Bouterse: eenheid bewaren naar verkiezingen toe

44

PARAMARIBO, 1 okt – In de aanloop naar de algemene verkiezingen is het van groot belang de eenheid onder Surinamers te bewaren. Dit zei president Desiré Bouterse tijdens zijn jaarrede. “We moeten onze juwelen eenheid koesteren.”

In de maanden naar de verkiezingen toe, wordt het steeds belangrijker deze eenheid voor ogen te houden. Of het belang ervan. “Behoud van onze eenheid zal gekoesterd moeten worden, dwars door alle politieke verschillen heen. Deze juwelen eenheid geeft de grenzen aan van onze politieke vrijheid”, zei Bouterse. Hij noemt het uniek dat door de tijden heen Surinamers met elkaar hebben weten om te gaan. Dit ‘voorbeeld voor de wereld’ moet behouden worden.

Bouterse ziet Suriname voor een reeks uitdagingen staan, ongeacht welke regering ook aantreedt na de verkiezingen. Het betreft onder meer de aanpak van huiselijk en seksueel geweld, zelfdoding, verkeerscriminaliteit, drugsgebruik en klimaatverandering. “Als vader des vaderlands roep ik elke man en vrouw op om verantwoordelijkheid te nemen bij het aanpakken van nationale problemen”, aldus Bouterse.

44 REACTIES

 1. Dit zei president Desiré Bouterse tijdens zijn jaarrede. “We moeten onze juwelen eenheid koesteren.”

  – Er wordt kennelijk bedoeld het koperdraad en de gebroken glas(scherven) die je overal tegenkomt in Suriname.

  “Als vader des vaderlands roep ik elke man en vrouw op om verantwoordelijkheid te nemen bij het aanpakken van nationale problemen”, aldus Bouterse.

  – Vraag me af waar deze man het over heeft. Verantwoordelijkheid nemen. Oh ja die heeft hij het besluit op 8 december genomen maar weigert de verantwoordelijkheid op te eisen en als een bange agoeti achter de amnestiewet te schuilen.


  Maak melding

 2. Bouterse zei dat het project eigenlijk veel meer inhoudt. “Immers, gelijktijdig en in samenhang met de aanleg van de spoorverbinding zal gewerkt worden aan de verbetering van het wegennet en aan de ontwatering van het gebied vanaf het zuiden van de Saramacca-doorsteek (Goede Verwachting) tot aan de Palisadeweg in het district Para”

  Vraag:
  En waar zal dit allemaal van betaald moeten worden?
  Er is al een gat in de begroting hetgeen wil zeggen dat er meer geld uit de kas gaat dan dat er ontvangen word.
  Waar moeten de rente en aflossingen dan va betaald worden?
  Het volk van Suriname al weer als tijdens de revo periode honger lijden en om hulp vragen aan vrienden en familie in het gehate Holland


  Maak melding

 3. Ach als Dino definitief achter de tralies verdwijnt komen de yanks naar Suriname. Prima excuus van Bouterse om de staat van beleg te verkondigen. Om de eenheid te bewaren komen er voor onbepaalde tijd geen verkiezingen. Aaaah baja deze didibrie is zo voorspelbaar. De man is recent cum laude afgestudeerd bij de Maduro College.


  Maak melding

 4. off toppic:

  DDB beweert dat oktober 2015 de trambaan van Poelepantje naar Overwacht af is en dat daarop trams rijden met reizigers erin.

  Onzin!

  Dit grapje van de kalekop griize borstelbaard hoogbejaarde indiaantje/zambo(otje) van Casewinica met een araveertje in zijn kontje is voorlopig de laatste in de rij van luchtballonnen, de verkiezingen komen eraan en er moet weer wat geroepen worden naar het volk.

  Veel geschreeuw en weinig wol.

  De eerste steen zal met bier veel poeha, hoempa pa muziek/kasekomuziek dikke schuddende en hiepwiegende kotomisie en dikke indianse vrouwen in indianen klederdacht plaats vinden.

  Daarna wordt het muisstil.

  Gelukkig dat de kiezers hem nu door hebben.

  sarie (s)tori.


  Maak melding

 5. Nu alles onmogelijk wordt maakt de president alles een NATIONALE zaak en is er plotseling de steun van allen nodig.

  Behalve als hij uit de nationale schatkist NDP cadeautjes uit deelt dan wordt alles weer de verdienste van ……..


  Maak melding

 6. 1 ding is zeker,
  paarse baasje dacht dat hij bezig was te babbelen met de OCERLINGEN.
  Boi deze man kan het snuiven niet achter zich laten . Hij is altijd onder de invloed van het witte spul.


  Maak melding

 7. Paramaribo – “Suriname zal op korte termijn over gaan tot de voordracht van een Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur in Den Haag”. Dit betekent dat Suriname en Nederland binnenkort weer een ambassadeur in de respectieve landen hebben. Dit maakt het ministerie van Buitenlandse zaken (Buza) bekend naar aanleiding van de gesprekken tussen de ministers Winston Lackin en Frans Timmermans van Nederland donderdag in New York tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De Surinaamse regering onder leiding van Desi Bouterse heeft continu geprobeerd anti-Nederlandse sentimenten te creëren. Zijn pogingen om bij schurkenstaten zoals Venezuela en Equatoriaal Nieuw-Guinee nieuwe ontwikkelingsbanden aan te knopen hebben tot nu toe niets opgeleverd. Keer op keer is gebleken dat Suriname uiteindelijke toch bij Nederland moest aankloppen voor technische en zakelijke hulp.

  In het persbericht bevestigt Buza dat het besluit op 8 september is genomen om de Nederlandse zaakgelastigde Ernst Noorman als ambassadeur in Suriname te erkennen. De Nederlandse regering heeft in december 2013 het verzoek tot erkenning van Noorman gedaan. Buza heeft nog niet bekend gemaakt wie Suriname in Den Haag zal vertegenwoordigen. Momenteel is Lucretia Redan de zaakgelastigde.

  Tijdens het gesprek heeft Timmermans aangegeven dat hij in zijn nieuwe functie als Commissaris van de Europese Unie graag een bezoek brengt aan Suriname. Lakin heeft hier positief op gereageerd.

  De diplomatieke banden tussen Suriname en Nederland zijn sinds de aanname van de amnestiewet in april 2012 verder verstoord. Timmermans heeft sinds zijn aantreden als minister van Buitenlandse Zaken bekend gemaakt hier verandering in te willen brengen.

  Veroordeling Bouterse blijft overeind

  Dat Bouterse zijn straf moet uitzitten voor veroordeling wegens drughandel, blijft overeind. Amerika wordt nu voor het criminele netwerk van Bouterse steeds meer als de grote vijand gezien. De zoon van Bouterse, Dino Bouterse, is reeds aangehouden door Amerika en riskeert tientallen jaren gevangenisstraf. Met spanning wordt gewacht op getuigenverklaringen van de reeds in Amerika gevangengehouden Guyanese topcrimineel Roger Khan. Het is niet uitgesloten dat bij zijn verklaring hij de drugshandelsrelatie met Bouterse gaat bevestigen. In deze relatie werden de gesprekken deels gefaciliteerd door de Nickeriaanse NDP-parlementarier Rashied D. Er zijn inmiddels geruchten opgedoken dat een andere Surinaamse zakenpartner van Bouterse bij de Amerikanen op scherp staat wegens grootschalige witwaspraktijken. Het zou gaan om een zekere Dilip S. die zich ook in politiek verband heeft aangesloten bij Bouterse. De geruchten zijn afgelopen weken verder versterkt toen deze persoon als delegatieleider van de Surinaamse energiecommissie gesprekken met de top van Alcoa niet in Amerika, maar in Nederland voerde uit angst voor arrestatie in Amerika.


  Maak melding

 8. De gehele oppositie is weggelopen tijdens deze jaarrede van onze President Bouterse, maar zij zullen het gelag op 25-05-2015 zelf moeten en gaan betalen !
  Zij moeten anderen niet de schuld geven van hun dictatoriale gedachtegangen en ondemocratische attitude !

  Beste mensen, de VHP is op dit moment een ‘Bufo Marinus’ checken jullie dit op Google (want jullie waterkanters moeten worden opgevoed) en is het afwachten wat er na 25 Mei 2015 zal gebeuren.

  Talk to you later !


  Maak melding

 9. @Milton, ze zaten in een ander kamer en hebben alles gevolg.

  -Vergeet niet dat baas Bouterse nooit een goed voorbeeld heeft gegeven als het gaat om mee te doen met de vergaderingen.


  Maak melding

 10. is hij ziek, onder invloed of paranoia in verband de komende rechtszaak van dina bouterse.hij heeft bij voorbaat al gehoord dat de officier van justitie dina voor tientallen jaren achter de tralies wil,15 jaar heeft hij al handje contantje verdiend en dat alle genoemde uitdagingen, vooral “drugs”, hem zogenaamd interesseert terwijl hij geen ene moer geef om het volk tje potie zaka zaka snekie. dies na dibrie


  Maak melding

 11. Onze president houdt de volksgezondheid ook in de gaten, daarom krijgen we, volgens onze vooruitziende, daadkrachtige vader des vaderlands na de Parijse blunder nu wel een zinvolle, nut opleverende ambassade in Equatoriaal Guinee, onze competente ambassadeur kan dan mooi het Ebola virus (wat is er anders te halen in Equatoriaal Guinee?) een visum weigeren, zodat die niet naar Suriname kan afreizen, als we geluk hebben plaatst ook deze ambassadeur een foto van een lachende Obiang met een treurende Ebola virus op schoot op Face Book. We weten dan zeker, dank zei onze vader des vaderlands, dat we in Suriname geen last krijgen van Ebola. We kunnen met een gerust hart gaan slapen, ‘we want Bouta!!!!’


  Maak melding

 12. Ja in eenheid stoppen wij je straks achter de tralies waar je
  thuishoort schoft!

  En de passagiers voor de tram komen uit die 18000 woningen
  die je gebouwd hebt.

  “Milton
  De gehele oppositie is weggelopen tijdens deze jaarrede van onze President Bouterse”

  Die mensen dachten wij gaan alvast op de tramhalte staan!
  Dan kunnen wij de 18000 nieuwe bezitters van de ndp-woningen
  feliciteren!!!


  Maak melding

 13. Deze Bouta en zijn rekering moet vandaak nog loesoe mang. Ze maak alleen maar vouten. Wij willen een ekte prezident hebbe. Keen zwakka’s mi sabi tok. Gwe

  PARAMARIBO – Na vier jaar bekoelde relatie heeft de regering gemeend de eerste stap te zetten tot herstel van de relatie tussen Suriname en Nederland. Dit na de verspilling van bijkans 6 miljoen euro’s voor het opzetten van een ambassade in Frankrijk die de grootste ramp en buitenlandse misstap van de regering Bouterse is geweest.

  Suriname dacht men een dorpspolitiekgedachte het buitenlands beleid te willen bepalen met Europa door Nederland te negeren, illustreert Chandrikapersad Santokhi van de VHP het buitenlands beleid en de jongste ontwikkeling om de relatie met Nederland te herstellen.

  Frankijk moest Europa-poort worden

  Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken(Buza) zei in 2011 nog: “ de belangen van Suriname binnen ACP, WTO en EU zullen via Parijs worden bestuurd en daarom is het goed dat er nu een ambassade komt in dat land. We zitten hierdoor dichter bij de regering van Frankrijk, waardoor wij een sterke gemeenschappelijke samenwerking kunnen ontwikkelen op vooral de economische sectoren. Frans-Guyana is geen kolonie van Frankrijk maar een gebiedsdeel en deze ligt naast ons. We hebben een vertegenwoordiging in Saint Laurent, een consulaat in Cayenne en nu om de keten te sluiten vanuit het politieke aspect een ambassade in Parijs”.

  Echter ziet Santokhi na drie jaar nog steeds geen rendement. Het pand in Parijs werd in april 2013 gesloten. De regering had ruim vijf miljoen euro gestort voor de aankoop van het pand in Parijs aan de Rue Du Ranelagh 94. Daarnaast zou de eigenaar een rekening van ruim 400.000 euro aan bijkomende kosten hebben gepresenteerd. De regering was het daar niet mee eens en draalde met de betaling van dit bedrag.

  Regering is laat

  Santokhi: “het is de grootste ramp. Een paar individuen zijn ervan rijk geworden. Dit was één van de misstappen in het buitenlands beleid”. Volgens Santokhi is er geen rekening mee gehouden dat Nederland en Frankrijk heel goeie bondgenoten zijn en samen deel uitmaken van de Europese Unie. De a-nationale houding van Suriname heeft het land heel veel geld gekost.

  De stap om de relatie te herstellen is goed, maar volgens de politicus laat. Hiermee heeft de regering duidelijk gemaakt dat zij niet geïnteresseerd is in een land “waar er meer 380.000 van je Surinamers woonachtig zijn, terwijl men voorstander is van een diasporabeleid. Terwijl men dit zegt, negeert men dat land”.

  Hij vervolgt met: “om persoonlijke redenen zijn staatsmiddelen, volksmiddelen en gelden waarmee je ontwikkeling tot stand kon brengen aangewend om een dure ambassade op te zetten in Parijs, alleen maar om Nederland te negeren en te laten zien dat je ze niet nodig hebt om met Europa samen te werken. Die ambassade heeft niets opgeleverd, het heeft ons alleen geld gekost en hangt er nog een geurtje aan de aankoop, omdat er meer betaald is dan de taxatiewaarde”.

  Restantmiddelen

  In die vier jaar kon de regering de restant verdragsmiddelen hebben gebruikt om vele grote projecten van de grond te krijgen. Deze middelen zijn niet aangewend, maar uit eigen besparingen zijn Nederlandse bedrijven, waaronder: KMPG, Ballast Nedam en allerlei dure Nederlandse consultants betaald, terwijl juist die bedrijven betaald zouden kunnen worden met de restantmiddelen met een aangepaste bestemming.

  Puur om eigen persoonlijk belang zijn er verkeerde keuzes gemaakt en het Surinaams volk gedwongen om in vijandschap te leven met Nederland, terwijl het broedervolkeren zijn. De VHP heeft vanaf het begin aangegeven zich niet achter dit beleid van de regering te kunnen terugvinden.

  Dit is de reden waarom de partijleider vaker afreist naar voornamelijk Nederland om te werken aan herstel van de relatie. Zowel op ambtelijk en regeringsniveau zijn er onlangs gesprekken gevoerd, zegt Santokhi verder. De VHP heeft een uitgewerkt, integraal diasporabeleid dat zij ook ter beschikking gesteld heeft aan president Bouterse en de DNA-voorzitter. Met dit document is er niets gedaan.

  De partij is voorstander van een integraal diasporabeleid, omdat het slechts introduceren van een PSA-document een fractie is van een nog door deze regering te ontwikkelen integraal beleid. De VHP heeft reeds een diaspora-strategie ontwikkeld die na mei 2015 uitgevoerd zal worden.


  Maak melding

 14. ik schaam me dood
  ik zou er niet aan moeten denken dat zo een man je vader moest vzijn vader des vaderland wha hahaaaa
  en was hij geen vader des vaderlands voor de15 die hij meedogenloos heft vermoordt


  Maak melding

 15. Ik had vurig gehoopt, dat Bouta ook de zware criminaliteit had genoemd, want iedereen wil graag veilig in zijn eigen huis en omgeving kunnen wonen zonder dievenijzers, zo heeft hij eens beloofd.
  Echter er wordt nog steeds gemoord, geroofd en verkracht en er wordt veel te weinig tegen gedaan, althans door deze minister van Justitie en Politie.
  Is blijkbaar niet het geval of ik moet het hebben gemist, want dat zou ook kunnen.
  Over de eenheid, die Bouta preekt, moet ik eigenlijk wel lachen.
  Was het maar zo, maar dat is helaas niet het geval.
  Als je de postings op dit forum leest, weet je meer dan genoeg.
  Dat hij die wens uit, vind ik begrijpelijk, maar tegelijk ook heel erg onrealistisch.
  Ik denk, dat Bouta zelf de grootste splijtzwam is, alleen heeft hij dat zelf nog steeds niet in de gaten.


  Maak melding

 16. hij bedoelt hij is vader van crimineel terrorist dino
  papa zegt;
  dino zit in de gevangenis omdat het gratis is,wij in suriname houden v alles wat kratis is
  hetzelfde geldt voor de zonen van bloedel lonnie


  Maak melding

 17. Ray
  1 ding is zeker,
  …………………
  Boi deze man kan het snuiven niet achter zich laten . Hij is altijd onder de invloed van het witte spul.
  ==========================

  Als superjunk weet je het wel zeker hé.


  Maak melding

 18. “Bouterse ziet Suriname voor een reeks uitdagingen staan, ongeacht welke regering ook aantreedt na de verkiezingen. Het betreft onder meer de aanpak van huiselijk en seksueel geweld, zelfdoding, verkeerscriminaliteit, drugsgebruik en klimaatverandering.”

  Aldus Sint Bouta. De volgende stap zal zijn, dat de NDP paus Franciscus vraagt Bouta heilig te verklaren.


  Maak melding

 19. Schot in de roos!

  “insider
  deze gek vergeet te vertellen dat we met de komst vd trambaan 12 uur loadshedding per dag gaat opleveren

  donderdag 2 oktober 2014 om 01:06 uur”

  Geweldig!


  Maak melding

 20. 02 okt. 2014

  Beste mensen, de VHP is op dit moment een ‘Bufo Marinus’ checken jullie dit op Google (want jullie waterkanters moeten worden opgevoed) en is het afwachten wat er na 25 Mei 2015 zal gebeuren.(Bron: Milton)

  Beste @Milton, je generaliseerd en maak zo meer tegenstanders op dit forum dan je lief hebt.

  Met je uitspraak ”(…) want jullie waterkanters moeten worden opgevoed” riekt verder naar arrogantie. Wees dus voorzichtig met het generaliseren.

  Je hoort Srika je toch niet zeggen, hoe je geleerd zal worden struisvogels te kweken voor de slacht?

  Vergeet de minpunten niet.
  Srika


  Maak melding

 21. Srika,

  Als je uitgaat van de kracht van je eigen argumenten vraag je volgens mij niet iedere keer om minpunten.
  Min- of pluspunten krijg je van anderen als blijk van waardering of als afkeer op je postings, zoals je ook door anderen aardig wordt gevonden of niet.
  Het is een soort attitude van je geworden op de Waterkant.
  In mijn optiek vraag je daar niet om, omdat het de kracht van je posting alleen maar zwakker maakt, althans zo ervaar ik het.


  Maak melding

 22. Jaarrede: Bouterse binnen Oppositie (ook VHP ? ) buiten.

  Ik heb een speech (145 jaar Gandhi) van VHP in “NO Spang”gelezen.

  See Below:

  “Probeer samen iets tot stand te brengen; weer naar elkaar toe te groeien, en je samen verantwoordelijk te voelen voor samen gemaakte afspraken. Dit kan via onderhandeling, bemiddeling en verzoening. Ook wordt er teveel van uitgegaan dat de regering allerlei kwesties maar moet oplossen en dat zij de beslissingen voor ons moet nemen. Dit leidt tot onpersoonlijke overheidsinstellingen, die tot centralisme en bureaucratie geneigd zijn. ”

  Mooie woorden, maar als je wegloopt, dan kan je niet naar elkaar toe groeien. Of kom ik van de Mars.


  Maak melding

 23. Dat is een ding dat wij niet moeten vergeten. Wij maken grappen hier om de Domme NDP aanhang maar achteraf zijn het onze broers zussen never en buren. De politici zitten achter gesloten deuren ook gezamelijk te zuipen.


  Maak melding

 24. wij hebben toch een eenheid wij zijn het levende voorbeeld hoe het moet .bouterse nog altijd de onbetwiste leider van de ndp .eendracht maakt macht daar gaat het om .de vhp heeft nu die creoolse zangers nodig voor hun propaganda ,dus komen zij met listen om deze artiesten bij te betrekken in hun vuile politiek van broederschap .die mensen hebben jullie door en daarom distantieren ze zich van de vhp dat ze niet aan politiek doen .met een list hebben ze deze zangers ingeluist maar nu krijgen deze slijmballen koekje van eigen deeg .wereld kundig maken de artiesten bekend dat dat niet de bedoeling was politiek bedrijven om stemmen te winnen .santhoki segebai go home .
  ga rustig zitten op je ballen en tel de dagen .
  wat dacht de vhp stemmen vergaren met een list .die list kennen de creolen .


  Maak melding

 25. Er zijn paarse gasten op dit forum die hun smoel vol hebben van de zogenaamde eenheidsgedachte tussen bevolkingsgroepen in Su, maar zelf continu polariseren zonder enige inhoudelijkheid.


  Maak melding

 26. @Pero
  “wij hebben toch een eenheid”

  Sital, Kalloe ,Malloe, Doekhi, Wijdenbosch, Graanoost, DDB. Spreken deze mensen met 1 tong en kunnen ze wel door 1 deur.


  Maak melding

 27. “Bouterse: eenheid bewaren naar verkiezingen toe”

  Als een echte Staatsman, geeft de President duidelijk zijn wens weer.

  Nou dat front geen eenheid wenst, is ons ook allang bekend.
  Laten we duidelijk zijn, GEEN ENKELE ETNISCHE PARTIJ kan ooit eenheid propageren. Hun bestaansrecht hebben ze te danken aan VERDEELDHEID van de verschillende bevolkingsgroepen.

  Wanneer Tokkie naar Gandhi refereert en naar eenheid, heeft hij het duidelijk over eenheid onder de hindustanen, maar niet over eenheid onder de verschillende bevolkingsgroepen.

  We weten ook dat deze verkiezingen het laatste redmiddel is van front, komen ze niet in het machtscentrum terecht, wat voor de hand ligt, ze zijn het niet waard.

  Moeten we het ergste vrezen in Suriname, moorden, branden en aanzetten tot een rassenoorlog zijn allemaal probate middelen die ze vooral de vhp zal gaan gebruiken.

  vhp als partij heeft eerder bij het verliezen van verkiezingen branden gesticht in Paramaribo. Het oude Parlementsgebouw werd een paar dagen voor inaugratie van Wijdenbosch in brand gestoken.

  Volk van Suriname stem nooit meer front, front is permanente verdeeldheid.


  Maak melding

 28. Hoe kunnen we iets behouden dat we niet hebben? Bouterse noemt het uniek dat door de tijden heen Surinamers met elkaar hebben weten om te gaan. Dit voorbeeld voor de wereld moet behouden blijven
  Ik zie het al voor me dat in de wereld politieke tegenstanders op de vlucht om het leven komen en er nooit een officieel onderzoek en rechtszaak afgerond worden om de waarheid te achterhalen.
  Ik zie het al voor me dat er in de wereld ordinaire coups en telefooncoups gepleegd worden om de gekozen regering naar huis te sturen een paar maanden voor de verkiezingen.
  Ik zie het al voor me dat in regeringen, overal in de wereld, ministers regelmatig zonder opgaaf van redenen van de ene op de andere dag een trap onder hun kont krijgen.
  Ik zie het al voor me dat grote delen van de wereldbevolking tot volksvijand en landverraders wordt gebombardeerd omdat ze het niet eens zijn met onrecht dat een ander deel van de wereldbevolking wordt aangedaan.

  Het was al bekend dat Bouterse regelmatig over allerlei luchtkastelen droomt, nu b.v. weer over een trambaan. Nu krijgt hij ook zoetsappige dromen over een eenheid die niet bestaat, voornamelijk door zijn gewelddadige, intimiderende en hartvochtige optreden in de loop van de tijd.


  Maak melding

 29. henkes die tijd hebben wij Surinamers achter ons gelaten, blijf als fronter vooral aan vasthouden, jullie hebben toch niets meer omhanden, wat zouden jullie met je hele klote leven aanmoeten, geen baan, geen geld, geen vooruitzicht, niets en nogmaals niets.


  Maak melding

 30. Ik heb idee dat bepaalde volk geen ander volk tot president wil hebben van de Republiek.
  Waarom niet? Zijn ze geen surinamers?
  Zijn ze niet capabel genoeg?
  Is bouterse , brunswijk capabel om president te worden.
  Capabel om suriname de afgrond in te helpen zeker.
  men liever criminaliteit in plaats van herstel rechtstaat, dit fenomeen zie in afrikaanse landen waar altijd gedonder is.


  Maak melding

 31. Mbako,

  Ter informatie. de huidige President, heeft in de militaire periode toegestaan dat een Hindustaan President werd van Suriname zijn naam was Ramdat Missier.

  Shankar was de tweede Hindustaanse President, alhoewel een hele slechte, ik weet niet wie slechter was Shankar of Vene, maar dat ze allebei slechte Presidenten waren is een feit.

  Geloof mij maar elke Surinamer mag President worden, als die maar niet meer uit FRONT gelederen komt. Santokie bijv is als het paard van troje binnenhalen, die man is voor geen cent te vertrouwen, zelfs binnen de VHP vertrouwt men hem niet. Als min. van Juspol heeft hij zaken uitgehaald die het daglicht niet aanschouwen en dit is een gegeven die ook bij VHP’ers bekend is. De volgende hindustaanse President komt uit de NDP gelederen, mark my words.

  Trouwens tijdens front bewind was er geen sprake van rechtstaat hoor, teveel politieke invoed binnen de rechterlijke macht, het is nu veel beter gesteld met de rechtstaat dan tijdens front.

  Bouterse is meer dan een capabele President, totnutoe hebben we geen betere gehad in Suriname.


  Maak melding

 32. De tijd waarin jullie soort zijn blijven hangen, wij zijn zoals verwacht veel verder, maar dat komt ook weer omdat we ontwikkeld zijn, in tegenstelling met jullie soort die stuk voor stuk verstandelijk gehandicapt schijnen te zijn.


  Maak melding

 33. Brada nanga zzzzaaa..ik ben trots op jullie..bla bla bla…en zie daar hoe een (paarse) menigte wegglijdt ver van de realiteit. Dat is wat men wil horen los een fly-over (om uiteindelijk van af te springen, want bosje brug is eentonig geworden), een tram/treinlijn (die men op termijn toch niet kan onderhouden) en ga zo maar door…Wie gaat uiteindelijk de rekening betalen..het volk.
  Steeds hetzelfde : ditjes en datjes politiek zonder inhoud.
  Alle lof voor behaalde resultaten, zolang het 50% (of meer zelfs) uit eigen wil en kracht komt en niet 100% van een suiker oom uit China of Cuba of elders.

  Ontwikkel-Onderzoek-Discusieer-Informeer-Implementeer- Controleer…DE sleutel naar succes mie mang.
  Kenmerkend voor de huidige regering is dat ze alleen maar willen implementeren..drape a bigie hap de tok!!!!!!!


  Maak melding

 34. Je doet voortdurend alsof jij en je volgelingen de enigen zijn, die het voor het zeggen hebben in Suriname, maar er wonen toch ook echt heel veel mensen in dit land, die helemaal niets van de regering Bouta moeten hebben.
  Ik heb hem in een eerdere posting al eens de grootste splijtzam van Suriname genoemd sinds de onafhankelijkheid in 1975.
  Sinds 2010 zijn de bevolkingsgroepen in Suriname nog nooit zo verdeeld geweest als nu.
  Wij zullen zien of jouw populaire volkspresident volgend jaar wordt herkozen.
  Ik ben daar in ieder geval niet zeker van, want in Suriname kan morgen ineens alles weer anders zijn.
  Suriname kent coalitieregeringen.
  Er is geen enkel partij, die de absolute meerderheid kan halen en dat maakt het allemaal veel meer onvoorspelbaar, dan jij ons wil doen geloven.


  Maak melding

 35. laat deze idioot de reakties hier op dit forum dagelijks lezen, dan ontdekt hij hoe creolen en hindostanen vreedzaam naast elkaar leven. Dit land is verdeeld door ethnische haat.


  Maak melding

 36. Rudinho

  Ik had vurig gehoopt, dat Bouta ook de zware criminaliteit had genoemd, want iedereen wil graag veilig in zijn eigen huis en omgeving kunnen wonen zonder dievenijzers, zo heeft hij eens beloofd.
  Echter er wordt nog steeds gemoord, geroofd en verkracht en er wordt veel te weinig tegen gedaan, althans door deze minister van Justitie en Politie.
  Is blijkbaar niet het geval of ik moet het hebben gemist, want dat zou ook kunnen.
  Over de eenheid, die Bouta preekt, moet ik eigenlijk wel lachen.
  Was het maar zo, maar dat is helaas niet het geval.
  Als je de postings op dit forum leest, weet je meer dan genoeg.
  Dat hij die wens uit, vind ik begrijpelijk, maar tegelijk ook heel erg onrealistisch.
  Ik denk, dat Bouta zelf de grootste splijtzwam is, alleen heeft hij dat zelf nog steeds niet in de gaten.
  {
  {
  Hallo SWA
  En NAMI had vurig gehoopt dat je al in de vliegtuig was gestapt en richting curaçao was vertrokken. Voor mij hoef je echt geen halfjaar te wachten om voorgoed naar curaçao te vertrekken SWA stap op de vliegtuig en vertrek vandaag nog uit mijn land ondankbare antiliaan ga naar HUIS!


  Maak melding

 37. President BOUTERSE en de enige echte multiculturele partij van Suriname de NDP. Bedankt voor de afgelopen jaren, NDP heeft in 4 jaar meer voor Suriname en zijn bevolking gedaan dan NieuwFront de afgelopen 15jaar. President bedankt voor de sociale wetten die NieuwFront niet steunde, bedankt voor het ordenen van onze goud industrie zo zien we wat wij in huis hebben en wat weggaat en nieuw front steunde je niet, bedankt dat jij je rug recht hield tegen Nederland en toonde dat Suriname zijn eigenbaas in huis is ondanks wat al die verraders zeggen . Bedankt voor de )PSA het is een begin naar meer, iets wat NieuwFront ook niet steunde. Bedankt voor alles wat de NDP heeft gedaan , je hebt ministers er uitgeschopt die niet functioneerde bij NieuwFront bleven ze op hun plek zitten, je hebt de chanteur SAMOHARDJO eruit geschopt hij is terug gekropen naar zijn hol NieuwFront en is weer welkom tussen dievenbende. Het zijn er veel om op te noemen natuurlijk zullen we de gillers horen dat je niet al je verkiezingsbeloftes heb waargemaakt maar dat doen geen één regering overal in de wereld tot op heden weten we niet wat VHP voor Suriname gaat doen behalve dat ze om de 30 seconde gillen het gaat slecht met Suriname onder Bouterse. President Bouterse je hebt een grootdeel van de Surinaamse volk hoop gegeven en de vuur in onze hartenvoor Suriname ondoofbaar gemaakt. Natuurlijk heeft president Bouterse fouten gemaakt zoals abrahams die nooit aangesteld mocht worden en zoon DINO die wij hopelijk nooit meer terug zien, maar over het algemeen is president Bouterse de beste man voor de toekomstige taken en opbouw van Suriname. President Bouterse heeft bij zijn overwinnen in 2010 de hand gestoken naar de VHP en tijdens het onderhandelen eiste de VHP de presidentschap, minister van binnen en buitenlandse zaken, minister van hulpbronnen, en andere belangrijke posten om mee te regeren in landsbelang natuurlijk. het antwoordt van de NDP was een dikke NEE en voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis na 4 jaar niet mee hebben geregeerd houdt de VHP van alle Surinamers iets wat ze vergeten ze de afgelopen 35 jaar niet hebben gedaan maar natuurlijk voor iets hoort iets jou stem voor de liefde van de VHP dit allemaal uit landsbelang. Suriname is op de goede weg en Bouterse heeft meer dan 5 jaar verdient en we zullen met hart en ziel strijden zowel in Suriname als in Nederland om de NDP de grootste overwinning uit de geschiedenis te schenken en president Bouterse voor Suriname te behouden want wij houden van Suriname en het Surinaamse volk als onafhankelijk land en geen kolonie of marionet van een andere land. Suriname voor Surinamers tot de dood ons scheid!


  Maak melding

 38. Hallo Na Mi,

  Je bent er weer.
  Ik heb iets gezegd, dat jou niet aanstaat en ik kan gelijk als een ondankbare Antilliaan terugkeren naar Curacao.
  Je moet er maar aan wennen, maar ik ben nog tot april volgend jaar in Suriname.
  Kun je misschien ook nog iets aardigs zeggen over Antillianen ?
  Er werkt en woont een groot aantal Surinamers op Curacao en vaak al heel lang met meer plezier, dan jij denkt.
  Veel meer, dan er Curacao-ers in Suriname wonen en werken.
  Dat zijn allemaal mensen, die waarschjijnlijk toch meer in die rots zien, zoals jij Curacao noemt, dan jij denkt.
  Zou ik misschien ook een van die mensen kunnen zijn of is dat bij jou nog nooit opgekomen ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.