dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementariër overweegt overstap naar partij Brunswijk

Parlementariër overweegt overstap naar partij Brunswijk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 sep – Parlementariër Waldie Ajaiso (BEP) overweegt over te stappen naar Abop. De politieke partij van Ronnie Brunswijk wist eerder al Ajaiso partijgenote, parlementariër Diana Pokie, te strikken.

Het is nog even de kat uit de boom kijken, hoewel de tijd dringt. Met de verkiezingen voor de deur is het vooral belangrijk wijs te kiezen. “Momenteel praat ik met mensen en zij zullen bepalen bij welke partij ik mij zal aansluiten”, zegt Ajaiso tegenover de Times of Suriname. In zijn kiesdistrict, Sipaliwini, wordt overlegd over een geschikte keus. Het district kampt met veel problemen, zoals gebrekkig onderwijs. Er is niet genoeg plaats op de lokale scholen.

Kinderen moeten noodgedwongen naar Paramaribo. Dit leidt niet zelden tot gezinsontwrichting. De bewoners van Sipaliwini, kiezers, zijn het zat. Ajaiso wil daarom zijn politieke geweten delen met zijn volk. Als hij zijn oude partij verlaat, zal dat democratisch een besluit zijn. Als hij overstapt, is het naar een partij die aandacht heeft voor de noden in het achterland. “De partij die ervoor kan zorgen dat er een oplossing komt, daar zullen de mensen op stemmen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

64 REACTIES
 1. Het mammoetbloek, begint steeds meer op een mierenblok of maggieblok te lijken.

  Wat niet bijelkaar hoort, zal ook niet bijelkaar blijven.

  Ze mogen alles en iedereen bijbetrekken, groter dan de enige en echte Nationale Partij in Suriname de NDP zullen ze NOOIT worden.


  Maak melding
 2. @Afu Ede

  Hallo Afu Ede niet de kwantiteit van een partij bepaald een overwinning maar de KWALITEIT.
  Of we over KWALITEIT binnen de NDP moeten praten wel daar heb ik mijn twijfels over.
  Zie maar de Mega Combinatie…ahum excuses praat maar over MINI COMBINATIE zie wie daarin zitten…bouta,brunsie en pascal en dino en Elton en een verder uitleg heb je niet nodig,


  Maak melding
 3. @Afu Ede

  DE NDP heeft een horde achter zich die niks uitvoeren maar zich laten meeslepen door de valse beloften van je baasje.
  Dit noemen we de kwantiteit, de hoeveelheid aan dromers dus….
  Dan heb je de kwaliteit…enne zie je baasje die is Amnestie kwaliteit zonder waarde.
  Kwaliteit en kwantiteit deze bedoel ik.


  Maak melding
 4. Kijk ray, ik vind het best als jij maar begrijpt wat je bedoelt.

  verder hoef je je niet druk te maken want niemand met een gezond verstand zal een knoop aan je gebrabbel kunnen vastbinden.


  Maak melding
 5. “Momenteel praat ik met mensen en zij zullen bepalen bij welke partij ik mij zal aansluiten”

  Ajaiso denkt dat zijn uitverkiezing tot parlementarier in een onvervreemdbaar recht is omgezet. Dat hij door BEP waarschijnlijk op een onverkiesbare plaats zal worden gezet, heeft alles te maken met zijn falen als volksvertegenwoordiger. Laat hem naar Brunswijk oprotten en voer als BEP campagne, de rotte appels uit de mand te hebben verwijderd.


  Maak melding
 6. Kinderen moeten noodgedwongen naar Paramaribo. Dit leidt niet zelden tot gezinsontwrichting. De bewoners van Sipaliwini, kiezers, zijn het zat. Ajaiso wil daarom zijn politieke geweten delen met zijn volk. Als hij zijn oude partij verlaat, zal dat democratisch een besluit zijn. Als hij overstapt, is het naar een partij die aandacht heeft voor de noden in het achterland.

  Vraag
  ABOP zit momenteel toch in de coalitie en hebben inderdaad 4 jaar lang de kans gehad iets voor hun achterban te doen.
  Brunsie en zijn overige bestuursleden / DNA leden hebben ruimschoots verzuimd om iets te veranderen, in positieve zin, voor hun achterban.
  Het is ze niet gelukt, waardoor nu te verklaren dat je overstapt naar de ABOP omdat “De partij die ervoor kan zorgen dat er een oplossing komt, daar zullen de mensen op stemmen.”
  4 jaar kansen gehad en niet benut en gedurende 4 jaar de foetoe boi van Bouta uithangen.


  Maak melding
 7. Laat het kaf maar van het koren scheiden. Mensen die zich niet thuis voelen in het democratisch kamp moeten maar overstappen naar één van de Mega Combinatie partijen. Met drogredenen proberen deze landverraders alleen zelf beter te worden. Bouterse en Brunswijk proberen met vage beloftes en geld zieltjes te winnen en onrust te zaaien.

  Een integere politicus zou zich nooit inlaten met deze criminelen.


  Maak melding
 8. Het district kampt met veel problemen, zoals gebrekkig onderwijs. Er is niet genoeg plaats op de lokale scholen.

  Als hij overstapt, is het naar een partij die aandacht heeft voor de noden in het achterland. “De partij die ervoor kan zorgen dat er een oplossing komt, daar zullen de mensen op stemmen.”

  suma koni dyaso. dus meneer Ajaiso wil overstappen naar een partij die aandacht heeft voor de noden in het achterland.
  ja, maar wie regeert er nu dan, wie zit in de regering. het is toch Abob en de NDP dan zijn zij toch de schuldigen. Bep laat die man naar de overkant zwemmen hoor. sen wan zwemvest.

  en nog, “Momenteel praat ik met mensen en zij zullen bepalen bij welke partij ik mij zal aansluiten”. dus deze man laat het denken aan anderen over. Meneer Waldi yu na wan koni parlementariër ai. verander je naam maar in Mario Net.


  Maak melding
 9. Snap niet dat mensen op bruine bonen met zoutvlees partijen stemmen. Deze Adjaiso wil tijdens de verkiezing een flinke portie bruine bonen met zoutvlees nuttigen.

  Misschien wil deze groep duurzame energie gebruiken om al dat biogas wat ze produceren te gebruiken om hun bromberefiets te starten.


  Maak melding
 10. tegenwoordig hoor je heel weinig lawaai in de gelederen van de n.d.p. of is het stilte voor de storm..

  naar mate de tijd nadert,wordt het stiller en stiller..zelf uit nickerie hoor je geen enkele geluid meer..

  in de stad o.a. de schreeuwers als panka,miesiekaba ,parmissar ,vishnoedath,vergeet die doekhie niet niet veel meer lawaai maken..

  het volk is totaal lam gelegd lijkt wel alsof het in coma ligt..

  die d.c. die onlangs benoemd was in commewijne een zekere meneer (ex.nps ‘s) had zoveel lawaai gemaakt wat hij niet zou doen daar in commewijne..nu twee maanden verder is het muis stil..

  die meneer van ex.o.w. minister is druk doende het gestolen geld (110 miljoen US$ )te verdoezelen in het land,om later te kunnen ontkennen..

  dat is wat je in de wandel gangen hoort..

  en zo is er een was lijst van aller hande crimie activiteiten..

  jus../ pol. zwijgt ook in alle talen wat de crieminaliteiten betreft en de pres. is moe geworden met het reshuffelen,weet niet meer wie hij waar moet plaatsen,anderen willen zich niet meer beschikbaar stellen..


  Maak melding
 11. bep, vhp, nps,spa, pl ,da91 jullie lot is bezegelt .
  deze mamoet blok is radeloos ze zijn in paniek niet wetende dat velen overstappen naar de abop of de ndp.
  al die npsers en andere creolen zullen niet op de nps of spa stemmen het is ze geraden omdat deze vhp een hokjes partij is.de verenigde hindoestaanse partij ik herhaal de verenigde hindoestaanse partij dat is het die naam moet veranderen je leefd niet in india of pakistan of in zuidazie je leefd in zuidamerika suriname en wij moeten niets van hokjes partijen die enkel hun soort kennen .dat flikken ze niet in nederland met een hindustaanse partij te beginnen .zie die zovele beelden van afgoden in de binnen stad van suriname en bij de wijdenbosh brug .het ontsierd die hele omgeving met die beelden .in nederland moeten ze durven om beelden langs de straat te plaatsen .ik hekel mijn hindoestaanse broeder niet ik hekel die naam vhp omdat je in een multiculturele samenleving bent .je mag je eigen cultuur niet verloochenen dat staat als een paal boven water jou traditie moet je behouden zonder meer ,ik hoef niet met een hindoestaanse te trouwen niets moet maar bedenk dat je geen partij mag hebben met uitsluitend hindustanen in een multiculturele samenleving dit kan alleen in zuidazie .
  men mag mij voor racist uitmaken zal mij wors wezen maar ik pero ben geen racist ik zeg de dingen die goed zijn voor land en volk .dit land gaan wij samen moeten opbouwen en niet denken in hokjes het zal niet gaan .en daarom hoop ik dat de surinamers op een andere partij gaan stemmen inplaats de vhp .het hoeft niet ndp hoewel ik jullie zou adviseren om op de ndp te stemmen de partij die mensen samen brengt de partij die hoop geeft en de partij die haar best doet om dit land vooruit te helpen .


  Maak melding
 12. pero

  ik hoop dat de hindoestaanse ndr ers dit stuk lezen

  dan zullen ze direct begrijpen waaruit de ndp werkelijk bestaat

  bedankt een echte eyeopener voor ze

  een hindoestaan srangman


  Maak melding
 13. -Er staat geschreven::::::::In zijn kiesdistrict, Sipaliwini, wordt overlegd over een geschikte keus. Het district kampt met veel problemen, zoals gebrekkig onderwijs. Er is niet genoeg plaats op de lokale scholen. Dit namens Waldie Ajaiso

  -Denkt deze man dat Brunswijk zijn probleem kan oplossen????
  -Welke functie en hoeveel geld heeft Brunswijk deze man nou beloofd???

  – Is deze man vergeten dat Brunswijk het niet meer aankon om naar die problemen te luisteren van die mensen en toen besloten heeft te verhuizen uit de buurt.? Die problemen zijn ook NOOIT opgelost.

  -=Elk goed denkend mens zou nooit voor deze man moeten gaan stemmen.


  Maak melding
 14. @pero, bouw het land op zonder alle andere culturen en maak ook geen gebruik van hun kennis.

  Koop ook niets in winkels en zaken waar die Hindoestanen zijn.

  -Zorg ervoor zoals je aangeeft dat je een creoolse partij hebt en laat alleen de creolen het land overnemen en hun eigen winkels bouwen.
  Zorg ook ervoor dat alleen de creolen gaan werken en belasting gaan betalen.

  -Ik wens jou heel veel succes en vergeet niet wat in Afrika gebeurt en zie Mugabe maar.

  =Vergeet niet wie de meeste belasting in Suriname betaalt.


  Maak melding
 15. @Pero

  Mijn Hemel nog aan toe,het lijkt alsof je een zenuw inzinking nabij bent !!
  Je haat voor de hindostanen komt duidelijk naar voren ,meneer de racist Pero!!!


  Maak melding
 16. Ajaiso weet niet dat Bouta en Ronnie het al bijna vijf jaar voor
  het zeggen hebben in Sranang en bijna niets voor de bevolking
  van Sipaliwini hebben gepresteerd !

  DUS stapt hij over ! Sipaliwini krijgt van Bouta en Ronnie
  oa duizenden huizen, scholen, fly over, tramlijn, maandgeld
  voor de dirtrictsdominee en maandgeld voor de vrouw van
  de districtsleider etc, alles bekostigd it het nadelige gat in de jaarbegroting-Bouta van ruim 1 miljard !

  Ook de mensen in het voorland, de stad Paramaribo, wachten
  op achterstallig loon, de duizenden huizen, snelweg naar
  Brasil en op een regelmatige electriciteitstoevoer !

  PS : Ajaiso ben je wel in Sranang gevestigd ?
  Of vertoef je meer in Frans Guyana ?
  Bouta en Ronnie hebben nl NU de macht en doen weinig
  voor het achterland ! Kmopo na ini a dreng !


  Maak melding
 17. @pero,

  Je bent een huichelaar. Ik heb je zo vaak gezegd, ga je aanmelden als lid van de VHP en pas als je geweigerd wordt, mag je je klep openen. Maar je bent zoals al die andere negers, je wilt je niet aanmelden als lid van de VHP, maar wel schreeuwen en kabaal maken over de VHP.

  Steeds heb je het over afgodenbeelden. Wel pero, die beelden beroven, verkrachten en bestelen niemand itt veel van jouw soortgenoten. Ik zou hen maar eerst opruimen. Zij zijn het die de samenleving ontsieren. Bovendien, niemand wil een huilende Jezus met spijkers aan z’n handen en voeten aan een kruis zien bengelen. Het verhoogt direct de stress.
  En wees ook dankbaar dat die beelden van de Hindoegoden er zijn. Want ze beschermen niet alleen de Hindoes, maar heel Suriname! Alleen de mensen met veel kwaad in hun innerlijk raken gestoord van die mooie beelden.


  Maak melding
 18. @pero, je hebt hulp nodig. Aan jou kan ik zeggen dat ik trots ben op alle culturen in Suriname en wens ook een ieder heel veel succes.

  -Wel kan ik jou zeggen dat wanneer iemand iets verkeerd doet of zegt ik heel kritisch ben dus dan maakt het niet uit wie je bent en van welke cultuur je afkomstig bent.

  -Elke keer spuug je richting de Hindoestanen alsof deze groep je toekomst heeft afgenomen. Je stuurt ze steeds naar India, maar waar zou men jou dan moeten sturen??


  Maak melding
 19. Santokhi is tevreden terug in sme van zijn missie uit het buitenland..

  dit soort geluiden hoor nooit van een ander parlements lid die uit sme voor welke delegatie dan ook op lands kosten uit het buitenland terug keert..

  ze kunnen niet eens een verklaring afleggen waar ze geweest zijn en wat ze gezegd hebben.

  maar Santokhi reist op eigen gelegenheid de wereld rond..

  de moordenaar hoofd verdachte 8-12-1982 kan en zal nooit een toelichting kunnen geven waar hij geweest is en wat hij bereikt heeft en het kost het land sme miljoenen het vlieg verkeer de reizigers worden totaal ontwricht de economie loopt naar zijn male moer..,maar daar heeft die bouta schijt aan..

  de moninas blijven hun lijder aanbidden voor meer armoede..


  Maak melding
 20. Ajaiso zit in een zodanige wespennest, dat a boi e tak wartaal man. In elk geval mie lafoe, toen ik dit las. Heeft deze pa nog een goedwerkende hersencelllll? Waar wil hij met dit verhaa naartoel? Hoe lang wil hij de kiezers in dat gebied nog voor de gek houden? Waldi mi boi a kaba gie joe jhé bala. Je kan met wie dan ook spreken; joe no e kong moro in a DNA. Je had liever eieren voor je geld gekozen bij de aanname van de amnestietorie. Haha jongen iemm sssabie, mie odo tak so: beter een vogel in de hand, dan 10 in de lucht. Sssssnappie Hatsjeeeeee. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 21. Pero,

  Het is niet mijn stijl om iets te zeggen, dat niets met het artikel op de Waterkant te maken heeft, maar ik doe het in dit geval toch.
  Als alle Hindoestanen, Javanen, Chinezen en Bakra’s uit Suriname zouden worden verbannen, blijft er een armoedig zooitje over, dat binnen de kortste keren weer een 4e wereldland zou worden.
  Hindoestanen, Javanen, Chinezen en Bakra’s hebben Suriname opgebouwd tot wat het nu is.
  Sterker nog: de know how in Suriname zit bepaald niet bij de caregorie van mensen, die jij vertegenwoordigt.
  Ik zou je willen adviseren op te houden met iedere keer weer te discrimineren als mensen op dit forum een mening geven, die niet de jouwe is.
  Ik ken je niet, maar volgens mij ben jij in onze samenleving een echte looser, want anders reageer je niet zo.


  Maak melding
 22. Brunswijk zal wel met dollars gezwaaid hebben. Het is duidelijk dat Brunswijk streeft naar een grotere rol binnen de coalitie. Blijkbaar mikt hij op het vice-presidentschap of zelfs op het presidentschap. We zijn nog lang niet af van de vechtersbazen.


  Maak melding
 23. Als Asabina zegt dat zijn partij (BEP) niet op kan tegen de ABOP omdat ze daartoe niet financieel in staat zijn, weet ik al waar de schoen wringt. Het gaat gewoon om het slijk der aarde, geld! Stemmen kopen, niets meer en niets minder. Heeft niets met politiek of politieke ambitie te maken. Pokie heeft zich schaamteloos laten omkopen door Brunswijk, en houdt vervolgens in de DNA haar smoel dicht. Haar portemonnee is open. Wat een debiele farce is dit!


  Maak melding
 24. @Ira: -Elke keer spuug je (@pero) richting de Hindoestanen alsof deze groep je toekomst heeft afgenomen. Je stuurt ze steeds naar India, maar waar zou men jou dan moeten sturen??

  Ik zou hem toesturen naar het beeld van Hanuman Swami nabij de Bosjesbrug. Daar kan hij onder bescherming van Heer Hanuman tot inkeer komen.


  Maak melding
 25. Pero,

  Wees blij dat de blanke meesters je naar Suriname heeft gehaald anders liep je nog steeds rond in je blote reet.
  Dat is de klederdracht van je echte vaderland.
  Nu heb je een computer maar weet je wel hoe zo een ding werkt?
  Want is geen afrikaanse uitvinding? Vandaar dat jullie in het ” 5 sterrren hotel” te santa boma computerlessen krijgen.
  Maar het helpt toch niet de lessen want is geen afrikaans ding.
  En vergeet niet dat je met kroesschip uit afrika ben gehaald en niet met een cruiseschip.
  Imbeciel jaloezie zit in jullie bloed, jullie falen over ter wereld is te wijten aan de slavernij !!!. De zweepslagen van toen voelen jullie nog steeds he?


  Maak melding
 26. 17 sept. 2014

  Het overlopen is niet van vandaag.

  Maar Srika zegt altijd: Waka-waka alata e tja ka na en tere !!

  Oh ja !, Santokhi was recent in Nederland. Srika heeft hem gevolgd om zo een betere indruk te krijgen van het doen en laten van deze man en zijn partij, hier in Nederland. Waterkant heeft opvallend hierover geen item geplaatst. En kan Srika dus niet gericht en inhoudelijk hierop posten. Waterkant, WAAROM??
  Srika


  Maak melding
 27. Ajaiso is al lang overgestapt, van de rechtsstaat naar de

  Bouta-onderdrukkingsstaat, toen hij de tijdelijke

  Nep-amnestiewet ondersteunde !

  Meneer is een van de grondwetschenders en streeft dus

  ook naar rechteloosheid en wetteloosheid voor Sranang !

  PS : Binnenkort zal de OAS de amnestiedroom van Bouta
  en de NDPers vernietigen !


  Maak melding
 28. Als ik al die peros haters hier lees. wil ik tegen hun meedelen dat ze echt niet de inhoud van zijn tekst begrijpen. Hij is geen racist maar hekelt alleen het hokjes vorming van een partij.


  Maak melding
 29. Hokjesvorming NDP, bij geen steun aan desastreuze
  NDPbeleid ben je direct staatsvijand !

  Dus gewoon juichen voor de nooit echt geopende ambassade
  te Parijs !

  Juichen voor NDPkortzichtigheid, waardoor tekort aan energie !

  Juichen voor nutteloze NDP-uitgaven wardoor de begroting
  met een Miljard is overschreden !

  Juichen voor inactiviteit bij doen en laten van Dino, en als
  gevolg daarvan juichen voor zijn straf van dertig jaar !

  PS NDP-hokjesvorming vernietigt Sranang, men hoort alleen zichzelf ! Staatsbelang no e teri !


  Maak melding
 30. @ Franklin
  Goedkope verdediging, vriend, als zo iemand een bepaalde groep in een hoek zet en beledigt. Terwijl een niet onbelangrijk deel uit diezelfde groep gelieerd is/ was aan de ndp. Hij zou eerst die hokjesvorming in zijn eigen denken moeten hekelen, waar hij z’n eigen geliefde partij mee treft.


  Maak melding
 31. @Franklin, de VHP doet niet aan hokjes vorming. Ook jij kan vandaag nog lid worden van de VHP. De VHP komt niet alleen op voor de hindoestanen. Zij komen op voor alle Surinamers.


  Maak melding
 32. Dit soort mensen die zeggen dat ik pero een racist ben zijn zelf die racist.het is voor hen moeilijk lezen of moeilijk begrijpen.
  En het zijn deze zelfde mensen die de ndp ers voor dom en achterlijk uitmaken.hier kun je die fronten hun ware aard zien .ze gaan jou in een negatieve daglicht plaatsen maar weten ondertussen dat ik een gevoelligt snaar geraakt heb.
  En ik pero herhaal dat de vhp een partij is die niet thuis hoort in mijn land Suriname , als jullie het willen verdraaien dat per racist ga je gang ik sta boven hen die mij voor racist uitmaken .
  Strede strede wie no sa vrede bouta na wie veste mag herik Libie
  Te na deden pero sa vetie gie sranang .wat deze gasten ook doen pero staat boven jullie allemaal.bouterse is en blijft de sterke man van dit land, voor de rest zullen hen die deze president haten het ermee moeten doen , zelf het zo machtige Nederland moet dimmen onder bouterse en het wettig gekozen gezag.deze frontere zijn ziellig ze zoeken spijkers op laag water .geven jullie aan waar ik racist ben dat is mijn vraag, ik blijf herhalen dat jullie vhp een hokjes partij is en blijft en dan ook niet thuis hoort in Suriname waar er een multiculturele samenleving is .dit hoort dan in Pakistan of India .oeng spiet Kong mie en wakte.


  Maak melding
 33. 17 sept. 2014

  Beste @ Ronaldo,

  Het begrip ‘hokjesvorming’ is in postings een aantal keren voorbij gekomen.

  Jij hebt beweerd dat de VHP niet aan hokjesvorming doet en komt op voor alle Surinamers.

  Dhr. Santokhi was recent hier in Nederland en Srika heeft hem, voor zover mogelijk, in zijn activiteiten in Nederland/Den Haag gevolgd.

  Wat Srika wel is opgevallen, is dat bij bijeenkomsten/vergaderingen hier in Nederland, georganiseerd door VHP-Nederland, waarbij het vaak ook ging om de toekomst van Suriname, er alleen maar Hindoestanen waren uitgenodigd en daar ook aanzaten. Srika was maar een onopvallende boromang die even kon meekijken en meehoren !!

  Srika maakt zich hierover wel zorgen, omdat bovenbeschreven verschijnsel wel riekt naar hokjesvorming van de VHP/Santokhi.
  Of is de feitelijke observatie van Srika een verkeerde geweest?
  @Ronaldo, haal de observatie van Srika dan onderuit !!

  En vergeet niet Srika de hokjesvormende minpunten te geven.
  Srika


  Maak melding
 34. Toen de regering Bouterse werd geinstalleerd waren er hindoestanen als ministers gekozen¿¿¿¿¿¿

  Geen eennnnnnnnnnnnnnnnnn.

  Pas toen er bepaalde ministers moesten vertrekken werden hindustaansen ministers aangesteld om puin te ruimen.

  Dus de NDP een multi partij me mars noh. Alles is een facade.


  Maak melding
 35. @Pero, jouw Bouterse is helemaal niet de sterke man. Hij is aangeschoten wild.

  1) Vermoedelijk krijgt Dino Bouterse levenslang in de VS. Na berechting van zoonlief gaat de VS op jacht naar Bouterse Sr.

  2) Nabestaanden dec.moorden zijn naar het Int. Amerikaanse Hof gestapt. De krijgsraad zal t.z.t. een uitspraak moeten doen.

  3) Bouterse Sr. is bij verstek veroordeeld voor drugssmokkel in Nederland.

  De man durft niet eens de Atlantische oceaan over te steken.
  Hoe kun je nu zeggen dat hij de sterke man is ? Hij wordt overal gezocht. Wanneer gaat Bouterse zich als een echte man gedragen ? Hij was mans genoeg om Surinaamse Burgers te executeren. Pero, jouw Bouterse is een mietje, chicken shit.


  Maak melding
 36. ddb was/is in venuzuela,,is het bericht dat er werkelijk een padie/rijst overeenkomst is getekend al bevestigd in sme..

  wie o wie kan daar omtrent iets meer van zeggen..,misschien panka of miesie kaba of doehkie..


  Maak melding
 37. @Pero
  Ik beschuldig niemand van racisme. Ook u niet. Teksten kunnen humors / ironie of sarcasme inhouden ter verlevendiging. Teksten kunnen ook onzorgvuldig of onbedoeld kwetstent opgevat worden.
  Ontvangers (lezers) kunnen boodschappen verkeerd interpreteren en wel heel erg lange tenen hebben.

  U vraagt om te bewijzen of u racistische trekjes heeft. In uw tekst schrijft u het volgende

  “Wat deze gasten ook doen pero staat boven jullie allemaal. Bouterse is en blijft de sterke man van dit land, ……”

  Je boven anderen plaatsen omdat anderen argumenten hebben die niet stroken met de jouwe neigt richting racisme vooral als u zich zwaar afzet om mensen met Indiase afkomst.

  U neemt de VHP de maat omdat het volgens u specifiek optreed voor een eigen achterban van hoofdzakelijk Indiase afkomst. Daar is niets fout aan. Het is hun democratische recht en eigen politieke vereniging te hebben. Het is in de grondwet verankerd.
  Ik zie regelmatig manifestaties waarin ook mensen van niet Indiase origine met oranje shirts en een olifant deelnemen.

  Srika heeft gelijk dat er bij Nederlandse VHP manifestaties weinig mensen met een andere etniciteit zijn. Ze eten op die manifestaties echter wel Chinees en Javaans. Maar kan het niet zo zijn dat ook de anderen een beetje voor ingenomen zijn.

  Beste Pero.
  Men hoeft zich, om argumenten duidelijk te maken, niet de zelfde methodes en woorden te gebruiken als de ander.

  U voor hond of zelfs domme hond uit maken (zoals iemand doet op dit forum) is een zwakte bod.
  De VHP geen positie gunnen in het Surinaamse bestel is echter ook niet zinvol, het is hun grondwettelijk recht en een fact of live dat niemand kan veranderen.

  Stel dat u alleen de meerderheid in de DNA zou hebben en democratisch (meerderheid van stemmen) zou willen beslissen dat de VHP Suriname zou moeten verlaten. Heeft die democratische beslissing geen enkele zin omdat de grondwet en de internationale rechten van de Mens dat niet toestaan. Ook niet in Suriname het is ook hun land geworden. Het wordt anders als men de wet overtreed echter ten aanzien van Wetsovertredingen denk ik dat politiek Suriname elkaar aardig in evenwicht houd. Denk aan de woorden van een bekende politicus in de DNA
  Meneer de voorzitter 50% van de geachte afgevaardigden is corrupt.
  de voorzitter mr…. die woorden kunt u hier niet gebruiken, die dient u terug te nemen.
  Meneer de voorzitter ik neem mijn woorden terug, 50% van de geachte afgevaardigden is niet corrupt.


  Maak melding
 38. Wat meteen opvalt is dat deze man aangeeft dat mensen zullen bepalen naar welke partij hij de overstap zal maken. Een volwassen politicus neemt toch zelf een besluit? Of begrijp ik het verkeerd? Anders zou zijn woordkeuze anders moeten zijn, maar daar hebben Surinaamse politici wel vaker last van.

  Verder merk ik dat bepaalde forumleden dezelfde fout maken als forumdebiel “Pero” door de bevolkingsgroep waar hij/zij zogenaamd onder zou vallen ook te beledigen. Ook fout toch beste mensen? En ik ben geen Hindustaan, Neger, Javaan of wat dan ook. Ik ben gewoon mezelf!

  Groet


  Maak melding
 39. @Srika,

  Zou het kunnen dat alleen VHP-leden werden uitgenodigd? Hoeveel niet-Hindoestanen hebben zich zover aangemeld als VHP-lid? Heb jij je aangemeld als VHP-lid? Waarschijnlijk niet. En toch werd jou niet gevraagd de zaal te verlaten. Dus blijkbaar werd je niet als een storende factor gezien vanwege je niet-Hindoestaanse uiterlijk. Of heb jij dat wel zo ervaren?

  @pero,

  Indien men jouw gedachten volgt, dan hebben geen van deze partijen (KTPI, PL, ABOP, VHP, NPS, DOE) recht van bestaan, want ze zijn allemaal gebaseerd op etniciteit of geloof. Mijn vraag aan jou is dan waarom je alleen de pik hebt op de VHP en niet op bvb de ABOP dat vnl uit marrons bestaat. Wil je de moeite nemen dit uit te leggen?


  Maak melding
 40. Hallo,
  Bouterse is de beste president aller tijden.
  Suriname is onder Bouterse onafhankelijk geworden en de opbouw van Suriname zal blijven voort gaan.
  Mensen hier op dit forum die Suriname nooit gezien of gekend hebben, hebben maar van horen zeggen.
  Ik denk dat mensen hier op dit forum dag en nacht naast hun laptop of computer slapen om voor alle wisse wasjes te reageren.

  Sranang wie lobie joe,
  wie no e spang nanga no wan sma.


  Maak melding
 41. De Jong
  Nu ben je meer dan dom aan het praten, Joe dongen no ka.
  Jij zegt dat bouterse nergens kan gaan , deze president is in Amerika geweest , Zuid Afrika, Brazilië Venezuela, Chili noem maar op waar heeft deze japie het over.hou je eigen achterban voor dom .die zoon van bouterse draagt zijn eigen verantwoording een man van 41 .moet dan vader verantwoording dragen voor wandaden die zoonlief pleegt.de jong je lult meer dan dom en achterlijk.ik hadden je hoger ingeschat maar je kan zien dat je een frontere bent ik hadden niet anders verwacht.die zoon van Margaret teatCher moest ook de bak in een volwassen man van 47 moet de moeder dan ter verantwoording worden geroepen.
  Deze de Jong is netto achterlijk als het eind van een varken .
  Gaan jullie je verstand opfrissen in een wc pot.
  De Jong ander maal , deze president is geliefd onder de meeste Surinamers in vergelijk met zowel el vene als Segebai santoki .
  Wij kijken uit naar de komende verkiezingen en deze mammoet blok zal zien wie nog altijd de sterke man van Suriname is.
  Bouterse is en blijft de onbetwiste leider president van dit multiculturele land , een president die geen haat predikt , een president die voor dit volk werkt ja een president die respect af dwingt een mooi voorbeeld is het machtige Nederland die telkens malen vroeg om de ambassadeur van Holland te benoemen .bouta zegt alles op zijn tijd .front mag van leren hoe je respect af dwingt bij de vroegere kolonisator.Nederland voerde altijd het woord ten tijde van front.het over onder deze regering, handen uit de mouwen werken zullen wij.


  Maak melding
 42. @ Sjang dati

  De duizenden huizen staan er al en worden gratis weggegeven,
  begrotingstekort is 1 miljard, stroomtekort e nak a people ma Bouta o bai a dam nanga skropoe !

  Leve de beste massamoordpresident !

  Hij draagt geen verantwoording voor de zware misdaden van Dino, hij heeft hem echter ruimschoots gefaciliteerd, wetende
  dat het om een recidivistische misdadiger gaat ! Toch benoemde de beste moordpres hem tot HOOFD CTU, inclusief zware wapens !

  PS Goed beter best, ik schiet mijn eigen “volk op de vlucht”
  neer !


  Maak melding
 43. @pero,

  Je hebt nog niet gereageerd op mijn vraag. Maar ook wil ik je op het volgende wijzen. Jij gaat niet naar vergaderingen van de VHP, NPS, PL en andere partijen. Waarom niet? Omdat jij je daar niet thuis voelt. Een heleboel Afro Surinamers delen dit met jou en voelen zich niet thuis bij de VHP maar wel bij de NDP, NPS, ABOP. Anderzijds voelen een heleboel Hindoestanen zich ook niet thuis bij de NDP, NPS, PL, ABOP enz. maar wel bij de VHP. En hier wringt het volgens mij in jouw gedachten. Jij wil wel dat de Hindoestanen bij de NDP komen, maar zelf ben je niet bereid bij de VHP te gaan kijken. Anderzijds voel jij je comfortabel bij de NDP, maar misgun je het vele Hindoestanen om zich prettig te voelen bij de VHP. Conclusie: jouw probleem ligt niet bij de VHP of de Hindoestanen, jouw probleem ligt tussen jouw oren! Elke keer getuig je weer hiervan dat het niet snor zit tussen jouw oren. Je mag best wel harder je best doen om logisch te denken.


  Maak melding
 44. MumJim
  Mijn antwoord heb ik al gegeven ik draai niet steeds de zelfde muziek het wordt dan eentonig .wel wil ik jou mee geven dat de nps een nationale partij , ik neem aan dat je weet wat een nationale partij is, dat wil zeggen het is geen etnisch partij.de nps heeft alle bevolking groepen vertegenwoordigt en geldt ook voor de abop doe spa da91 , de Verenigde Hindustaanse partij zegt genoeg dus dat verdere invulling laat ik pero aan jou over MurJim
  Jullie denken te etnisch en dat is niet goed in een multiculturele samenleving worden jullie eindelijk wakker we sribie .
  Nogmaals wij zijn Surinamers als je nou koelie crel Javaan Chinees of blank bent .weg met jullie talisman gedachte murjim


  Maak melding
 45. @pero,

  Ik zeg het je nogmaals, het zit echt niet goed tussen je oren. Vraag het maar aan je vrouw als je mij niet gelooft.

  Bovendien, geef eens percentages dan. Hoeveel procent niet-Afrostani zit er bij de NPS? 1%? Wat zegt dat dan? Dat 99% van de NPS bestaat uit Afrostani. Dus een zeer etnische partij. Nu jij!


  Maak melding
 46. @ Gwabe die zaka-zaka DiDiiiBrie had wel een Wonnie op het ministerie van Financien toch, mmmaarrr die is heel kort minister geweest, toen DiDiBrie zijn gat vol gevreten had mocht ze vertrekken en kwam Weinerman, ook deze is het zelfde gebeur,d DiDiBrie donder ing op toe. ‘k ben het eens met je 1 is geen. Ik zag op salto tv Hanna Belliot met Santhoki aan het diner. Het zal wel eerder opgenomen zijn, maar ik wil duidelijk maken dat hoe dan ook er steeds weer voor de heer Santoki wordt gelogen. Maar goed voor mij mmmmag Santhoki president worden van Su of wie dan ook, als het maar GEEEEENNNNN DiDiBrie wordt. En a FRONT o soor ding 25 mei 2015 oen dé baka. Suries stem FRONTAAL en massaal , mik a kondre begin ontwikkel ing srefie baka. Odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES