Resocialiseren veroordeelde ook eigen belang

5

PARAMARIBO, 12 sep – Het resocialiseren van gedetineerden is ook een stuk eigen belang voor gevangenispersoneel. Dit stelt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Met dit extra belang moet rekening worden gehouden.

Het is niet alleen voor de grote samenleving. “Je bent er als personeel om de mensen te bewaken en ook om hen terug te brengen naar de maatschappij. Mensen die afgewezen zijn door de maatschappij, moeten weer op het rechte spoor worden gebracht. Doe je het niet goed, dan zal de maatschappij weer schreeuwen of anders je eigen familie”, zei Belfort tijdens de opening van het nieuwe gebouw voor delinquentenzorg.

De gevangenenbewaarder of ‘penitentiair ambtenaar’ heeft dus geen eenvoudige taak. Volgens Belfort is het zelfs een gevaarlijk beroep. Het personeel moet daarom zijn verantwoordelijkheid kennen. “Dit beroep is niet zonder gevaar. In sommige landen mag de penitentiair ambtenaar niet met wapens de gevangenis in. Dit is zo bij onze oostelijke buren (Frans Guyana, red.)”, aldus Belfort. Hij heeft vaker onregelmatigheden in gevangenissen gehekeld.


5 REACTIES

 1. Een boef hoort in de gevangenis en heel lang ook!! De onschuldigen/hardwerkers wier met bloed, zweet en tranen hun geld verdienen, zo vrij mogen zijn, alwaar ze willen kunnen staan en gaan!!

  Ba suku, ba feni, ba tjari!! wat niet mag moet je niet doen! je weet anders van te voren wat de consequenties zullen zijn!!


  Maak melding

 2. Alles aan resocialisatie is toch vergooid moeite.Sommige groepen zijn gewoon niet te resocialiseren als ze al dan een sociaal leven gekend hebben.Dem mang ede tranga.Of zit de misdaad in hun genen.Niets aan te doen.


  Maak melding

 3. Waarom Belfort steeds weer sympathie toont voor deze groep van gebpeften blijft vooralsnog een raadsel!!
  Wat about the victims gemaakt aan de handen van deze boeven bende, SERIALKILLER Belfort!?
  Waarom denk jij dat de boeven de in de gevangenis gestopt worden?!

  A Om manieren te gaan leren?
  B.Om resocialisatie lessen te volgen?
  C Om als ULO geslaagden gekend te worden?
  D Om als computerdeskundigen gekend te worden ?

  Jij bent Gek Belfort ,gewoon GEK!!!

  .


  Maak melding

 4. Laten de ministers het voorbeeld geven en beginnen met het adopteren van een gevangene. Die mag dan thuis bij de minister op zijn vrouw en kinderen passen. Zij kan hem dan resocialiseren. En wie weet wat nog meer.
  Bolle Willem kijkt wel uit om een vreemde in de buurt van LaTina en de 3 dreumels Ahalia, Akalia en Azalia te halen. Zelfs de hockeyclub wordt helemaal uitgepluist en gecheckt op van alles en nog wat om te voorkomen dat zelfs de teentjes van de dreumels gefotografeerd wordt. Niemand mag natuurlijk op de keizerlijke treentjes trappen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.