dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameWeer Surinaamse ambassadeur in Den Haag

Weer Surinaamse ambassadeur in Den Haag

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 sep – Suriname laat zich weer op het hoogste diplomatieke niveau vertegenwoordigen in Nederland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat beide landen het eens zijn over herstel van de betrekkingen.

Besloten is weer op het hoogste diplomatieke niveau samen te werken. De laatste afspraken werden gemaakt tijdens een ontmoeting tussen minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en zijn Nederlandse collega Frans Timmermans. Dit gebeurde in de marge van de algemene vergadering van de Verenigde Naties in Nee York.

De regering had al eerder besloten de Nederlandse zaakgelastigde Ernst Noorman toe te laten als ambassadeur. Dit als aanloop naar de afspraken over herstel van de samenwerking. Wie Suriname’s ambassadeur wordt is nog niet bekend. Den Haag trok zijn ambassadeur in Paramaribo terug na de aanname van de amnestiewet. Dit gebeurde uit protest. Chantal Doekhie fungeerde tot voor kort als zaakgelastigde, maar werd terug geroepen. Ze is vervangen door Lucretia Redan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

48 REACTIES
 1. 25 sept. 2014

  Henk Molenaar, Micheal, Esmerald, Ray, Roy en andere kabelen,
  de kogel is door de kerk.

  Nederland gaat met Suriname weer diplomatieke betrekkingen aan en wel op het hoogste niveau. En dat zal economisch goed zijn voor beide landen.

  Srika heeft vaak gepost over soortgelijke items. Gaan jullie dat maar opnieuw goed lezen. Want Srika krijgt alweer gelijk !!

  Dhr. minister Timmermans wil op termijn graag een bezoek brengen aan Suriname. In reactie, heeft de minister van buitenlandse zaken van Suriname het uitgesproken verlangen van dhr. Timmermans goedkeurend geaccepteerd. Dus dhr. Timmermans gaat op termijn naar Suriname.

  Want als de berg niet naar Mozes kan, moet Mozes dan naar de berg toe !!

  Uiteindelijk zal blijken, dat economische belangen om te overleven noch kleur of geur heeft.

  Mi Gado, ze gaan Srika ”bombaderen” met minpunten !!
  Srika


  Maak melding
 2. @Srika, en zijn gelijk.

  “Dhr. minister Timmermans wil op termijn graag een bezoek brengen aan Suriname. In reactie, heeft de minister van buitenlandse zaken van Suriname het uitgesproken verlangen van dhr. Timmermans goedkeurend geaccepteerd. Dus dhr. Timmermans gaat op termijn naar Suriname.”

  Srika, woon jij in Suriname of Nederland en volg jij wel het nieuws? Op tien september jongstleden is Frans Timmermans door de aantredende voorzitter van de Europese Commissie Jean Claude Juncker voorgedragen als Euro-commissaris en eerste vice-voorzitter. Nederland is al op zoek naar zijn opvolger als minister van Buitenlandse Zaken. Zijn bezoek aan Suriname zal dus op zeer korte termijn plaats moeten vinden. Aangezien jij altijd gelijk hebt, zal je natuurlijk de datum weten, waarop dit bezoek zal plaatsvinden.


  Maak melding
 3. DDB een oude vos met borstelhaarbaard verliest wel zijn haren(zie kale kop), maar niet zijn streken. Volk van Suriname laat deze moordenaar jullie geen zand in de ogen strooien en mooi weer te spelen. Als de vos de passie preekt, boer let op uw ganzen d.w.z., een huichelaar is niet te vertouwen.

  Let op!, DDB heeft een hekel aan de Noordzee.
  let op !, DDB was een Nederlander toen hij op 25 februari 1980 een staatsgreep pleegde in Suriname op advies van Kolonel Hans Valk.

  Bouterse is een redimoesoe. In 1772 probeerde de koloniale overheid ( gouverneur Jan Nepveu) een nieuw wapen tegen de marrons, gevluchte opstandelingen, het Korps Zwarte Jagers. Deze slavensoldaten waren in ruil voor hun vrijheid bereid tegen de marrons te vechten. In de volksmond werden ze ook wel Redi Moesoe, rode mutsen, genoemd. Zwarte slaven die gevluchte slaven gingen oppakken. Bouterse die zijn eigen Surinamers oppakte op 8 december 1982 vermoodde, de moiwanamoorden en nu nog Surinamers bang maakt, bedreigt en angstig maakt. Verdeel en heerst.
  DDB is gewoon een crimineel/moordenaar. ja of ja?

  DDB is voor 11-jaar gevangenisstraf door de rechtbank in Nederland veroordeeld voor drugstransport naar Nederland.

  DDB mag naar Nederland komen, maar er is alleen maar één plaats voor hem en dat is de gevangenis in Scheveningen, aldus oud-minister van Buitenlandse Zaken van Nederland Maxime Verhagen.

  DDB is een zware crimineel die lacht, maar achter zdie glimlacht het monster van Fort Zeelandia, de moiwanamoorden verbergt. Wie dat niet wil inzien, is gewoon heel erg dom.


  Maak melding
 4. lackien je bent een speelbal voor je zelf..

  principe loos,schaamteloos, waardeloos. net als je opperhoofd..

  je weet niet meer wat ja is en ook geen nee.

  je slikt je eigen braksel en lacht nog erbij..

  hoe ga je je gezicht laten zien in holland aan die bakras..


  Maak melding
 5. Frans Timmerman heeft aangegeven dat hij gaarne Suriname wenst te bezoeken in de HOEDANIGHEID van zijn NIEUWE FUNCTIE als Commissaris van de Europese Unie ( EU )

  Bron; http://www.starnieuws.com

  Wel vraag ik mij af of ” Ome Frans “, in die hoedanigheid de KLAUWEN van ” Desiderius ” zal schudden en samen met hem,” Narco Desie “, op de foto gaat ????

  Heeft Winston ” de Lakei ” dát alvast geregeld ???
  Ik ben benieuwd !!!!

  Trevlig kväll! CHAVÉZ


  Maak melding
 6. Vorig jaar ging Suriname niet in op Nederlands verzoek

  In december gaf Nederland ook al aan weer een ambassadeur te willen in de voormalige kolonie. Toen zei Suriname echter “geen haast” te hebben bij een benoeming. De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin zei:

  “Den Haag heeft Bouterse nog steeds niet geaccepteerd als democratisch gekozen staatshoofd. Een Nederlandse ambassadeur is voor ons dus geen prioriteit.”

  Hahaahaaaaawhahaaaaaaa….
  Nu heft bouta haast, nu de verkiezingen naderen…..
  God zij dank hebben de PSAers geen stemrecht.
  God waakt over ons,


  Maak melding
 7. Ik denk, dat dit een heeeeeel erg goed bericht is voor Suriname.
  Je kunt dingen wel blijven ontkennen, maar de helft van de Surinamers of mensen met een Surinaamse achtergrond woont in Nederland.
  Niet voor niets worden per jaar tientallen miljoenen euro’s vanuit Nederland overgemaakt naar familieleden in Suriname.
  Het is heel goed, dat die banden nu ook weer worden geformaliseerd door middel van een ambassade,


  Maak melding
 8. Als Euro-Commissaris zal Frans Timmermans Suriname niet aan doen. Daarvoor is Suriname te onbelangrijk voor Europa. Daarnaast vertegenwoordigt hij niet een lidstaat, maar achtentwintig. Suriname heeft nauwelijks iets met de rest van Europa. John Kerry(VS) verschijnt ook niet in Suriname. Als er iets tussen de VS en Suriname geregeld moet worden, dan stuurt hij zijn derde onderminister.


  Maak melding
 9. waar zijn die fronters vraag ik mij af .bouterse met name de huidige regering bewijst dat zij niet met zich laat sollen als het om de soevereiniteit gaat van dit land .bij bepalen wie de president wordt van dit land en niet nederland en die redimusus .hier hebt u het bewijs .suriname wil als gelijkwaardig behandeld worden en zo hoort het .
  santhoki zo moet het en niet anders ,jij met je vhp hebt geprobeert het surinaamse volk te verlagen voor nederland door suriname steeds in een kwaad daglicht te zetten maar het mocht niet baten koekje van eigen deeg .die etnische partij van deze santhoki segebai krijgt die rekening gepresenteerd dat garandeer ik jullie .nu al zie je hoe mensen de vhp en de nps verlaten ,maar het klokje tikt door jullie gaan spuitpoep krijgen .
  het is goed dat de regering bouterse de betrekkingen weer herstelt en dat nederland inziet dat ze zich niet moet bemoeien met zaken die haar niet aangaat ,suriname is een klein land vergeleken met nederland maar de regering bouterse heeft bewezen dat ze niet onder doet voor nederland .
  het moet een leer les zijn voor deze fronters die dachten de regering bouterse te boycotten tijdens de acp top .ze hebben geen moer bereikt ,santhoki redimusus nederland het leven gaat door in suriname .wij eten werken drinken maken pret en genieten van het leven zolang je weet wat aanpakken is .
  koos de jong ,ray en aanhang jullie hebben weer het nakijken steeds pissen naast de pot .2015 is in aantocht .oeng nat oeng borsoe .


  Maak melding
 10. Heeft Nederland zijn bezwaren tegen Bouterse en zijn amnestiewet laten varen? Vier jaar lang heeft Suriname geen Nederlandse ambassadeur toegelaten tot het land, we hebben zelfs een hele ambassade, die miljoenen Euro’s heeft gekost voor spek en bonen in Parijs opgezet, alleen maar omdat Nederland Bouterse niet de ‘grani’ gaf die hij verdiende als “democratisch” gekozen president en nu kan het plotseling wel, zonder dat Nederland een duimbreed heeft toegegeven. Er zijn NDPers die hierin zien dat Bouterse niet met zich laat sollen, maar eigenlijk wordt hij nog steeds bescheten door de Nederlanders en hij maakt daarmee het hele land Suriname te schande. Voor mij zijn de betrekkingen pas genormaliseerd als onze president uitgenodigd wordt door de Nederlandse regering en hij de uitnodiging, zonder dat het een bijzonderheid is, kan aanvaarden.


  Maak melding
 11. @Pero
  Pero.pero toch,
  de Front mensen hebben helemaal geen problemen met Nederland. He is altijd je baasje die zijn gal in Ocer blijft uitspugen jegens Nederland!
  Dat hij genoodzaak is met Nederland te onderhandelen heeft helemaal niks te maken met diplomatie maar meer een begie,begie versie van je baasje. Hij vraagt om medelijden ,een soort van hulp van Nederland die hem bij de komende verkiezingen moet helpen winnen,that’s all.


  Maak melding
 12. @Srika
  Wij hebben keer op keer gezegd dat je baasje een soort van haat-liefde relatie met Nederland heeft!
  En het bewijs is hier.
  Je baasje kon niet langer boos blijven op Nederland en is toen gezwicht.
  je baasje is zogenaamd boos op Nederland.Hij houdt van Nederland!
  Nu nog wachten wanneer boutaatje naar Nederland vertrekt. Nederland heft hem vele keren uitgenodigd maar geloof mij,ik ben het eerste die zegt…JE BAASJE ZIJN VOLGENDE TRIP IS NAAR NEDERLAND,schrijf het op.
  Nu heeft hij alleen nog een bevestiging van Nederland nodig op papier waarop gedrukt zal staan dat ze hem niet gaan arresteren!!!


  Maak melding
 13. 25 sept. 2014

  Beste Paulus de kabouter,

  Bedankt, eindelijk geef jij een inhoudelijke reactie naar Srika toe.

  Meneer Timmermans bouwt nu af als minister en is straks een van de belangrijkste medewerkers van de euro-commissaris. Hij wordt na Juncker de tweede man.

  Zijn bezoek aan Suriname zal dan in dat tijdsgewricht gezien moeten worden.

  Suriname onderhoudt goede relaties met de EU en periodiek doen EU-vertegenwoordigers Suriname aan. Vergeet ook niet, dat Suriname aan een deel van de EU grenst en dat een groot deel van de Caraibische eilanden ook een relatie hebben met de EU.

  Als nieuwe vertegenwoordiger van de EU zie ik dhr. Timmermans kennismakingsbezoeken brengen aan de Caraibische landen en zal zo ook Suriname bezoeken. In deze zal hij de economische belangen van Nederland blijven behartigen en daarin past Suriname, als land met vele grondstoffen.

  Nederland zit economisch slecht en kan met een goede relatie weer toegang krijgen tot de grondstoffen van Suriname. Zij het nu op basis van een win-win relatie.

  Maar Nederland moet en wil economisch en sociaal overleven
  en zal met dhr. Timmermans geen scrupules hebben, d.m.v. een bezoek, economisch met de regering van Suriname samen te werken. Srika vindt dit een heel goede zaak !!

  Let ook op, dat het aanstellen van ambassadeurs in beide landen positief zal werken op Surinaamse studenten, hier in Nederland. Het verkrijgen van extra privileges t.o.v. andere buitenlandse studenten ligt zo in het verschiet.

  Paulus de kabouter,

  Het gaat Srika niet om gelijk te krijgen.Wat Srika hier al jaren op deze site wil bereiken is dat participanten niet emotioneel en domweg een posting doen, maar eerst de feiten goed begrijpen, misschien eerst zelf analytisch onderzoek doen, en daarna gericht en inhoudelijk hun reactie op het item geven. Dat zal ons als Surineds, hier op dit forum, groot maken en zo door anderen serieus worden genomen.

  Paulus de kabouter, Srika hoopt je zo voldoende te hebben geïnformeerd en bepaal maar de minpunten.
  Srika


  Maak melding
 14. Srika,

  Als er 1 land is, dat baat heeft bij hernieuwde betrekkingen op ambassadeursniveau is het Suriname wel.
  Volgens de laatste gegevens van het CBS Nederland en het CBS Suriname wordt jaarlijks 35 miljoen euro vanuit Nederland overgemaakt naar Surinaamse families.
  Ik heb nog nooit ergens gelezen, dat vanuit Suriname geld wordt opgestuurd naar Nederland.
  Ook op het gebied van waterbouwkunde en waterbeheersing kunnen de hernieuwde betrekkingen op ambassadeursniveau voor Suriname het nodige betekenen.
  Heel veel know how, die in ons land nu eenmaal niet aanwezig is, kan wellicht worden aangetrokken om hier een aantal problemen op te lossen.
  Veel Surinamers vinden dat een gruwel om te lezen, ik weet het , maar de feiten zijn niet anders.
  Ik heb je geen minnetje gegeven, omdat ik dit bericht voor ons land te goed vind om daarover te minnen.


  Maak melding
 15. 26 sept. 2014

  Beste Ray, wanneer zal jij het leren om inhoudelijk op een posting in te gaan?

  Bouterse is niet mijn baas en dat heeft Srika je al vaker gezegd!!

  Reagerend op jouw posting moet Srika je hier adviseren nu goed te kijken naar de manoeuvres van de EU en Nederland, t.o.v. de regering in Suriname.

  Voorts even afwachten, de uitspraak van het Europees Hof. t.a.v. het vonnis van Nederland aan Bouterse.

  Laten wij liever geduldig afwachten wat er komen zal. Dan hoef jij jouw braaksel straks niet weer in te slikken.

  Srika wacht de minpunten ook maar rustig af.
  Srika


  Maak melding
 16. 26 sept. 2014

  Beste Rudinho,

  Bedankt voor jouw posting.

  Ja, het is waar dat Surineds geld naar Suriname sturen.
  Maar het is ook waar, dat Nederlanders hun winsten gemaakt in Suriname ook via de banken versturen naar de banken binnen het koninkrijk der Nederlanden.

  Twee weken terug heb ik je een opsomming gegeven van bedrijven in Suriname waar Nederlanders eigenaar of aandeelhouders in zijn.Denk jij dat de gemaakte winsten in Suriname blijven ? Nee toch !!

  Doe bij de Centrale BANK van Suriname navraag of bestudeer stukken van het Lim A Po – Instituut in Suriname.

  Nogmaals, het geven van minpunten aan Srika is niet van invloed over de manier van inhoudelijk posten door Srika.

  Pluspunt of minpunt geeft aan dat de posting van Srika tenminste gelezen is.
  Srika


  Maak melding
 17. Srika,

  Jij geeft een heel andere draai aan mijn posting, dan die is bedoeld.
  Ik heb willen benadrukken, dat door de binding tussen SuriNeds en Surinamers er jaarlijks tientallen miljoenen euro’s naar Suriname worden overgemaakt.
  Ik heb het niet over het Nederlandse bedrijfsleven, want dat heeft geen enkele culturele binding met ons land.
  Overigens worden door talloze landen elders in de wereld winsten gemaakt, die vervolgens naar het eigen land worden overgemaakt, daar is helemaal niets nieuws aan.
  En ja, ik geloof, dat het Nederlandse bedrijfsleven hier kan bijdragen aan de oplossing van een aantal problemen, waarmee Suriname te maken heeft.
  Dat is voor jou misschien lastig te onderkennen, maar volgens mij niet minder waar.
  Suriname maakt er toch op een aantal(beleids)terreinen een rotzooitje van ?
  Eigenlijk heeft alleen de sociale agenda prioriteit bij deze regering.


  Maak melding
 18. Srika,

  Ik heb tijdens mijn studie altijd geleerd, dat het vragen om plussen, dan wel complimenten( en in het omgekeerde geval minnen) een teken van zwakte is.
  Jij vraagt aan het eind van jouw postings steevast om minnen, terwijl je tegelijk stelt, dat je het lezen van je postings door anderen het belangrijkste vindt.
  Dat is een contradictio in terminis.
  Met jouw uitnodiging om minnetjes te geven, bereik je het tegengestelde.


  Maak melding
 19. Plusjes of minnetjes maken niets uit.Het feit is dat deze regering bakzeil heeft gehaald, omdat ze hebben ingezien dat ze niet buiten Nederland en zijn diaspora kunnen. In Nederland zit de kennis, kapitaal en know how. So what’s the problem? Is de vernieuwde Waterkant, de dijkverzwaringen in Commewijne en Coronie aangelegd door Surinamers? Ze kunnen hun eigen fucking erf niet eens schoonhouden.


  Maak melding
 20. Ik ben toch benieuwd naar het waarom en ja, in deze van Su zijde. Mie mama, waar is de grote nek van Liegin en DiDiBrie gebleven? Vanwaar deze draai/move van Su, mie no mang bribie. .’k ben benieuwd naar wat Bimbo morgen te zeggen heeft in zijn bakba torie nietszeggende opbel programma bij de SRS in Su, en wat Glenn Codfried en zijn bellers hiervan zullen vinden bij Martradio? Any way DiDiBrie abie wang bigie bek , maar DiDiBrie srefie no bigie. Jongen go to Hell DiDiBrie. Odi
  Glenny.


  Maak melding
 21. ray wat pero hier boven heeft gezegd spreekt boekdelen meer wil ik niet kwijt .front niet venetiaan maar de vhp onder jou hokjes president santhoki segebai heeft het nakijken met zijn vhp verenigde hindoestaanse partij.ik ben geen fronter maar heb duizend maal meer respect voor el vene dat ik voor deze etnisch denkende president van jou zal hebben ,hij mag dromen pres van suriname te zijn .de vhp leiding zei dat ze propaganda gaan voeren zoals obama het deed moest wel even lachen .obama heeft geen etnische propaganda gevoerd obama was voor het gehele amerikaanse volk niet enkel zwarten .bij santhoki zie je dat deze achterlijke man nog steeds met die boitie gedachte loopt die hij al sinds zijn geboorte heeft mee gekregen om propaganda te voeren op etnische basis terwijl je in een multicultureel land woont .of denkt santhoki segebai dat hij in bombay of calcuta is in india of in pakistan .deze man gaat naar nederland maar bezoekt alleen de hindoestaanse gemeenschap in nederland terwijl er creolen ,javanen ,chinezen die ook surinamers zijn .hoe wil je president worden van dat land vraag ik mij af .obama heeft propaganda gevoerd in heel amerika ,zwart blank latino deze santhoki segebai is zo achterlijk dat hij alleen die koelie gemeenschap aan doet .
  nederland heeft ingezien dat ze moet inbinden als het om suriname gaat en dat ze toch zaken met deze regering moeten doen .ze zien dat deze regering hard werkt voor het surinaamse volk en dat wij bepalen wie president wordt van dit land en niet nederland en de fronters .het moet een leerles zijn voor nederland .hoe je het ook went het is gezicht verlies voor nederland .de oppositie knijpt op dit moment .ray je had zeker in gedachten dat pas als santhoki aan de macht zou komen het weer goed zou worden tussen suriname en nederland .zoals je weet bepaalt niet nederland voor suriname wij zijn onafhankelijk. leg uit wie heeft de betrekkingen op een laag pitje toen gezet in de hoop dat bouterse geen president zou worden en ook nog de mensen had aangespoord dat ze dan geen hulp meer zouden krijgen van nederland ,wat een vernedering als het volk zou zwichten voor nederland en front ,het volk heeft gesproken en niet front en nederland .wij hebben deze president hoog in het vaandel en hij wordt weer president .op dit moment ziet nederland dat het toch het volk is die bepaald en dat hebben ze goed ingezien .santhoki kan weer komen slijmen bij nederland maar ik verzeker je dat de nederlandse ambassade in ons land alles doorbrieft naar nederland dat deze surinaamse regering toch hard voor het volk werkt en dat zij niet op nederland wachten voor hulp wel zaken doen maar hulp ho maar wij hebben het zonder nederland geret en dat is een grote prestatie van deze regering holland heeft het nu geweten ,dus santhoki maak je borst nat die nederlanders kunnen doen wat ze willen ze kunnen niet om bouterse heen .trouwens wat moet bouterse in nederland ,vaak roepen jullie dat als hij in het buitenland is hij wordt opgepakt ,ik verzeker jullie dat als bouterse nederland in zou komen men hem niets kan maken ,bouterse komt overal terecht hij is toch amerika in geweest ,maken jullie je eigen niet belachelijk ,en deze mensen zeggen dat ndpers dom zijn .
  front moet dimmen en nederland heeft haar les geleerd.


  Maak melding
 22. @srika
  je lijdt aan narcistisch gedrag….
  zoek hulp misschien dat ze je nog kunnen genezen…alhoewel..
  Een hond die ziek is is te genezen maar een hond die ziekelijk gedrag vertoont is niet te genezen.


  Maak melding
 23. @Pero,

  Lees goed ! De betrekkingen zijn helemaal niet herstelt. Zoals forumlid Henkes al aan gaf zijn de betrekkingen pas genormaliseerd als de Surinaamse president in Nederland kan begeven zonder dat het een probleem is.

  Maw de banden zijn verreweg van herstelt. Dat er nu een ambassadeur aangesteld is zegt helemaal niets. Nederland is nog steeds één van de grootste investeerders in Suriname en iemand moet de belangen van de Surineds behartigen.


  Maak melding
 24. De clou is dat dada de droga pres geen mogelijkheden meer heeft, de poort naar europa via parijs is een grote mislukking geworden, die poort is nu gesloten dus heeft onze kleine indiaan geen mogelijkheden meer. Hij pakt nu zijn korjaal en peddelt via de atlantische oceaan richting noordzee.
  Na soso lafoe mi boi.

  Have a nice day.


  Maak melding
 25. Timmermans moet nu met iedereen vriendjes zijn.
  Dat vraagt de nieuwe baan van hem.
  Hij wordt de op één na hoogste baas van de EU.
  Dus strijken ze even wat rimpeltjes glad.

  Al dat gebral van Bouterse en zijn aanhang heeft Suriname alleen maar geld gekost.
  De agenda van Nederland is duidelijk.
  Mocht Bouterse de komende verkiezingen winnen dan is het snel over en uit.


  Maak melding
 26. En Nederland heeft waar het al een poos naar op zoek is. Vertoeven in het hol van de Leeuw is een overwinning. Hoe kun je op een betere manier “controleren”? Dat is nou het klassieke voorbeeld van politiek bedrijven.

  In ieder geval goed nieuws, en een positieve ontwikkeling voor beide landen, want ze hebben er op hun eigen manier baat bij. Ik weet zeker dat het volk in Suriname, en de in Nederland woonachtige Surinamers er baat bij zullen hebben.


  Maak melding
 27. Tsja, volgens zij die het nog na kunnen vertellen, is het beter toeven in de BB dan in GB.

  Alles met het oog op de komende verkiezingen.
  Indien de p… uitbreekt, dan moeten de Nederlanders zo snel mogelijk naar de Ned ambassade ‘kunnen vluchten’, in afwachting van buitenlandse hulp.

  Volgens mijn informatie heeft Frans nooit aangegeven dat hij op visite gaat. (zelf opzoeken).

  BB= Bijlmer Bajes (dicht bij paramang, dan ken hij elke dag BB met R voor zijn baas brenge 🙂 🙂
  GB= Guantánamo Bay (dicht bij jr., liever niet, vanwege het verraad).


  Maak melding
 28. Zo te lezen, is peromang niet meer bang voor de ex-Kolonisten.
  Maandenlang heeft de paarse propaganda-machine overuren gedraaid.

  Vandaag is peromang 2x 180 graden gedraaid en slikt hij zijn beschuldigingen weer in; yammie.
  De paarsen zijn niet meer bevreesd voor annexatie van buitenlandse mogendheden 🙂 🙂


  Maak melding
 29. Beste Esmerald,

  Onze geliefde suriname is al jaren geleden geannexeerd, namelijk door de Chinezen. Het is land is al dichtgetimmerd met leningen en 3e rangs Chinese arbeiders. Over 20 jaar wordt het mandarijns de officiële voertaal van Suriname. Natuurlijk heeft Frans nooit aangegeven naar Suriname te willen gaan. En al zou hij gaan dat zal hij nooit de hand van Bouterse schudden.
  Dat zal de nodige vragen oproepen in Nederland en die discussie zal hij willen ontwijken.


  Maak melding
 30. Pero, jij denkt dat Nederland Bouterse met rust zal laten/zal aanvaarden omdat het Surinaamse volk hem wil hebben als president? Laten we ervan uitgaan dat het waar is dat de meerderheid van het Surinaamse volk hem (nog steeds) wil hebben als president, dan zal Nederland zich er toch niets van aantrekken, sinds wanneer handelt Nederland met, op de eerste plaats, het belang of de wil van het Surinaamse volk in gedachten? Als Nederland denkt dat haar eigen belangen beter gediend zijn bij Santokhi, Brunswijk, Somohardjo of Boro Ede Pero, dan gaat Nederland rustig door haar eigen voorkeur te steunen en probeert Nederland nog steeds om Bouterse zijn presidentschap tot een mislukking te maken, wat Bouterse of het Surinaamse volk ook mogen willen, kan Nederland geen snars schelen.

  Pero, als ik paars was, zou ik er niet gerust op zijn dat Nederland weer een ambassadeur krijgt in Suriname, het heeft er veel van dat de paarse ezels een enorm groot paard van Troje binnenhalen en i.p.v. hun Baas te waarschuwen dat niet te doen gaan ze, als gebruikelijk, meteen als één man achter hem staan en prijzen ze hem de hemel in voor zijn geweldig inzicht. Ik lach me straks een bult wanneer Baas door toedoen van Nederland in Santo Boma belandt.


  Maak melding
 31. Het lijkt alsof die fronters lus bere krijgen, de feiten achterhaald hun gezwam steeds maar weer.

  Het is beter dat jullie fronters massaal pampers gaan kopen, want dit is maar het begin.


  Maak melding
 32. Nederland praat altijd over democratie en wederzijds respect maar het was de vorige Nederlandse ambassadeur in Suriname die namens de Nederlandse regering het Surinaamse bevolking bedreigde dat als ze in 2010 op de NDP van Bouterse zouden stemmen dat het volk hier voor de prijs zal betalen met economische maatregelingen en het isoleren van Suriname. Het Surinaamse volk liet zich niet bedreigen en stemde op de NDP en de Nederlandse minister van buitenlandse zaken lobbyde met passie bij zuid Amerikaanse buren en caribische buren om Suriname te isoleren en economisch kapot temaken. Alle landen zeiden NEE tegen Nederland voor het isoleren van Suriname. De toon werd gezet en iedereen weet dat je met zulke vrienden als Nederland geen vijanden nodig heb. Nederland zei het ging om het isoleren van regering Bouterse dus ze gaven toe dat ze zich bemoeide met binnenlandse aangelegenheden van Suriname, net als de jaren 80 weten dat het Surinaamse volk een economische boycot en een isolement de prijs zal betalen. Nederland dacht dat Suriname het niet zou redden maar kwamen snel achter dat Suriname aan het bloeien was en dat de Nederlandse ondernemers niet konden mee profiteren. Nederland haalde hun ambassadeur weg uit zogenaamd protest tegen amnestie wet van Bouterse voor de 16 doden terwijl het de Nederlanders zijn die verantwoordelijk zijn voor miljoenen slavendoden het ontwrichten en stelen van land in Afrika maar daar willen ze niet overpraten want het was zolang geleden net als hun eerste wereld oorlog van 100 jaar geleden die een paarweken geleden werd herdacht . Bouterse opreden tegen Nederland was goed maar zijn fout was om de banden met Nederland te herstellen want Suriname heeft Nederland niet nodig en Nederland is niet te vertrouwen want ze zien Suriname nog als hun kolonie en willen een regering die uitvoert wat Nederland zegt en Santhoki is de gehoorzame bediende met zijn bekende zachte slijmerige stem tegen Nederland, JA MEESTER u WENST IS Mijn BEVEL OM UIT TEVOEREN WAT U ZEGT! Één ding is duidelijk het is Nederland die Suriname nodig heeft en niet anders om!!


  Maak melding
 33. Hele volk stammen zijn in Su gehersenspoeld,door Dada,en nu toch met hangende poten weer samen werken met Nederland.
  Dada moest toch niks van Nederland hebben ? en de domme massa schaart zich achter Dada aan. Zelfs in mijn Familie komen deze hersen gepoelde idioten voor; daar schaam ik me niet voor om dit te schrijven ! Te yu spieti na gron, yu no kan likki ing baka,ma dati a Sranan Regering é du now now !


  Maak melding
 34. Baas B.

  NDP GI ALLA OEMA NANGA MANG
  NDP GI HERI SRANANG

  AI, NA NDP FU ALLA KONDRÈMANG
  WI È TANG WANG
  NDP NOMRU WANG GI ALLA SRANANGMANG.

  DJAI,DJAI SRANANG
  DJA, DJA PARTIJ.

  NJUNG DENKI PARTIJ
  GI TRANGA WROKOMANG
  NA INI SRANANG.


  Maak melding
 35. Het Nederlandse bedrijfsleven en bankwezen doet goede zaken in Suriname dus laat men de Tweede Kamer lobby hun werking verrichten op het kabinet. Iets wat politici niet kunnen verrichten, lukt door zakenlui wel.

  Dus normalisatie tussen Suriname en Nederland of Nederland en Suriname komt op gang door economische betrekkingen en belangen met name van Nederlandse zijde.

  Suriname begint eindelijk te snappen hoe ze met Nederland om moeten gaan, iets wat Indonesië al veel langer door had.


  Maak melding
 36. wanneer is die ziekenhuis in wanica klaar..

  de zoveelste belofte,die chinezen waren gekomen gekeken rond gelopen en weer terug naar hun land,sme zit met de gebakken peren..

  die suiker fabriek in commewijne 50 duizend hactare aan een chinees gegeven,wat is er van terecht gekomen..


  Maak melding
 37. Pero en Srika, toonbeelden van domme ongeletterde Paarse Surinamers met een enorm minderwaardigheidscomplex en een enorme haat tegen alles wat blank en Nederlands is.

  En Nationalis: heb jij wel door dat er in Rotterdam meer mensen wonen dan in heel Suriname,…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES