Bouterse naar Venezuela om Petro Caribe

31

PARAMARIBO, 11 sep – President Desiré Bouterse is in Venezuela. Het staatshoofd gaat onder meer de hulpmiddelen bespreken uit het Petro Caribe fonds.

Het geld is nodig voor hulp aan de padieboeren. Volgens de Ware Tijd zal Bouterse overleg voeren met zijn ambtgenoot Nicolas Maduro. Suriname maakt al aanspraak op geld uit het fonds. Een deel is gereserveerd voor de padieboeren die in financieel zwaar weer verkeren. Opkopers willen veel minder betalen voor afgenomen padie dan de werkelijke kostprijs. De overheid wil inkomen met geld uit het Venezolaans fonds dat met olieverkoop is opgezet.

Door omstandigheden vlotte het minder met het vrijmaken van het geld. Bouterse is nu dus in Caracas om wat meer vaart te stuwen. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken bevindt zich in de delegatie die Bouterse vergezelt. Het staatshoofd woont ook de inauguratie bij van Ernesto Samper als secretaris-generaal van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. Suriname is momenteel voorzitter van de regionale organisatie.

31 REACTIES

 1. DDB is een communist en wil van Suriname een communistische land maken net als Venezuela, Cuba, Equatoriaal Guinee, Noord-Korea. Dat zijn landen waar de grondwet van een land buiten werking worden gesteld, de trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht niet van toepassing zijn, Verder ook internationale wetten van de un (De Verenigde Naties (afkorting: VN) is een internationale organisatie, opgericht in 1945 door 51 landen. Het is een intergouvernementele organisatie die samenwerkt op het gebied van het internationale recht, mondiale veiligheid, behoud van mensenrechten, ontwikkeling van de wereldeconomie en het onderzoek naar maatschappelijke en culturele ontwikkelingen.)

  Zie maar hoe men een amnestiewet in de DNA heeft aangenomen, die geen waarde heeft nationaal en internationaal. De rechterlijke macht monddood maakt, mensenrechten met de voeten worden betreed, mensen bang worden gemaakt, enz, enz.,

  Communistische landen daar hebben de dictators en hun familie, adviseurs, vrienden een goed leven zijn rijk en hebben allerlei voorzieningen, enz., enz. Het volk leeft in heel grote armoede, honger, geen dak boven hun hoofd, enz.,

  Surinamers let op! Suriname is hard op weg een communistisch land te worden, net als Venezuela, Cuba, enz.


  Maak melding

 2. twee master schurken dibrie en lakie die weer aan het smeken zijn voor geld dat zogenaamd voor de boeren bestemd is, maar geloof mij niet ééns een stuivertje krijgen zij.volgens mij wordt dit deels gebruikt voor de komende verkiezing omkoperijen en natuurlijk de luxe reizen en eigen zak die laffe zakkenvullers en het volk moet dit terug betalen.


  Maak melding

 3. Wat??!!!
  Sang , Maduro gaat fondsen verlenen aan Bouta?!!
  Is Bouta daar gegaan met een GROTE AAN TOILET PAPIER?!!
  AH,het geven en nemen politiek van bouta en lackin !!
  TOILETPAPIER in ruil voor FONDSEN !!!


  Maak melding

 4. @passant
  DDB is een communist en wil van Suriname een communistische land maken net als Venezuela, Cuba, Equatoriaal Guinee, Noord-Korea. Dat zijn landen waar de grondwet van een land buiten werking worden gesteld, de trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht niet van toepassing zijn, Verder ook internationale wetten van de un (De Verenigde Naties (afkorting: VN) is een internationale organisatie,……. bla…bla…bla..

  Hoe krijg je het voor elkaar om zoveel onzin in 7 regels te schrijven?

  Jen bent echt de kampioen!!


  Maak melding

 5. Als ik het goed heb slaat Petro Caribe op leningen in het kader van ontwikkeling in de sociale en energie sector.
  Wat heeft dit te maken met verkoop van rijst tegen een prijs hoger dan de wereldmarkt prijzen.

  Wie gaat er meer betalen dan de markt prijs. Zeker Venezuele niet omdat ze daar toch al moeite genoeg hebben met het omkeren van elke dollar en de speculatie in toiletpapier.

  Wie houdt wie voor de gek.


  Maak melding

 6. “Door omstandigheden vlotte het minder met het vrijmaken van het geld.”

  Bouta gaat van een koude kermis thuis komen. Venezuela zit zelf in geldnood en gaat dus geen geld uit het fonds vrijmaken, welke verdragsmatig is vastgelegd en aan bepaalde criteria voor besteding dient te voldoen.


  Maak melding

 7. &Passant, je schrijft:::::

  DDB is een communist en wil van Suriname een communistische land maken net als Venezuela, Cuba, Equatoriaal Guinee, Noord-Korea.

  =Ik ben het 100% met jou eens, dit vooral als ik bepaalde gelijkenissen ziet die Bouterse invoert in het land. Zie ook zijn gedrag.

  Ik wacht het af, maar ik hoop het niet, omdat niemand de jaren 80 is vergeten.


  Maak melding

 8. gaat hij al daar tekst en uitleg geven,dat de lading wederom is onderschept..

  dus weer geen geld ter beschikking..

  de zonen zitten al vast,dus kunnen ze niks ondernemen.

  hoe nu verder..


  Maak melding

 9. Lenen en nog eens lenen en nog eens lenen. Het leven van en in Suriname bestaat hoofdzakelijk uit lenen waardoor werken wordt teruggeplaatst in de slavenperiode waar er geen ruimt is voor het vrijelijk besteden van geld verkregen uit arbeid.
  Uitzichtloze situatie, de eerst volgende regering heeft een vet probleem om al dee leningen af te lossen en de rente te betalen.


  Maak melding

 10. Stuw in Sur de energie/EBS/Suralco zaak. DiDiBrie jij had ook in deze de padie boeren eerder kunnen helpen met al je strategie, power, slagvaardigheid ennnnnn huppelde……….
  soso 2 letter. Je bent een nietszeggende presanie, echhhhhht geen president. DiDiBrie je schijnt het beroerder te hebben , dan toen je geen presanie was. ……. hahahaaaa boi e gwé na strafoe ie no mang sining wang mobieltje, dang joe na papira presie, joe no echt. Buiten Su DiDiBrie no e tel. Buiten Su DiDiBrie é biig-gie. Tot nu toe heb ik niet begrepen dat 1 buitenlandse vriend je hulp heeft geboden(in welke vorm dan ook)en aangezien je ook een leugenaar bent , zal ik je niet geloven als jij DiDiBrie morgen met zo’n verhaal zou komen.. Wil je aub na vandaag het land niet meer verlaten om wat dan ook bij te wonen, wwwwwant het levert toch niets op. Ik citeer DiDiBrie: jullie(FRONT)hebben de
  petro Caribe deal niet getekend; wij gaan dat wel doen, ennnnnnnndat is ’t verschil. Fa waka tide a verschil tja soso geschil gie ding. Zie de vele bonden die met acties dreigden, of in actie waren. Zie de vele mensen die nog van de Staat Su met aan het hoofd DiDiBrie)nog gelden moeten ontvangen. Jaja dit is werkelijk het verschil dat DiDiBrie en zijn regering schulden maakt en die niet afbetaald/inlost. Ba Ba Bah regering. In 4 jaar tijd is weer een verkiezingsbelofte niet ingelost. Petro Caribe was/zou zaligmakend zijn voor Su en de Suries. Hahahaaa oting?
  DiDiBrie go home op 25 mei 2015, anders eerder, want met DiDiBrie aan het stuur is het een naar/raar verschil. In elk geval a no prettig. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 11. Waarom reist Bouterse niet naar zijn zoon in de USA om hem bij te staan en moreel te ondersteunen zoals elke normale vader met een ons gevoel in zijn donder zou doen…..?

  Laat we raden…..


  Maak melding

 12. Bouterse weet wat goed is voor Suriname. In de korte tijd dat Bouta aan de macht is zien we een vooruitgang die zijn weerga niet kent en alle voorgaande regeringen duidelijk tot een stelletje profiteurs maakt. Ze kregen de kans maar hebben niets gedaan en zeiken nu als een stelletje ongewassen Hollanders.
  Infrastructuur en economie zijn de motor van Suriname onder onze geliefde president en niets houdt de vooruitgang tegen. Go Su! Go Go Go!!!!!


  Maak melding

 13. @Sranang abra ala ala ala : Achteruitgang rechtsstaat Sranang die zijn weerga niet kent onder DDB :

  Uitschakeling onafhankelijke rechter via NepAmnestiewet, die strijdt met de Grondwet !

  Benoeming crimineel Dino tot Hoofd CTU, een ongrondwettelijke gewapende NDPmacht (het resultaat zit stevig vast in USA-jail ! )

  Poptji patoe begroting, resultaat 1 miljard aan overschrijdingen !

  Driemaal betalen voor een brug (Plus corruptie betalingen) !

  Geen onderzoek naar MOORD door CTU en politie op vier ongewapende verdachten van een overval !

  Geen onderzoek naar misdaden Dino in Sranang en zijn misdaden tegen de staat Sranang ! Mede-verdachten lopen
  vrij rond !

  Bevordering sjoemel-verdachte-ex minister OW tot presidentieel adviseur ! Anti-corruptiewet ligt in de onderste lade van bureau DDB !

  Eigenaren Scalians nog steeds onbekend !

  Planning Constitutioneel Hof, bezoekers Plata Broki Praatgroep zullen tot Lid van dit Hof worden benoemd, juridische opleiding
  is niet vereist, volgens de Bouta-doctrine!

  PS : Moro o doro : Inter Amerik Hof Rechten vd Mens zal zogenaamde amnestiewet binnen niet al te lange tijd
  vernietigen !


  Maak melding

 14. Jammer dat we weer moeten gaan bedelen bij Venezuela.
  Dat land heeft het zelf erg zwaar en kan de bevolking ternauwernood voeden en dan staan wij daar met een enorme delegatie weer op de stoep om te bedelen.Ons land heeft zelf veel mogelijkheden,anders hadden we toch de royale salarissen van de president van CBvS, direkteur AZP,salarissen tal van nutteloze adviseurs, onderhouden van peperdure ambassades die voor spek en bonen open zijn niet kunnen opbrengen.
  Ik schaam mij als Surinamer dat we elke keer weer bedeltochten moeten ondernemen.


  Maak melding

 15. Het staatshoofd gaat onder meer de hulpmiddelen bespreken uit het Petro Caribe fonds.

  Het geld is nodig voor hulp aan de padieboeren.

  Gaat het DADA & LACKLEE lukken om met geld uit Venezuela terug te keren naar SU.?

  Even onze geheugen opfrissen met:

  Suriname wil PetroCaribe-financiering voor zes projecten
  21-01-2014 (Bron-starnieuws.com)

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/21284

  De eerste sessie van de Binationale Commissie op het ministerie van Buitenlandse Zaken. (Foto: Buza) Suriname heeft zes projecten ingediend voor financiering uit het PetroCaribe bilateraal fonds. Drie van deze projecten zullen volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) binnenkort worden uitgevoerd.

  Maar de economische en sociale situatie in Venezuela is nu bijzonder moeilijk.
  Een korte aanvulling over de situatie van Venezuela>

  Food inflation climbs 210% in 24 months in Venezuela
  EL UNIVERSAL
  Thursday September 11, 2014 11:01 AM

  http://www.eluniversal.com/economia/140911/food-inflation-climbs-210-in-24-months-in-venezuela

  http://www.topix.com/ve/caracas
  Caracas, Venezuela News

  Local news for Caracas, Venezuela continually updated from thousands of sources on the web.

  Poor working conditions in Venezuela sending Cuban doctors to U.S.

  It was all a trick. They tell you how great it’s going to be, how you will able to buy things and how grateful Venezuelans are to have you. Then comes the shock of reality.

  http://www.latimes.com/world/mexico-americas/la-fg-venezuela-cuba-doctors-20140911-story.html


  Maak melding

 16. IRA EN PASSANT.DIE WEGEN IN SU ZIJN ER NIET VOOR DE MENSEN VAN SU.DIE ZIJN GEMAAKT OM ZIJN LEGER SNEL TE VERPLAATSEN.EN WAAROM ZOEKT HIJ MENSEN VOOR HET LEGER EN GEEN POLITIE MACHT UITBOUWEN.WANT VOLGENS MIJ HEB JE VOOR CRIME IN SU POLITIE MANKRACHT NODIG.HEEL DIE CARICOM IS EEN BOEVEN BENDE.MAAR TYPIES SU WEER JE HAND OPENHOUDEN.IK HOOP BLIJ MET ONAFHANKELIJK ZIJN.HAHAHA


  Maak melding

 17. Zo, het is eindelijk zover!!

  Nu nog het Caricom voorzitterschap overdragen en dan rest alleen het illegaal, met behulp van amnestie, verkregen presidentschap.
  Deze nasty regeling kan mooi op 26 mei 2015, één dag na de verkiezingen, worden ingetrokken.
  To be continued!

  Petro-caribe deal, mijn schoen, waarom is de landbouw minister Algoe niet meegegaan?
  En wat voor “kadootjes” heeft hij meegenomen voor zijn mattie de buschauffeur?


  Maak melding

 18. is die ziekenhuis in wanica bijna klaar voor oplevering..

  het zoveelste succes van ddb ,van die cassaba fabriek is alles bekend,weg gegooid money en die suiker fabriek vijftig duizend hectare in commewijne die draait op volle toeren,die chinees lacht zich suf ..


  Maak melding

 19. Er valt niks te halen in Venezuela. Praat eens met een gewone Venzolaan pure ellende daar. De staat controleert alles politici verrijken zichzelf. Enige wat ze hebben is olie en dat is hun machtswapen. Na 4 jaar is er nog steeds geen goedkope mest uit Petrocaribe deal. Bouta met zijn prutsregering en wanbeleid trekt aan een dood paard. Bouta take your pijl en boog en go home.


  Maak melding

 20. @Filteren

  Hahahaaaaa….ja hoor de NDP propaganda machine maakt Super overuren hier.
  Hun baasje is na lange tijd weer op reis en ze zijn blij.
  Wedden dat hun baasje bouta een GROTE voorraad aan toiletpapier heeft meegenomen naar Venezuela.
  Want echt met de ruwe aardolie kan zelfs baasje zijn kont niet schoon wassen na gebruik van het toilet.
  Zo schreeuwen toch de volgelingen van bouta….Venezuela is rijk,Venezuela heeft aardolie,,,, Ja ja Venezuela heeft aardolie maar geen TOILETPAPIER.,,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.