Crowdfunding ingezet bij zoektocht naar nierdonor

4

De Surinaams-Nederlandse Razia Santoe is de eerste nierpatiënte in Nederland die via ‘crowdfunding’ een donor hoopt te vinden. De 38-jarige Santoe ligt drie dagen per week in het ziekenhuis om te dialyseren. Ze staat op de wachtlijst, maar het duurt nog jaren voor ze in aanmerking komt voor een donornier. Van haar nieren is slechts twee procent over.

Ze probeerde van alles om een nier te vinden, maar zonder succes. Tot ze bevriend raakte met een andere lotgenoot. Via anderen werd er een lijn gelegd met wat jongens van een reclamebureau. Met hen zijn Razia en haar gezin om tafel gaan zitten en kwamen ze op het idee om ‘crowdfunding’ in te zetten.

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren. Op haar website vraagt Santoe om een nier of geld voor een campagne. Het opgehaalde geld wil ze in haar campagne steken die bedoeld is om een nierdonor te zoeken. Met 3.000 euro denkt ze 200.000 mensen te kunnen bereiken. Dat gaat bijvoorbeeld door middel van advertenties op Facebook en YouTube.

Haar initiatief heeft inmiddels veel aandacht gekregen. De NOS besteedde een item hieraan in het NOS Journaal en vanavond schuift ze aan bij Pauw, om 23.00 op NPO 1. De beoogde 3.000 euro is inmiddels ook al binnen.

4 REACTIES

 1. Bizar dat reclamebureaus, media en geld straks bepalend zijn wel of niet kunnen vinden van een nierdonor.

  Nog onduidelijker is waar het ingezamelde geld voor wordt gebruikt en wie erover gaat. Als investeerder wil je weten waar het geld naar toe gaat. Gun deze mevrouw echt een nieuwe nier maar de manier waar op het nu gaat is niet juist.

  Deze mevrouw is niet de enige die op een nieuwe nier wacht.


  Maak melding

 2. Men zegt dat gezondheid niet koop is: uit dit artikel blijkt dat het niet zo is ! In India en Thailand Indonesie zijn organen wel te koop voor de rijken uit Europa,dus gezondheid is wel te koop !!!


  Maak melding

 3. @Law mang.Dja, odi odi.

  Niet alleen voor de (rijken).
  Maar het kan eventueel sneller buiten Nederland.
  Ik hoop van harte, dat deze patiënte zeer snel kan worden geholpen.

  Kan dit ook een oplossing zijn voor de Surinaams-Nederlandse Razia Santoe?

  Ik zou het zeker doen. Lees het volgende artikel hierover maar.
  En ik hoop van harte dat ze spoedig een (donor) kan vinden.

  Psst, wat kost die nier van jou?
  http://www.nrc.nl/stevendejong/2011/06/10/psst-wat-kost-die-nier-van-jou/

  @Koos de Jong!

  Want als je het volgende artikel mocht lezen, wordt je als (nierpatiënt) in Nederland gewoon belazerd.

  Lees wat de directeuren e.a. verdienen aan de (nierpatiënten) die steeds wachten op een donor.
  http://nieuweniernu.blogspot.nl/

  Dus de ‘crowdfunding’ in deze is helemaal niet slecht.


  Maak melding

 4. Waar blijft de wetenschap met haar kunstorganen? Wetenschappers wedijveren met God/Natuur maar kunnen niet eens een werkend lever/nier/hart of ander orgaan maken. Maar wel een grote mond opzetten en God ontkennen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.