Suriname vs. Ebola ‘naar hoger niveau’

19

PARAMARIBO, 27 sep – Het streven om Suriname zo goed mogelijk te beschermen tegen ebola, wordt aangepast. De voorbereiding op het ergste wordt niet overgelaten aan de gezondheidsautoriteiten.

In elk geval niet aan onder meer het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg alleen. “Het betreft een epidemie die de hele wereld bedreigt. De bestrijding is naar een hoger niveau gebracht, het valt onder het Kabinet van de President”, zei Blokland tijdens een persconferentie. Het administratieve bestuurscentrum van de president vervult een coördinerende rol.

Samen met gezondheidsorganisaties en rampenbestrijdingsteam NCCR worden alle mogelijkheden bekeken voor een zo goed mogelijke aanpak. “Het gaat om een potentieel dodelijk virus. Het is iets heel anders dan Chikungunya, die over het algemeen niet dodelijk is. Ebola is van een heel ander karakter”, aldus Blokland.

19 REACTIES

  1. “Het betreft een epidemie die de hele wereld bedreigt. De bestrijding is naar een hoger niveau gebracht, het valt onder het Kabinet van de President”

    Dat is een hoger niveau? Als men coke in containers zou willen smokkelen, dan had ik gezegd: Ja, dat klopt! Nu breng je eventuele geinfecteerden met Ebola dichter bij de dood, als een talmende en onwetende president zich met het probleem gaat bemoeien. Het ministerie van Gezondheidszorg moet een plan van aanpak hebben, welke aan een centraal behandelcentrum gedelegeerd wordt en verder mag geen enkele andere instantie zich hiermee bemoeien.


    Maak melding

  2. Indien eventueel EBOLA zou voorkomen in Switi Sranan.

    De voorbereiding op het ergste wordt niet overgelaten aan de gezondheidsautoriteiten.
    Minister Blokland. Dus het zou eventueel ook overgelaten kunnen worden aan een ‘Luku man’ in het Kabinet van DADA & co.

    Ik hoop het niet minister Blokland.
    Met de totale Volksgezondheid van iedere burger in Su. mag geen geintjes worden uitgehaald.
    In de overige CARICOM-landen, wordt reeds geruime tijd voorbereiding getroffen tegen deze vreselijke ziekte.

    Hebben de ziekenhuizen in Suriname, reeds een goed geïsoleerde afdeling voor behandeling van zulke virussen?
    Ik hoop dat Su. en de rest van ons continent bespaard blijft tegen deze vreselijke ziekte.

    De bestrijding is naar een hoger niveau gebracht, het valt onder het Kabinet van de President, aldus minister Blokland.
    Beginnen jullie alvast gratis beschermende bepakking etc. etc. te bestellen uit het land van de kinderen van MAO & LAU.

    Want het zijn alleen maar droevige en trieste beelden die je bijna dagelijks te zien krijgt over EBOLA slachtoffers uit West-Afrika.

    EBOLA en andere oorzaken Virale Haemorrhagische Koorts.
    Inleiding : http://www.internisten-rijnland.nl/VHFtekst.htm

    Nederlandse ebola-artsen willen verder met bestrijden ziekte
    http://www.nu.nl/weekend/3888150/nederlandse-ebola-artsen-willen-verder-met-bestrijden-ziekte.html


    Maak melding

  3. Ik ben geschrokken door het lezen van een artikel van de heer Fränkel.Ik wist niet dat sommige afrikanen nog zo achterlijk waren dat ze vleermuizen aten en hun bloed dronken.Hoe laag staan sommigen toch op de ontwikkelingsladder.Het lijkt alsof sommige afrikaanse stammen nog in de prehistorische periode leven.Ook in ons land leven achterlijke volksstammen die niet willen werken,maar door anderen te beroven en te vermoorden aan geld proberen te komen.


    Maak melding

  4. Preventie van Ebola is gewooon zorgen dat OBIANG niet naar Suriname komt met zijn delegatie en dat bouta met zijn delegatie niet reist naar Afrika.Maar dat hoeven we bouta niet te vertellen. Sinds de uitbraak van deze Ebola reist bouta niet meer naar Afrika.


    Maak melding

  5. Als aanvulling zou ik zeggen, dat alle “Medische voorzieningen” in Suriname naar een hoger niveau moet voor de burgers.
    Niet alleen maar praten over EBOLA minister Blokland.

    Lees het volgende wat een patiënt is overkomen in ‘SEH’.
    Want dit mocht helemaal niet gebeuren.

    En dit is het zoveelste voorbeeld voor het ministerie van VG.
    Minister Blokland er is behoorlijk wat werk aan de winkel.
    Je dient nu echt maatregeling hierin te treffen.
    Desnoods ga je maar op die tafel van DADA & staan.

    Want met een eventuele uitbraak van EBOLA in Su., dan is iedereen echt de (lul).
    Geen ‘Singi Neti’, taki adyosi noch ‘aitidei’ zal er gehouden kunnen worden.
    Het wordt dan ook geen Rouwbeklag!

    ‘SEH’? Hoe verder…
    27 sep. 2014 (Bron-starnieuws.com)
    http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/25326

    En lees verder hoe ze bezig zijn in enkele andere Caricom-landen.

    http://www.newsday.co.tt/news/0,200711.html
    Dr Khan reaffirms TT ready for Ebola
    By CAROL MATROO Monday, September 22 2014

    HEALTH Minister Dr Fuad Khan…
    Health Minister Dr Fuad Khan is adamant Trinidad and Tobago is ready to test its fate against the Chikingunya virus (CHIKV), and the deadly ebola virus.

    http://www.newsday.co.tt/news/0,200659.html
    Fuad: TT low risk for Ebola
    By MIRANDA LA ROSE Sunday, September 21 2014

    En ook uit het land van de Rasta’s verscheen een artikel hierover.

    No Ebola In Jamaica
    Published: Saturday | September 27, 2014

    Anastasia Cunningham, Health Coordinator
    Following a brief scare yesterday following reports that someone in Jamaica had been diagnosed with Ebola, the Ministry of Health has come out strongly denying the claim and firmly stated that Jamaica has no case of the deadly disease that is now ravaging parts of Africa.

    http://jamaica-gleaner.com/gleaner/20140927/lead/lead2.html


    Maak melding

  6. Ik zou u willen aanraden het ingezonden artikel op Starnieuws van de heer Theo Hiemcke te lezen over de slecht functionerende SEH’s bij zowel het AZP als het St. Vincentiusziekenhuis. Het slecht functionerende BOG wordt nu al uitgesloten, mede vanwege het te laat ingrijpen bij de ontdekking en bestrijding van het chikungunyavirus. Er worden zoals altijd weer lapmiddelen gebruik. Ebola is een strikt ander verhaal. Er zijn vele Oostafrikanen in Suriname, legaal of illegaal, waarvan niet met zekerheid te zeggen is of zij inderdaad ebola-vrij zijn. Een minister van Volksgezondheid en een commissie van het Kabinet moeten nu verhoogde waarkzaamheid aan de dag leggen? Bij de bestrijding van ebola gaat het om snelheid, kennis van de materie en doortastendheid. Drie elementen die nou eenmaal ontbreken bij de huidige leidinggevenden! Ik vraag me af hoe men zich in Suriname wil wapenen tegen een eventuele ebola-uitbraak.


    Maak melding

  7. Nu komt alles goed !?!?!
    Als ebola voortaan onder het Kabinet van de President valt, maak ik mij niettemin extra zorgen.
    Dit kabinet staat niet direct bekend om zijn daadkracht.


    Maak melding

  8. Baas komt, als het om Ebola gaat, zijn hangmat slechts uit, als hij samen met het virus kan dansen op het onafhankelijkheidsplein, terwijl er een laser show geprojecteerd wordt op het presidentieel paleis.


    Maak melding

  9. “Het betreft een epidemie die de hele wereld bedreigt. De bestrijding is naar een hoger niveau gebracht” Valt wel mee meneer Blokland. Chikungunya heeft meer prioriteit, omdat dat deze in verschillende regio’s in de wereld voorkomt. En is ook veel personen verkeer tussen Suriname en China, waar Chikungunya ook voorkomt. Dus de kans dat omoe snesie je met Chikungunya besmet, is vele malen groter dan een Ebola besmetting. De Ebola uitbraken zijn steeds in dezelfde regio in Midden-Afrika. De bron van de Ebola virus is ook niet bekend Maar voorzichtigheid is wel geboden, daar heeft meneer Blokland gelijk.


    Maak melding

  10. dus bouterse, baas dood is ook arts toch niet de beruchte duitse arts jozef mengele.
    mensen a.u.b niet ziek worden en mocht het noodlot toeslaan, ga naar de wijdenbosch brug en neem een lekkere duik in plaats van in hun handen te vallen. halleluja AMEN.


    Maak melding

  11. Off topic

    “First lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft Suriname vertegenwoordigd tijdens de ‘First ladies Global call to action on women and girls financial health’. Deze conferentie is als ‘side event’ geplaatst op de agenda van de 69e algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York.”(Starnieuws)

    Ingrid is meteen naar de gevangenis doorgereden: “Dino, je vader houdt van je. Hij heeft Irwin opdracht gegeven om jou vrij te krijgen”. “Jij hebt makkelijk praten. Waarom stuurt hij jou om mij dit te zeggen? Waarom komt hijzelf niet?” “Dino, luister naar me, wil je dat papa ook opgesloten wordt?” “Door hem zit ik nu hier. Ik moest drugs dealen, omdat hij president wilde worden, zodat hij niet de bak in hoefde voor die moorden uit tweeentachtig.” “Dino, zo moet je niet praten. Wil je, dat je zus papa in Santo Boma moet gaan opzoeken?” “Zeg je man, dat als ik moet gaan zitten, ik hem erbij lap.” “Dino, het is je vader!” “Guard, take this woman away!”

    Teleurgesteld vertrok Ingrid uit New York richting Miami, om het vliegtuig naar Paramaribo te halen.


    Maak melding

  12. @ Blaka Djoeka

    In Suriname ligt er ook een granmang al langer dan 3 maanden dood en nog niet begraven. Sommigen begrijpen de concept van publieke gezondheid nog niet. Was het vorig jaar dat een kapitein uit het binnenland die maar niet begraven kon worden omdat hij zelf uit de begraafplaats was verbannen.


    Maak melding

  13. Armand,

    Even op opwarmertje voor je:
    Ebola is dodelijk, chikungunya is lastig, maar even uitzieken en je bent er weer bovenop.
    Dat verschil zie jij blijkbaar niet.
    Advies: doe wat meer aan voorbereiding, voordat je iets post.


    Maak melding

  14. Elk week hoor je weer dat er weer doden zijn gevallen in het Ebola verkeer van Suriname…

    Voor een bevolking van een half miljoen inwoners is dat erg veel…

    De zeer dodelijke verkeersvirus van Suriname, vooral voor fietser, voetgangers en brommers, eist helaas jaarlijks veel meer mensenlevens dan AIDS, chickydunya en ebola tesamen…


    Maak melding

  15. @Rudinho.

    Ebola komt al heel lang voor, maar er is naar mijn weten nog nooit iemand in Suriname met Ebola besmet of eraan dood gegaan. Chikungunya komt in Suriname voor. Ex Chikungunya patienten kunnen jaren lang medische klachten aan overhouden. En dat kost de samenleving heel veel geld aan medische zorg.


    Maak melding

  16. Armand,
    Er is iemand in Suriname doodgegaan aan ebola. Het was een collega uit Wageningen, Nickerie, die een een tijd in West Afrika en Nigeria had gewerkt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.