‘Geboren moordenaars en verkrachters’

57

PARAMARIBO, 18 sep – Resocialisatie voor gedetineerden slaat nergens op. Dit stelt voormalig parlementsvoorzitter Indra Djwalapersad (VHP). Het beleid dat minister Edward Belfort van Justitie & Politie deugt dan ook niet. Belfort vindt resocialisatie van groot belang bij het bestrijden van de misdaad. Het moet voorkomen dat plegers veelplegers worden.

Niet iedereen ziet het zo. “Ik geloof niet in het resocialisatiebeleid. Er zijn geboren moordenaars en verkrachters. Het moorden en verkrachten zit in hun genen. Je kan er beslist niets tegen beginnen”, zegt Djwalapersad tegenover Dagblad Suriname. Het valt dan ook moeilijk te begrijpen dat Belfort zich vooral bezighoudt met het wel en wee van bajesklanten.

Voor Djwalapersad is de minister zelf een ‘fiasco.’ Hij zou plaats moeten maken. “Deze man is totaal ongeschikt als minister, hij zou onmiddellijk vervangen moeten worden door de president.” Dat burgers dagelijks de gevolgen ervaren van roofovervallen en geweld zou voor zichzelf moeten spreken.


57 REACTIES

 1. Mevrouw Djwalapersad, wie was minister van Justitie tijdens de onlusten te Papatam met kerst 2009, waarbij men roofde en vrouwen verkracht werden? Vonden er onder een voorganger van Belfort uit de vorige regering, uw partijgenoot Santohki, geen berovingen met dodelijke afloop en verkrachtingen plaats, of was er toen spraken van het paradijs Switie Sranan. Als voormalige partijhopper bent u op uw rebelse schreden in de boezem van mama VHP teruggekeerd en wilt u in de aanloop van de verkiezingen een balletje opwerpen voor een mogelijke terugkeer in de lands politiek.


  Maak melding

 2. Dit is een zeer grove racistische uitspraak van Indra Djwalapersad en laat duidelijk de zienswijze van de VHP zien: “Het moorden en verkrachten zit in hun genen.”

  Ik denk dat er een groot protest moet komen tegen deze racistische uitspraak.


  Maak melding

 3. Gelijk heb je mevrouw Djwalapersad.
  Belfort .zelfs ook een serial killer , denkt dat je met wat medicijnen de moordenaars,verkrachters,fraudeurs,oplichters,boeven , kruimeldieven , beter kan maken!
  Dat Belfort begaan is met het lot van deze groep criminelen i weet een allen!
  Niemand weet wat er met de groep AANMELDEN criminelen gebeurd!!Na aagemeld te hebben verdwijnen ze letterlijk , ze zien niet eens de rechter ,maar slagen als ulo en computerdeskundigen en dan zijn ze de beste burgers onder de niet criminele burgers van Suriname!!!

  WEG MET BELFORT!!!


  Maak melding

 4. @Bally en Paulus de boskabouter

  Wat is racistisch hier?!
  Iedereen weet welke groep de grootste groep onder de criminelen genoemd kan worden!!!
  Dat jullie beiden sympathie hebben voor de criminelen is walgelijk!!!
  @Paulus de boskabouter

  29 Dec 2009, 10:00

  4cf69ce692cfbf0f68a2683a612d472d.jpg
  Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie verklaart de oorlog aan criminelen. Hij kondigde bij de oudjaarviering van de politie op 28 december een grootschalige actie tegen criminelen. De actie in Albina zal in januari beginnen. Directe aanleiding hiertoe zijn de rellen die op kerstnacht plaatvonden in Papatam en Albina.

  Een Braziliaan stak een lokale bewoner van Papatam op 24 december neer. De man overleed op weg naar het ziekenhuis in Frans-Guyana. Hierna sloeg de pan in de vlam. Bewoners van Papatam namen wraak en gewapend met bijlen en houwers is ingehakt op de Brazilianen die daar woonden.
  Het resultaat van deze onlusten: 1 dode, 13 gewonden, 20 vrouwen verkracht, brandstichting van hotel en supermarkten, vernieling van voertuigen.
  De schade beloopt in de vier duizend euro. Meer dan 120 Brazilianen en Chinezen hebben Papatam en Albina verlaten. Ze zijn ondergebracht in Paramaribo.

  Opvang

  Extra militairen, politie en brandweer zijn gestationeerd in Albina. Er zijn tot nu toe 35 verdachten aangehouden. 55 personen hebben aangifte gedaan. De regering heeft hulp geboden aan de slachtoffers. Er is ook nauw contact met de Braziliaanse regering die geen verwijten hebben gemaakt over het gebeurde. De Braziliaanse media staan vol van de rellen in Albina en veroordelen het land over de gang van zaken. De Braziliaanse regering heeft aangeboden om de kosten van de evacuatie en opvang te helpen dragen. Een trauma team begeleidt de slachtoffers.

  Afschuw

  Er is met afschuw gereageerd over het gebeurde in Albina. Terwijl minister Santokhi de oorlog verklaart aan gangsters, roept de A-Combinatie op om dit probleem structureel aan te pakken. Niemand keurt het gebeurde goed, maar er wordt op gewezen dat deze situatie voorkomen had kunnen worden. Er heerst een wetteloosheid op de goudvelden in het binnenland. De meeste Brazilianen die goud zoeken zijn in dienst van Surinaamse goudconcessionarissen.

  De situatie is vaker uit de hand gelopen, maar er zijn geen structurele maatregelen getroffen

  Kom Papatam situatie niet in de schoenen schijven van Santokhi,okay !!

  Pseudo nationalist, Paulus !!!


  Maak melding

 5. @Paulus de BosMONSTER

  Hallo bijna elke dag HEDEN , maken brazilianen en surinamers mekaar af om goud in de direkte nabijheid van PAPATAM!!
  Wat doet je ‘sterke’ man Belfort hiertegen ??!!
  Waar is zijn actie ??!!! Kan je baasje bouta niet optreden ,hij heeft toch amnestie?!!


  Maak melding

 6. Als je de reaties leest van Paulus de boskabouters en bally ,begrijp je nu wel waarom niemand een boek durft te schrijven over deze groep,zelfs USHA MARHE, die een heleboel denkt te vertellen over de hindostanen,durft het niet!!!


  Maak melding

 7. Maar dat is toch zo, sommigen mensen kun je niet veranderen, het is genetisch vastgelegd om deze handeling te verrichten.
  Het komt omdat deze mensen niet geevolueerd zijn tot de mens.
  Vandaar dat deze animale trekken zichtbaar zijn in de samenleving. De enige manier om van dit gespuis af te komen is gewoon doodschieten. Want opsluiten kost de staat geld.


  Maak melding

 8. De Surinaamse maatschappij is in een vrije val gekomen sinds de staatsgreep op 25 februari 1980, de 8 december moordenmoorden, moiwanamoorden, jungle commando de strijd aan ging met het leger van de dicatator DDB, heel veel (zware) wapens in de Surinaamse maatschappij onder de bevolking kwamen, drugcriminaliteit, mensenhandel, witwassen van drugsgelden in Casino’s, doorvoerland van drugs naar Europa, Afrika, Caribischgebied, USA, enz. enz. Vele ha domeingronden door witteboorden worden gegeven aan familieleden, berovingen, overvallen, criminelen die op hoeken van straten hangen en de kans afwachten om hun slag te slaan.

  criminaliteit van laag tot hoog in de Surinaamse maatschappij.

  Er zal een andere wind door Suriname moeten waaien om hierin een verandering te brengen.

  Op 25 mei 2015 time to change.

  Bevolking van Suriname laat men geen zand,n petrocaribedeal olie in jullie ogen te strooien, sociale wetten die niets voorstellen, paarse t-shirt, paarse petjes, bruine bonen met rijst op het plein en ocer, koek en sopie, enz. enz.

  DDB zit in de stront. De USA willen hem opsluiten voor drugstransporten naar de USA, net als ze aedaan hadden met Boerenveen in de vorige eeuw, DDB is voor drugshandel naar Nederland voor 11-jaar gevangenisstraf veroordeeld, hij zal ook vervolg worden in Suriname voor de moiwanamoorden, 8 december 1982 moorden, enz, enz.

  DDB is niet de juiste persoon die Suriname welvaart en welzijn kan brengen. zie maar met de landen waarmee hij contact heeft. Gewoon met dictators uit Venezuela/Maduro, Cuba/ Raoul Castro, Equatoriaal Guinea/Theodore Obiang, enz. enz. enz.

  Zie hoe hij reist met het SLM vliegtuig als hij naar deze landen gaan en het hele vliegschema van de SLM overhoopt gooit en honderden reizigers gedupeerd worden uit Suriname, USA, Caribischgebied, Nederland.

  DDB en de gangsters/ zogenaamde adviseurs moeten weg en moeten worden vervolgd na 25 mei 2015.

  Time to Change
  Thime voor NF+,
  Leve de democratie/rechtsstaat, trias policita, wetgevenve macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht. de grondwet van de Republiek Suriname, internationale wetten, vrijheden, recht en waarheid. trots van het Surinaamse volk, normen en waarden, eerbied voor het leven, (mede)mens, respect, hard werken, leren en studeren, doelen verwezenlijken (en niet geloven in luchtkastelen, list en bedrog, criminaliteit), realistisch te zijn. Eerst hard werken en geld verdienen en dan pas kan je het geld uitgeven. leren en studeren.

  PL, Leve PL, Hoera!
  VHP, de Olifant, leve de Olifant, Leve VHP, Hoera,
  BEP, Leve BEP, Hoera!
  DA91, Leve DA 91, Hoera!
  KTPI, Leve KTPI, Hoera!
  SPA, Leve SPA, Hoera!
  NPS:Tai Hor Brada Sisa, Tai hori liebie moes foe dé.
  Lit a Frambo! Lit a Frambo, Leve NPS, Hoera1

  ea,
  oe Bondroe! wan people, jongoe wan nanga owroe wan, oema, nanga man, one distination! Hoera, Hoera! Hoera!

  time4Change/ Time for Changing!
  25 mei 2015, Time For changing!

  Rust en Vrede, vertrouwen op eigen kunnen!

  Recht en Waarheid maken vrij.

  God Zij Met Ons Suriname.

  Leve de rechtstaat/democratie, hoera, hoera, hoera!


  Maak melding

 9. Indra Djwalapersad was kleuterjuf, toen werd ze parlementsvoorzitter en nu is ze ervaringsdeskundige op het gebied van de erfelijkheid. Gelukkig heeft ze nooit kinderen gekregen want die zouden zeker de overloop, verraders en draaikont genen geërfd hebben van hun moeder, ik begrijp niet hoe de VHP het in hun hoofd gehaald hebben haar weer te verwelkomen binnen hun gelederen, maar ik begrijp ook niet hoe het Front weer samenwerkt met Somohardjo, ik begrijp ook niet hoe Brunswijk en Somohardjo Bouterse konden steunen om president te worden, ik begrijp kortom niet veel van de mentaliteit van Surinaamse politici.

  Bally, ik zie nergens dat Indra hier een racistische opmerking heeft gemaakt, het racisme zit in jouw hoofd omdat je ervan uitgaat dat alleen de leden van één etnische groep in Suriname moorden en verkrachten. Beste Bally, je mag gerust zijn; moordenaars en verkrachters komen in alle groepen voor, sommige groepen maken er echter meer werk van, hoe dat zo gekomen is moet men goed gaan onderzoeken, doet men dat niet dan vervalt men makkelijk tot racistische uitspraken.

  Als de politie niet goed functioneert gaan ook in ‘beschaafde’ landen grote delen van de bevolking ertoe over om criminele daden te plegen, men stond er versteld van hoe snel het dunne laagje vernis van de beschaving ervan afbladderde op het moment dat de politie in die ‘beschaafde’ landen in staking ging. De politie in Suriname functioneert constant ondermaats, het lijkt wel alsof ze constant staken en in sommige delen van het land zie je nooit een politieagent, dat nodigt als het ware uit om te gaan moorden en verkrachten, Indra heeft dus toch gelijk dat het aan het beleid van Belfort ligt dat de criminaliteit in Suriname momenteel tot ongekende hoogten stijgt, ze heeft echter ongelijk als ze zegt dat het aan de genen van de daders ligt, deze genen zitten in veel meer mensen dan je denkt, waarschijnlijk zelfs in Indra (als je je eigen partij een dolk in de rug kunt steken, hoe veel makkelijker is het niet om anderen te vermoorden en te verkrachten), ze manifesteren zich niet omdat men bang is opgepakt en opgesloten te worden, de mensen die niet bang meer zijn omdat ze toch niets meer te verliezen hebben gaan er daadwerkelijk toe over misdaden te plegen.


  Maak melding

 10. @Bally
  Die geboren moordenaars zitten in alle lagen van de bevolking en is niet beperkt tot een bepaalde bevolkingsgroep.Dus ongeacht uit welke bevolkingsgroep zo een moordenaar komt.
  Ik zie daar geen racistische uitspraak in van deze mevrouw.


  Maak melding

 11. Minister moet plaats maken . Zo had djala ook plaats gemaakt binnen de VHP en binnen de BVD daarna NK die doodgebloed is en zal binnen kort voor de verkiezing wederom plaats maken binnen de VHP. Een echte zwerver leef zo.


  Maak melding

 12. 18 sept. 2014

  “Ik geloof niet in het resocialisatiebeleid. Er zijn geboren moordenaars en verkrachters. Het moorden en verkrachten zit in hun genen. Je kan er beslist niets tegen beginnen”, zegt Djwalapersad tegenover Dagblad Suriname.(Bron: Item)

  Wat is mw. Indra Djwalapersad toch eenzijdig schizofreen in haar denken!!

  Uit het item blijkt niet dat mw. Indra Djwalapersad naar een bepaalde etnische groep in Suriname refereert. Srika laat dat ook in het midden.

  Maar mw. Indra Djwalapersad generaliseert fout door te stellen dat de resocialisatie voor gedetineerden nergens op slaat en dat het moorden en verkrachten in de genen van deze criminelen zit.

  Erger nog: Mw. Indra Djwalapersad bevestigd dat je tegen deze verschijnselen in Suriname van het moorden en verkrachten niet kan doen.

  Wat is volgens Srika de betekenis van de uitspraken van mw. Indra Djwalapersad?

  Hiermee wordt aangegeven dat deze criminelen een genetisch probleem hebben, waar de medische wetenschap niet direct in kan grijpen. Juridisch gezien ontslaat het deze criminelen dan ook bewust verantwoordelijk te zijn voor hun gepleegde daden. De gemeenschap zal de gepleegde daden dan moeten accepteren. Dus zal mw. Indra Djwalapersad dat ook moeten accepteren.

  Maar wetenschappelijk gezien is wel bewezen dat fysiologische processen kunnen maken dat mensen uiteindelijk gewelddadiger worden dan anderen.

  Lees bijvoorbeeld hiervoor The Anatomy of Violence van Adrian Riane of lees uit The Wall Street Journal van 26 april 2013: The Criminal Mind.

  Srika had in een posting uit 2008 al geadviseerd dat de artsen in Suriname bij alle kinderen in Suriname het niveau van het Parat Hormoon moeten meten. Dit misschien in combinatie met het loodgehalte in het bloed.

  Bij het resocialisatiebeleid van minister Edward Belfort zouden boven voorgestelde onderzoeken ook op deze criminelen kunnen worden toegepast. Daar dit volgens Srika een fysiologisch/biologisch defect moet zijn, zijn er daarvoor wel medicijnen voorhanden om een bepaalde geestelijke toestand of prikkel te onderdrukken.

  @Ray, @Paulus de boskabouter, @Henk Molenaar, @Esmerald en anderen, Srika heeft wat leesvoer gepost. Maak er gebruik van, om zo het probleem in Suriname enigszins te begrijpen.

  Bestaan er genetische minpunten? Ray en Paulus de boskabouter, geeft Srika dan maar een paar van die minpunten.
  Srika


  Maak melding

 13. @Srika

  Gewoonlijk smul je van de verhaaltjes die over de hindostanen gescheven wordt door Usha Marhe.
  Dan beleven jou soort pret en jij en je soort laat iedereen die het maar hoeren wilt,weten hoe alles bij de hindostanen in de genen zit.,het slaan van de vrouwen , het drinken etc…etc…
  Alleen weet ik niet in welke tijdperk Usha leeft . Haar verhaaltjes lijken meer op fantasie verhalen om jou sort een plezier ye doen.
  Nu wordt het lezen moeilijk toch voor jou en je soort ,nu gezegd wordt bij welke groep moorden en verkrachten in de genen ligt,ja toch.
  Please , Paulus de boskabouter een henkes en een mujrim moet je niet bij mij in de rij voegen.
  Ze reageren op dagbasis ,dus als ze de berichten voor die dag gelezen hebben dan geven ze hun meningen. Vechten voor een bepaald doel hebben ze niet.
  Vandaag bij voorbeeld als ze de berichten lezen dan vinden ze bouta,lief,moedig,aardig,een held en de rest is niet goed.
  Dan overmorgen is er geen betere held dan bankrover Brunsie,.
  Pssst voeg jij ze toe bij jou in het rijtje ,okay.


  Maak melding

 14. je hoeft niet eens te zijn met wie dan ook,,,

  maar het is zeer opvallend,dat santo boma vol zit met de donkerste mensen in het land,dat is bewezen door ronny brunsiek zelf gezien en overtuigd aldaar..

  de moorden ,de rovers in de bussen w.o. p.l,op straat ,op de markt,in je huis tijdens het slapen,,de ketting trekkers,beroven van de chinezen,die dagelijks plaats vinden in het land,meestal door deze donkere mensen gepleegd worden..

  meneer belly die zelf deelneemt in het totale proces,die opvallend stil is, is dus mede betrokken omdat hij actief lid is van het gebeuren..

  wel aanmelden,maar wat doe je verder ermee..

  roven binnen het lantie gebeuren is alom bekend,daar kun je boeken mee schrijven en afstuderen en als de beste leerling slagen..

  van de hoofd verdachte moordenaar hoef je in deze fase niks meer te verwachten,hij zit lekker zijn dagen te tellen..


  Maak melding

 15. =‘Geboren moordenaars en verkrachters’, dit zegt al genoeg als ik het leest, maar kan een ieder wel zeggen dat er een stukje waarheid in berust.
  -Zie maar de Amerikaanse documentaires waar kinderen niet opgroeien met hun biologische ouders omdat zij een crimineel zijn. Blijkt dat de genen toch in het kind voorkomen en dan zie je hoe dat kind een crimineel wordt.

  -In Suriname zijn er ook nog ander problemen te zien en vooral als Brunswijk mensen oproept en zegt dat de politiek een gangster is en dat men men harde hand moet nemen wat ze willen hebben. Zie de gronden die afgepakt worden en op welke manier….

  =Opvoeding van de leiders!!!!!wat moet van hun kinderen terecht komen????


  Maak melding

 16. Ray, waar heeft Paulus Mujrim, Ray en Henkes bij elkaar gevoegd? Ik ga niet voor iemand anders praten, maar met betrekking tot wat je beweert over Bouterse en Brunswijk, heb je het zeker niet over mij.

  Waarom wekt Indra plotseling de indruk alsof ze iets tegen moordenaars heeft? In het verleden heeft ze er geen enkel probleem mee gehad om een van moord verdachte crimineel te steunen. Als deze van moord verdachte crimineel haar zou verkrachten zou ze dat ook met de mantel der liefde bedekken, als ze daarmee weer in het machtscentrum terecht zou kunnen komen.


  Maak melding

 17. Men spreekt van REsocialisatie. Alsof sommige van die lui ooit wel sociaal waren! Spreek liever van socialisatie, dan is het een stuk duidelijker wat er aan de hand is.

  Criminaliteit kan wel degelijk genetisch bepaald zijn. Zo is vastgesteld dat kleptomanie en pyromanie ook deels uit de genen komt.


  Maak melding

 18. Iemand zei eens dat “voormalig parlementsvoorzitter Indra Djwalapersad (VHP)” bevoegd is, maar niet bekwaam, helaas moeten we constateren dat dit nogsteeds zo is.


  Maak melding

 19. ray als het om een vhper gaat hebben jullie soorten altijd gelijk dat hoef je hier niet te benadrukken .ze waren in de regering wat hebben ze van gebakken .djawalahpersad waait met alle winden mee dat is bekent ,deze olifant , of water buffel, nijlpaard hoe je haar wil noemen is machtsdronken .ze rekent op een minister post mocht de vhp een kleine kans maken om de verkiezingen te winnen .straks loopt ze weer over het is hoe ze het bekijkt .de verenigde hindustaanse partij wil in het macht centrum maar het is en wordt een lange weg voor deze hokjes partij .ze dachten de naam te veranderen naar verenigde hervormings partij maar zo denken ze zand in de ogen van sommigen te strooien in iedergeval niet in mij en vele anderen hun ogen wij zijn alert .
  oeng no e lassie stjieng ,wij zijn waakzaam .
  ray en murjum is die boodschap duidelijk genoeg!!!


  Maak melding

 20. @Ray

  Feit is, dat de onlusten te Papatam gebeurden, toen Santohki minister was. Zijn aanwezigheid als hoogste gezagsdrager op het ministerie van Justitie heeft niet voorkomen, dat roof en verkrachting in Suriname voorkwamen. Evenmin kan de huidige minister dat, maar in tegenstelling tot hem wordt aan Santohki magische krachten toegedicht Suriname te kunnen zuiveren van roof en verkrachting. Welnu, ik zal je uit jouw droom helpen. Santohki is echt niet meer dan jij, Bally, Belfort of ik. We zijn niet meer dan stervelingen, die met het kwaad van deze wereld geconfronteerd worden. De een kan zich heldhaftig hiertegen teweer stellen, een ander poept in zijn broek als hij een verdachte van misdaden tegen de menselijkheid op moet laten pakken om deze zijn proces in voorarrest te laten ondergaan.


  Maak melding

 21. Als de NDP bereidt is aan de volgende eisen te voldoen:

  !. Intrekking van de Amnestiewet,
  2. het 8 decemberproces hervatten en de hoofdverdachte deze in voorarrest laten ondergaan, en
  3. de schuldigen van het bloedbad te Moiwana bestraffen,

  dan kan deze partij voor een volgende regeertermijn aantreden en een coalitie vormen met partijen, die herstel van de rechtsstaat Suriname hoog in het vaandel hebben staan. In Suriname moet men af van politici, die de graaicultuur in stand willen houden. Uitsluiting van de VHP, een politieke partij met een hoog graaigehalte, is daarbij een eerste stap naar een meer integer Suriname.


  Maak melding

 22. Resocialisatie voor Langdurig gestrafte gedetineerden die terugkeren in de maatschappij mag en moet zelfs, maar het traject moet heel zorgvuldig begeleid worden anders is het nutteloos en weggegooid geld.


  Maak melding

 23. @Pero,..Als het aan Pero ligt moeten alle bosland bewoners terug het bos in en alle Hindoestanen terug naar India, Javanen terug naar Indonesie ,…. wat een grapjas.


  Maak melding

 24. @Henkes

  Oh die verzoek was gedaan door mijn persoon om een Paulus ,een henkes en een mujrim niet samen in 1 adem bij mij in de rij te plaatsen. , dat is alles wat ik gevraagd heb.aan Srika.

  By the way,.
  Maar een ieder die in de regering zit weet toch voor wie of onder wie ze werken?
  Waarom is het zo een problem voor je als Djwalapersad het vandaag ook zegt? Dat zeggen wij toch elke dag ookhier op WKN?
  Jij denkt dat elke vrouw zit te wachten om verkracht te worden door je baas bouta?!
  Wens je dat misschien ook voor je dochtertje,LULKOEK?


  Maak melding

 25. @Pero

  Man ,bij jou ontbreekt het niet over FANTASEREN !
  Echt een copie van je baasje ben je. Jullie beiden lopen te fantaseren en te hallucineren 1×24 uur per dag.


  Maak melding

 26. Passant, wat velen niet weten is dat Bouterse op het laatste moment Boereveen heeft gestuurd om het drugs varkentje voor hem te gaan wassen! De USA had Bouta op het oog, maar Boereveen kwam opdagen in zijn plaats. Dus Bouta was lucky and owes Boertje 15 years of his life!!


  Maak melding

 27. @Paulus de boskabouter

  Sla de nieuwsbladen open en je leest HEDEN over de toestanden op de goudvelden. Geen enkel dag gaat voorbij zonder dat melding gemaakt wordt van criminele handelingen binnen het goudgebeuren in het binnenland.
  Waar is Belfort ,waar is zijn actie ?
  Volgens deze criminele regering zou de NDP toch alles beter doen?
  Zo waar is de actie heden gebleven dan ??!!!
  Kom aub niet met je afgezaagde bewering van …ja toen kon het ook ,nu mag het ook…blah..blah…


  Maak melding

 28. -De mate en hoeveelheid rovers, moordenaars verkrachters, prostituee’s, die er in een samenleving voorkomen, heeft te maken met de welvaart of de armoede van die samenleving.

  Gevangenissen zitten voor het overgrote deel vol met mensen aan de onderkant van de samenleving, mensen die er vanwege hun armoede niet bij kunnen horen, mensen die geen kansen krijgen door bijv. hun sociale nood.

  – sommige mensen worden geboren met een laag ontwikkeld geweten of een neurologische stoornis. Die kunnen er weinig aan doen dat ze crimineel zijn. Resocialisatie heeft dan geen zin.

  – het geweten van sommige mensen wordt tijdens de opvoeding niet goed gevormd door de ouders. Die mensen hebben soms baat bij een resocialisatie-programma.

  – sommigen worden door nood gedreven, (honger, sexlust, extreme woede) en plegen eenmalig een daad waarvan ze later spijt hebben.

  Daar tussen in zijn er nog tal van groepen.
  – Mevrouw Indra Verdwalapersad roept maar wat en scheert alle criminelen domweg over één kam.


  Maak melding

 29. @pero, ik heb niet kunnen lezen dat je op dit punt reageert::::::::::::::::::::::‘Nu pakken Marrons hun eigen mensen’

  -Jou reacties vragen om problemen en ik denk dat je heel veel mist aan kennis en vooral kwaliteit om een probleem op te lossen.

  -Oordelen, daarin ben je heel erg sterk.


  Maak melding

 30. Dom gepraat van Indra Djwalapersad. We leven niet meer in de middeleeuwen. Minister Edward Belfort streeft naar een beschaafde en veilige samenleving. Zal me niet verbazen dat de meeste moorden en verkrachtingen in huiselijke sfeer gebeurd. Wat gaat Indra Djwalapersad. met die mensen doen ?


  Maak melding

 31. @Srika

  Voeg mij alsjeblieft niet in een rijtje met Ray, want die krijgt al een erectie als hij Santokhi bij ‘In de Branding’ van Apintie hoort slissen. Voor mij is Bouterse een psychopaat, maar Santohki is een WAARDELOZE politicus, die de Surinaamse politiek niet zal weten te vernieuwen en zich zal gedragen als zetbaas van zijn corrupte vriendjes.


  Maak melding

 32. Ira het komt Door de nps en de vhp dat deze mensen verdeeld zijn.al sinds het bestaan van de vhp en de nps hebben deze twee antieke partijen een verdeel en heers politiek gevoerd tegen de binnenland bewoners.moet je santoki Segebai nu zien dansen met bepaalde aanhangers in de hoop wat stemmen te winnen.
  Die bosanemoon bewoners zijn niet dom , de tijd van bedriegen van deze antieke partijen is bood gelegd ze zijn ontmaskerd en dat weten de binnenland bewoners.de mensen weten precies op wie ze gaan stemmen en daarom lopen ze over naar brunswijk
  Ira die bepaalde voorzitter is een reis hij is ontmaskerd en ze weten dat de oude kliek wil gaan samen werken met asabena en daarom lopen de mensen over naar lonkte. Het is geen verdeeldheid zoals jullie doen vermoeden het is een bewuste zet ira .maken jullie je borst nat.


  Maak melding

 33. ray,

  ik geef jou duizend procent gelijk en laat paulus de boskabouter zich zelf ergens in de bosjes aftrekken.ik ben zelfs laats nog in su. geweest, en om eerlijk te zijn wat ik daar heb gezien santoboma,nieuw haven,geyersvlijt (tussen haakjes met mijn broer),wel,wel,wel so so mie blakkamang.wat ik weet is dat dit alles in heel zuid en midden amerika bekend is. ook hier in nederland en toch zijn er mensen die vinden dat het discriminatie is als je deze groep aanmerkt als de meest criminele groep binnen su.
  mek ding jang ka deze beesten moeten het lijfelijk zelf voelen.


  Maak melding

 34. @Armand

  Belfort streeft naar (en maakt in werkelijkheid) een
  samenleving waarin de Grondwet opzij wordt gezet tbv
  een NEP-amnestiewet voor een massamoordenaar !

  Belforts beschaafde samenleving is er een waarin massamoordenaars van eigen volk worden beschermd
  en waarin de Rechterlijke Macht wordt gesaboteerd.

  Bellie ’s beschaafde samenleving wordt binnenkort verrijkt
  met een Constitutioneel Hof met als leden : leken zonder
  gedegen juridische opleiding. Deze primitievelingen zullen
  de rechters dwingende adviezen geven.

  Jouw beschaafde Bellie werkt OP BEVEL sowieso niet aan invoering van een anti-corruptiewet of een screeningswet
  voor hogere overheidsfunkties en/of politieke funkties !

  PS Binnenkort duikt deze Bellie weg wanneer blijkt wie
  de overige verdachten in Sranang zijn in het Dino-drugs-wapenhandel-terrorisme-strafproces in de USA !


  Maak melding

 35. @gladvis

  ‘…wel,wel,wel so so mie blakkamang.wat ik weet is dat dit alles in heel zuid en midden amerika bekend is. ook hier in nederland en toch zijn er mensen die vinden dat het discriminatie is als je deze groep aanmerkt als de meest criminele groep binnen su.”

  Gladvis, je zal me maar in het bos tegenkomen en deze nonsense tegen me zeggen. Ik garandeer je, dat ik jou als een sidderaal in jouw broek zal laten poepen en klaarkomen. Vuile afgerukte koelie!

  Het wordt tijd, dat in Suriname, de koelie zijn plaats gewezen wordt. Ze denken, dat zij meer zijn, dan de andere etnische groepen. Heeft iemand ooit een koelie in natio zien spelen? Onder de Surineds, hoeveel hindoestanen zijn in het betaalde voetbal doorgebroken? Onder Creoolse Surinamers moet een ethisch reveil opgang komen, waarbij de misdaden van Desi Bouterse zonder meer worden afgewezen. Een volk, dat zich in meer en minder bevoorrechten – kasten – verdeeld, zit corruptie in de genen. Wij Creolen dienen hen voor eens en voor altijd duidelijk te maken, dat koeliestreken tot het verleden behoren en dat als je hard werkt, je rijk mag worden, maar niet door te GRAAIEN.


  Maak melding

 36. Surinam Patriot, blijkbaar kan je niet tussen de lijnen lezen en snap je niet waarom deze uitspraak zo racistisch is.

  Soso Bruya, het is te merken dat jij tot dezelfde bevolkingsgroep als die kuli mai behoort, je mag 3 keer raden over welke bevolkingsgroep deze racistische VHP-er het had.

  Y’e prey don, of heb jij domheid in de genen?


  Maak melding

 37. Ongelooflijk en aan misdaad grenzend, om één van onze eigen Surinaamse bevolkingsgroepen op zo’n respectloze manier neer te zetten.
  Mensen die vechten voor een plek in de samenleving.
  Er wordt op hen neer gekeken, ze worden te kijk gezet, er wordt hen van alles verweten. Een groep die al eeuwen is achtergesteld. Een kans wordt ze niet gegund.
  Van enige vorm van empathie is geen sprake.

  Is het dan zo verwonderlijk dat een klein deel in het gevang geraakt?
  Gelukkig doet het overgrote deel het fantastisch goed!
  Schande om op deze wijze te spreken over mensen die hier al eeuwenlang wonen.
  Langer dan elke andere bevolkingsgroep.

  Schokkend!


  Maak melding

 38. Verkrachters, moordenaars, oplichters, dieven, rovers, criminelen, 20 meter onder de grond stoppen en zorgen ervoor dat zelfs de tingie geur niet boven de aarde komt!! ter voorkoming van epidemie!!


  Maak melding

 39. “Er zijn geboren moordenaars en verkrachters. Het moorden en verkrachten zit in hun genen. Je kan er beslist niets tegen beginnen”, aldus Jwalapersad.

  Dus die mevrouw Jwalapersad zegt dat moorden en verkrachten in de genen zit van GEBOREN MOORDENAARS.

  Nu gaat de fantasie van een groot aantal mensen op de loop, want zij zelf linken geboren moordenaars en verkrachters aan een bepaalde bevolkingsgroep. Uit de uitspraak van Jwalapersad kan dat in ieder geval niet opgemaakt worden.

  Wel kunnen we stellen dat Bolle Willem Duitse genen heeft. Dat zijn katjes Azalia, Ahalia en Akalia nog meer Duitse genen hebben en zijn slapie LaTina ook over behoorlijk wat Spanjolen capriolen beschikt.
  Zou het kunnen zijn dat Bolletje zijn LaTinaatje niet per toeval heeft uitgepikt? Immers het volkslied hemelt Duitsen bloed en gehoorzaamheid aan den Spaansen koning op. Zal het Duitse Bolletje zwaar vallen gehoorzaam te zijn aan Spaansbloedige LaTinaatje?


  Maak melding

 40. Ray, het is een probleem voor mij als Indra het zegt omdat ze niet consequent tegen alle moordenaars is. Je kunt niet de ene moordenaar helpen de macht in het land te verwerven en de andere moordenaar de doodstraf willen geven.

  Ray, jij hebt een rijke fantasie; waaruit maak je op dat ik Bouta aanhanger ben en waaruit maak je op dat ik vind dat vrouwen verkracht willen worden? Reageer voortaan op wat ik geschreven heb en niet op wat je denkt dat ik denk.

  Bally, het is best mogelijk dat Indra in het verleden bij dit onderwerp op de racistische toer ging, maar nu heb ik dat niet gemerkt, ze sprak in algemene termen. Hoe kan iemand als Indra beweren dat verkrachting in de genen van anderen zit en niet in haar etnische groep of familie? De voorouders van Indra, die uit India komen, zijn in India, waar het verkrachten van vrouwen ook voorkomt, niet gescreend op het niet hebben van verkrachters- en moordenaarsgenen, toen zij als contractarbeiders werden gerekruteerd om op de Surinaamse suikerplantages te komen werken. Het kan dus niet anders dan dat er op de Lala Rook ook een paar verkrachters- en moordenaarsgenen meegekomen zijn naar Suriname.


  Maak melding

 41. Bevolkingsgroepen stigmatiseren is ALTIJD onjuist !

  Criminelen van welke afkomst of zeer streng aanpakken
  om criminaliteitsgolf dratstisch te verminderen ! Stap af
  van de huidige straffen en strafmaten !

  Begeleid met stevige projecten mensen uit de binnenlanden die in de stedelijke gebieden willen wonen of vertoeven. Breng hen net als delen van de stedelingen begrip bij voor rechtsstaat en rechtsregels.

  Een van de zaken die bij huidige slappe aanpak ook
  niet wordt aangepakt is het gebrek aan werkgelegenheid !

  Vorm en school mensen en vraag aan mensen een bijdrage
  aan de samenleving te leveren in de vorm van werk.
  Anders niet in aanmerking laten komen voor voorzieningen !
  (Er is genoeg te doen aan afvoerkanalen/goten/sloten, oevers,
  bermen, dijken, onderhoud percelen etc)

  Vraag is of de huidige machthebbers iets dergelijks op een geloofwaardige manier kunnen presenteren en in werking
  kunnen stellen ! Dit gelet op hun gedrag in het verleden en
  in deze regeerperiode.
  (Ik geeft slechts een voorbeeld : zie het zeer omstreden handelen van de ex-minister OW, zijn zogenaamde ontslag, gevolgd door een topbenoeming)

  De bevolking is niet gek en doorziet alle gemanipuleer van de politici !

  PS : Bun furu ekte Sranangmang e feti fu kondre kon bun !!


  Maak melding

 42. indra de politieke hoer met olifanten huid….!ben je weer wakker..?? rascist in hart en nieren…tijdens jouw politieke gehoererij met DNP2000 jankte je wel anders..! paturia..!


  Maak melding

 43. burgers en politie/militairen moeten meer van deze moordenaar, overvallers, verkrachter op heterdaad dood schieten, dat er soms een ongelukje zal gebeuren is het prijs waard. ik denk dat 10% Hindostanen, Javanen en guyanezen en 90% van afrikaanse afkomst dood geschoten zal worden. ja en die 90% stuit tegen de borst van belfort jammer het land zou in een klap 90% veiligers worden.


  Maak melding

 44. @Weet
  Dan weet jij tenminste dat de VHP straffen uitdeeld.
  Jou NDP deelt AMNESTIE En dat ook aan de SERIAL KILLER VAN SURINAME met op zijn minst 15 executies op zijn naam.
  En op de tweede plaats staat te pronken Belfort,ook van de NDP, met 4 executies op zijn naam!


  Maak melding

 45. zaka zaka paulus de bush kabauter,

  1. wat je in je hoofd hebt zal je nooit lukken,ga dinatje maar boelen in new-york hij heeft het hard nodig.
  2. wij blakkamangs zien nooit als blakkamangs schuldig is aan een strafbare feit waar dan ook ter wereld,neem een simpel voorbeeld van mijn blakkamang lackien i.v.m. dinatje dat hij nooit een korreltje coke bij zich had.mijn advies aan jou is lul wat minder over blakkamamgs .
  3. zonder de hindoestanen zouden wij blakkamangs nergens zijn.het komt zelden voor dat wij blakkamangs een blakkamang beroven vuile rat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.