dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinameAvond VWO voor 'kansverruiming'

Avond VWO voor ‘kansverruiming’

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 20 sep – Suriname krijgt een school voor Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs, VWO. Volgens minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling gaat het vooral om kans verruiming.

Mensen met een Mulo-diploma hebben niet echt veel kansen na het verlaten van het dagonderwijs. Velen gaannemen noodgedwongen een baan met weinig perspectief op stijgen naar wetenschappelijk onderwijs. “Zoals al eerder aangegeven is één van de speerpunten van het ministerie kansenverruiming voor studenten. Onze jongeren moeten voldoende vervolgkansen krijgen in de vorm van studiemogelijkheden en opleidingen vanuit ons regulier onderwijs zelf”, zegt Adhin tegenover de voorlichtingsunit van het ministerie.

De nieuwe school moet ook een tweede kans bieden aan dropouts. “Deze opleidingen zouden ook op latere leeftijd nog opgepakt moeten kunnen worden. Hebben wij in het vooruitzicht een goede toekomst voor onze jonge burgers die ook in staat moeten zijn een productieve bijdrage te leveren ten behoeve van land en volk, dan komen wij er niet onderuit steeds de mogelijkheden en kansen voor hen uit te breiden”, aldus Adhin.

- Advertisement -


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
10 REACTIES
 1. Briljant idee.
  Alstublieft meneer Adhin laat dit doorgaan. Het liefst nog voor de verkiezingen van mei aanstaande.

  Tijdens voorgaande verkiezingscampagne vond ik de toezegging van gratis laptops aan alle Surinaamse studenten ook zo’n goed idee. Helaas is hiervan niets terecht gekomen en bleek het een dooie mus te zijn waarmee onze studenten zijn blij gemaakt.

  Niet alleen maar woorden, maar ook daden…please.


  Maak melding

 2. Ons land zit vol mensen die een Bsc,Msc,Mr,Drs of een andere titel hebben,waarvan een heleboel geen werk hebben of werk doen dat ver onde hun niveau ligt.Het probleem is dat je niet weet wat hun niveau is.Een Bsc opleiding doet men in het buitenland in 2 jaar :hier doet men rustig 5 jaar er over,maar toch is het niveau niet wat het wezen moet.


  Maak melding

 3. Leuk initiatief maar Suriname heeft er geen moer aan. Iedereen wil een bureau job hebben terwijl een schreeuwend tekort is aan landbouw en technisch personeel. Suriname heeft genoeg werk maar weinigen willen dit werk doen. Oplossing is simpel.

  1) werk weigering is korten of volledig verlies uitkering
  2) vakantie en feestdagen drastisch terugschroeven
  3) afschaffing min. loon dit ivm concurrentie positie Suriname
  4) ambtenaren omscholen naar ander werk. Su telt bijna 40.000 ambtenaren op 500.000 inw. Bizar !

  Een VWO dipl is geen antw op de problemen die suriname heeft


  Maak melding

 4. In deze tijd telt niet alleen het diploma, maar vooral de motivatie en persoonlijkheid. Anders zit je opgescheept met met alleen maar hardwerkende sloebers die eigenlijk niks toevoegen aan de samenleving.


  Maak melding

 5. In NL is er de ‘Joke Smit school’ voor dropouts en/of ouderen die een kans gemist hebben en te oud bevonden zijn voor het reguliere voortgezet onderwijs.
  Iedereen verdient een tweede kans dus dit initiatief vind ik heel goed passen in een samenleving.
  Hopelijk kunnen velen hun droom nog waarmaken!


  Maak melding

 6. Mee eens met She-Suri: goed initiatief want iedereen verdient een tweede of zelfs een derde kans.

  @ Koos,

  Misschien moeten een aantal Poolse mensen naar SU gaan om daar het werk te doen wat anderen niet willen doen. Probleem direct opgelost.


  Maak melding

 7. Minister droomt. Laat hem dromen. Minister heeft geen enkel idee hoeveel van wat per wanneer nodig is. Dus hij schopt ze allemaal VWO in. Goed zo minister. Ga zo voort.
  Vraag aan minister is: gaat hij in de avond stroom garanderen voor die school.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES