zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidStaking artsen overheid zit politiek niet lekker

Staking artsen overheid zit politiek niet lekker

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 sep – De staking van artsen bij de Regionale Gezondheidsdienst, RGD, zit de politiek niet lekker. Het protest tegen te lage salarissen komt op een moment dat de Chikungunya-epidemie aan het verergeren is.

Het kon niet op een ongelukkiger moment komen. De speciale parlementaire commissie voor Volksgezondheid heeft daarom ook een gesprek met de artsen gearrangeerd. “Met de informatie die we hebben zullen we ons buigen over het vraagstuk en kijken hoe we tot een oplossing kunnen komen”, zegt commissievoorzitter Theo Vishnudath(NDP) tegenover de Ware Tijd. Hij heeft het liefst de artsen zo snel mogelijk weer aan het werk.

Volgens de politicus vormen de artsen bij de RGD een te belangrijke schakel in de bestrijding van Chikungunya. Suriname telt ongeveer driehonderd algemene artsen. Ongeveer zestig zijn in dienst van de RGD. Het werk werd neergelegd omdat de artsen een aandeel willen in het geld dat de RGD krijgt voor de nieuwe basiszorgverzekering. Volgens de leiding is dit onredelijk omdat de artsen al betaald worden voor de patiënten die via de verzekering worden behandeld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. ” Het werk werd neergelegd omdat de artsen een aandeel willen in het geld dat de RGD krijgt voor de nieuwe basiszorgverzekering. Volgens de leiding is dit onredelijk omdat de artsen al betaald worden voor de patiënten die via de verzekering worden behandeld.”

  Als het waar is wat hierboven staat dan hebben deze artsen hun beroep verkeerd begrepen. Dan is er geen sprake meer van gevoel voor de medemens. Ze hebben geen waarden en normen meer. Ze zijn overgeleverd aan geldzucht. Een trieste tafereel.

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding
 2. @Hojot
  Brn je vergeten dat midden in deze epidemie uitbraak de min van volksgezondheid met vakantie is in Amerika?!
  Hij moet verantwoordelijk gehouden worden ,
  En je gaat geloven in Vishnudatt de NDPer???!
  Heeft hij dan aangegeven waarom er gestaakt wordt. Je moet het verhaal van beide kanten horen alvorens een oordeel te vellen,okay Hojot.


  Maak melding
 3. @Heal the world

  Ja he, volgens jou zijn de cubaanse artsen wel echte artsen toch?!
  Een filipijnse arts is recentelijk niet bij machte gebleken om een EGC van een patient te ontzuiveren waardoor deze patient is komen te overlijden..Jij denkt dat artsen uit andere delen Suriname Mogen binnenvallen en gelijk met hun praktijk beginnen.
  hallo in andere landen worden dokters die hun land verlaten om in een ander land te gaan werken,eerst getest. Een onderzoek voor background check wordt gedaan, zijn diploma’s worden gescreend , en pas na een jaar of 3 na een examen Mogen ze
  ze hun praktijk starten onder toezicht van een artsen commissie.
  Het tracgische verhaal kan je hier lezen.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/25295


  Maak melding
 4. deze artsen mogen van geluk spreken dat het niet de jaren tachtig is, anders dibrie bing bakka ding jang.dit is vrijheid van meningsuiting en hoop hoop hoop dat het heel lang zo blijft.


  Maak melding
 5. “Het werk werd neergelegd omdat de artsen een aandeel willen in het geld dat de RGD krijgt voor de nieuwe basiszorgverzekering. Volgens de leiding is dit onredelijk omdat de artsen al betaald worden voor de patiënten die via de verzekering worden behandeld.”

  Deze regering wil allerlei sociale wetten invoeren maar wil er anderen, in dit geval de RGD artsen, voor laten betalen, zodat zij ongestoord door kunnen gaan met hun familie en vrienden te bevoordelen.
  Ik heb de leiding b.v. nog nooit horen zeggen dat het onredelijk is dat Stevie Awari Domri, Brampie en niet te vergeten ‘de Vrouw van’ een mega aandeel uit de staatskas toegestopt krijgen terwijl ze minder nuttig werk of helemaal geen ene moer doen voor de samenleving als geheel en bovendien is hun gezinsinkomen uit andere, al of niet duistere, activiteiten al torenhoog. Dát is zeker niet onredelijk?

  Ook heb ik geen enkele commissie onder leiding van Visnudath ooit horen zeggen dat het onredelijk is dat de assembleeleden uitbetaald krijgen terwijl er door gebrek aan quorum niet vergaderd is; de samenleving leidt schade door het gedrag van de assembleeleden, maar hun schadeloosstelling gaat schadevrij rustig door.


  Maak melding
 6. Er is nooit gevoel voor medemens geweest bij de artsen tenzij je tot de familie en vriendenkring behoort.
  Vroeger was er sprake van echte artsen die gingen voor het beroep. Had je geen geld geen zorgen ze kwamen tot aan huis een bezoek brengen. Je hoefde maar te bellen.
  Enkele namen bleven bij mij hangen.
  Eigen huisarts : Dr Loe aan de steenbakkerijstraat
  Bekende arts: Mac Donald aan de schietbaanweg
  Bekende internist : Cameron
  En zo zijn er nog velen te noemen maar ook enkelen die voor het geld gingen.

  ga je heden naar de dokter dan wordt er door de assistente gevraagd ” verzekerd of minvermogend?” Geen van beiden dan moet u 35 euro betalen voor een bezoek.
  Daarna richting apotheek meneer uw hoestdrank en antibiotica kosten samen 85 SRD u kunt ook in euro’s betalen dat is dan 20 euro.


  Maak melding
 7. Ter illustratie wordt aangegeven dat de verkiezingen in Nederland per persoon tussen de 11,3 Eurocent tot 91 Eurocent liggen, afhankelijk van de provincie waar men de stem uitbrengt. Frankrijk heeft relatief dure verkiezingen en daar kost het Euro 3,50 om een Fransman naar de stembus te krijgen. Suriname is met omgerekend US$ 69,21 wel aan de erg dure kant.

  En dat is het nou. Geen geld voor de artsen maar wel een gigantisch bedrag er kiezer welke uit de staatskas word gehaald.
  Is dit gigantisch bedrag zo te zien inclusief de tjoekoes en de omkoop kado’s


  Maak melding
 8. Een arts legt een eed af alle mensen te helpen, ongeacht huidskleur, geloofsovertuiging en/nationaliteit. Dus deze artsen zijn geen knip voor de neus waard, dus diploma innemen en wegwezen ermee, geldwolven zijn er al genoeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES