donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSaronbrug open: veel geld en schulden

Saronbrug open: veel geld en schulden

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 sep – “Het heeft ons veel geld, energie en doorzettingsvermogen gekost.” Dit zei minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, OW, bij de opening van de ‘Saronbrug’ over het Saramacca kanaal. Een verlichting van het verkeer tussen de noord- en zuidzijde van Paramaribo, die veel stress mee sleepte. Met uiteraard een politiek vleugje.

Het contract voor de bouw werd kort voor het vertrek van de vorige regering getekend. Op de valreep en Parmessar vindt dit onvergeeflijk. De voorbereidingstijd was te kort en er werd met zoveel geen rekening gehouden. Zoals particulier land aan beide kanaaloevers. Dat moest worden opgekocht, wat moeizaam en duur uitviel. “Ik hoop dat we geleerd hebben grote werken beter voor te bereiden”, zei Parmessar.

De brug moest al in 2012 zijn opgeleverd. Volgens uitvoerder Waldo Ramdihal is het financiële deel nog lang niet afgerond. De overheid betaalt maar bij mondjesmaat. Dat er toch nog geld was voor de aanleg komt door ‘begrip’ bij het bankwezen. “Ook de leveranciers moeten nog heel veel van ons ontvangen”, aldus Ramdihal. Vicepresident Robert Ameerali zei dat het de kunst is op te leveren, “niet de eerste steen leggen.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

20 REACTIES
 1. “…De overheid betaalt maar bij mondjesmaat. Dat er toch nog geld was voor de aanleg komt door ‘begrip’ bij het bankwezen. “Ook de leveranciers moeten nog heel veel van ons ontvangen”, aldus Ramdihal…”

  Dan zegt Bouta, dat de ING bank hem 130 miljoen US dollar gaat lenen voor de bouw van de tramlijn. Zoveel begrip kan deze bank zelfs in Nederland niet opbrengen als mensen hun hypotheek niet kunnen betalen. Bouta is een sprookjesverteller, die denkt, dat het volk door zijn luchtkastelen opgewonden zal raken.


  Maak melding
 2. De minister vergeet te vertellen dat deze regering de plannen sterk veranderd heeft.
  Wellicht was het oorspronkelijke plan wel voorbereid en de wijzigingen van deze regering houtjes touwtjes werk. Het zal mij niet verbazen.


  Maak melding
 3. Vicepresident Robert Ameerali zei dat het de kunst is op te leveren, “niet de eerste steen leggen.”

  Neen Ameerali, de kunst is om als dief door de nacht te lopen en de aannemers niet te betalen waardoor de overheid wordt gefinancierd door leveranciers in plaats van door de bank. De bank leent alleen tegen een hoge rente welke de oerheid niet betaald aan de leverancier.
  Op sterven na dood is Suriname, ze moeten aan het (geld)infuus niet wetende hoe lang het zal duren.
  De geld opleverende activiteiten (coke en de illegaal wapen leverantie) die minder oplevert noopt Suriname de tering naar de nering te zetten.


  Maak melding
 4. het is dilip sardjoe die de overheid elke maand uit betaald aan lonen,anders was het totale gebeuren allang in elkaar gevallen..

  vandaar ook,dat hij dillip zoveel te zeggen heeft en bijna alle regering opdrachten in binnen/buitenland krijgt..


  Maak melding
 5. Ik heb vorige week eens gekeken bij de brug, omdat ik niet veel wijzer werd van de uitleg in de krant.
  Ik vraag mij nog steeds af, welke echte verkeersverbetering deze brug gaat brengen als je het nieuwe circulatieplan ziet.


  Maak melding
 6. De beste stuurlui staan zoals weer doen gebruikelijk ALTIJD aan wal!
  Als het aan sommigen van jullie moest afhangen had ik van de middag komende uit Nickerie in een fikse file gestaan bij Henar en Jenny/Boskamp.


  Maak melding
 7. Dit is het zoveelste verhaal waarvoor we over jaren nog steeds moeten betalen!

  Wordt nu eindelijk eens wakker stakkers, we worden al jaren opgezadeld met enorm dure projecten die steeds weer duurder blijken uit te vallen.

  Wij betalen over 20 jaar nog steeds voor deze verbinding, al waren het alleen maar rente!

  Wordt wakker en gooi de bestaande regering overboord!


  Maak melding
 8. dit is het zo moet het en zo bouwen wij aan onze toekomst .samen sterk ongeacht de tegen slagen wij hebben ons doel bereikt wat deze brug betreft nu de rest nog de komende vijf jaar .de carolina brug is in aanbouw weer een mijlpaal .met dank aan de mc staan er gigantische bruggen in suriname geen pruts werk .front neem een voorbeeld hoe het moet .die tram baan die komt er dat verzekert de regering en het volk weet dat .het volk heeft genoeg ervaring wat de mc betreft ook nederland heeft ervaring met de mc er worden zaken gedaan en je merkt dat dankzij vene en bouterse nederland suriname serieus neemt .deze mannen vene en bouterse zijn geen slijmballen als het om nederland gaat .hulde aan deze twee surinaamse presidenten .


  Maak melding
 9. “Volgens uitvoerder Waldo Ramdihal is het financiële deel nog lang niet afgerond. De overheid betaalt maar bij mondjesmaat.”

  Een lening van EUR 130000000 tegen 4% rente p.j. staat gelijk
  aan EUR 5200000 p.j. en dan heb ik het nog niet over de
  aflossing van het geleend bedrag.
  Stel dat wij het geleend bedrag in 10 jaren aflossen,
  (of wil men het geleend bedrag in 300 jaren aflossen?!).
  Het gaat dan op jaarbasis (het eerste jaar) om aflossing en
  rente en van EUR 13000000 + 5200000 = EUR 18200000.

  Hoeveel passagiers worden er dan op jaarbasis van A naar B
  (in dit geval van Para naar Paramaribo) vervoerd.
  En tegen welke tarieven?

  Een kind (behalve een uit een ndp nest) begrijpt, dat zulk
  niet haalbaar is en lijkt op de 18000 woningen terwijl de
  rest van de bestaande woning niet eens over een constante
  toestroom van stroom beschikken.

  Verder ziet deze criminele organisatie af van het bouwen van een brug over de Domineekreek in het verlengde van de Marowijnestraat.

  Wel een trambaan van EUR 130000000, daar zijn uiteraard
  meer steekpenningen te halen. Denk maar aan Ballast Nedam.


  Maak melding
 10. Dirk,

  Hier zitten we met de Noord-Zuid Lijn die in 2010 is gestart en pas in 2017 af is. Amsterdam heeft al een metrolijn en de Noord-Zuid Lijn wordt de tweede ondergrondse metrolijn in Amsterdam. Er is ook een bovengrondse metrolijn. Voor de mensen die in Amsterdam wonen is dit ook een enorme aanslag op hun portemonnee, terwijl er al drie metrolijnen zijn in Amsterdam. Ik woon niet in Amsterdam, maar ik kan me zo voorstellen dat de gemiddelde Amsterdammer niet echt op de Noord-Zuid Lijn zit te wachten omdat het hen veel geld kost. Daarbij komt nog dat het een jarenlang project is dat het nodige verkeersongemak met zich meebrengt. Echter, als dit project af is, zal men de voordelen ervan inzien want dit levert weer economische ontwikkeling op, waaronder werkgelegenheid.


  Maak melding
 11. Paraman en Pero
  Julie hebben helemaal gelijk
  Je kunt dit ook positief bekijken een vooruitgang voor ons land.
  Ik zou verder niet te veel positiefs verwachten van de andere reageerders op dit lijntje.
  Het is namelijk voor hun de enigste plek waar ze hun arme onvrede kunnen uitspreken over regering bouterse en co.

  Alles wat Suriname doet, goed of slecht word door deze debielen gekoppeld aan Bouterse. Was het slecht dan hadden ze het al voorzien.

  Is het goed Dan word er weer alles bij gehaald en gewezen naar regering Bouterse en co …

  Weet je wat het is Paulus de Boskabouter, Jojo, pokai tongo, Rudinho, Dirk, W. Whome en Tune ;

  Tot nu toe heeft deze regering het land meer in beweging gebracht dan alle andere voorgaande regeringen.

  Hoe harder jullie schreeuwen hoe harder de feiten laten zien dat jullie grotendeels ongelijk hebben ..

  Grow Up !


  Maak melding
 12. @ Robert:

  Er zijn al veel ondoordachte projecten uitgevoerd door deze regering. Mijn baas zei eens tegen mij: “Je hebt tien beslissingen genomen, waarvan er negen niet goed waren. Daar zal ik je niet op afrekenen, want je hebt in ieder geval een beslissing genomen. Neem je die niet, dan ben je je job niet waard”. Ik zal het nooit vergeten. Zo is het ook heden ten dage. Vergeet één ding niet, en dat vergeten heel veel mensen wel: Ongewild zadel je je kinderen en misschien kleinkinderen op met de gigantische schulden die deze regering gemaakt heeft.Zij betalen op termijn de prijs. Is dat het allemaal waard? Vooruitgang is prima, maar het moet wel betaalbaar blijven en zeker voor het nageslacht. Want vergeet niet: Bijna alle uitgevoerde grote en minder grote projecten zijn uitgevoerd met geleend geld!


  Maak melding
 13. “Robert maandag 29 september 2014 om 21:23 uur”

  Een lening van EUR 130000000 tegen 4% rente p.j. staat gelijk
  aan EUR 5200000 p.j. en dan heb ik het nog niet over de
  aflossing van het geleend bedrag.
  Stel dat wij het geleend bedrag in 10 jaren aflossen,
  (of wil men het geleend bedrag in 300 jaren aflossen?!).
  Het gaat dan op jaarbasis (het eerste jaar) om aflossing en
  rente en van EUR 13000000 + 5200000 = EUR 18200000.

  Hoeveel passagiers worden er dan op jaarbasis van A naar B
  (in dit geval van Para naar Paramaribo) vervoerd.
  En tegen welke tarieven?

  Gaarne een tarief voor de tram van A naar B.
  En hoeveel ritten per dag moeten er gemaakt worden
  om kostendekkend te opereren.

  Met andere woorden; heeft de bedenker van dit project
  alles goed doordacht. Of waren er teveel lege Blue label
  flessen op wederom kosten van de werkend Surinamer
  op tafel.


  Maak melding
 14. Het zal mij ook benieuwen of deze brug het effect zal hebben wat men hoopte… want volgens mij gaat ook bij deze brug alles weer vast staan, maar we wachten het rustig af, heb er al over heen gereden… tis een kleine brug , tenminste zo voelt het wel als je erover rijdt…. voor de rest is alles wel duidelijk aan gegeven [ja laat me niet jokken hoor] ivm wegen die qua richting zijn aangepast enz… we zullen in de praktijk wel merken hoe en wat… Ik wil zo wie zo deze regering NIET meer.. nou ja ik wou ze nooit eigenlijk, maar het volk had gekozen en moest me ermaar bij neer leggen… ajb geen NDP weer een 5 jaar met DDB oh neee hoor…. ajb niet zeg. En laten we niet te trots zijn want over 20 jaar is het nog steeds niet afbetaald ja…. alles is weer veeeeeeeeeeel duurder dan DUUR uitgevallen… en die lariekoek over de tram, aha met de stroomcrisis die we nu hebben zeker.. hee zorg liever eerst dat iedereen altijd onafgebroken stroom heeft daarna kunnen we verder brainstormen over een eventuele tram [?] en de Fly Overs en weet ik veel wat nog niet meer.


  Maak melding
 15. blaka bakra, jojo, W. Whome

  Beste Jojo,
  In de achteruit, Noh?
  Blijf jij lekker in je wrok en je verleden dieken, mensen zoals jij God don’t like ugly. And God don’t like No quitters.

  Beste Blaka Bakra,
  Ik ben het hier grotendeels met jou eens er zou inzake de grote projecten verstandiger gehandeld en onderhandeld moeten worden. Het kost ons land te veel.
  Zoals we allemaal weten, zijn bepaalde projecten noodzakelijk voor de toekomst van ons land. Daar gaat het mij om.

  Beste W.Whome
  Ik ben redelijk goed geschoold, “stel je eens voor” is heden ten dage nog steeds geen feitelijke berekening. Desalniettemin is het een feit dat zijn voorgangers ook fouten gemaakt hebben.

  Oude surinaamse zeurpieten zijn het ergste, teveel in het verleden “dieken” maar nooit de vooruitgang zoeken in de toekomst. “Mang” Die brug staat er nu nou eenmaal, Gun t het volk en loop niet te janken ! gebruik hem !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES