Geen straatfeestjes meer in Paramaribo

18

PARAMARIBO, 25 sep – Lekker de beest uithangen tijdens een straatfeestje is er niet meer bij voor Surinamers. Met uitzondering van de oudejaarsfeesten doen de autoriteiten de street party in de ban. Voor goed.

Het besluit is genomen door de stedelijke autoriteiten en de politie samen. Er zou te veel overlast zijn. “Wij hebben klachten gehad dat deze party’s uitlopen op vechtpartijen en ook geluidsoverlast veroorzaken”, zegt districtcommissaris Mohamed Kasto tegenover de Ware Tijd. Ook moeten wegen worden afgesloten, wat menige verkeersdeelnemer danig irriteert. Er komt een algemeen verbod voor de hele hoofdstad en omgeving.

Zelfs bij huwelijken en kerkdiensten mag geen gebruik meer worden gemaakt van de straat. Dit is door de jaren heen traditie geworden en gedoogd ook. Alleen voor politieke bijeenkomsten en rouwplechtigheden kan een uitzondering worden gemaakt. De maatregel treft overigens niet de straatfeestjes rond oudjaar. “Dat is traditie en op die plek komt het volk bijeen”, aldus Kasto.

18 REACTIES

 1. 25 sept. 2014

  Daar waar zo een straatfeestje uitmond in baldadigheid is het aannemelijk dat vanwege de openbare orde in het vervolg geen vergunning meer wordt gegeven.

  Maar op andere plaatsen blijft deze baldadigheid achterwege en zou hier dus coulance betracht moeten worden. Volgens de twee districtscommissarissen en de top van de politie zal deze coulance niet gegeven worden. Srika constateert hier een mate van kortzichtig denken en handelen.

  Maar dan zullen deze autoriteiten zich aan hun besluit moeten houden, wat Srika straks niet ziet gebeuren.

  Suriname gaat straks naar een periode van massa-meetings. Dit t.a.v. de verkiezingen. Zullen deze autoriteiten consequent blijven handelen en de massa-meetings verbieden ? Ze zorgen toch ook voor geluidoverlast, verkeershinder etc.? Srika ziet de politiek al boos kijken.

  Maar de minpunten zorgen Srika absoluut geen overlast !!
  Srika


  Maak melding

 2. Wat!! Het lijkt net als of de avondklok wederom in werking is getreden. Straks moet je horen je mag niet meer na zes uur op straat verschijnen in meer dan een groepje van twee.
  Dus alleeen bouta geeft zichzelve toestemming om feest te vieren op straat?!Want eerlijk een bijeenkomst e Ocer heft het karaker van een losbandige straatfeestje. De rest van de politieke partijen doen het rustig aan.


  Maak melding

 3. Huh mag hopen dat ik niet tot Centrum wordt gerekend zeg…. hoofdstad en omgeving auwww daar zit ik bij zeg…. de goede moeten altijd onder de kwade lijden…. zo onnodig vind ik dit echt waar…. laat iedereen zijn feest geven en bij misdragingen wordt je op de lijst gezet en kom je niet meer in aanmerking om een feest te geven. Waarom kan het niet op deze manier worden opgelost, waarom kan de politie niet eens een keer OPTIJD ter plekke zijn om calamiteiten niet te laten escaleren… Ik heb nog steeds niet hoog op van de skowtu in Su… ook het alarmnummer gaat nergens over, wanneer secondes tellen laten zij je uren wachten tussentijds overlijdt er iemand [letterlijk praat ik nu heh] nee het is belabberd gesteld met de skowtu in Su, de goede daar gelaten hoor. Wel einde feesttijdperk dus….. als ik een feest geef is het toch binnen de grenzen van mijn erf en alleen met geluidsoverlast moet ik rekening houden.


  Maak melding

 4. Als ze nou het Onafhankelijkheidsplein eens met rust zouden laten. Inmiddels hebben zich daar kraters gevormd en het prachtige gras dat er nog over was, is plat vertrapt en verdord.
  Het plein, het visitekaartje van historisch Paramaribo ziet er niet uit door alle festiviteiten die er regelmatig worden gehouden.
  Laten ze daarmee beginnen, de politieke feesten op het plein= historisch erfgoed, te verbieden.


  Maak melding

 5. Mohamed Kasto en mohamed rasied doekhie jullie horen daar niet thuis ga naar jullie beloofde land ( IS ).en de politie gebruikt geweld zogenaamd omdat straatfeestjes overlast bezorgd, maar wat eigenlijk speelt is mooi boy foe dada no de in sranang hij piert zijn bil daar in new-york en doet didibrie zeer veel pijn.als je niet oppast gaat de komende pagara festival ook niet door (overlast) bullshit.


  Maak melding

 6. hoi Vanity,
  dat men feest vind ik prima, maar vaak is het geluid overlast, wat een probleem is, soms als er een km. verderop een feest is, dan gaat dat vaak door tot 3 uur s’nachts, en lig je in de vooravond in je bed te schudden, maar daar mag wel wat aan gedaan mogen worden, maar ik bel geen politie, want ik denk dan maar, …. we zijn ook jong geweest. en zullen de oudere ook wel geklaagd hebben.


  Maak melding

 7. Nickerie maakt zich op voor Parbo Night 2014 , hebben deze beesten hondsdolheid opgelopen in su. wel ze zijn echt aan het gek worden,of na bakru foe gramang aboikoni e takie ja hij heeft drie maanden geen vreten gehad. dus broeia in su.de ene wil dat de ander wil dit baja.


  Maak melding

 8. Als de overheid straatfeestjes verbiedt moet dat gelden voor alle wijken in Paramaribo en omgeving.
  Ik kan mij heel goed voorstellen, dat omwonenden helemaal dol worden van het lawaai en dan heb ik het nog niet eens over de straatgevechten, die ik ook een keer heb mogen meemaken.
  Daar wil je niet tussen staan.
  Ik ben het op dit punt dan ook volledig oneens met Srika.
  Als een overheid straatfeesten verbiedt moet dat over de hele linie gebeuren of niet, want als dat niet het geval is, ontstaat willekeur en daar is Suriname toch al zo goed in.
  Ik kan mij heel goed voorstellen, dat in bepaalde situaties van een verbod wordt afgeweken, maar dan moeten die situaties wel goed worden omschreven en kenbaar gemaakt en vooral ………… worden gehandhaafd en dat is een ander heel zwak punt van de Surinaamse overheid.
  Kortom, gelijke monnikken, gelijke kappen.


  Maak melding

 9. 26 sept. 2014

  Beste Rudinho,

  Srika is het met je eens: Gelijke monniken, gelijke kappen.

  In mijn bedoelde posting heb ik genuanceerd gereageerd. Als er gebied binnen Paramaribo zijn waar een straatfeest geen overlast bezorgt, waarom die straatfeesten niet met rust laten.

  Maar ik zeg ook dat dit niet zal gebeuren. Verder stel ik de vraag hoe consequent de autoriteiten zullen zijn in het handhaven van hun besluit.

  Als extreem voorbeeld gebruik ik de aankomende massa-meetings van de politieke partijen, die ook voor veel geluidsoverlast en verkeershinder zorgdragen.

  Uitgangspunt van de districtscommissarissen en de politie is bijvoorbeeld ook de geluidshinder en verkeershinder.

  Vergelijkend en nuancerend van beide voorbeelden zeker onder “gelijke monniken, gelijke kappen”.
  Srika


  Maak melding

 10. dit is wat ik bedoel,

  Binnenland
  Wetenschap
  Technologie
  Opmerkelijk
  Gezondheid
  Lifestyle
  Voeding & Fitness

  Home » Binnenland » Nickerie maakt zich op voor Parbo Night 2014
  Nickerie maakt zich op voor Parbo Night 2014
  Thursday 25 September

  Op zaterdag 27 september zullen op het Volksplein duizenden bezoekers getuigen zijn van de jaarlijks terugkerende Parbo Night in de binnenstad van Nickerie. Het Volksplein wordt helemaal afgesloten, omdat er gelet zal worden op vooral de leeftijd en waarmee men het terrein betreedt, laat het BIC weten.

  Dit jaar wordt het de Bolly Wood Edition met optreden van onder andere: South South West, DJ-Kuyken en ook een Tazza groep uit Nickerie. Verder zal er ook een open podium zijn voor zij die hun dans en zangtalent willen tonen aan het publiek. De nodige prijzen die men kan betrekken met hun zogenaamde Parbo Money zullen er dit jaar ook zijn.

  De afsluiting van het Volksplein heeft te maken met het feit dat de bezoekers 18 jaar of ouder moeten zijn om naar binnen te gaan. Ook zal er gecontroleerd worden op scherpe voorwerpen, wapens en zelfs drank in glazenflessen, die men denk mee te nemen.

  Het geheel start om 19.00 uur.


  Maak melding

 11. Ma mijn God,
  Als jullie de randdebielen zoals @Pero, @Sra, @Sabidieri, @Milton, @Robg e.a. @penstaartjes nog aan jullie zijde wil hebben, moeten jullie vooral doorgaan met het stopzetten van de straatfeestjes.
  Wat voor ander vermaak hebben deze figuren dan nog?


  Maak melding

 12. Overal op de heele werel kenne ze straatfeesten.
  Alleen in Suriname word het verbied
  Ik ben morge jarig en ik geef gewoon een straatfees en ik nodig jullie allen uit op mijn straatfees en we gaan gewoon danse en bier zuipe op de straatfees en wie wil vechte mag vechte.
  Toegang is vrij.
  Leve de straat en de straatfees!!


  Maak melding

 13. @Jarige
  Gefeliciteerd met je verjaardag!

  Het probleem is dat er in Suriname kennelijk te veel gefeest wordt en dat het te veel overlast geeft.
  Zoals je weet is alles waar “te” voor staat niet goed, behalve te goed op de bank dan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.