Bouterse over energietekort: ik begrijp het ook niet

23

PARAMARIBO, 9 sep – “Ik begrijp het ook niet.” Dit zegt president Desiré Bouterse van het tekort aan energie dat zich nu voordoet. Met de nieuwe krachtcentrale van energiebedrijf EBS en de levering door Staatsolie zou er nu wat meer extra moeten zijn.

In het parlement zijn er ook vragen over gesteld. “De transmissie heeft ons parten gespeeld, die was niet op tijd af. Ik begrijp het ook niet”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. Er wordt ‘dag en nacht’ gewerkt aan oplossingen. Wat de verhoging van tarieven betreft, “moeten we gewoon met de samenleving praten. We zijn bereid te subsidiëren, maar iedereen moet een bijdrage leveren.” Suriname zou bij de landen behoren met de goedkoopste energielevering.

“Sommige mensen betalen vijf SRD cent en soms wordt er energie vermorst”, aldus Bouterse. Er worden modellen uitgewerkt. Mogelijk komt er een gedeeltelijke subsidie. Volgens Bouterse worden er meerdere modellen uitgedacht voor de korte en de langere termijn. Onder meer wordt het oude Kabalebo project weer bekeken. “Sommigen zeggen dat ik de verkiezingen ga verliezen, maar als ik iets goeds moet doen en de verkiezingen verlies, dan moet het maar.”

23 REACTIES

 1. het enigste wat deze lul begreep was het wegsluizen van grote geld bedragen, goud, naar equatoriaal guinea corruptie grote lappen grond toe eigenen en ook aan vriendjes politiek dure auto’s ook voor zoon dina jachten eigen veiligheid ambassade gebouwen overal in de wereld alsof suriname een tweede amerika aan het worden was en nu kan hij het niet begrijpen, vuile klootzak, en het volk voor de gek houden.de aanhouding van super cop dina van de ctu. kon hij ook niet begrijpen. dementie eist zijn tol.


  Maak melding

 2. Er zijn meerdere zaken die hij niet begrijpt,….tja,..een land regeren is toch heel anders dan sportlessen geven meneer.
  Die hele sociaal contract met het volk is gewoon mega fiasco. Alles is duurder geworden en de Surinaamse dollar is bezig aan een duikvlucht.


  Maak melding

 3. Wat ik niet begrijp is dat hij met zijn formele opleiding (daarom snapt hij niets) en criminele achtergrond toch zoveel stemmen gehaald heeft om president te kunnen worden van Suriname en dat hij bovendien de gore moed heeft gehad president te willen worden van dit mooie land, dat snap ik ook al niet. Als ik van zoveel misdrijven werd verdacht zou ik me onopvallend terugtrekken in een van de grotten van Werephai in het Binnenland van Suriname en mijn, door cocaïne benevelde kop nooit meer vertonen op de T.V. En mocht ik, in een toestand van overmoed of verstandsverbijstering, het toch gewaagd hebben president te worden, dan zou ik alsnog van het toneel verdwenen zijn, nadat mijn zoon, die mijn familienaam draagt, me zo te schande had gemaakt. Maar, het is niet anders dan dat ‘son sma no habi syen’, normaal gaan ze al over lijken, een ‘klein beetje’ gezichtsverlies doet ze niets of misschien snappen ze ook niet wat gezichtsverlies inhoudt.


  Maak melding

 4. henkes,

  fantastisch gezien,ik ben geen geriater of ouderen arts wat ik wil zeggen ten goede van het volk van suriname is stop deze stuk vuil zo snel mogelijk in Huize Assiana met een papfles vol coca pasta om meer ellende in het mooie land te voorkomen.


  Maak melding

 5. Invoerrechten op zonnepanelen aantrekkelijker maken (op nul procent zetten) en het leveren van stroom aan het net met een grid converter toestaan, is de beste oplossing…


  Maak melding

 6. Paagal
  Invoerrechten op zonnepanelen aantrekkelijker maken (op nul procent zetten) en het leveren van stroom aan het net met een grid converter toestaan, is de beste oplossing…
  100% mee eens in plaats van Suralco 80 miljoen jaarlijks te subsidiëren kan dit gebruikt worden om de zonnepanelen te subsidiëren c.q. aan te schaffen.
  6 zonnepanelen inclusief converter kost 3600 euro dus hoeveel huizen zou je met 80 miljoen kunnen subsidiëren?


  Maak melding

 7. Bout is niet duidelijk/wazig bezig mbt energie-problemen.

  Bout heeft een redelijk geschoolde minister op het dossier, heeft tig top-adviseurs en zijn regering zit al jaren in het zadel.

  En toch weet Bout niet wat de kern is van het energie-probleem,
  en wat de oorzaken zijn van de tekorten aan energie !

  PS : Neem wat nieuwe adviseurs en vertrouw niet teveel op de oud-gedienden/zogenaamde loyale adviseurs uit eigen gelederen.


  Maak melding

 8. “Met de nieuwe krachtcentrale van energiebedrijf EBS en de levering door Staatsolie zou er nu wat meer extra moeten zijn.”

  Het maakt niet uit wat je doet. Voor de meeste processen in het dagelijks leven geldt een basisregel: Men moet een proces begrijpen om het te kunnen beheren(lees: controleren).

  “Sommigen zeggen dat ik de verkiezingen ga verliezen, maar als ik iets goeds moet doen en de verkiezingen verlies, dan moet het maar.”

  Of hij de verkiezingen gaat verliezen of winnen dat BEPAALT hij niet. Het electoraat bepaalt of hij kan winnen of niet. Als hij de verkiezingen wint dat heeft het electoraat OOK niet begrepen waarom men hem opnieuw heeft gekozen. Dus hij valt en staat op met de keus van het electoraat.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 9. Jongens , kijk hoe zielig die man praat. Zijn woorden lijken zeer emotioneel. Maaaaar pas op, deze man probert het volk te paaien. Het zal me niet verbazen dat het domme volk van suriname weeer hier in trapt. Jullie zijn gewaarschuwd.


  Maak melding

 10. Natuurlijk begrijp je het niet,je begrijpt NIKS ,bouta.!
  De enige wat je begrijpt is je amnestie!
  De rest ga je NOOIT begrijpen!!
  Je hebt het nooit begrepen waarom wij je gekend wordt als de DEC MOORDENAAR, en couppleger !
  Omdat jij niks begrijpt vragen wij jou om op te DONDEREN !!!


  Maak melding

 11. “Sommigen zeggen dat ik de verkiezingen ga verliezen, maar als ik iets goeds moet doen en de verkiezingen verlies, dan moet het maar.”

  Moet ik hieruit opmaken dat hij hier puur mee bezig is vanwege de verkiezingen? Dus als er geen verkiezingen volgend jaar zouden zijn, dan zou hij hier zich niet mee bezig houden??


  Maak melding

 12. ik heb gehoord dat hij de afobakadam wil gaan nationaliseren.Te kort aan elektriciteit noopt hem deze daad te gaan plegen.Stroomvoorzieningen komen niet vanzelf uit de lucht vallen.Kwestie van op lange termijn plannen;dat is politiek,dus elk seconde vraagt het land naar meer energie.


  Maak melding

 13. Wat hij niet begrijpt is waarschijnlijk hoe het kan dat de EBS unit en Staatsolie wel de extra stroom leveren, maar dat de ingenieurs er niet in slagen deze stroom ook bij de mensen thuis te krijgen. Oftewel, waar precies het knelpunt is in de transmissieketen. Blijkbaar snappen de ingenieurs dat ook niet, anders hadden ze het intussen wel opgelost.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.