verhaal vindt Alladin een lamp waar een geest in huist. Deze geest vermag wensen te vervullen. Helaas gebeuren deze dingen slechts in sprookjes. En dat is jammer genoeg precies hetgeen de president heeft gepresenteerd in zijn jaarrede.

  Alle wensen en wonderen waren in dit sprookje vervat. Treinen, ziekenhuizen, ambassades in de meest vreemde en exotische landen, welvaart en welzijn voor eenieder, infrastructurele- en ontwaterings hoogstandjes, enz, enz.

  Een goede recente vriend van de president heeft vaak gezegd :” In de verkiezingstijd moet je dromen verkopen, want daar trappen ze altijd in”. De reeds achterhaalde dromen kennen we al : de tienduizenden volkswoningen, duizenden nieuwe banen, fly-overs, 6 baanswegen, diepzee havens, mega bruggen, enz. De nieuwe zijn slechts een aanvulling op dat lijstje.

  De vraag rijst dan ook :” denkt men dat het volk werkelijk zo naïef is of drijft men gewoon de spot met de intelligentie van onze bevolking. Want hoe wil men dit alles gaan realiseren en met welke financiële consequenties voor burger en staat dan wel ons nageslacht ?

  Honderden aannemers en ondernemers kunnen nu al jaren niet betaald worden voor hun diensten , ziekenhuizen, sociale instellingen e.d. worden constant geconfronteerd met financiële problemen door het uitblijven van hun subsidie en overheidsbetalingen , boeren moeten letterlijk bedelen voor wat subsidie, enz.

  Maar het gegeven antwoord is duidelijk. Meer dan 30% van de begrote uitgaven zullen worden gedekt uit onbekende inkomsten, terwijl voor een begrotingstekort van bijkans SRD.670 miljoen nog een oplossing moet worden gezocht.

  En wat gebeurd er als deze geheimzinnige inkomsten die zeer angstvallig worden verzwegen uitblijven? Indien het om leningen gaat zou dat immers een verhoging van de binnenlandse schuld met 100% betekenen. Of gaat het om een verdere uitverkoop van onze natuurlijke hulpbronnen.

  Opvallend is ook de roekeloosheid van grootschalige plannen waaraan volgens de verklaring nu al een start zou zijn gegeven. Maar zijn de effecten van het spoorwegenproject welke plots uit de lucht komt vallen ooit aan de samenleving voorgehouden? Moesten zij, de stakeholders, er niet bij worden betrokken?

  De belangen zijn immers bijzonder groot en de effecten verstrekkend. Denk alleen maar al aan de bushouders, taxi’s en anderen die er hun emplooi vinden in die sector. Kortom deze begroting is het schoolvoorbeeld van een verkiezingsstunt.

  Persdienst DNL


  Maak melding
 30. gekke ray, Dino is nogsteeds de zoon van de President, maar voor de rest van de Surinamers momenteel totaal onbelangrijk.

  Toch frappant hoe juist jullie ziekelijke fronters zich bezighouden met de zoon van de President die in het gevang zit.

  Whome een gek kan meer vragen dan duizenden wijzen kunnen beantwoorden.

  gekke ray blijft maar copieren terwijl niemand die front onzin belangrijk vind, front heeft echt afgedaan in Suriname, alleen hier op waterkant, klampen jullie je vast aan die geboren losers.
  Wat kunnen jullie anders ook.


  Maak melding
 31. @ Afu Sensie

  Inderdaad is NDP nog steeds tegen de RECHTSSTAAT !

  Ziekelijk als u stelt : “Alsof Dino de Surinamers nog langer wat kan schelen.”

  Triest dat justitieel onderzoek uitblijft na het bedrijven van
  vele misdrijven door Dino op Sranang grondgebied. Ook
  heeft de crimineel Dino de veilgheid van de staat Sranang
  ernstig in gevaar gebracht !

  In elke normale staat zou met spoed onderzoek en vervolging
  van deze internationale crimineel plaatsvinden !
  Alleen in de KROMSTAAT = Bananenrepubliek Sranang niet !

  PS : jouw NDP-staatsveiligheidsdiensten deugen voor geen
  meter ! Bevolking lijdt, terwijl NDP komt met schijnbegrotingen
  en schijnvooruitgang ! Leve de chinese “casas de carton”


  Maak melding
 32. srafu of vrijvertaald slaaf, wil je aub je rommel voor jezelf houden, volgens mij zijn jullie massaal uit een gesticht ontslagen.

  Zoveel mafkezen bijelkaar het lijkt wel grundyari of olifant.


  Maak melding
 33. Afu Sensie,

  JoJo heeft veel meer verstand van financiele zaken, dan jij.
  Hij analiseert op een prima manier, welke financiele problemen Suriname de komende jaren te wachten staan en het maakt helemaal niet uit, welke regering deze problemen moet managen.
  Op zijn analyse valt helemaal niets af te dingen.


  Maak melding
 34. Afu Ede zegt

  ‘gekke ray, Dino is nogsteeds de zoon van de President, maar voor de rest van de Surinamers momenteel totaal onbelangrijk;,

  Dus Dino de Roger Khan van Suriname is onbelangrijk voor Suriname?!!
  HIJ zit gevangen in Amerika en pappie gebruikt onze belastingsgelden om hem vrij te krijgen en jij denkt dat wij geen vragen moeten stellen over dinootje!?
  Een crimineel die op het punt stond hezbollahs terroristen over te brengen naar Suriname …en dit moeten wij vergeten?!
  Afu Ede ,je bent noiet goed wijs.
  Jij moet goed verdienen je baasje betaald je goed want jij bent de enige die hem blijft verdedigen !


  Maak melding
 35. afu sensie ik hoor een hoop geblaf van je,maar als w whome je normaal om een antwoord vraagt dan ben je er niet,doet me denken aan limbo ,als het te moeilijk wordt ooooo dan zwijg ik maar ,heeft toch niemand door.je zet jezelf hier elke dag zwaar voor schut want je scheld op iedereen iedereen is gek,maar dit is juist het probleem van de echte gek die denkt dat ieder ander het is,want vele denken anders dan jou gekronkel diep van binnen heb ik nog een beetje medelijden met je.hoop voor jou dat je baasje lang aanblijft anders kunnen ze jou afvoeren naar een inricting.


  Maak melding
 36. Sorry, maar pas als het dievenijzer voor de ramen en deuren van de Surinaamse huizen verdwenen is zullen schijnwelvaart en schijnwelvaart verdwenen zijn.


  Maak melding
 37. @ Afu Sensie

  Helaas durf je geen inhoudelijke reactie te geven, die is er
  gezien jouw slaafsheid aan massamoordenaars niet !

  Preet Bharara o pot’verstan dji Dino, Desi nanga yu !

  Sranang kondre o kon na ini a nuwsu leki wan pori bakba republica !

  Y’o tnapu na baka massmurderers te leki den kon kiri yu heri famiri, dombo sribi srafu !


  Maak melding
 38. Mensen mensen toch; de beste man die alles weet is Pero.
  Hij is na C.Limbo, de tweede man van Pres die alles weet!!!
  Lang leve Pero de cassave teler ( op balkon van Gliphoeve Bijmermeer te Ptata.) Pero alvast adjosi brada.


  Maak melding
 39. law mang dja strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  dat is mijn antwoord naar jou law mang dja
  je naam doet je eer aan .


  Maak melding
 40. ‘Periode Bouterse markeerde einde schijnwelvaart’

  Na schijnwelvaart kwam schijtwelvaart.

  Btw; @Michael, no moeilijk den bangi fu Sranan nanga Basel III en Solvency II.
  Basel I en II hebben ze zo aan zich voorbij laten gaan.
  Ik vind o.a. ook dat ze verplicht zouden moeten worden hun rapportages/verslagen in de IFRS-vorm te presenteren.


  Maak melding
 41. Periode Bouterse markeerde einde schijnwelvaart.

  Maak dat de kat maar wijs.
  De periode Bouterse begon met de coup in 1980.

  Voor 1980 was de wisselkoers 1op 2.5
  Met andere woorden 1 Surinaamse gulden was 2.50 NF

  Surinaamse jongeren, doe je huiswerk en trek je eigen conclusie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES