‘Het Surinaams volk wil Santokhi’

129

PARAMARIBO, 23 sep – Het volk van Suriname wil Santokhi als president. Dit stelt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi naar aanleiding van zijn profilering als de presidentskandidaat uit de oppositie.

Het is niet dat hij dat zo graag wil of per se. Maar een goed democraat luistert naar en gehoorzaamt nu eenmaal de wil van het volk. “Het volk geeft aan wie het als zijn leider ziet. Ik timmer aan de weg vanaf ik drie jaar terug gekozen ben (tot voorzitter van de VHP, red.)”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Het zou dus logisch moeten zijn. Een definitief besluit is nog niet gevallen binnen het zogenaamde mammoetblok.

Deze bundeling van het Nieuw Front, BEP, Pertjajah Luhur en KTPI heeft nog geen overleg over de presidentiële kandidatuur op de agenda. Alleen al binnen het Nieuw Front, waar de VHP deel van uitmaakt, moet het laatste woord nog gesproken worden. Santokhi hoopt in elk geval dat de VHP met de meeste parlementszetels uit de bus komt. Traditioneel levert dat het recht op om de presidentskandidaat naar voren te schuiven.

129 REACTIES

 1. en als NF geen meerdergeid haalt om een regering te vormen ,wat dan ? gaat de VHP met de NDP en Abop werken ?
  of is dat uitgesloten ?

  en als NF de meerderheid haalt dan krijg je zeker gezeik want
  elke kapitein op het schip zal het uiterste uit de kan willen .dat hebben ze al gemerkt met Somo en Ronnie Bravo .

  ik denk dat de VHP beter alleen de verkiezingen ingaat en
  zodoende een betere onderhandelingspositie heeft en waarschijnlijk zal men niet zonder hun een regering kunnen vormen . kijk maar in 2010 .toen wilde MC met de VHP in zee en de jongere garde waaronder Santokhi had daar geen bezwaar tegen maar de oude visie-loze bokken hebben dat geboycot. misschien was het land en de economie op een veel hoger peil want er zit behoorlijk wat kennis en potentie in de VHP. en zo modderen we verder . er mag best wel gezegd worden dat de MC heel wat heeft gerealiseerd tot nu toe . er zijn ook dingen misgegaan of zijn niet op de juiste wijze aangepakt .


  Maak melding

 2. Aan Dhr. Santokhi,

  Als u president wordt van Suriname, maak ons weer trots als Surinamers.(maak niet uit waar wij wonen).
  Mij maak niet uit wie president wordt, als het maar weer goed gaat met Suriname.
  Ben als jongen van 6 jaar oud meegenomen door mijn ouders naar het buitenland(inmiddels al 46 jaar terug), maar ik hou van Su.
  Zorg er aub voor dat er geen dieveijzer meer nodig is.
  Zorg ervoor dat ons land niet gezien wordt als een drugsland.
  Zorg ervoor dat wij met z’n allen weer trots kunnen zijn.
  De éénheid moet terug, geen haat en nijd meer onder elkaar ongeacht je afkomst.
  Zo was Suriname, zo ken ik Suriname, zo moet het weer worden.

  Bedankt alvast.


  Maak melding

 3. De partijen binnen het huidige NF zijn een stel kikkers in een kruiwagen die heel gauw naar alle kanten op zullen springen !

  De VHP heeft op dit moment de sterkste troef in in handen binnen het NF en zal indien het moet alle andere partijen in de kou laten staan en verder gaan met de MC.

  Als de VHP na 2015 geen deel zal uitmaken van de coalitie kan ze het de komende 10 a 15 jaren geheel vergeten in de politiek.

  Just wat and see !


  Maak melding

 4. @Milton Fleur

  en als de NDP na 2015 geen deel meer uitmaakt van de coalitie zijn heel veel mensen blij en gelukkig.

  @Eerlijk

  precies wat je zegt en meer. laat surinamers weer trots zijn op hun land en hun leiders. laat surinamers zich niet schamen voor hun leiders en het belangrijkste van alles: laat mensen die gestudeerd hebben die plekken innemen die hun toekomt. wanneer je nu naar een overheidssite gaat, dan zijn degenen die gestudeerd hebben, degenen die onder alle ongestudeerden zitten. ik neem aan dat zij niet gestudeerd hebben, omdat er een hol of geen cv te zien is.

  dus gestudeerden, met common sense en een mind to innovate en look beyoind today and tomorrow.

  dus heb ik het niet over desie en ndo


  Maak melding

 5. Als het om de rechtsstaat/democratie, justitie en politie, de grondwet van de republiek Suriname, internationale wetten, (drugs)criminaliteit, mensenhandel, illegale wapenhandel, principes gaat, normen en waarden, rust en vrede, normen en waarden, persoonlijkheid, kwaliteiten, goed gedrag, diversiteit van de surinaamse bevolking, godsdiensten, politieke kennis en ervaring, enz. enz.enz is Santoki de beste man om op dit moment leiding te geven aan de republiek Suriname. Dit met ondersteuning van de veel van persoonlijke eigenschappen kwaliteiten van de andere leiders van NF+. Geen mens is volmaakt, maar de leiders van politieke partijen zijn de leiders die Suriname weer op de juiste koers en richting kunnen brengen en laten gaan.

  Hopelijk dat alle (jonge) kiezers van Surinamers dit inzien, waardoor Suriname niet een comminische land wordt, zoals Venezuela, Cuba, Noord-Korea, Rusland en vele moslimlanden, waar de lijders, hun gezinnen, familie, vrienden in niets ontbreekt en stinkend rijk zijn. Zichzelf gezegend hebben met hoge lonen, de beste banen hebben, zwaar beveiligd zijn met bodyguards die tot de tanden bewapend zijn in zwarte kleding, met donkere zonnebrillen in zwarte vierwieldrive auto’s met geblindeerde ruiten. Deze lijders hebben heel veel domeingronden verkregen, zie plantage Peperpot, meer dan 110 miljoen us-dollar van het ministerie van Openbare werken niet verantwoord kan worden door Ramom Abraham, Scalians op de rivieren en in het Stuwmeer, enz, enz., enz,.

  Time4change!

  Chan4pres

  Leve de democratie, Leve de rechtsstaat. Hoera, Hoera.

  Leve NF+, hoera, hoera.

  Volk van Suriname time4 change. Hoera, Hoera, Hoera!

  Leve de Vrijheden, weg met de angst, weg met bedreigingen, enz. Vrijheden is heel erg belangrijk. Democratie/rechtsstaat, Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht. Hoera!, Hoera!, Hoera!

  Weg met het communisme, weg met met de dictatuur, weg met bedreigingen,

  Stem bewust en wees bewust van uw rechten en plichten. Niemand staat boven de grondwet van de republiek Suriname en internationale wetten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij
  God Zij Met Ons Suriname

  Leve de Democratie/Leve de Rechtsstaat, Hoera! Hoera!, Hoera!


  Maak melding

 6. “Het volk van Suriname wil Santokhi als president. Dit stelt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi naar aanleiding van zijn profilering als de presidentskandidaat uit de oppositie.”

  Ja zo kan het ook, de slager die zijn eigen vlees keurt.

  feit is en blijft dat als jij deze kleine tokkie naast de vader des vaderlands Bouterse zou plaatsen in directe verkiezingen, hij gewoon grandioos zou verliezen.

  Alle peilingen hebben totnutoe uitgewezen dat de huidige President vele malen populairder is dan welk ander politicus in Suriname.


  Maak melding

 7. Het is duidelijk dat Tokkie richting KTPI, PL en NPS een boodschap stuurt.

  Al die partijen hebben afgelopen dagen laten blijken dat het Presidentschap binnen front nog geen gelopen race is. Na de verkiezingen volgens PL gaat men over de Presidentschap praten en volgens NPS mag elke partij een Presidentskandidaat aanwijzen, en alleen de geschikte kandidaat zal president worden. Volgens KTPI is het een kwestie van geven en nemen, maar belangrijker wat Soemita zei is het volgende, de balans van bestuursfuncties mag niet verstoord worden.

  Nu volgt tokkie, het volk wil MIJ als President, wie bedoelt hij precies met het VOLK, blijkbaar die 40% van mensen die op hem lijken en die in Wanica wonen, want ook voor de rest van de hindustanen is tokkie onbetrouwbaar.

  Ik zie al dat de President gewoon in de DNA gekozen gaat worden en dat zal de huidige President worden, want niet elke mammoetblok kind zal tevreden gehouden kunnen worden, ze zitten nu met zichzelf in de val en houden elkaar gegijzeld.

  2015 zal weer het jaar van de NDP worden, mark my words.


  Maak melding

 8. @Afu Sensie,

  Jij stelt dat de slager zijn eigen vlees keurt:

  1) vertel ons wie over de benoemingen gaat voor de op te richten waarheid en verzoeningscommissie
  2) vertel ons wie over de benoemingen gaat voor de op te richten constitutionele hof

  De waarden waarop Suriname zou moeten berusten, zijn eerbied voor de menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en eerbiediging van de mensenrechten.

  Deze regering lapt werkelijk alles aan haar laars. Het wordt de hoogste tijd dat iemand schoonschip gaat. Of dat Santhoki is laat ik in het midden. Nog een termijn Bouterse zou funest zijn voor Suriname.


  Maak melding

 9. @Afu Ede

  ik heb je zoveel keren al gezegd dat het gaat om de kwaliteit en niet de kwantiteit.
  Met de komst van Gangaram Pandey is de kwantiteit 1 maatje omhoog gegaan bij de NDP maar inmiddels 10 maatjes gedropt in Kwaliteit.
  Gefeliciteerd ,de NDP is in staat geweest een zwakzinnige geest als Gangaram Pandey om te kopen!
  Jullie Mogen Gangaram Pandey hebben voor altijd. Er is geen plaats voor zwakzinnigen als hem , bij de VHP !
  Als je gedacht had dat de VHP zou treuren om Gangaram Pandey heb je het MIS.Hij mag Weg.Wij zijn een landverrader armer geworden en dat is een goed teken !!!
  Mars gwe Gangaram Pandey,mars gwe !!!


  Maak melding

 10. De ene onbenul wordt straks ingeruild voor de andere onbenul.

  Ook Santhoki zal het niet lukken om welvaart en veiligheid te brengen in het door rassenhaat gevulde land.

  Creolen, hindoestanen, javanen en marrons kunnen elkaars bloed wel drinken. En toch blijven ze geloven in het onmogelijke.

  Droom maar verder sukkels, er schijnt echt geen licht aan het eind van deze lange tunnel. Schijnheiligheid wordt keihard afgestraft. Doen alsof je elkaar mag en toch een politieke partij leiden die gebaseerd is op etnische achtergrond. Hoe bizar is het Surinaamse politieke landschap eigenlijk niet ingedeeld ?

  Over 5 jaar zijn jullie moegestreden om met elkaar een leven op te bouwen en is het eindelijk doorgedrongen dat een scheiding wellicht de beste oplossing is.

  Eigenlijk hoop ik stilletjes dat Bouterse en Brunswijk samen weer een regering gaan vormen. Beiden zijn veroordeeld in Nederland voor drugsdelicten en kunnen zodoende niet zonder een beschermde diplomatieke status. Ze zijn tot elkaar veroordeeld.

  Als de marrons nog meer (hindostaans) land occuperen en de criminaliteit toeneemt, dan pas gaan de ogen open.

  De marrons en Brunswijk voorop willen alleenheerschappij over Suriname, misschien niet binnen 5 jaar, maar wel binnen 10 jaar !


  Maak melding

 11. @Ray,

  Judas Gangaram Pandey is een uitgerangeerde fossiel. Tijdens de VHP vergaderingen zat hij alleen maar te kwijlen in een 24 uurs luier. De man heeft dementie in een vergevorderd stadium.
  Weet niet wat de NDP met hem van plan is maar ik kan je vertellen dat de VHP geen traan laat om zijn vertrek.


  Maak melding

 12. ” Het volk van Suriname wil Santokhi als president. Dit stelt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi naar aanleiding van zijn profilering als de presidentskandidaat uit de oppositie.”

  Dat is nu de makke van de zichzelf overschattende corrupteling Chandrikapersad Santohki. Wat het volk wil weten, is hoe je een huis tegen 25% van de marktwaarde kunt verkrijgen. Als hij het volk dat kan uiitleggen, dan houden misschien de landbezettingen op, omdat een ieder goedkoop aan een huis zal kunnen komen.


  Maak melding

 13. “De voorzitter van de NPS, Gregory Rusland zegt dat er nog niet is gesproken over het invullen van posities. Volgens hem zal na de verkiezing bepaald worden welke partij de beste en de meest strategische kandidaat heeft. Verder stelt hij dat niet naar de zetels moet worden gekeken die partijen op dit moment hebben, maar naar de zetelwinst na de verkiezing. De verkiezingsuitslag zal bepalen wie naar voren wordt geschoven. Rusland zegt dat alle partijen binnen de combinatie het recht hebben een presidentskandidaat aan te wijzen.”

  Somohardjo heeft al eerder gemeld, dat niet over invulling van het presidentsschap gesproken. Uit het bovenstaande citaat uit de Ware Tijd blijkt, dat NPS voorzitter Rusland precies hetzelfde zegt als Somohardjo. M.a.w. Santohki spreekt voor zijn beurt. Santohki vergeet te zeggen, dat als hij president wil worden, hij de steun van de Creolen, Javanen en Marrons nodig zal moeten hebben. En deze bevolkingsgroepen houden er niet van door een koelie de les gelezen te worden.


  Maak melding

 14. Tegenwoordig is het normaal geworden dat Politici hun Partij laten voor een voorgehangen worst! De NDP heeft daar geen moeite mee want ze houden al jaren hun paarse stemvee een bordje bruine bonen voor en er wordt flink toegehapt 🙂 Zieliger kan het niet worden. De hamvraag is waarom zou je zo een makkelijk om te kopen lid willen in jouw partij? OPGERUIMD staat NETJES!!


  Maak melding

 15. @Paulus de Boskabouter zegt

  ‘En deze bevolkingsgroepen houden er niet van door een koelie de les gelezen te worden.
  Prachtig heb jij het bedacht toch Paulus/
  Jij en je gevolg kiezen toch liever voor een moordenaar,een lijder met amnestie, ja toch Paulus ndp crimineeltje?!
  ‘.
  @Paulus de boskabouter
  Nergens staat geschreven of vermeld dat Rusland zegt dat SANTOKHI niet de president kan/mag worden.’
  Loop jij niet hard van stapel ,okay dwaas Paulus.


  Maak melding

 16. @Paulus de Boskabouter,

  En deze bevolkingsgroepen houden er niet van door een koelie de les gelezen te worden ???

  Zou je sieren het woord Koelie te vervangen door hindoestaan.

  Koelies waren ongeschoolde arbeiders voor zwaar handwerk afkomstig uit Azië. De term wordt in het Nederlands specifiek gebruikt voor koloniale ongeschoolde contractarbeiders (loonslaven) uit de tijd na de slavernij. Het woord heeft verder een negatieve lading: moeten werken als een koelie (mensonwaardig); koeliewerk (zwaar, vernederend en eentonig).

  Je zet een complete bevolkingsgroep weg als mensonwaardig, dat is nergens voor nodig.


  Maak melding

 17. @Koos de Jong
  Maak je niet druk om Paulus de boskabouter.
  Hij is een NDPer in hart en nieren en voor een bordje bruine bonen een gratis busreisje naar Ocer ,een kleine betaling voor zijn aanwezigheid op de meetings van zijn baasje en en hele hoop luchtkastelen beloofd door zijn baasje is deze NDP fanaat tot alles in staat !


  Maak melding

 18. verrader en judas schreeuwen de zgn democraten maw als burger ben je bezit van de etnische partij vhp en heb je geen vrijheid je eigen keuzes te maken, je bent tenslotte bezit.

  Panday is niet de laatste die maggieblok de rug toekeert, dit is maar het begin, er zijn veel meer hindustanen die tokkie niet zien zitten, tokkie is een pathalogische leugenaar en verrader en dat weten velen.

  Niet vergeten sommige hindustanen zullen niet schreeuwen dat ze niet op VHP zullen stemmen, maar in het stemhokje zullen ze paars kleuren.


  Maak melding

 19. Trouwens met het “volk wil Santokie als President”

  Heeft tokkie een doodvonnis getekend voor NPS, BEP, SPA, PL en KTPI. Nu weten de aanhangers van al deze partijen dat als ze op deze partijen stemmen, ze eigenlijk op tokkie stemmen, de vraag is hoeveel er gaan afhaken en gewoon op een andere partij gaan stemmen.

  het Surinaams volk kent tokkie maar al te goed, toen hij minister was en die verdwenen 90 kilo drugs zijn ze ook niet vergeten maar ook al die hindustanen die hij heeft aangenomen op Juspol, of zijn Guyanese vriendin die hij op de RAIO opleiding had geplaats.

  Waarom hoeren wij trouwens hier niets meer van, ik dach dat er een rechtszaak aangespannen zou worden door de vhp.


  Maak melding

 20. De lange messen worden alvast geslepen !

  En de winner is NDP !!

  quote

  Bron: Dagblad Suriname 23-09- 2014

  ‘29 zetels voor mammoetcombinatie is een grap’

  Dat de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, onomwonden zegt dat de samenwerkende partijen, bestaande uit VHP, NPS, SPA, DA ’91, KTPI, BEP en Pertjajah Luhur (PL), gezamenlijk minimaal 29 zetels zullen halen bij de verkiezingen van mei 2015, is een grap. Deze constatering kan niet gemeend zijn, maar moet slechts een klucht, een voorspelling zijn die niet zal uitkomen, laat Rashied Doekhie van de NDP optekenen. De samenwerking tussen het NF, de BEP, PL en KTPI noemt hij een doodgeboren kind. Wat een doorbraak en succes moet betekenen voor de mammoetcombinatie zal na de verkiezingen een doodgeboren kind blijken te zijn. Doekhie twijfelt aan de leefbaarheid van deze groep, omdat het in principe ‘een oud ding is, gestoken in een nieuw jasje’. Grote delen van het volk hebben het NF bij de verkiezingen van 2010 afgewezen en kwam de regeermacht in handen van de Megacombinatie.

  De NDP alleen is zelfs groter dan het hele Nieuw Front, wenst Doekhie te benadrukken. Een klein aanhangsel erbij betekent niet dat zij de verkiezingen zullen winnen. KTPI spat uiteen en de BEP van Celsius Waterberg heeft de afgelopen periode geboet aan populariteit. Steeds meer prominenten zoeken hun heil bij andere politieke organisaties, voornamelijk bij de NDP en de Abop. De enige partijen met enige betekenis in de mammoetsamenwerking zijn de VHP en PL. Doekhie is ervan overtuigd dat de VHP niet groter wordt dan die nu is. Hij voorspelt zelf een afname in het aantal zetels voor de VHP en de PL.

  Bestuurskundige August Boldewijn laat optekenen dat Santokhi ook in Suriname die uitspraak moet doen. Lachend zegt hij: ‘vóór de verkiezingen van 2010 zou Somohardjo ook gezegd hebben dat hij 15 zetels zou behalen. Deze uitspraken worden gedaan om de indruk te wekken dat men de winnaar is.’ Boldewijn zegt verder dat Santokhi moet kunnen aantonen aan de hand van een aantal indicatoren dat die combinatie in staat is om 29 zetels te behalen. De laatste ontwikkeling met betrekking tot hun activiteiten in het parlement hebben een vrij negatieve indruk gewekt bij het volk. Zij hebben zich onthouden van stemming, terwijl de sociale wetten van belang zijn voor een ieder in het land. Hiermee heeft de oppositie de indruk gewekt dat ze niets voor het volk gaat doen. Dit noemt Boldewijn een slechte voorbereiding om die 29 zetels te kunnen behalen.

  De reacties uit Nederland, nadat men Somohardjo en Soemita weer had opgenomen in de samenwerking, waren ook niet positief. Die stap zal negatief uitpakken.

  De reacties uit Nederland liegen er niet om. Het NF heeft zichzelf een brevet van ongeschiktheid en onkunde gegeven, omdat Somohardjo en Soemita in de loop der jaren hun negatieve zijde hebben laten zien. ‘Somohardjo zal je niet horen praten over zijn visie met betrekking tot de ontwikkeling van Suriname. Hij praat alleen over zetels, zetels en zetels. Hij heeft geen visie over landbouw, de economie en noem maar op. Het enige wat hij doet, is gokken en hij koopt niet 1 maar 10 loten en gaat telkens naar een andere combinatie om te zien waar hij winst zal halen.’

  unquote


  Maak melding

 21. hahahahahaha ai boy santhoki zegt het volk wil hem .
  natuurlijk mag jij je dromen hebben maar volgens mij zal deze santhoki nooit president van suriname kunnen worden daar geloofd pero heilig in ,op de eerste p;laats is deze man niet geliefd ,heeft geen charisma denkt in hokjes en kijkt naar zijn eigen soort .de naam van zijn politieke partij zegt al genoeg hoe laat het is .
  vhp verenigde hindoestaanse partij in een multiculturele samen leving!!!!.dit wordt de wereld op zijn kop als santhoki president van suriname moet worden .mijn president desi delano bouterse nog altijd de sterke man van suriname zal alles opsommen wat zij voor dit volk hebben gedaan in de afgelopen vijf jaar .het surinaamse volk zal het verschil kunnen zien wat front in 15 jaar heeft gedaan en wat mc in vijf jaar heeft gedaan .bouterse moet alles op sommen voor het volk en dan mag het surinaamse volk kiezen wie ze wil .wij bluffen niet wij doen wat wij moeten doen omdat deze president geliefd is bij het surinaamse volk ,een president die de gehele natie dient dat is bouterse en daarom staan wij achter bouterse ,een president die voor iedereen opkomt dat is bouterse en daarom gaan wij op jou stemmen in 2015 ,wij weten dat de huidige president niet hokt niet onder doet voor nederland maar zakelijk te werk gaat en daarom zeg ik op naar 2015.


  Maak melding

 22. Whahahaaaaaa…we moeten Boldewijn en doekhie gaan geloven??!!!

  Bestuurskundige August Boldewijn ergert zich mateloos eraan dat door een NDP-afdeling een brief zou zijn gericht naar de paus van het Vaticaan. ‘Suriname wordt op deze manier international te kijk gezet. Het is een zeer ondiplomatieke daad geweest. Deze NDP-afdeling maakt het alleen maar moeilijker en gecompliceerder voor Suriname’, zegt Boldewijn. Wat voor consequenties dit uiteindelijk voor het land zal hebben, hier durft Boldewijn niet aan te denken. Hij neemt ook in ogenschouw de kwestie van de Europese Unie waar Suriname een voorproefje is gegeven van isolement. ‘De EU heeft ons al een signaal van diplomatieke belediging en isolatie gegeven. Het moet niet uit het oog verloren worden dat het Vaticaan ook deel uitmaakt van de EU’, zegt Boldewijn met klem. ‘Wat denk je dat gaat gebeuren? De paus gaat ons gewoon uitlachen. Hij doet geen zaken met kleine jongens. De brief van hun zal onbeantwoord blijven.’

  Boldewijn benadrukt dat niet vergeten moet worden dat de paus het staatshoofd is van het Heilige Vaticaan. ‘Dat een afdeling van een partij het waagt om een brief naar hem te sturen, is een zeer ondiplomatieke daad. Door onkunde en onverschilligheid wordt Suriname international verder kapotgemaakt. In een dergelijk geval moet het staatshoofd van Suriname, president Desi Bouterse , de paus aanschrijven.’ Boldewijn weet bij voorbaat dat indien dit zou gebeuren, de paus hem beleefd zou vragen om eigen zaken zelf in orde te maken. ‘Om de hartelijke en vriendschappelijke betrekkingen tussen het Vaticaan en Suriname te behouden.

  Ah.ben jij ook TE koop Boldewijn ?!


  Maak melding

 23. @Koos de Jong

  “Zou je sieren het woord Koelie te vervangen door hindoestaan.”

  Zolang exponenten van dit hebzuchtige volk het over Marrons hebben, die genetisch behept zijn met criminaliteit zal ik hen met de term koelie duiden.


  Maak melding

 24. @AFu Ede en Armand en de rest van de boutisten.
  Jullie hoeven je niet aangesproken te voelen. Met het volk wordt bedoeld de rechtaardige surinamers. Er staat nergens geschreven HET PAARSE VOLK wil.


  Maak melding

 25. @Domme koelie Ray

  “Nergens staat geschreven of vermeld dat Rusland zegt dat SANTOKHI niet de president kan/mag worden.’
  Loop jij niet hard van stapel ,okay dwaas Paulus.”

  Je moet lezen wat er staat. Santohki zegt, dat het volk hem als president wil. Twee oppositieleiders, die grote delen van surinaamse electoraat vertegenwoordigen, bevestigen de zienswijze van Santokhi totaal niet. Rusland heeft ook niet gezegd, dat Bouta niet nog een termijn president mag zijn. Begrijp je het nu, nu ik een parallel met Bouta getrokken heb? Santohki spreek voor zijn beurt en dat gaat hem opbreken.


  Maak melding

 26. “Santohki vergeet te zeggen, dat als hij president wil worden, hij de steun van de Creolen, Javanen en Marrons nodig zal moeten hebben. En deze bevolkingsgroepen houden er niet van door een koelie de les gelezen te worden.

  @Paulus de domkabouter,

  Helaas moet ik je hierin helemaal gelijk geven! Creolen, marrons, javanen e.a. willen liever niet onder een Hindoestaan werken. Anderzijds zijn er genoeg schaamteloze Hindoestanen (zoals nu deze Pandey) die wel graag onder een creool, marron, javaan, kutta, billiie en dictator werken.


  Maak melding

 27. ” Het volk van Suriname wil Santokhi als president “. Dit stelt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi.

  Wie ziet Chandrikapersad Santokhi als het volk van Suriname ?
  Mensen die op hem lijken ?

  Meneer Waterberg laat u geen zand in de ogen strooien want u lijkt in de verre verste niet op hem.

  Viva la Republica


  Maak melding

 28. Huh mensne laten we ff wel wezen, VHP houdt veel Meet the People acties, en er staan hele stammen uit het binnenland te roepen dat ze idd CHAN willen LOL ja en TERECHT… KOELIE, enne wat als blijkt dat Chan Afrikaans bloed in zich heeft ….. maakt hem dat dan ineens een betere Kondreman….. hij is al een echte Kondreman in Hart en Nieren en is er voor het gehele volk, wij gaan niet etnisch denken Kondreman = Kondreman, je etniciteit is SURINAMER gesnopen ? Goedzo….

  HET VOLK WIL IDD CHAN 😀
  en TERECHT !
  IEMAND DIE HET LAND
  ECHT AAN KAN
  DAT IS CHAN
  🙂


  Maak melding

 29. DiDiBrie zei Dino was de beste die CTU zou kunnen runnen, a 2 letter CRRRRRRIMINEEL. Maar wat hem(DinAAPJE) is overkomen, zal de volgende president niet overkomen, waarom omdat deze zich zal houden aan/met de ontwikkeling van het land. Nou dan; voor mij is Santhoki de beste die zich zou kunnen bewegen in dat wespennest in Su. Rusland is even rustig als PRESIDENT VENETIAAN., mmmmmaarrrr als wij/NPS de groooootste worden dan zien wij ’t wel, maar dan moet je echt wel groter zijn en zover zijn wij nog niet. Dit geld ook voor dhr Waterberg van de BEP, indien hij de grootste wordt, trouwens het geldt voor hun allen. Volk het BLOK zal het zeker maken, heb geloof in je leiders/BLOK volk van Su. In elk geval DiDiBrie kang gwe nanga alla ing belofte. Odiiiiiii, odiiii
  Glenny.


  Maak melding

 30. je kunt lullen wat je wil,maar alles is beter dan de huidige moordenaars bende..

  welke bedrijf ,land, regering, is berijdt sme te komen ondersteunen..

  waar zijn al die investeerders,die op zanderij staan te dringen om toegelaten te worden..

  ik praat niet over al die beloftes die gedaan zijn dood de hoofdverdachte moordenaar,waarbij hij zelf verklaart heeft,dat die 15 vermoorden,, op de vlucht zijn dood geschoten,,,maar niet gezegd door wie….

  laat zowel ronny als ddb alleen vliegen naar het buitenland,als ze durven..


  Maak melding

 31. He jongens, de barmannen hebben pauze
  we zetten alle stoelen aan de kant
  de dansvloer op, dan bouwen we een feestje
  De remmen los, nu springen we eens uit de band
  Kom op opa, schiet eens uit je sloffen
  En oma zet je beste beentje voor
  straks vliegen hier de veters uit je schoenen
  En zingen we allemaal in koor

  wij vieren feest dus weg met de dictatuur
  Want nu is het tijd voor de democratie in Suriname
  Voor Suriname geldt de rechtsstaat, van Noord naar Zuid en van Oost naar West
  Wij zakken door, we worden geen communisten, zoals in Cuba, Venezuela, Noord-Korea of moslimlanden
  En Kiezers stemmen allemaal voor de samenwerkende democratische partijen
  Dat wordt weer lachen, dat wordt een dolle boel
  Kom op kiezers, stem voor de democratische partijen, kom op aansluiten

  De kasekoband gaat van schrik steeds sneller spelen
  De drummer gaat van schrik gillend onderuit.
  De tropetist blaast de communisten hun oren doof.
  De dirigent slaat af en brul: licht uit, wij Surinamers worden geen communisten,
  De barman is zichtbaar van de kook
  Hij trekt gauw aan de bel en geeft een rondje
  De glazen dansen op de bar, wij in de zaal ook.

  wij vieren feest, dus weg met de dictatuur
  Want nu is het tijd voor de democratie in Suriname
  Voor Suriname geldt de rechtsstaat, van Noord naar Zuid en van Oost naar West.
  wij zakken door, wij worden geen communisten, zoals in Cuba, Venezuela, Noord-Korea en moslimlanden
  En kiezers stemmen allemaal voor de samenwerkende democratische partijen
  Dat wordt weer lachen, dat wordt een dolle boel.

  De democraten, de winnaars staan te springen en te juichen, lachen en heupwigen
  De land staat op z’n kop, de wij zijn bevrijdt van de dictator.
  het totale Surinaamse volk schreeuwt, , leve de democratie, hoera! hoera! hoera.


  Maak melding

 32. @Paulus de BosMONSTER

  Die twee grote oppositie leiders hebben hun Eigen mening en dat mag binnen het Nieuw Front. Je bent niet verplicht .ja baas,’nee baas’.zoals je zegt baas. te knikken als robots binnen de NDP.
  Daar gaan ze met baasje altijd eens zijn al schiet baasje nogeens 15 man kapot. Dan gaan dezelfde robots in koor zingen…Ja baas amnestie deel 2 is al gereserveerd voor je’.
  Ze zijn TE bang bij de NDP om hun smoelwerk open te doen en baasje tegenspreken…hoooooo maar.
  En als Rusland en die andere oppositie leider de overtocht willen maken naar de NDP dan Mogen ze weg gaan!!!!
  Wij gaan dan de strijd in alleen met de heer Santokhi. Hij alleen is genoeg om bouta en de overige landverraders te verslaan!


  Maak melding

 33. Ray
  SANTOKHI ONZE LEIDER , REDDER . EN TROTS.
  Hup,hup Santokhi!

  >
  >
  Ray
  Santhoki onze leider , redder en trots, je heb vast wel een Bollywood film gekeken en schrijft hier wartaal. 1ding ben ik met je eens Santhoki is de leider van en voor alle hindoestanen en jullie mogen trots op hem zijn maar een leider van een etnische partij kan nooit een leider voor alle Surinamer zijn. Hier heb je link van je redder en trots
  http://dossiersantohki.blogspot.nl/2008_09_01_archive.html


  Maak melding

 34. “Anderzijds zijn er genoeg schaamteloze Hindoestanen (zoals nu deze Pandey) die wel graag onder een creool, marron, javaan, kutta, billiie en dictator werken.”

  Blijkbaar kiezen deze uit twee kwaden het minste kwaad. Onder hun eigen hebzuchtige mensen werken is moeilijker door hen te verteren.Volgens mij is er al meer dan twintig jaar geen dictator in Suriname aan de macht. Zelfs de huidige president, verdachte van zware criminaliteit, heeft de macht niet via een coupe gegrepen. Dus klets je onzin!


  Maak melding

 35. Filteren

  Tegenwoordig schaam je je om je Surinamer te noemen. Time for change!!!
  >
  >
  Tuurlijk moet jij je schamen , hindoestanen zijn nooit echte Surinamers geweest. De hindoestaan identificeert zich vaak als en Indiër en zal niet snel toegeven dat het uit Suriname komt en dat is nooit anders geweest! Als jij change wilt stap in de boot richting INDIA.


  Maak melding

 36. @Paulus de Boskabouter
  Jij klets zomaar in de ruimte!
  De verraders lopen over omdat je corrupte baas hun omkoopt !
  Percelen,geld,auto’s vergunningen,goudmijn, ministerspost,linker of rechterhand worden van bouta,ambassadeurs…dit alles beloofd je baasje hun.Wat heft je baasje jou beloofd? Hoe groter de prijs hoe meer verraders overlopen!Je baasje weet alles over Corruptie!Hij doet hetzelf !!!

  Bij de VHP wordt je niks beloofd. Geen wonder toch dat de verraders bij jou in de rij willen scharen ,ja toch?!


  Maak melding

 37. @Ray

  “Wij gaan dan de strijd in alleen met de heer Santokhi. Hij alleen is genoeg om bouta en de overige landverraders te verslaan!”

  Natuurlijk! Als de occoupanten vanaf morgen verklaren hindoestaan te zijn en dus op hun broeder Santohki zullen stemmen. Welke Bollywood film heb je bekeken? Slumdog millionaire?


  Maak melding

 38. Ray

  @Afu Ede

  ik heb je zoveel keren al gezegd dat het gaat om de kwaliteit en niet de kwantiteit.
  Met de komst van Gangaram Pandey is de kwantiteit 1 maatje omhoog gegaan bij de NDP maar inmiddels 10 maatjes gedropt in Kwaliteit.
  Gefeliciteerd ,de NDP is in staat geweest een zwakzinnige geest als Gangaram Pandey om te kopen!
  Jullie Mogen Gangaram Pandey hebben voor altijd. Er is geen plaats voor zwakzinnigen als hem , bij de VHP !
  Als je gedacht had dat de VHP zou treuren om Gangaram Pandey heb je het MIS.Hij mag Weg.Wij zijn een landverrader armer geworden en dat is een goed teken !!!
  Mars gwe Gangaram Pandey,mars gwe !!!
  >
  >
  Ray
  Ray je bent een RACIST in Hart en Nieren! Wanneer niet hindoestaanse NDPER naar de VHP overlopen zeg je graag het heeft met vertrouwen en leiderschap te maken binnen de VHP partij. Maar wanneer Hindoestanen van de VHP naar de NDP overlopen zijn ze volgens ray allemaal verraders omdat ze niet bij hun soort of op hun soort willen stemmen. RAY je Bent Een racist en nu kan iedereen dit duidelijk zien. Heb niet het lef om andere voor racist uit te maken kijk eens goed in de Spiegel dan zie hoe een racist eruit ziet!


  Maak melding

 39. @Ray

  “JE LULT!!
  Je mag ons noemen hoe je wilt !!!
  Niemand gaat zich aan jou storen !!!”

  Koelie, blijkbaar stoor je je daar wel aan! Het is natuurlijk niet niks, als iemand eindelijk de waarheid over koelies als hebzuchtig en gierig volk durft te zeggen.


  Maak melding

 40. NA MI

  Waar komen jullie vandaan?!
  Waarom schamen jullie te zeggen dat jullie uit Afrika komen?!
  Zoveel hebben je voorouders voor jullie schaamteloze nazaten geleden eerder, maar geen 1 woord van dank komt uit jullie hangende lippen voor jullie voorvaderen die vanuit richting Afrika hier kwamen. Alleen als het gaat om SMARTE GELD in ontvangst te nemen dan laten jullie een paar kokodrillen traantjes vloeien.
  Laat ons, de hindostanen, okay,
  Wij zijn onze voorvaderen zeer dankbaar dat ze de oversteek gedurfd hebben te maken uit India naar Suriname. Dankzij hun hebben wij een heel beter leven hier. Daarom hebben wij als dank BABA en MAI in Paramaribo vereeuwigd.
  Zeg eens wie zou je willen vereeuwigen als van afrikaanse nazaat in Paramaribo?
  Een hutu, een tutu, Paulus de boskabouter…?!
  laat het weten Baja,benne benieuwd!


  Maak melding

 41. Ray

  @AFu Ede en Armand en de rest van de boutisten.
  Jullie hoeven je niet aangesproken te voelen. Met het volk wordt bedoeld de rechtaardige surinamers. Er staat nergens geschreven HET PAARSE VOLK wil.
  >
  >
  @Ray
  Ray ik lach mij krom om je onzin, noem je de dieven, schurken, oplichters binnen de VHP rechtvaardig . ray ik weet dat door ziekenfonds eigenbijdrage ben je niet instaat om je medicijnen te bekostigen, Ik betaal je medicijnen voor je als je me beloofd dat je ze zo snel mogelijk in neemt. MEID je kier mie ! ik denk dat die koeliekop van je gaat bossen wanneer NDP de verkiezingen in 2015 heeft gewonnen, wat gaan die VHP koelies dan doen Staatsgreep plegen?
  http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2014/06/17/the-economist-bouterse-wordt-herkozen/


  Maak melding

 42. Ray

  NA MI

  Waar komen jullie vandaan?!
  Waarom schamen jullie te zeggen dat jullie uit Afrika komen?!
  Zoveel hebben je voorouders voor jullie schaamteloze nazaten geleden eerder, maar geen 1 woord van dank komt uit jullie hangende lippen voor jullie voorvaderen die vanuit richting Afrika hier kwamen. Alleen als het gaat om SMARTE GELD in ontvangst te nemen dan laten jullie een paar kokodrillen traantjes vloeien.
  Laat ons, de hindostanen, okay,
  Wij zijn onze voorvaderen zeer dankbaar dat ze de oversteek gedurfd hebben te maken uit India naar Suriname. Dankzij hun hebben wij een heel beter leven hier. Daarom hebben wij als dank BABA en MAI in Paramaribo vereeuwigd.
  Zeg eens wie zou je willen vereeuwigen als van afrikaanse nazaat in Paramaribo?
  Een hutu, een tutu, Paulus de boskabouter…?!
  laat het weten Baja,benne benieuwd!
  >
  >
  @Ray
  Ray oorspronkelijk komen alle mensen uit Afrika, ik schaam mij niet voor de afrikanen sterker nog ik hou van alle afrikanen en de goede rechtvaardige hindoestanen en daar hoor jij niet bij RAY ga maar lekker op de racistische toer Afrika is 1000X beter dan India en dat weet je ook.


  Maak melding

 43. @NA MI

  “Tuurlijk moet jij je schamen , hindoestanen zijn nooit echte Surinamers geweest. De hindoestaan identificeert zich vaak als en Indiër en zal niet snel toegeven dat het uit Suriname komt en dat is nooit anders geweest! Als jij change wilt stap in de boot richting INDIA.”

  Ze speculeren het land naar de Fillistijnen en gaan vervolgens de beschuldigende vinger richting Marrons wijzen. Suriname is niet alleen van de hindoestaan. Desnoods komen de Marrons alles onder hun massalakeutel weghalen.


  Maak melding

 44. @Nami
  Keihard de Waarheid hou ook van hindoestanen maar dan als huisdieren ze zijn Behaard en worden geboren met staart. Die dikke koelie Santhoki zegt dat de Surinamers hem als president willen ik kan hem zeggen wat de creolen willen en dat is die dikke Koelie Santhoki aan de Hoogste boom in Suriname ophangen samen met alle verraders of toekomstige landverraders. Ray zaterdag 4 oktober ben je jarig het is alweer dierendag en alle koelies op waterkant krijgen van mij een tros banaan waar kan ik van jou sturen, ik wilt het ook persoonlijk afgeven maar dan krijg je een doos banaan voor jou en je familie!


  Maak melding

 45. Paulus is weer Sauls geworden en totaal geradicaliseerd.Ook creolen hebben grote lappen grond.Waarom gaan de djoeka’s niet daar hun geluk beproeven.Het gaat de djoeka’s om grond dichtbij de stad van waar ze hun rooftochten kunnen organiseren.Waar er beschikking is over electriciteit en leiding water.Van waar uit hun kinderen gelijk langs de straten knippa’s kunnen venten.
  En als de hindoestanen in het bevolkings register als hindoestaan staat in geschreven dan kan geen enkele kabouter er wat aan veranderen.Ook als de hindoestaan zich telken male voor indier uitgeeft.En wat dan?Hij lijkt toch op één.De blakka mangs schijnen zich te schamen om zich Afrikaans te noemen.


  Maak melding

 46. Heren creolen wees maar flink trots op jullie afkomst, net weer terug in Nl. na een maandje in Suriname doorgebracht te hebben, en dagelijks daar de kranten doorgelezen, leuk die berichten over inbraken , overvallen en geweld, en mogen jullie raden welke bevolkingsgroepen daarin oververtegenwoordigd zijn, dezelfde die ook het bovental voert in Santo Boma


  Maak melding

 47. Als Santhokie president wordt, wordt het hier klein India waar 77% van de meisjes vòòr hun twaalfde wordt verkracht door oom, neef, stiefvader, buurman, broer, vader. In ieder geval niet door een vreemde.
  Dat hoorde ik net op het journaal.

  Begrijpen jullie waarom de gevangenis niet is overbevolkt door Hindostanen? Want een kind verkrachten is een veel zwaardere misdaad dan een inbraak plegen. Maar jammer genoeg wordt het door de Indiers niet gekenmerkt als misdaad. Het schijnt te horen bij de cultuur. De verkrachters lopen vrij rond en blijven maar door verkrachten. Ze worden niet veroordeeld en berecht. Ook niet voor het mishandelen van de eigen vrouw en de kinderen door man/vader en schoonfamilie.

  Liever trek je mijn ketting van mijn hals dan dat je mij bruut verkracht, zal elk meisje zeggen, weet ik zeker.
  Je moet de tekortkomingen van je eigen soort ook onder ogen willen zien. Pas dan kun je er wat aan doen.
  Anders ben je niet eerlijk tegen jezelf en je eigen soort.


  Maak melding

 48. Het Surinaams volk wil Bouterse en dat weet iedereen in Su. Alleen op waterkant.net blijft men dromen over succes van verrader en redimoesoe Santhokie bij de verkiezingen.
  Mijn hele familie stemt NDP en ook al mijn vrienden en kennissen.


  Maak melding

 49. @hans

  Kom net terug uit Nederland en het is alleen maar pedo en haat tegen moslims wat de klok slaat. Triest volk die macambas. Wat ben ik ben blij dat ik creool ben.


  Maak melding

 50. @Ray

  Beste koelie Ray,

  Wij schamen ons zeker niet voor het feit dat we uit Afrika komen. We hebben door onze afkomst grote leuters en menig koelievrouwtje staat graag open voor ons. Letterlijk en figuurlijk natuurlijk. Wij hebben geen complex en schamen ons zeker niet voor onze apparaten. Condooms zijn vaak te klein voor ons en voor jullie koelies te ……… ?????????????

  GROOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 51. @African Warriors en
  ,NA MI,Paulus de bosmonster

  Was het even vergeten.
  Jullie sort moeten ten koste van allews een hindostaanse als bruid hebben !
  Hahahaaaaa….al moeten jullie zorgen voor 10 koeien en een zundapp als bruidsschat,,maar een hindostaanse vrouw aan jullie zijde geeft jullie een bepaalde status in de maatschappij volgens jullie.
  En ja jullie schamen je over het thuisland van je voorvaderen namenlijk AFRIKA. Of Afrika beter is dan India …tja daar heb ik mijn twijfels en heel veel twijfeld over.
  Overlopers zijn landverraders netals bouta de couppleger , en December moordenaar. Van verre al zie je AMNESTIE op zijn kop gedrukt staan.Het zijn alleen de boutisten zoals jullie die iets van RACIST hierin zien.
  Jullie zijn niet zomaar dom maar SUPERDOM.
  @Paulus de boskabouter
  Nee,ik maak me niet druk om jou. Ik vind het juist zielig van jou dat je anderen probeert mee te slepen in die RACISTISCHE sleur van je.
  Ieman heeft het gezegd hier..je hebt de hersenen van een KABOUTER en die person heft gelijk ook.
  You are a very small minded person.


  Maak melding

 52. @Paulus de boskabouter

  Ik wenste dat je de film SLUMDOG millionaire zou zien.
  Je zou een heleboel uit deze film kunnen leren .
  Het is net een film special bested voor jou soort..
  Slumdog millionaire is een SUPERHIT movie.Maar jou soort gaat deze movie toch niet willen zien,jullie willen toch liever blijven occuperen,verkrachten ,moorden en stelen ,ja toch?


  Maak melding

 53. Prachtig al die haat en racistische reacties. Surinamers zeiken altijd dat bakra’s racistisch zijn maar wij Surinamers spannen de kroon.

  Laat marrons, stadsnegers en javanen maar openlijk vertellen hoe ze over Hindoestanen denken. Gooi het er maar uit zwarte broeders en zusters !


  Maak melding

 54. Zonder de hindoestanen hebben de croelen niks vreten in dat land . In de tijd van de lachmon heeft su nooit zoveel ellende gekend als nu het geval is in su. Wie zijn de succes volste mensen op aarde? Dat zijn de indiers e de hindoestanen.


  Maak melding

 55. Ja mensen neem notitie van hetgeen hier geschreven wordt. Zie de intolerantie en haat van de hindustanen jegens de zwarten en andersdenkenden.

  Zie maar wat jullie zwarten en andersdenkenden te wachten staat mocht de VHP het ooit voor het zeggen hebben in Suriname.

  We hebben het eerder al gezien richting de zanger van zundap en 10 koeien. Tijdens front 1 was het deze zelfde groep die de doodstraf wilde invoeren in Suriname. Tijdens front was het ook deze groep die wapenvergunningen als warme broodjes uitdeelde aan vhp’ers.

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee, denk goed na voor je je kruisje plaats in 2015.

  A no ala pirie tifi na lafu.


  Maak melding

 56. Nederland heeft de grootste fout gemaakt na de afschaffing van de slavernij!! Suriname zou bloeien tot grote hoogtes.Maar helaas een bepaalde groep is nooit in staat gebleken om zich te ontwikkelen en het is wetenschappelijk ook bewezen.
  Nederland had voor repatriering voor de slaven moeten zorgen naar Afrika.

  Kijk hoe Amerika het gedaan heeft. Ze hebben een stukje land gekocht en genaamd Liberia daar hebben ze de slaven na de afschaffing gerepatrieerd. En kijk hoe ze zich in Liberia hebben ” ontwikkeld”?

  Afrikanen voelen zich lekker in hun vertrouwde omgeving het oerwoud.Beschaving hebben ze nooit gekend je ziet dat ze animale trekken vertonen tijdens de evolutie hebben ze zicht niet tot mens kunnen ontwikkelen.


  Maak melding

 57. Laat marrons, stadsnegers en javanen maar openlijk vertellen hoe ze over Hindoestanen denken ………

  Laat de stadnegers, javanen, indianen, chinezen openlijk vertellen over criminaliteit in Suriname?

  Gooi het er maar uit zwarte/bruine/gele broeders en zwarte/bruine/ gele zusters !


  Maak melding

 58. Jeetje…man, man, man!!

  Wat is dit nou, bigie, bigie, sma, die hier tekeer gaan als een stelletje ongeschoolde ratten.
  Schaamteloos……..
  En deze zelfde mensen gaan op hun strepen staan bij een ‘zwarte piet’ stripfiguur.
  Schelden op je eigen landgenoten, waardeloos zijn jullie.

  Ik vraag me af wie goed genoeg is voor deze sharia-ndp-jihadisten.
  Want dat zijn jullie, ik lees, dat zij die hetzelfde geloof hebben als doekie, nu ook bekeerd zijn.
  Wie is goed genoeg?

  Zal ik meedoen, ja, daar gaat ie dan:
  “Als ik die koelies ben, dan verkoop ik have en goed aan die mafia chinesen en torkoes.
  Laat die licht zwarte blacka’s en redie nengre’s en die djoeka’s het lekker uitzoeken.
  Verkoop je grond, en laat ze lekker de p… krijgen.

  Zo…..hoe voelt dat……………?

  Mocht die vijftienvoudige moordenaar, crimineel, drugsdealer, cokesnuiver weer winnen, serie a djarie.
  Doekje eromheen en laten zinken, natuurlijk na verkoop.

  Hoe valt dat……………………..!!!


  Maak melding

 59. Esmerald etaleert hier het typische front gedachtegang.

  Als wij niet kunnen regeren dan maar de hele boel laten zinken, na ons de zondvloed.

  Wij zijn de rechtmatige eigenaars van Suriname en als wij niet mogen dan maar niemand. Dit gedrag wijkt niet zover af van de gedachtegang van extremisten zoals de Taliban of IS.

  Wij waarachtige Surinamers hopen inderdaad dat jullie extremisten alles verkopen en oprotten, strikje eromheen en wegdoen is het devies dan ook.


  Maak melding

 60. de zwarten schreeuwendat ze gediscrimineerd worden enz. ,maar wat ik hierboven leest, zijn het de zwarten die de gootste racisten zijn en discrimineren anderen door jalozie, dat zij niet vooruitkomen en anderen niet.ze zijn niet racisties tegen jindostanen, maar ook tegen blanken. hier krijgen ze volop kansen om te werken, maar ho maar dat kan alleen door een zweep, want ze hebben nog steeds een trauma over gehad van het slaven verleden, daarom zullen ze nooit vooruit komen. ik hoop dat de chinezen suriname overnemen, dan heb je het probleem niet tussen negers en koeli, dan weet ik zeker dat het goed komt en de negers zullen het onderspit delven.luilakken dat ze zijn.


  Maak melding

 61. Hoi, hoi, hoi Afu,

  Long time no see…gniffel, gniffel… 🙂
  Niet dat ik je gemist hebt of zo hoor, whahahahahaha.

  Afu, vertel de lezers dat jij en ik, dat wij samen aan de Noordzee wonen, apart natuurlijk.
  Af en toe zijn we in suri. Het enige wat we gemeen hebben is dat we de ‘politiek’ op de voet volgen.
  Tenminste, ik heden in mindere mate, en jij alleen rondom de verkiezingsperiode, vanwege je toelage, hihihi…
  Dus……… m.a.w. d.w.z. ik kan nooit een Fronter zijn, sterker nog, heb nooit gestemd.
  Daaaaaagggg, met je opruiende teksten… heeft geen effect.

  Dagelijks worden vermoedens versterkt door reacties, zoals bovenstaand op dit item. Wat ik reeds lang vermoed, in mijn ergste nachtmerries niet heb durven bevroeden, gebeurt nu.
  Ik ga niet terug naar die zooi!
  Vakantie en/of familiebezoek een beetje ‘Dan Ta Bai’, that’s it.
  Suriname is niet meer… in mijn eentje kan ik geen ijzer met handen breken.
  De suri’s moeten hun zooi zelf oplossen.
  En nu moet je geen huillie, huillie gaan doen, vanwege mijn voorstel om de boel de boel te laten.

  Zeg aan bouta, dat hij van mij en duizenden andere Surinaamse Nederlanders, zijn psa zelf mag opvreten en dat wij nog lang niet naar huis gaan…………
  Het is veels te gezellie hiero…

  Toedels!


  Maak melding

 62. roy en dagoepersad.
  jullie zijn nog zwarter dan de negers in de sahel en jullie schelden op zwarten .maak je eigen niet belachelijk man.
  in india discrimineren de lichtgekleurde hindustanen de zwarte hindustanen ,als jullie in india waren zouden ze jullie als de lage kasten zien wees blij dat je in suriname en nederland bent .zie die armoede in india pakistan srilanka bangladesh hou op met dit soort opmerkingen ,er is genoeg ellende op deze aardbol .zie al die verkrachtingen in india die jullie onder de vloermat vegen .danzij het internationaal nieuws internet en de buitenlandse journalisten komen deze ellende naar buiten .als het aan de corrupte indiase regering lag moest het onder de vloermat voor de buiten wereld .zie die bollywood filmen allemaal licht gekleurden die in de hoofd rol mogen en altijd die zwarte hindustaan die het vuile werk doet .schaam je .niet verwonderlijk dat deze mensen blanke vrees hebben .ze denken dat wit god is .hoeveel hindustanen kopen van dat spul om een lichte huids kleur te krijgen .ik ben een indiaan en een trotse indiaan ,dat kunnen deze mensen niet zeggen .ik ben in mijn land wanneer hoepelen jullie terug naar zuidazie als het zo goed gaat in india .
  niet voor niets hebben jullie lachmon een witte kabouter beeld geschonken terwijl deze man gewoon donker getint is maken ze een witte standbeeld met lange armen van die man .schamen jullie je voor je donkere huids kleur ,hebben jullie geen eigen waarde vraag ik als indiaan mij af .wat voor opbouw doen jullie in suriname ,alleen je eigen soort dienen gaat niet in suriname aanpassen of opkrassen richting zuidazie .steeds afgeven op anderen alsof jullie het beter hebben dan anderen .natuurlijk heb je succes verhalen van hindustanen maar dat geldt ook voor creolen javanen en andere rassen .ik voel mij niet verantwoordelijk als een andere indiaan negatief in het nieuws komt omdat ik indiaan ben , netzo goed geldt het voor andere rassen die zich niet verantwoordelijk voelen .voorlopig vindt ik persoonlijk dat bouterse de beste president is van suriname .nog aron nog venetiaan nog lachmon hebben zoveel gedaan voor suriname als bouterse .mocht santhoki president worden van suriname hoop ik niet dat hij dat land in chaos stort vanwege het hokjes denken .de vhp laat het merken dat ze steeds het hebben over de hindoestaan .santhoki komt nederland in maar komt bij zijn achterban praten over diaspora terwijl er javanen creolen chinezen zijn die je dan ook oproept om uitleg te geven maar steeds roepen vhp organisatie stelt mensen niet gerust .hoe wil je suriname opbouwen en het steeds hebben over jou eigen soort het gaat niet werken .obama is president van de machtigste land op aarde hij kan niet aan zwarten de voorkeur geven hij moet president zijn over alle amerikanen als je nou een zwarte amerikaan ,witte amerikaan of latino bent hij zal ze allemaal als een moeten zien en zo moet santhoki denken maar deze santhoki denkt in hokjes .moet nog zien dat deze man president wordt ,niets is onmogelijk dat hij het wordt tenslotte is hij surinamer en het surinaamse volk beslist niet ik als surinederlander en dat geldt voor alle surinederlanders inclusief nederland hebben wij niets te vertellen alleen de surinamers in suriname die daar wonen .


  Maak melding

 63. Dit zal een Afrikaans land nooit lukken !

  Met slechts een fractie van de kosten van de NASA is India in een keer in geslaagd om een satelliet in een baan om Mars te brengen. Zelfs de Chinezen is dit nog steeds niet gelukt!

  Meer bewijs heb je niet nodig om je leiderscapaciteiten te tonen.

  In Suriname doen de nakomelingen van de Afrikanen er goed aan om de leidersrol van de nazaten van de Indiers te accepteren.

  Anders zal het slecht aflopen met het land en gaan deze nazaten hun eigen weg kiezen. India bewijst waartoe ze in staat zijn.

  Quote

  Ook Indiase satelliet bereikt Mars

  De Indiase satelliet Mangalyaan is aangekomen bij Mars. Volgens de Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO bereikte de sonde de rode planeet in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.40 uur (Nederlandse tijd).

  De satelliet is in een baan rond de planeet gebracht en moet daar de dampkring van Mars bestuderen.

  Mangalyaan (Hindi voor Mars-schip) moet meten hoe gassen in de dampkring vervliegen en in de ruimte terechtkomen.
  Daarnaast gaat India zoeken naar sporen van methaan. Dat is een gas dat onder meer ontstaat wanneer uiterst kleine organismen stoffen afbreken. Als er methaan is, zijn er misschien minieme vormen van leven op Mars.

  De satelliet werd in november de ruimte ingestuurd. Na een tocht van 300 dagen is ruim 700 miljoen kilometer afgelegd.
  India heeft nu als vierde Mars bereikt. Eerder lukte dat de VS, Rusland en Europa. Japan en China zijn daar nog niet in geslaagd.

  Prestigeproject

  Voor India was de missie dan ook vooral een prestigeproject. De opkomende ruimtegrootmacht wil laten zien dat het de technologie in huis heeft om de moeilijke oversteek naar Mars te maken.
  Maandag bereikte al een Amerikaanse sonde Mars. Maven werd rond dezelfde tijd gelanceerd als Mangalyaan. Net als India hoopt ook Amerika meer te weten te komen over de rode planeet.

  Unquote

  Bron: Nu.nl


  Maak melding

 64. Beste Micheal,

  Het zijn de ego’s en hebzucht van Surinaamse leiders die het land nekken. Ook de verschillende culturen maken het niet makkelijker op. Ook niet onbelangrijk, voor 500.000 inw telt Suriname teveel politieke partijen. Het land telt minder inw dan een stad als Rotterdam. Ik heb al eerder gepleit voor een nieuwe generatie leiders. Sinds jaar en dag wordt Suriname bestuurd door bejaarden. Mensen met een oude denk wijze. Intussen blijft de wereld veranderen en in Suriname blijven de oude leiders op het pluche zitten.

  Onze vriend Machiavelli had gelijk:

  De ene verandering legt altijd de grondslag voor de verandering die erop volgt. (Behalve in Su)

  PS: het etnische racistische geleuter hier komt mijn strot uit. Je zou verwachten dat na alles wat Suriname meegemaakt heeft verstandig met dit onderwerp omgaat.


  Maak melding

 65. michael

  jij als hindoestaan dat wil je horen dat wil je zien niet negatief .
  alles wat jullie slecht doen moet onder de vloermat dat bedoel ik enzo zijn hindoestanen .jullie zijn zielig .die verkrachtingen ,vrouwen doden of verminken ,incest in de familie ,familie eer
  corruptie ,jullie schaamte dit alles verdonker manen jullie de buiten wereld mag het niet weten anders is de familie eer geschonden en daarom willen de meisjes niet leven met een hindustaan maar liever een andere ras .die armoede kent de hele wereld die er in india heerst .de lijken liggen er op straat .neem een kijkje op het internet dan weet je genoeg over india .elk land kent succes en negatief maar deze indiers houden zoveel van india dat ze het land verlaten voor een beter leven in afrikaanse landen ,europa moet je ze zien in kapotte schepen india verlaten voor een beter leven in het buitenland .michael vanwaar kom je met die naam jij als hindoestaan ,heet je geen basier ,prim kamlawatie ,tjanderwatie ,dagoebalsingh ,primdoerga waar zijn die indiase namen gebleven .schamen jullie je voor die namen zoals je je schaamt voor je huidskeur zwart .ik heb het gezien india naar mars ,amerika heeft ook zwarten die bij nasa werken dus maak je niet druk ook zwarten zijn naar de maan gegaan droom verder buit het uit dat india naar mars is gegaan mooie prestatie buit het uit maar vergeet die armoede in india niet juj zit lekker in het westen verweg van die arme zwarte hindustaan die wordt gediscrimineerd in heel zuidazie .zie die donkere hindustanen in india jij zou een van ze zijn michael als je in india zou wonen wees blij dat de lalarookh jou richting suriname bracht .ik ben nogmaals indiaan die trots is op zijn land suriname alleen hebben de blanken een puinhoop van gemaakt zie ook amerika .eerst hebben ze de indianen vermoord toen hebben ze de zwarten amerika binnen gehaald om te werken terwijl het niet hun land is de indiaan is de echte amerikaan niet de blanken .amerika heeft eerst blanke presidenten gehad en nu een zwarte president maar het moest een indiaan zijn die de eerste president moest zijn .ik zou mij afvragen hoe een hindoestaan zou reageren als er een hindoestaanse president zou zijn in amerika .de wereld zou op zijn kop gaan staan onder de hindoestanen .


  Maak melding

 66. Wat kan sherf voor de bevolking van Suriname doen, vraag ik me zelf af. ga eerst die taboe breken binnen jouw partij. Suriname heeft meer bevolkingsgroepen.


  Maak melding

 67. koos de jong, michael
  blijven jullie waar jullie zijn .
  geef mij een indiaas land waar het goed gaat als je het over afrika wil hebben .van de bijna duizend miljoen indiase mensen willen 99 procent dat land verlaten maar dat kunnen ze niet .ze pinaren als ratten .zie de beelden op het internet en mensen die dit land hebben bezocht .die paar miljoenen die rijk zijn gaan dat land natuurlijk niet verlaten maar het zijn de miljoenen kastelozen die er onder lijden .zal jij willen zeggen dat suriname onder hindustanen beter af zouden zijn !!! .waarom vluchten de indiers uit de armoede ik heb het nog niet over zuidazie waar de de armoede heerst .grote bek hebben jullie nu in europa en suriname maar jullie zijn niets .je hebt het over mars tuurlijk is dat prachtig maar men geeft er gelikjk aan dat ze beter hun miljoenen armen konden helpen ,en dat bedoel ik nou .hun negatieve kant proberen ze verbergen maar ze komen hun eigen tegen .als indiaan hof ik niet rijk te zijn maar maar mijn vrouw en kinderen hebben moraal en hebben een beter leven dan vele hindoestanen .waarom ontvluchten de indiers hun land als het ze goed gaat en waarom die verkrachtingen .en moorden praat daarover maar ontken het niet .je kan het ontkennen maar de tv beelden spreken boekdelen over india .nu vertel je iets positiefs over india de wereld staat op zijn kop voor india prima ik gun het ze maar stond je ook op voor de verkrachtingen en moorden op vrouwen en meisjes die daar plaats vinden ,ook incest door broer oom vader neef daar moet je ook hard kunnen oproepen dat het een epidemie is in india en niet zeggen dat de media liegt of dat men overdrijft .het is een gezwel in dat land als het om dat soort misdaden gaat en waar de corrupte politie van india ook mee doet is de ellende van de vrouwen en meisjes .en jullie willen zeggen dat je suriname kan besturen .het wordt een ramp voor de vrouwen en ik denk dat er een kessen stelsel wordt ingevoerd als jullie die kans hadden teminste sommigen van jullie .het is niet maar een mooi huis een auto er komt meer bij kijken wat normen en waarden betreft .niet alleen het materiele telt dat denken jullie .ik heb geen auto ik ben niet rijk maar zal echt niet aan zelfmoord denken zoals het veel bij jullie voorkomt kijk naar jullie ellende en niet naar een ander .


  Maak melding

 68. Allen,

  Ik schaam me dood voor jullie die elkaar verwijten wat betreft koelies en negers enzovoort.
  Wij zijn Surinamers, niets meer en niets minder.
  Door zo te denken komt Suriname nooit verder, éénheid alleen kan Suriname redden, en wie president wordt moet niet uitmaken welke ras hij of zij is.
  Doe gewoon want zo waren wij niet, maar zijn zo gemaakt.


  Maak melding

 69. @ pamoe

  Ik heb jou advies opgevolgd om een kijkje te nemen in India, werd ik gelijk doorgeschakeld naar Afrika en de Ebola uitbraak.

  Wat een ellende met die bloedverwanten van jou, die door het eten van bushmeat allerlei vreselijke ziektes oplopen.

  Die familie van jou daarginds moeten nu eens goed gaan beseffen dat je geen mensapen uit het bos kan eten, maar dat je de handen uit de mouwen moet steken om zelf voedsel te verbouwen.

  Pamoe, ik adviseer jou je broeders in Afrika voorlichting te gaan geven over het eten van bushmeat: Do not eat bushmeat, bro ! !


  Maak melding

 70. De hindoestani heeft aan zich zelf te danken dat dit uitgemoerd wordt.
  Hun perceel hebben zij om geld verkaveld en bedelen zij om grond.
  Landbouw verwaarloosd. Chinezen hebben overgenomen. Nu moeten zij zelfs een peper kopen.
  Veeteelt hebben zij opgegeten. Nu bedelen zij voor een ei.
  Kinderen maken zij niet, omdat derden hun moet beschermen.
  Als een hindoestani beroofd wordt dan komt geen enkele coolie helpen. Het is eigen schuld om zo rijk te zijn. Maar als die zelf mishandeld wordt dan vindt deze dat alle andere coolies direkt hulp moeten verlenen.

  Waterkant.net is verworden tot een nationale racistisch medium.

  Vaar wel


  Maak melding

 71. Wie wil,zoekt een mogelijkheid,
  Wie niet wil, zoekt een reden.
  那些谁愿意的话,还有一个办法,谁不希望,正在寻找原因。
  I LOVE SU WOON EN WERK. chinees gezegde……………….


  Maak melding

 72. @Indrawarie

  “Als Santhokie president wordt, wordt het hier klein India waar 77% van de meisjes vòòr hun twaalfde wordt verkracht door oom, neef, stiefvader, buurman, broer, vader. In ieder geval niet door een vreemde.
  Dat hoorde ik net op het journaal.”

  Usha Marhé heeft niet voor niets het ‘Tap i sjen’ geschreven, waarbij zij het door jou bovengenoemde gedrag van haar soortgenoten hekelt en aan de kaak stelt.


  Maak melding

 73. @Esmerald

  “Dagelijks worden vermoedens versterkt door reacties, zoals bovenstaand op dit item. Wat ik reeds lang vermoed, in mijn ergste nachtmerries niet heb durven bevroeden, gebeurt nu.
  Ik ga niet terug naar die zooi!”

  Ik ga ook nooit meer terug naar die zooi, maar om een heel andere reden dan jij. Zestien miljoen Nederlanders houden hier de koelies in toom, die hebzucht met de paplepel binnen gekregen hebben. Waarom leven in India een half miljard mensen in zware armoede? Waarom bestempelt een deel van dit volk zich als opperwezens en wordt een ander deel door hen als ONAANRAAKBAREN aangemerkt. Daarom zal India, ondanks haar talrijke bevolking, nooit net als China tot een supermacht kunnen uitgroeien


  Maak melding

 74. @Michael

  “Ik heb jou advies opgevolgd om een kijkje te nemen in India…”

  Ik heb de zin voor jouw veranderd, omdat jij nog zit te ijlen van de verschrikkingen, die je in India bent tegengekomen.

  “Ik heb jou advies opgevolgd om een kijkje te nemen in India en toen ik bovenaan de vliegtuigtrap de lucht van het vliegveld te Calcutta opsnoof, deed ik het meteen dun in mijn broek van de opgelopen cholera”.


  Maak melding

 75. haha die domme indiaan met zen gepraat van hindustanen opdonderen naar azie en javanen en bos negers ook terug naar afrika het is wel een schande dat heel zuidamerika verovert is en nu zijn de baas de tjoekaas en hindustanen en javanen in suriname halo indianen jullie zijn niks en ga goed kijken de wetenschap zeg al dat jullie ook afwijken van azie de wereld is verschoven dus de aarde dom koppen jullie indianen zijn zielig mensen zwak en gewoon niks 1 blik bier en meteen zijn jullie dronken haha trouwens de wereld is voor iedereen en de land suriname die gaat china over nemen na een paar jaar en goed ook dan kunnen de bos negers niet meer roof over val doen en verkrachten en veel meer dan heb je te maken met de china maffia trouwens ik hoor dat turken ook naar suriname komen en de turks maffia zit al in suriname dus indianen en anderen pas maar op voor dat je weet zit de vrouwen in de hoeren tent te werken e met geweld en af persing tjouw


  Maak melding

 76. @Ray

  “Ik wenste dat je de film SLUMDOG millionaire zou zien.”

  Oh, schreef ik Slumdog? Ik bedoel natuurlijk SMULDOG. Jullie SMULLEN toch als een ander niets heeft. Vergeef mij de verschrijving!


  Maak melding

 77. Oh wat lees ik tussen de reacties dat Koelies nooit echte Surinamers zijn geweest, zo zo als we dat gaan stellen wie waren dat dan wel, zelfs de Inheemsen kunnen zich niet profileren als echte Surinamers, ondanks dat zij de ECHTE Suries zijn….. Ik dacht toch stellig dat we Kondreman allen zijn en niet onderverdeeld in Koelies Djoeka’s en weet ik veel wat. Dan nog wat die NDP zit anders wel de GEILEN op de Koelies van de VHP…. onthou dat maar stelletje ebbetjes ! En maar Koelies afkraken maar Baas loert op elke VHP Koelie om ze om te kopen … ga lekker daar over nadenken….. en die Panday is als een klein kindje omdat hij niet in aanmerking komt binnen de VHP voor een bepaalde functie stapt zielepietje dan maar over, ach suc6 hoor.


  Maak melding

 78. @Vanity

  Hindoestanen krijgen een koekje van eigen deeg. Als de corrupte draaikont Marijke Djwalapersad het nodig acht om te benadrukken, dat criminaliteit genetisch bepaald is, dan achten mensen van een bepaalde etnische afkomst zich in hun wiek geschoten. De geest raakt volledig uit de fles, als mensen van een bepaalde etnische afkomst het voor haar gaan opnemen. Deze situatie is nu op WKN ontstaan. De verdeeldheid langs etnische lijnen is misschien wel groter, dan die 8 december 1982 onder het Surinaamse volk heeft veroorzaakt. Dit nieuws -item toont, dat het een totaal verkeerde idee zou zijn Santohki president van Suriname te maken. Als WKN een dwarsdoorsnede van de Surinaamse samenleving is, dan gaat Suriname met een president als Santohki grote verdeeldheid tegemoet. Daarom heb ik voor jeugdige leiders gepleit, die het land moeten gaan leiden om eindelijk iets aan de natievorming te doen. Voor Harish Monarath heb ik respect, maar niet voor een zogenaamde sheriff, die in het verleden gemene zaak met een zware crimineel heeft gemaakt. De sheriff roept alleen maar onderbuikgevoelens over hindoestanen bij mij op. Suriname zit niet op hem te wachten.


  Maak melding

 79. @Paulus de boskabouter

  Jongen,je hebt echt rust nodig . In je haat tegen de hindostanen ,ben je echt de weg kwijtgeraakt. Je weet niet meer waarover jij hetzelf hebt.
  Politiek is echt niet iets voor je.
  Het is je aan het kapot maken..
  Ik wens je heel veel beterschap toe,echt mijn God, heb medelijden met Paulus ,hem zou ik niet als vriend willen maar goed maak hem beter . Amen.
  Ik ga echt voor je bidden okay Paulus.en 3x daags nog erbij.
  Mi Gado ,ik weiger je te kennen als gekke Paulus. Je bent gewoon Paulus de KA bouterse bvoor mij.
  Beterschap toegewenst.


  Maak melding

 80. @Vanity
  Je moet geen aandacht schenken aan de racistische uitlatingen van Paulus de bosbouter.
  Hij tracht een reaktie uit te lokken van anderen maar gelukkig dat niemand zich laat meesleuren in zijn vies en smerig opzet.
  Alleen de ndpers zijn geinteresseerd met wat Paulus aan het kakkelen is.En omdat hij niet het gewenste resultaat ziet worden zijn reakties nog bizarder.
  Ik denk dat Paulus echt in de war is met zichzelf. Hij ligt overhoop met zichzelf. Ik hoop echt dat hij gauw weer hersteld is,echtwaar.


  Maak melding

 81. inderdaad,,dat woordje ,,,kafri,, was ik ook al vergeten..

  bestaat het nog,net als het woord negré,neger,afro-afrikaan,zwarte piet,kroes edé en nog een aantal anderen..

  wie weet er meer van..


  Maak melding

 82. @Boskabouter:”Usha Marhé heeft niet voor niets het ‘Tap i sjen’ geschreven, waarbij zij het door jou bovengenoemde gedrag van haar soortgenoten hekelt en aan de kaak stelt.”

  En??? So what?
  Omdat Usha heeft gedurfd dit onderwerp aan de kaak te stellen, is er volgens jou niets meer aan de hand?
  Wel, ik stel het ook aan de kaak op mijn manier!
  Met alle respect voor Usha, ze is schrijfster maar dan ook niets meer of minder.
  Ze is geen Gandhi!
  En al was het Gandhi, feit is, dat het er is en dat het de schandvlek is van ons Indiërs.
  Ruim eerst je eigen troep op voordat je gaat leuteren met de troep ve ander! Dat is mijn boodschap aan allen die hier op WKN lopen zeuren over het gedrag van andere bevolkingsgroepen. Kijk eerst naar je schandelijke zelf.


  Maak melding

 83. @Indrawatie

  “Omdat Usha heeft gedurfd dit onderwerp aan de kaak te stellen, is er volgens jou niets meer aan de hand?”

  Misschien lees je alleen Sarnami, want jij hebt mijn boodschap verkeerd geinterpreteerd. Wat door velen reeds vermoed werd, heeft Usha Marhé op schrift gesteld. Dat jij van deze praktijken pas bij het journaal op de hoogte bent gekomen, is rijkelijk laat. Maar evengoed is het pure winst, dat je voor de beeldvorming van jouw eigen groep op de hoogte bent.

  Verder breng ik feiten, bijvoorbeeld de grote hoeveelheid hindoestanen onder de grondspeculanten en de corruptieve deal, die de hindoestaanse leider Santohki met de zware crimineel Segebai sloot, ter sprake. Als een corrupte politica vervolgens gaat roepen, dat criminaliteit etnisch bepaald is, welke boodschap door haar soortgenoten hier bevestigd wordt, dan kookt mijn zwarte bloed en denk ik: Die koelie sukkels moeten een lesje geleerd worden. Jij mag dat troep vinden, maar ik vind dat een koekje van eigen deeg. Per slot van rekening doe ik altijd, wat ik vind en niet, wat anderen van mij vinden.


  Maak melding

 84. @Ray

  “Je moet geen aandacht schenken aan de racistische uitlatingen van Paulus de bosbouter.”

  Heb je niet gezien, hoeveel personen jouw racist hebben genoemd? Als ik Santohki op basis van feiten een corrupteling noem en zeg, dat de meeste grondspeculanten van hindoestaanse afkomst zijn, dan benoem ik feiten en bedrijf ik geen racisme. Een racist is die hoer Djwalapersad, die haar achterwerk nu voor Santohki loopt te draaien in de hoop volksvertegenwoordiger of meer te kunnen worden. Laat zij maar met feiten komen, dat Marrons crimineler dan Hindoestanen zijn. Hebben Hindoestanen niet grote hoeveelheden coke naar Nederland gesmokkeld?


  Maak melding

 85. @Boskabouter,
  Ik heb in dat hele boek van Usha niets gelezen over die 77%. Niet in het Sarnami, Nederlands of Engels.
  Het gaat in haar boek niet over India maar over Suriname.
  Wist jij dit al, over die 77%, nog voordat er onderzoek naar is geweest?
  Dan ben je helderziend! Het onderzoek is recent gedaan.
  Het gaat mij om de omvang. Dat wist ik nog niet nee, dat die zo groot was. Jij wel dan?

  Mw Djewalapersad heeft gezegd dat criminaliteit genetisch bepaald is zonder er een ras of groep bij te noemen.
  Dat hebben de gasten van WKN gedaan! Die hebben het gemaakt tot een rasgebonden eigenschap.
  Ofschoon ik het één grote nonsens vind wat die Djewala zegt vind ik niet dat ze stigmatiseert, omdat ze met geen woord rept over een groep.
  Verder is er niemand die je tegen houdt om corruptie hier te berde te brengen maar wees daarin niet stigmatiserend.
  Alle groepen doen daaraan mee. Ik ben geen vastgeroeste Hindostaan die koste wat kost het moet opnemen voor mijn soort. Ik keur ook het gedrag van mijn eigen mensen af, omdat ik nuchter genoeg ben, te weten dat elk volk zijn zwakke kanten heeft. Ik hoef niet te doen wat anderen doen.


  Maak melding

 86. @Paulus de boskabouter
  Hai Baja Paulus , 1 ding weet ik zeker, degenen die mij een racist noemen kunnen niet LEZEN! Of ze lezen maar begrijpen geen ene MOER ervan !
  Of misschien slaan ze jou reakties over ,anders zouden zij zelf beseffen wie de grootste en enigste RACIST hier is en dat ben JIJ.!!
  Zoals Hans het heft gezegd..ga een telling houden in SANTO BOMA JAIL en trek zelf je conclusies als je ons niet wil geloven !!!!


  Maak melding

 87. Hans,

  Wat valt er te tellen? Bedoel je de hoeveelheid tjoekoes die de cipiers en de directieleden van Santo Boma krijgen om gedetineerden van hindoestaanse afkomst uit Santo Boma (uit te kopen) te houden? Als een hindostaanse gedetineerde binnenkomt, mag hij binnen een dag of zelfs binnen een kwartier weer op vrije voeten worden gesteld, want er wordt voor betaald door een bevriende cipier of directeur of rechter van (jawel) hindostaanse afkomst. Weet niet of het waar is, maar deze verhalen doen wel de ronde. Zou dat waar kunnen zijn Hans? Deze omkoperijpraktijken? Jij mag het zeggen.


  Maak melding

 88. Indrawattie,

  We weten allemaal wie en/of welke burgers Djawalapersad bedoelt met haar stelling dat criminaliteit genetisch bepaald zou zijn. Vind ik een goedkope uitspraak. Dan kun je ook stellen dat racisme en haat genetisch bepaald zijn. Niet voor niets is deze mevrouw Djawalapersad een voorstander van herinvoering van de doodstraf in SU. Wat ze daarmee denkt te bereiken, mag Joost weten. Slavernij heeft de mensheid niet uitgeroeid. De doodstraf zal de mensheid ook niet uitroeien. The harder they come, the harder they fall.


  Maak melding

 89. @Smatje,
  Voor alle duidelijkheid,
  natuurlijk weet iedereen wat die Mw. Djewalapersad bedoelt.
  Ik weet dat ook.
  Maar juridisch gezien kun je haar nergens op pakken.
  Ze heeft geen ras genoemd.
  Ik verdedig haar niet en ik sta niet achter haar beweringen die ik in een eerdere posting, nonsens heb genoemd.


  Maak melding

 90. Roberto je bent de grootste kankerhond die hier schrijft.Suriname is van indianen en die vuile hond van een bouterse is het woord indiaan niet waard,dus hou aub je kanker smoel dicht.door jou en je tyfus familie komt er geen moer van het terecht van Suriname.dat je zuster en moeder als hoer werken en jij niet weet wie je vader is daar kan je niks aan doen.vandaar je reactie koulo idioot.


  Maak melding

 91. marcel.

  kafri is normaal in het surinaams hindie malay ook chinwa ook wat moeten de hindoestanen zeggen als zij een neger zien aankomen,diamant, goud, zeg het maar.


  Maak melding

 92. Roberto.wat indianen hebben gebouwd kunnen ze in 2014 nog niet bouwen. het cijfer nul is in india en indianen in zuid amerika tegelijkertijd onstaan,door indianen heb je nu rioolen en water kijk naar hun mooie bouwwerken en medicijnen die door indianen zijn ondekt.En ik zeg het ook allemaal terug naar jullie pluris land en SU lekker aan de indianen overlaten.jammer dat ik je volgende maand niet tegenkomt maar ik spreek graag met je af om je tanden uit je bek te slaan dan lul je niet meer over indianen.


  Maak melding

 93. Wat een racistische uitlatingen hier, precies wat die moordenaar voorzitter van de NDP en zijn futuboys willen. Ik leen mij er niet voor want ik zie graag een verenigd Surinaams volk. Wan Pipel! Ik ben klaar met die schofterige bende van de huidige regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.