‘Nieuw hoofdstuk’ Suriname – Nederland

55

PARAMARIBO, 26 sep – Suriname en Nederland hebben nu de gelegenheid een nieuw hoofdstuk open te slaan in de onderlinge betrekkingen. Dit zegt Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Het normaliseren van de diplomatieke relaties kan alleen maar goeds brengen.

“Ik vind het een verstandige beslissingen nu kunnen wij een nieuw hoofdstuk schrijven over de betrekkingen tussen onze landen. Belangrijk is dat wij geen energie meer verspillen aan negatieve dingen. De focus moet gericht zijn op het ontwikkelen van een relatie die gebaseerd is op wederzijds voordeel”, zegt Naarendorp tegenover de Ware Tijd. Ook in politieke kringen wordt het herstel toegejuicht. Weliswaar had het niet zover hoeven te komen.

De breuk kan niet worden toegeschreven aan politieke verschillen. “Het ging meer om persoonlijke kwesties. Ik vind het kwalijk dat de samenleving om persoonlijke zaken van individuen in deze zaak is meegesleurd. Maar ik vind het goed te constateren dat de grote fout van toen, mede door de roep vanuit de samenleving en ook vanuit de oppositie, wordt gecorrigeerd”, zegt NPS-leider Gregory Rusland.

55 REACTIES

 1. DDB schijnt Maxima & Willem en wil komen tongzoenen aan de Noordzee. Hij voelt de hete adem van de USA in de nek, voelt zich niet veilig in Suriname nu de verkiezingen aankomen en hij niet geliefd is bij alle (jonge)kiezers.

  DDB wil zijn vege lijf redden, maar helaas is zijn rol helemaal uitgespeeld. Je zult zien hoe snel de zogenaamde adviseurs, radio MAn ea het zinkende NDP-schip gaan verlaten, persoenen, die smeergelden hadden aangenomen oa Ballast Nedam, vele ha domeingronden hebben genomen, meer dan 110 miljoen us-dollar van het ministerie van ow, deze gast zal weer vis vol met kwik op straat gaan verkopen; journalisten van radio apintie die in dienst werden aangenomen en nu een schoothondje zijn van DDB. Borger Breeveld die veel beeldmateriaal over DDB van de jaren 80 van de vorige eeuw spoorloos heeft laten verdwijnen en in een nep programma krokodillentranen kwam huilen, in een nepfilm/poepfilm wan famirie, kinderen van een awariedomrie, enz, enz, enz.

  Als DDB naar Nederland komt is er maar een plaats waar hij naar toe gaat en dat is de gevangenis van Scheveningen.


  Maak melding

 2. Henk Naarendorp: als ik jou was zou ik rasied dhoekie machtigen mij halal te laten slachten in het Abattoir om vervolgens mijn vlees onder de N.D.P. VARKENS uit te delen. weer zo’n boeler.


  Maak melding

 3. Wat Nieuw hoofdstuk?!
  Een nieuwhoofdstuk voor bouta en Nederland maar geen nieuw hoofdstuk voor Nederland en de rest van de surinamers.
  Voor ons is Nederland altijd Nederland geweest.
  Voor bouta is Nederland zijn grootste VIJAND!!
  Bouta maakt zichzelve alleen maar belachelijk,
  Een nieuw hoofdtuk voor het paarse volk dus.
  Nu houdt het paarse volk plotseling van Nederland omdat baasje van Nederland is gaan houden.
  Hahahaaaaaa….


  Maak melding

 4. -De verkiezingen komen eraan dus er moet wat gaan gebeuren zodat Bouterse het volk achter zich krijgt.

  -Hoe gaat de rest van de haters hiermee dan omgaan???gaan zij ook vergeven???

  -Als het Santhoki was zou deze forum te klein zijn om te reageren, maar men ziet nu in dat zij een gewetenloze leider hebben die vol haat zit.


  Maak melding

 5. Woeha woeha woeha
  A mang e soekoe dekking terwijl deng ptata mang dek ing keba.
  Ma in ptata wordt hij goed beschermd want no wan mang kan spitie inie a mang anus.
  Dus daarom toenadering want soso fredé djie Obama en achterban


  Maak melding

 6. Meneer Rusland van de NPS: Na Poor Sani, als u niets zinnigs te zeggen heeft, hou toch maar uw mond dicht. Want met dergelijke
  irreële constateringen als van u, zullen we er nooit komen.

  De hernieuwde relatie is nog niet eens officieel van start gegaan en de zoveelste leugen als vanouds dient zich al aan.

  Wat we uit deze situatie van de hernieuwde relatie mogen concluderen is: dat m.n. Nederland het liefst met een voortvarende regering – met al hun manco’s trouwens als elke regering – als die van Bouterse werkt, dan met een “hypocriete regering” zonder inzicht, daadkracht en ga zo maar door.

  De regering Bouterse heeft een belangrijk en voornamelijk onderdeel bewezen: met gemak contact weten te leggen met “grote organisaties en veel grotere landen”, waar men als klein land in dit geval Suriname, normaliter amper of nooit aan bod komt.

  Dat is Bouterse van nature gegeven. Het is een natuurlijk talent van de persoon Bouterse, himself. Ik zie geen enkele Surinamer op dit moment, die daar toe in staat is. Bouterse heeft binnen de kortste keren een relatief zeer groot en breed netwerk voor Suriname weten te creëren.

  Nederland is niet gek, weet en kent het belang van een goed netwerk. Daar draait het vandaag de dag vaak om. Het bedje is deels dus gespreid voor Nederland binnen het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika, dankzij Desi Bouterse.

  Dat Nederland op zo’n cruciaal moment – pal voor de aanstaande verkiezingen van Mei 2015 – de band met Suriname aanhaalt, mag je gerust zien als een signaal dat Nederland het liefst kiest voor een regering met Bouterse aan het roer, dan voor een afgedankte en/of ouderwetse Front-regering met haar virtuele achterban.

  De contacten die de regering Bouterse in vijf (5) jaren heeft weten te leggen voor Suriname – met speels gemak op de koop toe – hebben de vorige regeringen inclusief de regering Wijdenbosch namens de NDP aan het roer, in vijftig (50) jaren niet weten te leggen. President Bouterse in het bijzonder tezamen met Lackin van Buitenlandse zaken, hebben Suriname in de picture gebracht.

  Bouterse’s partij, de NDP, is de enige partij sinds Algemeen Kiesrecht is ingevoerd geweest in Suriname, die mensen uit alle geledingen van de samenleving heeft weten te binden binnen/aan zijn partij. Dat brengt gewild of ongewild goede intenties met zich mee. Je hebt dan een continu breed draagvlak.

  Schrijver van dit artikel is geen type om wie dan ook te verafgoden, ook niet een Bouterse. Waar ik zeker wel op gesteld ben, is de WAARHEID en realiteit.

  Ik adviseer derhalve het Surinaamse volk, om wederom voor Bouterse te kiezen, evenals Nederland – hetzij met gesloten mond – nu reeds doet.

  Nederland zit niet te wachten op het handje ophouden, maar op een samenwerkingspartner die zelf ook durft. En terecht.

  Wat Bouterse zonder die traditionele Ontwikkelingshulp vanuit Nederland heeft gepresteerd is BUITENGEWOON en FORMIDABEL te noemen. Dat zouden “vriend en vijand” mogen beamen. Een rasechte optimist had dit niet durven dromen vooraf.

  Rusland met zijn ‘grote’ vriend Santhoki die Nederland al te graag volgen, hebben in dit geval nu ‘de ultieme mogelijkheid’ om ook te kiezen voor Bouterse, wederom aan het roer in Suriname. Ik zou beide heren bij deze willen zeggen: ga je gang en doe zoals je altijd al te graag deed!


  Maak melding

 7. @passant

  radio MAn gat het ziekende schip verlaten, weet je ook waarheen? wie wil hem hebben?

  in ieder geval ben in benieuwd naar het geraaskal van o.a. lieden als @pero en @paraman. ik ben echt ontzettend benieuwd of er iets nuttigs uit zou kunnen komen. nieuwsgierig naar wat ronny denkt.


  Maak melding

 8. waldi…een lang lulverhaal zonder iets concreet te zeggen. Je corrupte megalomane dictator en meervoudig moordenaar veren in z’n reet stoppen, maar een gedegen onderbouwing, bewijzen, cijfers kom ik niet tegen.


  Maak melding

 9. Mop van de Eeuw!

  “Dat Nederland op zo’n cruciaal moment pal voor de aanstaande verkiezingen van Mei 2015 de band met Suriname aanhaalt, mag je gerust zien als een signaal dat Nederland het liefst kiest voor een regering met Bouterse aan het roer, dan voor een afgedankte en/of ouderwetse Front-regering met haar virtuele achterban.” zie oom waldi
  Whahahahahahahahaha….. hihihihi 🙂 🙂 🙂

  De wereld staat in brand, Nederland verkeerd nu in hoogste staat van p…., maar………………..Ned is op zoek naar een sterke partner. 3x raaien, dat is crimineel bouta.

  Laughing my ass Out Load 🙂 🙂 🙂
  Ga toch fietsen man!

  Zo.. it’s weekend, goed begonnen met een ijzersterke mop, woeiiiiiiiiiiiiiii.
  pokoe erbij: https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM

  Fijn weekend.


  Maak melding

 10. Nederland kiest voor Bouterse’s gedurfde NDP!

  Nederland geeft toe aan de NDP en ontdoet zich overduidelijk van de Front-grappenmakers via deze KEIHARDE MOKERSLAG.

  Het is een keiharde mokerslag in het gezicht van de heer Rusland van Front. Rusland doet alsof z’n neus bloed, terwijl hier duidelijk valt op op te maken, dat Nederland kiest voor Bouterse’s NDP en niet voor Santhoki’s Front, alla een soort voedselbank systeem.


  Maak melding

 11. Haha. Ik vind het zeker een goede zaak, sterker nog, ik juich het 200% toe, MAAR,

  Nu laten de Bouterse sympathisanten op waterkant hun ware aard zien.
  Ze zijn zo anti Nederland en toch wordt de relatie met Nederland onder het bewind van hun “lijder” verbeterd.

  Als ze zo consequent waren, dan zouden ze deze ontwikkeling niet goed moeten vinden. Nu worden ze in feite zelf verraden. En dit is de 2e keer. De 1e keer was het samenwerken met Brunswijk. Hij was volgens Bouterse en zijn volgers ook staatsvijand nr 1. Er zijn zelfs vele Surinamers voor vanwege hun persoonlijke vete gesneuveld
  Conclusie: het zijn ordinaire principeloze, ruggengraatloze volgers van deze sekteleider. Ze hebben geen eigen mening. Zijn mening is hun mening. Ze zullen ook nooit een eigen mening kunnen ontwikkelen. Bouta kauwt, zij slikken. Stelletje amoebes


  Maak melding

 12. Esmerald, je bent zeker weten familie van de heer Rusland. Want jij hebt je de afgelopen vier-en-een-half jaar Bouterse het meest voorgedaan alsof je neus bloedt, evenals de heer Rusland uit schaamte nu doet

  Jammer, Nederland schudt je wakker dat er vijf opbouwende jaren zitten aan te komen tezamen met Suriname. Nog even geduld meiske. Resumé: A zogenaamde F(ST)ront foe Santhoki zwakkie!!!


  Maak melding

 13. Hahhhhhhhhhaaa tata ofa no……… 谁愿意的话,还有一个办法那些谁不想,正在寻找原因。wie wilt, zoekt een mogelijkheid. wie niet wilt, zoekt een reden.: timmermans je kapa was zo groot wat nu………I LOVE SU WOON EN WERK kom tijd kom raad……..


  Maak melding

 14. Nu er toch allerlei hersenspinsels om de hoek komen kijken, heb ik er ook 1. Die luidt als volgt:

  Nederland soekoe takie omdat ze aan de vooravond van hun deelname aan de strijd in het Midden Oosten, behoefte hebben aan de Surinaamse militaire expertise. Ze hebben gezien hoe heldhaftig en daadkrachtig de Surinaamse militairen de kwestie Tigri (of heet het tegenwoordig officieel New River Triangle?) hebben opgelost.


  Maak melding

 15. @Oom Waldi, je schrijft:::::::::::Bouterse’s partij, de NDP, is de enige partij sinds Algemeen Kiesrecht is ingevoerd geweest in Suriname, die mensen uit alle geledingen van de samenleving heeft weten te binden binnen/aan zijn partij.

  =De andere partijen hebben ook altijd andere culturen in hun partij gehad, alleen werd het niet geschreeuwd op het podium.

  =Vandaag op de dag kan ik wel zeggen dat Diko een Saramaccaanse partij wilt hebben en dit alleen ook voor de Saramaccaners, terwijl de rest verschillende culturen hebben.

  ==Dat men zo weg is van Bouterse snap ik helemaal niet, omdat deze man het land suriname in een zwart gat heeft gebracht. Zijn Cv is een verschrikking om ergens aangenomen te worden.

  -Omdat er veel dommerds in Suriname wonen en van gratis houden heeft Bouterse een voorsprong. De groepen mensen zijn dan weer onderverdeeld in:::::::
  -een groep die voor eigen belang naar de NDP gaat, geld verdienen.
  -een groep die analfabeet is en met de horde meeloopt
  -een groep die weet dat zij een bepaalde functie zullen krijgen b.v vrienden, familie en kennissen.

  De rest zal zeker niets krijgen en Bouterse heeft alleen maar je stem nodig.
  -Bouterse is echt niet de man, omdat hij de grootste leugenaar is en zijn onschuld NOOIT heeft bewezen in de rechtbank.
  -Amnestie en dan nog stemmen voor zo iemand.
  -Geld van de bank weghalen en nooit verklaren wat er meegedaan is
  -Goudverkopen en nooit een verklaring gegeven.

  Zie Chavez zijn model die deze man hanteert.


  Maak melding

 16. oom Waldi is een daagje in Kinderdijk op bezoek geweest en heeft een flinke tik van een molen gekregen!! Wat een onzin verhaal!
  Nederland heeft zo zijn specifieke verplichtingen met name jegens de Nedsurs. / surneds. Maar niet naar Bouterse. Dit heeft alles te maken met politiek bedrijven door een club die de toekomst vreest!


  Maak melding

 17. Ik ben razend nieuwsgierig wat niets dan keihard de waarheid onze notoire Hollandhater hier van vindt.
  Laat het maar doorgaan is er misschien toch nog enige vorm van toezicht bij de aankomende verkiezingen, en kan er een vruchtbare samenwerking komen nadat Santhokie als nieuwe president is gekomen


  Maak melding

 18. Ook dit wordt voor de voeten van front weggemaaid, ze kunnen nu in ieder geval niet meer schreeuwen dat ze de betrekkingen met Nederland gaan herstellen.

  Vorige week nog schreeuwde Santokie dit in Nederland, “zijn prioriteit is herstel van de betrekkingen met Nederland”.

  Nu heeft Nederland een week later zelf voor gekozen om de betrekkingen te herstellen, de boodschap is overduidelijk als je het mij vraagt, Nederland wacht niet op Santokie.


  Maak melding

 19. ned. gaat jullie in jullie eigen vet bakken,let maar op..

  hij moet 11 jaar komen zitten en de tijd nadert..

  die anderen rover moet 9 jaar komen zitten in frankrijk en ook daar nadert de tijd gestaag..

  de zoon zal geholpen worden door ned. om voor eeuwig in new-york te vertoeven..

  lackien jou woorden waren nog ,,ned.is te groot voor een servet en te klein voor een tafel laken,waar zijn al die bevriende landen van jou b.v. china.en .de poort naar europa frankrijk..

  houdt je ka geld,wij sme hebben het niet nodig en nu lik je de billen van die bakars gewoon door de voordeur en niet door de schoorsteen komen ze in sme….

  zowel sinterklaas als pieterbaas zijn in de aankomst en jij gaat ze letterlijk ontvangen in surbo..

  vergeet niet,die bakras hebben geen boter in hun hoofd ze hebben alle winden doorstaan..

  let goed op wat er komen gaat..


  Maak melding

 20. DDB denkt gratie te zullen. krijgen.

  blablabla……………Frankrijk zou poort naar Nederland worden. Nederland hebben wij niet nodig.

  Eigen braaksel inslikken.


  Maak melding

 21. Nederland en Suriname zijn tot elkaar veroordeeld.
  Beide landen hebben grote belangen bij elkaar.
  Ze kunnen niet mét elkaar maar ook niet zonder elkaar
  Een moeizaam huwelijk, zo kun je het noemen.
  Schelden heeft geen zin, ze zijn er tot nu toe altijd uit gekomen en dat zal zo blijven want ze hebben elkaar nodig. Als je het leuk vindt of niet.


  Maak melding

 22. Wat is de werkelijk reden voor sluiting van de ambassade in Frankrijk. Heeft Parijs de ware toedracht van die ambassade ‘doorvoer van coke’ gezien en op diplomatieke wijze de ambassadeur gedwongen te vertrekken? Het zal mij niet verwonderen.
  Volgens Desi Bouterse heeft Suriname Nederland toch niet nodig, vanwaar die draai van 180%.
  Nederland ziet Desi Bouterse nu niet en in de toekomst nooit als democratisch gekozen president. Zijn straf van 11 jaar moet hij nog steeds komen uitzitten in Nederland. De december en de moiwana moorden vindt Nederland nog steeds dat die moeten worden onderzocht via het strafrecht en de daders daarvan berechten. Desi Bouterse is hoofdverdachte bij beide moorden.
  De interpol signalering voor Desi Bouterse zijn nog steeds van kracht, hij kan alleen naar onderontwikkelde niet-westerse landen presidentje gaan spelen. Desi Bouterse is de grate vloek die Suriname’s ontwikkeling 100 jaar achterop doet lopen.
  Nogmaals zonder deze man is Suriname beteraf.


  Maak melding

 23. hallo negre waar blijft het protest tegen de zwarte piet nu..

  zijn jullie weer omgekocht door een blanke als ambassadeur..

  jullie wilden niks horen van holland en nu

  likken maar..

  zonder blanda kunnen jullie niks zolang die w w maar in het laatje komt..

  eigen initiatief ,daar hebben jullie nooit van gehoord,niet eens een kasaba kunnen jullie planten met gratis machines uit china


  Maak melding

 24. Nederland praat altijd over democratie en wederzijds respect maar het was de vorige Nederlandse ambassadeur in Suriname die namens de Nederlandse regering het Surinaamse bevolking bedreigde dat als ze in 2010 op de NDP van Bouterse zouden stemmen dat het volk hier voor de prijs zal betalen met economische maatregelingen en het isoleren van Suriname. Het Surinaamse volk liet zich niet bedreigen en stemde op de NDP en de Nederlandse minister van buitenlandse zaken lobbyde met passie bij zuid Amerikaanse buren en caribische buren om Suriname te isoleren en economisch kapot temaken. Alle landen zeiden NEE tegen Nederland voor het isoleren van Suriname. De toon werd gezet en iedereen weet dat je met zulke vrienden als Nederland geen vijanden nodig heb. Nederland zei het ging om het isoleren van regering Bouterse dus ze gaven toe dat ze zich bemoeide met binnenlandse aangelegenheden van Suriname, net als de jaren 80 weten dat het Surinaamse volk een economische boycot en een isolement de prijs zal betalen. Nederland dacht dat Suriname het niet zou redden maar kwamen snel achter dat Suriname aan het bloeien was en dat de Nederlandse ondernemers niet konden mee profiteren. Nederland haalde hun ambassadeur weg uit zogenaamd protest tegen amnestie wet van Bouterse voor de 16 doden terwijl het de Nederlanders zijn die verantwoordelijk zijn voor miljoenen slavendoden het ontwrichten en stelen van land in Afrika maar daar willen ze niet overpraten want het was zolang geleden net als hun eerste wereld oorlog van 100 jaar geleden die een paarweken geleden werd herdacht . Bouterse opreden tegen Nederland was goed maar zijn fout was om de banden met Nederland te herstellen want Suriname heeft Nederland niet nodig en Nederland is niet te vertrouwen want ze zien Suriname nog als hun kolonie en willen een regering die uitvoert wat Nederland zegt en Santhoki is de gehoorzame bediende met zijn bekende zachte slijmerige stem tegen Nederland, JA MEESTER u WENST IS Mijn BEVEL OM UIT TEVOEREN WAT U ZEGT! Één ding is duidelijk het is Nederland die Suriname nodig heeft en niet anders om!!


  Maak melding

 25. Ik heb deze week al eerder gepost, dat de hernieuwde betrekkingen tussen Suriname en Nederland vooral voor ons land positief kunnen uitpakken.
  Voor veel posters is het een gruwel om te lezen, maar Suriname kan op heel veel terreinen nog veel leren van Nederland, bv, waterbeheersing en -zuivering en de afvalproblematiek.
  De belemmeringen, die vooral betrekking hadden op de persoon Bouterse en niet op Suriname als zelfstandige natie, zijn gelukkig weggenomen.
  Ik hoop, dat dit in de toekomst zal leiden tot meer investeringen, meer werkgelegenheid en meer mogelijkheden voor de SuriNeds, die in het zgn. grijze economische circuit een geweldige financiele bijdrage leveren aan ons land.


  Maak melding

 26. SuriNed,

  Ben het helemaal met je eens !!!
  Wat om Waldi zegt, moeten we maar niet serieus nemen.
  Volgens mij is hij blijven hangen in de koloniale tijd, maar we leven nu anno 2014.
  Deze hernieuwde samenwerking is alleen maar positief, hoe moeizaam de relatie ook is.


  Maak melding

 27. Rudinho, ben jij juist niet degene die is blijven steken in de KOLONIALE TIJD? Wat je zegt ben jezelf. Leer zaken te analyseren is mijn advies aan jou. Jij bent degene die zich zelf voorziet van een minderwaardigheidscomplex.

  Tracht iets te zeggen of een andere mening te hebben ten opzichte van de Nederlandse Politici, dan ben jij de sigaar. Dan kun je het beste je biezen pakken en linea recta Suriname gaan. Ze zullen je in Nederland volgen tot in je graf, of is dat ook een leugen? Zo ver is het niveau vandaag de dag gedaald in Nederland. Hoe zou men kunnen spreken over democratie. Het is allemaal SCHIJNDEMOCRATIE.Tegenover een dombo als je zelf mag je deze rotzooitjes -na ptieng tori – verkondigen.

  Oom Waldi heeft gewoonweg een duidelijke en gebalanceerde mening wat jij wat van zou moeten kunnen leren. Maar nee, er wordt geen Surinamer afgekraakt, dus het zal nooit goed zijn. Over ‘koloniaal’ gesproken. Look who’s talking!


  Maak melding

 28. -NDPérs, weten jullie wat er straks geschreeuwd zal worden als Bouterse naar Nederland komt???dit:::::zie je wel ik heb toch gezegd dat hij gewoon kan reizen en Nederland hem niets kan maken en doen???
  Vervolgens weten jullie ook niet hoe Lackin achter de gordijnen smeekt dat alles goed moet en kan verlopen.

  De verkiezingen komen eraan en vanaf Bouterse aan de macht is heeft hij zich nooit laten zien in Nederland.

  Het volk is met haat opgevoed, dus wordt het moeilijk dit teug te draaien, omdat je als baas niet geloofwaardig overkomt.

  =Succes voor een ieder


  Maak melding

 29. nederland stelt niets voor voor de regering bouterse geloof mij .wij zitten niet op nederland te wachten dat hebben ze geweten ,niet suriname heeft om toenadering gezocht ruim twee jaar geleden het is nederland zocht toenadering ,fronters weten dat heel goed maar ze proberen zoals altijd dingen te verdoezelen .wij van de mc staan boven nederland en al die fronters of liever gezegd redimusus .
  niet nederland bepaalt wat er in suriname gebeurt en dat heeft nederland geweten zowel front als santhoki segebao die steeds in nederland op bezoek was om su te laten boycotten .die man is een slijmbal land verrader .ik ben geen aanhang van vene maar wat onafhankelijk zijn betreft heb ik duizend maal meer respect voor vene en bouterse die af willen van nederland wat zeggen schap betreft , kan je echt niet zeggen als mensen als santhoki vhper .denkt deze man nog steeds dat nederland de oplossing van dit land is .wij willen gewoon zaken doen met nederland wij laten toch bruggen bouwen in suriname bruggen die suriname zelf betaalt het is geen ontwikkelings geld zo je wil herstel betalingen .het is ons zuur verdiende geld die wij aan ballast nedam betalen .waar is santhoki mee bezig het volk ziet dat je steeds weer aan leunt alsof je een spion bent voor die nederlander .
  die nederlanders hebben geen tijd voor jou santhoki ze hebben tijd voor zaken doen ze willen geld verdienen en daarom willen ze het goed maken met de regering ze willen niet worden dwars gezeten je slaapt in die vhp kamp .jou mensen lopen over naar de ndp santhoki ,het is hun vrije keus beschouw ze niet als verraders je bent toch democraat .het zijn die mensen hun vrije keus om over te stappen als ze zien dat de vhp niet deugt .
  het is een zwaargewicht die weer over gestapt is ,het worden er nog meer de nps heeft het geweten er volgen nog meer .


  Maak melding

 30. Baas B.

  NDP GI ALLA OEMA NANGA MANG
  NDP GI HERI SRANANG

  AI, NA NDP FU ALLA KONDRÈMANG
  WI È TANG WANG
  NDP NOMRU WANG GI ALLA SRANANGMANG.

  DJAI,DJAI SRANANG
  DJA, DJA PARTIJ.

  NJUNG DENKI PARTIJ
  GI TRANGA WROKOMANG
  NA INI SRANANG.


  Maak melding

 31. Soso sranang tongo. Dang ju sa marki tak den mang di e kosi NDP
  no mang verstang sranang tongo. Na fake sranangmang. Deng e verstang soso tatatongo. NEP SURINAMERS VERSTAAN GEEN SURINAAMSE TAAL.


  Maak melding

 32. laf van Holland om toch iemand te sturen die terug werd gehaald vanwege het amnesty wet.dat wil zeggen dat ze het er mee eens zijn of zitten ze weer achter ons goud want het is crisis.


  Maak melding

 33. Uncle,

  Even iets rechtzetten: ik woon al jarenlang in Suriname en niet in Nederland, ben geen Nederlander en ook geen SuriNed.
  Je moet niet zo insinueren.
  Als jij van jezelf vindt, dat je een uitgeballanceerde mening hebt, is dat jouw goed recht, maar het is evengoed het recht van iemand anders om daar anders over te denken.
  Bovendien ben ik het volstrekt oneens met jouw opvatting over Bouta.
  Ik vind, dat de man Suriname de laatste 4 jaar meer kwaad, dan goed heeft gedaan, maar jij kunt daar een andere mening over hebben, geen probleem.


  Maak melding

 34. Nederland en Suriname worden weer vriendjes. Jimmy denkt dat Nederland het Surinaamse goud wil hebben maar dat heeft Bouterse allang weggegeven aan de Brazilianen, de Canadezen, de Zuid-Afrikanen, Brunswijk en wie weet wie nog meer.

  Dre noemt Suriname een verlegen meisje en dat is wel een aardige vergelijking. De geschiedenis van het onafhankelijke Suriname doet mij denken aan Penelope, de vrouw van Odysseus, en de honderd vrijers.

  Odysseus ging vechten tegen Troje, dat duurde tien jaar, en hij had daarna nog tien jaar nodig om thuis te komen omdat hij Poseidon boos had gemaakt. Inmiddels werd zijn vrouw belaagd door uiteindelijk honderd vrijers die gebruik maakten van de afwezigheid van Odysseus om naar de hand van Penelope te dingen. Na twintig jaar kwam Odysseus onverwacht toch weer thuis en heeft hij korte metten gemaakt met de vrijers.

  De Surinaamse maagd heeft vele bekoorlijkheden zoals goud, bauxiet, bossen, visgronden, landbouwgronden. Vele vrijers dingen naar de hand van Suriname, zoals China, India, Indonesië, Brazilianen, Zuid-Afrikanen, Canadezen, allemaal in de hoop een graantje mee te pikken van Surinames rijkdommen. En Bouterse? Bouterse is de pooier die de Surinaamse maagd aan de hoogst biedende verkoopt.

  Bouterse is inmiddels een oud man, lang zal hij niet meer te gaan hebben. Hij kan zijn beloften niet waar maken, heeft zijn eigen familie niet in de hand, met Bouterse is het een aflopende zaak.
  Een beetje intelligent persoon ziet dat en denkt aan de toekomst. Moet Suriname de dependance van China worden op het Amerikaanse continent? Moet Suriname geleidelijk aan weer geherkoloniseerd worden en de controle over haar rijkdommen verliezen omdat Bouterse chantabel is en geen nee kan zeggen? Een man die zijn toekomst achter zich heeft en die Suriname niets meer te beiden heeft?
  Nee heeft men gedacht, en als alles verkeerd gaat wat doe je dan? Dan ga je terug naar moeder. Moeder blijft altijd van je houden, moeder zal je nooit verraden, moeder zal je altijd helpen. Nederland is de enige ware vriend die Suriname heeft in deze wereld. Voor alle andere landen is Suriname een gebied waar het alleen maar gaat om wat er te winnen is. Nederland heeft nauwelijks belangen in Suriname, Suriname heeft Nederland vrijwel niets te bieden. De band tussen Nederland en Suriname is meer dan driehonderd jaar oud, Surinamers spreken Nederlands, Surinamers wonen in Nederland, Nederland kent de Surinamers en de Surinamers kennen Nederland. Met welk ander land heeft Suriname zo’n band?

  Bouterse hoeft niet naar de gevangenis. Laat hem maar met pensioen gaan om de laatste jaren van zijn leven zijn zonden te overdenken. Hij is nu een oude man die zich moet gaan voorbereiden op het definitieve afscheid.


  Maak melding

 35. die blakamangs hebben altijd zo een grote mond tegen holland,maar hun kinderen nageslacht vangen wel w w en gelden van holland tegelijker tijd schelden ze op die hollanders van puur jaloezie afgunst omdat ze als slaaf zijn behandeld.

  waarom gaaan ze dan niet terug naar afrikaa..,dan zijn wij suris bevrijdt van al die ellende..

  zie maar dagelijks berovingen,moorden,drugs,verkrachtingen enz enz alleen door die zwarten..

  ,ze zij te beroerd om arbeidt te verrichten laat staan om te gaan werken voor hun eigen toekomst..

  zij verzieken het land op en top..


  Maak melding

 36. Wat eem haat allemaal. Suriname voorwaarts! By the way, ik zag Chan op de TV in Amsterdam als spreker op een bijeenkomst gesposored door… jawel, weer een crimineel. Gazi, net uit de bak. nu grote sponsor van VHP! Die Chan kan het ook niet laten he!


  Maak melding

 37. Ray en henkes
  No bruya,maak je niet druk met wat komen gaat het is te merken dat jullie in paniek zijn.nog 8 maanden dan is het zover.
  Passen jullie op met je bloed druk ,wij zijn al met nog geen half miljoen inwoners en wij hebben jullie nog graag in ons midden vooral de komende verkiezingen,oja jullie zijn geen surinamers no. Het valt mij op dat ray , henkes koos de jong nogal in paniek raken als ze de positieve berichten lezen over de regering bouterse.als surinedl moeten jullie trots zijn op de regering maar ik proef alleen maar jaloezie.die tramlijn die komt er maak je niet druk ,het wordt een mooi project, een project waar elke surinamer trots op mag zijn.een nederlands bedrijf gaat het bouwen en wij surinamers gaan het betalen ,geld moet rollen en niet oppotten .
  Jullie hebben het over lenen ja wij lenen maar welk land leent niet op deze aardbol .wij lenen niet van de nederlandse regering wij lenen van de bank en omdat er vertrouwen is in deze regering vertrouwen deze partikuliere banken de regering bouterse dat ze hun geld krijgen ,zie hoe het vertrouwen in bouterse is .en daarom zeg ik bouterse de sterke man van su.


  Maak melding

 38. DE LEUGENS VAN RUDINHO
  Rudinho
  Rudinho Wat je hier allemaal schrijft zijn leugens.
  1) in je oude posting kan men terug lezen hoe jij Suriname gelijk maakt met de grond, je noemde Suriname een bananenrepubliek waar nooit iets van zal worden en nu zeg jij dat je al jaren in Suriname de bananenrepubliek woont , DAT NOEM IK ONGELOOFWAARDIG.
  2) Rudinho in bijna al je posting kom je voor Nederland op voor iemand die al jaren in Suriname woont en Nederland met passie verdedigt kan niks anders dan een Nederlander zijn maar je zegt dat je dat niet bent.
  3) Rudinho is zo blij als een kind met de hernieuwde samenwerking tussen Suriname en Nederland hij schrijft is goed voor ONS land Suriname in andere posting andere onderwerp schreef Rudinho hij is geen Surinamers en is hier op waterkant als neutrale toeschouwer mijn vraag aan Rudinho wat is er gebeurd heeft de Surinaamse regering jou net als al die chinezen binnen 2 weken een Surinaamse paspoort gegeven en nu woon jij in Surinamer of verbleef je al die jaren illegaal in Suriname je kwam met de boot vanuit GUYANA.
  4) zie link oude posting hier kan je lezen dat Rudinho maak een verbinding tussen surined en Surinamers over geld . maar hij schrijft hier dat hij geen surined en geen Nederlander is
  http://www.waterkant.net/suriname/2014/09/25/weer-surinaamse-ambassadeur-in-den-haag/
  5) we hebben in oude posting kunnen lezen hoe Rudinho de Surinaamse volk aanvalt als domme volk en zijn haat tegen Bouterse is groot voor iemand die in Suriname woont heb je geen respect voor je landgenoten en je dapperheid om Bouterse voor moordenaar , debiel uitmaken in je oude posting en je zegt dat je in Suriname woont dan ben je wel een dappere wezen!
  6) Rudinho ik kan de hele dag door blijven gaan en je oude links kopiëren en plakken zodat iedereen kan lezen wat je allemaal scheef en wat je nu zegt maar je hebt de boodschap begrepen, je zegt NU zo mooi je bent geen Nederlander, ook geen surined. Een surined is is een Surinamer geboren in Suriname met een Nederlandse paspoort of je ouders zijn van Surinaamse afkomst en wonen in Nederland. Je hebt duidelijk gemaakt dat je geen surined bent we gaan er ook van uit dat je niet in Nederland heb gewoond maar dat je van Nederland houdt en met vuur en passie verdedig op waterkant verbaas NAMI. Wat NAMI zich afvraag je zegt je bent geen surinederlander en ook geen Nederlander maar wat je niet zegt is wie en wat je bent. Je zegt niet dat je een Surinamer bent, maar wat je wel zegt Suriname ONS land. Rudinho ga andere voor de gek houden neem je medicijnen in misschien herinner jij je wie en wat je weer bent!


  Maak melding

 39. Na Mi,

  Als je mij volgt op de Waterkant weet je dat ik, dat ik even vaak positief als negatief over Suriname schrijf.
  Ik ben negatief over de regering Bouterse en dat steek ik niet onder stoelen of banken.
  Ik probeer dat altijd op basis van argumenten te benadrukken.
  Dat SuriNeds nog steeds van grote financiele waarde zijn voor Suriname – volgens jou mag ik ons land niet meer schrijven – blijkt ieder jaar weer uit cijfers.
  Ook dat mag ik blijkbaar niet meer posten.
  Vanwege mijn achtergrond hou ik net zoveel van Curacao, Suriname als van Nederland.
  Ook dat mag ik volgens jou blijkbaar niet meer posten.
  En ja ik vind, dat Suriname een bananenrepubliek is, omdat hier democratische rechten meer dan eens worden vertrapt.
  En ja, ik ben blij voor Suriname EN Nederland, dat er weer sprake is van een hernieuwde samenwerking, omdat daarvan alleen maar een positieve werking kan uitgaan.
  En ja, ik vind Surinamers soms niet slim – ik kan mij niet herinneren, dat ik ooit de woorden dom volk heb gebruikt -, omdat ze zich vaak alles laten welgevallen.
  Wat jij doet, is terugkomen op een aantal van mijn postings om vervolgens daaraan een heel eigen interpretatie te geven.
  Op die manier kun je iedereen in een kwaad daglicht plaatsen, dat is niet zo moeilijk, maar daar doe ik niet aan mee.


  Maak melding

 40. @Pero
  U weet de humor er wel in te houden.
  In de echte wereld vragen de klientjes aan de groten wat te doen. Reken maar dat Lackin in diplomatieke termen geheel door de knieën gegaan is.

  Zie als voorbeeld van de verhoudingen de rel rond om de foto Maxima/Ingrid waarin Suriname per omgaande deed wat de rijksvoorlichting dienst voorschrijft in dergelijke gevallen en de amateur diplomaat Mac Donald poep mag gaan eten.
  Dat deze regering zo slaafs is had ik niet kunnen denken. Maar ja je komt als verloren zoon weer een beetje thuis bij Oom Frans Timmermans.

  Nu de trots omtrent de tram.Dit is vissers latijn Pero. Structon doet pas iets als er geld op de bank staat. Voor euro 130 mio komt de tram halverwege. ING als financier zal stevige politieke risico’s in deze lening moeten kunnen verwerken voor dat haar RvB of zelfs de RvC deze lening zal geven. Dit is geen zachte lening zoals van de Inter Amerikaanse ontwikkelingsbank of China maar van een commerciele instelling die rekening moet houden met de credit rating BBB- of zoiets (betekend ongeveer 10% rente) laat Oom Frans een kortingbedingen dan nog kost deze Tramverbinding jaarlijks aan Suriname ongeveer euro 15.000.000 of hij rijdt of niet. Daar moeten heel wat kaartjes voor verkocht worden.

  beste Pero denk eens aan de meer dan kinderlijk houding. Structon (ergerlijke aannemer in Nederland) krijgt de opdracht omdat zij het haalbaarheidsonderzoek ook gedaan hebben. Let wel Structon meld nergens zelfs maar het bestaan van dit fantasten project.
  Structon doet gewoon zijn ding voor het elektriciteitsdistributie net loopt net als Ballast Nedam binnen.

  Wordt er niet gezien dat als het echt ergens omgaat er Nederlandse bedrijven of Scandinavische bedrijven bij gehaald worden.

  By The Way nog wat gehoord over Kabelebo of zijn de Noren bezweken in een enorme lachbui toen zij de mismatch tussen potentiële productie en potentiële vraag onderkenden.

  Het is het theater van de lach deze regering Bouters Ameraali


  Maak melding

 41. Na Mi,

  Nog vergeten te melden in mijn vorige posting, maar ik heb goed nieuws voor je.
  Over een half jaar keer ik weer terug naar Curacao, de eerste van mijn drie “vader-of moederlanden”.
  Voorgoed wel te verstaan.
  Hoef jij je ook niet meer aan mijn postings te ergeren.


  Maak melding

 42. @Pero, het gaat om een tramlijn, maar de trams zelfs zijn nog niet aangeschaft. Ook zijn er nog geen mensen die opgeleid zijn om de tram te besturen.

  =Je hebt een mondvol over Nederland, maar ik ben bang dat men in Nederland zijn of haar opleiding gaat volgen als trambestuurder.

  -Die 130 miljoen komt ook vanuit Nederland, de ING bank gaat hiermee helpen.

  ===Surinamers kunnen het toch zelfs en hebben Nederland toch niet nodig????hoe zit het dan????


  Maak melding

 43. Rudinho,
  Je moet geen slachtoffer schoenen AANTREKKEN, ik schrijf wat je allemaal hebt geplaats op waterkant. RUDINHO, je bent een ANTILIAAN, nu komt de aap uit de boom. Je praat negatieve over Surinamers en de Surinaamse regering maar tot opheden zijn al die Antilliaanse premiers opgepakt wegens corruptie en drugszaken. Antillen is een wilde westen waar Antilliaanse cowboys elkaar met machinegeweren bestrijden. Rudinho ik ben blij dat je teruggaat naar je eigenland, stukje ROTS met blauwater dat je land noemt. Er groeit slecht 1ding op Antillen dat zijn cactusplanten Aloe vera. Rudinho je noemt je zelf wijs en intelligent maar je bent niks anders dan een geprogrammeerde verrader de grootste kontlikker van Nederland op waterkant maar daarvoor ben je geprogrammeerd ze hebben je een diploma gegeven nadat je de test(de uncle tom examen) uitmunten heb ondergaan en exact alles zegt wat men je geleerd heeft. Rudinho je bent met je kontlikkerij naar Nederland niet alleen en bedreiging voor Surinamers die zonder hun moordzuchtige rovende koloniale meester wilt verder gaan maar ook een bedreiging voor je eigen mensen de antilianen. Ik ken genoeg Antilliaanse mannen en vrouwen maar Rudinho vertel mij waarom zijn veel van die Antilliaanse vrouwen zo LELIJK? Ik ben er heilig van overtuig dat jij Rudinho een Surinaamse vrouw of vriendin heb, je durf zelf niet een vrouw uit al die antilianen te zoeken en komt naar mijn land om onze Surinaamse vrouwen in te pikken! Rudinho ik heb niks verkeert over jou geïnterpreteerd op waterkant ik heb voor 100% jou aan je eigen leugens en hypocrisie bloot gesteld. Rudinho over een half jaar is je verblijf vergunning in Suriname verlopen en je heb van regering Bouterse gehoord deze antiliaan moet GAAN vandaar je ongezonde haat tegen Bouterse en het Surinaamse volk. Na mi moet toegeven ik vind het eerlijk van je dat je toegeeft dat je het Surinaamse volk voor DOM heb uit gemaakt maar dat heb je meerdere keren gedaan waarschijnlijk vind jij je eigen mensen DE ANTILIANEN VEEL SLIMMER. Ik heb een reactie met 15 links geplaats met uitspraken van je maar het moet worden goed gekeurd door de moderator en ik hoop dat ze het vrijgeven zodat iedereen kan zien wie EN wat je bent , een ONDANKBARE ANTILIAAN die in onze gezicht spuug nadat wij hem met warmte en liefde hebben ontvangen in onze geliefde Suriname. Rudinho je BENT de moderne uncle TOM en een bedreiging voor ieder land die zonder je meester Nederland wilt verder gaan. Rudinho als jij je gedrag in curaçao niet verandert zal een Antilliaanse cowboy GATENKAAS van jou maken met zijn machine geweer. Rudinho ik hoop dat je vandaag nog vertrek uit mijn land en neem wat chinezen met je mee!


  Maak melding

 44. Na Mi,

  Op scheldpartijen reageer ik niet, want wat jij doet is schelden en mij de meest vreselijke dingen toewensen.
  Integenstelling tot wat jij doet, wens ik jou alle goeds voor de toekomst.


  Maak melding

 45. mensen als rudinho en ray moet je niet serieus nemen gewoon uitlachen ze waaien met alle winden mee .soms als ik wil reageer ik op ze maar dat is meer om ze een goed gevoel te geven
  dag ray dag rudinho.


  Maak melding

 46. Rudinho

  Na Mi,

  Op scheldpartijen reageer ik niet, want wat jij doet is schelden en mij de meest vreselijke dingen toewensen.
  Integenstelling tot wat jij doet, wens ik jou alle goeds voor de toekomst.
  >
  >
  SWA
  Geen slachtoffer spelen wat ik over jou schrijf is WAAR!
  ik scheld je niet uit ik zeg je wat je bent een geprogrammeerde Uncle tom .
  ik wens je een fijne reis terug naar Antillen en hou je aan je woord ga voorgoed weg en blijf weg uit Suriname , SWA als jou zijn slecht voor mijn land ondankbare ANTILIAAN.
  In rudinho woorden onze geliefde SWA SURINAAMSE VOLK IS EEN DOMME VOLK!
  GROETEN VAN een DOMME Surinamer die jou een fijne reis naar Antillen wenst!


  Maak melding

 47. Na Mi,

  Niettemin bedankt voor je “welgemeende” wensen.
  Over wat schelden is of het geven van een mening denken we verschillend en daarover worden we het ook niet eens.
  In 4 jaar tijd ben jij de eerste, die mij verwijt, dat ik mij op dit forum bezig hou met schelden.
  Als je leest, wat er op de Waterkant allemaal aan verwensingen voorbij komt, dan zijn mijn opmerkingen kinderspel en dat is geen slachtofferrol, maar ook de waarheid.
  Blijkbaar matchen we niet.


  Maak melding

 48. Rudinho geeft in 1 bericht meer blijk van realiteitszin en relatieveringsvermogen dan Na Mi en Pero samen in 10 berichten nodig hebben en heeft in 10 berichten minder beledigingen en onwaarheden dan de beide heren samen in 1 bericht.
  Wat lullen jullie nu eigenlijk probeer je verstand eens te gebruiken voor zo ver aanwezig voor dat je wat post


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.