Vakantiescholen in Suriname groot succes

5

Kinderen maken pret tijdens een vakantieschool aan de Ramgoelamweg in het zuiden van Paramaribo. Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken, Onderdirectoraat Jeugdcentra (S & J) heeft landelijk 120 centra, in de volksmond bekend als vakantiescholen, geoperationaliseerd. Dat zijn 20 centra meer dan vorig jaar.

Tijdens de vakantiescholen kunnen de kinderen van het basisonderwijs dagelijks tussen 08:00 en 13:00 uur middag terecht voor verschillende activiteiten. Deelname aan de activiteiten is geheel gratis.

5 REACTIES

 1. Ik vind het erk leuk van Minov dat zij dit kedaan hebben.Alle 14 kinderen van mij hebben deelkenomen .Voor mij is dit een krote besparing.Ik vind dat de rekering zo moet doorkaan.


  Maak melding

 2. De vakantieschool is in Suriname geen onbekend fenomeen. Het heeft er altijd al bestaan.
  Deze school is voor kinderen van minder draagkrachtige ouders of ouders die moeten werken in de schoolvakantie van hun kroost.
  Op de vakantieschool doen de kinderen leuke activiteiten zoals toneel, voorlezen, handvaardigheid, groepsspelen, zingen en dansen en ze leren op speelse wijze met anderen om te gaan. Het houdt ze van de straat en ze worden zinvol bezig gehouden.
  Niets nieuws dus!


  Maak melding

 3. Eindelijk iets goeds! toch geouwehoer van sommige mensen.Ga zelf wat doen of helpen die kids een mooier vakantie te geven. en geef de hopelose regering de schuld niet die kids die kunnen er niks aan doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.