Santokhi: tijd voor wisseling van de wacht

83

PARAMARIBO, 21 sep – “Het is tijd voor wisseling van de wacht.” Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi over de politieke toestand in Suriname. De regering van Desi Bouterse heeft afgedaan. Van de aankomende jaarrede valt dan ook niets zaligmakend te verwachten.

De regering en ook Bouterse hebben al genoeg laten zien waartoe ze in staat zijn of niet. De jaarrede op één oktober kan dan ook niet meer zijn dan een weerspiegeling. “Ik verwacht veel herhalingen die toch niet gerealiseerd zullen worden in de resterende zeven maanden”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Wat wel wordt verwacht, is dat Bouterse de verkiezingsdatum bekend maakt.

Daar zit de oppositie nu echt op te wachten. Het belangrijkste voor de politieke bundeling waar de VHP via het Nieuw Front in deelneemt, is overnemen. Dat moet zo snel mogelijk na mei 2015 gebeuren, na de verkiezingen. Na vijf jaar Bouterse zijn er bergen werk te verzetten. “Als we kijken naar het ontwikkelingsplan, dan heeft de regering nauwelijks tien procent gerealiseerd”, aldus Santokhi.

83 REACTIES

 1. Wat we de komende tijd gaanzien is dat bepaalde personen zonder principes zullen overlopen.Een voorbeeld is natuurlijk Keshopersad Gangaram Panday.Ik ken deze panday niet ,maar wel eentje die baba Radja werd genpemd.Deze was elke zaterdag bezig de kinderen van een weeshuis te martelen.De arme kinderen schreewden het echt uit.Misschien is hij een zoon van die martelaar.


  Maak melding

 2. @blaka djoeka

  Die overlopers zijn goudzoekers in het politieke veld. Marijke Djwalapersad is er ook een. Het is een teken aan de wand over de ware intenties van VHP politici voor de komende jaren.


  Maak melding

 3. @Hesso

  “Wij hebben bij het tekenen van de intentieverklaring op 29 mei niet afgesproken wie presidentskandidaat is. Er is over de invulling van geen enkele functie nog gesproken”

  Ik denk, dat jij gelijk hebt. Het bovenstaande heeft Somo aan Starnieuws gezegd. Somo kan ook het presidentsschap voor zich gaan opeisen. Dan zit Suriname, na een psychopaat, met een opportunist als president opgezadeld.


  Maak melding

 4. santhoki segebai wil president worden van de republiek suriname hihihihihihi.wij gaan het in dat stemhokje uitvecten santhoki segebai .wisseling van de wacht zou betekenen dat suriname terug bij af is met holland aan het hoofd en dat mag en zal niet gebeuren .zonder de vhp en nederland is suriname beter af .zie wat dankzij de ndp suriname heeft kunnen bewerkstelligen in de jaren dat de ndp het voor het zeggen had .teveel om op te noemen het surinaamse volk weet het beter .de bruggen ,staatsolie water naar de man brengen ,huizen ,cassave fabriek .wat heeft de vhp sinds haar bestaan voor suriname gedaan .onderhandse gunningen kunnen ze goed corruptie onder de vhp ,kom mij niet vertellen dat de vhp niet corrupt is ze zijn nooit meer in te halen wat corruptie betreft .
  santhoki president wordt een ramp voor suriname .geen hokjes president.venetiaan ,bouterse kunnen niet door een deur maar ze zijn geen hokjes presidenten het zijn presidenten die vurig onze onafhankelijkheid verdedigen .geen inmenging van nederland in surinaamse zaken .santhoki wil graag dat nederland een vinger in de pap heeft maar hij kan het vergeten .
  bouterse is en blijft de sterke man van suriname ook na 2015 wisseling van de wacht gaat nog even wachten santhoki .alle berekening is nog geen ontvangst .


  Maak melding

 5. Alles prima zo lang maar Bouterse, Lonnie en Somo geen president worden. De VHP en de NPS hebben redelijke tot goede bestuurders in huis. Wie de president mag leveren maakt mij geen zak uit, wel ben ik van mening dat talentvolle politici een serieuze kans moeten krijgen in de nieuwe regering. Sinds jaar en dag wordt Suriname bestuurd door bejaarden. Dat moet anders.


  Maak melding

 6. koosssssss hoe lang hebben nps en vhp de macht in handen gehad en wat hebben ze voor land en volk gedaan .geeft mij een grote project die ze hebben gerealiseerd met steun uit holland .
  front was aan de macht wat hebben ze gedaan .geen enkel vooruitgang zie je onder front vhp nps .niet voor niets hadden de militairen deze corrupte bende afgeschoten .dankzij de coup weten wij wat meer over onafhankelijkheid.dankzij bouterse staan wij sterk tegen over nederland .suriname is in opmars de jong .je ziet het suriname leefd voort velen keren terug de jong jij kan niet terug keren omdat velen als jou so so boto zijn dus heb je geen keus dan in nederland blijven en je dagen slijten .
  de enige onbetwiste leider van suriname op dit moment is desi delano bouterse .de man die geliefd is onder het surinaamse volk .


  Maak melding

 7. Santobai moet naar zich zelf kyken. Kijk naar zij mondhoeken en je

  zult aan eeeeeeeeeeeeeeeen versleten pntje denken.

  Haha wisselen dan de wacht misschien een andere pntje,

  HAAAAAAAAAAAAAAAAAAIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


  Maak melding

 8. Bouterse, Abrahams, Wijdenbosch, en andere vrienden hebben de afgelopen jaren hun zakken goed gevuld voor de komende jaren, en hebben kruimels naar de bevolking gegooid. Hier en daar een straat geasfalteerd, waterleiding aangesloten,..af en toe een broodje pom en een warme soft,..en de bevolking in hoerrreee stemming.


  Maak melding

 9. @pero Schiet nog vele ongewapende burgers morsdood,
  dan komt er nog meer vooruitgang in Sranang !!

  Ook de oeverschrijdingen van de begoting zullen een toppunt bereiken en de Sranang dalla een dieptepunt !

  Leve de devaluaties en de prijsstijgingen, Venezuela achterna
  met geweldsuitbarstingen tegen the people en met MEGA-prijsstijgingen en schaarste !

  True true vooruitgang, anti-democratische kwast !

  Let wel, moordenaars en drugshandelaren kunnen en zullen
  een land geen vooruitgang brengen ! Men vult de eigen zak !

  PS De amnestiepres wacht met dozen luiers op de
  getuigenissen van Roger Khan in het strafproces van de
  recidivist Dino ! Wie zij de mede-verdachten in Sranang ???


  Maak melding

 10. het is deze partij die zegt dat er meer dan 100 ndpers zijn overgelopen .nu komt die ware aard van de verenigde hindoestaanse partij naar buiten .schot in de roos .ze zijn in paniek .
  doekie had gelijk om te zeggen dat de vhp alleen kan dromen dat er ndpers over lopen .santhoki en zijn kliek krijgen spuitpoep .
  vergis je niet ,in de vhp heerst er onrust ,velen willen met de ndp samen werken maar durven het nog niet hard op te zeggen in het openbaar ,ze zien liever de ndp dan de nps .wij van de ndp bekijken de kat uit de boom .pasinsie is een schone zaak .
  bij de vhp is de beer nog niet geschoten en de huid wordt al verdeeld , dat na ding mang dies .santhoki mag de hele wereld rond reizen ,niet de wereld bepaald ,wij het surinaamse volk bepalen wie president wordt van dit land laat dat goed door jullie dringen .santhoki komt naar nederland verslag uitbrengen aan zijn hindustaanse achterban ,ze zeggen 50,0000 euro te hebben opgehaald voor hem om reclame te maken hij kon beter de nederlandse regering vragen hem financieel te steunen .
  suriname wil een president voor alle surinamers en bouterse is een president voor alle surinamers ongeacht kleur geloof .


  Maak melding

 11. beste Pero.
  Laat ik de woorden (mei 2005) van een vriend herhalen ten aanzien wat front bereikt heeft.
  Een vriend die altijd goed werk had en nooit schulden, etc.
  Een trotse man met een groot Surinaams hart. Een vriend die het 3 maanden in Nederland volgehouden had en bijna terug kroop.

  Hij zij na 5 jaar front kunnen we weer ergens voor sparen.

  beste Pero
  Na 2 jaar DDB heeft hij voor het eerst van zijn leven gevraagd om een gunst van SRD 2.000 voor de studie van zijn Dochter.

  Beste Pero mij zegt dat genoeg.

  Als we het in echte getallen omzetten.
  Is na 5 jaar stilstand onder Wijdenbosch, het natinaal binnen lands product gestegen van $ 1.5 miljard naar $ 4,8 miljard in 2010.
  Weet u Pero het is na 4 jaar Bouterse nog steeds $ 4,8 miljard.

  De deviezen reserve teert per maand $ 30 miljoen in en veel rekeningen blijven onbetaald terwijl Centrale bank ook nog eens maandelijks bijspringt om het pot verteren mogelijk te maken.

  U heeft het over geslaagde projecten. Alleen de rekeningen van die projecten zijn nooit door of onder de NDP regeringen betaalt.


  Maak melding

 12. alles is beter dan het huidige corrupte bende aan de macht.

  nog een termijn van deze bende,dan worden al die andere drugs baronnen opgerold en verdwijnen in het het gevang z.w. in sme als buiten sme..

  moro o piena in a condré..

  dus denk goed na..vluchten kan niet meer,waarheen..


  Maak melding

 13. scrafu front spaart en blijft sparen ,terwijl het gras groeit sterft het paard .geld moet op een verantwoorde manier rollen en het geld rolt en moet ook rollen .zolang front zegt dat er geld wordt gespendeerd neem ik het met een korreltje zout .onze munt is stabiel en zolang de president van de centrale bank die kennis van zaken heeft zijn werk goed doet is er niets aan de hand ,hoefdraad is een goed geschoolde surinamer die prachtig werk heeft geleverd bij het imf ,ik ben trots op deze man en velen met mij .


  Maak melding

 14. iedereen kan mag ontevreden zijn,niet altijd krijg je je zin ..

  ,maar het groeps belang is uniek..

  overloop is geen daad van mans zijn,maar een lafe daad,,je gaat niet voor persoonlijk belang maar voor een algemeen doel..

  als de mensen die overlopen naar de tegen partij niet het besef hebben gekregen van de afgelopen tijd,dan zijn ze ziende blind en horende doof..

  kijk maar,hoeveel van de overlopers het goed hebben de laatste tijd..


  Maak melding

 15. Het gaat niet om 1 maar meerdere idioten.
  1. De vernieuwingsgroep die niet toekomstgericht kon nadenken.
  Zij zitten met Santokhi in de maag.
  2. Santokhi eenmaal gekozen moest kordaat optreden. Had vhp
  Meteen moeten hervormen. Maar nee eenmaal de macht in handen dan de Sanatani’s aan de Samaji’s ondegeschikt maken.
  3. Ken de geschiedenis. Lachmon heeft verbroedering tot natievorming als grondslag. Bravo. Maar hij is niet, de oprichter van de VHP. De eerste voorzitter heeft zijn vriend Lachmon gevraagd om de partij verder te leiden. De samaji’ s hebben gretig gebruik gemaakt van deze wisseling.
  4. DeVHP was opgericht om de landbouw en veeteeltbelangen van de Brits Indische immigrantan en hun nazaten te behartigen.

  5. Degene(n)die naam en verdienste van Baba Rajah bezwaard zal met familie tot in de honderdste generatie in de hel branden.

  6. De oprichting van een VHP was idee van Baba Rajah.

  Ken je geschiedenis. De enkelen die het weten zullen dit nooit vertellen, want dan tellen zij niet meer.

  Begin Ram Sardjoe te vragen.


  Maak melding

 16. jojo jullie fronters hebben je tijd gehad wat jullie vertellen is onzin .
  jullie reken methodes kennen wij .geld moet rollen en dat is goed voor suriname .onze deviezen zit veilig onder beheer van hoefdraad maken jullie je geen zorgen .het is van jullie fronters gebruikelijk om paniek te saaien …niet onder de ndpers maar onder fronters wij kunnen jullie zo langzamerhand alles wat jullie vertellen of naar buiten brengen is niet geloofwaardig dat is telke male bewezen nu weer.dag jojo .


  Maak melding

 17. @blanke

  “De verkiezingen moeten wel opschieten voor de VHP anders hebben ze helemaal geen kader meer om op de lijst te zetten…”

  De podia van de plekken, waar de VHP haar verkiezingsbijeenkomsten zal houden, zullen met een mobiele lift worden aangepast, zodat de ouwe lullen ook per rolstoel, scootmobiel en rollator het spreekgestoelte kunnen bereiken. 😉


  Maak melding

 18. Er komen geen verkiezingen. Volgend jaar wordt de nood toestand uitgeroepen (zgn staat van beleg). Bouterse Sr kan zich niet permitteren om geen president te zijn. Zodra Dino Bouterse definitief opgeborgen is gaat Preet Bharara achter Bouterse Sr aan. Maduro heeft hetzelfde kunstje geflikt.


  Maak melding

 19. @Bad Santa

  “Bij Chan moet ik steeds aan de 90 KG verdwenen coke denken.
  Had hij het misschien aan dbb verkocht of aan Dinosaurus?”

  Bouta en Lonnie zijn ermee begonnen, maar de Hindoestanen hebben met hun export van groenten deze bedrijfstak in Suriname tot ontwikkeling gebracht. Eigenlijk zou men op het Onafhankelijkheidsplein een hele grote spiegel moeten neerzetten, zodat elke hindoestaan, niet alleen de splinter in de ogen van de Marron kan zien, maar tevens de balk in de ogen van zijn eigen volk.


  Maak melding

 20. @ Pero skero

  Sranang is skeer dankzij de onzin-uitgaven van DDB en kliek !

  De man die alle Sranangmang die geen lid zijn van de NDP
  betitelt als staatsvijanden is in jouw gebrainwashte hersenen
  de pres van alle Sranangmang !

  Sribi srafu Pero, wiki !
  Tek wan pres sang e sorgoe dji nofo energie !
  A no mus’fu habi olo ini ing anu !


  Maak melding

 21. laat wegen aanleggen bruggen bouwen voor de surinaamse natie kom op met infrastructurele werken bouterse ,zie wat bosje heeft gedaan voor de natie wij allen hebben profijt van ,dankzij die bruggen gaat het de goede kant op met commewijne ,kijk op lange termijn niet wat front en nps doen .die brug bij carolina is straks klaar weer een grote infrastructurele werk van de mc de brug bij saron wij gaan ervoor suriname vooruit .heeft front ooit een fabriek neer gezet laat ze zien wat ze hebben gedaan .men heeft het steeds over bosje maar bosjes heeft goed werk verricht .had front maar kunnen bouwen hadden ze de macht .


  Maak melding

 22. Bosje brug betekende beslag op de bauxietinkomsten
  voor langere tijd, toch door regering Vene afbetaald en
  toch weer reserves opgebouwd voor stabiliteit munt en
  voor calamiteiten !

  Thans bouwt de pres een brug voor de prijs van drie !

  Een elektriciteitsplant voor de prijs van drie, leverancier
  een NDPer, geen staatsvijand, tok !

  ALLE reserves worden thans opgemaakt aan onrendabele
  prodo-uitgaven ! Zie onze niet-residerende ambassadeur in Turkeije ! Opbrengst enkele Turkse buikdanseressen !

  Munt is volgens de NDP stabiel, maar we betalen ons blauw
  aan ondersteuning van diezelfde munt !

  Een van de toppunten van vooruitgang van de ongescreende,
  doch strafrechtelijk veroordeelde president :
  De volgens pres geschikste man voor leiden CTU
  (anti-terrorsme bestrijdingsunit) zit vast op verdenking
  van terrorisme, hetgeen hij juist moest bestrijden !
  Wij worden toch niet geleid door Dong-Kaws, hr Pero ??

  PS : Moro hebi o doro oktober di e kon de, USA Preet
  Bharara o seni bigi boskopu !
  Voorlopik un sidon na dungru oso, faja no de !


  Maak melding

 23. Makkerlijker gezegd, dan gedaan Santokhi.
  Eerst Bouta uit het zadel wippen en dan pas grote praatjes.
  Jullie hebben als NF de laatste tijd heel veel steken laten vallen.
  Dat zal jullie niet in dank zijn afgenomen.
  Ik ben geen voorstander van Bouta, integendeel, de mensen die mijn postings lezen, zullen dat beamen, maar ik ben ook ernstig gaan twijfelen of het NF, als het daarin al slaagt, in staat is om de leinding van dit land op een effectieve manier over te nemen.
  Ik vind de club van Santokhi zakkervullers, die iedere keer weer een quorum voor de stemming over belangrijke zaken blokkeert.
  Als je als volksvertegenwoordigers echt hart voor de zaak heb, vecht je meningsverschillen uit in de Assemble en loop je niet weg voor die verantwoordelijkheid, want daarvoor ben je niet gekozen.
  Eerst beschiedenheid Santokhi en als je volgens jaar de verkiezingen wint, dan pas is het tijd voor grote praat.


  Maak melding

 24. PERO staat model voor de domme ongeletterde Surinamer, zonder moreel die voor een broodje pom en een Parbo zijn te lijmen. MOORDENAAR/DRUGSDEALER Bouterse die het land vele malen naar de economische en morele afgrond heeft gebracht is zijn grote held.

  Hoe dom en zielig kun je zijn.


  Maak melding

 25. Als ik de naam van DiDiBrie zie en lees, dan denk ik aan Din(aapje) met zijn grote bek, die de Amerikanen liet zien dat hij zo 10 kg coke uit zijn kruis(hahahahaaa)/kluis kon halen en hebben. Als ik de naam botersacht hoor, zie en leest dan denk ik aan de decembermoorden van 1982. Als ik deze naam hoor, zie en lees dan denk ik aan lege winkels in de jaren 80 en de vele berovingen, wat niet tot staan gebracht kan worden, of tenminste een beetje temperen door deze regering. zij die van deze zaka-zakas houden mogen wat mij betreft alles vreten wat er uit de kip komt, maar niet het ei. Volk van Su op naar de winst van het FRONT ultimo 25 mei 2015.. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 26. Zijn afgedankte analfabeten als Pero, die ervoor zorgen dat SME ipv vooruitgang in een spirale afgang zakt! Ga eerst je nederlands opvijzelen en dan is er misschien wat hoop dat je kan begrijpen wat je leest, zodat je wat Surinaamse geschiedenis met destijdse politieke economie kan bevatten!


  Maak melding

 27. De sheriff is niet voor niemendal zo vaak in de straten van den Haag te vinden, “dit is typisch Haagsebluf. De VHP loopt leeg! Hoe wil die overname er dan uitzien? Keshupersad is al vertrokken, Mahawarkhan wankelt,……fawaka?


  Maak melding

 28. Wat een karikatuur figuur met z’n bolle buik, oranje polo shirt en potsierlijke cowboyhoed !
  Voor deze man ontbreekt er enkel nog een ezel om op te gaan zitten, want dan is het stel helemaal compleet !

  En dan nog noemt hij zich sheriff !! Voor wie en van wie want het Suri volk zit helemaal niet op iemand te wachten die een politiestaat wil stichten.

  Wat een mafkees die niet eens weet wat de noden van de Suri’s zijn, maar zichzelf wel sheriff noemt.


  Maak melding

 29. Als ik deze man zo zie staan zou ik nog geen 3e handse auto van hem durven kopen. Op hem stemmen? Ook als aspirant voorzitter van de ezelkarrenbond zou ik toch niet op hem stemmen.


  Maak melding

 30. zijn de tegenstanders van santhoki bang, want eenmaal aan de macht zal hij zorgen dat de criminaliteit zal ophouden. als men zo negatief denkt dat vhp met nederland zal werken, waarom zitten die apen hier en niet teruggaan om botiko te steunen.
  venetiaan heeft een grote fout gemaakt om bouterse niet te arresteren. en de andere bankrover wil president worden,hahahah


  Maak melding

 31. Bij bosjes verlaten ze het zinkend schip vhp, hoe willen ze winnen.

  Trouwens waarom hebben we nog nooit beelden gezien van een vhp massameeting waar ze alle mensen tonen, we zouden dan met ons eigen ogen kunnen aanschouwen hoe druk ze bezocht worden. Zelfs in Nederlang ging het om een paar handjevol parasieten en hypocriete.

  Lees maar moro e doro, in Nickerie rommelt het ook al binnen de veee hahahaha plee

  ——————————————————

  VHP’er Keshopersad Gangaram Panday stapt over naar NDP
  21 Sep, 12:00

  Keshopersad Gangaram Panday (links op de voorgrond) in juni 2011 in de Olifant. Een groep VHP’ers eiste dat Chan Santokhi het roer zou overnemen van Ramdien Sardjoe. Prominente VHP-er Keshopersad Gangaram Panday keert de Oranjepartij de rug toe. Hij stapt over naar de NDP. Gangaram Panday heeft zich ingezet om Chan Santokhi voorzitter van de partij te maken, toen Radjkoemar Randjietsingh als kandidaat-voorzitter naar voren was geschoven in 2011.

  Starnieuws verneemt dat Gangaram Panday ontevreden is over het functioneren van de leiding van de partij. Dit heeft hij ook kenbaar gemaakt aan bestuursleden van de VHP. Een bestuurslid van de partij zegt aan Starnieuws dat diverse mensen benaderd worden door de NDP. Zij krijgen bepaalde posities aangeboden waardoor enkelen door de knieën gaan.

  Gangaram Panday is werkzaam bij Justitie en Politie. Hij heeft vooral naam gemaakt als buurtmanager van Paramaribo. Binnen de VHP-top is het nieuws over het vertrek van Gangaram Panday als een bom aangekomen.

  Ontevredenheid
  Aanand Ramdjielal ziet in de overstap van VHP-adviesraadslid Gangaram Panday een bevestiging van zijn uitspraken dat naar aanloop naar de verkiezingen velen binnen de VHP hun heil elders zullen zoeken. Ramdjielal die samen met Gangaram Panday zit in de adviesraad zegt dat velen zwaar teleurgesteld zijn in voorzitter Santokhi. “Velen durven intern de confrontatie niet aan te gaan en kiezen ervoor om weg te lopen,” zegt hij aan Starnieuws. Hij beschrijft Gangaram Panday als één van de meest constructieve leden binnen de VHP.


  Maak melding

 32. Santokhi voor PRESIDENT !
  Santokhi de SHERIFF van Suriname !
  Zelfs de Amnestie ‘koning’ bouta noemt Santokhi Sheriff..
  Hahahaaaa…de boutalingen draaien overuren hier !!
  .


  Maak melding

 33. ;”Segebal’,?!Segebal wie?!,vroeg de rechter aan bouta.
  Antwoordt van bouta’,IL JOK,IK LIEG,Segebal bestaat alleen in mijn kop,morgen ga ik nassaal aan het volk om vergiffenis vragen’ voor mijn leugens.

  Hahahaaaaaaaa……


  Maak melding

 34. tokie for press ,droom maar lekker,tokie clans
  mijn schoen zool 我的鞋 我爱苏活和工作
  DESS FOR PRESS 2015
  Ilove su woon en werk,,,,,,,,,,,红山楂 hing haw ..


  Maak melding

 35. Een van de speerpunten zal moeten zijn.
  – Ongeldig verklaren van de gelegenheidsamnestie.
  – De reeds aangevangen strafvervolging ongehinderd door laten gaan.
  – Onderzoek en indien nodig strafvervolging naar machtsmisbruik.
  – Opnemen in wetgeving dat zij die enig veroordeling of wat dan ook uitgesloten zijn van publieke functies zoals president , dna voorzitter, volksvertegenwoordiger e.d.


  Maak melding

 36. Deputy

  Zie foto.

  Kijk sheriff met z’n pistool gericht op de jongeman.
  Jongeman komt niet meer bij van het lachen
  .

  @Deputy

  Ga eerst wat aan je gezondheid doen.
  Je ogen laten checken ,okay,ze laten je dingen zien die niet bestaan !!


  Maak melding

 37. Bad Santa

  Bij Chan moet ik steeds aan de 90 KG verdwenen coke denken.
  Had hij het misschien aan dbb verkocht of aan Dinosaurus?

  @Bad Santa

  Waarom stel jij deze vraag niet rechtsstreeks aan Dino Bouterse en Elton Brunswijk?
  Zij zitten toch gevangen vanwege het drijven in deze handel?
  En als beiden onbereikbaar zijn ,waarom vraag je het niet aan hun Guru’s..papie bouta van Farc,en papie Brunsie de Bankrover?!


  Maak melding

 38. @She-Suri

  “Santhoki for presssss!
  Bij gebrek aan beter!
  Want in het land der blinden is éénoog koning!”

  Als je zo redeneert, dan ken ik beteren. Aan de handen van Bouta kleeft bloed en Santohki wordt omgeven met de geur van corruptie. Op Carl Breeveld en Harish Monarath valt in ieder geval niets aan te merken.


  Maak melding

 39. @Afu Ede

  Soort zoekt soort.
  Geen wonder dat Gangaram Panday van partij heeft verwisseld.Hij heeft bewezen een verrader te zijn net als de overigen bij de NDP!
  En geen enkele vhper zit te huilen om deze Gangaram Panday.
  Die mag de NDP hebben, aan backstabbers gaan wij tijd nog moeite verliezen. Je mag Gangaram Panday in kwestie hebben!!


  Maak melding

 40. @pero

  ik dacht dat surinemers er geen probleem mee hadden op drugsdealers en moordenaars te stemmen. zie veroordeling bouterse in 1999 (niet pas in 2009), eerder zijn zoontje in de gevangenis geweest, en daarna hoofd van de anti terreur beweging, iedereen die een besmet verleden heeft is nu aan de bak.

  probeer je te geloven wat je zelf zegt en daarna moeten wij jou ook geloven? dat gaat hem niet worden.

  had je nog nieuws over de veroordeling van ramon abrahams? behalve dat die niet komt.


  Maak melding

 41. ik vergeet de vieze smerige oorlog van bouterse, brunswijk en de indianen en ze hebben zo ontzettend voor zichzelf gekozen. moordenaars. haat je suriname zo erg dat je er alleen moordenaars wilt zien de het land “lijden”naar de afgrond?


  Maak melding

 42. IK ZOU ZEGGEN, DIT ZAL DE LAATSTE KEER IN DE GESCHEIDENIS ZIJN, DAT JONGEREN DE STEUN ZULLEN GEVEN AAN DEZE VORM VAM SAMEN WERKEN MAAR ALS HET VERKEER BELEID WEER BOVEN WATER KOM MET DEZE COMBINATIE ZULLEN DE JONGEREN ZELF EEN POLITIEK PARTY OPRICHTEN DAN IS HET BASTA MET COMBINATIE GEDOE DAN ZULLEN DE OUDE PARTIJEN WEL IN SAMEN WERKEN GEVRAAGD WORDEN MAAR DAN NA DE VERKIEZING.


  Maak melding

 43. @Henk Molenaar,

  Bouterse gaat de verkiezingsdatum niet bekend maken. De man is niet gek. Ook hij weet dat de Amerikanen op zijn hoofd hebben voorzien. Bharara & Co hebben nog een appeltje met hem te schillen. Hij gaat zijn dipl. onschendbaarheid niet opgeven. Ik ga ervan uit dat Suriname nog 5 jaar met Bouterse in zijn maag zit. Hetzij via een coupe of anders via de noodtoestand wet gesteund door zijn communistische vriendjes.

  Van de aankomende jaarrede kunnen we verwachten een forse uithaal naar Nederland en de Verenigde Staten. Anti koloniale retoriek met vage beloftes. Op die manier wordt de noodtoestand alvast in de week gelegd bij de electoraat.

  Ik heb het al eerder gezegd, de toekomst van Suriname valt en staat met de veroordeling van Dino Bouterse. In jan. 2015 weten we welke kant het opgaat met Suriname en het ziet er niet goed uit.

  De oppositie doet er goed aan weg te blijven bij zijn jaarrede. De man neemt niet eens de moeite om fatsoenlijk in debat te gaan, dus waarom aanwezig zijn bij zijn monoloog.


  Maak melding

 44. Ach zie hier de verraderlijke verdeel en heers politiek van de droga pres. werpt zijn vruchten af, rassen discriminatie viert hoogtij.
  Het kaf word van het koren gescheiden tussen de blinde criminele inborst en de toekomst visie.
  Ook leuk om mee te maken succes.


  Maak melding

 45. @diaRay,

  Jij vat ook alles serieus op he?
  Was maar als grap bedoeld hoor.
  Het verwonderd me dat ik niet voor paarse kakkerlak ben uitgemaakt.
  Politiek Suriname zal me aan m’n reet roesten; ongeacht wie president wordt.

  Jij neemt de politiek in Suriname zo extreem serieus, terwijl je in het overzeese woont.
  Hou er ook rekening mee dat je straks ook van een koude kermis thuis kan komen. Het is dan niet te hopen dat je de hand aan jezelf slaat; dat gun je niet.


  Maak melding

 46. Waarom die naam sheriff OOm D zal het volgend jaar vertellen waarom die naam sheriffffffff ,Go way back..90kilo segebay khan uitleveren via trinidad, kom tijd kom raad…..
  我爱苏活并于2015年DESS的新闻工作 i love su woon en werk.
  DESS FOR PRESS 2015 coming soon………


  Maak melding

 47. dre die veroordeling van mijn president door nederland neem ik niet serieus ,ga helemaal niet op in waar ik wel op inga is dat mijn president nog altijd de sterke man is van dit suriname waar er gewerkt wordt aan de wederopbouw van dit land .waar er bruggen worden gebouwd wegen worden aangelegt ,water naar de man wordt gebracht ,waar er huizen worden gebouwd ,geen 18000dat hoeft niet maar er wordt gebouwd waar het volk mee kan profiteren waar de regering ons land probeert schoon te houden en waar er veel heel veel surinamers in nederland zijn en die toch terug keren .een teken dat er hoop is .aan redimusus of suri die in nederland zitten en hun gal uit spugen over suriname ,,,die mensen lach ik uit .jullie hebben niets en daarom steeds suriname afkammen ,blijven jullie in nederland en lever jullie ongezouten kritiek achter die glazen ramen meer kunnen jullie niet .rutte heeft jullie niet nodig ze zien deze redimusus liever gaan dan komen ,gaan kunnen jullie niet omdat jullie niets hebben in suriname oeng moe tang inie na kouroe .
  verder moet santhoki uitleg komen geven waar die drugs is gebleven en die auto van segebai .santhoki segebai je bent scherrif van bobay waar is je bamboe stok .de politie van bomay lopen met bamboe stokken daar past santhoki goed in .moet je santhoki zien met die roti buik .alleen die bamboe stok nog santhoki .jullie mogen je borst nat maken ,desi delano bouterse volgend jaar mei de onbeswiste leider en president van de republiek suriname reken maar .santhoki segebai droont dat hij pres gaat worden ,hij ruikt macht maar kan niet er bij .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede bouta e vetie gie alla sranang mang ,niet enkel zijn soort maar alle surinamers en daar gaat het om en daarom gaat hoij de verkiezingen winnen .geen verenigde hindustaanse partij .


  Maak melding

 48. @Deputy

  “Mark my words; In de volgende regering zullen Bouta en Chan de scepter zwaaien. Zo gaat het al decennia lang in Banana Republica.”

  Nog erger, ik zie Santohki op een speciaal belegde persconferentie de volgende woorden uitspreken: “Wij als VHP zullen de amnestiewet respecteren.”


  Maak melding

 49. -Een ieder mag zelfs bepalen op wie ze gaan stemmen, maar een ding is zeker het is nu een zooitje in de Surinaamse politiek met vele ondeskundigheid.

  -Surinamers en buitenlanders hebben al doorgegeven dat Bouterse richting Venezuela gaat en Chavez model opvolgt.

  -Diko wil een partij voor de Saramaccaners alleen. Op de vraag wat hij voor elkaar wil krijgen voor die mensen gaf hij aan dat er huizen gebouwd moeten worden en een ieder papieren moet krijgen van de gronden. Ook moet er telefoonverbinding, water en licht komen in het binnenland.

  Men heeft Diko toen ook gevraagd wat hij gaat doen als hij in de DNA komt te zitten en hij zijn zinnen niet krijgt.
  Het antwoord:::op z’, Surinaams::mie e blaas a herie partij opo..

  -Ik hoop dat een ieder goed gaat nadenken voor wie ze gaan stemmen, omdat velen alleen voor dat geld de politiek ingaan. Ook zou ik geen gangsters meer willen hebben, omdat het land echt achteruit gaat.

  Succes voor het land.


  Maak melding

 50. 22 maart 2014

  Srika leest en overpeinst zicht over het nieuw te scheppen beeld van Santokhi, als alias Sheriff voor Suriname.

  En dan denk ik direct door naar de Rambo-film :First Blood.
  Ook een sheriff die alleen zijn eigen soort mensen in zijn stad accepteerde en door manipulatieve handelingen van zijn ‘law and order’ zijn gelijk probeerde te krijgen. Rambo stak daar een stokje voor, De rest van die film is jullie wel bekend.

  Maar wie is nu die Rambo?

  De nieuwe Chinezen hebben nu het grootste deel van de economie van Suriname in handen. Dit proces begon al tijdens de regeerperiode van Venetiaan. Wie economische macht heeft, heeft direct ook invloed in de politiek. Althans, wil de richting ervan ook mede bepalen.

  Een groep Chinezen heeft zich bij de VHP aangesloten en hebben hun eigen belangen. Oppassen dat straks ‘Samie’ tegen ‘Snesie’ moet opboksen. Samie wil terugnemen en ordenen, terwijl Snesie steeds meer wil hebben.

  Opm.: Wat Srika in het optreden van Santokhi dwarszit, is dat hij (Santokhi) recent hier in Nederland enkele meetings heeft gehouden, sprak over de Surinaamse diaspora die belangrijk is, maar dan alleen daarvoor Hindoestaanse organisaties heeft uitgenodigd. Dit zij keiharde feiten ! Srika was op enkele van deze meetings bij en keek met misnoegen naar.

  @Ray e.a., bestaat voor Santokhi de Surinaamse diaspora alleen maar uit mensen die op hem lijken. En zullen de gegeven minpunten ook op hem lijken?
  Srika


  Maak melding

 51. Koos de Jong
  Alles prima zo lang maar Bouterse, Lonnie en Somo geen president worden. De VHP en de NPS hebben redelijke tot goede bestuurders in huis. Wie de president mag leveren maakt mij geen zak uit, wel ben ik van mening dat talentvolle politici een serieuze kans moeten krijgen in de nieuwe regering. Sinds jaar en dag wordt Suriname bestuurd door bejaarden. Dat moet anders.

  @koos
  Je moet ophouden met onzin te verkondigen de NPS is een ZOMBIE ze zijn zo goed als dood. De VHP heeft goede bestuurder ik denk dat we de naam bestuurder in schurken kunnen veranderen daar hebben ze genoeg van in huis. De vhp en nps hebben decennium lang geregeerd en ik kan me geen één bestuurder of oud minister naam aan de VHP kant bedenken die iets goed voor alle Surinamers heeft gedaan, misschien wel iets goed voor de hindoestanen want het is tenslotte de verenigde hindoestaanse partij en dat zal altijd zo blijven kijk maar naar de koppen dat zegt voldoende en zich zelf verrijken kom altijd op de eerste plaats. dat de VHP goede bestuurder heeft en het land goed kunnen besturen is niks anders dan een MYTH die goed gepropagandeerd wordt door hun aanhang. Praktijk toont aan dat ze als een dief in de nacht zich zelf verrijken. Praktijk toont dat Javanen en creolen beter werk hebben geleverd wat het land besturen betreft met uitzondering Venetiaan.
  Eerlijk is eerlijk ik moet er niet aandenken dat we een president van een ethische partij krijgen zijn hele partij is op alle niveaus etnisch met andere woorden de droom van MUJRIM maar het betekent het einde van Suriname zoals we die kennen want we de illusie heeft dat Santhoki en zijn VHP iets voor alle Surinamer gaat doen hoef maar even naar het verleden te kijken en zal zien dat je niks van ze hoeft te verwachten!


  Maak melding

 52. Ah kijk die Gangaram Pandey straks is hij de rechterhand van bouta.
  Geen wonder dat hij is overgelopen . Hem is een heel hoge funktie beloofd door bouta.
  God zij dank heeft deze Gangaram Pandey zijn ware verradelijke aard getoond,gelukkig net voor de verkiezingen.

  Hallo ndpers jullie Mogen verrader Gangaram Pandey hebben en gratis ook !

  De kans zit er hoogstwaarschijnlijk in, dat politie-inspecteur Keshopersad Gangaram Panday een functie krijgt binnen het Kabinet van de President. Hoewel de officiële stukken nog niet zijn opgemaakt, heeft het NDP-Assembleelid en hoofdbestuurslid Rashied Doekhie ‘al vogels horen fluiten’ over deze materie.

  Dat Gangaram Panday de VHP de rug heft toegekeerd en zich heeft aangesloten bij de NDP, was nieuws voor Doekhie. Nooit eerder had hij enig idee gehad, dat Gangaram Panday een VHP’er was. ‘Hij heeft zijn politieke kleur nooit kenbaar gemaakt,’ aldus Doekhie

  Hahahaaaaaaa…..nu doet de president van Nickerie alsof dit de eerste keer is dat hij over deze gangaram pandey heeft gehoord.


  Maak melding

 53. Beste Koos,

  ik zag vorige week op de surinaamse tv een NDP verkiezingsbijeenkomst en de aanwezigen werden door een paarse idoot als spreker bang gemaakt dat ‘ koloniale krachten’ klaarstonden om de macht in suriname over te nemen en dat alleen een sterke man als bouterse daar een stokje voor kan steken…

  de idioterie van paars iscwerkelijk schokkend.


  Maak melding

 54. @Srika,

  Is het wel eens in je opgekomen dat VHP Nederland de heer Santokhi (die zich niet wil profileren als Hindoestaan, maar als Surinamer) heeft uitgenodigd?
  Nodigt Wijdenbosch (of de organisatoren) de VHP Nederland mensen uit wanneer hij naar Nederland komt? Nee. Dus doe eens normaal.
  Overigens, indien je niet was uitgenodigd, hoe kwam je er dan binnen? En zouden andere niet-uitgenodigden en geinteresseerden ook niet op deze manier binnen hebben kunnen komen indien ze dat wensten?
  Aangezien je er toch was: heeft Santokhi het alleen over Hindoestaanse thema’s (wat dat ook moge zijn) gehad?
  Please, informeer ons eens. Wat heb je opgestoken over Santokhi’s plannen op die meetings?


  Maak melding

 55. 23 sept. 2014

  Beste Mujrim,

  Niet wat Santokhi te vertellen had is belangrijk, maar wat achter de schermen en tussen neus -en -lippen door besproken is verteld het ware karakter van Santokhi en de VHP. Want dat wordt de inzet voor het overhalen van kiezers.

  Je vraagt wat Srika geleerd heeft van het bezoek van Santokhi in Nederland. Srika heeft naar de VHP’ers geluisterd wat zij tussen neus-en-lippen met elkaar bespraken.

  1. De nieuwe Chinezen zullen het veld moeten ruimen. De oude handelaren moeten weer de economische machtsfactor in Suriname vormen.
  2. De relatie met Nederland wordt dan onmiddellijk verbeterd.
  3. Het aantrekken van leden en sympathisanten van VHP-Nederland en USA om bestuurlijke en economische posities in Suriname over te nemen.
  4. Meer invloed in de rechtsinstituten in Suriname.
  5. Het doorzetten van het proces tegen Bouterse en eventuele uitlevering. Het probleem Brunswijk wordt nog bekeken.
  6. Sterkere banden met moeder India.

  In het oog van de Surinaamse politiek bekeken kan Srika dit alles wel begrijpen. Doe in de politiek wat je niet laten kunt !!

  Srika denkt voldoende op jouw verzoek te zijn ingegaan.

  Denk toch aan de minpunten.
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.