Energieverbruik binnen de perken

2

PARAMARIBO, 17 sep – Het landelijke energieverbruik is nog steeds binnen de perken. Dit meldt energiebedrijf EBS. In de eerste helft van september hoefden dan ook geen maatregelen te worden genomen.

Die noodmaatregelenwaren eerder wel in het vooruitzicht gesteld. Volgens het bedrijf hoeft load shedding nu even niet. Het beurtelings onderbreken van de stroomvoorziening in woonbuurten zal dus niet worden toegepast. Voorlopig niet in elk geval. Het verbruik is de afgelopen weken blijven hangen rond de honderd en negentig megawatt.

Dit ligt nog veilig onder het kritiek punt van tweehonderd megawatt. EBS roept de samenleving op om’slim’ om te blijven gaan met stroom. Het bedrijf verwacht over enkele weken over betere infrastructuur te beschikken om extra energie te kunnen inzetten. Dat kan nu niet omdat de onderstations niet in staat zijn extra toelevering op te vangen en verder te verdelen.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. gelukkig behoeft het niet zo lang binnen te perken te blijven behouden, toch? dwz dat we nu klaar zijn met bezuinigen. snel gedaan. lange benen gauw thuis.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.