School en sociale woningbouw in Suriname

13

Begin dit jaar hebben Celebs Beauty Company en Dreamlife Events het plan opgevat om een school te bouwen in Suriname. Het moet een school worden waar de lokale bevolking aanvankelijk small Business vaardigheden en ondernemerschap kan ontwikkelen. Daarnaast moet het initiatief bijdragen aan sociale woningbouw in het land. Intussen is het bedrijf een partnerschap aangegaan met aannemersbedrijf RoffaBop LEAF.

De Rotterdamse tak van het bedrijf RoffaBop start in de maand oktober 2014, in opdracht van woningbouwcorporatie Woonbron, een leertraject voor jongeren van 18-30 jaar tot mutatiemedewerker en vakman timmerman. Op de foto’s enkele vakmannen en tevens leermeesters die samen met jongeren uit Suriname gaan bouwen in Suriname. Het project moet leiden tot economische en sociaal maatschappelijke spin off voor zowel de investeerders en de lokale bevolking.

Om de exploitatie van de school langdurig te kunnen waarborgen is de organisatie ook op zoek naar Vrienden en Ambassadeurs die willen doneren en/of meedenken. Bij interesse kunt u zich per mail opgeven via dreamlife2@hotmail.com of telefonisch 0633527434 en dan wordt u binnenkort uitgenodigd voor de presentatie.

school1

school2

13 REACTIES

 1. Een prima project, maar waarom moet er weer gebedeld worden bij de Nederlanders ? Eeuwige liedje…

  Niet Celebs Beauty Company en Dreamlife Events moeten scholen bouwen in Suriname. Het is de primaire verantwoordelijkheid van de Surinaamse regering om dit te doen. Immer zij zijn verantwoordelijk voor de economische monetaire stelsel.

  Zonder deze instellingen zou Suriname op zijn gat liggen.


  Maak melding

 2. “Het project moet leiden tot economische en sociaal maatschappelijke spin off voor zowel de investeerders en de lokale bevolking.”

  Dit initiatief kan ik alleen maar toejuichen. Ze leveren een bijdrage tot werkgelegenheid en zelfwerkzaam. Ga zo voort

  @ Koos de Jong

  Niet Celebs Beauty Company en Dreamlife Events moeten scholen bouwen in Suriname. Het is de primaire verantwoordelijkheid van de Surinaamse regering om dit te doen. Immer zij zijn verantwoordelijk voor de economische monetaire stelsel

  Deels ben ik met je eens. Als naast de overheid ook particulieren projecten initiëren is alleen maar toe te juichen.
  Dan heeft de potentie/synergie een bredere draagvlak.
  Twee is beter dan één(als men de zaken goed aanpakt!!)

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 3. Ik vind het ook een goed plan. Vooral omdat het een particulier initiatief is die werkgelegenheid en zelfstandigheid met zich meebrengt. Hulde hiervoor. Ze zitten tenminste niet op de regering te wachten, maar leveren hun eigen bijdrage aan de ontwikkeling en vooruitgang van SU. Als je als particuliere instelling zelf je scholen bouwt, heb je ook meer vrijheid, bevoegdheden en invloed op het bestuur van je eigen instellingen.


  Maak melding

 4. Hoe kun je nou rekenen op een kolonisator die driehonderd jaar lang Suriname heeft onderdrukt? Hoe kun je een hernieuwde samenwerking toejuichen met een dader die eeuwenlang slachtoffers heeft gemaakt in SU? Maar liefst 364 jaren lang!!!


  Maak melding

 5. @Smatje

  Niet Nederland maar je baasje bouta houd de boel gegijzeld in Suriname en dat sinds 25 feb 1980!
  En sinds je baasje aan de macht is gekomen door VERRAAD kennen wij heden het BEGIE-BEGIE CULTUUR!!
  Je baasje heft overall schulden gemaakt en maakt nog steeds schulden!!!Ook jou achter-achter-achter kleinkinderen gaan het helpen meebetalen!!!
  Deze nederlanders doen het middels DONATIES.
  Kom ons niet vertellen dat China ,Venezuela en de rest miljoenen aan je baasje doneren!!!

  Pssst,
  je baasje houdt van Nederland, van buiten doet hijalsof hij Nederland maar in zijn binnenste houdt hij van Nederland. Dat hij Nederland haat dat is gewoon een show voor zijn volgelingen zoals JIJ , die hij opzet te OCER,het OCER show voor zijn SUPER dome aanhang zoals JIJ !


  Maak melding

 6. Koos de Jong als je goed gelezen had zou je opgemerkt hebben dat er helemaal geen sprake is van bedelen (‘Het project moet leiden tot economische en sociaal maatschappelijke spin off voor zowel de INVESTEERDERS en de lokale bevolking’), er is niets mis aan samenwerking tussen Nederlanders en Surinamers, samenwerking tot wederzijds voordeel is normaal in onze moderne wereld. En bovendien heb ik nergens uit kunnen opmaken dat het om witte Nederlanders gaat, misschien zijn het wel Surineds, die willen investeren in hun geboorteland, als Nederlandse Amerikanen willen investeren in Nederland is er ook geen sprake van bedelen van Nederlandse zijde. Koos je HOEFT/MOET niet alles, wat in Suriname ondernomen wordt, in een kwaad daglicht te stellen.


  Maak melding

 7. iemand hier op het forum, diegene woont in nederland, heeft zij zelf verklaard, vindt dat met de kolonisator die meer dan 300 jaar suriname in de klauwen heeft gehouden, geen zaken mogen worden gedaan.. verder maak ik er geen woorden aan vuil, ik begrijp dat zij niet te veel achtergrond informatie heeft, en denkt nodig te hebben om zich een (ver)oordeel te vormen. wie ben ik om te stoken in een goed huwelijk?

  particulier initiatief is goed en juich ik toe, toch heb je voor bepaalde dingen, regelgeving, waarborg tot continuiteit, zoals Chandrikapersad Santhoki dat ook zegt, bemoeienis van de overheid nodig. op gegeven moment heb je een integere overheid nodig.

  obama geeft dit ook aan in: you din’t build that, wammeer hij zegt dat particulier initiatief prachtige zaken heeft gedaan voor amerika, maar nog steeds hebben zij de bruggen en de wegen en de andere mogelijkheden/faciliteiten door de overheid aangeboden, nodig gehad.

  mijn cue hiervoor is: you didn’t build that. samenwerken. integriteit van beide partijen. ha ha. zeker in suriname.


  Maak melding

 8. @koos de jong…
  de aanvraag om die beloofde 18.000 woningen te komen bouwen is ook al onderweg naar Nederland want in die paarse apentuin weten ze niks, kunnen ze niks en doen ze niks. Stilstand is achteruitgang en dat is precies wat er daar aan de hand is.


  Maak melding

 9. Alles wat bijdraagt aan het bouwen van scholen en sociale woningbouw is welkom.
  Er zijn veel landen, waar het bouwen van scholen en woningen door particulieren de normaalste zaak van de wereld is.
  Als de overheid faalt, stappen particulieren in.
  Neks no fout.
  Suriname is nog langs niet zover, dat de overheid de beloften op dit punt kan realiseren.
  Dus is er alle ruimte voor het particulier initiatief en dat juich ik alleen maar toe.
  Misschien een liberale gedachte, maar toch.


  Maak melding

 10. Ray,

  Ben jij nou zo oliedom of doe jij je best om dommer te lijken dan je al was?.

  (Buiten jou frustraties naar President Bouterse toe, uit het verleden); Zijn huidige presidentschap;

  Is President Bouterse niet door het volk (een meerderheid daarvan) gekozen? Zo nee kom met harde feiten en bewijzen. zonder naar het verleden te wijzen.

  Het lijkt wel of jou hersens zo nutteloos en klein zijn als een aardappel 😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.