Israël helpt bij opzet modern studentenverblijf

48

PARAMARIBO, 5 sep – De Anton de Kom Universiteit van Suriname, Adekus, onderhandelt met financiers in Israël over een miljoenenlening. ‘Adek’ wil vijf en twintig miljoen dollar opnemen voor het opzetten van een modern studentenverblijf op de campus.

Het betreft een zachte lening. “De Israëliërs zijn nu bezig het plan te ontwerpen op basis van onze voorstellen. Aan de hand van de haalbaarheid zal een definitief besluit worden genomen. Het streven is een studentencomplex van vijftienhonderd kamers op te zetten met faciliteiten, zoals studiezalen en eetgelegenheden”, zegt Kenneth Vaseur van het universiteitsbestuur tegenover de Ware Tijd. Met het studentencomplex zou een jarenlange wens in vervulling gaan

Onder meer wordt verwacht dat het campusleven er beter van wordt. En ook de prestaties van studenten. Maar ook de uitstraling als wetenschappelijk instituut kan ervan omhoog. “Dit zal een enorme impact hebben; Adekus mist een aantal schakels om gezien te worden als een volwaardige universiteit”, aldus Vaseur. Op de campus staat al een studentenverblijf. Het is nooit in gebruik genomen omdat het technisch niet zou voldoen.

48 REACTIES

 1. 05 sept. 2014

  Eindelijk, na jaren, een tastbaar resultaat !

  Indien verder goed uitgewerkt zal de campus voor verlichting zorgen, wat betreft het huisvesten van studenten.

  Goed plan ADEK, ga zo door !! Maar vergeet niet om ook kwalitatief goede docenten (ook Surineds) aan te trekken voor de universiteit.
  Srika


  Maak melding

 2. De Israeliers komen over de brug in de hoop, dat er nooit meer een Surinamer als Dino zal zijn om banden met Hezbollah aan te knopen. ‘Een geleerd volk doet geen domme dingen’ is de geachte achter de toekenning van de Israelische lening aan Adek.


  Maak melding

 3. Is het niet dezelfde nietsnut vaseur van de EBS die Suriname nu in het donker heeft staan en miljoenen opeiste om opgekrast te worden. Nu is hij bij de universiteit met een gebouw die onbruikbaar is en wil hij een miljoenen lening aangaan om weer zo’n gebouw op te zetten?


  Maak melding

 4. Op zich een goed initiatief zolang de kosten hiervan niet afgewenteld worden op de belastingbetaler. Suriname leeft van lenigen. Inktvlek op de overeenkomsten waren zijn niet droog of de volgende klauw wordt op een lening overeenkomst gezet. De grote vraag blijft altijd hoe gaat men dit terugbetalen. Onder deze regering is de staatsschuld ook met 1 miljard dollar gestegen terwijl de inkomsten significant gedaald zijn. Met andere woorden er wordt meer geld uitgegeven dan dat binnen komt. Populisme heeft een hoge prijs.

  Als deze lening rond komt zou dat uitermate knap zijn, te meer omdat Suriname de intentie had om Hezbollah te faciliteren.


  Maak melding

 5. @ Makka

  Je haalt mij de woorden uit de mond.
  In dit land worden dergelijke mensen op de een of andere manier beloond voor het scheppen van chaos en cooruptie.
  Hij heeft er letterlijk een zootje van gemaakt bij de EBS, heeft van Bouta een fikse rot op premie gekregen, hoeveel??, en gaat zich nu inlaten met een miljoenen project .
  Ik hoop dat er iemand als nog de Israelis informeert wie hun counter part is,een ordinaire corrupteling en dat hij gelieerd is aan de vader van de zoon die Hesbola hand en span diensten zou hebben verleend als de Americanen daar niet een stokje voor hadden gestoken.

  Laat de ADEK een andere contact persoon/ verantwoordelijke in de plaats stellen, want de UVSUr verdient het wel.


  Maak melding

 6. Hoe komt men in hemelsnaam bij Israel terecht? Voordeel is wel dat de Mossad zo toegang krijgt tot Suriname en een commando van hen zo Baas B. kan wegblazen. Die lui zijn gepokt en gemazeld. Tegen hen kan Baas B. niet op. Hij kan beter het plan afblazen indien hij nog veilig in z’n pantserlimo’s wil blijven toeren.


  Maak melding

 7. Goede zaak, op die manier helpt Suriname de Palestijnen indirect, als deze lening doorgaat, helpt Israël ons namelijk een mooie campus te bouwen in Suriname en heeft dan tegelijkertijd 25 miljoen dollar minder voor de aanschaf van bommen en granaten om Gaza te vernietigen. Als Surinaamse staat zou je geen zaken moeten doen met een land als Israël, dat een apartheidssysteem ten opzichte van de Palestijnen in stand houdt, zelfs overlevende Joden van de Holocaust hebben de laatste handelingen van Israël, waarbij honderden onschuldige vrouwen en kinderen zijn gedood, afgekeurd.


  Maak melding

 8. @henk s,

  Die klojo palestinen zijn oerkrimieneelen. Het enige wat die mannen kunnen is naaien en moorden en het enigie wat die vrouwen kunnen is dramaties huilen en schreewen en zig laten naaien.

  Heb je ooit een palestein gezien die over vrede praat? Alleen over oorlog, gewelt en vernietiging van Israel praten ze. Ze zijn woedent op Israel omdat die jooden weigeren om moslim te worden. Zelfs die Sa Oedi Arabieren zijn kwaat op die palesteinen. Alleen die ayaatollies van Iran steunt die palesteinen. Kwaat zoekt kwaat natuurlijk.
  Hoe haal je in je hooft om die palesteinen te steunen en Isra El te beleedigen? Die palesteinen zijn de duivel zelfe. Als lag aan hun, dan komen zij Suriname inpikken en iedereen hier moslim maaken.


  Maak melding

 9. @Bad Santa.
  Jij denkt dat de meeste surinamers blij zijn dat wij net als gedwongen leningen aangaan met landen die hun Eigen volk laatstaan anderen NIKS te bieden hebben?!
  Jij gelooft dat wij NIET hoeven terug te betalen voor de leningen ?!
  Waarom werkt je baasje alleen maar met de ARMSTE landen in de wereld. En de meeste van deze landen huisvesten TERRORISTEN , niet dat ik zeg dat je baasje geen terrorist is, maar is je baasje soms bang met de rijke WESTERSE landen te werken?!
  Hij heeft toch Amnestie een o zo ‘machtige ‘ titel voor baasje volgens het paarse volk,Zo waarom dan gaan bedelen bij landen die zelfs arm zijn en elke dag een terroristische aanslag meemaken.


  Maak melding

 10. @Ray,
  Een lening is goed wanneer je makkelijk ermee veel geld kan verdienen en die lening snel kan terug betalen. Anders is een lening waardeloos, slegt en sgadelijk en leid tot afpersing door geldgever.
  Suriname staat moet altijd voorwaarde stellen aan lening. Dat indien staat lening kan niet terugbetalen, dan moet leninggever landbouwbedrijf opzetten in Suriname, exporteren en daarmee zijn geld terugverdienen. Dan als ze hebben hun geld terug, de bedrijf wordt van Suriname.
  Zo zouden echte Indianen doen. Die nep Indiaan doet maar wat. Hij weet niks.


  Maak melding

 11. Een universiteit heeft van nature uitstraling of heeft die niet.
  Uitstraling van een universiteit heeft alles te maken met vooral de kwaliteit van de professoren, die er doceren.
  De Anton de Kom Universiteit heeft die uitstraling niet en die zal er ook niet komen, hoe mooi de eventueel toekomstige campus ook wordt.
  Een campus is een voorwaardescheppende voorziening, niet een voorziening, waaraan de kwaliteit van een universiteit wordt afgemeten.
  Niettemin hoop ik voor de studenten wel, dat er binnenkort fatsoenlijke huisvesting komt, want die is naadje.


  Maak melding

 12. Deze vazeur zeker een verkapte jood die suriname in de verkop zet. Eerst de chineezen nu de jood,mmar de moezad rekent keihar af dus bouta je. Bent gewaarschuwd

  Tj


  Maak melding

 13. 05 sept. 2014

  @Jesse,

  Geef aan hoe volgens jou Srika aan ‘verheulde racisme’ doet.
  Je moet niet insinueren, maar met inhoudelijk feiten komen.

  @Jesse, Srika wacht op je reactie. Durf het !!!

  En je weet dat minpunten mij niets doen. Voor Srika is dat juist een meting van hoeveel mensen mijn posting gelezen hebben en de informatie tot zich genomen hebben.
  Srika


  Maak melding

 14. Vasseur in de buurt van geld is niet echt vertandig.
  Denk daarbij even aan:
  1) adviezen omtrent bouw politiebureau.
  2) het besturen van EBS en noodzakelijke investeringen in aansluitingen van nieuwe opwekkingsinstallaties.

  Israel heeft Suriname weinig te bieden. Zij willen altijd het onderste uit de kan en zijn niet echt goedkoop. Het zou veel handiger zijn geld te zoeken bij de Islamic Development Bank (heel lage vergoeding (rente mag niet) als er maar een moskee in het plan zit).

  Al met al weer een mooie proef ballon van een wintbuil


  Maak melding

 15. @ khan:
  Israel’s other Jews the Falashas
  Misschien stamt hij af van de Falashas.

  http://www.nieuws-suriname.nl/kenneth-vaseur-officieel-ebs-directeur/
  Dat was 10 mei 2010.

  Kenneth Vaseur EBS directeur af
  En dat was 9 juli 2013

  En nu duikt hij op als adviseur van ADEK.
  Het betreft een zachte lening, zegt Kenneth Vaseur van het universiteitsbestuur.

  Een (zachte) lening in de financiele wereld!
  Geld lenen kost Geld.
  En je zal het terug moeten betalen meneer Kenneth Vaseur.

  Op de campus staat al een studentenverblijf.
  Het is nooit in gebruik genomen omdat het technisch niet zou voldoen.

  En wat gebeurt er verder met dit ‘studentenverblijf’?

  De Israëliërs zijn nu bezig het plan te ontwerpen op basis van onze voorstellen.
  Misschien komt in het ontwerp, dat het studentenverblijf straks ook verbouwd zal worden tot een Synagoge op het nieuw te bouwen complex.

  @ Rudinho:
  Wat een verschil met de University of the West Indies
  http://www.uwi.edu/index.asp
  http://sta.uwi.edu/news/releases/release.asp?id=1160


  Maak melding

 16. Ma ma ma ma maarrrr was het niet deze Di Di Brie die Palestina toen had erkend????? Toen werd (de even grote bedrieger van het Su volk Meye Steve heel erg boos. Ik dacht toen, deze is morgen de geestelijke advisor af. En wat krijgen we nou…… die zaka-zakas van Su gaan bij de joden geld lenen, terwijl je weet dat je de joden nog met een erkenning van de palestijnen, liet weten dat ze wat jou betrof naar hun M ..r konden lopen. Ai baja de satan die Su tot grotere hoogte zou brengen e zadel Su alleen maar met schulden op. Maar vergeet niet DiDiBrie de Joden en de Amerikanen zijn 2 handen op één buik; joe o 2 letter. Na a berechting foe joe boi e law joe no? Voel hoe prettig het is geweest voor de moeder/vader van alle slachtoffers die in jouw handen zijn gevallen/gebleven. Ik hoop in elk geval dat je door deze move eerder wordt opgepakt, opgesloten. en of uitgeleverd zal worden. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 17. Onderhandelen met Israël!! Je krijgt dan de Palestijnen op je dak!!
  De zachte lening krijg je met harde kogels te maken!! als Su niet op tijd betaald!

  vijftienhonderd kamers op te zetten met faciliteiten, zoals studiezalen en eetgelegenheden”, met Arafat uit zijn kist zeker!


  Maak melding

 18. Ingi Bakba en Koos de Jong, nu ik gelezen heb wat jullie gepost hebben, moet ik er volgens jullie begrip voor hebben dat Israël bommen op de Palestijnen gooit? Ik zal de Palestijnen schrijven dat de Israëlische bommen die hun kinderen uit elkaar rijten terecht zijn, de ouders van deze kinderen zullen er dan vast alle begrip voor hebben. Vertel je verhaal ook maar aan de Holocaust overlevenden, die hebben geweld van anderen ook aan den lijve ondervonden, misschien kunnen jullie hen ook ervan overtuigen dat Israël terecht handelt door onschuldige vrouwen en kinderen te vermoorden.

  Ingi Bakba, jouw vader en moeder wisten ook te neuken, anders was jij niet hier om je onzin te verkondigen, waarom zouden de Palestijnen niet mogen naaien? En wanneer iemand anders het product van jouw ouders hun geneuk met bommen vermoorde, zou jouw moeder vast ook dramatisch huilen en schreeuwen want dat doen moeders over het algemeen, of ze nu Jood, Moslim of Ingi zijn.

  Koos de Jong, waarom moet ik zien hoe overdreven rijk Hamas leiders zijn? Als het Nederlandse koninklijk huis of de Surinaamse president overdreven rijk is, geeft dat anderen het recht niet om het Nederlandse of het Surinaamse volk te bombarderen. Als Hamas leiders hun eigen mensen uitbuiten en voorliegen, dan hebben de PaIestijnen het recht om ze op een of andere manier af te zetten, Israël heeft daar niets mee te maken, net zoals Israël er niets mee te maken heeft dat Nederlanders hun koning in een gouden koets willen laten rondrijden. Israel bombardeert Gaza niet omdat Hamas zo slecht is, ze bombarderen Gaza om andere redenen, als ze de leiding van Hamas zouden bombarderen zou ik daar wel enigszins begrip voor kunnen opbrengen, dat ze bommen afwerpen in het dichtbevolkte Gaza en daarbij het risico lopen onschuldige mensen te doden, is op geen enkele manier goed te praten.

  Als ik het voor het zeggen had in Suriname, mocht Israël zijn lening houden, net zoals ik geen lening zou willen hebben van het Zuid Afrikaanse apartheidsregiem, op het moment dat ze de Palestijnen gelijke rechten geven die ze ook claimen voor hun eigen volk, zouden ze, wat mij betreft, weer welkom zijn in Suriname om er zaken mee te doen.


  Maak melding

 19. Het moet toch niet gekker worden in dit land.
  Kunnen we zelf nog iets of zijn we voor alles afhankelijk van buitenlandse expertise of geld.
  De Belgen nemen de bananenteelt over en adviseren Suriname over de watervoorziening.
  De Nederlanders adviseren over onze belabberde energievoorziening.
  De Amerikanen stellen geld beschikbaar en nu willen ook de Israeli geld beschikbaar stellen in de vorm van een lening voor de bouw van een campus op de Anton de Kom Universiteit.
  Mi goedi.
  Allemaal landen, die op dit forum door veel posters naar de hel of de verdoemenis worden verwezen.
  Een aantal posters op dit forum zou dankbaar moeten zijn, dat wij steeds gebruik kunnen maken van de kennis en de investeringsbereidheid van dit soort landen.
  Zonder buitenlandse expertise stelt ons land namelijk helemaal niets voor.
  Er zijn heel erg intelligente Surinamers, maar die wonen en werken allang niet meer in ons land, maar werken voor buitenlandse multinationals.


  Maak melding

 20. Echt? Twee weken bombardeerden ze VN scholen en vermoorden ze kinderen in de Gaza.
  Israel annexeerde nog deze week 800 ha illegaal op de west bank. Voor alle praktiese redenen is de Gaza een concentratie kamp en Israel bezet en koloniseert het illegaal terreinen in de Golan. Blijven maar jullie dromen in technicolor. Israel zoekt een uitweg om militante palestijnen te verbannen richting Suriname de rest van de wereld begrijpt het maar surinamers blijven in sinterklaas geloven.
  En elke keer als er vredesonderhandelingen gebeuren en net als het bijna rond is kondigen de Israeliers een of andere uitbreiding van een illegale nederzetting aan zodat de vredesonderhandelingen 100% mislukken. Hoe gaan de Israeliers dit financieren ze krijgen zelf nog geld en defensiehulp van de Amerikanen.
  Als Suriname echt even grof geld wilt verdienen moeten ze contact opnemen met de Amerikaanse Amba en ze zeggen dat ze voor 100 miljoen US en een “unlimited free trade agreement” ze al de gevangenen van Guantanomo kunnen overnemen.


  Maak melding

 21. Henk Salladin,

  Palesteinen kunnen alleen moorden, moorden, moorden. Elke bestand die ze met Israel ooit hebben gesloten, hebben zij zelf gesgonden. Waren ze maar zo goed in het maken van produkten zoals ze zijn in het maken van bommen, raketten en granaten, dan waren ze nu echt rijk geworden. Ze shanteren er op los en internationaal doen ze heel zielig. Je moet hun vrouwen eens op tv zien wanneer Israel weer eens een paar terroristen heeft moeten neerknallen, ze huilen en dramatiseren alsof de aarde vergaat. Intussen fokken ze kinderen als ratten. Als ze arm zijn, hoe maken ze dan zoveel kinderen. Omdat dat hun islamietjes pligt is. Ze moeten de aarde overspoelen met islamietjes zodat die de wereld kunnen overnemen.
  Ik vraag af waar is jou verstand. Als palestiein wil vrede en land dan waarom hij houd zig niet aan bestand? Waarom hij sluit geen vrede met Israel? Waarom gaat Arafat naar Wit Huis en gaat akkoord en komt terug naar Palesteins terrorisies land en zegt op akkoord.
  Palesitij is bijtende hond die nooit gaat kenne vrede en wereld ook nooit vrede gaat sgenken. Palestein gaat worden oorzaak van volgende wereldoorlog.
  Henk, eet wat ingie bakba, is goed tegen stress.


  Maak melding

 22. @Srika,

  Het bewijs is te vinden in je hart. Alleen heb ik geen zicht op wat er allemaal daar zit ingesloten, maar soms sijpelt er wat uit, als je tussen de regels weet te lezen.


  Maak melding

 23. Ik daag alle Palestijnenlikkers uit voor het volgende: laat de Palestijnen met een stop op aanvallen op Israel komen de komende 6 maanden en indien de Israeli’s dan nog 2 (1 kan per ongeluk) aanvallen uitvoeren op Palestijnse terroristen, dan zal ik jullie voor 100% steunen!

  Maar dat gaat niet gebeuren, want de Palestijnen hebben genen waarin geweld is ingebrand. Hebben ze eenmaal de Joden opgeruimd, dan gaan ze daarna een andere slachtoffer zoeken. Christenen, Hindus, Buddhisten, Atheisten, Communisten, Animalisten, Naturalisten, houd je hart vast want de Palestijnse terreurmachine komt eraan!!!
  Indien jullie de Joden niet steunen tegen dit Palestijnse kwaad, dan zijn jullie gegarandeerd de volgende slachtoffer!
  Palestijnen zijn broeders van ISIS! Vergeet dat niet!!!


  Maak melding

 24. =Ik ben er trots op en vooral voor de jongeren van het land, maar vanwaar zal dat geld dan komen??????

  -Er is al zoveel beloofd en vele projecten kunnen momenteel niet afgemaakt worden vanwege geld problemen.
  Velen wachten nog steeds op hun salaris…..


  Maak melding

 25. @Jesse, wat is er aan de hand met jou. Suriname en Israël hebben al jaar en dag een band met elkaar.

  =Ik hoop dat het probleem tussen Israël en de Palestijnen ooit opgelost kan worden. Misschien weten velen dit niet:::

  -Het grondgebied waar de Palestijnen wonen is van Israël, maar doordat men dat ooit gedoogd heeft en de bevolking groter is geworden eist men het grondgebied nu op.

  -Vandaag lijkt het alsof men tegen het geloof vescht, maar heeft daarmee niets te maken.Er zit wel een haat in dat men het niet kan verdragen dat “””Jezus”””” een Jood was!!!!

  -Zie Suriname en het grondgebied van Tigri. Als Suriname niets aan doet zal Guyana het vroeg of laat claimen. Een groep die hiermee niet blij zal zijn zal vechten om het terug ter krijgen.

  -Ik hoop voor rust en vrede op de wereld en voor iedereen….


  Maak melding

 26. @ Ingie bakba en de mensen die eens met je zijn jullie gebrainwashed door de joodse manipulatie machine.
  Ga eens Jimmy Carter’s No peace wihout justice for the palestinians lezen. Palestijnen zijn derde rangs burgers in eigen land.

  Een jaar geleden zou Israel een landbouwproefstation bemannen in Suriname wat gebeurt daar? Nu de campus, en straks een hospitaal, en waarom ook geen quick response terreurbestreidings eenheid voor zuid amerika en toen en toen biegiebere jang pampoeng.


  Maak melding

 27. Ingi Bakba, na de Holocaust waren de mensen die dat overleefd hebben op zoek naar een eigen land waarin ze veilig zouden zijn, er was even sprake van dat ze naar Suriname zouden komen (Nederland was daar voorstander van), gelukkig hadden de staten van Suriname toen zoveel te zeggen dat ze tegen het plan gestemd hebben, stel je voor dat die mensen die door de Europeanen zo geterroriseerd zijn dat ze op zoek gingen naar een eigen thuisland, Matta of Bigi Poika hadden uitgekozen om hun staat te vestigen en alle Ingi’s uit dat gebied hadden verdreven of tot tweederangsburgers hadden gemaakt en steeds weer ertoe overgingen nog meer gebied te annexeren en de Ingi’s achter grote muren opsloten (Gaza en de West Bank zijn openlucht gevangenissen als je dat nog niet wist). Denk je dat die Ingi’s uit Matta en Bigi Poika steeds als makke schaapjes vrede zouden willen sluiten met deze SurinaamsIsraelische staat, die steeds doorgaat om hun het leven zuur te maken en hen een normaal menselijk bestaan onmogelijk maakt? Israël maakt het de Palestijnen op alle mogelijke manieren onmogelijk om vrede met hen te sluiten, de vrede, die ieder weldenkend mens, zowel Israëlieten als Palestijnen toewenst, kan echter niet van een kant alleen komen, Israel is op geen enkele manier bereidt enige concessie aan de Palestijnen te doen.


  Maak melding

 28. @fer
  De issue is dat een joodse een kind verwekt met en niet joodse niet erkend wordt Door de joodse staat. In su zijn er geen echte joden meer maar allemaal is en verbasterd .Misschien is hij de enige nog vandaar dat er 25 millionen Door hem binnen gehaald wordt


  Maak melding

 29. Ingie Bakba: “De Palestijnen kunnen alleen moorden, moorden en moorden”.

  En de Israëlieten kunnen dat niet? Hoe valt het dan te verklaren dat bij het laatste treffen tussen Hamas en Israël er veel meer Palestijnen gedood zijn dan Israëlieten? Op 3 augustus stond de teller op 67 Israëlieten (de meesten soldaten) en 1762 Palestijnen (de meesten vrouwen en kinderen), Al ben je blind, dan nog kan je zien dat de Israëlieten in dit treffen de grootste moordenaars zijn.


  Maak melding

 30. 06 sept.2014

  Beste @Jesse,

  Ben je bezig met een meting om zo het denken van individuen over bepaalde onderwerpen in kaart te brengen? Doe dat maar !

  Je praat over het boeddhistisch geloof (Lees: levensovertuiging) maar bent zelf niet zuiver in jouw posting naar mij toe.

  Je zegt: ” Het bewijs is te vinden in je hart. Alleen heb ik geen zicht op wat er allemaal daar zit ingesloten, maar soms sijpelt er wat uit, als je tussen de regels weet te lezen”.

  In jouw ervaringswerkelijkheid ben je niet zeker wat je zelf vaststelt, maar je uit het wel en dat is in strijd met de leer van Boeddha.
  Srika


  Maak melding

 31. Weten jullie dat de Nederlanders een NSBers kamp in Suriname hadden tijdens WW2 ergens in Para. Ook Indonesiese NSB symphatisanten zaten daar opgesloten na de oorlog werden ze naar Holland verscheept om nooit meer gehoord van te worden.


  Maak melding

 32. Fer E.

  Ik heb jouw sites met belangstelling bekeken.
  Ik weet ze alleen niet goed te plaatsen ten opzichte van het artikel op de Waterkant.
  De essentie van mijn posting is, dat een volwaardige universiteit niet wordt afgemeten aan het hebben van een campus, zoals het artikel doet vermoeden, maar veel aan andere factoren.
  Bijv, het aantal studierichtingen, waarin kan worden afgestudeerd, het niveau van de professoren en het hebben van een wetenschapsinstituut als universiteit
  Er zijn overigens veel universiteiten, die een uitstekende naam hebben, maar geen campus, maar dit terzijde.


  Maak melding

 33. 07 sept. 2014

  Beste @Jesse,

  Heb je wel gekeken naar Vranckx op Canvas?

  En hebben anderen ook naar gekeken?

  @Jesse, wat vindt je van die documentaire?
  Of wordt je opeens zwijgzaam?
  Srika


  Maak melding

 34. 42 reactie tot nu toe. hooguit 3 ervan gaan inhoudelijk over het juiste onderwerp. De rest van de reacties gaat allen over pro/ anti Israël c.q. pro/anti Palestijnen. Waarom zijn er niet meer mensen die zich in deze afvragen waarom een al bestaand gebouw (die technisch niet in orde zou zijn) niet aangepast wordt i.p.v. een duur nieuw gebouw te laten financiëren. Maar eerstens lijkt mij dat het veel belangrijker is om de kennis naar een hoger plan te tillen, capabele professoren, een grote(re) diversiteit in afstudeerrichtingen etcetera. en een betere toegankelijkheid voor aankomende studenten. Kennis wordt vergaard op goede en goed georganiseerde (onderwijs) instellingen. Een moderne fabriek met de nieuwste machines en een mooi restaurant klinkt goed maar als je geen getraind personeel hebt om de machines te bedienen dan zal de zoveelste “haalbaarheidsstudie” wel eens negatief kunnen uitvallen!


  Maak melding

 35. 07 sept. 2014

  Beste astaman,

  Een gezonde geest huisvest zich voornamelijk in een gezond lichaam.

  Terecht maak je de opmerking, dat de universiteitsdocenten qua inhoud en wetenschappelijk niveau iets in hun mars moeten hebben.

  Zoals Srika het begrepen heeft moet ADEK een ontwikkelingsuniversiteit worden, waar minder ruimte is voor de droge abstracte wetenschapsbeoefening maar meer ruimte voor de directe toepassing van wetenschap. Dit in belang van de snelle ontwikkeling van land en volk.

  Het nieuwe gebouw moet vermoedelijk daarin passen. Wel blijft de terechte vraag: wat doe je dan met het technisch afgekeurd gebouw? Krijgt het toch een functie? Waarom dan geen studenten van ADEK op loslaten voor het onderzoeken en adviseren van een andere toepassing voor dit gebouw?

  Om even terug te komen op het vraagstuk van universitaire docenten.

  ADEK kan altijd nog een aantal docenten en andere wetenschappers aantrekken. Zeker ook uit de diaspora.

  Echter, empirisch gezien, zit hier juist de onwilligheid bij politieke leiders, toppers uit het bedrijfsleven en universiteitsbonzen uit Suriname.

  Bij de NDP, NPS, SPA en VHP zijn er toppers te vinden die negatief denken over het aantrekken van Surineds voor de universiteit van Suriname. Wel zijn andere buitenlanders welkom!!!

  Van Santokhi is toch bekend – en dit is in een wetenschappelijke proefschrift vastgelegd – Srika had in 2012/2013 al verwezen naar dit proefschrift van UVA – dat hij verklaard zou hebben dat Suriname geen hoogopgeleide Surineds nodig heeft, want ADEK kan daar zelf in voorzien.

  Indien je belangstelling hebt, kan Srika het proefschrift weer opzoeken.
  Srika


  Maak melding

 36. dino wilde via de achter deur en het schoorsteen de hezbolla binnen brengen,maar de amerikanen hebben een stok voor gestoken..

  terwijl de israëlies met mede weten van die zelfde amerikanen sme binnen komen gewoon door de voordeur en een soort van hulp willen bieden,wetende dat sme ers erg geil zijn voor financiëel hulp waar het ook vandaan komt..


  Maak melding

 37. @Srika,

  Geen tijd gehad om te kijken. Maar vertel maar, waar gaat het over? Wat vindt jij er zelf van? Jij hebt per slot gekeken. Misschien ben je wel bevestigd in je verdenkingen? Wat al het een en ander zegt.

  Over Buddhisten heb ik mij niet uitgelaten. Maar jij hebt vast wel een oordeel over ze!

  Santokhi denkt zoals de meeste Surinamers denken, nl dat de Surineds vluchtelingen zijn en dat zij, de achterblijvers, achter zijn gebleven om het land op te bouwen. Dat ze intussen het land dicht tegen de afgrond hebben gebracht hebben ze zelfs nu niet door! Dat vele Surineds de Surinamers voorbij zijn gestreefd in kennis en kunde steekt de achterblijvers nog steeds heel erg. Ze vrezen dat wanneer vertrokkenen terugkeren, hun eigen posities dan gevaar loopt.

  @Ira,

  Die band tussen Suriname en Israel moet dan een platte band zijn, want erg ver is die wagen nooit gekomen.

  @henkes,

  Een van de redenen waarom zo veel Palestijnen sterven is omdat de Palestijnse lafaards raketten afschieten vanuit of nabij scholen, ziekenhuizen, winkelcentra, woonwijken. Dat in de hoop dat 1. Israel zal wel niet terugschieten uit angst voor internationale veroordeling bij casualties 2. Indien Israel wel terugschiet en er vallen ‘onschuldige’ doden, dan heeft de Palestijnse terrorist internationale sympathie verworven. Bovendien heeft het ‘Palestijnse gebied’ een Joodse historie. Suriname (Matta en Bigi Poika) heeft geen Joodse geschiedenis, dus appels met peren vergelijken is niet echt slim en daar maak je geen punt mee. Tevens vergeet je gemakshalve dat alle moslims in 1967 hebben samengespannen om Israel uit te roeien en gezamenlijk een aanval op die kleine staat hebben uitgevoerd. De Joden hebben niettemin overwonnen en veiligheids bufferzones gecreeerd, wat broodnodig was en is. Israel had alle recht en ook de capabiliteit in 1967 al die moslimlanden including de Palestijnen compleet te vernietigen, maar vernielzucht van een volk, cultuur of godsdienst is niet hun doel itt tot de Palestijnen. De Palestijnen zijn moordenaars, zoals Ingie Bakuba terecht opmerkte. Ze deinzen er niet voor terug hun eigen kinderen in gevaar te brengen en als wapentuig te gebruiken. Wie een Palestijn steunt (enkele moslimlanden doen dat gelukkig ook niet) moet zijn gevoel voor rechtvaardigheid eens laten nakijken. De Palestijnen laten geen kans voorbij gaan om Israel aan te vallen en de vernietiging van die Joodse staat als hun hoofddoel te proclameren. De Palestijnen moeten naar de Fillistijnen geholpen worden. Pas dan komt er echt vrede.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.