Minister moet vakantie onderbreken om epidemie

24

PARAMARIBO, 22 sep – Minister Michel Blokland van Volksgezondheid moet met spoed terug naar huis. De opdracht komt van vicepresident Robert Ameerali.

Aanleiding is de uitbraak van Chikungunya die steeds meer slachtoffers maakt. Het verlof van Blokland in de Verenigde Staten van Amerika is nog maar net aangevangen en hij moet al terug. Volgens de Ware Tijd zou de minister ook een gezondheidsseminar bijwonen. Hij zou twee weken vakantie genieten, maar is per e-mail opgedragen snel weer terug te keren. Er wordt vanuit gegaan dat te lange afwezigheid van de minister van Volksgezondheid niet te verantwoorden is.

Volksgezondheid onderneemt samen met andere ministeries een campagne om de oprukkende ernstige vorm van knokkelkoorts te lijf te gaan. Chikungunya brak enkele maanden geleden uit, nadat enkele gevallen waren waargenomen bij personen die van vakantie terugkeerden. De kritiek op de autoriteiten is dat er niet genoeg ernst aan de dag wordt gelegd.

24 REACTIES

 1. Ik denk niet dat de minister iets eraan gt doen want hij is op de hoogte van de ziekte uitbraak en toch heeft hij beslote mt vakantie te gaan. Betekent dat hij het ernst ervan niet ziet. Het is een signaal dat als er een andere gevaarlijke ziekte uitbraak is in het land, hij zijn koffr pakt en ht land uitvluchte. Ik denk dat hij van zijn vakantie op een andere periode kan geniete als hij recht daarop heeft.


  Maak melding

 2. Volgens de Ware Tijd zou de minister ook een gezondheidsseminar bijwonen. Hij zou dus niet alleen maar op vakantie gaan, maar ook een seminar bezoeken op het gebied van gezondheid. Lijkt me logisch als je minister van Volksgezondheid bent om dergelijke podia te bezoeken.


  Maak melding

 3. @Smatje
  Laat deze minister eerst de knokkelkoorts onder controle hebben in Suriname,okay.
  Wat heb je aan een minister die seminars bijwoont en de informaties ondertussen niet kan toepassen in de praktijk!
  Ps een minister gaat niet gewoon als kijk en luister publiek of om de zaal te vullen. hij moet aantekeningen maken en het delen met verplegend instituut in zijn land.
  Zo zien we het niet gebeuren in Suriname.


  Maak melding

 4. @ Ray,

  Nou Ray, het lijkt me logisch dat de opgedane kennis op zo een gezondheidsseminar door de minister van Volksgezondheid gedeeld wordt met medische instituten in SU want dat is immers het doel van het bijwonen van een internationaal seminar: kennisoverdracht en toepassing daarvan. Anderszins lijkt het me weinig zinvol om een dergelijk seminar bij te wonen.


  Maak melding

 5. Het is toch niet normaal dat je als minister weggaat terwijl er een epidemie in het land is??

  Hij is een leeghoofd. Op kosten van de belastingbetaler reizen tweijl deze in nood is.

  Hij heeft weinig hersens.


  Maak melding

 6. @Smatje
  Sinds deze criminele NDP regering aan de macht is, wonen ze zoveel conferenties en seminars bij ,dat we het niet eens kunnen optellen.!
  Bij terugkomst hebben ze hetzelfde statement te delen met het publiek en dat is…alles is goed !!
  Welke seminars zou deze Blokland dan bijwonen?
  Heeft hij dit verklaart?


  Maak melding

 7. @Smatje

  Zijn er uitnodigingen gestuurd naar Blokland om seminars bij te wonen?
  Kan hij of jij dit bewijzen ?
  Waar en wanneer zullen deze seminars dan plaatsvinden?

  Hallo deze man is gewoon met vakantie met de bedoeling…GENIETEN…ENJOYING.


  Maak melding

 8. Overal op de wereld worden ministers van vakantie teruggeroepen, wanneer de situatie, waarvoor zij eindverantwoordelijk zijn, daarom vraagt.
  Ik vind dat de normaalste zaak van de wereld.
  Ik snap dan ook niet, waarom zo’n artikel wordt geplaatst.
  Het is vakantietijd in ons land, waarschijnlijk ook komkommertijd.


  Maak melding

 9. Er is paniek in het kippenhok! Het is in ons land nog steeds niet mogelijk om bepaalde zaken goed aan te pakken.Pas wanneer het behoorlijk laat is,raakt men in paniek.


  Maak melding

 10. Wedden dat deze clown op slands kosten, onder het mom van seminar, doodleuk vakantie gaat vieren met zijn gezin terwijl het hele land in gevaar verkeert met chick v. Voor hij vertrokken was de situatie al ernstig en des ondanks pakte hij zijn vlucht omdat ook de vp hoogstwaarschijnlijk lag te dutten. God, wanneer is het 25 Mei?


  Maak melding

 11. -Via een ander media heb ik een stukje tekst voor een ieder.Lees maar::::::::
  -Blokland zou in de Verenigde Staten een toespraak houden op een gezondheidsseminar en daaraan gekoppeld vakantie nemen. Vivian Gordon, directeur van het Kabinet van de vicepresident, heeft bevestigd noch ontkend dat Blokland is ’teruggeroepen’ door Ameerali.

  In de minister wel of niet teruggeroepen naar Suriname???


  Maak melding

 12. wat een verantwoordelijkheids gevoel heft deze minister toch

  het bestrijden van een epidemie heft prioriteit boven elke seminair

  maar als je niet competent genoeg bentvoor een taak prober je altijd te schuilen


  Maak melding

 13. Ray, wat is er met jou aan de hand? Moet jij ons niet mededelen, dat Desi Delano Bouterse hoogstpersoonlijk voor het Chikungunya virus verantwoordelijk is?


  Maak melding

 14. no,no,no, of het nu Malaria is of Dengue of Chikungunya of Ebola gaat hun geen ene moer aan als zij maar geld dallas uit het buitenland krijgen die bloedzuigers.door de mini-ster terug te roepen willen zij indruk maken op de domme suries,en buitenlanders dat ze alert zijn.trouwens de enigste land in zuid -amerika (sur) terwijl de grote buurlanden landen zich rustig houden .show..


  Maak melding

 15. @Paulus de boskabouter.
  Ja je baas bouta is verantwoordelijk voor alle rampen in Suriname.Ook voor deze knokkelkoorts is hij verantwoordelijk. Stel je voor bij elke kleine griepje gaat hij zijn huisarts in Cuba bezoeken en wij de rest zitten opgescheept met een minister van volksgezondheid die liever met vakantie gaat en zelfs de knokkelkoorts kan hem niet bewegen in Suriname vakantie te houden.
  Zo erg is het met je baasje en zijn gevolg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.