zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOok gratis zorg voor werklozen

Ook gratis zorg voor werklozen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 sep – De gratis medische zorg wordt uitgebreid naar werklozen en mensen met een beperking. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. De zogenaamde basiszorgwet wordt versneld uitgevoerd.

Vandaar ook de opname van werklozen en mensen met een beperking. Kinderen tot de leeftijd van zestien jaar en volwassenen boven de zestig kwamen het eerst in aanmerking. Voor uitvoering van de wet moeten nog wat formaliteiten worden afgewerkt. Ook zijn de financiële gevolgen nog niet helemaal helder. Vooral het laatste ligt onder vuur bij de oppositie. Maar langer wachten is geen optie.

“We weten dat we in Suriname altijd zeggen: moet het allemaal zo snel. En: waarom kan het niet volgend jaar. De signatuur van deze regering is dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. En we hebben niet de luxe om te wachten totdat alles in orde is. We hebben de luxe om aan te pakken en de dingen nu te doen voor de samenleving”, aldus Ameerali. Wie dus beweert dat het een verkiezingsstunt is, heeft het aan het verkeerde eind.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

17 REACTIES
 1. -Alleen als deze zin leest:::Ook gratis zorg voor werklozen:::krijg ik er kippenvel van.

  -Nergens lees ik dat deze Ameerali bedreigd heeft met sanctie als je de verplichte verzekering niet betaald.
  Ik vind dit puur misleiding van het volk.

  -Niets is gratis, omdat er gewoon betaald voor moet worden.


  Maak melding
 2. “De signatuur van deze regering is dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen”

  Deze uitspraak heeft geen draagvlak. Heel wat zaken worden uitgevoerd zonder enig transparantie. Ze doen iets maar zeggen niets. En al de gemaakte beloften zijn niet nagekomen. Ze doen niet wat ze zeggen. Een trieste aandoening. Dan nog zijn er mensen die erin geloven dat er nog iets gaat gebeuren. Hoop vestigen op een hopeloze beleid.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 3. Er is al geen geld om artsen te betalen.
  Er is al geen geld om de ziekenhuizen te betalen
  Er is al geen geld om aannemers van OW te betalen
  Er is al geen geld om de Carifeste medewerkers te betalen
  Er is al geen geld om leerkrachten voor overblijven te betalen
  Er is al geen geld om de gaarkeukens van de nablijvers te betalen
  Er is al geen geld om het overwerk van politie en PAD en Brandweer te betalen
  Er is al geen geld om achterstallig onderhoud van overheidsgebouwen uit te voeren.
  Er is al geen geld om alle rente en aflossingen van lopende rekeningen te betalen
  Moet ik nog doorgaan?

  Waar wordt dan het geld gehaald om de gezondheidszorg van circa 100.000 werkelozen te betalen?
  mensen in Suriname moeten een adequate gezondheidszorg hebben maar niet alles hoeft gratis te zijn.
  Laat ze een eigen bijdrage leveren door zelf aan te pakken.

  Vraag
  Is dit wederom een verkiezingsstunt?
  Geld uitgeven die je niet hebt en de rekening laten opschonen door de toekomstige regering, want NDP word het zeker niet?


  Maak melding
 4. Net bekend gemaakte cijfers Desi : Staatsschuld binnen
  een maand tijd gestegen met 100 miljoen SRD !

  Waaraan besteed weet niemand, monetaire reserves
  dus opnieuw met een groot bedrag gedaald !

  Gratis zorg voor werklozen zal de schulden opnieuw
  structureel doen stijgen !

  Deze regering heeft steeds veel te weinig gedaan om de bevolking aan het werk te zetten. Om vervolgens allerlei
  nieuwe voorzieningen te creeren is volslagen ONZIN !

  Sranang dendert gewoon richting financiele afgrond !


  Maak melding
 5. Dat wil zeggen dat driekwart van de Surinaamse bevolking over gratis zorg gaat beschikken. En dan heb ik het niet over mensen met een beperking. Ik heb het over de werkschuwe, beter gezegd luie, figuren die de hele dag op de straathoeken hangen, geen flikker uitvoeren en profiteren van hetgeen deze regering ze aangeboden wordt. Het wordt steeds gekker in dit land. En wie gaat dit allemaal ophoesten? De goede burger die werkt, verdient en derhalve belasting betaalt. Deze communistisch denkende regering hangt me langzamerhand de strot uit!


  Maak melding
 6. wie gaat dat allemaal betalen?
  ma kok, ma kok, ma ko=ketje

  die minimumloners? hmm.

  is alles wel goed doorgerekend? mij lijkt het dat wanneer je vernieuwende maatregelen gaat nemen er tijd en geld voor reserveert. laat de overgang geleidelijk gaan, zodat iedereen overal aan kan wennen.


  Maak melding
 7. goeie zaak !!!… beterweters van hierboven : kraken jullie de basiszorg verzekering voor dito mensen in nederland ook af ? > nee dus >>> misschien ook omdat jullie nu zelf werkloos of beperkt zijn ??.
  het belangrijkste bij deze hele zorgverzekering zijn dat de overheid partijen houdt aan : 1. recht van vrije artsenkeuze, zodat de rgd deels ontlast wordt 2. maximaal 1500 inschrijvingen per arts, zodat de kwaliteit van de zorg omhoog schiet 3.meer specialisten opleiden e/o toelaten.
  JAMMERGENOEG is de ervaring tot nu toe ( met de bzsr) dat de overheid self reliance (= ndp-lakei) aanwijst als DE zorgverzekeraar en self reliance ongesanctioneerd ‘vrije artsenkeuze + maximaal bestand’ actief tegengaat, ten voordele van de rgd(= ndp-au pair). duidelijk een constructie van incest e/o zelfbevruchting. meestal zijn de ‘nakomelingen cq gevolgen’ van dit soort relaties mismaakt ; lichamelijk, dus zichtbaar (bvb betalingsachterstanden) of geestelijk (bvb onduidelijke beleidsdoelen).
  dus : basis zorgverz. voor alle ingezetenen van su : jaaa ALS alle lakeien en au pairs aan banden zijn gelegd…..


  Maak melding
 8. Het begrotingstekort van Suriname is begroot op 666 miljoen SRD. Goed letten op de cijfers van het CBS. Deze instelling beweert dat de inflatie in Suriname over de maand augustus 2014 0 % bedraagt terwijl een ieder, die boodschappen doet, van mening is dat de prijzen van de eerste levensbehoeften flink gestegen zijn. Mijn advies aan het CBS is: Zorg ervoor dat je de waarheid publiceert anders zullen jullie in de toekomst niet betrouwbaar en geloofwaardig overkomen op de Surinaamse bevolking en dan wordt jouw bestaansrecht onzeker.
  Nu terug naar het begrotingstekort. In het verleden heb ik het ervaren dat het resultaat bij elke begrotingsbehandeling met een begrotingstekort was dat de prijzen in de winkels de volgende dag omhoogschoten. Als deze lijn doorgetrokken mag worden betekent dit dat de prijzen van goederen in de winkels binnen afzienbare tijd zullen stijgen en als wij die leugenachtige CBS mogen geloven zal over twee maanden bekend gemaakt worden dat de prijzen bij hun meetpunten niet zijn gestegen. Opdoeken die leugenachtige CBS,


  Maak melding
 9. @s.panchu, waarom zo’n domme vergelijking met Nederland???

  -In Nederland kan een ieder zijn vaste lasten betalen, omdat niemand zonder geld thuis zit. Het heeft alleen te maken hoe je met je geld omgaat en wat voor soort uitkering of inkomen iemand heeft.

  Vergeet niet dat de belastingdienst in Nederland de burgers wel helpt, maar in Suriname is dit niet het geval.

  Pas maar op dat Suriname straks niet als Cuba wordt waar alles ook zo gratis is en zie die ellende nu.


  Maak melding
 10. ik ga zo snel mogelijk naar su. baja gratis methadon gratis pasta en een uitkering,waar ga ik dit anders vinden in welk land mie e gwe brada.holland heeft geen bal meer. lang leve suriname.


  Maak melding
 11. Weer de zoveelste loze kreet, deze keer van de vieze pres.
  Hij moet wel aan de pijpen dansen van DDB,anders krijgt hij het te maken met C. Limbo de Bigi bana tori mang.


  Maak melding
 12. En wie gaat dat betalen maar bovenal de vraag……wie gaat dat financieren en gaan die zieken de zorg met ECHTE ZORG geven???

  Las ik onlangs dat iemand een dierbare broer heeft verloren met dank aan de ontbrekende professionaliteit van, artsen, ziekenhuisen, EHBO en niet te vergeten die Filipijnse arts die diagnoses stelt op basis van koffiedik kijken.

  Mijn hemel zeg, ik kan nu al voorspellen dat velen op de EHBO zullen sterven als Bouterse doorgaat met het voor de gek houden van haar volk.

  Zeg, wat is het menselijke leven nog waard in Suriname als artsen die een eed hebben afgelegd voor hun beroepen, NIET TE VERTROUWEN ZIJN??????????

  En kijk, NIEMAND is ergens verantwoordelijk voor in Suriname, klagen waar, bij wie, de staat aanklagen?, ziekenhuis aanklagen?, de artsen aanklagen?????

  En zo sterf je in Suriname, doodziek en met pijn op je borst moet je in Surinaamse gezondheidszorg WACHTEN totdat je sterft.

  Ik roep Bouterse op om kwaliteitszorg te garanderen door de autoriteit die de artsen uithangen, te bestraffen!. Ze zijn geen God en mogen niet voor God spelen.


  Maak melding
 13. Ja ff zonder dollen die zorg is onbetaalbaar…. bij staatsziekenfonds betaal je 150 srd per maand maar puntje bij paaltje wordt een hoop niet vergoed en mag je in je eigen buidel diep gaan tasten, ga je naar Self R. dan betaal je per maand 250 srd en geloof mij dat kunnen de meesten NIET betalen…. het zal storm lopen met de werklozen die gratis zorg gaan aanvragen…. en waaruit het betaald gaat worden ??? Joost mag het weten…. Su richting finaciele afgrond? Is zeker niet overdreven nee…. de levensstandaard is te hoog hier… je verdient Srd maar overal hangen er USD en Euro prijzen, huh hoe moet je dat met je srd’s bijbenen, NIET en dat is er ook ad hand in Su…. groeiende economie, oh ja joh wat fijn nog fijner als de >60% van de Kondremans die onder de armoede grens leeft ook kan voelen dat de economie BLOEIT maar wij voelen en merken geen HOL…. 🙁


  Maak melding
 14. Ga jij in Ned maar brood melk kaas vla halen… nog geen 10 euro kwijt en per uur verdien je ook denk ik wel tegen de 10 euro per uur, hier verdient men echt geen 10 srd per uur maar vet eronder en voor de genoemde boodschappen betaal je richting de 30 srd… heee lekker voordeling ja mijn hol ja… sorry hoor… maar de prijzen gaan nergens over, ben je werkzaam bij staatsolie en dat soort bedrijven dan verdien je mega veel, of als ambtenaar… maar nee hoor in Su is het slecht verdienen ook al werk je knoert hard je gaat geen geld over hebben om te sparen dan hoe ga je vooruit komen dan….. NOU NIET DUS.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES