Artiesten distantiëren zich van propaganda-cd VHP

50

De Surinaams-Nederlandse artiesten Edje Rust, Damaru en Kenny B. hebben zich gedistantieerd van een onlangs in Nederland gelanceerde CD ten behoeve van de verkiezingscampagne van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. De CD met de naam ‘Santokhi 2015, Sheriff’ werd twee weken geleden overhandigd aan de partijvoorzitter van de VHP.

Volgens een persbericht van de politieke partij zouden artiesten, waaronder Edje Rust, Damaru en Kenny B. Santokhi een warm hart toedragen en hun medewerking hebben verleend aan het muziekproject. De artiesten hebben deze week, elk afzonderlijk via Surinaamse media, echter laten weten dat ze zich distantiëren van het doel van de CD.

Ze zeggen een paar jaar geleden te hebben meegewerkt aan een muziekproject met een andere titel en een ander doel. Die opnames zijn nu gebruikt voor deze CD, welke wordt gebruikt als propaganda voor de VHP en haar voorzitter op weg naar de verkiezingen van 25 mei 2015.

Het persbericht van de VHP:
cd


50 REACTIES

 1. Als deze man nog vóór de verkiezingen de boel al belazerd, dan weten wij nu reeds wat ons te wachten staat wanneer de man eventueel tot president wordt gekozen !

  Alleen maar list en bedrog binnen de VHP en probeert men zo goedkoop mogelijk de man aan het Surinaams volk te verkopen, maar wij zijn 100% wakker en staan op (zeer) scherp.

  Geloven jullie mij nu toen ik zei dat de VHP de initiator was van de diverse inbraken en mishandeling van oude (meestal) hindustaanse Surinamers !
  De VHP had de marrons in Suriname nog meer willen criminaliseren door enkelen onder hen te betalen om deze roof en mishandlings acties uit te halen, maar men ze gauw door.

  Ook Sharmila Mansaram dacht dat Limbo in haar tjippie zou lopen door de onnozele confrontatie aan te gaan, maar Limbo had haar ook heel gauw door.
  Deze mevrouw is politiek uitgeteld en dacht om op een slinkse en goedkope manier wederom een comeback te kunnen maken door in het openbaar in discussie te gaan met Limbo !

  Nogmaals, de VHP is een partij van list, bedrog en financieele aasgieren !


  Maak melding

 2. @Paulus de Boskabouter

  Sheriff Santokhi is met een verklaring gekomen en als je het leest begrijp je wel dat het om een miscommunicatie gaat en de artiesten die staan te springen dat ze niks met deze CD te maken hebben boi moet je ze horen zingen en CD’s uitbrengen als ze een cadeautje ontvangen van je baasje.
  Pssst zoals je van een gerespecteerde man als Santokhi verwacht…wel die heeft netjes zijn verontschuldigingen aangeboden voor deze misverstand.Nu moeten deze artiesten die beweren geen politieke kleur hebben geen politiek gaan bedrijven hiermee.
  Hahahaaaaaa…en dan willen deze mensen PSAers genoemd worden en intussen geen ene reet geven om de surinamers.

  De ‘Chan Santokhi Foundation Nederland(CSFN) laat in een persverklaring weten dat de leiding van de VHP niets afweet van de productie van de onlangs gelanceerde verkiezingscampagne-CD ten behoeve van Chandrikapersad Santokhi van de VHP. Diverse artiesten hebben zich gedistantieerd van de CD na een persbericht van de partij dat artiesten zoals Ed Rust, Damaru en Kenny B een bijdrage hadden geleverd.

  Hieronder de verklaring:

  De CSFN is een foundation, een vrij jonge crowdfunding stichting. Een schenkende organisatie, als tussenpersoon en -instantie. Verschillende donoren melden zich bij ons, de groep
  wordt steeds groter. Zie http://www.csfn.nl.

  Een van de donoren voor 14 september te Aalsmeer, was AS1 Temptation. AS staat voor Aruna en Shastri. AS zijn bekende diaspora-artiesten tevens musici. Zij runnen een Diaspora- studio in Rotterdam. Als producer heeft AS tientallen CD- albums eerder gratis uitgegeven.

  Regelmatig doneren zij CD’s voor diverse sociale doelen. Diverse artiesten w.o. zangers/zangeressen hebben al met ze samengewerkt. CSFN heeft dit ook nagetrokken en dit klopt ook.

  De schenking in deze betrof een CD -Album Sheriff. Het album heeft als titel – SANTOKHI 2015, Sheriff. Met als ondertitel: “We are United, we are the same. “Dit album is thans opgedragen aan het mooie volk van Suriname.

  Verschillende artiesten in Suriname en Nederland, die Santokhi een warm hart toedragen, hebben hieraan meegewerkt. Het gaat om Ed Rust, Kenny B, Damaru, Angel Aruna, Jogga Mann, Kayente, Baby J, Ray Rosee, Stanlee Rabidin en Shastri Doelam. Deze liederen hebben allemaal betrekking op Suriname met een patriottische klank. De artiesten hopen zo hun bijdrage te leveren voor een beter Suriname”. Zo luidde de “schenkingstekst” namens AS1 aan CSFN. En ook het persbericht van de mediacommissie van de VHP d.d. 20 september was gelijkluidend.

  Bij CSFN is de voorwaarde, dat indien u een donatie doet aan CSFN t.b.v. de VHP en haar voorzitter, die schenking zelf gestort of persoonlijk gegeven moet worden. De screening vindt plaats door CSFN. Deze screening heeft ook als voormeld plaatsgevonden, maar achteraf gebleken niet zorgvuldig genoeg.

  De cover van de CD met als titel Sheriff evenals de inhoud is van de donor tevens schenker, AS Temptations. Niet van CSFN en of VHP. Deze CD is wel mede namens CSFN als cadeau gegeven aan voorzitter Chan Santokhi van de VHP op een bijeenkomst door CSFN georganiseerd.

  Dus neemt CSFN in deze ook de eindverantwoordelijkheid. De VHP en haar leiding hebben hiermee niets te maken. CSFN zal in de toekomst de toezicht scherper stellen. CSFN heeft ook niets te maken gehad met de productie cq. totstandkoming van deze cd en was er niet van op de hoogte dat de betrokken artiesten hierbij geen goedkeuring hadden gegeven voor het gebruik van hun nummers voor dit doel.

  CSFN wist wel dat een CD zou worden gegeven als een ‘surprise’. Welke nummers erop staan, en van welke artiesten, is een “rechtsrelatie tussen de artiesten en de producer.” CSFN en VHP hebben hiervoor niets betaald aan AS1. CSFN ging ervan uit dat de “rechten” bij AS1 waren/zijn.

  CSFN vraagt dan ook dat de artiesten contact maken met AS1. In het vervolg zal CSFN dit wel controleren. CSFN doet een beroep op eenieder om te doneren enkel wanneer u daartoe volledig beschikkingsbevoegd bent. Contractuele afspraken zullen worden nagevraagd.

  In het persbericht van de VHP is nergens bekendgemaakt dat de artiesten een politieke kleur hebben en/of een voorkeur uitspreken voor een politieke partij. Juist is er gezegd dat de prachtige songs zijn opgedragen aan het mooie volk van Suriname.

  Dat artiesten en zangers zich van de politiek of een politieke partij distantiëren, is terecht en begrijpelijk. Het is volledig te begrijpen dat artiesten politiek neutraal willen zijn.

  Zowel CSFN alsmede VHP betreuren de verkeerde interpretatie uit eerdere berichtgeving in deze. Wat een Diaspora album moet worden, een samenwerking tussen beide landen en Surineds, krijgt een vervelende klank. Ook hier merk je dat Diaspora personen meer contact met elkaar moeten hebben en beter moeten communiceren.


  Maak melding

 3. @Milton

  Hou je rustig. Een verklaring van Sheriff Santokhi omtrent deze zaak is uitgegeven.
  Santokhi heeft zijn excuses aangeboden en nu wachten wij op het ndp circus die zo meteen gaat beginnen want deze artiesten hebben de ‘harten’ van de ndpers gestolen en morgen nog gaan deze artisten zingen voor je baasje en cd’s uitbrengen.
  Maar deze artiesten hebben wel aangegeven dat ze geen politieke kleur hebben…dus wij wachten rustig op de volgende move van deze artiesten.


  Maak melding

 4. @Paulus en Milton
  Dit noemen wij omkoperij,

  Gordon Touw Ngie Tjouw, de onlangs aftrad als voorzitter van de NPS-Jongerenraad, heeft een baan aangeboden gekregen op het ministerie van Sport- en Jeugzaken. Dat bevestigen de verantwoordelijke minister Ismanto Adna en Touw Ngie Tjouw vandaag, donderdag 2 oktober 2014, in de Ware Tijd. Adna zegt dat de bal nu op de helft van Touw Ngie Tjouw ligt om het aanbod te accepteren of te weigeren.

  Touw Ngie Tjouw zegt, dat hij al in de periode van minister Paul Abena sollicitatiebrieven heeft gericht aan het ministerie. De eerste brief dateert van 20 mei 2011 en de tweede van 19 maart 2013, toen Adna al had overgenomen.

  ‘Op beide brieven is positief gereageerd. Beiden hebben gezegd dat ze me willen betrekken, maar formeel is dat uitgebleven’, zegt Touw Ngie Tjouw. Hij stelt, dat hij zich slechts beschikbaar heeft gesteld ten gunste van het sport- en jeugdbeleid zonder de politiek daarbij te willen betrekken.

  Minister Adna: ‘Ik heb als minister slechts belangstelling voor zijn kunde en kennis met betrekking tot de sport.’

  Touw Ngie Tjouw wenst verder niet in te gaan op de sollicitatie en het aanbod van minister Adna.
  October 2, 2014

  Natuurlijk gaat Touw Tjouw niet verder gaan op deze aanbod.
  Stel je voor je verlaat een partij vandaag en morgen biedt de tegenpartij je een post aan die je niet weigeren kan.

  Hallo Touwtje ga jezelve voor de gek houden jongen.
  Deze scenario die zich nu afspeelt was reeds eerder gepland. Maar je moest eerst een smoesje bedenken om de overtao te maken,ja toch!
  Je hebt moeite om met Somo te praten maar je bemnt wel bereid te gaan werken met criminelen.
  Welcome bij het PAARSE CRIMINELE CLUBJE !
  Ga je ons ook een datum van vertrek doorgeven netals de andere verrader Gangaram Panday.
  Please do so en donder op !!
  De NPS gaat zonder jou door blijven bestaan.Ik denk niet dat de npsers jou missen, wij ook niet!


  Maak melding

 5. paulus en Milton

  Jullie kunnen het niet verwerken toch dat de zaak nu tot het verleden behoord!
  Wij van de VHP gaan geen politiek bedrijven om een CD.
  Dat laten wij over aan jullie, het paarse volk ,die om het minste en geringste staan te springen om aandacht.


  Maak melding

 6. Armand, deze regering bestaat alleen uit amateurs. De president praat alleen in monologen. Nog nooit hebben ze een sluitende begroting kunnen presenteren. Los van het feit de gros van de ndp ers corrupt zijn. Zie alleen de aantal shuffles al.


  Maak melding

 7. @Mike als Barahkuli distancieer ik mij van de vhp. Doe jij dat ook?
  Als je wat van die psychiatrische tabletten die jij slikt over hebt wil ik er graag 1 proberen.

  #Indira Ka, zoals je naam het al aangeeft, jij bent Ka.


  Maak melding

 8. @Koos de Jong,
  Alweer zo’n sranangmang die zich een Hollandse naam heeft aangemeten.
  Koosie, voor een Hollander is je Nederlands wel abominabel.


  Maak melding

 9. Dat Santokhi zijn excuses heeft aangeboden, geeft al aan, dat er iets niet pluis is met het uitbrengen van deze cd.
  Ik vind het ook niet slim als artiesten voor een ander (politiek) doel worden gebruikt, dan hen oorspronkelijk is voorgehouden.
  Geef dan van tevoren duidelijk aan, wat je voor ogen hebt met het uitbrengen van zo’n cd.
  Blijkbaar is dat niet gebeurd en dan krijg je dit soort toestanden.
  Ik kan dat wel begrijpen.
  Excuses worden altijd achter gemaakt


  Maak melding

 10. pero heeft altijd gewaarschuwd kijk uit kijk uit de vhp gaat komen slijmen ze gaan doen alsof ze willen verbroederen maar je moet uitkijken .ze misleiden je om hun doel te bereiken maar in hun hart menen ze het niet, het gaat deze gasten om het macht centrum .
  is men vergeten de uitspraken van girdjasingh en djawallapersad over de marrons .ik ga niet in herhaling treden maar deze gasten hebben jou stem nodig om hun doel te bereiken maar ik herhaal pero slaapt niet en velen met mij .ik zag het reeds lang aankomen wat ze van plan zijn .eerst leren om alle surinamers te accepteren en niet te generaliseren dat wil ik deze vhp leiders en sommigen van hun achterban mee geven .ze doen alsof zij beter zijn maar niets is minder waar .laat die boitie dinkie varen en kijk vooruit kijk hoe wij su kunnen opbouwen tenslotte zullen wij het samen moeten doen .ik ben niet tegen santhoki en de vhp maar ik ben tegen de denkwijze en daarom zeg ik vaak haal die h van de vhp weg en verzin wat anders wij leven in een multiculturele samen leving .


  Maak melding

 11. ray en consorten

  jullie zeiden met name santhoki dat de overwining al binnen is in mei .maar ik zie jullie alleen in paniek raken met leugens en bedrog .zie hier het geval van die artiesten ,zijn dit ook leugens van de ndp hihihihihihi hoe geloofwaardig zijn deze vhpers .
  de overwining is al binnen wordt er gescandeerd terwijl ze heel goed weten dat ze op zwart zaad zitten .ze voelen nattigheid wetende dat ze het volk moeten bedriegen en doen alsof ze zeker zijn van hun zaak .mie mang je hebt een lang heel lange weg te gaan om dit ndp te verslaan met je zogenaamde mamoet blok .het is niet jou malligheid om de grootste partij van dit land de ndp te verslaan .er is werk aan de winkel santhoki segebai blijf niet hokken .


  Maak melding

 12. @Ray

  “Sheriff Santokhi is met een verklaring gekomen en als je het leest begrijp je wel dat het om een miscommunicatie gaat en de artiesten die staan te springen dat ze niks met deze CD te maken hebben boi moet je ze horen zingen en CD’s uitbrengen als ze een cadeautje ontvangen van je baasje.”

  Liefde maakt blind! Jij gedraagt je als die verliefde man, die ondanks waarschuwingen niet in wil zien, dat zijn vrouw vreemd gaat. Ken je wel de betekenis van de term ‘distantieren”? Bij distantieren gaat het niet over ‘miscommunicatie’ maar over een grote onvrede over iets of iemand, zodanig dat men daarmee of met deze niets meer mee te maken wil hebben.


  Maak melding

 13. This backfire big time. Misleiders zijn het.
  Die hele brief achteraf is maar een doekje voor het bloeden, wat zouden ze anders moeten. We kennen ook het verhaal van die 100 NDP’ers die zouden overstappen, achteraf bleken nog geen 25 mensen in de zaal te zetten, overgrote deel familie.

  Ik wacht op de reacties waarin beweerd gaat worden dat die artiesten verraders zijn, dat ze bedreigt zijn of dat ze zijn omgekocht enz. enz. Je weet wel die front mantra.

  By the way NDP heeft een echte verkiezings CD al sinds 2010, die gaan ze wel afdraaien. Ik heb begrepen dat er ook weer liedjes worden gemaakt door artiesten speciaal voor de President en de NDP, we wachten af.


  Maak melding

 14. @Ray

  “Wij van de VHP gaan geen politiek bedrijven om een CD.
  Dat laten wij over aan jullie, het paarse volk ,die om het minste en geringste staan te springen om aandacht.”

  Nee, je drinkt liever een fles Johnny Walker leeg om vervolgens jouw vrouw af te ranselen. Over stereotypen gesproken!


  Maak melding

 15. De NDP is een paarse gezwel. Een giftige slang gebaseerd op de evangelie van drugs, roven en moord en het leven van de Familie Bouterse en in het bijzonder Bouterse Sr, een misdadiger die tot op de dag van vandaag Suriname in zijn greep houdt. Als je 15 vooraanstaande Surinaamse burgers en een complete dorp met vrouwen en kinderen op een beestachtige wijze afslacht kun je op weinig sympathie rekenen.

  En daarom blijven de poorten naar rijkdom voor Suriname gesloten. Het electoraat zal keuzes moeten maken, nog 5 jaar doorgaan op deze manier of kiezen ze de weg naar
  democratie en ontwikkeling. Want laten we eerlijk zijn de ingeslagen weg van Bouterse is een doodlopende weg.


  Maak melding

 16. wat een verwaand gedoe van die zangers. het gaat niet om hun, het gaat om hun muziek. zodra ze dit in de wereld hebben geslingerd kunnen zij er alleen nog maar geld voor vragen. verder dienen zij geen verantwoordelijkheid te nemen over wat er verder mee gebeurd. dat is voor degenen die opvoeden. dus eminem is ook verantwoordelijk voor die jongen die zijn vriendin vermoordde omdat hij geen bericht terug ontving van zijn held? )Stan)

  ga toch weg. vraag er geld voor en laat het gaan. waar hebben wij het over?

  als straks een liedje vertelt doe dit en doe dat dan zeggen wij toch ook: rot weg. of doen wij dat ook daadwerkelijk?

  nou goed, ik begrijp het wel, hoor, een van de dingen die mij tegenstond in suriname is dat bouterse zijn aanhangers versjes leerde, die zijn aanhangers voor een mantra hielden. reden waarom zulke berichten zwaarte bevatten.


  Maak melding

 17. HUH bij mij hebben deze artiesten meteen AFgedaan….
  Ze hebben geen politieke kleur maar deze alsnog nu bekend gemaakt… maar nee joh ze hebben geen politieke kleur … wat een lariekoek om niks zeg… maar distantieer je lekker en blijf daar waar je je hebt gedistantieerd !


  Maak melding

 18. zie bericht DWT

  CSFN gaat niet vrijuit bij aanbieding CD aan Santokhi
  03/10/2014 09:14 – Shanavon Gefferie

  PARAMARIBO – Hoewel de Chan Santokhi Foundation Nederland zegt niets te maken te hebben met de aanbieding van de cd ‘Santokhi 2015, Sheriff’, aan Chan Santokhi, voorzitter van VHP, gaat de organisatie toch niet helemaal vrijuit. In een persbericht zegt de organisatie dat ze niet voldoende onderzoek heeft gedaan en daardoor niet wist dat de artiesten geen goedkeuring hadden gegeven voor het gebruik van hun nummers voor dit doel.

  De cd werd onlangs in Nederland op een bijeenkomst van de CSFN aan Santokhi gegeven met de boodschap dat de artiesten, zoals Kenny B en Damaru, de VHP een warm hart toedragen. De zangers zijn het daar echter niet mee eens, lieten ze eerder deze week weten. Toen ze de cd drie jaar geleden maakten wisten ze niet beter dan dat ze hadden meegewerkt aan een cd voor de promotie van Suriname.

  Producent Shastri Doelam zegt echter dat de cd niet is aangeboden aan Santokhi als propaganda-cd, maar als stimulans om het land vooruit te brengen. De artiesten vinden deze toelichting niet afdoende. “Wat de reden dan ook is, het gaat erom dat er staat dat wij hebben meegewerkt alsof we achter de VHP staan, terwijl dat niet zo is”, verduidelijkt Kenny B. Ook Damaru is nog ontevreden. “Hoe moet dit me gerust stellen? Het is hoe je het draait of keert een politieke stunt, waaraan ik niet heb meeg


  Maak melding

 19. UPDATE

  Shastri Doelam van AS Temptations, de producer achter de CD “Sheriff” is van mening dat de NF-plus combinatie een weerspiegeling is van de Surinaamse samenleving. Daags na de lancering van de CD hebben diverse artiesten zich gedistantieerd van het product.

  In een verklaring zegt AS Temptations het volgende:

  “Genoemde artiesten hebben inderdaad meegewerkt aan een album die een weerspiegeling vormt van de Surinaamse samenleving.

  Als producer en eindverantwoordelijke van dit album, heb ik besloten om een deel hiervan te doneren ter promotie van een nieuwe politieke stroming in Suriname, die zoals we weten bestaat uit 7 partijen, PL, KTPI, DA91, BEP, PVDA, NPS & VHP. Dhr. Santokhi is de coördinator en trekker van deze combinatie.

  Naar mijn mening zijn deze partijen representatief voor de Surinaamse samenleving, wat ook terug te vinden is op het album en er zijn artiesten die nu hebben aangegeven niet gelieerd te willen worden aan een bepaalde politieke partij, maar op het album wordt de liefde voor het land Suriname bezongen en niet voor een bepaalde politieke partij/persoon.

  En het algemeen belang van Suriname is iets wat ons allen aan het hart ligt”.

  Hahahaaaaaaa….de artiesten die zich terug trekken als krabben in een hol beseffen niet eens dat wat zij op de CD gezet hebben gewoon liedjes zijn die liefde voor land toont.
  En het is niet eens gezongen met geen enkel politieke partij in mind!!!

  Wat een domme onproffesionele artiesten zijn ze!!!
  Ze hebben toch eerst geoefend met zijn allen en de liedjes op CD gezet!!!
  Wat dachten zij dan eerder dat zij aan het zingen waren?!!
  Mijn God toch,meneer Shastri mie begie joe, vraag deze onproffesionele artiesten nooit meer voor hun medewerking!!!
  Ze weten niet eens wat ze zingen!!!


  Maak melding

 20. @Pero

  Hou je rustig okay pero.
  De onproffesionele artiesten hebben geen stemrecht in Suriname. Ze weten namenlij niet eens dat zij patriotische liedjes aan het zingen zijn en geen politieke liedjes.
  Ze zijn in de war en ja het kan zijn dat zij een aabod gehad hebben van de ndp om liedjes te zingen over ndp alleen en baasje en niet over land en volk. En de aanbod moet groot zijn
  morgen hoor je ze gaan zingen en cd maken voor de ndp!!


  Maak melding

 21. @Paulus de boskabouter,milton,Sabidirie Pero,Whimpie

  Hahaaaaahaaa…mijn Goeie, ik ben zo blij dat deze onproffesionele zangers afstand hebben genomen van deze CD.
  Ze hebben geen versatand van tekst en liedje!
  Hahahaaaaaaa…het is een CD waarop patriotische liedjes staan gezongen door deze zelfde koeien!!!
  Patriotische liedjes zijn geen politieke liedjes of waarmee je politiek kan scoren.
  Sjeesjes gaan jullie deze apen eerst leren dat liedjes vele categories kennen !!

  Deze apen hebben aandacht plotseling aandacht nodig!!!
  Wel ze krijgen NEGATIEF aandacht en nu twijfelen of zij weten wat zij Zingen!!!!
  Hahahaaa…ik denk van niet.!!!!!
  Zulke onnozele zangers willen wij niet!!!!


  Maak melding

 22. @Sabidirie

  O,we noemen deze onproffesionele ariesten geen verraders maar AANDACHTZOEKERS!!
  Hahahaaaaa….ze weten niet eens wat ze gezongen hebben!!
  Patriotische liedjes zijn liedjes die je zingt over je land en niet over een bepaald persoon.
  Deze onproffesionele zangers hebben zeker in lange tijd geen AANDACHT gehad en nu smeken ze om aandacht!
  Aandacht hebben ze gehad maar NEGATIEF!
  hahahaaaaaa…hhaaahhhaaaaaa….


  Maak melding

 23. @Sabidirie en troepje

  Kijk de NDP kan deze zogenaamde artiesten alvast een liedje laten maken over Belfort

  De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) gaat onderzoek doen naar de omstreden actie van politie en militairen op 13 juni 2012, waarbij vier verdachten in en bij hun auto werden doodgeschoten. Dat zegt Robert Hewitt van mensenrechtenorganisatie Allied Collective (AC), vandaag, vrijdag 3 oktober 2014, in de Ware Tijd.

  De OAS heeft gisteren aan het AC laten weten dat de zaak officieel in behandeling is genomen.

  Het AC heeft vorig jaar een klacht ingediend tegen de staat Suriname bij de OAS wegens schending van mensenrechten. ‘Na de familieleden van de slachtoffers te hebben gesproken, hebben wij de OAS in 2013 benaderd om te onderzoeken of de mannen standrechtelijk geëxecuteerd zijn. Wij vermoeden dat Urbian Burleson, Jule Goddard, Kenneth Amsik en Errol Harrison in de nacht van 13 juni 2012 tijdens een gezamenlijke actie van militairen en politiemannen gesommeerd werden om plat op de grond te liggen en toen werden doodgeschoten’, aldus Hewitt.

  Mocht blijken dat de mannen inderdaad vermoord zijn, dan eist AC dat de ouders en gezinsleden van alle slachtoffers door de Surinaamse overheid financieel gecompenseerd worden. Ook moeten hun namen worden gezuiverd.

  ‘Gelijk na hun dood werden zij veroordeeld door de hele top van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie als criminelen, zonder een juridisch proces’, stelt Hewitt. Zijn organisatie eist ook dat de daders vervolgd worden en dat de Staat zich officieel verontschuldigt bij de nabestaanden.

  Baja al de ndp lijders worden vervolgd en zulke lijders willen Sabidieri en tropje hebben!,


  Maak melding

 24. Hallo sabidirie en troepje bestaande uit ,Milton,paulus,pero ,wimpie
  Hahahaaaa het volgende liedje van deze zogenaamde artiesten zal zeker gaan over deze,

  Het door Ramon Melcherts in privé aangespannen Kort Geding tegen Desi Bouterse is gisteren verder behandeld, aldus meldt vandaag, vrijdag 3 oktober 2014, het Dagblad Suriname.

  Melcherts beweert, dat Bouterse in 2009 350.000 Amerikaanse dollar van hem geleend heeft en niet heeft terugbetaald. Melcherts dreigt een boekje open te doen. Als ‘veiligheidsadviseur en hoofdsponsor’ van Bouterse van 2002 tot 2012, zou hij nogal wat weten over het huidige staatshoofd. ‘Mocht Bouterse niet over de brug komen, dan komt er een website met nogal smeuïge informatie’, zegt Melcherts.

  Het liefst heeft hij zijn geld terug. Afgesproken was dat het geld terug betaald zou worden na de verkiezingswinst in 2010. ‘Intussen is het vier jaar verder, maar er is niets betaald.’ Melcherts zegt maar liefst acht keer bij Bouterse thuis te zijn geweest. Hij kreeg steeds te horen dat hij nog even moest wachten.

  Advocaat Stanley Marica, die Melcherts bijstaat, zegt dat hij gerepliceerd heeft op hetgeen tijdens een vorige zitting door advocaat Jennifer van Dijks-Silos naar voren was gebracht. Op 30 oktober zal partij Bouterse in de gelegenheid worden gesteld om te dupliceren. Marica zegt dat hij hoopvol gestemd is dat hij deze zaak zal winnen.

  De zaak werd al in juli ingediend. Melcherts heeft een actieve rol vervuld binnen de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij is in september 2011 nog gekozen als lid van de subafdeling Weg naar Zee van de NDP.

  De tegenpartij, ontkent dat Bouterse geld verschuldigd is. Ook verschillende prominenten van de NDP ontkennen, dat Melcherts ooit iets met de partij te maken heeft gehad.
  October 3, 2014


  Maak melding

 25. @Sabidieri en troep

  Baja de concurrentie bij de ndp is aan het groeien hoor. Raad wie strakjes ook Amnestie zal krijgen als cadeau…
  Jaja, …Belfort.
  Baja 2 amnestie lijers neen drie amnestielijders bij de NDP binnenkort.

  Waarom DOPEN jullie de naam NDP NIET IN AMNESTIE NDP of NDP AMNESTIE!!!!

  HAHAHAAHAhaaaaa,,,haahhahaaaaaa


  Maak melding

 26. @Sabidieri en troep

  Lezende wat het DNA-lid Amzad Abdoel te berde brengt, is het mij duidelijk waarom de oppositie de zaal verliet tijdens de jaarrede. De arrogante wijze waarop Abdoel meent aan te moeten geven dat de oppositie niet nodig was, zegt ook duidelijk dat hij de oppositie liever ziet gaan dan komen. Zulks een miskenning van de plaats van de oppositie geeft ook de inborst aan van de partij waartoe Abdoel behoort.

  In eenvoudige bewoordingen zegt Abdoel ‘ach rotten jullie maar op hoor oppositie want we hebben jullie echt niet nodig voor quorum’. Als dit het gedrag en denken is naar collega parlementariërs toe, dan begrijp ik alleszins waarom de oppositie op bepaalde momenten geen quorum verleent, want je hebt ook wel een stukje eigenwaarde en zelfrespect hoog te houden.

  Abdoel dient als volksvertegenwoordiger zich ook iets meer te verdiepen in de grondwet met name hoofdstuk X (DE NATIONALE ASSEMBLEE) en hoofdstuk XI (DE WETGEVENDE MACHT). Elke vergadering die in DNA wordt gehouden is een grondwettelijke vergadering. Waarschijnlijk bedoelt Abdoel dat de president zijn grondwettelijke plicht nakomt met het uitspreken van de jaarrede.

  Ook dient Abdoel goede nota te nemen van de recente historie van door de NDP gepleegde handelingen als oppositie. In 2007 bleef de totale NDP-oppositie weg toen president Venetiaan zijn jaarrede hield. Erger nog, de leider van de NDP (Bouterse, thans president) voerde een groep NDP’ers aan die buiten het DNA-gebouw posteerden om President Venetiaan uit te jouwen middels het scanderen van leuzen als ‘Vene go home’. Bovendien is het toch wel duidelijk dat het niet president Venetiaan is die een veroordeling voor drugs op zijn naam heeft staan noch terecht staat wegens moord op Surinamers. Ook hebben de kinderen van Venetiaan nimmer het land te schande gezet zoals wij recentelijk diep negatief op de wereldkaart zijn geplaatst door de bereidheid van Dino Bouterse om ‘terrorisme faciliterende activiteiten’ te willen ontplooien (de rechtszaak vangt op 6 oktober aan). Je vraagt je af waarover Abdoel het heeft. Overigens de sociale wetten in één adem noemen met de grondwet siert Abdoel niet, omdat naar mijn mening met de aanname en uitsluiting van groepen deze wetten in strijd zijn met het gelijkheidsbeginsel welke verankerd is in de grondwet.

  Oppositie voeren is geen kwestie van zoete broodjes bakken. Oppositie betekent ‘de partijen in het parlement die zich verzetten tegen het regeringsbeleid’. Het heeft dus ermee te maken dat die partijen het oneens zijn met het beleid van de regering. De oppositie wordt in de politiek daarom gevormd door alle politieke partijen die tegen de uitvoerende macht zijn gekant.

  Elke oppositie mag mijns inziens bepalen welke aanpak die binnen de grenzen van de wet en het recht hanteert, om constructieve oppositie of harde oppositie te voeren. Slechts in dictatoriale regimes wordt oppositie als onwettig gezien en daarom dikwijls onderdrukt, terwijl oppositie in een democratie deel van het overheidsprincipe uitmaakt. In Suriname doen uitspraken van coalitieleden zoals Abdoel bijna het beeld van een dictatoriaal regime ontstaan.

  Mr. Drs.Sharmila Kalidien-Mansaram


  Maak melding

 27. @Sabidirie en troep

  Kijk die torie van Adna alsof Gordon de oversteek zou maken bij de NDP has backfired.
  Lees dit,

  “Ik zie dit als een poging tot publieke vernedering met politieke doeleinden”, luidt de reactie van Gordon Touw Ngie Tjouw, gewezen voorzitter van de NPS-jongeren, op een artikel in de media over een aanbieding van een baan op het Ministerie van Sport en Jeugdzaken. Minister Ismanto Adna zou donderdag tegenover DWT hebben bevestigd dat Touw Ngie Tjouw een baan aangeboden krijgt.

  Op Facebook schreef Touw Ngie Tjouw het volgende:

  “Vandaag, donderdag 2 oktober 2014, is er een persbericht verschenen omtrent sollicitatieaanvragen van mij, Gordon. Het gaat hier om sollicitatiebrieven van 2 en bijna 4 jaar terug. Ja, als meervoudig olympiër(2004 & 2008) leek dit mij een perfecte manier om mijn bijdrage te leveren. En niet aan de kantlijn te staan en enkel kritiek te uiten. Dus mijn inziens is het nogal logisch dat ik heb gesolliciteerd bij het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, omdat ik op basis van mijn competenties geloof dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren. Maar let wel, een sollicitatiebrief die ik op persoonlijke titel schreef en waarvan je via de media op de hoogte wordt gesteld dat je bent aangenomen…. Ik zie dit als een poging tot publiekelijke vernedering met politieke doeleinden. En aangezien ik geen politieke functie meer bekleed, zie ik dit ook als een grove poging tot beschadiging van mijn imago.
  Is dit de manier waarop een ministerie, dat pretendeert op te komen voor de jeugd en sport, credibility wilt opbouwen en überhaupt geloofwaardig wilt overkomen?
  Voor elke Surinamer met een gezond verstand…. U mag zelf uw conclusies trekken wat de strekking van dit persbericht t.a.v. mijn zogenaamde nieuwe baan zou moeten creëren. Ik antwoord echter onomwonden dat ik de baan niet zal accepteren


  Maak melding

 28. bouterse is uit gedaagd door venetiaan niet op ingegaan..

  limbo is uitgedaagd door mevrouw marsaram niet op in gegaan..

  bouterse is door zijn eigen leden uiggedaagd in het parlement om tekst en uitleg te geven wat hij de afgelopen vier jaren heeft gedaan.

  hij verschijnt ook niet..

  wat willen deze figuren bereiken in sme..,

  ,hij kan ook niet met amnestie vrij blijvend reizen buiten sme..

  hoe nu verder…


  Maak melding

 29. Het is zorgelijk dat deze goede mensen die een CD maken om Suriname hun land te promoten worden gebruik als Propaganda Materiaal voor de VHP zonder hun toestemming, de VHP LIEG en BEDRIEG niks nieuwe en het proberen goed te praten zal niet lukken. De VHP mensen en hun Propagandisten zijn de grootste leugenaars die rond lopen. De VHP beschuldigde de regering Bouterse van alles van verkiezing fraudes, corruptie tot een nieuwe staatsgreep willen plegen. Als men de VHP om bewijzen vragen zeggen ze dat ze die niet hebben . wat de VHP aan het doen is proberen de Regering Bouterse in woorden te beschadigen maar ze hebben ons tot op heden niet verteld wat ze anders gaan doen en wat hun plannen voor Suriname zijn.de VHP schreeuwt dat het een nationale partij is maar als wij de poppetjes bij de VHP bekijken dan zien wij slechts etnisch . brunswijk partij die de Vicepresident een Indiër heeft geleverd is meer multicultureel dan de VHP. Wie de illusie heeft dat de VHP alle bevolkingsgroepen als gelijke zal behandelen en vertegenwoordiger raad ik even aan om onderzoek te plegen en je zult zien dat tijdens de regeer periode van de VHP men alleen voor zich zelf en hun achterban zorgt. De jeugd is de toekomst en de Surinaamse jeugd is meer multicultureel en ze zullen op een partij stemmen die alle bevolkingsgroepen vertegenwoordig. EERLIJK is EERLIJK de enig wat de VHP heeft hervorm is de naam van Verenigde Hindoestaanse Partij naar Vooruitstrevende Hervormings Partij. Laat de VHP ons te vertellen wat hun Vooruitstrevende is en wat willen ze hervormen de Surinaamse vlag of Surinaamse volkslied want tijden de regeer periode van NPS en VHP hadden ze het lef om een hindoestaanse lied als volkslied te zingen. Ik ben een Fan van het Surinaamse volk maar de vieze streken van de VHP ben ik meer dan zat en hun onbetrouwbaarheid kan je van afstand ruiken, Suriname geregeerd door de VHP is armageddon in Suriname, wat de VHP niet heeft gedaan in 40 jaar gaan ze ook na een verkiezing overwinning niet doen. Mocht VHP de verkiezing winnen zullen ze dronker zijn van macht en zullen alles onder elkaar verdelen en gegarandeerd de woordvoerder van de VHP op waterkant RAY en zijn familie zullen beloond worden voor hun LEUGENACHTIGE inzet !


  Maak melding

 30. Ze raken steds verder vrstrikt in hun leugens en bedrog. Bewonderenswaardig is, hoe de fronters hiermee o dit forum omgaan, de domheid straalt er vanaf. Kijk, als je als artiest een product maakt, doe je dat in overeenstemming met anderen, bijvoorbeeld een producer, met een beaald doel voor ogen. Bijvoorbeeld promotie van jezelf, bejubelen van een land, een tatement maken of gewoon geld verdienen en ga zo maar door. Wat heeft de bedrieger Santhoki willens en weens laten doen? …vergis je niet, het was geen surprise of zo. Alles stond in het draaiboek, waarvan hij tot de kleine details op dehoogte was. Hij heeft zichzelf een bigup willengeven met de zogenaamde groep artiesten die hem een warm hart toedragen. Hiertoe hebben deze beroepsbedrigers een CD gebruikt die jaren tevoren is geaakt ter verheerlijking van Suriname. Dit hebben ze nu misbruikt ter verheerlijking van de aartsbedrieger Santhoki. De betrokken artisten hebben dit bedrog echter niet gepikt en hebben zich gedistancieerd van deze laag bij de grondse propagandadaad. Als miniser van PLOS heeft deze chamaar het Surinaamse volk al bedrogen met muziekaangelegenheden middels SASUR. Nu tast hij rechtstreeks het intellectuele recht van niets vermoedende artiesten aan! Hj was toen onbetrouwbaar, is het nog steeds en zal het blijven ook. Alles is in zijn ogen gerechtvaardigd te doen voor macht. Daar gaat het hem om en met hem al die andere pajngwaaiers die zich in het mamoetblok hebben verenigd. Gewoon een nest ratten! Met hoofdrat Chan en zijn secundant is Somo. De rest telt niet mee, dus daar zal ik maar nets over schrijven.


  Maak melding

 31. Domme RAY, dat een titel voor je naam niets zegt over je nivo is genoegzaam bekend. Je als een sletje gedragen in het hoogste college van staat is iets dat men nooit vergeten zal. Enfin. Dat je aan de beraadslagingen in het parlement hoort deel te nemen omdat men je daarvoor hebt gekozen, je daarvoor betaald wordt en je gezworen hebt op de heilige schrift van jou geloof dat te zullen doen, daarbij de hulp van God Almachtig hebt ingeroepen, weet iedere koe van zondag, met of zonder titel.


  Maak melding

 32. @Lucien

  Donne Lucien,jullie van de NDP snappen het maar niet.
  Op deze CD staan geen liedjes die 1 person de hemel in prijzen. Het zijjn liedjes de je land beschrijven ,hoe mooi je land is ,hoe mpoi jet weer is ,grond is vruchtbaar enz…
  Nu denken deze amateurs dat zij politieke liedjes aan het zingen zijn . Jij en zij moeten eerst gaan lleren wat politieke liedjes zijn en wat patriotische liedjes zijn !!
  O, de liedjes gaan komen maar niet gezobgen door deze stelletje amateurs.

  Hahahaaaa… en die van Gordon,Adna stond gereed om hem met open armen te ontvangen maar het volk heft Gordon terecht uitgemaakt voor verrader en Gordon voelt zich getrapt op zijn teentjes. Kijk door hebzucht gedreven is deze Gordon alles keijtgeraakt, Zijn leiderschap boj de NPS en zijn cadeautje bij de NDP is naar de maan.
  Nu is hij gewoon Gordon de verrader.


  Maak melding

 33. Lucien
  Domme Lucien,
  je baasje heft mensen moeten vermoorden om aan de macht te komen. En nu doed hij als een ‘heilige’ profeet en HOOPT dat het volk hem zal vergeven. ME MARS!!
  MAAR WAAROM HEEFT JE BAASJE AMNESTIE ??!!!
  Die schijnheilige baasje van je!


  Maak melding

 34. Lucien,lees het VOLKSVERLAKKERIJ bij de NDP,

  De VHP Jongerenraad roept vandaag, zaterdag 4 oktober 2014, in een uitgebracht persbericht de MDG-jeugdambassadeur Faizal Abdoelgafoer (Millennium Development Goals) op om geen misbruik te maken van staatsgelden. Informatie heeft de VHP-jongeren bereikt, dat hij misbruik maakt van zijn positie als MDG-jeugdambassadeur.

  De jongeren van de NDP distribueren schoolpakketten vanuit Ocer. Staatsmiddelen worden aangewend voor eigen gewin. Dat staatsmiddelen worden gebruikt voor politieke verkiezingscampagne is zeer verwerpelijk.

  Als je verkiezingscampagne wil voeren moet je dat doen met je eigen middelen en niet met de gelden van de belastingbetalers. De VHP Jongerenraad keurt het gedrag van deze jeugdambassadeur ten zeerste af en roept hem op om zijn functie neer te leggen. Het is niet de eerste keer dat deze jeugdambassadeur zulke ontoelaatbare handelingen heeft gepleegd. Dit gedrag siert hem niet. Er wordt politiek bedreven met het leed van het volk. Door de economische neergang van Suriname wordt het steeds moeilijker voor de ouders om schoolpakketten te kopen.

  In plaats van dat jeugdvertegenwoordigers de regering adviseren hoe te geraken uit de economische neergang, zitten zij politieke munt te slaan uit de slechte economische situatie van het land.

  Het kan niet door de beugel dat leden van het Nationaal Jeugdparlement, CARICOM Jeugdambassadeurs en VN MDG-jeugdambassadeurs in die functies schaamteloos worden ingezet als propagandisten voor de paarse partij. Het is een ambassadeur onwaardig, wanneer Faizel voor de ogen van de gehele Surinaamse gemeenschap misbruik maakt van zijn functie.

  De jeugdvertegenwoordigers hebben een centrum op het CCS terrein. Het kost heel veel moeite om de regering te overtuigen om een eigen gebouw op te zetten voor de jeugdvertegenwoordiging. Frappant vinden wij van de VHP Jongerenraad, dat de gewezen voorzitter van het jeugdparlement, Melvin Bouva (NDP) niks zegt of doet. Is hij misschien bang voor ‘baas? Is hij een hielenlikker geworden of stemt hij stilzwijgend toe?
  Bouva kom op…, wordt weer jeugdvertegenwoordiger. De keukens voor de Naschoolse Opvang starten pas 6 oktober. Je hebt het nog niet zo druk toch?

  Verder doet de VHP Jongerenraad een verzoek aan het CLAD (Centrale Lands Accountantsdienst) om na te gaan of de staatsgelden die zijn uitgegeven voor deze pakketten voor alle Surinaamse jongeren rechtmatig zijn aangewend.

  Informatie heeft ons bereikt dat deze zaak riekt naar corruptie! Had het Assembleelid de heer Carl Breeveld (DOE) het hierover? Nee…. Dat waren andere corruptieve zaken en raad eens even wie betrokken was bij die zaken……………..ja, dezelfde Faizal? Vraag het maar aan meneer Carl.

  VHP Jongerenraad,
  Zelf Sterk Samen Sterker


  Maak melding

 35. Domme RAY, je zult het nooit snappen blijkbaar. Met 1 hersencel kom je niet verder dan dat lege geblaat van jou. Als trouwens de VHP jongeren iets zien dat niet goed is, wat let hun dan om een officiele klacht in te dienen. Maar nee, weer zo een bedriegelijke actie. Iets de ether in sturen wat niet waar is of niet te bewijzen en daarna weer stil in je vuile sloot gaan liggen wachten tot het overwaait. Het kwaad is dan al geschied, je hebt weer iemand beschadigd en dat allemaal om aan de macht te komen. Fatsoen is niet een woord dat bekend is bij de VHP en zo blijkt ook niet bij jou.


  Maak melding

 36. Domme RAY, ga toch je pillen slikken. Wat heeft dait nou van doen met de bedrieglijke praktijken van jou partij? Ik zeg het nogmaals: de VHP jongerenraad gooit een balletje op, sleept DOE erbij en gaat dan stil liggen wachten tussen de politieke kadavers van hun partij, jongeren onwaardig. Daarom denk ik, nee, weet ik zeker dat deze zg jongerenraad bestaat uit een heel klein groepje gefrustreerden die hopen ooit en beloning te krijgen van de politieke kadavers van de VHP als erkenning voor hun valsheid, of eigenlijk gedrag als echte VHPers.


  Maak melding

 37. Bepaalde mensen zijn hier willen liever een crimineel als president dan iemand die eerlijk is.

  Tijdens de verkiezingen worden ze omgekocht met een bordje rijst met bruine bonen met zoutvlees, en als ze flink gefeest en gebeest hebben dan worden ze wakken e angrie e kier mie.
  Hun eigen soort gebruikt nu de spiegeltjes en kraaltjes taktiek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.