dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStroomverbruik snel naar toppunt

Stroomverbruik snel naar toppunt

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 sep – Het stroomverbruik stijgt razendsnel. Energiebedrijf EBS slaat alarm. Het toppunt is haast bereikt.

Het maximum beschikbare aan energie voor huishoudens en bedrijven is tweehonderd megawatt. Volgens EBS is er de afgelopen week bijna honderd en vijfennegentig megawatt verbruikt. Dat is al meteen ruim boven de honderd en tachtig megawatt van ongeveer twee weken terug. Toen al waarschuwde EBS dat er maatregelen getroffen zouden worden als de stijgende trend zich voortzette.

Het toppunt lijkt nu wel nader. Volgens EBS zal het bij toerbeurt uitschakelen van de toevoer naar woonbuurten weer moeten. De afgelopen weken hoefde het niet meer vanwege spontane bezuiniging door burgers en bedrijven. Opmerkelijk is wel dat elke keer als er een fikse besparing wordt gemeld, het verbruik omhoog schiet. De eerste keer was het president Desiré Bouterse die publiekelijk een besparing verkondigde. Kort daarna schoot het verbruik omhoog.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

18 REACTIES
 1. dinsdag is het stabiel en vrijdag is er paniek…wat een waardeloze, ongeorganiseerde bende. Iedereen staat erbij en kijkt ernaar, maar structurele oplossingen komen er niet. Straks komt de volksmenner weer op tv met een populistisch lulverhaal en dan is de slaafse menigte weer in slaap gesust.


  Maak melding
 2. ” Volgens EBS zal het bij toerbeurt uitschakelen van de toevoer naar woonbuurten weer moeten. De afgelopen weken hoefde het niet meer vanwege spontane bezuiniging door burgers en bedrijven”

  De aangedragen oplossingen is water naar ze dragen. Continue is men bezig kleine brandjes te blussen. Dit vraagt om een structurele oplossing. Dan is het probleem voor eens en alijd opgelost.

  “De eerste keer was het president Desiré Bouterse die publiekelijk een besparing verkondigde. Kort daarna schoot het verbruik omhoog.”

  Het lijkt alsof telkens de president publiekelijk moet aankondigen.Ik ga vanuit dat hij belangerijkere dingen te doen heeft dan dat. Ik vind dit niet professioneel.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 3. deze beesten willen zo snel mogelijk de afobakadam in eigen handen krijgen zogenaamd geen stroom (dibrie-dilipe-sardinkie&co) . en de potie domme sranangmangs kijken met open mond toe wat er gaande is zonder iets te begrijpen en straks dubbel en dwars betalen voor hun energie.dus sranangmangs niet slapen opo oeng mofo dit alles is van u en niet voor bepaalde figuren zoals de goudmijnen en straks de afobakadam want ze kunnen het “kopen”, gestolen geld zat!


  Maak melding
 4. In die bossen hebbe ze weinig last. Daar is die koelte door bomen en planten die veel vogt vasthoude en de grond koel houde. En tog vlugten die kwakoes naar de stad. Om de EBS moeilijk te maken.


  Maak melding
 5. Het is alsof het volk niet wil luisteren naar wat de regering haar opdraagt.Als het volk zo doorgaat zal deze rekering weigeren vanaf mei volgend jaar aan te blijven.Willen jullie dat? Jullie weten tok dat onze lijder dement is ,maar niet kek?


  Maak melding
 6. volk van sur

  de overname v d stuwdam is doorgestoken kaart
  het gaat naar Viagra dilip en cs
  het wordt betaald met geld dat hij middels corruptieve handelingen heft verdiend over de rug van het arme volk
  denk maar aan de generatoren die 3 keer duurder zijn betaald
  de miljoenen dollars die hij toendertijd voor 1.80 kocht en dezelfde voor 30 en meer verkocht
  dus volk v su laat dit niet gebeuren kom in opstand anders zal deze koeparie ons bloed leegzuigen mensen wordt wakker anders zal het te laat zijn


  Maak melding
 7. Aan mij zal het niet liggen.
  Ik brand iedere avond op mijn terras een aantal kaarsen, ik lig te zweten in mijn bed, omdat de airco uit is en ik doe de was met de hand.
  Meer kan ik niet bezuinigen op electriciteit, maar het is bij lange na niet genoeg.
  Wat ik probeer te zeggen met deze wat cynische posting, is dat er heel veel meer moet gebeuren, dan een verzoek aan de huishoudens om zuiniger met energie om te gaan.
  Dit probleem vraagt om een structurele aanpak en daarmee moet nu eindelijk eens een begin worden gemaakt, want anders blijft het dweilen met de kraan open.


  Maak melding
 8. De enige die de regering in deze terzijde zou kunnen staan is professor in de slijmkunde Amzad Abdoel,maar het probleem is dat hij nu lijder is aan Chikungunya en daardoor levensgevaarlijk voor zijn omgeving.(groot besmettingsgevaar!).Deze slijbal heeft deze ziekte waarschijnlijk oraal opgelopen vanwege zijn slijmactiviteiten.


  Maak melding
 9. Als ik alle reacties lees dan denk ik dat een stelletje idiooten gereageerd hebben. Waar ligt de oplossing in hoor je niemand iets zeggen. Als je op energie wil bezuinigen dan moet het klootjes volk her opgevoed worden,in het gebruik van energie. Een voorbeeld de verlichting bij net genoeg zonlicht uitzetten en zo zijn er duizende mogelijkheden om op energie te bezuinigen. S’nachts kun je de buiten vrlichting niet uitzetten , wegens diefstal. Jammer

  Tj


  Maak melding
 10. In Suriname kennen wij ambtenaren het fenomeen ‘zeven-even’.
  Godzijdank; ik moet er niet aan denken wat voor ramp Suriname zou overkomen wanneer wij volgens de reguliere werktijden zouden werken.
  Zo zie je maar; wan ogri e tja wan bun.


  Maak melding
 11. @professor Khan niets,

  Wat een k.t voorbeeld geef je om op energie te besparen. “de verlichting bij net genoeg zonlicht uitzetten”.

  Ik werk als kluismeester in de kelder van het gouddepot van de familie B.
  Hier moeten verlichting, airco’s, alarminstallatie, beveiligingscamera’s op z’n minst 3x 24 uur per dag draaiende worden gehouden.
  In Suriname heb je bijna altijd net genoeg zonlicht. Denk je dat de familie B. jouw voorstel zullen toestaan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES