woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieConsumentenbond: energierekening voor rijken

Consumentenbond: energierekening voor rijken

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 9 sep – Het beste is dat ‘rijke’ burgers de energierekening betalen voor de ‘armen.’ Dit stelt voorzitter Rudi Balker van de Consumentenbond. De situatie nu is sowieso ongezond.

Nu wordt voor iedereen gesubsidieerd, zonder onderscheid. De gevolgen zijn merkbaar, nu het land in een energiecrisis verkeert. De overheid kan niet altijd op tijd de subsidie overmaken aan staatsbedrijf EBS. “Het deel van de samenleving met een karig loon moet gesubsidieerd worden. Nu wordt iedereen gesubsidieerd en dat kan nooit gezond zijn”, zegt Balker tegenover de Ware Tijd. De sterkste schouders zouden dus de zwaarste last moeten torsen.

Aan de andere kant moet er voor worden gewaakt dat ondernemers geen misbruik maken. Vooral de detailhandel zou op het idee kunnen komen om de hogere energieprijs door te berekenen in de prijzen van hun goederen. “Wat betreft de goederen van levensonderhoud bepaalt de overheid de winstmarge, dus mag de winkelier de prijzen niet verhogen”, aldus Balker.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

18 REACTIES
 1. “Het deel van de samenleving met een karig loon moet gesubsidieerd worden…”

  Onzin! consumptie van elektriciteit is niets anders dan consumptie van brood. Moeten de rijken dan ook het brood van de daklozen en zwervers gaan betalen? Iemand met een laag loon kan zich ook geen auto veroorloven en deze zal moeten leven naar de mogelijkheden, die zij of hij heeft. Dat kan slechts door weloverwogen keuzen te maken, gegeven de middelen die hem of haar ter beschikking staan.


  Maak melding
 2. Ik kan me voorstellen, dat je bepaalde belastingen inkomensafhankelijk stelt, maar de tarieven voor gas, water en electra zijn volgens mij overal in de wereld voor iedereen gelijk.
  Je betaalt op basis van gebruik.
  De opvatting van de heer Balker past dan ook niet in deze tijd.


  Maak melding
 3. Soms zegt men dingen en men weet niet wat men zegt. (waarover hij/zij het zelf heeft…daarvan heeft hij/zij geen weet)
  (luister of lees of kijk ) Als de arme man teveel energie verbruikt moet hij ook keihard betalen….b.v 60 KW p/m is al te veel voor een arme man…weet dit en ga niet zomaar dingen roepen, is een Srananman ziekte.


  Maak melding
 4. Als het betalen aankomt is iedereen arm in dit land.Ik vind dat iedereen een eerlijke prijs moet betalen ,zodat de subsidie vooe de EBS totaal overbodig wordt.Iedereen in dit land moet beseffen hoe duur stroom in werkelijkheid is.Een deel van de nu verstrekte subsidie aan de EBS moet gebruikt worden om de AOV,KB,pensioenen te verhogen en inkomsten- belasting te verlagen voor iedereen ,maar mer name voor degenen met lage salarissen.


  Maak melding
 5. Als je niet kan betalen dan ook geen electra klaar daar niks rijken moeten het maar op hoesten.
  go wrokko da ye pai.
  alleen ouderen en gehandicapten steunen en niet de abanies


  Maak melding
 6. Paradijs Suriname begint langzaamaan in te storten. Al die Surineds die dachten na pensionering terug te gaan en een rustig leven daar te leiden, zullen met de schrik vrijkomen van de hoge levenskosten in Suriname. Over 5 jaar zullen goederen en diensten veel duurder zijn dan nu. Ook zij moeten dan een deel van hun pensioen beschikbaar moeten stellen voor de subsidiering van de mensen met een karige loon.
  Blijft Suriname nog aantrekkelijk voor de oudere diasporees?


  Maak melding
 7. De rijken gaan hun eigen energie opwekken via zonnepanelen, aggregators enz. Dan moeten de armen alsnog het volle pond betalen. Of beter gezegd, de regering gaat dan het volle pond betalen namens de armen.


  Maak melding
 8. -Rudi Balker zegt het volgende:::Het beste is dat ‘rijke’ burgers de energierekening betalen voor de ‘armen.’

  -Ik heb er geen moeite mee om arme mensen te helpen, maar het zijn juist de armen die soms nonchalant met dit soort zaken omgaan.
  =Mijn vraag is dan ook hoe een arme gekenmerkt zal worden voor hulp.
  Wie gaat nou controleren dat armen zuinig moeten gaan leven als de rijken ervoor moeten betalen???

  -Hoeveel armen lopen niet met 3 of meer mobiel telefoons rond?
  -Hoeveel armen rijden niet in een dure auto rond etc etc…

  =Zie maar het voorbeeld van Sunny Point waar de ouders haast nooit naar school voor hun kinderen en nooit bereikbaar zijn. Ook hebben zij geen geld om schoolspullen te kopen voor de kinderen, maar ze zijn we regelmatig aan de Fransekant.!!!

  =Rudi Balker, het probleem heeft jou baas veroorzaakt en heeft ook leugens aan het volk vertelt, laat hij maar in zijn zak gaan om de armen te helpen.


  Maak melding
 9. RudiBalkerRedenering :

  Het zou goed zijn als de Arme Mensen de straffen gaan uitzitten die worden opgelegd aan de Rijke moordenaars van ons volk. Ook de straffen die worden opgelegd aan Rijke Harddrughandelaren !

  Of die opgelegd aan wapenhandelaren en terroristenhelpers !

  De Arme Suri-Man heeft toch tijd genoeg, hr Balker !

  PS : Likken brengt individuen tot idiote uitspraken !


  Maak melding
 10. Als ze energie en water voor de binnenlandbewoners niet meer gratis beschikbaar stellen, zou dat een flinke duit schelen.

  Nergens in de wereld wordt een bepaalde bevolkingsgroep zo zwaar gesubisidieerd als in Suriname. Van babyvoeding tot energievoorziening en water. Als extra nog kinderbijslag aan toe.

  Zijn deze mensen soms uitverkorenen om de wereld te redden?

  Als ze niet zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien en afhankelijk blijven van overheidssteun, dan moeten ze van rechtswege geen kinderen meer krijgen en onder curatele geplaatst worden. Dan lost het probleem op den duur vanzelf op.


  Maak melding
 11. Meneer Balker doet beter aan de “armen” voorlichting te geven over die energie vretende elektronische troep uit Azie. De overheid kan dit ondersteunen door een maximale importheffing op deze apparaten. Zo blijft er meer vreemde valuta over voor noodzakelijke import.


  Maak melding
 12. Meneer Balker,

  Als ik heel veel stroom zou hebben, dan zou ik het onder de armen verdelen.

  Een helft onder m’n linker arm en de andere helft onder m’n rechter arm.


  Maak melding
 13. Invoerrechten op zonnepanelen aantrekkelijker maken (op nul procent zetten) en het leveren van stroom aan het net met een grid converter toestaan, is de beste oplossing…


  Maak melding
 14. Stop het oeverloze debat over susidies en voorzieningen voor
  personen die geen bijdrage leveren aan de samenleving !

  Gewoon arbeidsplicht invoeren en zoveel mogeljk mensen
  in een normale baan laten werken voor een redelijk loon !

  Alleen diegenen die wegens ziekte of handicap niet kunnen werken ondersteunen !

  Bestrijding van de tje-poti maatschappij moet prioriteit zijn.

  Durf te werken aan een stevige MENTALITEITSVERANDERING bij een groot deel van de bevolking van Sranang !

  PS : probleem is het feit dat gelet op de mentaliteit welke de regering en staatshoofd uitstralen, zij niet in staat zijn de mentaliteit van anderen aan te pakken.
  Andere barriere is het feit dat de economische visie van dit kabinet er niet op uit is zoveel mogelijk mensen aan het werk
  te krijgen, liefst in de industriele sector.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES