VVD wil ‘compacter’ Kwaku festival van maximaal 10 dagen

34

Als het aan de VVD ligt wordt het Kwaku festival niet meer verspreid over de vijf weekenden, maar in één aangesloten reeks van tien dagen te houden. De liberale partij vindt dat Kwaku door het succes, met bijbehorende drukte, overlastgevend is geworden en dat het festival daarom ‘compacter’ moet. Het festival zou daarbij ook doordeweeks moeten worden gehouden.

Buurtbewoners en organisatoren zien de plannen van de VVD niet zitten. Ook de kraamhouders vinden het maar een slecht idee. Ze denken doordeweeks niet genoeg klanten te kunnen trekken om winst te maken. Het festival trok dit jaar in totaal 150.000 bezoekers.

De organisatie gaat het plan van de VVD niet uitvoeren. Wel wil organisator Ivette Foster de critici wellicht tegemoet komen. “Ik kan mij wel voorstellen dat we gaan spelen met weekenden, dagen daar tussen in, dus dat we op die manier na gaan hoe we het iets compacter kunnen houden” aldus Foster tegen AT5.

34 REACTIES

 1. En het Sinterklaasfeest dan? Dat duurt wel drie weken lang, aan een stuk door!
  Overal word je bestookt met allerhande sint activiteiten, oorverdovende fanfare’s, versieringen overal waar je kijkt, snoepgoed om de honden mee dood te slaan en zwaar overspannen kinderen en razende ouders die aanslagen plegen op alle speelgoedwinkels Het komt je neusgaten uit. Horendol word je ervan.
  Zoveel overlast geeft geen enkel ander feest.
  Je zal maar wonen boven een winkelstraat.
  Maar dat mag want het is HUN eigen feest!
  Gewoon een pesterij van de VVD vanwege de kritiek op Zwarte Piet!


  Maak melding

 2. Als je Kwaku compacter maakt, dan vermoord je het karakter van dit festival, waarbij Surinamers uit het hele land elkaar zien en gezien willen worden. Ik heb er begrip voor, dat Nederlanders de traditie van het Sinterklaasfeest willen handhaven, maar dan moeten zij ook begrip kunnen tonen voor de traditie, die Kwaku sinds vele jaren heeft opgebouwd.


  Maak melding

 3. Ik geef ze gelijk ! Als het sinterklaasfeest aangepast kan worden waarom het kwaku festival niet. De stands zouden dan goedkoper kunnen en je maakt ook tijd om op vakantie te kunne gaan . Want als je standhouder bent dan kun je niet op vakantie.je bespaart hiermee ook het veld en dat ook voor andere activiteiren kan worden gebruikt.


  Maak melding

 4. maar voor wie is het overlastgevend?
  niet voor de buurtbewoners, orginatoren en voor de kraamhouders want die zijn er tegen zoals ik lees,! dus voor wie is het overlastgevend? voor de typische VVD stemmer of de VVD’er ? die juist daar niet of nooit komen? En Ivette Foster ik zou die gasten van de VVD serieus nemen omdat juist zij en niemand anders er last van hebben..


  Maak melding

 5. Typisch de VVD, alles wat opgebouwd is afbreken zoals de zorg, de huursector en etc………de zogenaamde marktwerking en we weten allemaal wat de gevolgen waren.

  Misschien willen ze het Kwaku-festival ook op die tour laten gaan omdat het succesvol is.


  Maak melding

 6. Daarom heb ik ook nooit voor de VVD gestemd. En dat zal ik ook nooit doen. Ze willen scoren over onze hoofden.

  Het festival is overlastgevend geworden. Voor wie VVD?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 7. Toch wel jammer dat de Excellentie Bouterse nooit Kwaku heeft bezocht. De Nederlandse regering is op dat vlak bekrompen. Valt ook op dat Kwaku de laatste jaren geteisterd wordt door Afrikanen. Ze moeten begrijpen dat Kwaku een feest is voor en van Surinamers.


  Maak melding

 8. @Flyer

  “Paulus….oog om oog, tand om tand. Wel jarenlang zeiken over zwarte piet, maar zelf niet openstaan voor aanpassingen…SURINAM STYLE.”

  Als je een kaaskop bent, dan moet je je toch eens afvragen, of je niet samen met asielzoekers een cursus Nederlands moet gaan volgen. In mijn reactie heb ik duidelijk gesteld, dat ik als Surinamer helemaal niet aan de traditie van Zwarte Piet wens te tornen. Elders heb ik zelf de vloer aangeveegd met landgenoten, die dat wel willen. Dus Kaaskop, kom mij niet de les lezen over het niet openstaan voor veranderingen. Kwaku in de huidige vorm bestaat als sinds het midden van de jaren zeventig van de vorige eeuw, het moment, dat de door de Kaaskoppen massaal afgewezen Bijlmermeer een Surinaams karakter kreeg. Daarom dient de traditie van Kwaku, de creatie van een stukje tropisch Nederland, behouden te blijven.


  Maak melding

 9. het lijkt op wraaknemen voor piet.

  maar ik dacht dat niemand tegen sinterklaas was, maar tegen de stereotypering van piet. iedereen die wit is en door de schoorsteen gaat heeft het recht om zwart te worden, maar daar hoort niet een gek accent en rode lippen en bijpassende oorbellen.

  kwaku gewoon door laten gaan. kan het ook traditie worden.


  Maak melding

 10. mozes ddb had zelf aangekondigd,dat hij in 2013 persoonlijk zou komen feest fieren bij kwakoe..

  maar z.a. altijd is hij niet verschenen..,

  zo democratisch is hij nu éénmaal.,

  wel iets zeggen,maar doen hó maar.. dat heb je nou éénmaal aan een laffe amnestie lijder ,moordenaar durft niks..

  als je je zelf hebt afgeschermt met amnestie,durft dan naar buiten te komen,laat je zien aan het volk..


  Maak melding

 11. De VVD’er Jezuit van Aartsen noemde allochtonen de toekomstige ruggegraat voor de economie. Dit bedoelde hij: negers moeten niet 4 weekenden feesten, maar 10 dagen achter alkaar hard werken!


  Maak melding

 12. Is de VVD in A’dam z.o. soms de weg kwijtgeraakt?
  Of ze proberen middels zo’n voorstel een bepaalde zaak te camoufleren. Iedereen weet wat ik daarmee bedoel!

  Maar het het voorstel wordt zeker niet aangenomen.

  Compacter Kwaku
  12-09-2014 10:41 – (15) – permalink

  Deze maand, op dinsdagavond 23 septemer, bespreekt de Bestuurscommissie Zuidoost de evaluatie van de evenementennota.
  Gisterenavond heeft VVD-Commissielid Anne Marttin in de bestuursvergadering het voorstel aangekondigd voor een compacter Zomerfestival in het toekomstige Mandelapark, om de balans tussen overlast en plezier te verbeteren.
  De VVD wil dit voorstel betrekken bij de evaluatie en adviezen aan de Burgemeester. De VVD streeft naar maximaal 10 aaneengesloten dagen in plaats van de huidige 5 weekends.

  Vandaag tikte Metro het als volgt op.
  Raadpleeg zelf de volgende site.

  http://www.volkenvaderland.nl/
  w.o. AT5 met de bekende Mario in beeld.
  En de reacties van de (tokkies) zijn ook te lezen.


  Maak melding

 13. Mujrim,

  Voor jouw informatie: allochtonen zijn allen die niet blank zijn en geen blauwe (of lichtbruine) ogen hebben of blond haar. Ter verduidelijking: allochtonen zijn turken, marokkanen, javanen, creolen, chinezen, joden, brazilianen, chilenen, argentijnen, egyptenaren en alle andere nationaliteiten die in NL woonachtig zijn. Je bent een zieke en blinde idioot.


  Maak melding

 14. @smatje,

  Het artikel gaat over Kwakoe. Derhalve heeft het geen zin andere allochtonen zoals Turken, Marokkanen en Berbers erbij te halen.
  Die VVD’er wil het beeld creeren van die luie Surinamers die eeuwig feesten, snap je?


  Maak melding

 15. Ik vind het heel jammer dat alles wat wij als surinamers hier in dit hebben ons word afgepakt,laten degene die voor de vvd stemmen nu zien wat de dank is ze daarvoor krijgen,die gasten doen met ons wat ze willen omdat wij geen eenheid hebben,en de straat niet durven op te gaan.


  Maak melding

 16. 16 sept. 2014

  De traditie van Kwaku is al enkele malen veranderd. Van sec Surinaams, naar multinationaal.

  Drie jaar geleden is er nog een verandering in de traditie doorgevoerd. Nu zien wij een geordende Kwaku, met een betere uitstraling.

  Dus Kwaku kan in dit geval niet vergeleken worden met het geval van zwarte piet. Kwaku verwelkomt iedere etnische groep of nationaliteit en daar komt het verschijnsel van onderdanig – zijn ten opzichte van de ander niet voor.

  Wat vermoedelijk hier aan de hand is, is dat enkele politieke activisten van de VVD bloedwraak willen nemen ten aanzien van de uitspraak van de rechter over zwarte piet.

  Maar soms is niet reageren de beste middel om te communiceren met je antagonisten. Dus laat die VVD het maar proberen. Ver komen zij niet.Het zijn maar losse flodders!!
  Srika


  Maak melding

 17. Mujrim,

  Jij snapt er geen moer van. Eeuwig heb je wat te zeiken over afro-suri’s, terwijl je zelf weet dat SU niet alleen uit 1 bevolkingsgroep bestaat. Je spoort niet en bent verblind door haat. Kijk verder om je heen en dan zul je mensen van diverse etnische achtergronden zien die naar Kwaku gaan. Ben er zelf niet geweest, maar weet dat er niet alleen afro-Suri’s naar Kwaku gaan, maar allerlei soorten nationaliteiten. Dus je moet niet uit je fucking nek lullen.


  Maak melding

 18. De VVD heeft geen hekel aan Kwaku. Dat het festival nu zo een succes is, komt doordat er nu een professionele organisatie het festival organiseerd, en dat doen ze fantastisch. Dat is mogelijk gemaakt door een VVD-voorstel in 2012.

  Het huidige voorstel heb ik al een aantal jaren geleden, toen ik fractievoorzitter van de VVD was, in de deelraad uitgesproken als toekomstscenario.

  Om het festival in de toekomst verder te kunnen uitbouwen tot, wat mij betreft het grootste multiculturele festival van ons land, is het wel nodig om daarover na te denken. Maar dat moet je wel samen en met een open houding doen. Het grote succes brengt een extra belasting voor de omwonenden met zich mee. Denk aan verkeer, parkeren en geluidoverlast.
  Ook het beslag dat het festival 7 weken op het park legt, beperkt de gebruiksmogelijkheden voor de bewoners van Zuidoost. Daarbij komt nog, als de woningen, die langs de buitenrand van het park staan gepland, gerealiseerd zijn, dan wonen mensen heel dicht bij het festival. Je kunt van die toekomstige bewoners niet verlangen dat zij gedurende de hele zomer geen rustig weekend in hun tuin kunnen zitten.

  Kortom de VVD wil het festival toekomstbestendig maken en verder laten uitgroeien tot hét parade van Amsterdam dat gehouden wordt in Zuidoost, nergens anders.


  Maak melding

 19. @smatje,

  Waar heb je het over, boyke? Is het enige punt dat je wilt maken dat allochtonen betekent de niet-inheemse bevolking? Ik heb proberen duidelijk te maken dat vele VVD’ers zwarten nog steeds bekijken als die domme luie negers. Wat jij er verder van maakt moet je maar zelf weten.


  Maak melding

 20. @Eddy Meyer,

  De VVD weet snode plannetjes altijd heel mooi te verpakken. Maar wanneer je het cadeautje in handen hebt en het pakje opent, komt de stinkbom eruit. Dus aub, geen cadeautjes van de VVD!


  Maak melding

 21. Mujrim,

  Je spreekt jezelf telkens tegen.
  Volgens mij ben je zo een bounty. Je bent een Bakra-likker.
  Je maakt je eigen bevolking te schande. Laat je nakijken, je bent psychisch niet in orde.
  Kijk zelf maar in de spiegel, wat je ook doet je bent en zal altijd een allochtoon blijven debiel. Dus ga geen andere allochtonen beledigen.


  Maak melding

 22. @mike,

  Ik weet niet wie of wat jij dient, maar ik zeg dingen zoals ik ze zie. Waarom zou ik niet kritisch moeten zijn op mede Hindoes(tanen) en mede Surinamers wanneer ze er een potje van maken? Dan moeten ze maar niet gaan rommelen en rotzooien met hun geloof en cultuur en zeker niet met die van een ander (bekering).
  Bovendien is elke onderwerp anders.
  Een bakra-likker is wel erg bezijden de waarheid, vindt je zelf niet? Dan heb je al die tijd niks begrepen van mijn postings. Kijk mijn kritiek op de bekerende christenen (vooral bakra’s) en moslims maar op na.


  Maak melding

 23. Mujrim

  Je bent gewoon zielig
  De meeste christenen en moslims zijn vredelievend.
  De hindoes doen vele dingen stiekum en gerafineerd. Groepsverkrachtingen, debiele kastensysteem, elkaar uitbuiten.
  Waarom bekeren velen zich tot andere geloven? Omdat ze inzien dat dat juist goed is. En dan heb ik het natuurlijk niet over de extremisten, dat heb je in elk geloof.
  Dus ga maar eerst bezinnen en scheer niet iedereen over 1 kamp zoals je blonde vriend Wilders doet en ik ken nog iemand die zo dacht in de tweede Wereldoorlog.


  Maak melding

 24. zal het ooit een keer ophouden ?????????? ..

  Zwarte Piet of Kwaku het zal mij nu een dikke worst wezen …

  ik ga genieten van het prachtige weer zouden jullie ook moeten doen.

  fijne dag

  .


  Maak melding

 25. @Ram Singh,

  Verwijt je de slechtheid van de individuele mens aan de Geschriften of aan die mens zelf? De Geschriften (althans de Hindoegeschriften niet, de moslimgeschriften wel) hebben nooit iemand opgeroepen om te verkrachten, uit te buiten en te vermoorden en te vernederen. Dat is iets wat die mensen zelf doen, dus dat mag je de Godsdienst niet aanwrijven. Je zegt toch ook niet dat de Nederlandse wetten waardeloos zijn omdat Holleeder het overtreedt en rare dingen doet? Waarom zeg je hetzelfde dan wel over het Hindoeisme?

  Waarom bekeren velen zich tot andere geloven? Daar zijn tal van redenen voor. Een belangrijke is dat vele van die bekeerlingen echt verleid worden door moslims en christenen met geld, goederen en diensten en andere soorten materiele en geestelijke hulp. Dus het gaat vaak niet om de spirituele zaken, maar om de aardse zaken waarom ze zich laten bekeren. Waarom denk je dat juist Westerlingen zich aangetrokken voelen tot de leringen van het Hindoeisme? Omdat het spiritueel gezien de meest ontwikkelde leer is.
  Hindoes echter zijn vaak erg arm en kiezen voor de materiele zaken die de christenen en moslims hen bieden. En ja, ook om te ontsnappen aan de onderdrukking vanwege het kastenstelsel. Maar dit is dan weer een punt van overdenking. Het kastenstelsel wordt wel in de Geschriften genoemd, maar echt in geen enkele Geschrift staat dat de ene kaste de andere moet onderdrukken. Mensen zijn hiertoe uit zichzelf overgegaan en hebben nooit de fiat van de Heiligen, onze Goden en Geschriften hiervoor gekregen. Het is puur de slechtheid van de individuele mens. Ik ben ook een Hindoe, maar ik heb geen enkele behoefte om een andere Hindoe te onderdrukken of hem z’n rechten te ontnemen. Blijkbaar hebben sommige Hindoes die behoeften wel. Maar dat is hun individule domheid en niet iets wat een regel is uit het geloof.


  Maak melding

 26. Hai Mujrim, ik ben een atheïst, alcoholist en voor alle geluk (en naar jou mening gezegend met) een goedbetalende job in een land waar het phenomeen van zwarte piet een mensenrechten schending zou zijn.

  In het kort ik heb jou advies echt niet nodig, maar aub blijf hier actief voor het geval dat ik het nodig zou hebben zodat ik jou kan bereiken.
  In de tussentijd kan jij hier even posten wat de prijs van een fles Johny double black in Nederland op de slijterij kost?


  Maak melding

 27. het valt mij op dan men zo makkelijk ZP-discussie met de discussie over Kwaku met elkaar vergelijk. Dit gaat mank omdat de ZP traditie racisme belichaamd en Kwaku niet.


  Maak melding

 28. @ Mujrim,

  Mee eens met je, maar ik denk dat mensen zich tot een ander geloof bekeren vanwege de geestelijke vrijheid die het andere geloof wellicht met zich meebrengt. Teveel dogma’s maakt dat mensen zich gebonden voelen. Gaat om geestelijke zaken en niet om materiele zaken. Als je in je geest vrij bent, telt dat veel meer dan materiële rijkdom.


  Maak melding

 29. @Smatje,

  Het Hindoeisme kent heel veel geestelijke vrijheid. Er is geen godsdienst waarin er zoveel stromingen, secten en bewegingen voorkomen. Ze leven allemaal vreedzaam met elkaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.