NPS wil grootste partij worden

25

PARAMARIBO, 29 sep – De Nationale Partij Suriname, NPS, streeft ernaar de grootse politieke partij te worden. Dit in elk geval binnen de combinatie van oppositiepartijen en de KTPI. Volgens partijleider Gregory Rusland is er reden genoeg.

De NPS wil snel en degelijk herstel van wat de huidige regeerders aan het verkwanselen zijn. “We zullen als partij ervoor moeten zorgen dat we zelfs de grootste worden in de combinatie”, zei Rusland bij de start van de verkiezingscampagne van de partij. Er valt een heleboel te doen, zoals het scheppen van meer arbeidsplaatsen, meer veiligheid en hogere productie. Het gaat niet goed nu met steeds toenemende publieke uitgaven.

“Het is tijd voor verandering”, aldus Rusland. Hij vindt het overigens bepaald ongehoord dat kritiek wordt geleverd op de samenwerking met Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo. Frappant is dat de kritiek deels komt vanuit de NDP van Desi Bouterse. Het was nota bene Bouterse zelf die Somohardjo uit de coalitie mikte. “De coalitie behandelt partners op een bepaalde manier en als wij een intentieverklaring tekenen met die partners, is het moord en brand.”

25 REACTIES

 1. nps dede keba de nps is al dood de ndp heeft ze ten grave gedragen door de samen werking die deze nps is aangegaan met de pl en toen jammer genoeg weinig te zeggen had onder somo.
  de creolen zijn dat niet vergeten ,vene was een goed president als het om nederland ging maar binnenlands heeft vene in sommige gevallen gevaalt als het om somo ging en daarom denk ik dat rusland een probleem heeft .


  Maak melding

 2. Veel sterkte met jullie droom in technicolor. Een merger met de VHP, heeft veel meer zin in 2014. De VHP heeft een rebranding nodig. Jullie werken op een intelectueel nivo al decennia samen en jullie moeten samen afrekenen met ongure politiekelingen als somo, brunsie, desie etc.


  Maak melding

 3. NPS wilt uit de dood herrijzen de grootste partij binnen de coalitie worden, wat NPS subtiel aan de VHP aangeeft dat NPS partij de President van Suriname willen leveren. Rusland wilt president van Suriname worden de corrupte mannetje met zijn drie huizen in Amerika die hij betaald heeft toen hij Minister van Natuurlijke Hulpbronnen was namens de NPS. Rusland is corrupt dat weet iedereen zelf zijn partijleden weten dat zie link http://www.nieuws-suriname.nl/gregory-rusland-beschuldiging-van-corruptie-is-een-smeercampagne/ . Rusland is een dief zonder schaamte en hij zal met zijn NPS niet meer dan 1zetel halen in 2015. Santhoki met zijn VHP had al aan de NPS aangegeven dat de VHP de president zou leveren zo te zien gelden alle afspraken die met de NPS van Venetiaan waren gemaakt niet meer. De vraag is wanneer gaat de BOM binnen de NF ontploffen en de VHP en NPS ieder hun eigen weg gaan bewandelen! 1 ding staat vast we hebben te maken met 2 grote schurken die elkaar gaan bestrijden Rusland namens de NPS en Santhoki namens de VHP en ik ben er 100% van overtuig dat Santhoki dit gevecht zal winnen want hij heeft zijn leger ALIBABA achter zich en zijn Rovers zitten in de ondernemers en het Surinaamse overheid wachten op bevel, de kust is veilig en het roven van Surinaamse grondstoffen kan beginnen ! We moeten de 3DE ROVER niet vergeten wrijven in zijn handen wacht hij ongeduldig af om te doen waar hij goed in is STELEN, mijn grote vriend SOMOHARDJO. NIEUWFRONT is niks anders dan een grote dieven bende en roven doen ze in Landsbelang ,geen wonder dat Suriname 35 JAAR onder LIJDING met lange IJ van de NPS en VHP geen vooruitgang heeft geboekt, deze partijen zijn slecht voor Suriname maar goed voor hun eigen portemonnee!


  Maak melding

 4. De huidige regering is klaar met regeren. Wie neemt Bouterse en Co nog serieus. Intussen dendert de VHP trein door. Als je kijk naar de bestuurlijke kwaliteiten van deze club dan hebben zij de beste papieren. Santhoki president ? Waarom niet en dat zeg ik als creool. Dat etnische geleuter zal mij een worst wezen. Zou de NPS sieren om achter Santhoki te scharen. Zie hun toch niet als winnaar te eindigen. Kies dan eieren voor je geld.

  Lang leve het Mamoetblok, lang leve Sranang !

  PARAMARIBO- VHP-voorzitter Chan Santokhi, aangekondigd als ’the sheriff’ door conferencier Wayne Telgt, wil nu reeds gesprekken voeren met Alcoa. Hij wil niet wachten tot mei 2015, want het probleem van de bauxietsector komt volgens hem toch op het bord van de samenwerkende politieke partijen. “Wij gaan over acht maanden overnemen. Laten wij met ze praten en niet afhankelijk zijn van onjuiste en eenzijdige informatie”, zei de voorzitter van de ‘oranje partij’ zondagavond in ‘Grun Dyari’, bij de viering van 68 jaar NPS.

  Bordje linzensoep

  Net als Winston Jessurun, voorzitter van DA91, stond Santokhi ook stil bij opmerkingen van de NPS-jongeren over criminaliteit, veiligheid en werkloosheid. “Daarom heeft Suriname een sheriff nodig, want mensen moeten zich veilig voelen in het land. Jongeren moeten met hun cel naar de stad kunnen gaan, zonder dat ze bang zijn dat deze afgepakt zal worden”, zei de VHP-topman. Jessurun merkte op dat in vier jaar het duidelijk is dat de regering veel meer beloofd heeft dan gerealiseerd. Hij stond stil bij de corruptie in het land die de ontwikkelingen remt. Jessurun zei nu te weten waarom de begroting van het kabinet van de president zo hoog is. Het geld is nodig voor forse salarissen van mensen. Om hen voorstellen te doen om te komen werken, terwijl een bordje linzensoep wordt opgediend om partijen schade toe te brengen. Hij sprak de hoop uit dat jongeren niet zullen trappen in deze praktijken.

  Santokhi merkte op dat wanneer de NPS of VHP niet in een regering is, die periode historisch de slechtste is gebleken. Beide partijen hebben grote ontwikkelingen helpen realiseren. Santokhi is ervan overtuigd dat de verkiezingswinst al binnen is, zeker op regionaal niveau. Wetenschappers en politici hebben zaken al uitgedokterd. Ook op het niveau van De Nationale Assemblee zijn er berekeningen gemaakt. Deze week wordt begonnen om het combinatieprogramma te formuleren. De combinatie staat volgens Santokhi voor duurzame ontwikkeling van het land. De politicus benadrukte dat de samenwerking gebaseerd is op gedeelde verantwoordelijkheid, geen hebzucht of arrogantie, maar op wederzijds respect. Hij had ook geen goed woord over voor het buitenlandse beleid, waarbij zoveel geld verbrast is om een ambassade op te zetten in Frankrijk. Uiteindelijk is toch besloten om de banden met Nederland te herstellen en weer ambassadeurs te benoemen. Hij voerde ook aan dat al drie maanden bekend is dat er een Chikungunya-epidemie heerst in de regio. Suriname was geïnformeerd en heeft niks gedaan om het volk te beschermen. “De volksgezondheid is in gevaar gebracht. We moeten afrekenen met onverantwoorde bestuurders”, stelde ‘de sheriff’.

  Bron: Starnieuws

  Bouterse moet per direct zijn macht afstaan aan Santhoki en het Mamoetblok Symbolisch mag hij nog op die stoel zitten voor 8 mnd. Deze Bouta brengt Suriname alleen maar schade toe.
  18.000 nieuwe huizen, bruggen, wegen, flyovers, tramlijnen, investeerders m’n bruine r…t. Luchtkastelen bedoel je.


  Maak melding

 5. @Greg,
  De huidige regering is gewoon doorgegaan met het verkwanselen van datgene wat jullie al verkwanseld hadden. Zo simpel is dat. Die Njang Dringi Partij verschilt in dat opzicht absoluut niet van jullie Njang Patoe Sukkels. Arm volk; ik heb te doen met ze.
  En nu de loftrompet steken over de vos(somo) maakt jullie nog onbetrouwbaarder.
  Suriname is rijp voor een coup; alle fossielen – ongeacht politieke kleur – opruimen en jongeren de kans geven.


  Maak melding

 6. @Albatros, deel bijna al je punten (op de coupe na) 🙂

  Sinds jaar en dag wordt Suriname geregeerd door dementerende bejaarden. Pluche geile leiders die alleen maar denken aan hun eigen portemonnee. Suriname schiet hier niets mee op.


  Maak melding

 7. Goed zo NPS.Een samenqerking met de VHP is beslist aanbevolen.
  En gellijk heft deze meneer Rusland,
  het is de propaganda machine van de NDP die misbruik maakt[alweer] van Somo om partijen kapot te krijgen.
  Somo was wel goed voor ze toen hij de bouta amnestie ondertekende.
  Waar zegt de NDP niet …werk niet met de NDP want de serial killer van Suriname en de oude vos bouta zit erin,hij is een couppleger ook, heft niks onder controle door al dat gesnuif en zoontje lief die is weg voor eeuwig…
  OF,mensen gaan jullie niet stemmen voor brunsie ,hij is netals baasje ook een oorlogsmisdadiger,en bankrover,iedereen in Sur verdiend SRD maar brunsie strooit met dollars op zon -en feestdagen….
  Nee dit alles gaat de propaganda machine niet vertellen.

  @Albatros
  Niemand blaast loftrompet over Somo,maar het is ook GEK dat de NDP steeds weer misbruik maakt van de naam en persoon Somo.In ieder geval staat somo hoger dan bouta. Somo is geen moordenaar en heeft geen Amnestie. Dankzij amnestie kan Bouta nog staan naast Somo!
  Ken het verschil,ja!


  Maak melding

 8. @ Koos de Jong,

  Met coup bedoelde ik niet díe a la 25 februari 1980.
  Ik dacht meer in de richting van een ‘intelligente coup’ waarbij mensenlevens bespaart zullen worden.

  Alhoewel, herinner jij je nog de woorden: “na gong poti mi dja, na gong sa musu puru mi tu”.


  Maak melding

 9. @pero

  laat het maar aan ndp over om mensen dood te maken en ten grave te dragen.

  oh ja, ik ben indertijd op de begrafenis van Roy Horb geweest. was was het druk! dat is ook een verworvenheid van ndp/bouterse geweest. yeah!


  Maak melding

 10. @Ray,

  You are right; Somo heeft geen Amnestie.
  SOMO GEEFT AMNESTIE.
  Dat heeft hij gedaan om eigen belangen veilig te stellen.
  Nu heeft hij spijt betuigd, alweer om z’n eigen belangen veilig te stellen. Wat een awarie-domrie is die kut javaan.
  @Ray, ik heb toentertijd ook reacties van jou gelezen toen deze javaan in de coalitie zat. Reacties waarvan de honden er geen brood van lustten.
  @Ray, je begin nu aardig op Somo te lijken; of lijd je thans ook aan de Somo-rites evenals Gregory Rusland?


  Maak melding

 11. dan heb ik een tip voor de nps: gooi die oubolligheid van je partij af, maak een evenredige verdeling van mastodonten en jongelingen en kijk naar toekomst en neem iedereen mee.


  Maak melding

 12. 29 sept. 2014

  Als de NPS de grootste partij wil worden vraagt Srika zich dan af, wat nog overblijft voor de VHP van Santokhi.

  Het overleven den de zandhaaien binnen de buik van moeder Front is begonnen. Wie zal dan wie dan opeten binnen ‘a bere fu mama Front?’

  Vanaf oktober 2014 wordt het spannender in politiek Suriname !

  Wat is ook aan de hand bij Staatsolie ? Lukt het proefdraaien niet of zijn alle managers van Staatsolie met vakantie, terwijl de contractor uit Italië al voorbereidingen treft voor proefdraaien van de nieuwe raffinaderij ? Wie kan Srika meer info verschaffen?
  Srika


  Maak melding

 13. @Albatros

  Natuurlijk moet jij je afvragen aan wie AMNESTIE gegeven ?verleend wordt.
  Do the math en zie de waarheid.
  Ja toch eerder toen Somo amnestie verleende aan bouta was er niks fout met Somo volgens de ndpers.
  Er is een brunsie,een naarendorp ,Abrahams bv..die niet thuishoren in welke regering dan ook. Sjeesjes het zijn coupplegers moordenaars!
  Waarom heft bouta enco het niet over hun?
  SOORT ZOEKT SOORT.
  Ik zeg niet dat Somo geen verrader is ,maar als het een somo moet kosten om de NDP te verslaan dan zo zij het. Eerder is de Amnestie van bouta tot stand gekomen dankzij Somo,dankzij Somo strakjes zullen ij verlost zijn van de amnestielijder bouta.


  Maak melding

 14. @Albatros

  Corruptie op hoog niveau binnen de NDP!

  Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft onlangs drie werken onderhands gegund voor een bedrag van zo’n Srd 40.000.000. Het VHP-Assembleelid Mahinder Jogi vindt dit niet in de haak, zo laat hij vandaag, zondag 28 september 2014, tegenover Starnieuws weten.

  Hij brengt in herinnering dat minister Rabin Parmessar van OW bij zijn aantreden heeft verklaard, dat onderhandse gunningen tot het verleden zullen behoren. ‘Hij heeft woordbreuk gepleegd’, beweert Jogi, die in bezit is van de zogenoemde missiven die ondertekend zijn door president Desi Bouterse.

  De beslissing voor de onderhandse gunning is genomen in een regeringsvergadering, voorgezeten door de president. Het gaat om:

  1. Euro 1.570.279 (± Srd 7.850.000) is gegund aan het bedrijf Vaisala in Finland voor de levering van een dopler radar aan de Meteorologische Dienst Suriname.
  2. Srd 18.907.065 is gegund aan het consortium Sunecon-Sintec, ten laste van de begroting van het ministerie van OW voor de dienstjaren 2014, 2015 en 2016.
  3. 4.050.000 Amerikaanse dollar (± Srd 13.156.500) gaat naar het bedrijf Broad Homes Industrial International Co. Ltd. Deze onderneming is gevestigd zowel in China als in Suriname aan de Copernicusstraat 69, Paramaribo.

  * Broad Homes bouwt op dit moment een eigen fabriek voor de productie van prefabwoningen te Smalkalden, aan de Surinamerivier, in het district Para. Het bedrijf is gevestigd te Changsha, de hoofdstad van de provincie Hunan. *

  Jogi vindt het alarmerend dat op dit adres ook China Zhong Heng Tai Investment (Suriname) NV gevestigd is. Waarom hij dat ‘alarmerend’ vindt, vermeldt Starnieuws niet……

  * China Zhong Heng Tai (CZHT) is één van de grootste producenten van rondhout in Suriname. Nadat een overeenkomst tussen het Chinese bedrijf en de regering Venetiaan afketste, grotendeels door tegenstand van de bewoners van Marowijne, omdat de Chinezen in een gebied van 40.000 hectare te Patamacca een palmolieplantage wilden opzetten, ging China Zhong Heng Tai op herhaling bij de regering Bouterse.

  Op 1 april 2011 tekende de toenmalig minister van Landbouw Veeteelt en Visserij, Hendrik Setrowidjojo, namens de regering een intentieverklaring met China Zhong Heng Tai Investment Suriname, een Surinaamse NV die door de Chinese onderneming was opgericht. *

  Het gaat in deze om de bouw van 150 prefab woningen te Okrodam, Weg naar Zee. ‘Een eenvoudige berekening leert dat de bouwkosten van een prefab woning van ± 65m2 hier ongeveer 27.000 Amerikaanse dollar ofwel Srd 87.710 zal bedragen. De kosten voor het bouwrijp maken en het aanbrengen van andere voorzieningen zoals wegen, licht en water worden in de missive niet genoemd. De vraag is of het hier wel gaat om sociale woningbouw.

  ‘Waarom zijn deze besluiten niet genomen in een vergadering van de Raad van Ministers, maar in de regeringsvergadering?’, vraagt het Assembleelid zich af.

  Jogi vindt dat de minister aan het budgetrecht van het parlement komt. Er is in de missive al goedkeuring gegeven voor 2015 en 2016, terwijl de begrotingen nog ingediend, behandeld en aangenomen moeten worden.

  Jogi stelt dat voor elk jaar een aparte missive moet komen. ‘Hoe kun je de begroting, welke nog niet is goedgekeurd, belasten? Dient minister Parmessar, als ex-parlementariër het niet beter te weten?’

  Hij zegt verder, dat de argumentatie voor deze drie onderhandse gunningen voor een totaal bedrag van rond de veertig miljoen Surinaamse dollar nauwelijks te vinden in de missives


  Maak melding

 15. @Ray,
  Laat 1 ding duidelijk zijn.
  Jouw kritiek op alles wat de ndp en de huidige regering aangaat, vind ik meer dan terecht. Daar zijn wij het samen mee over eens.

  Het gaat mij meer om de tegenstrijdigheden die je zo nu en dan loopt te verkondigen hier op deze site.


  Maak melding

 16. Waar zijn de 30 en 40 plussers van deze partij?

  Ik zou maar eerst schoon schip houden binnen eigen huishouding.
  De oudjes spreken de ‘taal’ van de jongeren niet, generation gap.
  Waarom is het hoofd van de jongeren partij vertrokken?

  Ik vind dat de VHP en de NPS niet samen moeten werken met somo en brunsie
  Zien de Javanen nog steeds niet in, dat somo het verziekt voor de partij?
  Dit is een geschikt moment om wel met de partij te werken onder voorwaarde dat somo verdwijnt.

  Het wordt te gemakkelijk gemaakt voor de suri’s, de les is nog niet doorgedrongen.

  Soms moet je zaken bewust laten escaleren…


  Maak melding

 17. ik vind dat al die zestig plussers moeten verdwijnen uit het macht centrum en met pensioen gaan..

  ze hebben hun tijd gehad en zijn meer dan veertig jaar bezig met het zelfde verhaal,zonder nieuw toegevoegd waarde..

  een tweede periode ddb zal een ramp zijn voor het land / volk vooral de jongeren..

  in de directe toekomst rond zes october a.s. zal er veel meer aan het licht komen en de frustratie zal hard zijn ..

  mogelijk de betrokkenheid van pa,,zal veel meer kapot maken..

  de tijd is komende..


  Maak melding

 18. In Suriname is het gebleken dat de politiek niet instaat zijn het land al meer dan 40 jaren goed te besturen.Het zijn bedriegers oplichters en zakkenvullers die wij in Suriname hebben.Ze verrijken zichzelf ten kosten van alles.Vooral Bouterse heeft een puinhoop van het land gemaakt.Dat is mijn constatering.Nog Bouterse nog Brunswijk hebben economische kennis om het land te besturen.Het zijn domkoppen waar het land helemaal niets aan heeft.Als ik die gasten hoor praten dan denk ik aan hoe moeten deze domkoppen het land besturen.Ze kunnen nauwelijks Nederlands praten vooral die Ronny.


  Maak melding

 19. “NPS wil grootste partij worden”

  Dit is een duidelijke boodschap richting tokkie, nl wij zullen niet akkoord gaan dat jij het presidenschap gaat opeisen. Binnen front vertrouwen ze elkaar voor geen cent.

  Ik zie het al voor me, de President wordt in 2015 gewoon in de DNA gekozen, vele front DNA leden zullen niet op tokkie stemmen, mark my words.

  Tokkie en Castelen zullen weer met stembriefjes knoeien om te zien wie op wie stemt.


  Maak melding

 20. gekke ray copieert een stuk en van wie komt het, lees goed “Het VHP-Assembleelid Mahinder Jogi”.

  Alleen waterkanters en gekke ray hechten nog veel waarde aan wat een jogi zegt of elk ander VHP’ers, voor de gemiddelde Surinamer in Suriname heeft die hele vhp en front afgedaan sinds ze uit de DNA zijn weggeblijven bij het oh zo belangrijke sociale wetgeving, zaken aangaande de hele Surinaamse bevolking.

  Komt nog bij dat jogi bekend staat als een dief bij het volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.