dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid'Geen reden tot paniek over ebola in Suriname’

‘Geen reden tot paniek over ebola in Suriname’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 sep – Er is geen reden tot paniek wat betreft een eventuele uitbraak van ebola. Dit zegt Martelise Eersel, topfunctionaris op het ministerie van Volksgezondheid. “Suriname is op zijn hoede voor ebola.”

Maar een echte reden tot paniek si er niet. Alvast is er de gezondheidstoestand in Suriname. Die verschilt hemelsbreed van die in West-Afrikaanse landen. Er is genoeg goed drinkwater en de gezondheidszorg is op behoorlijk niveau. Bovendien kan altijd op hulp worden gerekend van de Verenigde Staten van Amerika. “Als president Barack Obama zich met ebola bezighoudt, geldt dezlfde aanpak voor Suriname”, zegt Eersel tegenover de Times of Suriname.

Washington heeft hulp toegezegd aan Caribische landen in geval van een uitbraak. Uitgangspunt is dat een bedreiging in de regio ook de Amerikanen treft. “De VS heeft benadrukt dat indien zich een geval voordoet in het Caribisch gebied, het een zorgpunt is voor hen”, aldus Eersel. Ebola wordt in elk geval serieus genoeg genomen. Volksgezondheid werkt in dit geval samen met het Bureau voor Nationale Veiligheid. Onder meer is al een plan van aanpak opgesteld.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

13 REACTIES
 1. “Als president Barack Obama zich met ebola bezighoudt, geldt dezlfde aanpak voor Suriname”

  Waarom is Suriname dan onafhankelijk geworden? Was het niet om de eigen boontjes te doppen?


  Maak melding
 2. Paulus, ik dacht dat alle kabouters pientere mannetjes waren, maar dat blijkt dus niet op te gaan voor boskabouters. Gelukkig zijn de Amerikanen wel pienter, zij beseffen dat als er Ebola in het veel armere Suriname uitbreekt, zij ook gevaar lopen, als zij gaan redeneren dat Suriname, als zelfstandig land, het zelf maar moet oplossen, dan zijn ze niet slimmer dan een bakru (boskabouter met een houtenkop).


  Maak melding
 3. Ebola is een vreselijke ziekte en het maak schoonschip in Afrika, ja de beelden kenen wij allemaal van de zwakke creolen die het loodje leggen maar wat de Europeanen met hun hypocriet niet laten zien op TV zijn de creolen die de ebola op een natuurlijke manier overwinnen en herstellen. Laat de ebola maar naar Zuid-Afrika gaan dan wil ik de Henk Molenaar soortgenoot bij bosje zien neergaan dat hebben de racisten verdient . Moeten wij ons zorgen maken om ebola in Suriname NEE de creolen in ieder geval niet natuurlijk zullen de zwakke creolen met ziekte het loodje leggen en ik zal bidden voor mijn broeders en zusters. Maar wat mij warm maakt zijn de slachtoffers die gaan vallen onder MUJRIM soortgenoten, als ebola echt goed schoonschip maakt in Suriname dan verdwijnen meer dan de helft van mujrim soortgenoten als mens zal ik voor ze bidden maar als Surinamer weet ik dat MAMA SRANANG de invaders nooit geaccepteerd heeft en ze voeg of laat zou opruimen!


  Maak melding
 4. In ons land is er nooit reden tot paniek volgens de overheidsfunctionarissen.
  Ik kan die opmerkingen zo langzamerhand dromen, maar ………… ondertussen.
  In gesprekken met epidemiologen en specialisten van ziekehuizen hoor je een heel andere mening en die geloof ik veel meer.
  Ons land is in geen enkel opzicht voorbereid op een epedimie en het zegt al genoeg, dat de VS ons wil bijstaan als het zover mocht komen.
  Na Nederland voor veel posters de volksvijand nummer twee.
  Vaak denk ik, dat de Surinaamse overheid ons steeds meer beschouwd als idioten, terwijl de social media ons informeren over allerlei problematische kwesties world wide.
  Het wordt hoog tijd, dat onze overheid wat objectiever wordt, zeker als het gaat om de gezondheidszorg.
  Je kunt mensen niet alsmaar voor de gek blijven houden.
  Die tijd ligt ver achter ons.
  Het probleem is altijd – en niet alleen in ons land – dat de overheid daar 50 jaar bij achterloopt.


  Maak melding
 5. Er zijn heus wel ergere dingen in de wereld dan ebola, we raken in Suriname toch ook niet in paniek als we zien dat Bouta zich opmaakt om de komende vijf jaar weer president van het land te worden. Waarom zouden we om zo iets onschuldig als ebola in paniek raken?


  Maak melding
 6. Ebola???????? Waar komt het vandaan?????????
  Willen sommige Suri’s nog steeds hun koemba teté achterna en hun roots opzoeken.
  Ik zou zeggen doen wat je vandaag kunt doen en laat het niet na tot morgen.
  Suriname heeft zijn eigen Ebola virus welke in normaal Nederlands is “december torie virus” .
  USA helpt zorgpunten aan te pakken (Dino – Boereveen) Misschien kunnen zij helpen nog enkele zorgpunten te verzachten.


  Maak melding
 7. @Ebola………ehh @Keihard naast de Waarheid,

  Bid maar dat je baas Bouta niet zo’n muskiet tegenkomt, anders zal hij in de VS behandeld moeten worden. Of hij dan ooit terugkeert…….bid daar maar voor! Je hoeft niet te bidden voor Mujrim-soorten, want het lijkt mij sterk dat jou gebeden iets uithalen. Anders zat jouw soort niet in de bush.


  Maak melding
 8. Mujrim

  @Ebola………ehh @Keihard naast de Waarheid,

  Bid maar dat je baas Bouta niet zo’n muskiet tegenkomt, anders zal hij in de VS behandeld moeten worden. Of hij dan ooit terugkeert…….bid daar maar voor! Je hoeft niet te bidden voor Mujrim-soorten, want het lijkt mij sterk dat jou gebeden iets uithalen. Anders zat jouw soort niet in de bush.
  >
  >
  @MUJRIM
  OOH MUJRIM ik heb je zo gemist. 1 ik heb geen baas, 2 je zei mijn soort zit in de bush en ik zeg jou soort zijn behaard en geboren met staart en klimmen in een boom!
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2553786/Indian-worshipped-reincarnation-monkey-god-grown-14-inch-TAIL.html


  Maak melding
 9. Keihard De Waarheid,

  Als een vreselijke ziekte als ebola in Suriname voet aan de grond krijgt, moet jij bidden, dat je niet tot de slachtoffers behoort.
  Jij waant je een soort God en onaantastbaar en iemand die andere culturen de meest vreselijke dingen toewenst.
  Hoogmoed komt nog altijd voor de val.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES