‘Wie zegt dat NDP omkoopt is jaloers’

64

PARAMARIBO, 26 sep – Wie beweert dat de Nationale Democratische Partij, NDP, politieke tegenstanders omkoopt, is simpelweg jaloers. Dit stelt Ricardo Panka, parlementair fractieleider van de Mega Combinatie, waarin ook de NDP deelneemt. De partij koopt geen mensen om.

Het is eerder een kwestie van sympathie die leden doet overlopen vanuit bijvoorbeeld de VHP van Chandrikapersad Santokhi. “Ze zijn jaloers en dat is niet nu. De NDP is de afgelopen decennia voor van alles en nog wat beschuldigd. Toch ziet men dat de partij blijft groeien. De partij doet enorm veel voor de samenleving en dat hebben zij niet kunnen doen. Daarom zijn ze jaloers”, zegt Panka tegenover de Times of Suriname.

Het zij dus zo. Toch weten zij bij onder meer de VHP zeker dat mensen worden omgekocht. Kopstukken als voormalig buurtmanager van Paramaribo, Keshopersad Gangaram Panday zijn niet uit sympathie overgestapt. Panka denkt dat er heel andere motieven spelen. “De mensen komen vrijwillig naar ons toe en krijgen de ruimte hun bijdrage te leveren. De NDP is de enige partij waar leden betrokken worden in het ontwikkelingsproces.”

64 REACTIES

 1. inderdaad panka (pang pang) zou beter zijn want jij ziet het met een coca bril en onder de drugs dus in andere sferen vandaar dat je alles normaal vindt wat er in jullie partij gebeurd, en over jaloezie gesproken dat mensen de overstap doen om uit te leven met andermans geld binnen jullie partij, nee hoor alleen worden de surinamers een junk en crimineel rijker en dat is het probleem.dus snuif en sex maar rustig door aan alles komt er een eind zoals dinootje!!! smeerlap.


  Maak melding

 2. waarom zijn dan die smartphones besteld, waarom wordt er dan nu zo veel werk gemaakt van de grondbeschikkingen, is dat alleen maar zieltjes winnen, me neus met die kutsmoesjes


  Maak melding

 3. Moet je die kloffie van Bouterse zien. Wat een armoedige kerel. En dat moet de president van Suriname voorstellen. Weet zeker dat hij zijn Birkenstocks aan heeft. Alleen een handje vol Surinamers zgn paarse groupies nemen die man nog serieus. Deze clown is nagenoeg nergens welkom.


  Maak melding

 4. Ga lezen Panka,VERRADER!

  Waarom zoveel aandacht en geldverspilling voor een afgedankte politieman?’, vraagt het NPS-kopstuk en oud-diplomaat Arnold Kruisland zich af. Hij reageert vandaag, 26 september 2014, in het Dagblad Suriname op ‘de kwestie van de overgelopen’ VHP’er Keshopersad Gangaram Panday. Zelfs het informatieprogramma van de overheid, InfoAct, schenkt optimale aandacht aan hem.

  Volgens Kruisland gaat het echter om een onbelangrijke figuur die niet eens van enige betekenis was voor de VHP. ‘Het enige wat ik over hem weet, is dat hij een buurtmanager is geweest. Maar de problematiek van straatventers heeft hij nooit kunnen ordenen. Het is een chaos en rotzooi gebleven.’ Volgens Kruisland representeert Gangaram Panday geen enkele groep. Hij beschikt niet eens over een achterban.

  De hartstochtelijke wijze waarop Gangaram Panday zijn waarschijnlijke stap naar de NDP probeert te verdedigen, stemt ook Kruisland tot nadenken. Het vermoeden bestaat, zo schrijft de krant, dat er zeker een enveloppe met inhoud moet zijn gevallen. Per 1 oktober krijgt hij ook een goede baan aangeboden op het Kabinet van de President. Volgend jaar zou hij met vervroegd pensioen gaan. Volgens Kruisland moeten al de randvoorwaarden niet over het hoofd gezien worden. De oud-buurtmanager gaat niet als politieman met pensioen, maar als topambtenaar. Wat inhoudt, dat een riante pensionering op hem zit te wachten.

  Dat zelfs een politieman en buurtmanager aangelokt wordt met een baan op het Kabinet van de President, toont volgens Kruisland duidelijk het niveau aan van de huidige beleidsmakers. ‘Ook Gangaram Panday is een man niet waard om de VHP slecht te gaan bejegenen.’ Dat er vanuit de zijde van de NDP sprake is van paniekvoetbal, is meer dan duidelijk. Maar middels de overloop van Gangaram Panday van de VHP naar de NDP is er beslist geen politieke oplossing gebracht. ‘Omdat die man niets betekende binnen de VHP.’ Kruisland is stonfutoe van de NPS. En de NPS is al tientallen jaren partner van de VHP. Maar, Kruisland zegt nooit, de naam van Gangaram Panday gehoord te hebben.

  Het is Kruisland opgevallen dat de NDP vooral aantrekkelijk is voor de oude garde. ‘Het Kabinet van de President bestaat voor het overgrote deel uit de mannen uit de tachtiger jaren. Zij hebben de touwtjes in handen.’ De jongelui binnen de paarse partij worden door de politicus bestempeld als ja-knikkers. Ze zijn niet eens kritisch naar hun eigen regering toe.

  Kruisland herinnert eraan dat de NDP bij de formatie van de regering vooral de hindoestaanse bevolkingsgroep het slechtst had vertegenwoordigd. Slechts Wonny Boedhoe representeerde zogenaamd het gezicht van die groep. Maar, zij was ook de eerste minister die haar portefeuille ter beschikking stelde aan de president.

  Na verloop van jaren werd de ministerraad vertegenwoordigd door twee andere personen namelijk Ashwin Adhin, minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, en Soeresh Algoe, minister van Landbouw Veeteelt en Visserij. Opvallend is ook dat de NDP vooral personen van hindoestaanse komaf naar de partij sleept in de hoop dat die over een degelijke achterban beschikken. ‘Maar dit blijkt een achterhaalde politieke tactiek te zijn van de NDP’, stelt Kruisland.
  September 26, 2014

  Ps wat heft de NDP dan om jaloers op te zijn ?!
  Een moordenaar als lijder …NEE,NEE…hierop kan NIEMAND jaloers zijn !
  Amnestie…wie in de wereld zou graag gekend willen worden als Amnestie lijder?…Ah ja slechts 1 de ndp lijder bouta….Geen redden om jaloers op te zijn .
  Wie zou een lijder willen hebben van Zo vader zo zoon…Nee, niemand ..ook hier geen reden om jaloers op te zijn !
  Wie zou bij de ndp willen aansluiten waar juist CRIMIN ELEN ,,,als helden worden gezien?!Ach ja behalve een handje vol paarselingen ,,NIEMAND anders….ook hier zie ik geen redenen om jaloers op te zijn .
  Wat heeft de ndp om jaloers op te zijn ?!!!!1


  Maak melding

 5. Als Keshopersad Gangaram Panday zo onbelangrijk is, waarom heeft kruisland een stuk aangewijd of waarom hebben al die vhp’ers op gereageerd?

  Die 100 ndp’ers die zgn zouden zijn overgelopen naar vhp, ik heb nooit een NDP’er daarop zien reageren.


  Maak melding

 6. Moeten we in su ook doen. Al die blanken moet moeten opbokken.

  De dochter van de Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe heeft een blanke boer deze week verjaagd van zijn boerderij om zich het complex daarna zelf toe te eigenen. Dat melden Zimbabwaanse media althans. De Boerenunie is woedend maar kan alleen bevestigen dat een van haar leden onteigend is.

  ‘Bona Mugabe grijpt boerderij’, kopt de nieuwszender Nehanda Radio vandaag op zijn website. Volgens de radiozender gaat het om een boerderij net buiten de Zimbabwaanse hoofdstad Harare. ‘Toen verslaggevers er woensdag gingen kijken, zagen ze de boer nog net vertrekken. De man, genaamd Nathan, wilde geen commentaar geven omdat de zaak gevoelig ligt. Volgens hem vertrok hij ‘gewoon’ met zijn gezin naar Harare omdat ie moe was.’

  De Unie van commerciële boeren (CFU) in Zimbabwe is woedend. ‘Deze onteigeningen zijn willekeurige aanvallen met slechts één bedoeling: ons kwetsen,’ verklaarde voorzitter Charles Taffs vandaag. Hij bevestigt dat veiligheidsagenten een blank boerengezin eerder deze week verzochten te vertrekken van hun boerderij in het district Gormonzi, zo’n 50 kilometer ten oosten van de hoofdstad.

  Pas getrouwde dochter

  Berichten dat Bona Mugabe (24) achter de onteigening zit, kan de boerenleider niet bevestigen. Mugabes dochter trouwde in maart van dit jaar. ‘Wij hebben wel vernomen dat hooggeplaatste personen betrokken zijn bij de zaak,’ aldus Taffs.

  De nieuwe onteigeningen van blanke boeren dreigen Zimbabwe volgens hem nog meer schade toe te brengen, gelet op de huidige situatie. Het land heeft een nijpend geldtekort en is nog steeds verstoken van internationale steun.

  ‘Geblokkeerd door Mugabe’

  Volgens de Zimbabwaanse Daily News (naar verluidt de enige onafhankelijke krant in het land, red.) heeft president Mugabe weten te voorkomen dat een hooggeplaatste official zich de boerderij toeëigende van een blank echtpaar dat gelieerd is aan zijn Zanu-PF-partij. Het gaat volgens de krant om erevoorzitter Ann Pearson Martin (73) en haar echgenoot Frank (76). De secretaris van het ministerie van Mijnbouw probeerde hen te onteigenen maar Mugabe wist dat te voorkomen.

  Toch lijkt dit niet over dezelfde zaak te gaan omdat de 660 hectare grote boerderij van laatstgenoemd echtpaar zich in het district Mutasa bevindt. Bovendien handelde de regeringsofficial op basis van een bevel van het hoogste Zimbabwaanse rechtscollege.

  Agrarische hervorming

  Zimbabwe kent sinds februari 2000 een gewelddadige ‘agrarische hervorming’, geleid door president Mugabe uit angst de verkiezingen te verliezen. Hij beloofde kiezers een eigen stukje land in ruil voor eemn stem. Zo’n 4000 blanke boeren zijn inmiddels onteigend. Hun boerderijen gingen naar arme zwarte boeren zonder ervaring. Daardoor ging de landbouwproductie nog verder omlaag.


  Maak melding

 7. @Sabidirie

  Zeg wanneer gaan jullie die verrader Gangaram Panday ophalen?!
  Als jullie niet over een vervoermiddel beschikken laat het ons weten , wij leveren deze LUL met plezier bij jullie af.
  En daarna gaan wij feest vieren blij dat wij verlost zijn van deze verrader.Wij zijn dan gelijk 1 verrader armer en jullie 1 verrader rijker! Vraag het maar aan de ndper Gangaram panday en ex -VHPer, wat hem zo lang neemt zijn biezen te pakken en over te lopen naar de NDP !!


  Maak melding

 8. waarom gaat hij niet,,naar de verengide naties om een toespraak te houden en stuurt onbelangrijke personen die geen waarde van betekenis hebben..

  wat gaat die vrouw van hem kunnen zeggen,is zij vrij in haar doen en laten om haar mening te verkondigen..

  die man heeft amnestie en gevrijwaard om over de hele wereld te reizen ,maar hij durft maar niet sme te verlaten..

  wat een laf kerel is dat en dat moet nou mijn president zijn..


  Maak melding

 9. Wie is er nu jaloers op mensen die vrijwillig hun vrije wil opgeven? Zodra je je aansluit bij de NDP verlaag je jezelf tot een jaknikker en gatlikker, je mag geen eigen mening meer erop na houden, je enige taak is om tot meerdere eer en glorie van Bouterse ja, amen en halleluja te roepen, vraag het maar aan Noreen Chen, zij had het lef om de amnestiewet niet te steunen en ze heeft het geweten ook. Ik ben er zeker van dat Panka het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Nederland voor 100% ondersteunt, net zoals hij het 4 jaar geleden voor 100% ermee eens was dat de diplomatieke betrekkingen op een lager niveau gebracht werden en de toenmalige Nederlandse ambassadeur geen stoel werd aangeboden tijdens de inauguratie van Bouterse, hij moest/moet durven om het voor 1% niet eens te zijn met één van de beslissingen van Bouterse, dan kon/kan hij meteen zijn biezen pakken. Geen enkel weldenkend mens is jaloers op de overlopers, je kunt alleen maar medelijden met ze hebben, ze moeten voortaan door dik en dun de grootste crimineel van Suriname stroop om de mond blijven smeren en daar worden ze dan rijkelijk voor beloond, bedenken ze zich, al is het maar eventjes, dan worden ze net als Paul Somohardjo bij het oud vuil geveegd. Panka, Thanks, but no thanks, ik pleeg nog liever direct zelfmoord door meteen op de vlucht te slaan op het moment dat ik met de gedachte ga spelen om me aan te sluiten bij jullie boevenbende.


  Maak melding

 10. @ray,

  Bhaai, het liefst halen ze Gangaram Panday op met een volle luier. Mijn god deze oude fossiel dementeerd in een rap tempo.
  De man leeft alleen van Yoghurt en linzensoep.

  Een echte aanwinst voor het NDP. 🙂


  Maak melding

 11. @ray,

  Bhaai, het liefst halen ze Gangaram Panday op met een volle luier. Mijn god deze oude fossiel dementeerd in een rap tempo.
  De man leeft alleen van Yoghurt en linzensoep.

  Een echte aanwinst voor het NDP 🙂


  Maak melding

 12. @Sabidirie

  Hallo Gangaram Panday is ONBELANGRIJK voor de VHP.
  Wij willen liever dat hij vandaag nog vertrekt!
  Geen enkel VHPer die zit te huilen om deze ex vhper !!
  Kruisland heeft het recht zijn mening te geven!
  Sjeesjes wat moet je dan anders gaan denken als deze overloper bekend maakt dat hij zo strakjes op het kabinet van de ndp regering gaat werken OMKOPERIJ op hoog niveau bij de NDP !!
  Deze gangaram Panday heeft wereldkundig bekend gemaakt dat hij niet met Somo kan werken maar heeft geen problemen om voor een MOORDENAAR EN AMNESTIE lijder te gaan werken. En dan zegt hij dat hij een politie man is?!Hij zou het toch beter moeten weten dat moordenaars in de gevangenis behoren. ?!!!Maar nee, dezelfde moordenaar beloofd hem een post en gangaram Panday is verkocht !!!Als hij geen aanbod zou ontvangen van de NDP zou hij rustig gebleven zijn bij de VHP. Maar de aanbod was te aantrekkelijk om nee te zeggen voor Gangaram Panday.En om zijn verraasd te rechtvaardigen komnt hij met een miezerige verhaal dat hij niet met Somo samen kan werken!!!
  Mi Gado man,wanneer komen jullie deze Gangaram Panday ophalen?!!!


  Maak melding

 13. 26 sept. 2014

  Beste mensen, wat werkt het effectiefst om uit de politieke vijver snel de meeste vis te vangen: een sriba uku, een lijn, een werphengel,een tjasnet, neku of een 14 duim watra pumpu ?

  Srika gebruikt hier metafoor om het proces van aantrekken en binden binnen politieke partijen te verduidelijken.

  Het gaat om de kracht, de macht, geloofwaardigheid en financiële middelen die een politieke partij in Suriname moet hebben om te voldoen aan de beste metafoor. En dit is in de politieke geschiedenis van Suriname al vaker voorgekomen. Een kwestie van politiek economische machts- en krachtsverhoudingen en wie daarvoor gevoelig wordt.
  Srika


  Maak melding

 14. @Koos de Jong
  Hahahaaaaa……
  Wat ik bovendien niet begrijp van deze verrader is waarom hij zijn biezen niet pakt en verdwijnt richting NDP,OCER !!
  Wat hij nog bij de VHP doet is een raadsel,iedereen bij de VHP wil deze man weg,maar deze schaamteloze fossiele maakt die move nog niet !!!
  Verraders horen bijelkaar en de NDP is de geschikste plaats voor hem.
  WEG MET GANGARAM PANDAY!!


  Maak melding

 15. ray,

  zie je die piertieve van dibrie de geslepen vos,januari 2015 is het voor bij,dan gaat hij uit zijn neus lachen die stront rioolrat:

  Bin Laden’s Son-In-Law Sentenced To Life In Prison
  CBS Local-23 sep. 2014
  Sulaiman Abu Ghaith was sentenced in federal court in Manhattan by … “I didn’t go to meet with him to bless if he had killed hundreds of Americans or not. … Preet Bharara said justice has been “swift and fair” for Abu Ghaith, …
  Osama bin Laden’s son-in-law sentenced to life in prison.

  deze klootzak had eerst ook 15 jaar standaard gehad net als dino. zie maar, in januari gaat het trillen in su.


  Maak melding

 16. Ik denk dat we het aan het volk van Suriname moeten overlaten voor welk regering zij kiest. Het volk is geen slachtvee meer en vooral niet etnisch georienteerd. Zij kijkt naar wat voor haar en het land gedaan wordt. Bij de eerlijkste verkiezingen ooit in 2010 heeft zij bewust gekozen. Democratie in haar hoogste glorie. Dat politici overlopen is hun democratisch recht. Als dit niemand hindert, zou ik nu de enige zijn die hier had gereageerd. Dat zoveel gasten zo gefrustreerd reageren maakt dat je laat merken dat het je erg hoog zit. Het volk zal volgend jaar zelf bepalen welk richting zij kiest. Power to the people.


  Maak melding

 17. Met verbazing lees ik de creatieve onzin van de NieuwFront autisten.Deze idioten hebben niet door dat na de verkiezingen van 2015, Paul Somohardio zich weer zal aansluiten bij de overwinnaars van de Mega Combinatie.


  Maak melding

 18. gisteren kwam ik miin vriend kesho tegen dus vroeg ik hem op de man af waarom hij verraad heft gepleegd
  hij begon te lachen en gaf mij het volgende mee
  ik heb dit gedaan om straks net als menige ndp er een riant pensioen te toucheren maar/////////////
  als ik in het stemhokje sta zal mijn stem niet naar de ndp gaan
  hij heft mij ook gevraagd dit voor mij zelf te houden
  dus beste mensen zijn zgn overstap zal bij de komende verkiezingen alleen voordeel opleveren voor het nieuw front
  leve kesho


  Maak melding

 19. RobG,

  “Met verbazing lees ik de creatieve onzin van de NieuwFront autisten.Deze idioten hebben niet door dat na de verkiezingen van 2015, Paul Somohardio zich weer zal aansluiten bij de overwinnaars van de Mega Combinatie”

  Wat zegt dat nu over Bouterse en Brunswijk. Zijn ze bereid om weer 4 jaar te laten gijzelen door Somo ? Iedereen die Somo kent weer dat hij alleen te paaien is voor geld met andere woorden Bouterse en Brunswijk zullen grofgeld moeten betalen om Somo binnen te halen.

  Jij hebt het over verkiezingen, maar ik durf te zeggen dat er helemaal geen verkiezingen komen. Immers de yanks gaan binnenkort Su binnenvallen. Bouterse heeft dan een excuses om de staat van beleg te verkondigen. Kan alleen in een bananen republiek als Suriname.


  Maak melding

 20. Mooiste gedeelte van het verhaal is dat Santhoki een paarweken geleden nog aankondigde dat er ruim honderd NDPERS naar VHP zouden willen overlopen tot opheden wachten wij op de honderd vertrekkende NDPER richting VHP maar inplaats daarvan lopen de VHPERS richting NDP. Let op mijn woorden de NDP gaat in 2015 de verkiezing winnen met meer dan 23 zetels en ABOP van brunswijk meer dan 4 zetels. Bouterse blijft president en de Trojaans paard de Chinese partij zal opdracht krijgen van de Chinese regering om zich aan te sluiten bij de NDP en de VHP krijgt de verwachte Dolk des DOOD in hun rug. De VHP heeft de Chinese partij ingedeeld als een Subject ingelijfd binnen de VHP met behoud van de etniciteit van beide partijen. Ik kijk er naar uit om HARDGILLER Ray en zijn meelopers op waterkant na 2015 te horen want 1ding staat vast wanneer boutere de verkiezing wint en de VHP niet mee regeert zal Santhoki zonder pardon aan de kant worden gezet en de leegloop bij VHP zal onhoudbaar zijn. de overlopers ex VHPER zullen elkaar bevechten om een plek binnen de NDP te bemachtigen. De coalitie 2015 zijn de NDP, ABOP en de Chinese partij. Samohardjo zal nieuw front van binnen in vernietigen als hij niet mee regeert. De pionnen zijn plaats laat het spel beginnen, alle hindoestanen die overlopen naar de multiculturele partij NDP zijn volgens Ray woorden verraders, maar dezelfde RAY wilt dat iedereen op de VHP moet stemmen maar geen hindoestaan mag op een andere partij stemmen zegt genoeg over HARDGILLER RAY gedachtengoed. Als Surinamer schaam ik mijn diep voor de grootste RACIST en trojanpaard van waterkant RAY de VERRADER van alle SURINAMERS en de HAATZAAIER van waterkant!


  Maak melding

 21. De kiezer heeft altijd het laatste woord, overal in de wereld, tenzij er wordt gesjoemeld met de stemmen.
  Wat Panka zegt, is grote onzin en stemmingmakerij.
  Ik ben niet voor Bouta en niet voor Santohki en nog minder voor Somo of Lonnie, maar wat Panka uitkraamt, neem ik allang niet meer serieus.
  Op partijniveau is dit de grootste lakei van Bouta en een blaaskaak van het allerergste soort.
  Ik hoop, dat de kiezers volgens jaar met verstand kiezen


  Maak melding

 22. @Ray

  “Verraders horen bijelkaar en de NDP is de geschikste plaats voor hem.
  WEG MET GANGARAM PANDAY!!’

  Je wekt de indruk, dat het vertrek van Gangaram Panday niets voorstelt, maar je maakt je er wel erg druk om. Ik help jou eraan herinneren, dat Marijke Djwalapersad een verrader is geweest en degene, waar jij nu de loftrompet over afsteekt, Salam Somohardjo, eveneens. De Surinaamse politiek is vergeven van verraders. Je bent namelijk ook een verrader als je het volk iets beloofd, maar dat niet kan waarmaken.


  Maak melding

 23. Hoe vinden jullie de reactie van Nostra d’ anus?

  Doet me meteen denken aan vorige week toen iemand hier aan het loket kwam vragen of hij meneer Nus mocht spreken.

  Ik vroeg wie hij eigenlijk wilde spreken; meneer P. Nis of meneer A. Nus.
  Hij werd boos en schold alleen maar uit; yu ka pan pan ka pan ka.


  Maak melding

 24. Srika,

  Ben het met je eens.
  Partijbinding stelt vandaag de dag niets meer voor.
  Het klassieke stemgedrag van Surinamers heeft plaats gemaakt voor de waan van de dag, waar niet de inhoud van het partijprogramma, maar vooral de macht een overheersende rol speelt.
  Ik vind het overigens helemaal niet erg als politici haasje over springen, want dat gebeurt overal in de wereld.
  Het is eigenlijk een kinderspel, waarmee ook veel volwassenen zich vermaken.


  Maak melding

 25. @Nostradamus
  je moet je oude glazen bol weggooien en eentje kopen die het HEDEN voorspeld okay!
  De 100 NDP mensen die zich zouden aansluiten bij de VHP,hebben op het laatste moment laten afweten.
  Ze zijn bang dat baasje met wraakacties gaat komen of ze zijn teleurgesteld dat de VHP geen cadaeutjes uitdeeld aan overlopers. Maar niemand bij de VHP zit te wachten op deze bangerds en of gierige hebzuchtige mensen.
  PSSSssst,
  het is gebleken dat je niet weet waarvoor het woord RACIST staat.Ga eerst onderzoek doen wat het word Racist betekent,okay dom Nostradamus.


  Maak melding

 26. @Gladvis
  Hahahaaaaaa…bouta ziet zijn regeermacht eindigen.
  Het paarse volk beseft niet dat bouta ook maar een mens is. Dezelfde natuurwet die voor iedereen geldt, is ook van toepassing op bouta..
  Ook hij zal boeten voor zijn zonden en heel gauw ook.


  Maak melding

 27. @Paulus de Boskabouter.
  Gangaram Panday stelt niks voor. Hij is in elke nieuwsblad te vinden waarin hij zijn verraad probeert te rechtvaardigen .
  Hij weet hoe men over hem denkt anders hoefde hij echt zijn dom besluit te komen rechtvaardigen.En natuurlijk wijzen wij hem erop dat hij mag wegwezen bij de VHP!Maar deze ex-vhper is een onbeschaamde vlegel. Hij gaat vertrekken op de jaardag van je baasje en niet eerder. Wat hem nog tegenhout de Vhp te verlaten mag hij alleen weten!Wel hij gaat feest vieren op je baasje zijn verjaardag en op deze dag gaan wij van de vhp feest vieren dat de verrader Gangaram Panday eindelijk weg is !!


  Maak melding

 28. Wijdenbosch: ‘Assembleelid Panka alleen naar Brussel’
  11 sep. 2014 (Bron-starnieuws.com)

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/25098

  Dus na zijn terugkeer in Switi Sranan begon Panka met het bovengenoemd verhaal.
  Volgens mij heeft hij te veel Belgische Bonbons in Brussel zitten vreten.
  Want over zijn recent bezoek aldaar verteld hij helemaal niets aan de media.
  En de journalisten in Su. stellen ook geen vragen hierover.

  @Wederom de Waarheid:
  Moeten we in su ook doen. Al die blanken moet moeten opbokken.

  Naar het schijnt, bent u enorm verzot op Robert Mugabe met zijn oude dementerende partijgenoten in Zimbabwe.

  Om je geheugen nog een beetje op te frissen, verwijs ik je naar het volgende.
  http://tvblik.nl/dwars-door-afrika/terug-in-harare
  Dwars Door Afrika (Terug in Harare) 21 september 2014 VPRO

  En vervolgens zijn dementerende speech op 25 sep. 2014 in de VN.
  http://www.news24.com/Multimedia/Africa/Mugabe-shames-US-UK-20130927

  President Mugabe Decries Illegal Sanctions Against Zimbabwe
  United Nations, Sep 25 (Prensa Latina) President of Zimbabwe Robert Mugabe denounced today at the United Nations that his country is still suffering the evil scheming of Western states, which apply unilateral and illegal sanctions, he stated.

  http://www.plenglish.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3113781&Itemid=1


  Maak melding

 29. Er staat geschreven::::De NDP is de enige partij waar leden betrokken worden in het ontwikkelingsproces.::::::::

  -Kan iemand mij vertellen welke ontwikkelingsproces al uitgevoerd is????
  -Vele ontwikkelingsprocessen komen vanuit het buitenland en niet van Bouterse…

  -Panday is een grote verrader.
  -Panka is een slijmert, omdat er ooit een situatie was met harde bewijzen en toch heeft deze Panka het opgenomen voor Bouterse, bang was hij voor zijn baan.

  ==Een ieder is de jaren 80 vergeten waar de NDP alleen mensen die van de NDP waren een pasje gaf om eten te kopen en rest moest het maar uitzoeken.
  Als je toen een ander vlag ophing bij dat raam van je huis had je een grote probleem.

  ===Bouterse ontwikkelingsproces is:::::::mensen moorden, amnestie, leugens aan het volk vertellen, drugs, het land kapot maken, geld en goud van de bank weghalen en geen verklaring voor geven erc etc….======


  Maak melding

 30. @NOSTRADAMUS, Bouterse mag best wel weer winnen samen met Brunswijk.
  Dit zegt iets over de weerspiegeling van het volk die zo dom is en vandaar dat Suriname heel erg laag zit op wereld niveau als het gaat om intellectuelen die een land hogerop moeten brengen.

  -Je ziet trouwens ook het gedrag van vele in de samenleving en waar het respect heel erg ver te zoeken is.
  Wiens brood men eet diens woord men spreekt.

  -Ik zou zeggen laat een ieder ook alle ellende mee dragen die Bouterse aanricht in het land.

  Zie Chavez zijn model en pas maar goed op.


  Maak melding

 31. -Beste NDPérs, ik hoop niet dat jullie Nederland weer de schuld zullen geven dat zij achter Suriname aanzitten voor een ambassadeur in het land. NEE, nederland heeft suriname eigen niet nodig, maar er zijn teveel SuriNeds en Nederlanders in het land Suriname die je niet in de steek kunt laten.

  Het probleem is het volgende::::::zoals Santhoki het weer geeft::::

  Het plan van het kabinet-Bouterse/Ameerali om Nederland te omzeilen door Frankrijk als nieuwe poort naar Europa te propageren was, aldus Santokhi, vanaf dag één al een doodgeboren kind.

  De sterke eenheid in de Europese Unie (EU), waarin zowel Nederland als Frankrijk een grote invloed heeft en waarbij de twee landen ook nog op goede voet met elkaar staan, heeft gemaakt dat de door Suriname beoogde splijtzwam geen kans van slagen had. De grote investeringen in een ambassade in Parijs zijn volgens Santokhi verloren geld en tijd. ,,U hebt gezien dat dat ding niet heeft gewerkt. Je kan er niet omheen, erken nou eens de invloed van Nederland in de VN, de EU, de G7, en in tal van fondsen in de wereld waaruit Suriname kan putten. Tegen die achtergrond alleen al had het regiem het moeten weten,” zegt Santokhi.

  =Zie maar het invloed van Suriname die niets voorstelt.

  =Dus dit betekent dat Suriname weer moet gaan knielen en vragen om het goed te maken. Het belastinggeld voor een ambassade in Frankrijk is weggegooid.

  -Frankrijk heeft suriname al een deadline gegeven anders stopt Frankrijk ook met alle projecten. Dankzij Brunswijk zal niets doorgaan,
  Jammer dat het volk toch heil ziet in deze twee mensen Bouterse en Brunswijk.


  Maak melding

 32. panka je hebt een gevoelige snaar geraakt van die fronters .
  jaloezie heeft geen medicijn en daar moeten wij van de mc mee leren leven .wij moeten niet in paniek raken zoals deze fronters paniek voetbal spelen, niet weten hoe zij onze populariteit naar beneden kunnen halen .zo zouden honderden ndpers zijn over gelopen naar de vhp van santhoki segebai .waar zijn die honderd man vraag het aan santhoki hij kwam er mee aandraven .het net sluit zich om deze fronters .santhoki zegt dat nederland die amnestie wet weg wil hebben .santhoki segebai je droomt mie mang je droomt echt dat nederland nog steeds zeggen schap heeft in dit land .voor ons surinamers is ontwikkelings hulp nooit de oplossing geweest .wij zitten niet te springen op hulp althans de ndp onderleiding van desi delano bouterse .wij klaren het met samen doen en samen vooruit ,nederland is welcom in suriname om zaken te doen daar gaan wij van uit.maar dat nederland een vinger in de pap moet hebben op onze onafhankelijkheid ,santhoki sagebai vergeet het
  zolang de ndp bestaat weinig kans ,ook el vene deelt deze mening het is niet mijn president maar het is een nwaarachtige surinamer die zelfstandigheid nastreeft net zoals bouterse .
  maar mensen als santhoki en zijn vhp verenigde hindustaanse partij leunen nog steeds op die kolonisator ,slijmen in nederland en toch kunnen ze niets uithalen en het gaat ze ook niet lukken .
  nederland ziet in dat deze oude garden corrupt zijn en dat ze beter zaken met bouterse kunnen doen al willen ze dat niet hard op roepen te begrijpen natuurlijk .suriname heeft haar trots en dat moet telke malen herhaalt worden dat wij onze eigen lot in eigen hand hebben en niet die zogenaamde ontwikkelings hulp die alleen maar voor ellende heeft gezorgd.santhoki neem je lot in eigen hand jou denken om nederland erbij te halen moet je terzijde schuiven wordt wakker sagebai santhoki ,jij kan niet de sterke man van suriname zijn ongeacht jou status van politie man .je bent een licht gewicht bouterse is en blijft de sterke man van dit bland zolang het surinaamse volk en de almachtige dat willen hebben .laat dat duidelijk zijn voor vriend en vijand .wij gunnen jou ook een lang leven hoor santhoki je bent surinamer zoals wij allemaal surinamers zijn ongeacht kleur of godsdienst.
  maar een ding moet je begrijpen dat je het surinaamse volk niet kan binden jou doen en laten ,laten veel steken vallen nzoals het hokjes denken ewn teveel leunen op een groep terwijl wij in suriname vog vele bevolkings groepen hebben die allemaal mee willen doen ,jij denkt alleen maar aan die tjandrikas en die liawaties ,wanner ga je denken aan die andere bevolkings groepen .wij hebben geen kassen stelsel in suriname wij willen het niet wij zien wat er gebeurt met kassen stelsels santhoki .
  wij hebben het goed in suriname wij leven niet op straat of kartonnen dozen met hele gezinnen dit zie je in zuidazie en afrika .deze president bouterse waakt daarover maar met jou aan de macht gaat dat land de verkeerde kant op gaan .jou etnisch denken is een gevaar voor de natie .


  Maak melding

 33. NDP GI ALLA OEMA NANGA MANG
  NDP GI HERI SRANANG

  AI, NA NDP FU ALLA KONDRÈMANG
  WI È TANG WANG
  NDP NOMRU WANG GI ALLA SRANANGMANG.

  DJAI,DJAI SRANANG
  DJA, DJA PARTIJ.

  NJUNG DENKI PARTIJ
  GI TRANGA WROKOMANG
  NA INI SRANANG.


  Maak melding

 34. @Ira
  Gelijk heb je .Ook ik vraag mij af in welke ontwikkelings processen de NDP bende deel aan neemt!!!

  Bekend is geworden dat bouterse met hangende pootjes terug gaat bij Nederland!D.Sardjoe de man met geld bij de NDP, zijn naam is ook naar boven gekomen tijdens de dino case in Amerika. Hij is beschuldigd van witwaspraktijken…Zo heft deze D.Sardjoe Suriname vertegenwoordigd als lijder van een energiecommissie zogenaamd in naam van Suriname , en gesprekken gevoerd met de top van Alcoa niet in Amerika maar in Nederland!!
  D.Sardjoe is bang voor arrestatie in Amerika.Hij weet dat hij daar ook op het opsporingslijstje staat !!


  Maak melding

 35. @Pero

  Pero,pero mie boi,je moet de recente nieuwsberichten ook proberen te lezen. De gehele paarse clan en hun lijder proberen zo dichtbij Nederland te komen met de hoop dat Nederland gaat zeggen…JE BENT VERGEVEN BOUTA de moordenaarOF Welkom in Nederland Bouta…!!

  Lees volgend bericht,

  Koningin Máxima is in New York op de foto gegaan met Ingrid Bouterse, de echtgenote van de omstreden Surinaamse president Desi Bouterse. De foto werd gemaakt in het gebouw van de Verenigde Naties.

  Of koningin Máxima wist met wie ze op de foto ging is niet bekend. De relatie tussen Nederland en Suriname is gespannen sinds het aantreden van de voormalig legerleider Desi Bouterse als president. De huidige president, die Suriname in de jaren tachtig 8 jaar als dictator bestuurde, is in Nederland tot elf jaar cel veroordeeld wegens betrokkenheid bij een drugstansport. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk gehouden voor de December-moorden en de Moiwana-slachting, waarbij 39 doden vielen. Zijn zoon Dino, uit zijn huwelijk met Ingrid, wordt momenteel vastgehouden door de Amerikanen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij wapenhandel en het leveren van wapens aan Hezbollah. Daarvoor kan hij levenslang krijgen. Nederland heeft een internationael arrrestatiebevel uitgevaardigd tegen president Bouterse en daardoor kan de president nauwelijks reizen. Zijn vrouw Ingrid kan dat wel. Zij vertegenwoordigde haar land bij de vergaderingen van de VN.

  Hahahaaaaaa…..whaahahaaaaaa…..


  Maak melding

 36. Panka heeft intussen de waarheids commissie in enkele gaten van hem en partij genoten gestopt.Heeft Smalkalden en de opstallen en bewoners gekocht.Stroopt hout van mensen die hun toegewezen grond niet kunnen bereiken.
  In de laatste interview van Misiekaba praat hij kromme dingen over gronden recht.We wisten dat hij misselijke denkbeelden heeft.Maar dit spant de kroon.Om te kotsen.
  Je wordt NDPer als je wat in het verleden hebt uitgehaald of bezig bent met een misdrijf of je gaat het in de toekomst plegen.


  Maak melding

 37. @pero, ik denk dat je een trauma hebt opgelopen, omdat je niets te zeggen hebt haal je steeds oude koeien uit de sloot.
  Je herhaalt steeds weer hetzelfde dus.

  Jij en velen moeten niets van Nederland, maar ja, zo zijn jullie opgevoed door eigen baas Bouterse.

  Vergeet niet dit even te lezen wie geld gaat lenen aan Suriname. het is niet de Caricom, maar Europa. Lees een kort stukje tekst maar::::::

  == PARAMARIBO – De regering heeft besloten het tramproject Paramaribo-Para uit te voeren. Het besluit is vorige week vrijdag genomen tijdens een regeringsvergadering geleid door president Desi Bouterse. Minister van Financiën, Andy Rusland, kreeg groen licht om de lening voor de financiering van het project in orde te maken. Dit wordt door verschillende bronnen bevestigd.

  Met de ING-Bank in Nederland zal een lening van 130 miljoen euro worden gesloten. Naar wordt vernomen is de voorbereiding van deze leenovereenkomst al in een vergevorderd stadium. Wanneer de ondertekening plaatsvindt is nog niet bekend. Desgevraagd reageert minister Rusland bevestigend noch ontkennend.

  @Pero,,,,,,,ZONDER NEDERLAND IS SURINAME NERGENS==


  Maak melding

 38. De Samenwerkende Democratische Politieke Partijen ( SDPP) NF+ (VHP, NPS, DA91, SPA), BEP, KTPI, PL die gaan de koers aangeven naar de rechtsstaat richting Grondwet van de Republiek Suriname, Trias Politica/Wergevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht, Internationale Wetten en vandaar uit werken aan de (inter)nationale uitdagingen waarvoor Suriname/rs staat/staan..

  Niemand staat boven de grondwet van zijn/haar land cq,de Republiek Suriname en Internationale Wetten.volgen Wetgeving van democratische staten vastgelegd in het verdrag van UN opgericht op 24 oktober 1945..

  Wie zich hieraan niet (wil )houden/houdt is een dwaas.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname

  Leve De Rechtsstaat!

  Hoera!, Hoera!, Hoera!


  Maak melding

 39. Ray, ik heb de foto van Maxima en Ingrid niet gezien, maar als Maxima wist met wie ze te doen had, dan ging ze met Ingrid de tweede op de foto omdat ze meevoelt met Ingrid, het is heel pijnlijk om als koningin of first lady een vader of echtgenoot te hebben die van grove mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden beschuldigd wordt en daarom officieel niet welkom is in beschaafde landen; gedeelde smart is halve smart.


  Maak melding

 40. “Ambassade Frankrijk was grote ramp en misstap regering Bouterse”

  dit is de njang dringie presierie partij van de smeerlappen.zo moet het zijn toch pang pang-ka,zo word geld verbrast dit is de methode en techniek die jou partij keer op keer toepast ten koste van de staatskas.strontzakken .


  Maak melding

 41. Een persoon van de VHP treedt in dienst van het kabinet en gelijk is hij een OVERLOPER????? Trieste zaak. Die man heeft een kans aangeboden gekregen, die die VHP hem NOOIT geboden zou hebben. De VHP regelt alleen de mensen met grote namen.


  Maak melding

 42. @Henkes

  Maxima haar vader is niet welkom in Nederland en deze verbod komt zelf van Maxima.Haar vader is nergens welkom en Maxima loopt niet achter haar vader aan en nooit heeft ze de wereld opgeroepen vader te vergeven,
  Haar vader heeft geen enkel bemoeienis in het leven van Maxima.En het is heus niet zo dat Maxima een ander beeld van haar vader probeert te schetsen dan hij in werkelijkheid is . De wereld weet wat voor een bruut die vader van Maxima is. Geen cover up story dus hierover. Maar dan heb je de bouterse familie die Nederland haat maar plotseling weer van Nederland schijn t te houden.
  Raar ,nietwaar?


  Maak melding

 43. 27 sept. 2014

  Beste @Ray,

  Srika heeft jouw manier van lachen, in jouw posting, vergeleken met de manier van lachen van Esmerald.

  Wat een vergelijking !!
  Srika


  Maak melding

 44. ergens passen die twee GOED bij elkaar ,maxima’s vader een oorlog misdadiger en de eerste dame van su.(sorry kan geen engels) HAAR MAN OOK OORLOG MISDADIGER IS en natuurlijk niet te vergeten WITTE PASTA PRODUCENT.Ooh, wat een team.


  Maak melding

 45. @Armand.
  Hier net iets voor jou en Srika en de rest van het paarse volk,

  Politieke exponenten binnen en buiten het parlement vinden dat de Nationale Democratische Partij(NDP) zich schuldig maakt aan ronselpraktijken. ‘Er worden allerlei activiteiten georganiseerd in diverse buurten, zoals het uitdelen van duizenden schoolpakketten, onder het mom van een project van de MDG-ambassadeurs voor het overgrote deel gefinancierd uit de staatskas. Bij het uitdelen van de pakketten blijkt uit het hele decor, de speeches en de aanwezige politici dat het een propagandastunt van de NDP is. Deze acties worden ondernomen om daarmee bedoeld of onbedoeld kiezers te beïnvloeden.’ Celsius Waterberg van de BEP is hier heel helder over: ‘misbruik van staatsmiddelen om de eigen verkiezingscampagne te financieren’. ‘Of het zoden aan de dijk zal leggen door aan de bel te trekken’, weet hij niet. ‘Elke regering heeft het voordeel dat die beschikt over staatsmiddelen. Je kunt gratis propaganda maken op radio en tv en je hebt ook nog de beschikking over logistieke middelen. Dat betekent nog niet dat er daar misbruik van gemaakt moet worden.’ Waterberg denkt niet dat dit zal veranderen. ‘Natuurlijk hebben voorgaande regeringen ook gebruik gemaakt van staatsmiddelen voor propaganda. Wat nu echter gebeurt, is dat de bevolking niet zozeer wordt geïnformeerd over het regeringsbeleid, maar over zaken de regerende partij regarderende.’
  De niet-regerende partijen zitten sowieso in een underdog- positie. ‘Ondanks deze wetenschap zal er onverschrokken ten strijde worden getrokken tegen de huidige wijze van politiekvoering.’ De BEP is volgens Waterberg reeds landelijk bezig met haar campagne. De partij moet nog in een congres goedkeuring krijgen voor de samenwerking met VHP, NPS, SPA, DA91, Pertjajah Luhur en KTPI. Aanvankelijk lag het in de bedoeling dat de samenwerkende partijen uiterlijk augustus goedkeuring zouden krijgen. De overige partijen hebben de samenwerking reeds bekrachtigd. ‘Vanwege organisatorische redenen is het congres van BEP verschoven naar 25 oktober’, zegt Waterberg


  Maak melding

 46. @Armand

  John van Coblijn, voorzitter van de afdeling Paramaribo van de NPS, zegt dat de kwestie van Gordon Touw Ngie Tjouw, voorzitter van het jongerenbestuur van de Nationale partij Suriname (NPS), in een bepaalde hoek gebracht wordt en ‘dat is niet de hoek waar de zaak moet zijn’. Ter verduidelijking zegt hij dat de zaak wordt gepolitiseerd, terwijl privé dingen een grote spelen. Hij vindt dat Touw Ngie Tjouw de ruimte moet worden geboden om hieruit te komen. Wat die privézaken zijn, gaf van Coblijn niet prijs. Geruchten doen de ronde dat het om financiële problemen gaat en zou er vanuit de NDP hulp zijn aangeboden.

  Kijk deze jongeman die nog nat is achter de oren gaat de NPS verlaten en zich aansluiten bij de NDP ,omdat die hem gaan helpen met zijn financiele problemen.

  VOLK VAN SURINAME ,DEZE OVERLOPERS DOEN NIKS IN ‘SLANDSBELANG MAAR IN EIGENBELANG!!!
  Deze Tjouw betekent niks voor Suriname maar zit daar om zich alleen te verrijken!!!
  Stuur deze Tjouw weg.
  Men weet dat ze het met verraders te doen hebben.zoals hem!!


  Maak melding

 47. Bericht voor RAY
  @ray
  Ik heb geen glazenbol nodig om in de toekomst te kijken want ik zie wat andere niet kunnen zien. Ik heb je reacties gelezen en neem je niet kwalijk wat je hier schrijft want nostradamus weet dat je een persoon bent die nooit liefde heeft gekend, alleen misbruik en mishandelingen. Ray je zit vol haat en kent geen liefde. Ray Jou haat richt je hier tegen bepaalde bevolking groepen om je zelf beter te voelen en voor een paar seconde verdwijn de pijn die je al je hele leven voelt wanneer jij het gevoel heb dat je iemand heb gekwetst. Ray liefde kan je niet uiten omdat jij je traumatische jeugd van misbruik en mishandelingen nog niet heb verwerkt. Ray reis met mij mee in de tijd van goedheid en zegt hard op ik ben volwassen en mij kan niks meer gebeuren. Wanneer jij de haat in je voelt op komen zegt het een paar keer op en je zult zien dat je haat zal kalmeren en langzaam verdwijnen, daarna moet je aan iets leuk denken en de liefde in jou kom uit zijn duistere slaap en neem de overhand en je zal je gelukkig voelen. Ray je bent geen slecht persoon het is je trauma die hier om aandacht schreeuwt en ik NOSTRADAMUS zal je met liefde genezen . regel 1 wanneer je de haat voelt komen zeg een paar keer ik ben een volwassen persoon ik kan alles nu aan niks zal mij overkomen. Regel 2 denk aan iets leuk en laat de liefde in jou alles overwinnen. @ray ik weet dat je mijn reactie weg zal wuiven en iets naar over nostradamus schrijven nadat je van de schrik bekommert bent omdat je weet dat alles wat hier geschreven heeft voor 100% waar is zal je in je ontkenning fasen belanden en hard uithalen na Nostradamus omdat hij jou de waarheid vertelt, ray je voelt je gekwetst dat iedereen mee leest maar dat hoort allemaal bij jou genezingsproces Nostradamus vindt het niet erg dat je haat het nu overneemt spuug je haat uit en laat de liefde in jou naar bovenkomen en je lichaam en geest reinigen. Ray ik wens je een fijne gezegende zondag en mogen de goede krachten in jou je haat met liefde overwinnen!


  Maak melding

 48. @nostradaMOEs

  Als je zo nodig geleerd over wilt komen leer dan eerst grammatica en spelling!

  Over de inhoud van je postings zullen we het verder maar niet hebben. Nostradamus bezat (de) kennis, jij absoluut niet!


  Maak melding

 49. @Nosstradamus

  Je doet je best om mij af te schilderen als een Racist.
  Voor jou geldt…POT VERWIJT DE KETEL…
  Verder vind ik je reaktie …BLAH…BLAH…jewelste Blah . blah…zelfs de echte Nostradamus schaamt zich over jou,de fake Nostradamus !


  Maak melding

 50. 29 sept. 2014

  Ernst of luim !!!

  NOSTRADAMUS,

  Srika adviseert je dan richting Caribisch Nederland te gaan.
  Op een van die eilanden vind je de persoon die echt genezen moet worden.

  Eiland, IP-adres, e-mailadres, straat en huisnummer en werkadres zijn onder voorwaarde, dat succes tot genezing bereikt wordt, te verkrijgen.Hierna kan Frangepanestr./Kasabaholoweg volgen en uiteindelijk USA/Den Haag/Rijswijk.Omgeving Lelydorp doet al aan zelfgenezing.

  Vliegkosten en verblijf moet je zelf wel bekostigen.
  Srika


  Maak melding

 51. Clifton ‘Limbo’ Limburg gaat niet in op de uitdaging van ex-parlementariër Sharmila Kalidien-Mansaram,

  dit soort lage en gevallen mensen zitten in de njand drienie presierie party.N.D.P. ding pang pang dagoe big for nothing.


  Maak melding

 52. “‘Wie zegt dat NDP omkoopt is jaloers’”

  Klopt als een bus, waarom zou de grootste volkspartij van Suriname mensen moeten omkopen, ja lees goed een volkspartij waar iedereen welkom is. geen etnische racistisch gedoe zoals bij de vhp.

  Dit is een partij die elke vaderlandslievende Surinamer zal aantrekken, een partij die met de dag groter zal worden.

  En letten jullie op, die NDP verkiezingstrein is nog niet eens opgestart en op stoom, als we beginnen zullen we over al die andere partijtjes walsen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.