Auteursrechtenbureau legt beslag op staatsomroep

5

PARAMARIBO, 10 sep – Auteursrechtenbureau Sasur waagt zich in het hol van de leeuw. Staatsomroep SRS moet er aan geloven. Er is beslag gelegd op de tegoeden van het radiobedrijf. Daarmee is de knuppel in het hoenderhok gegooid. Volgens de overheid en de rechter heeft Sasur geen recht op het eisen van vergoeding voor auteursrechten.

“Ik begrijp het ook niet meer, want we hadden de rechtszaak van hen gewonnen. Onze advocaat is bezig met de zaak en zal precies voor ons uitzoeken wat er aan de hand is”, zegt Patrick Sweet, financieel manager van SRS, tegenover de Times of Suriname. Het bedrijf had zelf al een rechtszaak aangespannen. Dat was nog voordat de regering besloot de vergunning voor Sasur in te trekken. Die vergunning verschafte de bevoegdheid om geld te eisen voor auteursrechten.

Volgens Sasur vertegenwoordigt het zowel Surinaamse als buitenlandse toonkunstenaars. Overigens heeft geen van hen nog ooit een cent uitgekeerd gehad. Sasur gaat er nu vanuit dat er geen toestemming nodig is van de staat om artiesten te vertegenwoordigen en geld te innen.

5 REACTIES

  1. Binnenlandse zaken moet dit opheffen en de zaak regelrecht sturen naar de rechterlijke macht en hen vragen waarmee zij bezig zijn.
    De minister is bevoegd te handelen(optreden) bij onduidelijkheden en dwalingen …en verder …de rechterlijke macht doet dingen met opzet…ook de zaak van nieuwe deurwaarders enz……die man die daar als waarnemer zit is gevaarlijk bezig ……….door niet op de juiste momenten te communiceren.


    Maak melding

  2. Koos de Jong,

    Nee koos de paarse uitvinder van de kogelbrief zit met lang verlof in the USA New -York.hij heeft dit verdiend hoor.zij moeten met iets anders komen ( katapult, je weet maar nooit) doet pijn maar niet dodelijk .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.