KMO-branche krijgt les in omgaan met geld

9

PARAMARIBO, 11 sep – Kleine en middelgrote ondernemers kunnen getraind worden in omgaan met geld. Financiële educatie voor de KMO, zegt Gilmore Hoefdraad, president van de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Er komt hulp vanuit Trinidad & Tobago.

De Centrale Bank van het Caribische land sluit een partnerschap met CBvS voor financiële educatie aan kleine en middelgrote ondernemers. Hoefdraad en zijn Trinidadiaanse collega Jwala Rambarran hebben een Memorandum of Understanding getekend voor een programma waarbij kennis zal worden overgedragen. Rambarran heeft al ervaring met dit soort werk in zijn land. Er zullen Surinaamse trainers worden opgeleid.

Met de financiële educatie moet het financieel bewustzijn van kleine en middelgrote ondernemers worden vergroot. Onder meer wordt kennis bijgebracht over het belang en de ontwikkeling van financiële vaardigheden. Inzicht in het omgaan met geld en het nemen van effectieve financiële beslissingen zijn daar onderdeel van. Het project moet binnen een jaar na ondertekening van de MOU worden uitgevoerd.

9 REACTIES

 1. “Onder meer wordt kennis bijgebracht over het belang en de ontwikkeling van financiële vaardigheden. Inzicht in het omgaan met geld en het nemen van effectieve financiële beslissingen zijn daar onderdeel van.”

  Heb je deze poespas daadwerkelijk nodig om een succesvol ondernemer te zijn? Nederland is een grote handelsnatie geworden, omdat handelaren zich aan de volgende stelregel hielden: De cost gaet voor the baet uyt!


  Maak melding

 2. gekker kan het niet meer in suriname dat deze kwakzalver ons komt leren om met hulp van trinidad om te gaan met geld,gilmore kierie you srefie vieze vette varken dat je bent samen met je schoonvader dibrie.wij hebben alle specialisatie in huis maar om alles te camoufleren hebben wij zogenaamd buitenlanders nodig. dit hebben wij nooit gekend in suriname.


  Maak melding

 3. Kan Hoefdraad niet beter, naast het KMO, zijn schoonvader en de minister van Financiën en overige minisiters een cursus geven “hoe ga ik met andermans geld om”.
  Dit zal zeker vruchten afleggen (denk ik).


  Maak melding

 4. Wat kan een rasechte zakkenvuller aan ondernemers leren?
  Hoe zij het volk moeten oplichten? Hij is niet iemand die van het land houdt,maar iemand die alleen van geld houdt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.