zondag, april 21, 2024
HomeFotoNieuwe lichting voor defensie Suriname

Nieuwe lichting voor defensie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Lamure Latour is ingenomen met de nieuwe lichting die maandag door de Zuidelijke Commando is afgeleverd. De lichting telt 157 enthousiaste, tot geoefend soldaat verheven rekruten. De minister sprak ze toe op de appelplaats de Ayoko Kazerne te Bosbivak (Zanderij).

Naast de soldaten zijn ook 7 officierscadetten toegevoegd aan de troepen. Deze jonge aankomende officieren hebben recentelijk hun studie aan de universiteit afgerond en worden op grond daarvan horizontaal in de organisatie ingelast.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. “Naast de soldaten zijn ook 7 officierscadetten toegevoegd aan de troepen. Deze jonge aankomende officieren hebben recentelijk hun studie aan de universiteit afgerond en worden op grond daarvan horizontaal in de organisatie ingelast.”

  Proficiat aan het adres van de 7 officierscadetten. Alleen hun plek in de organisatie is mij niet zo duidelijk. Hebben ze een “slaapdienst”
  functie ? Omdat ze horizontaal in de organisatie worden ingelast.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 2. Is dit soms een leger oefening van Boko Haram ? Wat een zooitje ongeregeld bij elkaar.

  Wie wil er nog voor de Surinaamse defensie werken. De top van de defensie is cum laude afgestudeerd in de hoofdvakken, laf, corrupt en landverraad. Tot op de dag van vandaag heeft het leger nooit excuses aangeboden aan de nabestaanden van de coupe moorden, resp. 15 doden, de genocide in Moiwana, resp. 60 doden en de indiaanse bevolking resp. 12 doden. Let wel dit waren allemaal inwoners van Suriname.

  Ook anno 2014 bestaat het leger uit lafaards. Het Tigri gebied wordt al maanden lang gekoloniseerd door de Guyanezen en de Surinaamse legerleiding zitten een potje te klaverjassen. Bouterse is niet meer wilsbekwaam om dergelijke beslissingen te nemen. De man is seniel.

  Deze geld verslindende organisatie kan in principe per direct opgeheven worden. Er zijn genoeg landen die geen leger hebben, oa IJsland, Costa Rica etc etc En als je toch een leger wilt hebben dan liever een kleine leger met een professionele uitstraling en geen Boko Haram achtige toestanden.


  Maak melding
 3. @Koos de Jong

  Over lafaard gesproken, jij zit achter je pc onzin uit te kraaien.
  Er is een staatsgreep en later een binnenlandse oorlog in Suriname geweest, daar vallen doden bij.

  Vergeleken met andere nieuwe jonge landen, valt de schade in Suriname erg mee.

  Ik betreur het verlies in beide gebeurtenissen en hopelijk worden de schuldigen daar ook voor gestraft, maar we gaan als land nooit vooruit als er maar altijd terug word gewezen naar het verleden en negatief word gereageerd op elke (toekomstige)groeiende ontwikkeling onder deze regering van ons land.

  Een land kan alleen groeien Door gezamenlijk achter je land te staan. en dat doe je niet alleen met je vrienden maar ook met je tegenstanders..

  Sranan criticasters for country sake ! Grow up !


  Maak melding
 4. Beste Robert,

  Een land kan groeien door gezamenlijk achter je land te staan MAAR dat kan alleen als je het verleden goed afsluit. Deze issue onder het tapijt wegmoffelen helpt daar niet bij.

  Met andere woorden laat de Surinaamse rechtssysteem maar oordelen of deze misdaden geoorloofd waren of niet. Met amnestieregelingen trekt deze regering een rookgordijn op.

  Zo lang een rechter niet geoordeeld heeft over deze controversiële dossiers blijven de tegenstellingen tussen Bouterse adepten en de Ware Democratische Surinamers groot.

  Waar ook ter wereld zijn daders die politieke moorden / genocide op hun geweten hebben berecht, te noemen Argentinië, Cambodja, Filepijnen, Nicaragua, Irak, Joegoslavië,
  Sierra Leone etc etc En wat mij betreft komt Suriname daarbij.

  Verzoening is prima, maar eerst het oud zeer weg werken.

  Als je geloof hebt in de Surinaamse rechtstaat dan kun je daar geen problemen mee hebben.


  Maak melding
 5. @ Robert,

  Mee eens met je. Om jouw woorden te herhalen: “we gaan als land nooit vooruit als er maar altijd terug word gewezen naar het verleden en negatief word gereageerd op elke (toekomstige)groeiende ontwikkeling onder deze regering van ons land.

  Een land kan alleen groeien door gezamenlijk achter je land te staan. En dat doe je niet alleen met je vrienden maar ook met je tegenstanders”.

  Dat eeuwige gezeik van de 300.000 SurNed presidenten en de 500.000 SU-presidenten leidt tot niets. Daarmee help je een land als SU niet vooruit. De sleutel is gewoon goed samenwerken in het belang van het land en niet elkaar tot in den treure tegenwerken want daardoor komt SU geen stap vooruit.


  Maak melding
 6. De SUers zitten elkaar alleen maar schaamteloos af te zeiken en elkaar te dwarsbomen. In plaats van de koppen bij elkaar te steken, vechten ze elkaar zowat de tent uit. Schaamteloos.


  Maak melding
 7. Samen pro Sranang werken en staan betekent onder andere
  dat huidige pres statement over staatsvijanden moet herzien !
  Geen politieke tweedeling van het land in meelopers en staatsvijanden !

  OOK :

  Herstel de rechtsstaat in Sranang, met alle gevolgen van dien.
  Dus vonnissen uitspreken over ALLE moordenaars,
  drugsdealers en corruptelingen ! Geen onderscheid !

  Herstel onafhankelijke rechterlijke macht en idem dito
  Openbaar Ministerie !

  Alle criminelen met duidelijke antecedenten weg uit
  de politieke top van Sranang !

  Teruggave aan staat Sranang van alle ten onrechte verkregen (gestolen) gronden en concessies !

  Vergoeding voor slachtoffers en nabestaanden van ALLE massamoorden op de bevolking !

  Dan pas zal elke Sranangmang achter de staat Sranang, als zijnde rechtsstaat, staan !
  Dan kan gezamenlijk aan de ontwikkeling van ons land
  worden gebouwd !

  NIET EERDER !


  Maak melding
 8. @Robert

  “Sranan criticasters for country sake ! Grow up !”

  Zolang het verleden niet verwerkt is, zal die de toekomst in de weg blijven staan. Het verleden wordt niet verwerkt, als Bouta , jij, Smatje of Paraman dat verordonneert. Het verleden is pas verwerkt, als zij die verantwoordelijk zijn voor het leed, dat andere aangedaan is, volgens de beginselen van de rechtsstaat ter verantwoording zijn geroepen.


  Maak melding
 9. Nieuw kanonnenvlees, nieuwe lichting!

  Terwijl Paramaribo in brand staat, gaat bouterse gestaag verder met het vergroten van zijn privé leger, oftewel het vergroten van zijn eigen veiligheid.

  Het land gaat ‘potdicht’, niemand kan strax in of uit. Het uur van de waarheid nadert.
  Het is voor bouta, erop of eronder, niets, niks, rekening houdend met Suriname.

  Zij die vonden dat ze niets van doen hebben met de jaren tachtig, zullen nu aan de lijve ondervinden, wat hun landgenoten hebben meegemaakt.
  Zij die consequent aangeven, “niet te bemoeien” met de politiek, wel de politiek zal zich nu wel met jou bemoeien.

  Remember: “al hou je niet van mij, ik hou wel van jullie!”, hij bedoeld te zeggen:
  “Till death do us part”!!


  Maak melding
 10. @Robert

  Vertel ons waarom wij een leger nodig hebben?
  Er dreigt geen gevaar voor Suiriname en de surinamers van buiten De enigen voor wie wij als surinamers vrezen is BOUTA hemzelf. Hij is onze vijand en die van Suriname !
  Met wie wil bouta in oorlog gaan dan ?
  Guyana zeker niet die houdt Tigri gebied bezet en bouta de lafaard kan het niet eens opeisen .
  In 1980 hebben de militairen een aanslag gepleegd op Eigen gebied en op Eigen bevolking olvje bouta.
  En een ander keer weer misbruik gemaakt om een persoonlijke vete uit te vechten tussen hem en brunsie/ Deze onderli nge b roederstrijd heft noooit in belang van land en volk gelegen.
  Kom dus geen nonswens uitleggen.
  En voor jou iunformatie,
  Suriname kan alleen vooruitgaan als bouta en co in de gevangenis belanden. Opgeruimd staat netjes !
  Dit is me wat moois met je, we moeten dus de geschiedenis vergeten en doen alsof bouta niemand kwaad heeft gedaan?!
  Je geeft dus je zegen aan een CRIMINEEL om land en volk te lijden?!
  Hallo je baas bouta is de HOOFDSCHULDIGE van alle kwaad in Suriname!! Hij moet weg !!!!


  Maak melding
 11. Suri’s be like!

  Suri’s en social media, het wil maar niet lukken.

  De surineds die nog enige affiniteit met hun geboorteland hebben, bezoeken dagelijks deze site voor een update over het reilen & zeilen ‘thuis’ en geven, tot groot ongenoegen van een enkeling hun mening.

  Dit doen miljoenen mensen over de gehele wereld dagelijks, anywhere, anytime, any device.
  Hiervoor is Sociale media bestemd, geef je mening……….. niets mis mee…
  Een hulpmiddel om je doel te bereiken en dit kan zijn, kritiek op de politiek, een zwarte piet actie, of een hulpactie etc. etc.

  Suri’s be like!
  De reageerders van de online kranten in Nederland houden nog steeds van hun land, ondanks de dagelijkse portie kritiek op de bestuurders van het land. Dit geldt ook voor de rest van de wereld en ook voor Surinamers waar ook ter wereld.

  Steek je kop niet in het zand, je bent toch geen struisvogel…


  Maak melding
 12. Het is mij duidelijk dat er meer dan genoeg criticasters hier op de site schrijven. Mensen die het moeilijk hebben met de Heer Bouterse als President. En het nodig vinden om hier hun ongenoegen daarover te uiten. Het is verspilde energie mensen. De meerderheid van de Surinamers die in het land woont, heeft gekozen voor deze man als hun leider. Als je wat voor je land wilt betekenen, sta dan op van achter je pc en ga daar de boel regelen.

  Dat durven jullie niet… alleen maar blablabla, doen alsof je het allemaal wel weet. Maar een gedegen oplossing aandragen voor de problemen in het land, komt er niet uit. Wijzen met het vingertje.. dat is wat jullie doen. Ik ben benieuwd als jullie op de stoel van Bouterse zouden zitten of jullie het wel beter zouden doen.

  Het lijkt mij nuttig als Suriname over een leger beschikt. Ik denk niet dat alle taken die het leger beheerst, ook door een politiedienst kunnen worden overgenomen, zeker gezien de infrastructuur en het tropisch regenwoud waar wij over beschikken. lijkt mij…

  Maar goed.. daar moeten we over in discussie. geef een mening, laat zien dat je over die kennis beschikt. zo alleen kunnen we oplossingen aandragen die van betekenis zullen zijn voor Su.

  Blijven zwetsen over iets dat jullie toch niet gaan oplossen heeft echt geen zin. Het is eerder vermoeiend…


  Maak melding
 13. Een gedeelte uit het artikel van Natascha Adama/ wie dat hele stuk wil lezen zie de titel hieronder en google.

  Suriname wil een eigen nationaal leger, want dat hoort immers bij een soevereine, onafhankelijke natie. Er wordt voorzichtig door de Nederlandse regering geopperd of het misschien toch verstandig is om een soort vredesleger op te richten, dat is een leger dat bij natuurrampen en andere calamiteiten assistentie verleend. Het voordeel van een dergelijke troepenmacht is dat het minder kost dan een regulier leger, ook is het gevaar op een gewapende overname van het wettige gezag niet of nauwelijks aanwezig. Zoals een lid van de Nederlandse Militaire Missie de zaak kenschetste: ’in een land als Suriname haal je met een gewoon leger, een Paard van Troje in huis’ (interview, 2005)

  Bron: 25 Februari 1980, Yngwe Elstak, Hans Valk, Henk Arron en het Paard van Troje
  schrijfster: Natascha Adama (2006, 2013
  Obsession Magazine
  26 Febrauri 2014


  Maak melding
 14. Ach,ze vermoorden hun eigen volk maar maken zich uit de voeten als de Guanees of Braziliaan een schot lost. Surinamers blinken over het algemeen niet uit in heldhaftigheid, alleen als het hun eigen volk betreft.

  Voor ondersteuning bij natuurrampen of andere calamiteiten kan het leger (wellicht) van waarde zijn, maar heeft verder geen toegevoegde waarde want er is geen dreiging van buitenaf. En als dat er wel is heb je helemaal niets aan dit legertje!


  Maak melding
 15. @Konsensi

  BOUTA is niet GEKOZEN door het volk,maar middels verraad door brunsie en somo aan de macht geholpen achter GESLOTEN deuren. Wanneer gaan wij het dossier ACHTER GESLOTEN DEUREN..zien dan.
  Want wat tussen deze drie musketiers is afgesproken weet NIEMAND !
  En please als je graag een crimineel ,met Amnestie als lijder wil zien dan is Suriname niet de juiste plaats voor je, want wij de rest dus minus de ndoers gaan de wereld en de frest altijd blijven herhinneren wie en wat bouta is en wat hij in staat is te doen.
  Ah kijk ,je lijder die kan uit ANGST VOOR DE FBI,INTER EN Europol zijn zoonlief niet eens gaan bezoeken of bijstaan. Het is net alsof je lijder sinds kort onder HUISAREST is geplaatst . Die crimineel reist niet meer zoals wij het gewend zjn van hem.Het leek meer erop als je lijder om de zoveel weken een bezoekje aan Suriname bracht, dus TOERIST IN EIGEN LAND.
  Mooie vb van lijders heb je….
  brunsie,Pascal,elton en dino en papie bouta…..hai boi,
  .


  Maak melding
 16. Allen, die niet kunnen lezen en mijn mail blijkbaar niet begrepen hebben:

  De daders van de decembermoorden moeten wel degelijk berrecht worden zonder twijfel.
  Dit geld voor elke moord ik pretendeer dit niet anders.

  Feit blijft dat er te vaak op elk nieuwsbericht negatief word gereageerd, oa naar de oude garde en of dat surinamers dom zijn en niets kunnen.

  Daar slaat mijn reactie op. meer niet..


  Maak melding
 17. @ Ray,

  jij kunt niet begrijpend lezen, hoe dom en achterlijk kan je zijn.
  Als je vind dat

  “Suriname kan alleen vooruitgaan als bouta en co in de gevangenis belanden. Opgeruimd staat netjes ! ”

  Hoe blij ben ik dat jij nooit in jou zielige leven, de leiding in het prachtige land SU gaat krijgen. Dan krijgen we middeleeuwse taferelen oog om oog tand om tand. Hoe ver wil je gaan.?

  Ik erger mij herhaaldelijk aan de ongelofelijke super racistische opmerkingen hier op deze site.. Surinamers waar is jullie fatsoen.

  Ik juich, niets wat slecht is toe en boze tongen zijn niets beter.
  Daders moeten gestraft worden, maar moet je dan stil blijven staan in de tijd en je niet ontwikkelen??? Hoe Dom zijn jullie nou.? Daarom lachen bepaalde Landen aan de Noordzee ons uit.
  Er is geen samenhang grote bekken oorlogsverklaringen en meer niet.

  Ben je voor welvaart voor Suriname, word je als pro Bouterse bestempeld en keur je de moorden in de oorlogen en conflicten goed..

  Wie er ook aan de macht is Ik ben voor 1 Suriname en niet voor 10 verschillende raciale partijen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Ray ‘

  Willen ze een leger, Laat ze dat zelf uitmaken Willen ze huizen een ziekenhuis wegen Laat het ze zelf uitmaken.

  Want mocht jij naar SU gaan of er al wonen Dat leger die jij uitkotst zou wel eens jou redding kunnen wezen in wat voor dreigend situatie dan ook.

  Ik blijf het zeggen en ik zeg het met stip !

  Sranan criticasters for country sake ! Grow up ! Grow Up !


  Maak melding
 18. 10 sept. 2014

  Beste @ Hojot,

  ”Horizontaal in de organisatie zetten” wil hier zeggen, dat deze mannen en vrouwen in dezelfde rang binnen de organisatie geplaatst worden.

  Toch niet zo moeilijk te begrijpen?
  Srika


  Maak melding
 19. @ Ray

  Je hebt nogal wat grieven opgelopen ergens…

  Ik denk dat de enige lijder in je hele verhaal, jijzelf bent.
  Want zo te zien lijd je nogal onder deze omstandigheden in Su.

  Onze geschiedenis als Suriname is nog niet zo oud. Na dat we in 1975 onafhankelijk werden. Is Suriname als land eigenlijk aan zijn lot over gelaten door onze vroegere bezetters. Bouterse is in deze onze eerste echte revolutionair. Iemand die misschien een visie had of met een beetje mazzel deze ontwikkeling tot stand heeft gebracht. Een volk zijn we nog lang niet. Want racisme en discriminatie onderling viert nog steeds hoogtij in Suriname.

  Wat nu moet volgen is dat wij ons gaan ontwikkelen, tot een eenheid, een volk dat elkaar iets gunt. Blijven afgeven op elkaar is niet de manier om tot oplossingen te komen. Stop daarom met het haten en focus je op de toekomst. De hedendaagse leider van Suriname heeft een geschiedenis en heeft het volk gevraagd hem een kans te gunnen het dit keer goed te doen.

  Je schijnt heel goed op de hoogte te zijn wat er allemaal niet besproken word in de achterkamertjes in Suriname.. Ik niet, het enige wat ik weet is dat we het beter moeten doen. En dat is ook de reden dat ik me hier meld. Kritiek is nodig om aan te geven waar het niet goed gaat. Maar een overdaad aan kritiek schaad en beperkt je in je ontwikkeling. Help mee door de Surinamers te voorzien van nuttige info, Kennisoverdracht en motiverende woorden.

  Jou verhaal is gespeculeer en op haat gebaseerd. Succes ermee


  Maak melding
 20. ROBERT JIJ KOMT ZEKER UIT EEN EI.HAHAHA.MET DEZE WAARDELOZ4E NEGERS ENNNN HINDOESTANEN ZAL JE NOOIT VOORUITGANG HEBBEN.ZAKKENVULLERS DIE OVER DE RUG VAN EEN NOG DOMMERE BEVOLKING GELD VERDIEND,GELD WAT NOOIT DE BEVOLKING ZAL ZIEN LAAT STAAN BEREIKEN.


  Maak melding
 21. Arme arme Jimmy,

  Ik ben een gezonde man van lichaam maar zeker ook van geest.

  Weet je wat het is zolang er mensen zo reageren als jij Vol met haat naar andere mensen en bevolkingsgroepen. zal het geen storm lopen.

  Verschil tussen jou en mij is dat ik geloof in een gezamenlijke oplossing van problemen NOOIT eenzijdig zoals jij en je arme haat verspreidende reacties van je voorgangers laten zien.

  En dan nog iets, kan jij mij vertellen ( iemand anders mag het ook zeggen) waarom je denkt het voorrecht te hebben een zodanige racistische opmerking te plaatsen? waar is je fatsoen? hoe ben je opgevoed?

  Het is bekend dat veel Surinamers met haat en argwaan naar anderen toe zijn opgevoed en dat velen (ik pretendeer even dat jij hieronder valt) door haat verpest zijn voor het leven. Heb je wel eens in de spiegel gekeken hoe respectloos jou reactie naar bepaalde bevolkingsgroepen is?

  Het is mij verder niet vreemd dat bepaalde mensen nooit graag vooruitgang willen zien. Zelfs niet als daar een poging toe word gewaagt of die poging nou perfect is of niet.

  Ze proberen het tenminste. Wat is jou bijdrage hieraan?

  Heb of ga jij je innerlijke haat en onvrede over jou kinderen verspreiden? zodat die net zo respectloos naar anderen worden zoals jij?

  De bevolking zou moeten weten hoe ze het zelf moeten maken in de wereld … een goede houding, een dankbaar hart, sociale intelligentie en goede manieren !

  In een maatschappij waar onze jongeren vaak worden aangemoedigd (soms door hun ouders met de zelfde racistische en walgelijke instelling als jij en je respectloze voorgangers) om “uit te kijken naar # 1” en “hun eigen ding doen!”

  Het is gemakkelijk om zo “te” egocentrisch geworden, in plaats van zorg en voor de behoeften en gevoelens van anderen te staan.

  (Kick !!)

  For Sranan Sake ! Please Grow Up !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES