Chikungunya maakt werkgevers nerveus

11

PARAMARIBO, 18 sep – Werkgevers beginnen knap nerveus te worden van het toenemend aantal gevallen van Chikungunya. De besmettelijke ziekte met onder andere pijnlijke gewrichten, maakt veel slachtoffers op de werkvloer.

Veel arbeiders moet het bed houden van de dokter. Het Suriname Business Forum, SBF, heeft aardig wat bezorgdheid gemerkt bij werkgevers. “Zodra er een ziekte uitbreekt die epidemische vormen aanneemt, krijg je dat er binnen het bedrijfsleven een extra aantal ziektegevallen zal zijn. En dat kan de productiviteit van het bedrijfsleven beïnvloeden”, zegt SBF-directeur Gilbert van Dijk tegenover de Times of Suriname.

Sinds de intrede van de ziekte, zijn honderden gevallen geregistreerd. Chikungunya wordt overgedragen door dezelfde muskiet die dengue veroorzaakt. De autoriteiten houden het vooral op voorlichting over preventie over het schoonhouden van het leefmilieu. Van Dijk vindt dat burgers het hunne moeten bijdragen. “Laten wij de instructies ter harte nemen en laten mensen hun rommel opruimen. Laten we als burgers doe wat wij moeten doen om verspreiding tegen te gaan.”

11 REACTIES

 1. Mijn grootmoeder zou zeggen ‘wan ogri kan tya wan bun’; hopelijk dringt het nu tot de werkgevers door dat hun werknemers belangrijk zijn voor het realiseren van hun winst en dat ze hun werknemers in het vervolg beter moeten waarderen, het was gewoon schandalig met hoeveel tegenzin de werkgevers instemden met een redelijk minimumloon.


  Maak melding

 2. De meeste werkgevers maken zich in het algemeen niet druk over hun personeel zolang ze maar aanwezig zijn. Ze maken zich pas druk als ze er eens niet zijn. Het wordt tijd dat deze feodale maatschappij eens modern gaat worden en werkgevers gaan inzien dat het belangrijkste kapitaal binnen een bedrijf de werkende mensen zijn. vergoed ze gewoon redelijk dan blijven ze ook royaler aan het bedrijf. behandel ze als shit en je ontvangt shit.


  Maak melding

 3. Ook onze (pero) wordt ‘nerveus’ van alle werkgevers in Su.

  Maar Baas DADA wordt wel hyper ‘NERVEUS’ van (pero) om zijn
  reacties op (waterkant.net).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.