Procureur-generaal Punwasi met pensioen

22

Procureur-generaal Soebhas Punwasi gaat op 4 december aanstaande met verlof. Tegen de tijd dat zijn vakantie afloopt, zwaait hij af als vervolgingsbaas. Officieel gaat hij per 1 september 2015 met pensioen, een maand nadat hij de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar heeft bereikt. Totdat er een nieuwe procureur-generaal is aangesteld, zal advocaat-generaal Roy Bajnath Panday fungeren als waarnemer. Dat heeft Punwasi begin deze maand onthuld.

22 REACTIES

 1. ….pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar heeft bereikt….

  wat is nou eigenlijk de pensioengerechtigde leeftijd in suriname of hangt het van het beroep af? is het 60 of 65?

  60 vind ik schandalig jong, hoor….!


  Maak melding

 2. In tegenstelling tot een rechter, gaat een PG (= procureur generaal) eerder met pensioen, namelijk op de pensioengerechtigde leeftijd. Een rechter daarentegen oefent een vrij beroep uit en wordt voor het leven benoemd (lees: tot zijn 70ste jaar).


  Maak melding

 3. Het cocaïneschandaal blijft deze PG achtervolgen,waarbij waarschijnlijk door zijn fout zijn echtgenote ook om het leven kwam.
  Ik vraag mij af hoe hij met deze hebie heeft kunnen leven. Om zijn financiële toestand hoeft hij zeker geen zorgen te maken:hij heeft enorme lappen grond gekocht die hij t.z.t. kan verkopen met heel veel winst.


  Maak melding

 4. Uit het Punwasi archief,

  Procureur-generaal Soebhaas Punwasi is voorzitter van de commissie ‘Voorwaardelijke Invrijheidstelling en gratie’. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft de commissie voor een jaar geïnstalleerd.

  Deze commissie moet de minister uit eigen initiatief of op uitnodiging adviseren over het verlenen van voorwaardelijke invrijheidstelling van gedetineerden. Ook president Desi Bouterse zal door de commissie geadviseerd worden in gevallen van gratie aan deze groep. Dit meldt de voorlichtingsdienst van JusPol.

  Deze werkarm van Justitie en Politie heeft ook als taak om richtlijnen in verband met voorwaardelijke invrijheidstelling en gratie te formuleren en aan te bieden. De overige leden zijn functionarissen van Delinquentenzorg.

  En toen maakte bouta bekend dat hij in aanmerking komt voor Gratie en Punwasi zweeg om zijn lijf te redden !


  Maak melding

 5. Uit het Punwasi Archief

  Volgens de toenmalige minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi, een jarenlange tegenstander van Bouterse, bezocht Khan Suriname ‘regelmatig’. Hij zou toen op een stuk grond van Bouterse, bij het dorp Washabo aan de grens met Guyana, zijn gesignaleerd. Procureur-generaal Subhas Punwasi meldde de Amerikanen in een gesprek dat Bouterse ook een gesprek had met Khan bij een bevriend parlementslid thuis.

  Vermoorden
  ‘Hij voelt zich op zijn gemak in Suriname waar hij omgang heeft met Bouterse’, meldt de Amerikaanse ambassadeur in Guyana, Roland Bullen, in mei 2006 Washington. Punwasi, die nog steeds in functie is, vertelt Barnes in januari in een vetrouwelijk gesprek ook dat Bouterse mogelijk plannen had hem en Santoki te vermoorden. President Venetiaan zou toen gegijzeld moeten worden.

  Op deze manier wilde de ex-legerleider voorkomen dat hij gearresteerd zou worden na een veroordeling wegens de Decembermoorden van 1982. ‘Bouterse zou naar verluidt Khan in de armen hebben genomen om huurmoordenaars te leveren voor de moorden’, aldus een diplomatiek bericht van februari


  Maak melding

 6. @Ray

  “Op deze manier wilde de ex-legerleider voorkomen dat hij gearresteerd zou worden na een veroordeling wegens de Decembermoorden van 1982. ‘Bouterse zou naar verluidt Khan in de armen hebben genomen om huurmoordenaars te leveren voor de moorden’, aldus een diplomatiek bericht van februari”

  Sterke verhalen van meneer ‘Gewassen Poenna’, die uit hetzelfde hout als Bouta en Lonnie gesneden is.


  Maak melding

 7. @ toekimin

  Je hebt de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.

  De PG moet wel meerdere vrouwen te hebben gehad, anders kan ik jou verhaal niet plaatsen.

  Voor zover ik weet leeft zijn vrouw nog steeds.
  Wel ff goed de feiten kennen, voordat je mensen ergens mee belastert.


  Maak melding

 8. @Michael

  “Wel ff goed de feiten kennen, voordat je mensen ergens mee belastert.”

  Wat zwets je nou!. Hij heeft zichzelf belastert met een onzinnige verklaring, waarin geen weldenkend mens geloofd. Dat hij niet voor de in zijn auto gevonden coke vervolgd is geworden, heeft hij te danken aan zijn koelievrienden bij het OM, die hem de hand boven het hoofd hebben gehouden. Een kennis van mij heeft Punwasi op een feest een lijntje via zijn neus naar binnen zien werken en zij had het altijd over die junk, als ze hem bedoelde.


  Maak melding

 9. @Paulus de boskabouter

  Ja natuurlijk ,je moet toch je baasje komen verdedigen hier!?
  Voor de ndpers zijn het verhaaltjes voor de rest van ons is het de waarheid!Sjonge ,sjonge hoe ander verklaar jij de AMNESTIE van je baasje dan?!


  Maak melding

 10. @Paulus de boskabouter
  Hou toch op man,
  al je vriendjes zijn 1×24 uur aan het snuiven.Wie gaat jou vrienden geloven?
  By the way wie zijn je vriendjes?
  Zijn het de 28 amnestie indieners, brunsie,je baas bouta,,Elton,Pascal en Dinootje?!


  Maak melding

 11. 24 sept. 2014

  Off Topic !

  Beste @Ray,

  Srika moet je feliciteren! Je mag even met jouw borst vooruit lopen.

  Hedenochtend is het India gelukt – een echt groot succes – om een satelliet om een baan rond Mars te krijgen. Echt waar, dit is geen grap!!!

  Ja, Srika mag je toch eens positief aanhalen. Wat gaat nu door je heen, @Ray? Srika ziet je ogen al glimmen van blijdschap en trots.

  En nu even wachten voor de tweede vlucht van India naar Mars. Misschien kan Punwasi daar wel een enkel reis voor krijgen.

  En @Ray, hoe zien de minpunten op Mars er nu wel uit? Geven maar!!!!
  Srika


  Maak melding

 12. @Srika
  Ik ben een Surinamer,geboren en getogen in Suriname!
  Wanneer mij men vraag vanwaar ik kom zeg ik trots…ik ben een Surinamer.Natuurlijk ben ik heel trots en blij voor India dat ze vooruitgaan in de wereld.Het is immers het land van mijn voorvaderen.
  Als ik het goed begrijp is jou soort heel geinteresseerd in India.
  Maar dat is prima hoor,heel prachtig , want een land als India blijft de wereld boeien.! Jou soort ook.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.