‘Surinaamse roti’s’ van Rosita’s op lijst meest misleidende producten

14

De Nederlandse voedselwaakhond Foodwatch heeft de nominaties bekend gemaakt voor het vijfde Gouden Windei: een jaarlijkse verkiezing voor het meest misleidende product. Een van de producten op die lijst is ‘Surinaamse’ roti’s van het merk Rosita’s.

Foodwatch ontvangt dagelijks klachten van boze consumenten die zich misleid voelen in de supermarkt door claims op voedingsmiddelen. Sinds 2010 doet de voedselwaakhond daarom ook zelf onderzoek naar claims op verpakkingen. Aan de hand hiervan worden fabrikanten geselecteerd die het volgens de organisatie echt te bont maken.

“De zogenaamd ‘authentieke Surinaamse roti’s’ van het merk Rosita’s komen uit een Nederlandse tortilla fabriek en hebben niets met Suriname te maken”, aldus Hilde Anna de Vries, directeur van de consumentenorganisatie. “De smaak en bite is compleet anders dan die van het origineel. Met authentiek Surinaams eten heeft deze ‘roti’ dan ook niets te maken” zegt ze tegen De Telegraaf.

Stemmen kan tot 30 september via www.foodwatch.nl. Op 1 oktober wordt het Gouden Windei uitgereikt aan het volgens Foodwatch meest misleidende product.

14 REACTIES

 1. Ook de titel van het artikel is misleidend, er staat: ‘Surinaamse roti’s van Rosita’s op lijst meest misleidende producten’. Dit had moeten zijn: “Surinaamse” roti’s van Rosita’s op lijst meest misleidende producten’ want het gaat in deze helemaal niet om Surinaamse roti’s, het is gewoon Nederlandse troep gemaakt in een Nederlandse tortilla fabriek, als we ons realiseren dat tortilla’s oorspronkelijk Mexicaans zijn, dan kun je je voorstellen wat voor troep in het kwadraat dit zal zijn.

  EDIT: BEDANKT, IS AANGEPAST!


  Maak melding

 2. Als het bedrijf hun rotzooi i.p.v. de merknaam ” ROSITA’S ” onder een andere naam uitbrachten, bijvoorbeeld ” ROTILLA ” ( combinatie ROTI + TORTILLA ) denk ik dat ze een extra onderscheiding zouden hebben verdiend voor hun vindingrijkheid namelijk het eerste ” Diamanten Windei ”

  Jag önskar dig en trevlig middag ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Typisch Nederlands. Wilders verkoopt zichzelf ook als blanke terwijl hij van Indonesische afkomst is. Bolle Willem is vooral van Duitse afkomst maar is baas in Nederland. Shell is half Brits, maar men doet alsof het helemaal Nederlands is. En zo zijn er vele voorbeelden, zoals Tulpen, Sint Nicolaas enz.


  Maak melding

 4. Deze is ook leuk, ben je dol op lekker eten en ontdek je graag nieuwe gerechten? Probeer dan eens één van onze Knorr Wereldgerechten! Surinaamse Roti ?

  http://www.knorr.nl/producten/detail/310342/surinaamse-roti

  Wie heeft deze Roti geprobeerd ? Volgens mij ga je hier accuut aan de schijterij. Die zooi van Sweet Moffo zal ook niet veel beter zijn.

  Koop dan maar die Roti’s van Kries op de markt en als je makkelijk wilt doen Roepram of zo.


  Maak melding

 5. 11 sept. 2014

  En waar laten jullie Silvo rijst?

  Die rotie van het merk Rosita nooit gebruikt.

  Bakt het zelf of bij familie eten met aloe, karaila of bhata, met een heerlijke massale doksi. Dat is pas echte rotie !!
  Srika


  Maak melding

 6. Dat snapt toch iedereen.
  Foodwatch houdt het goed in de gaten.
  Prima organistaie.
  Het zou iets voor Suriname zijn.
  Dan als die chinees rotzooi uit de winkel.


  Maak melding

 7. @srika
  rotie eten met aloe, karaila of bhata, met een heerlijke massale doksi.
  Dat is pas echte rotie !!
  dus rotie krabita metie is dus vals !!!

  trouwens je mag niet meer GRATIS komen eten bij je familie want je staat elke dag voor de deur…klopt het ??


  Maak melding

 8. haaaa Roy

  ik neem altijd iets mee een fles wijn maar geen dubbel black
  maar het gaat nu even over Rotie
  Maar tegenwoordig bakken de chinezen ook lekker Rotie.s en gaan wij straks peeking eend roosteren.

  ja mensen wij moeten er nu aan gaan geloven de wereld draait door en deRotie,s draaien mee


  Maak melding

 9. Ondanks het feit dat het dan geen echt Surinaamse Roti is, vind ik deze plakken veel smakelijker dan de witte lappen bloem die tortilla’s genoemd worden.
  Simpel en snel een wrap achtig maaltje samenstellen waarbij aan de wrap zelf ook smaak zit.

  Ik vond ze heerlijk en als ze de naam dan voor de fanatiekelingen aanpassen zou ik ze graag weer terug zien in de winkel.
  Wat kan mij het schelen of het echt Surinaams is, de souvenirswinkels liggen ook vol met echte klompjes, molentjes en andere zooi die gewoon in China gemaakt zijn.
  Wat voor mij telt, vind ik het lekker of leuk, dat bepaald of ik iets koop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.