dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi: de verkiezingen zijn al gewonnen

Santokhi: de verkiezingen zijn al gewonnen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 sep – “De verkiezingen zijn al gewonnen.” Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi. Weliswaar is dit niet voor iedereen begrijpelijk en al helemaal niet in kringen van Desi Bouterse’s NDP.

Daar wordt de vraag gesteld hoe de VHP en haar politieke partners het zo zeker weten. Volgens Santokhi hebben zijn deskundigen het al helemaal uitgerekend. Het gaat weliswaar om meer dan cijfers en wat rekenwerk. “We willen geen winst op basis van een numerieke meerderheid alleen. Het gaat om duurzame ontwikkeling op basis van een programma”, zei Santokhi tijdens een feestvergadering van partner NPS.

Daar ontbreekt het nu duideliji aan, wat overal aan te merken valt. “Het land moet gered worden, op het spoor gebracht worden van de rechtstaat, stabiele ontwikkeling, aanpak van corruptie en veiligheid”, aldus Santokhi. De politieke partijen die het samen willen opnemen tegen de NDP, beginnen binnenkort met het uitwerken van hun verkiezingsprogramma.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

84 REACTIES
 1. Lang leve SHERIFF Santokhi,onze REDDER !
  Doe alles om de criminele corrupte NDP te verslaan. Het is een partij waarachter alleen verraders uit EIGEN belang aan sluiten,laatst nog K.Gangaran Panday !
  Heeft deze Gangaram Panday de VHP al verlaten in ruil voor een post op het cabinet van bouta?!


  Maak melding
 2. Niet te vroeg pieken,… een domme volk kan je van alles wijsmaken en zeker die boevenbende van NDP. Suriname is al verdeeld onder de grote boeven. ZO nu en dan krijgt de arme man een klein fooitje om zijn snatter dicht te houden.


  Maak melding
 3. Tokkie, als ik jou was zou ik NIET te hard van stapel lopen. Ik hoop het beste voor jullie combinatie want van een KOUDE PAARSE kermis thuiskomen is NIET aangenaam.

  ” alla pier tiefie a no lafu ” !!! De kiezer kan zich in het STEMHOKJE nog altijd bedenken !!

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding
 4. Santhoki heeft in het verleden bewezen dat zijn zogenaamde harde woorden met een korreltje zout moeten worden genomen.
  In 2010 was Santhoki ook 100% zeker dat het Front weer aan de macht zou komen. Daarna wist hij 100% zeker dat Ruth Wijdenbosch als voorzitter van het DNA zou worden gekozen.
  Daana wist hij voor 100% zeker dat DNA leden waren omgekocht.
  om Simons als voorzitter te krijgen.
  De bewijzen van omkoping zou hij voor 100% bekend maken en aan de P.G. overdragen.
  ‘voorzitter Simons, u zit op een omgekochte stoel en dat zal ik ook bewijzen’. Aldus de woorden van Santhoki in 2010.
  Anno 2014 zitten wij nog steeds op die harde bewijzen te wachten.

  In dat licht gezien zijn de woorden van Santhoki , ‘ de verkiezing zijn al gewonnen’ , gebakken lucht.

  Eerst zien dan geloven!


  Maak melding
 5. Politiek in Suriname is niet te begrijpen. Als je een stadion vol mensen kan verzamelen doe je het goed. Maak je een gezellig clubje van gefrustreerde oude mannen ben je een blok. Maar niemand heeft het over inhoud. Ja het moet anders maar er is geen programma of actielijst van doelstellingen. Alleen een lijst van zaken die nu niet goed gaan.Niet te begrijpen om het onvermogen van andere partijen tot programma van jezelf te verheffen.


  Maak melding
 6. De verkeizingen moeten eerst gehouden worden en dan naar de uitslag kijken hoe de vlag erbij hangt.

  NF moet zich concentreren op kiezers hun boodschap te brengen en zoveel mogelijk kiezers willen.

  Geen zaken gaan roepen, die gebasseerd zijn op voorspellingen. Er moet alles aangedaan worden tot de laatste adem om kiezers achter zich te krijgen tussen nu en 25 mei 2015.


  Maak melding
 7. Sinds wanneer is Santhoki opiniepeiler geworden?

  Santhoki leeft in een waan van onoverwinnelijkheid. Kennelijk heeft hij zich dat wijs laten maken door zijn ” zogenaamde kundige adviseurs’ in Nederland.

  Santhoki leeft in een niet met de werkelijkheid overeenstemmend denkbeeld, dat zich niet laat staven met argumenten.
  Kortom, Santhoki leeft in een waan van persoonlijke overtuiging die in strijd is met de objectieve werkelijkheid.

  Kolder, derhalve!


  Maak melding
 8. Tendieus artikel!

  @Dhr. Santhoki,
  Ik zou maar uitkijken aan welke journalist u een interview afstaat.
  Ze verdraaien de waarheid waar je erbij staat.

  Ik heb in geen enkele media kunnen lezen, dat Dhr. Santhoki bovenstaande uitspraken heeft gedaan!

  Wat ik wel heb gelezen is dit:

  “Alle politieke organisaties moeten op weg naar de verkiezingen een eerlijke kans krijgen en gelijke toegang tot de staatsmedia.”
  Dit vindt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.


  Maak melding
 9. Sranangmangs zijn net zo veranderlijk als het weer, gie deng wang tjawa de mang e lafoe gie deng 25 cent deng e lafoe moro tranga.
  Geen peil op te trekken.


  Maak melding
 10. Ik vraag me af hoe lang de Hollandse winterslaap van de heer Chandrikapersad Santokhi nog zal duren. Is er iemand die deze man aub kan helpen om hem tegen zichzelf te beschermen? Beste heer Santokhi ; sprookjes van moeder de gans zijn kinderverhalen. Echte volwassenen geloven er niet in. Het is misschien tijd geworden om serieus hulp te zoeken. Misschien is men in Nederland bereid om uit beleefdheid naar uw sprookjes te luisteren, maar de Surinaamse kiezer heeft genoeg van al uw verzinsels. Bovendien rijst de vraag als de oppositie U werkelijk als enige presidentskandidaat zal voordragen. Ook zij zijn niet op hun achterhoofd gevallen en zijn zich ervan bewust dat met een “lichtgewicht” als kandidaat de verkiezingen een volledige blamage voor hen zal zijn. Het grote merendeel van het Surinaamse kiezersvolk heeft genoeg van U. Naast het feit dat U zo etnisch/raciaal bezig bent, heeft U uw volledige ziel en zaligheid aan Nederland verkocht en de huidige Surinamer weet wat dat betekent heeft. U bent zo brutaal dat U zich in het buitenland als vertegenwoordiger van het gehele Surinaamse volk presenteert terwijl het overgrote deel van de Surinamers U uitkotst, niet alleen omdat U zo raciaal/etnisch bent maar ook omdat U nog steeds de oude politiek ambieert, de “taal”van het volk niet kent, een snotneus in de politieke arena bent, niet als leider van het volk zal kunnen functioneren en U zich toch zo opdringt aan het Surinaamse volk. Den Srananman e feri fu yu, yu e weri den ede!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 11. Meneer Santokhi: hoogmoed komt altijd ten val.
  Dit gaan roepen voor de verkiezingen is bepaald niet slim.
  Bovendien hebben de kiezers altijd het laatste woord.


  Maak melding
 12. Waar haalt die Santhoki die ‘wijsheid’
  toch vandaan?

  Ik was op vakantie in Suriname en ik heb in Nickerie een bijeenkomst van VHP bijgewoond. wel, Je kon het aantal mensen op 1 hand tellen. echt.
  Als Santhoki zijn uitspraken dat de ‘overwinning zo goed als zeker is’ op zulke bijeenkomsten baseert dan zie ik het somber in.


  Maak melding
 13. nog een periode van vijf jaar ddb en secondanten,wordt de dood slag van het domme volk suriname..

  laat ik hopen,dat er niet veel meeeeeer criemienelen geboren worden en het land totaal een soort simbadwé / gunee obinangoo zuid-afrika maken..

  dan is vluchten al te laat..

  we zullen afwachten


  Maak melding
 14. Je kan zien dat Santhoki met Rutte omgaat,ook hij kraait een hoop onzin uit dat hij de daders van MH 17 gaat opsporen en voor het gerecht gaat brengen.Ik heb eerder al gezegt dat dit nooit zal gebeuren Rusland en met name vriend Vlad laat niet met zich sollen.
  Kijk maar naar de geschiedenis Koreaans vliegtuig en die wat die Amerikaanse beesten van Iran hebben neergehaald.

  odi odi Mundo


  Maak melding
 15. Chan segebai mag blijven mekkeren of kwaken maar wij hebbe geen zin in zn rotzooi. Toen chandrika segebai ministert was, had hij een hele straat afgeslotn en in een gepansterde auto rond rijden omdat hij zich onveilg voelde. Nu loopt hij gewoon vrij op straat om mensen te gaan vertelln dat het land onveilig is. De mamoetblok denk dat het surinaamse volk modder in hun hoofd hebben en dat ze blind zijn. Het volk gn deze bende op 25 mei leren wat politiek is en dat ze uiteindelijk politiek gaan begrijpen en onthouden.


  Maak melding
 16. @Ray

  Ik zou zweren, dat je je tot Santokhi aangetrokken voelt. Dat jullie relatie meer is dan die tussen gekozene en kiezer. Op Starnieuws is een uitstekend ingezonden artikel van Robby Roeplall – ‘Santokhi wil quote que quote president worden'(zie link) – geplaatst. Dus niet alleen de door jouw betitelde ‘verrader’ Keshopersad Gangaram Panday heeft grote twijfels over de bestuursstijl van Santokhi. Als ik jou was, zou ik meer distantie tot Santokhi betrachten, want mocht hij verliezen, dan blijf jij jouw hele leven natte dromen over hem houden.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/25344


  Maak melding
 17. Orlando Samson

  omjou geheugen even op te frissen

  toen sontokhi gekozen werd als voorzitter van de vhp was het jou eigenaar/baas die de uitspraak deed dat nu santokhie is gekozen de ndp zich veel meer zal moeten inzetten om de volgende verkiezingen te winnen
  dat santokhie een zwaar gewicht is in de politiek dat heft jouw baas/eigenaar zel f toegegeven
  dus houd die lulverhalen maar voor je zelf
  SANTOHIE WORDT DE VOLGENDE PRESIDENT VAN SURINAME
  en wat ook international bekend is dat hij niet snuift dealt of moord
  dat kunnen we beslist niet zeggen van je eigenaar/baas
  met vriendelijke groet
  p.s. je bent toch niet aan het dementeren


  Maak melding
 18. Paulus de boswurm

  als je deze roeplall nog niet hebt kunnen inschatten heft waar schijnlijk te maken met de geringe hoeveelheid hersens die een wurm heft

  deze poeplall is gewoon een aasgier met zijn klakkeloze gezwam uit is om erzelf beter van te worden net als mijn vriend kesho
  dus ik zou zeggen gebruik die minimale hoeveelheid hersencellen van je toch een beetje nuttig
  kun je dat niet
  no problem maar houd toch aub op met dat debielegezeik van je want die raakt kant noch wal


  Maak melding
 19. he he he hoop doet leven, stuur boodschappen namens het su volk voor de leider van india en ga praten met de alcoa. je hebt gewonnen. “JU wini mi lasi!!!!!”


  Maak melding
 20. Satokhi is recent toen hij in Nederland op bezoek was bij een NieuwFront loekoe-mang in Rotterdam of DenHaag langsgeweest.Deze loekoemang die al heel lang niet in Suriname heeft vertoefd moet het natuurlijk hebben van de spookverhalen die op Waterkant de ronde doen.Santokhi keep dreaming.


  Maak melding
 21. “Het land moet gered worden, op het spoor gebracht worden van de rechtstaat, stabiele ontwikkeling, aanpak van corruptie en veiligheid”, aldus Santokhi. ”

  De VHP en de NPS zaten decennia’s lang in het centrum van de macht in Suriname. Waarom is het toen niet gelukt en nu wel ? Dronkenmans praat van Santokhi.


  Maak melding
 22. Uitspraken van Somohardjo tijdens een meeting in Grun Dyari. Deze man spoort niet, vast dementerend en een autistische leugenaar. Hij liegt en bedriegt de mensen en dat willen de mensen graag horen omdat ze emotioneel zijn betrokken het NieuwFront. Somohardjo stelde dat hij in goede en slechte tijden is gebleven bij de NPS/Nieuw Front. “Er wordt gezegd dat ik verraad heb gepleegd. Wanneer heb ik dat gedaan!”, vroeg de PL-voorzitter aan zijn gehoor in Grun Dyari.


  Maak melding
 23. segebai santhoki ziet bakroes ,die bakroes en die hareramas hebben hem verzekert dat hij die verkiezingen gaat winnen .te wojo jagie oeng sa sie soema serie .de einige echte geliefde president op dit moment is niemand minder dan de sterke man van suriname desi delano bouterse de onbetwiste surinaamse president die op dit moment verzekert is om tot president gekozen te worden door dit surinaamse volk .een president die niet in hokjes denkt maar nationaal dwars door alle bevolkings groepen heen ,en dat is hem gegeven.santhoki met zijn verenigde hindoestaanse partij moet bewijzen dat hij dwars door alle bevolkings groepen geliefd is of dat deze santhoki een eenheid kan vormen ,nee santhoki ik ga het blijven herhalen jullie vhpers moeten nog heel veel leren hoe je in een multiculturele samen leving het volk moet dienen ,jullie komen heel veel tekort op dat gebied en dat vormt een gevaar voor eenheid als je mensen als jou voort gaat trekken .begin die naam van de partij te veranderen haal die h weg en verzin wat anders .de overleden hindorie van de hpp hadden deze vhpers als verrader aangemerkt toen die samen ging werken met de heer aron van de nps om een meerderheid te krijgen voor de onafhankelijkheid van suriname .wij surinamers moeten dat niet vergeten en ik vindt dat wijlen hindorie niet vergeten mag worden om de geschiedenis boeken in te gaan als een groot staatsman .men heeft het over lachmon maar voor mij is het hindorie anders had aron geen meerderheid kunnen krijgen om de onafhankelijkheid te proclameren .bij deze vhpers is iedereen die overloopt of een eigen partij wil gaan beginnen een verrader ,dus deze vhpers willen hun eigen soort koste wat kost bij elkaar houden ook al zou dat hun voordeel opleveren .nee vhpers denk in lands belang denk niet in hokjes verband , het land moet vooruit .de coup van 80 heeft voor en nadelen gebracht.
  nadelen voor de doden maar bewuster gemaakt om het hef in eigen hand te nemen.suriname moest eerder onafhankelijk zijn vergeet niet dat het de vhp was die het tegen wilde houden .
  nu zijn het deze zelfde mensen die nog steeds denken dat nederland het voor het zeggen heeft .santhoki je kan zelfs bij de koningin gaan ,nederland heeft hier niets en dan ook niets te zeggen nof te bepalen .ze hadden front willen helpen door het volk op te roepen niet op bouterse te stemmen anders boycotten ze suriname met ontwikkelings geld ….welnu het volk heeft voor bouterse gekozen en holland hou je geld .tot op heden gaat het goed in suriname en het gaat ook goed gaan zolang er wordt gewerkt en men niet naar de noordzee kijkt .nederland heeft het nu geweten en daarom smeekten ze om heropening van hun ambassade in suriname ,bouterse vondt het nu pas tijd om het te openen ja nu zullen deze nederlanders zich wel bedenken voor ze front weer gaan helpen het volk bepaalt niet nederland.
  nederland mag zaken komen doen en de regering doet zaken met het nederlands bedrijfsleven .er worden grote projecten uitgevoerd en suriname betaalt dat willen wij hebben wij wachten niet op geld voor hulp .met vallen en opstaan gaat het de goede kant op .kruipen voor je gaat lopen en de moet erin houden ,dire dire beetje bij beetje .


  Maak melding
 24. Hahahaha hoop doet leven denkt Chan.
  Hij weet immers donders goed dat er voor hem geen plaats is op de eretribune. Dit soort uitspraken zijn bedoeld voor Ray en consorten. Ze moeten tenslotte ergens hoop uit kunnen putten om door te gaan met hun gelall langs de cyber waterkant.


  Maak melding
 25. @Paulus de boskabouter
  Van Robby Roeplal wordt openlijk gezegd dat hij bouta zijn likker is.Hij is het schoothondje van bouta.! De moordenaar bouta is voor deze Robby Roeplal lees POEPLAL een soort van paarse ‘god’.
  Verschillende rubriek schrijvers hebben deze POEPLAL flink van langs gegeven en we zijn nog niet klaar met deze POEPLAL. Wanneer de tegenreakties gaat komen gaat deze POEPLAL weer in in de anus van baasje bouta kruipen.
  En als de storm weer gelaaid is gaat hij weer met zijn nonsense schrijven komen.WIE IN DE HEMEL MAAKT ZICH DRUK OM DEZE ROBBY POEPLAL?!!!
  Pssst ….Santokhi ,Sheriff van Suriname zegt dat hij de verkiezingen heft gewonnen en ik neem hem het niet kwalijk,helemaal niet kwalijk wanneer je elke dag in de kranten leest dat je baasje alles en iedereen probeert om te kopen !!!Als je baasje aan de winnende zijde zou staan zou hij niet aan OMKOPERIJ DOEN!!
  Zie maar Gangaram Panday,hij krijgt een post op het cabinet van je baasje en Gangaram Panday is al verkocht!!!
  Zie je SOMO….die heft zich aangesloten bij de VHP zonder dat
  hem wat beloofd is geworden.

  DE OVERLOPERS zoals GangaramPanday en de rest doen dit uit EIGEN BELANG !!!!
  Hun van PARTIJ VERWISSELEN HEEFT NIKS MET VOLKSBELANG TE MAKEN!!!
  Volk van Suriname…OPEN JE OGEN !!!!!!


  Maak melding
 26. Off TOPIC

  29 september 2014 – 11:37
  Oud-assembleelid daagt Limbo uit

  Oud-assembleelid Sharmila Kalidien-Mansaram (VHP) daagt Clifton Limburg, perschef van het kabinet van de president, uit voor een debat. Het debat zal live via Apintie TV worden uitgezonden, zegt Kalidien in een brief aan Limburg. Kalidien zegt in haar brief dat Henk van Eyck, presentator van het programma To the Point, als moderator gaat optreden.

  Lees hier de volledige brief van Sharmila Kalidien-Mansaram

  Wanica, 29 september 2014

  Ten aanzien van: de heer Clifton Maikel Limburg
  p/a SRS

  Geachte heer,

  Gezien de behoefte bij u om bij vele gelegenheden ondergetekende te willen bespreken, daagt ondergetekende u uit voor een verbaal duel .

  Het debat zal plaatsvinden via Apintie TV en zal live in de huiskamer worden gebracht voor het volk dat graag dit debat wenst mee te maken. Gezien het feit dat u hoogstwaarschijnlijk onder dit debat uit zou willen komen met de reden dat u in mij geen gelijke ziet (overigens geen onterechte conclusie vanwege mijn scholing), geef ik u de vrijheid om alle assistenten (en spindoctors) die u maar wenst, mee te nemen. Ook kom ik u meer en in zoverre tegemoet dat u het onderwerp zelf mag bepalen. U mag ook het onderwerp ‘rok’ behandelen.

  U wordt dringend verzocht de fatsoensnormen van een debat in acht te nemen en ondergetekende per ommegaande te willen berichten welke datum u schikt. Voor een richtige debatvoering wordt als moderator de heer Henk van Eyck aangewezen.

  Ondergetekende hoopt binnen een week na ontvangst van dit schrijven van u een schriftelijk en welwillend antwoord te vernemen zodat het programma in elkaar gezet kan worden en het publiek uitgenodigd kan worden.

  Onder dankzegging verblijf ik met de gepaste achting.

  Mvg,
  Sharmila Kalidien-Mansaram

  Ik verwacht dat Limbo geen ballen heeft om dit te accepteren


  Maak melding
 27. @Paulus de boskabouter

  Hahahaaaaa…lees tegenreakties geplaatst door andren over het schrijven van ndp journalit en je vriend Robby POEPLAL

  In de kranten van 22 februari, in de kolommen Vrije Tribrune, verscheen een artikel van de hand van de heer Robby Roeplal, waarin de religieuze afkomst van de VHP-voorzitter op de korrel is genomen. Naar mijn weten is het de 2de keer dat genoemde schrijver dit onderwerp in uw krant doet opnemen. Kern van de zaak is dat tot nu toe alle voorzitters van de VHP Arya Samaji’s zijn ( geweest) . Wijlen voorzitter J. Lachmon was ook Arya Samaji. In zoverre is er niks aan de hand dat dit de heer Roeplal opvalt, maar dat het hem een probleem vormt, is zonneklaar .

  Uit de krantenartikelen van de heer R. Roeplal is geenszins gebleken dat een Satanani als leider van de VHP het beter zou doen dan een Arya Samaji. En daar is het waarom het gaat ! De VHP is gediend van goed politiek leiderschap en of het nou een voorzitter is die de Arya Samaj aanhangt of Sanatan Dharm, is absoluut geen issue. Zowel de Samaji’s als de Sanatani’s maakt deel uit van alle lagen van de samenleving. Het zijn de kwaliteiten, bekwaamheden en kundigheden die bepalend zijn voor goed leiderschap. Dat ook Sanatani’s deze eigenschappen bezitten behoeft geen betoog. Maar in hoeverre snijdt het hout dat wij in ons land met zijn multiculturele samenleving zich überhaupt gaan bezighouden met de religieuze afkomst van een partijleider.

  Sanatani’s in de structuren van de VHP hebben even enthousiast gekozen voor de heer Chandrikapersad Santokhi als voorzitter van de VHP bij de bestuursverkiezing op 03 juli 2011.

  Hoewel ik mij er niet mee bezig houd, wil ik aangeven dat het hoofdbestuur voor ± 90 % bestaat uit Sanatani’s, doch Arya Samaji’s liggen daar niet wakker van.

  Geconstateerd is dat bij de laatstgehouden algemene verkiezingen ± 25.000 hindostanen hebben gestemd op de NDP; duizenden op de lijsttrekker, de heer D. Bouterse ; is de heer Bouterse een Arya Samaji of Sanatani ? Is de heer Roeplal misschien dat ook nagegaan?

  De huidige voorzitter van de VHP was politiecommissaris en in de vorige regering een der beste ministers. Niemand heeft in die tijd enige behoefte gevoeld naar ’s mans religieuze achtergrond. Was zijn geloofsovertuiging van belang voor zijn functioneren? Heeft zijn geloofsovertuiging een rol gespeeld bij zijn voorzitterschap van de Cicad?

  Dat de heer Roeplal liever een Sanatani als VHP-voorzitter ziet, is zijn goed recht. Maar de structuren van de partij zullen dat moeten uitmaken.Voor hen geldt leiderschapskwaliteiten en geen Aryasamaji of Sanatani. En als op basis hiervan een Sanatani partijvoorzitter wordt, dan gebeurt dat maar.

  Aangezien de heer Roeplal in zijn schrijven ook de kwestie van vergrijzing van politieke leiders heeft opgenomen, wens ik aan hem te vragen op welke leeftijd iemand oud is voor de politiek.Immers de huidige NDP leider en samen met hem de leiders van de PL en de KTPI kunnen ook niet gerekend worden tot de jonge generatie politici, en toch vormeren ze een regering.

  De Wijzen in de Sanatan Dharm hebben hierop als antwoord : “ zolang men fysiek en geestelijk daartoe in staat is “.

  Deze Wijzen in de Sanatan Dharm worden als goeroe (leermeester ) beschouwd. Een voorwaarde om te praten over Sanatani’s en de Sanatan Dharm is het goed hebben bestudeerd van de Sanatan Shastre en andere geschriften over deze dharma. De goeroe zal voor uw geestelijke ontwikkeling bijdragen.

  Namasté.

  J. Biseswar
  Nameste ook namens RAY.


  Maak melding
 28. @Paulus de boskabouter

  AUB ..nog een artikel voor je ,veel leesplezier toegewenst,

  Met zijn ingezonden stuk in GFC Nieuws van vandaag is Robby Roeplall zeer racistisch bezig. Meteen al in de eerste alinea stelt hij: “Door de creoolse overheersing, die vooral in de koloniale tijd door verdeel- en heerstactiek van de kolonisatoren is bevorderd, zien we bijvoorbeeld dat steeds vrijheidsstrijders van een bepaalde etnische groep met een zekere opzet consequent naar voren worden geschoven.”

  In welke tijd leeft Roeplall dat hij spreekt over creoolse overheersing? Toevallig hebben de contractarbeiders bij hun aankomst in Suriname de creolen hier aangetroffen, maar dat is inmiddels meer dan 100 jaar geleden.

  Om deze ‘stelling’ te onderbouwen verwijst hij a) naar de Commissie Vrije Dagen, b) naar de “gerenommeerde” wetenschapper R. Gowricharn en c) naar de (in zijn ogen kennelijk niet gerenommeerde) historicus D. Baboeram en diens onder zijn ‘nom de plume’ Sandew Hira geschreven boek “Van Priary tot en met De Kom”.

  In genoemde commissie waren volgens Roeplall “overigens” wel leden van diverse etnische groepen vertegenwoordigd, maar zegt hij zonder getal(len) te noemen, de creoolse groep was oververtegenwoordigd. Over Gowricharn zegt hij “dat die In een eerder artikel reeds heeft gewezen op de creoolse overheersing in Suriname die in vele facetten van het dagelijks leven merkbaar is”.

  Ik ben niet met dat artikel bekend, maar de vraag is over welke tijd Gowricharn in dat artikel schrijft. Waarschijnlijk is dat citaat even tendentieus als wat Roeplall zegt over Hira, “die de geschiedenis beschrijft van de strijd die alle bevolkingsgroepen hebben gestreden vanaf de allereerste vormen van kolonisatie”, want die geschiedenis handelt over “alle bevolkingsgroepen” en niet alleen de creolen! Het is duidelijk dat Roeplall nog leeft in de tijd dat de Hindoestanen in Suriname achter elke boom een creool met een wapen vreesden.

  Corruptie voedingsbodem

  ‘Wetenschapper’ Drs. Robby Roeplall trapt een open deur in met zijn constatering: “Heel veel onderzoek heeft voldoende aangetoond dat patronage en corruptie de voedingsbodem zijn voor de raciale politiek die al zoveel jaren bestaat in Suriname.” Om het vervolgens te hebben over “de vele corrupte politici die ons land heeft voortgebracht”.

  Het wil er bij Roeplall kennelijk nog altijd niet in dat wat hij nu betitelt als ‘apartheid’ niets anders is dan de door de kolonisator geïnstitutionaliseerde en eeuwenlang gepractiseerde verdeel- en heerspolitiek, gretig overgenomen door alle Surinaamse politieke partijen, die zichzelf tot op de dag van vandaag in stand houdt door patronage. Zie het niet verlenen van quorum door Somohardjo en het al of niet afbouwen van de dijk van Commewijne!

  Onbegrijpelijk en verwarrend is het waar Roeplall spreekt over apartheid, die hij ook de kop ziet opsteken in Nederland, daarbij volledig over het hoofd ziend dat de Surinamers in Nederland hun etniciteit hebben meegenomen en naarstig in stand gehouden. Desalniettemin pleit hij ervoor om “de politieke partijen bij wet te verplichten om de kiezerslijsten een afspiegeling te laten zijn van de etnische groepen in de samenleving.

  Ook de besturen van onze politieke partijen en de vakbonden zouden op dergelijke wijze gestructureerd moeten worden.” Hetgeen hij dan meent te moeten rechtvaardigen met zijn constatering: “Door de creoolse overheersing die vooral in de koloniale tijd door verdeel- en heerstactiek van de kolonisatoren is bevorderd, zien we bijvoorbeeld dat steeds vrijheidsstrijders van een bepaalde etnische groep met een zekere opzet consequent naar voren worden geschoven.”

  Kortom, Roeplall zwetst zoals gewoonlijk uit zijn nek!

  Rolf van der Marck


  Maak melding
 29. @Insider

  Gezien de taalfouten en het geen gebruik maken van interpunctie en hoofdletters ga ik er vanuit, dat jij maar een hersencel hebt, die ook nog eens aan het afsterven is door de hoeveelheid sopie, die je dagelijks naar binnen giet.


  Maak melding
 30. @Paulus de boskabouter

  Halllooooooooooooooooo Paulus,
  hier gaan we weer,

  In een ingezonden stuk op GFC insinueert de heer Robby Roeplal dat het publiek geheim is dat Santokhi op dubieuze wijze is gekozen tot leider van de VHP na een felle verkiezingsstrijd. Dat is een grote misvatting van de heer Robby Roeplal, het berust niet op waarheid. Als dat waar is, moet de heer Robby met feiten komen.

  Er was geen helemaal geen felle strijd. De heer Santokhi heeft de verkiezing grandioos gewonnen, ruim 75% van de kiesmannen hebben gestemd op de heer Santokhi. Ik wil graag van de heer Robby Roeplal weten op grond waarvan hij zegt dat de heer Santokhi, op dubieuze wijze de verkiezingen heeft gewonnen.

  Voorts zegt de heer Robby Roeplal dat de laatste tijd er veel kritiek is op de voorzitter van de VHP. Het vermoeden bestaat dat Santokhi thuis bij hem heimelijk – net als zijn voorgangers – met gesprekken is gestart met potentiële kandidaten voor bepaalde belangrijke functies.

  Al deze zaken verwijs ik naar het rijk der fabelen. De VHP- voorzitter is al een tijdje bezig in de Olifant, op elke woensdag en soms op andere dagen bilaterale gesprekken te voeren met prominente- en DNA- leden van de partij. Dus er is geen sprake van heimelijke gesprekken.

  Inderdaad worden er auto’s geschonken door ondernemers maar vanwege rancune van de huidige regering worden er geen namen bekendgemaakt. De ondernemers zijn ook beu van het wanbeleid van de huidige regering, daarom ondersteunen ze de VHP in haar campagnevoering. Alle schenkingen aan de partij worden geregistreerd. VHP’ers wees alert voor valse berichtgevingen.

  Naipal.A.I


  Maak melding
 31. @Ray

  De levenswijze van Robby Roeplall interesseert mij niet. Al zou hij bij wijze van spreken eerst Santohki boelen en vervolgens jou, dan zal mij dat worst wezen. Ik heb het over de inhoud van zijn artikel, welke ik van een veel hoger niveau vind, dan het gekukel van jou.


  Maak melding
 32. @Paulus de boskabouter

  Hmmmmmmm…doe de grote boze wolf en roodkapje de groetjes namens mij,okay,
  Maar goed dat je daar bent okay ik heb altujd geweten dat het moet zijn PAULUS DE BOSMONSTER!!!


  Maak melding
 33. @Pero en vele NDPérs, als jullie goed hebben begrepen wat er staat dan zouden jullie anders reageren

  @Pero, zie maar hoe onderontwikkeld jij bent, omdat je weer met Segebai verhaaltjes komt.

  -Lees dit stukje tekst nogmaals::::::::::::::Het gaat weliswaar om meer dan cijfers en wat rekenwerk. “We willen geen winst op basis van een numerieke meerderheid alleen. Het gaat om duurzame ontwikkeling op basis van een programma”, zei Santokhi tijdens een feestvergadering van partner NPS.

  -Santhoki heeft het puur over duurzame ontwikkeling op langer termijn en wat de toekomst met zich mee moet brengen.
  Kennis, inzicht, ontwikkeling, en vooral goed geschoolde mensen met ervaring.

  =IK HOOP DAT JE HET NU BEGRIJPT:::::


  Maak melding
 34. @Ray

  “Maar goed dat je daar bent okay ik heb altujd geweten dat het moet zijn PAULUS DE BOSMONSTER!!!”

  Na ‘Pertjahjah de hoer’, past de bijnaam de ‘Kaboeler van Santohki’ je ook als gegoten.


  Maak melding
 35. Ach neen hoor Limbo gaat niet in discussie treden met Sharmila Mansaram zoals verwacht,

  De perschef van het kabinet van de president, Clifton Limburg, zegt niet van plan te zijn om in te gaan op de uitdaging van VHP’er Sharmila Kalidien-Mansaram. Zij heeft Limburg uitgedaagd voor een ‘verbaal duel’ via Apintie TV, met Henk van Eyck als moderator.

  “Gezien de behoefte bij u om bij vele gelegenheden ondergetekende te willen bespreken, daagt ondergetekende u uit voor een verbaal duel. Het debat zal plaatsvinden via Apintie TV en zal live in de huiskamer worden gebracht voor het volk dat graag dit debat wenst mee te maken. Gezien het feit dat u hoogswaarschijnlijk onder dit debat uit zou willen komen met de reden dat u in mij geen gelijke ziet (overigens geen onterechte conclusie vanwege mijn scholing) geef ik u de vrijheid om alle assistenten (en spindoctors) die u maar wenst mee te nemen. Ook kom ik u meer en in zoverre tegemoet dat u het onderwerp zelf mag bepalen. U mag ook het onderwerp ‘rok’ behandelen.
  U wordt dringend verzocht de fatsoensnormen van een debat in acht te nemen en ondergetekende per ommegaande te willen berichten welke datum u schikt. Voor een richtige debatvoering wordt als moderator de heer Henk van Eyck aangewezen. Ondergetekende hoopt binnen een week na ontvangst van dit schrijven van u een schriftelijk en welwillend antwoord te vernemen zodat het programma in elkaar gezet kan worden en het publiek uitgenodigd kan worden”, schrijft Mansaram.

  LImburg zegt aan Starnieuws dat de persoon die in het hoogste college van Staat de fatsoensnormen niet in acht kon nemen, het heeft over fatsoen. Volgens Limburg wil Mansaram hem gebruiken als publiciteitsstunt. “Mevrouw Mansaram moet niet proberen mij onderdeel te maken van haar publiciteitscampagne”, stelt Limburg. Hij merkt op zaken besproken te hebben die feitelijk hebben plaatsgevonden, doelende op de rok die Mansaram in De Nationale Assemblee tevoorschijn haalde en toonde aan het assembleelid Kenneth Moenne van de NDP, intussen wijlen. “Iemand die zich toen misdragen heeft, nodigt mij nu uit voor een fatsoenlijk debat. Daar bedank ik vriendelijk voor. Ik doe mijn werk. Laat mevrouw Mansaram haar titels gebruiken om in debat te gaan met Aanand Ramdjielal en Keshopersad Gangaram Panday en mogelijk anderen om hen te overtuigen om in de VHP te blijven. Zij kan haar energie liever daarin stoppen. Overigens is het hebben van titel niet zo belangrijk als het hebben van karakter”, dient Limburg Mansaram van repliek.

  Hahahaaahaaaaaa…hij zegt aan Mansaram om proberen Gangaram Panday terug te krijgen bij de VHP, wat hij vergeten is erbij te zeggen dat hij het cadeautje gemaakt aan Gangaram Panday niet zal intrekken ,het zal blijven hangen als een worst onder het neus van Gangaram Panday. En met zo een worst onder Gangaram Panday zijn neus is het toch niet moeilijk te raden dat hij liever bij de NDP blijft.
  Baja een burger heeft Limbo uitgedaagd en Limbo kruipt net als een krab in het hol van bouta!.


  Maak melding
 36. =Nu moet Limbo laten zien wat voor kennis hij heeft, ik ben nu al bang dat hij gaat verliezen.

  -Hij wordt zelfs uitgedaagd dat hij mensen mag meenemen en zelfs een onderwerp mag uitkiezen.

  -Nee hoor, Limbo heeft al aangegeven dat het een politieke stunt is. Waardeloze vent die alleen maar leugens en haat verkondigd voor zijn functie. Bah


  Maak melding
 37. @Ray

  “Och ,och,zielige bosMonster,
  Echt op zo een zielige reaktie kan ik helaas niet ingaan.”

  Je vervalt in herhaling met jouw typering ‘bosmonster’. Heb je al jouw kruit verschoten om mij onderuit te halen. Die van mij is lekker droog en kan voor meer vuurwerk zorgen.


  Maak melding
 38. Paulus de boskabouter

  Paulus de boskabouter zegt,

  @Ray

  De levenswijze van Robby Roeplall interesseert mij niet. Al zou hij bij wijze van spreken eerst Santohki boelen en vervolgens jou, dan zal mij dat worst wezen. Ik heb het over de inhoud van zijn artikel, welke ik van een veel hoger niveau vind, dan het gekukel van jou.

  Hahahaaaaaaa…sjeesjes wat hij jij verwacht,dat een Robby Poeplal en zijn gebazel mij zou doen schrikken?!
  Zijn inhoud is altijd waardeloos altijd is bezig je baasje en zijn baase , de hemel in te prijzen.
  Zijn inhoud is altijd niveauloos en verwacht morgen of de komende dagen heel veel vuurwerk over het rotzooi van je Robby Poeplal.
  En please, ga je nu reakties plaatsen met gebruikname van KRACHTTERMEN?!
  Sjeesjes dit had ik niet van jou verwacht mang, heel erg niveauloos ,echt,,,,,,,


  Maak melding
 39. Ira
  Ik ga het nooit begrijpen en heb het ook nooit begrepen.
  Sathoki is lood om oudijzer .deze vhpers zijn antiek ,dit soort verhaaltjes kennen wij sinds het bestaan van de vhp.oud nieuws zelfde bla bla het enige wat de vhp kent is hokjes gedachte dat kennen wij.wat voor ontwikkeling hebben de vhp en nps gebracht verbroedering zolang onze bevolkings groepen in hun eigen hokje stemt dat noemen zij verbroedering.santhoki segebai is corrupt vraag hem waar die drugs gebleven is en het geval segebai.
  Deze ira denkt dat de vhp met segebai santhoki president wordt maar het is ijdele hoop,wij zijn een jonge natie in een multiculturele samen leving en wij moeten een president hebben die niet alleen een bevolkings groep dient maar dwaars door alle lagen van multiculturele bevolking en dat is santhoki segebai niet.hij santhoki mag een voorbeeld nemen van president bouterse hoe je een multiculturele samen leving dient.
  Ira zeg tegen santhoki dat hij de h van de verenigde hindoestaanse partij verwijdert ,laat hij daar mee eerst beginnen en wie weet kan hij oner bouterse dienen ,maar is zijn kans nihiel 0,0


  Maak melding
 40. heel simple

  die limbo is gewoon een bluffer
  a no mang nanga sharmila
  sharmila kleedt hem uit in zo een debat en limbo wil natuurlijk niet voor schut staan in zijn paarse onderbroek
  limbo als je ballen hebt ga het debat aan anders moet je maar voor een rosse onderbroek kiezen


  Maak melding
 41. @Ira

  =Nu moet Limbo laten zien wat voor kennis hij heeft, ik ben nu al bang dat hij gaat verliezen.

  -Hij wordt zelfs uitgedaagd dat hij mensen mag meenemen en zelfs een onderwerp mag uitkiezen.

  Limbo is ongeschoolde idioot maar hij is niet gek ,hij weet dat hij hier met de billen bloot gaat.
  Limbo weet dat ook zijn baas de droga pres met zn snuif neus op de feiten is gedrukt inzake het ontslag van deze mevr. ,zij heeft het onderste uit de kan weten te halen en dada stond giga voor schut


  Maak melding
 42. @Ray

  “Heel WKN staat tot jou beschikking. En nu mag je razen en tieren zoveel je wilt ,alleeen,ik ga meedoen.,..
  doei sukkel,’

  “Heel WKN staat tot jou beschikking. En nu mag je razen en tieren zoveel je wilt ,alleeen,ik ga NIET meedoen.,..
  doei sukkel”

  Johnny Walker, je hebt een misstap gemaakt. Giet jezelf maar lekker vol.


  Maak melding
 43. Ray vertel NAMI hoe kan Santhoki de redder van Suriname zijn, hij is één van de corruptste manen in Suriname en hij bepaalt niet wat er in de VHP gebeurd . Santhoki voert uit wat de eigenaren van de VHP hem vertellen. Wie denk dat als Santhoki president is dat hij de dienst uitmaakt vergist zich, het zijn de OUDE VHP Garde achter het scherm die de toekomst van Suriname zullen bepalen en het ziet er niet goed uit voor Suriname met al die bejaarde schurken wrijven in hun handen om het land te plunderen. Laten we niet vergeten de VHP was tegen het ordenen van de goud industrie , het was de VHP die tegen de bouw van de bosje brug en andere bruggen in Suriname was hun argumenten zijn het maak de schatkist leeg. Venetiaan repte dat hij een volle schatkist voor Bouterse ging achterlaten toen Bouterse aan de macht was het schatkist leeg geroofd. Nieuwfront hebben het schatkist met onbetaalde rekeningen gevuld. Santhoki heeft van af hij politieagent was een spoor van Dood en corruptie achtergelaten en deze meneer wilt president worden. Als Santhoki de verkiezing wilt winnen dan moeten heel WAT CREOLEN EN JAVANEN op de etnische VHP stemmen zo dat de VHP de grootste partij wordt en dat zie ik NIET gebeuren Santhoki de dappere koelie speelt blufpoker ! http://nos.nl/artikel/81737-surinaamse-minister-beschuldigd-van-corruptie.html


  Maak melding
 44. Er is één groep waar jullie rekening moeten houden dat zijn de Surinaamse MOSLIM INDIËRS
  Moslim Indiërs zijn niet vertegenwoordig in de VHP en wij stemmen ook niet op de VHP. De VHP is een charme offensief begonnen ze gebruiken racisme om stemmen te winnen . Santhoki mensen komen langs bij ons gemeenschap en vertel ons dat ze iedereen uit India vertegenwoordig en we moeten bij elkaar blijven en elkaar steunen. De heren vertellen ons dat die andere groepen niet te vertrouwen zijn en ze zijn jaloers op de Indiërs. Het is bekend dat je de VHP niet kan vertrouwen , de moslim Indiërs zijn beter vertegenwoordig in de top van de NDP de VHP heeft niet eens een moslim Indiër in hun management en ze denken dat wij op ze gaan stemmen wij zien ons zelf eerst als Surinamer dan als moslim en wij zijn voor alle Surinamers geen hokjes VHP gedoe en zullen samen in harmony leven met alle Surinamers en wij stemmen niet etnisch, Santhoki mag blijven dromen dat alle Indiërs op de VHP zullen stemmen.


  Maak melding
 45. De waarheid is hard en Santhoki krijgt hem keihard. Santhoki de opblaaskoelie moet ophouden met moppen vertellen ik zou denken dat die koelie dronker is en nu de grapjas uithang. Mijn verzoek is aan de woordvoerder van de VHP op waterkant mijn geliefde boomslingeraar RAY wil je deze link ASAP naar Santhoki mailen zodat hij DIARREE krijgt misschien wordt die BARAbuik ietsje platter hoewel ik het betwijfeld. http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2014/06/17/the-economist-bouterse-wordt-herkozen/


  Maak melding
 46. De zogenaamde moslim Indiërs vergeten dat de VHP van lachmon voor emancipatie gezorgd hebben toen de Hindoestanen nog een achtergestelde groep waren, geld ook voor de javanen.


  Maak melding
 47. @NA-MI
  “Als Santhoki de verkiezing wilt winnen dan moeten heel WAT CREOLEN EN JAVANEN op de etnische VHP stemmen zo dat de VHP de grootste partij wordt en dat zie ik NIET gebeuren”

  beste NA-MI verkeizingen is een democratisch proces. De verschillen tussen Mega en Front zijn nu marginaal. Een paar ontevreden Hindoestanen die terug gaan, of moslim hindoestanen die naar de PLterug gaan en er kan maar zo een mega verschil ontstaan. Zeker als er aan ontevredenheids gevoelens van mensen aan de onderkant van de samenleving geappelleerd kan worden of kansloze jongeren het maar weer eens ergens anders gaan proberen.
  Occupanten die niet zich niet geholpen voelen en maar niet gaan stemmen etc. of AOV, Pensioen en ziekte kosten beloften die niet uitkommen kunnen allemaal met een paar stemmen hier en daar grote verschillen creeren. Ook het uit elkaar vallen van AC, KPTI, BVD en NS en het marginaliseren van PALU zal grote onvoorspelbare gevolgen hebben.

  Geloof mij er zijn veel mensen met spijt en teleurstelling en dat is voor een regering een slechte start positie bij verkiezingen. Alleen een meerderheid halen tegen een verenigde oppositie zal moeilijk zijn. Zie daar de reden waarom er overal getracht wordt namen los te weken.

  Zie ook de problemem binnen de NDP en de mensen die daar klein gemaakt zijn of alleen maar herrie maken. Heeft Wijdenbosch de problemen in Saramacca al opgelost of steekt de veenbrand daar pas echt op als de kieslijsten samengesteld moeten gaan worden.


  Maak melding
 48. aan Masala,

  Moslims indiers zijn onbetrouwbaar net zoals Jinnah de stichter van pakistan.
  Ze zijn omkoopbaar, zodra ze in een land vestigen willen ze een eigen staat oprichten. Zodra ze meerderheid vormen wordt de sharia ingevoerd en alle andere ongelovigen moeten hardhandig worden bekeerd te vuur of te zwaard.
  Dat staat ook in de koran.

  Isis heeft ze ook benaderd in Suriname.


  Maak melding
 49. “De verschillen tussen Mega en Front zijn nu marginaal. ”

  ja volgens front broodschrijvers is het marginaal, dit terwijl front geen partij is voor Mega of de NDP alleen.

  NDP alleen is groter dan alle front partijen, en dit al jaren.

  De NDP wordt alleen maar groter, want niet vergeten dat er momenteel vele ontevreden vhp’ers rondlopen die niet meer op VHP zullen stemmen. ook de vele Nps’ers, BEP en SPA,die niet op front gaan stemmen omdat ze weten dat ze daarmee iemand als President gaan maken die niets met ze van doen heeft nl. tokkie.

  Voor al deze mensen is de NDP de veilige en juiste keus. Komt nog bij dat 90% van de eerste keer stemmers op NDP zullen stemmen.


  Maak melding
 50. afu sensie

  er is toch iets wat je over het hoofd ziet nl. het volgende

  bij de frontpartijen durven en Mogen de mensen dat want daar heerst er democratie en vrijheid
  hetzelfde kunnen we niet van de ndp zeggen
  vraag het maar aan je zelf


  Maak melding
 51. roybe die onwetendheid druipt van je reactie, ik neem het je niet kwalijk.

  Bij de frontpartijen mag men NIETS, alleen de partijleider en een kliek mag alles.

  heb jij OOIT een front DNA lid kritiek horen leveren op front beleid, NOOIT, ditr is gewoon gemeengoed bij de NDP, je mag alles als het maar ten goede komt van het land.

  vhp, nps en pl zijn dictatoriale partijen, alleen de leiders hebben het voor het zeggen., nu weer wat geleerd.


  Maak melding
 52. de vraag blijft natuurlijk open,,waarom gaat ddb niet naar Amerika om de wereld toe te spreken,maar stuurt zijn vrouw die net-zo an al fa beet is..

  ondanks dat hij amnestie heeft..


  Maak melding
 53. vhp verenigde hindoestaanse partij onderleiding van santhoki .
  deze partij roept de hindoestanen op om op de vhp te stemmen .die grote nijlpaard djawalapersad zelf een overlopen roept de moslim indiers op te gaan stemmen op de vhp ,ze zegt dat we samen met de lalarookh naar suriname zijn gekomen dus moeten we een echte eenheid zijn .onze voorouders hebben dit niet gewild dat wij verdeeld zijn wij moeten weer samen komen en een eenheid vormen .alleen heeft ze niet gezegd dat ze een eenheid moeten vormen tegen de andere bevolkings groepen …deze djawalapersad weet dat haar soortgenoten het verder moeten invullen .een verstandig mens heeft niet veel nodig om in te zien dat deze vhpers suriname in chaos kunnen storten met hun gedachten die verwerpelijk zijn .ik kan alleen maar hopen dat de nps achterban ziet wat zich afspeelt en dat ze de nps de rug keert en massaal op de ndp gaan stemmen .
  de tijd zal het leren als de creolen op de nps gaan stemmen om deze vhp en pl aan een meerderheid te helpen wij benne benieuwd .


  Maak melding
 54. @pero, je bent een echt racist. Waarom ga je niet zelfs een creoolse partij beginnen zodat alle andere culturen vertrekken uit Suriname???

  Vergeet ook niet om alle bedrijven te sluiten die andere culturen hebben, dan kan ik jou nu al zeggen dat Suriname net als Zimbabwe wordt.
  Waar zullen de creolen hun spullen dan gaan kopen???????

  Mij stem krijg je niet, omdat ik niet achteruit wil gaan, maar voorruit.

  Stem maar op die domme ongeschoolde Brunswijk die velen al vermoord heeft.


  Maak melding
 55. @pero, kijk hoe laf deze creool is:::::::::::::::::::::::
  Clifton ‘Limbo’ Limburg gaat niet in op de uitdaging van ex-parlementariër Sharmila Kalidien-Mansaram (VHP) voor een debat. Dat zei hij maandag middag in zijn programma Bakana Tori op de SRS . Eerder maandagmiddag zei hij al tegen de Ware Tijd dat het om een publiciteitsstunt van Kalidien-Mansaram gaat.

  Limbo heeft GEEN kwaliteiten, trouwens het is een creool tegen een Hindoestaan ! wat vind je ervan????

  -Van zulke domme mensen moet ik helemaal niets hebben. daarom ben ik ook blij dat vele creolen zich ook op afstand houden van deze dommerds.


  Maak melding
 56. Masala.

  Vergeet 1 ding niet wij hebben altijd in harmonie geleefd met elkaar.
  We zijn niet in India,wat er daar gebeurd tussen moslims en hindoes is ons probleem niet.
  Jullie kijken naar de toekomst van het land en wij ook.


  Maak melding
 57. “Santokhi: de verkiezingen zijn al gewonnen”

  Jawel hoor, met die zgn ondersteuning en achterban, jullie groeien met de dag man.

  “Verschillende artiesten in Suriname en Nederland, die Santokhi een warm hart toedragen, hebben hieraan meegewerkt, liet de partij optekenen.”

  ‘Zanger Ed Rust distantieert zich van verkiezings-cd VHP”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES