‘Cultuur van angst’ achter partijtje wisselen

26

PARAMARIBO, 25 sep – Een ‘cultuur van angst’, gekweekt vanuit Desi Bouterse’s NDP, moet als oorzaak worden gezien van het overlopen van de ene politieke partij naar de andere. Volgens parlementariër Radjkoemar Randjietsingh (VHP) zit er een hele beweging achter.

Zijn politieke partij heeft er heel wat last van. Er wordt driftig gevist in vijver van de VHP. “Er is een cultuur van angst, vrees en intimidatie”, zegt Randjietsingh tegenover de Times of Suriname. Die sfeer hangt vooral boven ambtenaren die sympathiseren met de partij van Chandrikapersad Santokhi. De ambtenaren worden bedreigd met overplaatsing naar een andere werkplek. Of wacht het ontslag als zij niet overstappen naar de NDP.

In dit licht moeten dus bewegingen worden gezien vanuit de VHP richting NDP. “De mensen worden omgekocht of bedreigd. Dit is niet goed voor de ontwikkeling van Suriname. Mensen stappen niet zomaar uit een politieke partij. Als iemand weg gaat zonder dat er iets intern gebeurt, wil dit zeggen dat zij iets hebben gehad van de partij waartoe zij nu gaan behoren. Of ze zijn bedreigd”, aldus Randjietsingh.

26 REACTIES

 1. wie gaat weg en wie blijft hier?

  Er zijn van die mensen die op deze manier voor een beter leven gaan. Aan zichzelf denken en niet aan het algemeen belang. Men vergeet te kijken naar de man, die het spel van verdeel en heers toepast om zichzelf in stand te houden, zijn criminele adviseurs en hun families.

  Elke Surinamer die DDB steunt is een misdadiger/een moordenaar, een crimineel/ rovers, die in grote armoede leven
  er.
  Bouterse is een moordenaar en brengt Suriname naar de ondergang. Heeft verkeerde internationale contacten met landen als Cuba, Venezuela, Columbia, Eqautoriaal Guinee. Landen waar de lijders en hun familie een goed leven hebben en de massa/het volk in heel grote armoede leeft. Alles is in verval, muskietenplaag, hele kleine kinderen in het drukke verkeer knippa lopen te verkopen, eigendomsgronden van derden worden bezet, wapenhandel, mensenhandel, (drugs)criminaliteit, roven stelen, veel ha domeingronden aan de familie en vrienden van DDB worden gegeven, die kleine stukken kavels voor heel veel geld verkopen aan het arme volk. Let op! gratis verkregen domeingronden, meer dan 110 miljoen us-dollar verdwenen is van het ministerie van ow en Ramon Abrahams dit niet kan verklaren in de DNA en aan verslaggevers/media en het totale volk van Suriname en dit is maar een klein gedeelte van de roversbende van DDB en de gangsters.

  Volk van Suriname time4change.
  Denk aan het algemeen belang en denk aan uw eigenbelang, denk aan uw prassieoso, polderoso, kampen met pinabladeren dakbedekking in de oerwouden, enz.

  Volk van Suriname als u echt veranderling wil hebben stem op NF+/ denk aan normen en waarden, denk van de democratie/rechtsstaat/trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht.

  Denk aan de grondwet van de republiek Suriname. Niemand staat boven de grondwet van de republiek Suriname. wie een andere vermoord, moet voor de rechter verschijnen en die bepaalt de straf, ja of ja? ja toch?! Bouterse is een moordenaar.
  Internationale wetten staan boven de nationale wetten. Zijn adviseurs en vele dna-leden van zijn NDP steunen hem, maar dit is verkeerd. Daarom moeten geen enkele (jonge)kiezer op een NDP-kandidaat stemmen.

  DDB houdt jullie voor de gek, zie maar de vele beloften die hij gedaan heeft:
  18000 woningen voor het volk bouwen;
  diepzeehaven;
  vierbaan sne;weg met flyovers van Suriname naar Brazilie;
  Treinverbinding naar Brazilie;
  Tramverbinding van Poelepantje naar Overwacht zou dit jaar /2014 gereed zijn;
  blackberry telefoon voor alle leerlingen van Suriname;
  internet voor alle Surinamers/leerlingen;
  Gouden Kerst
  Grootste voedselschuur gaan bouwen van het Caribischgebied, maar zonder voedsel/welke?
  enz, enz, enz,;

  Laat Bouterse en de gangsters/adviseurs jullie niet voor de gek houden en verdeel en heers te weeg brengen.

  vindt je een paarse trui mooi, of een paarse pet of bruine bonen met rijst, in een wandelmarstocht lopen en lachen en in armoede blijven leven.en in zijn praatjes blijven geloven?

  Bouterse en zijn gangsters/adviseurd/ NDP dna-leden houden jullie voor de gek. Ze lachen jullie uit. drinken dure whiskey, rum, zie ook Radio MAN die jullie alleen leugens vertelt., enz. enz.
  Suriname is momenteel onder Bouterse en zijn gangsters een roversnest. Alibaba en de NDP-DNA-rovers/hun familie/ vrienden, enz, enz, enz
  wie houdt wie voor de gek? wie weet dat niet?wie houdt wie voor de gek? De hele wereld ziet deze rovers. Vraag bouterse waarom hij met het SLM-vliegtuig naar het buitenland gaat en honderden Surinamers/Surinaamse Nederlanders en anderen dupeert

  Time4Change!, ja toch?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname

  (jonge)kiezers
  Time4Change

  (jonge) kiezers
  Stem op/ Flogo: NF+/ samenwerkende democratische partijnen: VHP, NPS, DA 91, SPA,, KTPI, BEP, PL

  De kracht berust in een democratie bij het volk.

  Leve de democratie/ Leve de rechtsstaat!

  Hoera!, Hoera!, Hoera!


  Maak melding

 2. Er is een groot deel van de bevolking dat heel simpel of naief denkt over de intimidatie- en dreigingpolitiek van Desie Bouterse.
  Deze man is een duivel in levende lijf, hij doet voorkomen alsof hij aardig is maar pas op voor zijn onmenselijke daden.
  Journalisten in ons land zijn doodsbang om de man kritisch te ondervragen en al helemaal bang om iets negatief over deze vloek te schrijven.
  Heeft een journalist deze boef en top crimineel ooit gevraagd waarom hij in hemelsnaam niet naar New York gaat om zijn zoon te bezoeken of waarom hij nu niet naar de VN bijeenkonst is gegaan.
  Eén ding is zeker ook voor massamoordenaar Desie Bouterse is het einde inzicht hoeveel mensen hij ook omkoopt. Het lot a la Gadhaffi ligt voor Desie Bouterse op de loer.

  Suriname is beteraf zonder Desie Bouterse.


  Maak melding

 3. Volk van Suriname, als u echt verandering wil, een nieuw elan, stem dan op de volgende twee personen en laten wij hopen, dat zij samen tot het inzicht komen om een regering in het belang van de totale natie Suriname te vormen.

  1. Carl Breeveld,
  2. Harish Monarath.


  Maak melding

 4. het is algemeen bekend,dat surinamers lafaard zijn..

  voor een appel en een ei zijn ze al te koop dus voor bron bron lopen ze al weg..

  het meest bekende is,voor een sigaret,een bel kaart van 5 srd kun je on eindig kinderen maken en niet hoeft te verzorgen..

  zo zijn wij suris,een waardeloos soort mensen..,principes kennen wij niet..


  Maak melding

 5. Volk van Suriname,
  de NDP is hard bezig mensen om te kopen ,laast nog K. Gangaram Panday.Deze verraders geven aan dat ze niet met de PL kunnen samenwerken maar ondertussen zijn ze wel bereid te gaan werken voor bouta, die over de gehele wereld bekend staat als de DEC moordenaar en Amnestie lijder!
  Wat OMKOPERij allemaal kan doen hebben verraders als Gangaram Panday, bewezen.
  Volk van Suriname Gangaram Panday heft niet van partij verwisseld in belang van Suriname maar om EIGENBELANG !
  Straks als hij in zijn BOLERO langsrijdt bij jou in de buurt dan is het niet zijn schuld maar de schuld van julllie ,volk van Suriname.
  Hij gaat wonen in een riante woning en wij ach , wij gaan het moeten doen met het weinige.Gangaram Panday krijgt een titel die hij helemaal niet verdiend, en zal voorzien worden van alle gemak, het prijs voor het plegen van verraad. Volk van Suriname deze Gangaram Panday is vrij om de VHP te verlaten. Wij kunnen bijna niet meer wachten wanneer deze verrader zal vertrekken.Hij moest gedacht hebben dat de VHP zijn best zou doen om hem te overtuigen bij de VHP te blijven. Volk van Suriname deze man zijn beslissing heeft hij lang van te voren gemaakt. Wij bedanken hem voor het vertegenwoordigen van de VHP in het verleden maar danken hem MEER voor het gaan.Aan verraders hebben wij niks,


  Maak melding

 6. LEZEN MENSEN,

  Al geruime tijd is de Nationale Democratische Partij bezig een uitgebreid scenario in elkaar te zetten om de bundeling van de oppositionele partijen te bagatelliseren. Op staatsmedia worden continu mensen gehaald om uit te leggen dat de VHP’ers, de NPS’ers en anderen niet graag met Salam Somohardjo willen samenwerken. Er zijn genoeg geschoolde Surinamers die bereid zijn deze strategie van de NDP te ondersteunen. Een aantal van deze ‘Redi Musus’ is al beloond voor hun bewezen “diensten’’ en anderen zullen binnenkort ook volgen.

  Allerlei politieke analisten worden erbij gehaald om het electoraat uit te leggen dat de heer Salam Somohardjo onbetrouwbaar is en geen ontwikkelingsvisie heeft. Om Somohardjo verlaten velen de NPS, de VHP, de BEP, de KTPI, de SPA en DA-91. Deze analisten denken dat wij modder in onze hersenen hebben. De huidige coalitie zou erg blij moeten zijn met deze analisten, maar ik kan U nu al doorgeven dat de NDP’ers en hun arkati’s (Redi Moesoes) op hete kolen zitten. Zij voelen de nattigheid al en daarom wordt de aanval op Salam Somohardjo geopend en niet op de Pertjajah Luhur.

  Ditzelfde verhaal heeft de NDP tien jaar lang (2000-2010) in zijn campagne gebruikt om de Pertjajah Luhur uit het Nieuw Front te krijgen, wat ook gelukt is in 2010. De huidige oppositie is op alles voorbereid. De bekende uitspraak van de voorzitter van NDP was: “Oom Ro, U slaapt in Uw pyama. De heren Salam en Ronny doen wat zij willen met U willen hebben”.

  De analisten en arkathis hebben geen moeite dat meneer Ronny nog daar zit, maar meneer Salam Somohardjo wordt niet met rust gelaten. Deze analisten en arkathies zijn niet eerlijk. Zolang je bij de NDP zit, hebben deze figuren een ander verhaal te vertellen. Meneer Limbopersad, wij hebben geen cahañta (modder) in onze hersenen (meneer Limbopersad gebruikt deze term cahañta regelmatig in zijn middagverhaaltje). U valt alleen Chandrikapersad en Salam aan, maar de heren Geogery, Guno, Celcius, Willy en Winston laat u met rust.

  Democraten moeten geen haast maken

  De samenwerkende partijen moeten de komende acht maanden voorbereid zijn op de lafhartige aanvallen van de zijde van de NDP, de analisten en de arkati’s. De Paarse partij zal alle arsenaal inzetten om een wig te drijven tussen de samenwerkende partijen. Vooral de VHP, de NPS, de PL en BEP zullen continu op de korrel genomen worden. De Paarse partij zal de VHP’ers (arkati’s) aansporen om de samenwerking met de Pertjajah Luhur op te zeggen. De Paarse partij gaat u uitleggen dat de NPS een foetoe boi is geworden van de VHP; Zij gaat u uitleggen dat de SPA en DA-91 niets voorstellen, terwijl de SPA sterker is dan de PALU en DA-91 drie maal zo sterk is als de PALU.

  De Romeinen en de Grieken hebben de verdeel- en heersmethode ruim 2000 jaren terug gebruikt om de verschillende volkeren onder controle te houden. Een verdeeld volk is makkelijk te manipuleren. Deze verdeel -en heersmethode( divide et impera) wordt ook in deze contemporaine periode gebruikt om hun macht te consolideren.

  Enkele arkati’s (de Hindostaanse Redi Moesoes) worden ingezet om de Oranje partij bij meneer Limbopersad met de grond gelijk te maken. Deze arkati’s krijgen alle ruimte van meneer Limbopersad als zij bereid zijn om uit te leggen dat de Oranje Partij geen democratische partij is. Deze arkarti’s krijgen alle ruimte om hun gal uit te spuwen; deze arkati’s worden ingezet om uit te leggen dat zij niet eens zijn dat de VHP met de PL gaat samenwerken; deze arkati’s worden gefaciliteerd voor hun “bewezen diensten”.

  Zo onnozel is de achterban van de Oranje partij ook niet. Wat een omgekeerde wereld. Deze arkati’s (Hindostaanse Redi Moesoe’s ) willen niet met de Pertjajah Luhur samenwerken, maar deze zelfde Redi Moesoes zijn wel bereid een andere partij te ondersteunen waarvan de leider besmeurd is met bloed. Waar is uw Bhagwat Gita, de Koran, de Ramayana, de Veda’s die u dagelijks citeert. Deze “moraalridders” ( arkati’s) moeten niet denken dat wij nog in de middeleeuwen leven (de periode 500-1500 n.Chr.).

  De democratie van de Paarse partij

  In de jaren 1991/’92 heb ik een vergadering via de televisie van de Paarse Partij gevolgd. De heren Playfair en Brunings waren ook op die bewuste vergadering aanwezig. De Baas van de partij heeft slechtst een keer gesproken en daarmee heeft hij duidelijk aangegeven dat “de Baas de democraat is” en hij zei letterlijk het volgende. “Zorgen jullie ervoor dat jullie (doelende op de heren Playfair en Brunings) zo snel mogelijk van het centrum verdwijnen, voordat het dak op jullie hoofden valt “. Binnen enkele minuten waren deze heren van het politieke toneel van de Paarse Partij verdwenen. Dat is de democratie die wij daar hebben.

  De democratie heeft gezegevierd. Deze arkati’s zijn nog te groen en zullen pas tot inkeer komen als zij de “waarachtige democratie” van de Paarse partij goed hebben leren kennen. Wil je een positie van deze regering krijgen, dan moet je als eerste de heren Chandrikapersad en Salam uitschelden, aanvallen, beledigen, beschuldigen en vernederen. Dat is de politieke cultuur van de huidige machthebbers in Suriname, maar wij moeten ook daarmee leren leven. Elke burger heeft een vrije wil en mag van de ene naar de andere politieke partij migreren. Tenslotte wil ik aan de Hindostaanse arkati’s (Redi Moesoes) het volgende meegeven. “Werp geen steen in een bron waaruit U water gedronken heeft”.

  Hardeo Ramadhin


  Maak melding

 7. typisch ndp en zo zijn ze groot geworden bedreigen omkopen vooral dit laatste allemaal ons eigen geld staatsgeld letterlijk amang e bakka oenoe nanga oe egie fatoe en dit is dibrie zo gaat hij tewerk.
  als ik dibrie zeg bedoel ik ook de hele top van de n.d.p.


  Maak melding

 8. @Ray

  Ray: “Volk van Suriname Gangaram Panday heft niet van partij verwisseld in belang van Suriname maar om EIGENBELANG !”

  PdB: Zo zijn er meer binnen de VHP. Zij worden geaccommodeerd, dus hoeven ze niet aan de stoelendans mee te doen.

  Ray: “Straks als hij in zijn BOLERO langsrijdt bij jou in de buurt dan is het niet zijn schuld maar de schuld van julllie ,volk van Suriname.”

  PdB: Door te stemmen maakt een volk geen schuld t.o.v. wie dan ook. Zeker niet t.o.v. jou, als deze een andere keus maakt.

  Ray: “Hij gaat wonen in een riante woning en wij ach , wij gaan het moeten doen met het weinige.”

  PdB: Je zult ‘een voor twaalf’ moeten bellen om in dit programma je over jouw lot te moeten beklagen. Misschien heeft iemand te Devis buiten(Texas) nog een meer riant onderkomen voor jou ter beschikking.

  Ray: “Wij kunnen bijna niet meer wachten wanneer deze verrader zal vertrekken.”

  PdB: Gelukkig is een andere verrader, Marijke Djwalapersad, tot inkeer gekomen en heeft zij zich zich weer tegen de boezem van Moeder Olifant gevleid.

  Ray: “Aan verraders hebben wij niks.”

  PdB: Omdat wij, VHP-ers, opportunisten zijn, nemen wij het niet zo nauw met deze regel. Marijke, wees welkom!


  Maak melding

 9. @Ray

  Ik zie, dat het slecht met je gaat. Moest je Salam Somohardjo op WKN ophemelen voor een paar voedselbonnen, te besteden in de Pertjahjah Luhur winkel? Waar blijft jouw zelfrespect Ray? Pas op Ray, onder Surinamers heb je zo een naam. Straks noemt men jou Pertjahjah de hoer. 😉


  Maak melding

 10. Ik ben het niet eens met de mensen die K. Gangaram Panday een vuile verrader noemen. Ik denk nog steeds dat K. Gangaram Panday een goed mens is, het was aandoenlijk om te zien hoe naïef hij dacht neutraal te handelen door in het kabinet van Bouterse zitting te nemen, hij dacht dat hij gewoon VHPer zou kunnen blijven, volgens zijn redenering is hij namelijk gewoon een ambtenaar die van het ene ministerie overstapt naar het andere. Hij zal, nu hij al bijna met pensioen gaat, wel vele malen meer verdienen dan als toegewijde buurtmanager, maar dat heeft niets met omkoperij te maken, kortom dit doodeerlijke, maar een beetje simpele mannetje met een hart van goud heeft helemaal niet door dat hij misbruikt wordt door Bouterse en dat die duivelse kunstenaar hem straks, wanneer hij zijn beoogde doel bereikt heeft en Gangaram Panday niet meer nodig is, Bouterse hem net als Somohardjo met evenveel gemak als een stuk gebruikt toiletpapier zal doorspoelen. Als Gangaram Panday mij niet geloven wil, moet hij eens rustig nagaan hoeveel medewerkers van Bouterse al doorgespoeld zijn in het toilet.


  Maak melding

 11. @Ray

  “LEZEN MENSEN,…”

  Ray, zijn wij honden, om ons te gebieden te lezen. Wij kunnen zelfstandig keuzes maken en ons oordeel vormen. Je bent totaal van de pot gerukt, dat jij Salam Somohardjo, een dief, een veroordeelde zedenmisdadiger en een opportunist van het zuiverste water bij de lezers van WKN loopt aan te prijzen met een artikel van een persoonlijke vriend – Hardeo Ramadhin – van hem. Ray, onthoud een ding. Wij zijn niet als jij met een beperkt denkvermogen geboren. Jij hoeft ons niet in te fluisteren, wat te doen. Of ben je bang, dat de verkiezing van volgend jaar jou als dommerik zal ontmaskeren?


  Maak melding

 12. @Paulus

  “1. Carl Breeveld,
  2. Harish Monarath”

  Oneens!
  Breeveld heeft ingestemd met de amnestiewet, in het voordeel van de vijftienvoudige moordenaar, drugsdealer en crimineel, hij heeft onze familie opnieuw vermoord.
  Ongeschikt.

  Monorath heeft de goede leeftijd, maar suri is geen Nederland. Het volk is niet klaar voor iemand met zo’n geaardheid. Hij zal met de grond gelijk gemaakt worden, door de meelopers van de paarse promotiecampagne, daarnaast onzeker gedrag vertoond bij de aanname van de jaarbegroting 2014.
  Ongeschikt.

  Ik kijk vol verwachting uit naar andere alternatieven.
  Ik ga voor Santhokie.
  In 2010 was mijn slogan: ”DOE mij maar VHP, ondertussen leven we in een andere wereld.


  Maak melding

 13. Of je behoort tot de paarse club of je bent volksvijand.Dat is al eerder gesteld en gezegd.De arme Kesho koos maar voor om niet gemangeld te worden als volksvijand.Als ambtenaar ben je erg kwetsbaar.


  Maak melding

 14. Eens had Kesho een proces verbaal in het voordeel van een vriend gemaakt en heel ver naast de waarheid.Op de zitting werd hij door de Ovj hard aangepakt.Normaal zou er ontslag moeten volgen wegens het schenden van de ambtseed.
  Oneervol met ontslag gaan vlak voor je pensioen was geen optie.Dus doet hij zijn uniform uit en gaat op het kabinet werken.Willen of niet.


  Maak melding

 15. @Esmerald

  Het klopt niet, wat jij zegt. Breeveld heeft niet voor de amnestiewet gestemd, maar zich onthouden van stemming. Dat is natuurlijk laf, maar als toekomstig regeerder krijgt hij de kans deze fout te herstellen, door de opschorting van het 8 decemberproces ongedaan te maken. Bouta en Brunswijk zijn moordenaars en drugscriminelen, dus hun aanwezigheid in het centrum van de macht wordt niet op prijs gesteld. Als je het over schone en integere politiek hebt, dan hoort Santohki daar ook niet in thuis. Als in de VS of in Nederland over een beoogde presidentskandidaat of lijsttrekker een soortgelijke affaire als die van Santohki met Segebai aan het licht was gekomen, dan diende deze zijn of haar biezen te pakken. In Nederland moest een pasbenoemde staatssecretaris ophoepelen, omdat zij in de Surinaamse volksmilitie had gezeten. Santohki denkt echter, dat hij in Suriname ermee weg kan komen.


  Maak melding

 16. @Paulus,

  “Velen in de samenleving hebben er moeite mee dat Carl Breeveld van de politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid ( DOE) verstek heeft laten gaan bij de stemming in het parlement over de aanname van de gewraakte Amnestiewet.
  Met de kritiek is Breeveld het niet eens. In het actualiteitenprogramma Kal Aaj Aur Kal van RBN verduidelijkte hij dat het te maken had met de planning. Vlak voor Pasen kwam men met een wijziging van de Amnestiewet op de proppen.
  Rond Pasen moest Breeveld les geven in Hawaï met andere internationale docenten. Dat kon hij op dat moment onmogelijk afzeggen. “ bron: DB 180212”

  “Op de vraag of Breeveld gevraagd had aan de commissie om de stemming te verschuiven, zei hij dat er toen duidelijk gezegd was dat men het niet zou doen.
  Toen heb ik gezegd dat ik een commitment had in het buitenland en als men niet van gedachten zou veranderen, we de burgers via de media zouden inlichten wat onze reden van afwezigheid was, aldus Breeveld. ”Bron: idem”

  Conclusie: als je verstek laat gaan bij zo’n belangrijke beslissing, dan ben je in mijn ogen niet in staat om strategische beslissingen te nemen.
  Dan ben je niet in staat om een volk te leiden, want andere onbelangrijke activiteiten gaan voor….. want zeg nou zelf, met Pasen zijn de scholen gesloten ook in Hawaï.

  Die vent lag gewoon te hoela hoepelen met een of ander hoela juffertje.
  Slap excuus, slap manneke, te laat voor een nieuwe kans, het leed is al geschied.

  Ongeschikt!


  Maak melding

 17. @Paulus de boskabouter

  Die segebai verhaaltje komt alleen voor in het GROTE SPROOKJESBOEK van je baasje.
  Toen de rechter je baasje vroeg waar de bewijzen zijn begon je baasje te huilen en toen zei hij dat hij het verhaaltje zelf had geschreven en toen moest hij op bevel van de rechter ..I am Sory meneer Santokhi,zeggen.
  Wat heb je een grote fantasie vermogen,
  zou djwalapersad hetzelfd gedaan hebben bij de NDP dan zu ze vandaag de ambassadrice zijn ergens,of een minister zijn ,of op het cabinet van bouta werkzaam zijn per direct ingaan netzoals het geval met keskesipersad Gangaram Panday is.
  Somo is een verrader maar toevallig geen moordenaar of Amnestie drager.Gangaram Panday is toch een verrader net als de rest die door je baasje omgekocht zijn ,maar hij krijgt voor zijn verraad toch een hoge post van je baasje als beloning voor zijn verraad. En als het een somo moet kosten om de verkiezingen te winnen dan zo zij het.
  O,ja , men mag mij noemen wat men wilt,ook jij mag me noemen zoals het jou belieft. Ik ga me niet druk maken over zulke kleinigheden. Er zijn ernstige dingen die mijn aandacht verdienen.

  .


  Maak melding

 18. @Paulus,

  Voor wat betreft de leugens van de stinkende paars propaganda machine verwijs ik naar dit stukje tekst:

  “Santokhi spande een kort geding aan tegen Bouterse wegens smaad en laster.
  Santokhi’s advocaat Freddy Kruisland, die ook de advocaat is van de nabestaanden in het Decembermoorden strafproces, zei dat hij “het zeer op prijs zou stellen als Bouterse in de rechtszaal komt waarmaken wat hij heeft gezegd” (doelend op de afwezigheid van Bouterse in het Decembermoorden proces).
  Rechter Susanne Chu achtte niet bewezen dat Santokhi betrokken was bij de aankoop van het huis door zijn vroegere echtgenote en ook achtte de rechter niet bewezen dat Santokhi zou hebben meegewerkt aan de voortijdige vrijlating van drugscriminelen.
  Haar oordeel was dan ook dat Bouterse de toenmalige minister met opzet in zijn goede naam en eer had aangetast.

  Het vonnis was dat Bouterse in alle kranten, radio- en televisiestations in Suriname zijn excuses moest aanbieden en een bericht moest laten publiceren waarin hij zegt dat de beschuldigingen aan het adres van Santokhi niet op waarheid berusten.
  De rechter besloot ook dat voor elke dag dat Bouterse nalaat het vonnis uit te voeren, hij een dwangsom van SRD 100.000 aan Santokhi moest betalen.
  Bouterse gaf gehoor aan het vonnis en dit werd in de Surinaamse media geïnterpreteerd als ‘de eerste keer dat Bouterse publiekelijk vernederd werd”.”

  Waarom geloof jij de smakeloze leugens van bouta? Alle beschuldigingen zijn bij wet te niet gedaan. In tegenstelling tot de moordenaar bouta, die nooit in een rechtszaal is verschenen.

  Dan heb je een heleboel op je kerfstok! Zoveel, dat je noodgedwongen amnestie moet regelen om uit de bak te blijven.


  Maak melding

 19. @Esmerald

  De koopakte, een authentiek stuk, is volledig door ‘Times of Surinam’ afgedrukt. Ten tijde van de overeenkomst was Santhoki getrouwd met de dame, die de koopovereenkomst met Segebai gesloten heeft. Het is Santohkis ontkenning, dat hij niet op de hoogte was. Daarmee is echter niet bewezen, dat hetgeen Santhoki zegt, de weergave van de werkelijkheid is. Ieder weldenkend mens weet, dat als je met iemand getrouwd bent, je het met elkaar over belangrijke zaken als het kopen van een huis zult hebben, omdat zo’n daad de vermogenspositie van van de gehuwden veranderd. Santohki is naar de rechter gestapt wegens smaad en laster begaan door Bouterse en niet om zijn bewering te laten staven. Daarmee is nog steeds de vraag niet beantwoord, hoe het mogelijk is, dat de toenmalige mevrouw Santohki een korting van 75% op de marktwaarde van een woning heeft gekregen, die aan een zware crimineel toebehoorde. Voor de INTEGRITEIT van Santohki is deze vraag van groot belang, omdat de SCHIJN TEGEN HEBBEN in zowel Nederland als de VS reden genoeg is om beoogde kandidaten af te wijzen.

  Verder, jij mag best de bekwaamheid van iemand aflezen aan het feit of hij wel of niet gestemd heeft. Echter, dat is dom, want het onthouden van stemming is een legitieme mogelijkheid, die elke parlementarier ter beschikking staat. Een betere indicator van ONBEKWAAMHEID is het verzaken van wettelijke spelregels. Als een minister van Justitie zijn macht, die de wet hem geeft, niet gebruikt uit angst voor een verdachte van misdaden tegen de menselijkheid, dan ben je voor dit politieke ambt ongeschikt, omdat jij deze niet onder arrest stelt, terwijl andere moordenaars wel het resultaat van hun rechtsgang in eenzame opsluiting afwachten. Het GELIJKHEIDSBEGINSEL is een van de pijlers waarop een rechtsstaat rust. Deze veronachtzamen, en dat deed Santohki m.b.t. verdachte Bouterse in het 8 decemberproces, is het ultieme bewijs van ongeschiktheid. Als je bang bent, dan moet je geen minister willen zijn.


  Maak melding

 20. Waarom zoveel aandacht en geldverspilling voor een afgedankte politieman?’, vraagt het NPS-kopstuk en oud-diplomaat Arnold Kruisland zich af. Hij reageert vandaag, 26 september 2014, in het Dagblad Suriname op ‘de kwestie van de overgelopen’ VHP’er Keshopersad Gangaram Panday. Zelfs het informatieprogramma van de overheid, InfoAct, schenkt optimale aandacht aan hem.

  Volgens Kruisland gaat het echter om een onbelangrijke figuur die niet eens van enige betekenis was voor de VHP. ‘Het enige wat ik over hem weet, is dat hij een buurtmanager is geweest. Maar de problematiek van straatventers heeft hij nooit kunnen ordenen. Het is een chaos en rotzooi gebleven.’ Volgens Kruisland representeert Gangaram Panday geen enkele groep. Hij beschikt niet eens over een achterban.

  De hartstochtelijke wijze waarop Gangaram Panday zijn waarschijnlijke stap naar de NDP probeert te verdedigen, stemt ook Kruisland tot nadenken. Het vermoeden bestaat, zo schrijft de krant, dat er zeker een enveloppe met inhoud moet zijn gevallen. Per 1 oktober krijgt hij ook een goede baan aangeboden op het Kabinet van de President. Volgend jaar zou hij met vervroegd pensioen gaan. Volgens Kruisland moeten al de randvoorwaarden niet over het hoofd gezien worden. De oud-buurtmanager gaat niet als politieman met pensioen, maar als topambtenaar. Wat inhoudt, dat een riante pensionering op hem zit te wachten.

  Dat zelfs een politieman en buurtmanager aangelokt wordt met een baan op het Kabinet van de President, toont volgens Kruisland duidelijk het niveau aan van de huidige beleidsmakers. ‘Ook Gangaram Panday is een man niet waard om de VHP slecht te gaan bejegenen.’ Dat er vanuit de zijde van de NDP sprake is van paniekvoetbal, is meer dan duidelijk. Maar middels de overloop van Gangaram Panday van de VHP naar de NDP is er beslist geen politieke oplossing gebracht. ‘Omdat die man niets betekende binnen de VHP.’ Kruisland is stonfutoe van de NPS. En de NPS is al tientallen jaren partner van de VHP. Maar, Kruisland zegt nooit, de naam van Gangaram Panday gehoord te hebben.

  Het is Kruisland opgevallen dat de NDP vooral aantrekkelijk is voor de oude garde. ‘Het Kabinet van de President bestaat voor het overgrote deel uit de mannen uit de tachtiger jaren. Zij hebben de touwtjes in handen.’ De jongelui binnen de paarse partij worden door de politicus bestempeld als ja-knikkers. Ze zijn niet eens kritisch naar hun eigen regering toe.

  Kruisland herinnert eraan dat de NDP bij de formatie van de regering vooral de hindoestaanse bevolkingsgroep het slechtst had vertegenwoordigd. Slechts Wonny Boedhoe representeerde zogenaamd het gezicht van die groep. Maar, zij was ook de eerste minister die haar portefeuille ter beschikking stelde aan de president.

  Na verloop van jaren werd de ministerraad vertegenwoordigd door twee andere personen namelijk Ashwin Adhin, minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, en Soeresh Algoe, minister van Landbouw Veeteelt en Visserij. Opvallend is ook dat de NDP vooral personen van hindoestaanse komaf naar de partij sleept in de hoop dat die over een degelijke achterban beschikken. ‘Maar dit blijkt een achterhaalde politieke tactiek te zijn van de NDP’, stelt Kruisland.
  September 26, 2014

  En gelijk heeft meneer Kruisland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.